43023
  • bardocz
    Olyan szimulációhoz, ami mindent számol, nem pedig ilyen olyan felvett tényezőkből rak össze, szuperszámítógép sem lenne elég :) Az aero-t nem lehetne real time számítani semmivel kb.
  • Thread
    >>>a szimuláció fő korlátja nem a fizika számítások<<<

Szerintem messze vagyunk attol hogy a fizikat elethuen kiszamoljuk, de nem tudom bizonyitani :)
    Mar a gumimodell is talalgatas targya, miert nem tudjuk kiszamitani a gumi es acelsodronyok fizikajat egyertelmuen meg a tapadast?
    Egyszeru fizika elvileg, miert kell 1-2-3-4-5 gumimodell, meg vita azokrol?
    Az igazi, ezekbol kiszamitott szintetizalt gumihangokrol nem is beszelve. Aztan a mechanikus rendszerek egymasrahatasai realtimeban.
    Vagy mikor F1-et szimulalunk aztan az input lagek miatt olyan mintha a kormanyosszekoto gumibol lenne, de az mar nem szorosan ez a tema.
    Van errol szakirodalom? Talan a legnagyobb problema a valosag kulonbozo szeleteinek az egymasrahatasa.
    Persze az is igaz hogy a masik nagy gond a G-erok hianya.
    Utoljára szerkesztette: Thread, 2015.11.23. 20:25:55
  • neilszab
    Én mentem már a Nord-on és ami számomra nagyon meglepő volt, hogy minden pukli, bukkanó és emelkedő, szóval minden szintkülönbség, az kb 3x akkora volt, mint azt én előzetesen gondoltam. Mondjuk ez nem az AC hibája, hanem monitoron keresztül ez egyszerűen nem jön... ami viszont jó hír, hogy Oculus Rift-ten már annál inkább.

Egyébként magába a pálya vonalvezetésébe nem lehet belekötni, ami viszont bizonyosan nem lehet valós, mert a természetéből fakadóan szerintem nem is lehet igazán pontosan megcsinálni, azok a tapadási viszonyok, amik ugye a valóságban is cenitről centire és percről percre változnak.

Ami pedig a realitást illeti, szerintem eljutottunk már arra szintre, hogy a szimuláció fő korlátja nem a fizika számítások, a 3D modellek és a grafika, hanem a megjelenítés és az érzékeltetés módja és ezek fizikai korlátai. Otthonról vezetsz egy autót távirányítással, amiben van egy high-tech kamera... kb ezen a szinten tartunk most.
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.11.23. 19:09:09
  • Pitti
    WTCC-ben az idén volt először Nordschleife, nagyon sokan szimulátoron tanulták be a pályát, hiszen a mezőny fele soha nem ment ott, de az időmérőn az első tíz autó 1 másodpercen belül volt. Azért egy ilyen hosszú pályán, ez nem rossz. Szerintem is sokan használják pályatanulásra a szimulátorokat.
    Norbi is a kókány összecsapott mod pályákról beszélt inkább. A laserscan pályákkal ki van békülve. :)
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.23. 18:59:43
  • Gadfly13
    Nyílt SRS FUN szerverek:

!SRS FUN - SIMRACESERIES.COM ▪ Ferrari 458 Gt2 ▪ Mugello ▪ Qual: 10 min ▪ Race: 6 laps ▪ INFO
    !SRS FUN2 - SIMRACESERIES.COM ▪ Lotus Exos 125 S1 ▪ Spa ▪ Qual: 10 min ▪ Race: 6 laps ▪ INFO
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2015.11.23. 18:31:09
  • Szabi #33729
    plusz általában egy hetes késéssel vesznek át külföldi cikkeket amit gyakran sikerül félre is fordítani
  • GPx8
    Az Égéstér tök jó. Azt hallgatom az autóban.
  • bardocz
    :DD

Még régen írogattak olyan faszságokat, hogy akkor eldöntöttem többé nem nézem az oldalukat :D FB-n néha egész jó videókat raknak ki, de annyi pont elég.
  • GPx8
    Már miért ne? Tök jó kézi porszívót vettem egy adás hatására! :D
  • bardocz
    TC-sek véleménye az, amire nem szabad adni semmilyen témában :D

