2387
  • MerlinW
    Ez az utolsó linket nem értem, semmi köze a témához.
  • kasa85
    Következő,és részemről ezen a témán az utolsó.
  • MerlinW
    Ez igaz lehetett 2009-ben, de ma már nem kapsz TV-t ami ne kezelné rendesen a digitális jelet. Egyébként is monitorról volt szó, nem TV-ről.

HDMI-n egyszerűen azért recésebb a képed, mert élesebb a kép, míg a D-SUB/SCAR, stb analóg jel adatot veszít, homályosabb, ezért nem tűnik annyira "recésnek". Tehát ez olyan, mint amikor rövidlátó vagy és minden homályos, majd mikor kapsz egy szemüveget, minden tű éles lesz. A videotechnikában pedig a tűélesség komplex téma, hiszen a görbéket voxel/texel/poligonok-kal jelenítik meg, ami különösen számolásigényes dolog. A rece az erőforrás spórolás eredménye.
  • kasa85
    Akkor kezdem én.
    Link.
  • kasa85
    Ok várom azt a leírást
  • MerlinW
    Orbitális baromság amit írsz. Dark-nak leírtam hogy van ez, ha akarja bemásolja ide, nekem most nincs türelmem hozzá.
  • kasa85
    Nem volt rossz:)
    Bár röhögtem volna az ott lévő tárgyakra,és karakterekre hatott volna a fizika milyen szépen csúszott volna utánunk a bútor
  • kasa85
    Azt írtam a LCD kép javító eljárása,és a nagy sávszélességű DVI,és HDMI kábel sara együttvéve.
    Bár igaz nem a kábel a ludas,de ha azt le cserélem sima analógra akkor nem engedi a monitor kép javító eljárását.
    Másképpen,és élesebben jelenít meg mindent az LCD mint a CRT.
    Az éleknél elmossa a CRT,így kevésbé látni ha valami recés,de az LCD ami éles képet ad a saját Natív fel bontásán ott már látszódnak ezek a jelenségek,így jobban észre lehet venni amit lentebb leírtak annak a hiányosságát.
    Amúgy is Xbox már nagyon a határokat feszegeti,így hiányosságok mindig lesznek amit PC lehet orvosolni.
  • Shep
    Szerintem meg az pont borzasztó volt :)
  • DarkSector
    A The Signal elvileg alapban hozzá adták, kivéve itt magyarországon ahogy kiderült.
    De nem csodálom a The Signal nekem valahogy egy kakukktojás, mert oké hogy a story része de ez a mindent világíts ki a lámpáddal a végére már unalmas lett.
  • MerlinW
    Writer-ben az emlék-mókuskerék tetszett nagyon:)
  • tommygear
    a writer tényleg jobb
  • mester1987
    Mondjuk ahhoz képest, hogy csak egy blur ahhoz képest béhol a teljesítményt is zabálja. Bár lehet ésszerű.
  • mester1987
    Hmm...komoly.
  • MerlinW
    Anti-aliasing egy szimpla blur filter - azaz végigszalad az "éleken" és homályosítja, ezzel szüntetve meg a "recéket". Ez az optikai megoldása, de használják audio körben is.

Anisotrop a texturák felszínén dolgozik, ezzel élesebbé téve őket (sharpening)

Bi/Non/Trilinear filter pedig javítja a texturákat voxel/poligon átfedés, hiány esetén.

