43023

| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
goldboy #20885 Már több mint amit reméltünk :DDD
Nice quote from Stefano: "I think that people that are passionate about racing computer games, they are very lucky because they have all the answers with what we can see -- here is the Dallara simulator. A multi-million (Euro) project simulator and as you can see that software they are using is exactly the same as (Assetto) Corsa. Exactly the same software you will see downstairs (on the simulators)." -
Nem mindegy :)
"Hello AC followers,
important updates and news about Assetto Corsa 1.0 incoming next week. " -
"Assetto Corsa 1.0 incoming next week" -
A mai FUN-ra marad a tegnapi program: #20806
Péntektől-vasárnapig pedig majd Corvette lesz! ;-) -
yep. érted mi a lényeg. -
Zozzer #20880 Szóval ha jól gondolom, visszaváltásnál arról szól, hogy... Fúú hogy írjam le:) mondjuk 4-ben vagyok 130km/h 4000fordulattal, jön a kanyar, fékezek, közben szúrom 3-ba vissza és 5000-ig küldöm a fordulatot, vagy valamennyivel felé, mert az áttétel miatt (most a számok, sebesség csak hasraütésből van, mondjuk van 1000 fordulatkülönbség) a 130km/h 5000fordulatnál van 3-as fokozatbanés így tud a motorfék hatékonyan segíteni a lassításnál hogy stabilabb legyen az autó, mert ha nem küldöm fel 5000-re, akkor a hajtás gardán, harditárcsa stb fogja direkt emelni a fordulatot, ami sokkal kedvezőtlenebb hatással van az ívre fordulásnál a fékezésre/lassulásra. Szóval én valami ilyesmire jutottam, de lehet csak sokat szívtam és halucinálok.:)
Utoljára szerkesztette: Zozzer, 2014.10.02. 12:35:43 -
szancsopanza #20879 Visszaváltásnál a kerekek blokkolását is el lehet vele kerülni. Nekem ezen a normál, load-cell. nélküli pedállal rémálom. Igazi autóban sokkal jobban érezhető. Én hóban kézi helyett is használom forduláshoz a gázféket ill. elindítom vele a hátulját, de ez egy másik sztori... -
Pedig pont arról van szó, kis gáz fék közben stabilabbá teszi az RWD/AWD autókat, elsőkerekesnél tök mindegy, régebben a kardánreakció miatt csinálták, de most is jó, csak már nincs akkora jelentősége mint akkoriban.
A visszaváltáskori gázkezelés az más tészta(!), de a sima fékezés közben mellényomni egy kis gázt az erről szól. -
Zozzer #20877 Bocs az amatőr kérdésért, de! :) Valaki leírná nekem hogy mit befolyásol az autó viselkedésén visszaváltásnál a gázra is ,,rátaposás" egy pillanatra fékezés közben? Sosem próbáltam még, ill hogy mennyire ideális olyankor vissza felpörgetni a motort, hogy ez sebességfokozatonként áttételtől függ, vagy nincs jelentősége, csak rá kell bökni oszt kész. Tudom hogy van valami neve ennek, de nem jut eszembe, és nem is igazán vagyok tisztába vele. Azt tudom hogy fékezéskor, kis gáz közben sokkal stabilabbá teszi az irányítást fékezés közben, de gondolom nem erről van szó Szeretnék átállni H váltózásra. Nem igazán érdekel hogy jobb vagy rosszabb körökkel jár, inkább a feeling számít. -
Bajnokságos megközelítésről beszéltünk. Kunosék rendszere skinek terén teljesen korrekt ilyen szempontból...gondolom bajnokságoknál már bajnokság kezdete előtt össze szoktátok ti is gyűjteni a skinpackot és előre leadja mindenki h mivel akar menni...nem q-n gondolkoznak az emberek h melyik csapatban akarnak lenni:) szerintem ilyen téren teljesen korrekt a skin kérdés AC -ban...fun-nál meg tökmindegy szerintem :)
igazából maga a booking rendszer is bajnokságra van kitalálva ha belegondoltok... prekval lista alapján megvan h melyik szerverre kell mennem és a booking időszak gyakorlatilag ugyanaz mint nálatok a booking előtti nevezési időszak...:) kattintasz egyet és utána pl 30perces boookingnál azt csinálsz amit akarsz akár verseny kezdetéig, hotlapozhatsz is elmehetsz sörözni is stb...(na meg azt a skint választod amit akarsz:) )
legalábbis külföldön nagyszerűen működnek a ligák nevezéses szerverindítás nélkül is...