Pont versenzyők mondták, hogy a pályák nagyon jól tanulhatók, mert pontosak, ugyan ott van a hupli mint a valóságban. Az hogy a tc-sek mit mentek meg mondanak...irreleváns szerintem :D
  • Pitti
    OFF:
    minek az alapferszereltségének az ötöde ez? valami raktár?
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.23. 17:13:16
  • Alexease
    OFF. Arlistat csinalok, nehany betujeloles erdekessegnek (ez erosen csak reszlet, csak a betujelolesek miatt, ez az alapfelszereltsegnek az otode;D).
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

ABS – blokkolásgátló
    EBD – elektronikus fékerő elosztó
    BAS – fékasszisztens
    TRC – kipörgésgátló
    VSC – járműstabilitás kontroll
    VDIM – járműstabilitás management
    VGRS – változó áttételű kormány
    ECB – elektromosan vezérelt fékrendszer
    HAC – hegymenet elindulást segítő rendszer
    EPS – elektromos szervokormány sebességfüggő rásegítéssel
    ACC – adaptív sebességtartó automatika
    AHS – adaptív intelligens fényszóró
    A-LKA – fejlett sávtartó asszisztens
    PCS – ütközés előtti biztonsági rendszer
    RSA – jelzőtábla-felismerő rendszer
    TVD – Torque Vectoring Differenciálmű
    AL-TPWS – keréknyomásra figyelmeztető rendszer automata meghatározással
    VDIM – integrált járműdinamikai vezérlés
    HAC – hegymeneti elindulássegítő
    EPB – Electronic Parking Brake
  • b-type
    idézni csak pontosan sztem is, nem velünk szemben, mert ha nem lett volna kikeresve az írás, akkor én benyeltem volna...olvasok Norbitól, de nem emlékszek mindenre, viszont Norbi-val szemben nem korrekt belekeverni, érted.
    Nem tudom szükségét érzi-e hogy belemenjen egy ilyen időtlen, és szvsz hálátlan kérdéskörbe, de ha igen akkor számít a véleménye, nagyon is, de az élményt az ember magának csinálja, tehát ha MS felkell az ágyból, bár úgy lenne, és azt mondaná hogy az LFS, vagy az iR, ami a legközelebb áll a valósághoz....én akkor is azzal játszanék, hisz mind játék, ami nekem élményörömet okoz.
    ...
    egyébként abban egyetértünk hogy mind játék, a PS-s srácokból is lehet Blancpain bajnok, és az LFS srácból is lehet kamionversenyző és többszörös bajnok.
    tök mindegy,.....nincsenek tyúkokat tojó tojások, vagy fordítva, nem autóversenyzői eldöntendő sarkos kérdés a szimeket osztályozni szvsz
  • GPx8
    Akkor félreérthetően fogalmaztam! Elnézést, ha valakit megbántottam az érzékenységében...
    A "Tom macska" jött a Norbitól (szerintem jó hasonlat), a többi a MAGÁN véleményem.
  • zolee145
    Udv. Lattam lentebb gt86 a tema. Most epp Scion fizikat faragtam rF2-re, igy olvasgattam meg videokat neztem. Nem 200 lo keves, hanem a futomuve iszonyat jo. Olyan mechanikai tapadasa van, hogy a 200 lo semmilyen kihivast nem jelent az autonak. Ezert nem lehet vele ugy rajzolni mint a gyengebb de butabb futomuvu ae86-tal.
  • Pitti
    Egészen pontosan tegnapelőtt 16:21-kor mondtad 3364

........Kiss Norbi szavaival élve -, az a véleményem, hogy az AC-beli "szimulálásának" pont annyi köze van a valósághoz, mint a rajzfilm Tom macskának egy igazihoz... :)......

Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.23. 12:10:06
  • GPx8
    Mikor mondam, hogy az AC-ról beszélt? Általában beszélt a szimulátorokról és én ezt konkrétan a TV-ben F1 felvezető műsorban láttam.
    Ráadsul ott a Szujó a pályákról kérdezte.
    De.
    A laserscanntól sem kell elájulni, meg kell hallgatni az Égéstér-ben, hogy sok AC-s gyakorlás után milyen az igazi Nord-on menni. :)
    Amúgy meg a véleményemet fenntartom, ez egy JÁTÉK, nem lehet köveztkeztetéséket levonni az igazi autók viselkedéséből ilyen szimulációk alapján.