Mind matematikai algoritmus. Egyébként mielőtt kontárkodunk, "google it", vagy olvassunk pl. wiki-t, azért van. Minden le van írva bőven és részletesen.
  • mester1987
    Taníííts Mester :)
  • MerlinW
    Miért témáztok olyan dolgokról, amihez nem értetek?:) Én csak olvasgatok fel a kollégáknak és mosolygunk sorra:)
  • mester1987
    A Trilinear filter meg a hagyományos.
  • mester1987
    Az Antialising, az Aninosotropic Filter, pedig a simításért vagy mifenéért.
  • DarkSector
    Az hogy a recéket például mi okozza az nem hit kérdése.
    PL 1 dolog a HDMI nem felelős semmilyen homályosságért meg recéért. Ez nem hit hanem ez tény. :)
  • mester1987
    Ez kééész xD
  • kasa85
    Ahogy gondolod mindenki szabad döntésből hiszi el azt amit olvas,és tapasztal.
    Bár nem itt a helye igyunk,és játszunk ez itt a lényeg .
    A Box meg jó lesz a sarokban amíg nem jön holnap a következő felvonás ami nem is folytatás,és nem is befejezés tiszta téboly
  • kasa85
    Én hasonló távolságból toltam mint az Xboxot,sokkal kényelmesebb,így a Fovnak köszönhetően a textúrák szépsége miatt csökkentettem,de volt mikor növeltem mert nem egy kellem amikor a hátamat nézem,és közben hátulról a kevés fov miatt hátba basznak baltával,vagy Pista bácsi kaszával gereblyével.
    Még jó hogy szalonnával nem dobálóznak,mert akkor a rohamosztagos módot is be lehetne kapcsolni ha lenne olyan
  • DarkSector
    Inkább ezekbe most ne menjünk bele szerintem.
    Maradjunk annyiban hogy sok téves dolgot írtál. :)
  • mester1987
    Jaja a FOV nem egy rossz beállítás.
  • kasa85
    Meg én jobb kezes vagyok,így jobb oldalra teszem a kamerát.
    Szerintem szokható a látvány,és a kamera nézet ha nem tetszik valakinek ott a Fov azzal lehet játszani,és a távolabbi karakter már nem nagyon zavarja melyik oldalon van a kamera látószög.
  • kasa85
    Ezt félre olvastad épp fordítva,de a homályosítás az mind két esetben jelen van ha a kijelződ Natív felbontását el nem éri.
    Ha 800x600ban textúrázzák a játékot,és 1920x1080 ban játszol akkor fel skálázza azt,de közben a pixelek szét húzza ezért van az minél távolabb kel nézni a kijelzőt.
    A mosottas kép nem minden játékban jön elő,bár a recésség az a HDMI DVI kábel sara.
    Minden LCD kijelzőnek van saját élesség beállítása emiatt az eljárás miatt lesz recés a kép.
    A D-Sub régi analóg kábelen nem lesz olyan éles a kép,mert nem visz annyi jelet át nagyobb felbontáson,és a monitor kép javító alkalmazása is háttérbe szorul ezért lesz az elsimítás szebb,mert vannak játékok amiket boxon 4x oldanak meg,de ellenben homályosabb mosottasabb lesz a kép.
    Sajnos a boxokat a régi CRT monitorokra kompenzálták később jött rá a HDMI kábel csatlakozási lehetősége.
    Sokat módoltam szereltem boxokat rengeteg hasznos helyet olvastam mi előtt valaki benyögné honnan vettem ezt.
  • mester1987
    Jó lett, csak ahogy látom vagy szélső bal vagy szélső jobb oldalas a nézete. De meglehet szokni.
  • mester1987
    *mondjuk a sztori is teszi ki az atmoszférát, hogy kijavítsam magam.
  • kasa85
    Ja ja bár a sztori az maradt egy kicsivel több + al meghintve amit 2dlc ben kapunk meg.
    Grafikára rá sem ismerek sokkal 180fokot fordult-
    Atmoszférára rá tett egy kisebb lapáttal a szebb,élesebb több,és vizuálisabb élmény.
    Én 100% ból ha azt a szar GTA 4 et 98 értékelték ami atom bugos fos port lett akkor nyugodtan ha nem is olyan jellegű nyitott terű játék én meg adom rá a 99% ot a jobb portolás miatt.
  • DarkSector
    Jah hogy a HDMI kábel homályosabb mint a VGA csatlakozóval? oK.
    Elmossa az LCD panel a képet??
  • mester1987
    sztori + grafika + atmoszféra :D
  • kasa85
    THX.
    Rengetegszer volt alkalmam végig tolni Boxon.
    Grafika buzi vagyok,és a sztorié is,így ki merem jelenteni,hogy sokkal többet kaptunk PC látványban és ellátásban mint amit a Boxon lehetett elérn.
    Felső kategóriás monitoron érezhető a különbség nem kicsit.
    Aki meg CRT nyomja annak mindegy 800x600 vagy 1920x1200.
    A legszarabb,hogy a boxon az LCD képjavítása véget még mosottasabb,és recésebb lesz a kép amit sima D-Sub al lehet orvosolni,de ott még jobban elmossa a képet akár árnyékolás ellenében zajos lesz a kép,de a recésség eltűnik valamennyire.
  • mester1987
    Grat. a regényért :)))
  • kasa85
    Nem értem miért egy szaros yutyubos videó alapján döntitek el,hogy kevés eltérés van a kettő között
    Sokkal élesebb ami Xbox legnagyobb rákfenéje,hogy a kevés vram miatt nem képesek akkora aniso/és elsimítást rá tenni a játékra.
    A másik az effektek többsége jóval fejlettebb mint az Xboxon látottakon,és a karaktert is sokkal jobban ki dolgozták amit Xboxon elhanyagoltak,és sokan panaszkodtak rá.
    A látó távolság a textúra,füst,növényzet,fizikából sokkal több van.
    Engem a mosottas kinézete idegesített ami az alacsony felbontásnak tudható be.
    Hát eléggé szar lett a youtube felvétel,mert az egyiket bizonyos távolságból a másikat meg közvetlen a pc ből szedték ki ami megint egyfajta rossz megközelítés.
    Ha valaki fél méterről boxozik el hányna magát a textúrák,és a mosottas,recés kép miatt.
    Ott a bizonyos távolság segít elfogadhatóvá tenni a képminőséget.
    Ez amolyan tedd a fotelodat amilyen beállításban szeretnéd játszani.
    Közel Low két méterre med,és 4méterről High a látvány.
    PC nél monitorát ,ha fejünkre húzzuk akkor is szép látványban lesz részünk,és low grafikán is sokkal szebb köszönhetően a nagyobb textúra csomag végett.
    Akinek van Xboxa az tudja miről van szó akinek nincs,és egy szaros yutyubos agyon konvertált szaron keresi a különbséget,és arról következtet megérdemli.
    Nem vagyok a Konzolok ellensége félre értés ne essék szeretem,mert vannak jó,és megfelelő mint írtam távolságól szép játékok is rajta,de minőségben,élességben,lát táv,elsimítás,+ effektek többségében ég és föld a kettő.
  • mester1987
    Oooh, azok a beszólások benne és mekkora feelingje volt (DarkWorks respect+)

Bár nehezen szoktam meg annak idején az irányítást, de jó lett!
  • DarkSector
    Még annyit hogy az Ubifos ebből nyomhatna egy folytatást.

Cold Fear (2?)
  • mester1987
  • DarkSector
    Persze jópofa. :)
    Nem az év számít a játékoknál.
    Sőt lassan az lesz mint a boroknál ami régebbi az értékesebb. :)
  • mester1987
    Persze, de az még 2006-os gém és ahhoz képest szép mai szemmel is + DX10-ben ;-)