43023
  • macleody
    Mentem pár kört Spa-n a 98T-vel. Anyám borogass :))
  • Gadfly13
    Na akkor ömlesztve:
    Először is örülök, hogy a mai futamra elég sokan eljöttek. Bár a 2. szerverre nem volt szükség, de nem sokan múlt, hogy be kelljen vetni. Ahogy néztem egész délután és még most késő este is többen is körözgettek a "szerveren", kicsit meglepő, mert korábban is voltak már próbálkozások ezzel az autóval, de negyed ennyi érdeklődés sem volt iránta. Maga a futam kicsit kaotikus volt, rögtön az elején sikerült visszaesnem a legvégére, de szépen lassan menetelve felfelé végül Tyuki mögött zártam a 2. helyen.
    Ahogy visszaolvastam többen is kifogásolták egyesek magatartását. Sajnos ezzel szervezői szinten egyelőre nem sokat lehet tenni, főleg addig míg teljesen nyílt a dolog és bárki csatlakozhat a szerverre, aki rátalál a csatlakozáshoz szükséges információkra. Ebből a szempontból talán előnyösebb a Masters prequal rendszere, ahol elviekben azok kerülnek az E0-ás szerverre, akik tempóban közelebb vannak egymáshoz és ugye ez vonatkozik az E1 stb.-re is. Persze ez sem jelent teljes biztonságot, mert a normális és kulturált versenyt nem feltétlen a tempó v. az elért köridő határozza meg. Ha majd komolyabbra fordul a dolog (bajnokság szinten), akkor ott már jobban szűrni lehet a kétes forrásokat, mint jelenleg a teljesen nyitott FUN rendezvényeken. A jelenlegi elsődleges cél (ami már nagyon sokszor le lett írva), hogy lehetőséget biztosítsunk minden olyan ember számára, akit megfogott ez a platform és nem csak offline AI-k ellen szeretne versenyezni.
    A kombókkal kapcsolatban pedig csak annyit fűznék hozzá, hogy aki igazán szereti az autóversenyzést és szerelmese ennek a világnak, annak igazából teljesen mindegy, hogy mit tálalnak elé. Elég sok ilyen embert megismertem itt az elmúlt hónapokban, így elsősorban ők a motiváló erő szervezői szempontból. Persze ínyencek mindig is lesznek, de az legyen a saját problémájuk (semmi sem kötelező). ;)

más:
    Holnap a kombó változatlan marad, viszont marad a napközben is qual-race váltogatás, mert lehetséges, hogy nem érek haza 8 órára a temetői körút miatt, hogy pontosan indítsam a futamot (sietni meg biztos nem fogok haza, mert ilyenkor sokszor több kamikaze van az utakon, mint némely fun futamom :D).
    Ahogy láttam páran korábban szeretnének kezdeni, ez innentől rajtatok is múlik, hogy mikorra szervezitek meg magatok közt a szerveren lévő összejövetelt. Egy biztos, hogy szerver menni fog végig, viszont sajnos a hotlap-al vannak gondok, mert random módon leáll a szerveren (barcalaci ennek utána is kérdezhetnél, hogy mitől van ez :D).

@norsten
    Semmi nem történt! ;)
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.11.01. 00:23:43
  • bardocz
    Nyomd a dudát, az állítólag eloszlatja a dugót :D
  • lac coo
    En meg most jovk haza becsbol , melobol, erre 20 km sor a palyan :)))
    Rohadjon meg.....
  • Alexease
    A topic fejlecbe bekerult az elso promozott/kiemelt/igenyelt szervezett futam, bajnoki sorozat, szerver, valszeg eszreveheto:D Remelhetoleg lesz meg legalabb egy darab melle:P Ez is azt a celt szolgalna, hogy probaljon embereket terelni a komolyabb versenyek vagy bajnoksagok fele.