És a gyengébbek kedvéért még1x, ezt kölcsönöztem a Norbitól: " annyi köze van a valósághoz, mint a rajzfilm Tom macskának egy igazihoz..."

Utoljára szerkesztette: GPx8, 2015.11.23. 11:53:20
  • Pitti
    Én semmibe se magyarázok bele, na de én nem vagyok senki...
    Viszont Norbit mindig bírtam, legalább annyira tehetséges mint a másik Norbi csak nem volt akkora szerencséje... jókor jó helyen... Kicsit csalódtam is benne, hogy ezt mondta volna az AC szimulációról, de nagyon örülök, hogy itt páran helyretették azt a nyilatkozatot.. így mégse csalódtam :)
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.23. 11:14:19
  • lac coo
    Turaatoba se magyarazok bele :)
  • Pitti
    Kiss Norbi azért vezet kamiont, mert akkor ez a lehetőség adódott, ő is inkább túraautózna...
  • Pitti
    Az a szánalmas amikor valakinek a szavait kiforgatva teljesen mást mondatnak vele. Köze sem volt ahhoz amit tényleg mondott... enyhén fogalmaztam hogy szánalmas... :)
  • lac coo
    Mondjuk en se ugatok bele a kamionvezetesbe :)))
  • Tyuki80
    Nem szánalmas ez.Csak nagyon nagyképű.
  • Pitti
    Köszönöm mindenkinek hogy helyretettétek Kiss Norbi mit hogyan és mire mondott... Így nem kellett megváltoztatnom a véleményem róla, de GPx8 társunk dilettáns posztjait ezek után tudom hogyan értelmezzem... 33674 szánalmas...
  • hezi
    Inkább itt:
    http://index.hu/sport/motorsport/2015/10/03/kiss_norbert_kamion-eb_interju/
    Utoljára szerkesztette: hezi, 2015.11.22. 21:03:58
  • hezi
    A Tom cat viszonyát az igazi macskához olyan témakörben mondta, hogy a kevésbé ismert pályák is fellelhetőek a szimulátorokban, de nem sok köze van a valósághoz. Szerintem a házi készítésű egyemberes pálya modokra gondolt, amikhez csak fényképek, onboard videók és max google maps szolgált alapul.
    Egy másik cikkben (vagy ugyanebben) mondott olyat is, hogy még nem készült lézerszken nord, majd csak év végén jön :)

Itt említette tom és jerryt:
    Utoljára szerkesztette: hezi, 2015.11.22. 21:00:48
  • Csabesz6
    Ez mondjuk akár negatív töltető mondat is lehet. :D
  • lac coo
    Mitől lenne élethű egy szimulátor? azé szimulátor, és nem valóság :)
    amúgy ki nem sz..ja le mit mond ? :P
  • Timbu
    Mert az LFS pályáit nem lehet összehasonlítani a valósággal :P
  • raczger
    Nem tudom mennyit változott a véleménye az elmúlt időben, de régebben LFS-ben egyik FOX-os verseny utána csak ennyit írt:
    "basszátok meg ez tudjátok mennyire élethű?"
    Akkoriban versenyzett épp valamelyik Formula Renault-val.
  • neilszab
    Folytatódik a Street Cup: Toyota GT86 - Hungaroring!

50 fővel rajtolt el az utcai autókkal vívott megmérettetés 2 héttel ezelőtt, most kedden pedig következik a 2. futam a Hungaroring-en! Még bárki csatlakozhat a mezőnyhöz és harcba szállhat a bajnoki címért, mivel a 6 fordulóból az 5 legjobb eredmény számít bele a végértékelésébe!

Ugyanakkor azokat is szívesen látjuk, akiket nem az eredmény érdekli, csak szeretnének egy jót versenyezni nagy mezőnyben, korrekt ellenfelekkel, köztük valódi autóversenyzőkkel!