ahol meg fix a mezőny (és mondjuk bajnokság kezdetekor van selejtezőfutam az osztályokba sorolás miatt) ott sima entry listet csinálnak bajnokság kezdetekor skinekkel egyetemben és akkor bármikor lehet csatlakozni ,a szervezőknek meg nem kell csinálni semmit egész bajnokság alatt csak elindítani a servert (vagy azt sem ha beállítják TIME schedulerben :) )
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2014.10.02. 10:06:42 -
neilszab #20875 A "gagyi" módot szerintem úgy érti Ákos, hogy a Kunos rendszerében mindig előre meg kell mondni melyik skinnek mész, semmilyen formában nincs arra mód, hogy mondjuk qual közben csatlakozol vmikor és kiválasztott melyik skinnel akarsz menni. Tehát vagy booking-kor mondod meg, vagy még korábban az entry list-ben.
Más: az AC tesztkupában jelenleg 20 perces a qual, tehát közvetlenül a rajt előtt legkésőbb ennyi idővel kell nevezni. Megmondom őszintén, akinek rajt előtt 25 perccel még nincs bekapcsolva a gépe, az talán jobb is ha nem tud jönni, mert bemelegítés és ráhangolódás nélkül csak bajt csinál. Persze mint mondtam, ez a rendszer az éles bajnokságra változni fog. -
goldboy #20874 -
a "gagyi" mód azért van mert ők nem oldották még!!! meg h a nevezéssel együtt működjön ne "gagyi " módon...:)
a nevezés is GUID -dal megy...mint írtam már többször , meg te is írod , a lehetőség adott több féle képpen is...még mindig nem látom h miért felelős KUnos azért h a nevezéses rendszerrel miért csak "gagyi" módon megy...(ami szerintem nem gagyi amúgy, aki késik az így is úgy is lemarad mastersnél úgyhogy mindegy, aki akar az meg tud saját skinnel menni most is)a lemaradás mondjuk bosszantó lehet , de legalább van prekvalifikáció -
ohh délután óta nem voltam és még mindig ez a skin téma megy? :)
Laci, szerintem senki sem nyavajog, mert ahogy te is írtad, lehet skint választani és ennek a módját már az első futam után Szabi is kiírta link.
Én speciel a 2. futam óta mindig az általam választottal megyek.
A gond nem itt van és nem a mastersnél, hanem alapjába az AC-ban, hogy csak ilyen "gagyi" módon lehet egyelőre skint választani. Ez sajnos erős összefüggésben van a jelenlegi lobbyrendszerükkel, ami korlátot szab e lehetőségeknek.
De ahogy már a mai nap 2x is leírtam szerencsére van erre is megoldás a GUID használatával. Csupán annyi kell, hogy a versenyzőnek meg kell mondania pl. az adott bajnoki elején, hogy milyen skin-el kíván menni és a GUID-vel ezt össze lehet hangolni. Így pickup rendszerrel is működni tud az egyedi skin.....és sztm a masterses prequal rendszert is ki lehetne bővíteni ezzel...gondolom az éles bajnoki már ez alapján fog működni, mert így már a csapatok is kialakíthatók. Így akár mi is történik ill. akár mikor megy fel szerverre, mindig azzal a skinnel fog, ami be lett állítva neki és nem kell gagyin bookingolni az adott x percben, hogy skint tudjon módosítani.