A naponta megrendezett/elerheto fun futamokhoz is hasonlo celt szolgalnak a napi szorakozas mellett: gyakorlas, bemelegites, igeny felmeres, tagtoborzas, felkeszules a bajnokira, autok es palyak tesztelese stb. A szervereket "kapjuk" (GTRM es MASZIM), vagyis valamit valamiert;)

Igy, hogy ne legyen vizualis kaosz az oldal tetejen, kelopekken egyszerusitettem a topic bannert;) Lenyegi funkcioja ugy sincs, a celnak megfelel;P
  • Adam Jonas
    Számomra az egy nagy kérdés továbbra is, hogy akár egy ilyen fun szintű versenyt is miért nem lehet legalább annyira komolyan venni, hogy ne roncsderbi legyen belőle? Miért csak a bajnokságokat veszik komolyan sokan?
  • Alexease
    A FUN szervereken, meg ha igy kicsit zartabb vagy szervezettebb is, barki szabadon belephet, mindig lesz 1-2 ember, aki "mas" stilust vagy hozzaallast kepvisel;) Es annyi boven eleg. Eleg csak 1-2 kissebb kocc, baleset, feltartas, rossz elengedes a verseny elejen vagy a kozepen, szetszakad a mezony, es a viszonylag egyseges mezonyben, utana mar lehetetlen behozni 5-10 masodpercet (amikor sokszor tizedekert megy a harc).

Bar ez nem oval verseny, de neha autotol es palyatol fuggoen, egy rossz elengedes is eleg ahhoz, hogy "leszakadjon" az ember a kritikus helyen a szelarnyekrol, es utana sokszor mar nem lehet normalis korulmenyek kozott visszahozni (a 10 auto tavolsagrol "kifekezem" belsoiven, o meg lemenekul a kulsore, nem szamit normalisnak:DDD).

Tobbszor volt olyan, hogy a palya bizonyos reszein lassabb voltam (es ha nincs szelarnyek, akkor osszessegeben is), de mivel aero taolsagban voltam, a tempos reszeken visszahoztam magam, es ismet kozel lehettem. De ha valaki eppen buntetes alatt boklaszott a playa kozepen, lassitani kellett, jobban lemaradtam mint kellett volna, utana mar a szelarnyek sem segitett, folyamatosan szakadtam le korrol-korre.

Ezek az esti FUN versenyek kotetlen laza szorakozasra jok, es pilotagyujtesre a szervezettebb komolyabb futamokhoz es bajnoksagokhoz.
  • bardocz
    Nekem utolsó lehetőségem lett volna időmérőn gyors kört menni(grafot kellett állítanom, mert szaggatott), annyi időm volt, hogy befejezzem azt a kört, kijött elém, és az egyenes végén, az íven egy kurvahosszút fékezett, hogy elengedjen. Tehát vegyek rendes féktávot sávváltás közben, persze, hogy megforogtam. De az orúzsban elengedés az mindent visz eddig szimulátoros pályafutásom alatt, pedig mentem jópár versenyt :D
  • Alexease
    Nagyatlagnak valszeg jo, de a kmolyabb cuccokat (pl. F1) tuti kulon programozgatjak, mikor es hogyan vilagitson (akar sebessegfokozatonknet).

Az nKP-ben gyarilag AIM telemetria volt (ebben is az van/lesz, a gyari AIM mar "imseri" az AC-t), igy autonkent voltak beallitasok hozza.
    De ott mind palyaauto volt. Itt az autok becsomagolt DATA reszeben vannak a beallitasok, az nem elerheto, igy marad a max fordulat szazaleka.
    Vagy csinalj neki egy plusz/minusz tekerot/allitot/kapcsolot, amivel a felhasznalo tudja le-fel tologatni a lampak mukodeset. Alapbol 80%, de aki azt szeretne, vagy olyan az auto es ugy erzi ugy jo neki, fel tudja tornaszni 99%-ra:D Ha meg valaki sporol a motorral, akkor lejebb veszi 75%-ra.
    Aki meg profi, kitutizza a nyomatek veget;D

De ha file-szerkezetet is tudsz olvasni (ui_car.json), akkor abbol kiszedheted a nyomatek/teljesitmeny gorbeket is.
  • Jackal
    Köszi, még majd tuti lesz finomítanivaló rajta, a baj az , hogy ezt a "mikor megy pirosba" értéket se tudom lekérdezni, szóval mejd agyűjtögethetem ki minden kocsinál, ha tuti pontos kéne. Vagy kitalálok egy kb közelítőleg jót az összesre, ami egyszerű szabályokkal leírható és nem szenvedek táblázat írogatással.
  • Adam Jonas
    A 90% jó lehet, de előtte azért érdemes leellenőrizni néhány autónál, hogy tényleg 90% lesz-e.