Próbáljátok ki magatokat a nyílt prekval szerveren, infók itt:
    Futaminfók: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5539
    Köridők: http://www.gtr-masters.hu/prequal/AC2015_A03

Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.11.22. 19:25:09
  • Csabesz6
    Na erről van szó, kérem szépen!
  • AssettoDriftER
    Minek kell kézifék?
    https://www.youtube.com/watch?v=ropKAFjyjyU
  • b-type
    az biztos hogy nem öreganyám kategória, de lehet...én is csak azért írtam mert 200 ló és 1200kg.
    Sztem az öreganyám címet azért akasztották rá mert driftbarát, vannak ilyen autók. olyan mint amire azt mondják hogy gokart...nyilván nem az, csak nagyon direkt a vezetési élmény.
    totalcar-n találtam egy cikket róla, ott is nagyjából ez jön le, gyakorlatlannak egyáltalán nem könnyű, gyakorlott meg azt monda rá hogy még az öreganyám is tudná
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.11.22. 12:14:06
  • lac coo
    Hát itt nincs vizezett műgyanta burkolat, úgyhogy itt nem fog driftelni az a vacak, ahogy igaziból sem :)))

( A végén azért csak kiderül ,hogy nem olyan könnyű driftelni vele , hogy öreganyám megcsinálja ...:)))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.22. 10:57:21
  • GPx8
    KIss Norbi az összes szimulátorra értette amit mondott. Elsősorban a pályákról volt szó.
    Igazán driftelni az igazi GT86-al én sem tudtam, ill. amikor azt hittem, hogy qrvára driftelek, akkor külső kameráról visszanézve csak kis szánalmas csúszkálás volt, ide-oda... :) Amúgy sebesség kell hozzá és megfelelő útburkolat, de mivel, hogy kölcsön autó volt, nem mertem akármit csinálni vele nagy sebességgel.

Az AC jó játék, de engem az utcai autók továbbra sem érdekelnek.
  • b-type
    autótól és pénztárcától függ. van hogy egy kopott nem bírná ki, de ez pálya és motorerőtől is függ.
    a gumi kuka, ha bírja a kört akkor érdemesebb kopottat tenni szvsz, mert minek
  • lac coo
    Nekem csak egy kerdesem van, az mindig erdekelt : gyengebb motoru autora, driftesemenyre hatra kopot, es vagy gyengebb tapadasu gumit raknak ?
    Nyilvan ami epitett ot megoldjak, hogy instabil legyen a hatulja, de a gyakorlatilag utcai autokra...?
    Most azt ne vegyuk figyelembe, hogy a szegeny magyar drifter jobb hijan altalaban kopott gumival kell beerje :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.22. 09:57:46
  • Csabesz6
    Igen, van egy arca, de amúgy teljesen rendes srác.
  • Csabesz6
    Igen, az undwerowered azt jelenti, hogy aránylag gyenge a kocsi. És itt jön a képbe a lényeg, a már említett lendületautózás. Amit pl a kézi indokolatlanul sok használata pont hogy hátrányosan befolyásol, de ez már másik történet.
    Slovakiaringen volt nemrég King of Europe futam. Kint volt Keiichi Tsuchiya, gondolom senkinek sem kell bemutatni. Konkrétan "lecseszte" a bandát, hogy ha ilyen 3/4, illetve 1/2 gázpedál állásokkal támadják meg az első jobbost (célegyenes vége), akkor sok jóra ne számítsanak (konkrétan azt mondta, hogy a közönség majd jól kiröhögni őket :D ). És ez a mezőny 90%-ra igaz volt. És tényleg. Mit láttál? Rágyorsítás, nem max tempóval, giga kézifék, és mire odacsúszik a kanyarig, rengeteg tempót veszít. És ezek 400-500+ lovas autók voltak. Ellenben volt pár versenyző, aki "feinto" (skandinav flick, ahogy tetszik) módszerrel belóbálta a kocsit, majd a lendületét megtartva fűzte végig a kanyart. Érdekes téma ez, érdemes megnézni egy két ilyen EB futamot, utána pedig pár japán matsuri eseményt (youtube tele van). Ég és föld a kettő. Na off vége, (már ha ez az, Én szívesen beszélgetek ilyenekről) spoilerben egy kis csemege ;)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Naoto Suenaga, és az ő 180SX-e. Érdemes megnézni pl, hogy mikor és mire használja azt a nyavalyás kézit. Plusz semmi hidró, klasszik bowdenes "vacak". És a kocsi olyan 300 ló körül lehet kb, több nem igazán. Na ezt nevezem én driftnek, itt kezdődik az egész.