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.10.01. 23:07:54 -
Majd csinálok egyet, most azért nem indítom el.
De amúgy könnyen meglátod magad is ...:) -
mutass már egy képet h most meddig tudtad tolni AC-ban...
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2014.10.01. 22:56:26 -
Csaloka am, annyival nem szukebb, csak kb 20 centirol van szo......Pusztan mashova esnek az oszlopok.
Motorhazteton se szuk a nezet......Sot valojaban tobbet latok mert nem takarja ki a kep otven szazalekat a tok felesleges muszerfal, sot neha majdnem meg a gazpedel is benne van, koltoi tulzassal.Es a sebessegerzet is sokkal jobb.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.10.01. 22:47:23 -
nem zavar 1 monitornál ilyen nézetnél h ilyen durván szűk a látótér?
-
Jah, az bosszant, hogy amúgy teljesen jól megcsinálták a kamera beállítást, mindent tud amit csak lehet, erre ezt meg letojják, pedig ez tényleg 5 perc lenne neki, átírni a gyári max értéket... -
Engem is zavar, föleg hogy a tetőre persze ki lehet mászni:DDDD -
-
Jah...!
-
az a tökéletes munka:) -
De nem ugyan az, van vagy 50 centi különbség ...
És engem meg 20 centivel szivat Kunos :)) -
a nézet nagyon fasza... csak ha erre vágyik akkor ez 1 monitoron szinte ugyanaz mintha motorháztetőből tolod...3 monitornál ilyen a tuti... -
A skin akkor jó munka, ha rákérdez, hogy letöltse -e a kolléga egyedi festését..és letölti ,azt látom amit ő rakott/választott/készített magának ;)
Mondjuk engem ez nem izgat, bár az tényleg gagyi mikor 20 db piros autó van vagy 20 db ugyanolyan csapat ... :) -
nekem sincs gondom a lebonyolítással, azoknak mondd akik a skinekért nyavajognak h nálatok nem lehet még csak ha kattintasz egyet...:)
mondjuk nálatok is jelenleg csak durroghat az aki lekésik még a bookingról is, mert akkor nem tud indulni:) de majd megoldjátok gondolom...
állapodjunmk meg annyiban h egyedi skint lehet használni gyárilag és kUNOS jó munkát végzett ez ügyben , csak a játék még új és nem találtátok meg eddig a tökéletes módját h h egyeztessétek össze a prekvalifikációval...:)
ami késik nem múlik nálatok sem ahogy Kunoséknál sem úgy általában:)
-
Majd 1.0 után meglátjuk merre indulnak el, jelen pillanatban nekem mindegy mert 5 perced nem tudok körözni::( -
szerintem kicsit elszámolták magukat, úgy indultak neki, hogy örülnek majd ha garfikát összerakják azon a szinten ahol volt tavaly, csak aztán hál istennek többet adtak el jóval mint gondolták.
Nagyon nem akartak ők olyan luxust, mint skin letöltés stb... De talán így már lesz ,szerezni akarnak embereket, lehet ,hogy lesz olyan jóság is benne majd amire előtte még gondolni se mertek ... -
Skines történetben mindig azon gondolkozom ha 10 éve meg van rá a megoldás LFS, mi a faszért nehéz ezt megoldani??? Mert minimális pénzbe kerül? Pfff -
Nem motorháztető nézetre vágyik hanem erre, teljes joggal egyébként..
-
neilszab #20854 A Masters Tesztkupán jelenleg használt rendszer eredetileg arra lett kitalálva, hogy rendezett körülmények között garantáljon óránként/fél óránként FUN futamokat bármikor bárkinek, akinek kedve van körözgetni, mindezt anélkül, hogy a szerver oldalról bárkinek is gombokat kéne nyomkodnia. Sajnos azonban az igen hamar egyértelmű lett, hogy nem elég egyszer leírni, hogy akkor srácok mostantól minden este 8-kor és 9-kor lehet jönni, me' lesz versen... hanem minden egyes nap külön-külön be kellett harangozni, különben a kutya nem jött a szerverre. Ezt a részét viszont emberileg idővel nem lehet bírni, hisz pont az lett volna a lényeg, hogy az egész magától működjön, önszerveződően...