Példa: vegyünk mondjuk az MP4-12C GT3-at. 8500 1/min a max. fordulatszáma, ennek a 90%-a 7650 1/min. A játékban 2 görbe van: egy nyomaték-fordulatszám, illetve egy teljesítmény-fordulatszám görbe. Ha eddig jól tapasztaltam a dolgokat, akkor az utolsó led sor akkor szokott felvillanni egy picivel, mielőtt a motor eléri a maximális teljesítményét (tehát ahol a teljesítmény-fordulatszám görbének a maximuma van). Ez jó közelítéssel lehet akár 90% is; de lehet, hogy csak 87% lesz ez.

Ezzel nagyjából le lehet ellenőrizni, bár azért ez nem törvényszerűség így, ahogyan leírtam.
  • Jackal
    max fordulat kb 90%-nál jó he jelez váltáskor?
    Megnéztem a lotus exos ledsorát, ott alapfordulaton is kigyullad az első led. De rendes f1-nél mintha másra emlékeznék.
  • Adam Jonas
    A max. fordulatszámot az adott autó technikai leírásában sztem megtalálod (az autóválasztós menüben).
  • Adam Jonas
    A "Miért van ennyi selejt ezeken a versenyeken?" kérdésedre most belinkelném az egyik irományomat az egyik fórumon, de nem merem ide betenni, mert leszedik a fejemet érte, meg én leszek a közellenség, aki mindig csak kötekedik.
  • Jackal
    Én meg közben dolgozgatok a progimon, már működik nehány dolog fapados külsővel, rohadt jó látni ahogy életre kelt. Irtó gyorsan működik még wifiről is, tizedmásodperc lag van talán.
    Viszont két dolog kellen nekem, az egyik hogy az f1 ledsor mikor kezd el világítani és kb a max rpm mennyi %-ánál kezd villogni hogy nagyon váltani kéne?
    Az autók max rpm számait ki tudom nézni valahonnan a fileokból?
    Ez nem lekérdezhető sanos progival... (a gumihőmérsékletek se, helyette van vagy 5 fajta kerékállás, gumisurlódás és hasonló marhaságok)
    .
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.10.31. 21:39:17
  • barcalaci84
    ez sohase lesz így...igazából sose javasol senki semmit :) ezt anno észlelhetted te is:)viszont ahogy meg van a terv arról már könnyebben formálnak véleményt az emberek legyen az hideg vagy meleg... szóval szerintem ebbe jobb beletörődni, felvenni szervezőként meg csacsiság...
    a másik érdekes dolog h ha mégis javasol valaki valamit akkor hirtelen ugyanúgy megered mindenkinek a nyelve ...:) igazából ugyanott vagyunk h ugyanúgy dönteni kell h mi legyen... szóval vagy nem kell vele foglalkozni szimplán vagy eleve úgy felfogni, hogy könnyen lehet h változtatás lesz:)
  • Tyuki80
    Ma amúgy megerősítelek,tényleg nagyon sok majom volt fent.Az időmérőn a gyorskörömön utolértem valaki,gondoltam elenged...ááá dehogy!Elkezd velem harcolni a felvezető körén!?????Szétcseszi a gyorskörömet.Beragadok ,hagyom a francba,lemaradok,de nagyon hamar utolérem,elfékezi magát,elmegyek,majd a következő pillanatban már hátulról belém is jön!????
    Kik ezek az ökrök gyerekek?2:06-2:07 es időkkel keménykednek a 2:02 ellen????Miért nem azzal versenyez aki neki való?Miért ilyen ostoba stílusban?
    Amúgy a versenyt nagyon élveztem!Nagyon jó volt a kerékcserés móka!Sajnáltam,hogy a mezőnyben sok pity-puty volt,ezért gyakorlatilag emberrel nem találkoztam,leszámítva a lekörözetteket.46mp es előnyömet kicsit túlzónak éreztem,de sztem betudható a fent leírt jelenségeknek.
    Holnap szombat,szabadnap.Nem kezdünk egy órával hamarabb?Tehát 7 kor?Csak mert este 9 re alig maradtak emberek,köztük én is.De a kislányom szunyálása az még a család fő kormányzóurának is szent.
  • maffioso
    Jézusúristen. Gyakorolgattam szépen magamban, erre látom futam indul, na mondom egye fene. Rajt után feljöttem a 3-ik helyre a 7.-ről. Második körben valami elmebajos majom jött ki a boxból és próbált versenyezni ahelyett, hogy elengedne. A Les Combes előtt behúzódott jobbra és nagyon hosszút fékezett (mint kiderült ez nem az elengedés volt, hanem a "védekezés"), simán kifékeztem, erre kirak a kanyarban. Utána egy másik ostoba is lekörözném, és próbálja védeni az íveket. Miért van ennyi selejt ezeken a versenyeken? Nem vagyok alien szinten gyors, de tök jót lehetett volna menni. Ahogy néztem nagyon sokan voltak kvalin a 03-04 idősávban.
  • neilszab
    Hát nem tudom Laci, ahogy én eddig láttam Ákos gyakran kérte hogy mondjátok meg előre mit szeretnétek, amire általában elég kevés érdemi reakció érkezett, bezzeg amikor már Ő kitalálta és ment a szerver akkor jött hideg-meleg. Szerintem ez így nem korrekt, a valóban hasznos az lenne, ha előre jelezné mindenki ilyen lelkesen mit szeretne, ami meg éppen van, azt vagy támogatni, vagy csöndben maradni.
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2014.10.31. 21:06:57
  • bardocz
    Igen az nagyon jó, lehetne jövőhéten is akár. Volt elég ember.
  • barcalaci84
    erre akartam utalni h ez itt nem feltétlenül volt felesleges (sőt inkább hasznos volt) :) ha az elégedetlenkedő mellé álltak páran akkor változtattunk, illetve bár mostanában már nem követtem annyira de úgy láttam h Ákos is lereagálja ezeket a dolgokat...vagy sikerül meggyőzni őt vagy nem:) de megpróbálni nem bűn szerintem...sokszor még hasznos is lehet h megfelelő versenyek jöjjenek össze...
  • nortsen
    De az autó + pálya miatt mentem, az cool volt.
  • nortsen
    Érdekes egy fun futam volt. Gadfly bocs a koccért, előtte én is kaptam egy koccot a saját balfaszságom miatt, és nem volt hátsó tapadás, így igen érdekes volt menni, de élveztem. Most láttam először a pitstop menüt, szóval rémisztő futam volt. :D
  • bardocz
    Valaki a mostani futam replayét küldje el. Elvileg ráhúztam valakire, miközben emlékeim szerint nyílegyenesen mentem, szeretném visszanézni.
    Ilyen siralmas versenyt még nem mentem. Valaki kijött a bokszból, és az euarouge-ig nyomta neki, majd ott megpróbált elengedni. Az orúzsban bazdmeg! Aki mögöttem volt rögtön meg is előzött, aztán őt is kirakta.
  • Alexease
    A LiveTiming elnevezes kicsit eros annak a barkacsolasnak, de lenyegeben az lenne, ha Kunosek normalis infot adnanak a szerverrol;D
  • Alexease
    Mivel a versenyre nem ertem haza, igy aheleyett ujrairtam a szerverinfot, most mar lehet sorbarendezgetni.
    Megprobalom azt is belevarazsolni, hogy a versenyen a valos sorrendett tegye ki...
  • neilszab
    Nincs szó sem megsértődésről, sem a szabad véleménynyilvánítás korlátozásáról. Én csak annyit mondtam, hogy ez így ebben a formában felesleges, nincs benne semmi konstruktivitás, semmit nem tesz hozzá a dologhoz, nem visz előre semmit, nem lehet vele mit kezdeni. Ebből kifolyólag nem arról van szó, hogy nem szabad, csak hogy nem szép gesztus mások lelkesedését, törekvését beárnyékolni... hozzáteszem: szerintem.
  • barcalaci84
    itt szbad véleménynyilvánítás van, miért ne írhatná le valaki h sajnálja h egy általa nem kedvelt kombó van?
    ez itt szokás volt szerintem h nyugodtan mondják a srácok hogyha nem tetszik az adott kombó vagy bármi más... ha nagy az egyetértés ezügyben akkor meg változtattunk...vagy nem:) de megsértődniu szervezőként ilyesmin elég csacsiságnak tűnik nekem:)
  • neilszab
    Én továbbra is úgy gondolom, hogy egy támogató közegben nem illendő leszólni azt az autót vagy pályát vagy bármit, amivel éppen vki próbál egy közös szórakozást szervezni, pusztán azért mert neked éppen az nem tetszik. Tudom, hogy nem rossz szándékból teszed, és nem célod senki érzéseit megbántani, vagy a kedvét elvenni, de akkor sem veszi ki jól magát, demotiváló és egyben kicsit bunkóság is, illetve teljesen felesleges.