Az éles bajnokságra egészen más rendszer készül, ahol már lehet egy (vagy több) hétre előre bármikor nevezni az adott bajnoki futamra és ha összejön lehet majd előre skin-t is választani és lesznek még más előnyei is. Viszont ez a rendszer még nem készült el, így az egyébként technikailag remekül működő FUN rendszer elemeire húztuk fel a Teszt bajnokságot, aminek ugyan van pár hiányossága, de ugyanakkor rengeteg előnye is és én eddig úgy látom, hogy a résztvevők meg vannak elégedve a lebonyolítási rendszer működésével.
A skin-ezős booking-olós rendszer jelenleg tényleg nem a legelegánsabb, de legalább működik...
a AC-ban alap esetben pickup szerverrel amúgy sem választhatsz skint, booking-os megoldásban meg szétunod az agyad a 5-10-15 perc booking alatt, vagy feldurransz mérgedben, mert pont lekésted. Az kézi enrty-list készítés meg óriás szívás, szóval valóban nincs jó gyári megoldás.. -
Nem, én erre vágyom, csak jü lenne nem nekem kínlódni vele, hanem átírnák gyárilag azt az egy nyomorult számot. :)
Ez ugye messze nem motorháztető nézet.
De ez nem is vita alap, kinek mi jön be, csak itt ugye nincs hiába sírunk miatta :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.10.01. 22:05:42 -
a második a fasza szerintem is:)
ezért mondom h a te üléspozíciódban amire te vágysz az a motorháztetőnézet... ami van speciel az AC-ban is...
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2014.10.01. 22:01:49 -
rosszul ülsz a monitor előtt:)
speciel nekem a kormányom pont kitakarja a TV-n lévő kormányt és a kezeket se nagyon látom:)viszont látom legalább a bal tükröt:) -
Melyik a jobb, a fülke nézet, vagy a "lökhárító" nézet ? :) :
-
Nem..
Én szimulátorok és most a hátsó ülésen ülök,két levágott kart irányítok a kormányommal ami egy másik kormányt irányít :))
Műszerfal sem kell mert van. minden van ami a szélvédőn innen van, nem kell még egy belőlük :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.10.01. 21:53:04 -
nem mindegy h h számolja , az alényeg h jól számolja és használható legyen...a modderekkel meg nem lehet tartani a lépést mert csomó jó ötlettel jönnek elő, de ami jó azt hamar "átlopják" ahogy látom elkészítve a gyári megfelelőjét...persze van h még így is jobb a modder appja ez tény:) de a fontosabb funkciók szépen lassan be lesznek csempészve, na meg a nem fontosak is:)
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2014.10.01. 21:54:10 -
ja csak ti szerintem nem fontos dolgokat írtatok:) jópofa h lehet setupokat küldeni fogadni csak valahogy nem látom h annyira publikálnák a versenyzők pl a masters bajnoksággal kapcsolatban :)
jópofa a chat , de verseny közben én tuti kikapcsolnám és szerintem nem vagyok ezzel egyedül és elég h q alatt a boxban illetve verseny után meg lehet beszélni amit akarunk...
onborad kamerát is lehet állítani , az más kérdés h olyan extrém módon nem mint ahogy te szeretnéd , ha jól értem te már a gyak a motorháztetőn akarsz ülni szinte csak jól esik azt mondani h te cockpitből tolod:) -
Amúgy meg lókuki a popótokba, ha már szimulátor, az igazi autóban sincs kivetítve a szélvédőre a gumihő, a pályarajz meg a többi vacak ...! :P