És ez így most konkrétan nem is neked szól, elnézést kérek, nem akarom rád verni a "balhét", csak szemet szúrt ez már többször is a topikban...
    Ha persze vki hibát jelez, vagy konstruktívan hozzá is tesz valamit a dologhoz, az persze más. Elnézést kérek magamért, befejeztem.
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2014.10.31. 20:13:36
  • Tyuki80
    Amúgy ha figyelmes vagy rájössz,hogy nem szoktam csak úgy a levegőbe károgni.A Cobra nálam nulla autó,az asettoban az összes többit szeretem,na talán a dtm es bömbit nem annyira,de még az is ok.A kirohanás ennek az amerikai szemétnek szólt.Az összes versenyszervezőt tisztelem s tudom mennyi áldozatos munkájuk van benne.
  • neilszab
    Azért bátorkodtam csak megjegyezni, mert látom, hogy elsősorban Ákos (Gadfly) mennyit dolgozik azért, hogy az itt levőknek majd minden este legyen szórakozása... ami kapcsán viszont sokan nem is "restek" megosztani mindig az éppen aktuális "hangulatállapot kirohanásikat".

Lehetnétek egy kicsit figyelmesebbek és empatikusabbak ez ügyben, a dicséret/támogatás gondolom mindenkinek jól esik, viszont az céltalan megjegyzések (hogy kinek éppen mi nem tetszik) teljesen fölöslegesek, semmihez semmit nem tesznek hozzá, max a szervezőben keltenek akaratlanul is rossz érzést, hogy ma sem tudott mindenkinek megfelelni.

De látom most épp dicsértél, javult a statisztikád nálam!
  • maffioso
    GT-ben szerintem féktávon sem mennek 3 fölé, F1-ben pedig általában 5 a féktávon. Kanyarban egyedül f1 közelíti meg az 5 g-t.
  • Jackal
    Valaki nem tudja kb mennyi lehet a max G erő egy gt vagy f1-es kocsiban ülve? 5G kb?
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.10.31. 17:21:38
  • Gadfly13
    Délután voltak kisebb gondok a hotlappal, ezért a délután futott idők nem kerültek rögzítésre. Úgy néz ki "részben" sikerült stabilizálni a rendszert :), így most már talán működni fog. ;) Elég erősen béta még ez a rendszer, így előfordulhatnak hibák. (ami viszont jó, hogy csak a szerveren futott időket rögzíti)
    A szerver jelenleg practice módban fut, hogy rendesen tudjon készülni mindenki a 20:00 órási kezdésig. Ahogy a kiírásban írva is volt 20:00-kor lesz egy szerver resi és akkor már a 15 perces időmérő és a 12 körös program fog indulni. Szükség esetén 2. szerver is indítva lesz, így akik esetlegesen nem férnek már fel az első szerverre, azok kicsit várjanak és frissítsék az AC-ban lobbyt míg meg nem jelenig a 2. szerver. ;)

Hotlap - link
    LiveTiming - link v. itt a bannerben, köszi Alex ;)

Akiknek beállításra lenne szükségük, azok látogassanak el az alábbi oldalra. Nem Spa-hoz készültek, de kiindulási alapnak jók lehetnek. (én Vincent Buccarello mugelloi setjét használtam, annyi változtatással, hogy a szárnyakat levettem 15-18-ra ill. a 6. fokozatot 1-el növeltem. 2.04 végét tudtam menni vele, de még bőven lenne benne, csak több tesztkörre lenne szükség :D)
    SETUP
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.10.31. 17:05:53
  • Tyuki80
    Na ez nagyon jól hangzik!
  • Jackal
    Hülye volt a kérdés, már megvan... Imádom mikor kunos 1.0 rc létére ki se ad normális doksit az interface-hez, de ami van az is totál rossz.
  • Gadfly13
    -A hotlapra csak a szerveren futott idők íródnak fel!
    -Ha esetleg 20:00-kor megtelik a szerver, akkor indítva lesz egy 2. szerver is.
  • Jackal
    Szerintetek a ferrari gt mit csinál 2000 és kb2700-as rpm tartomány közt? Van itt egy 0 és 1 között lineárisan változó adat, az lehet a turbó nyomás?
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.10.31. 13:22:33
  • bardocz
    Ha már úgyis lesz Nissan, innen tudnék válogatni, hogy mi kerüljön a játékba. Super silhouette autóit megcsinálhatnák. Ránézésre az európai DRM autók japán megfelelője.
  • bardocz
    Ez a hang egész jól sikerült.