Az idegenek is részei Isten tervének?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
akkor lenne csak igazán nagy gondban ez a sok agyhalott kretén <#beka3>#beka3>
Ázsia jórésze
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Erre azt tudom mondani, hogy vagy igaza van, vagy nincs. Ennyire az én magyarázatom is jó, hogy nem a semmibõl lett valami, hanem Isten teremtette az univerzumot.
Abból a szempotból mondjuk nekem szerencsém van, hogy nem vagyok belekényszerítve egyetlen vallás dogmatikus tanai közé sem, tehát hiszek a természet törvényeiben, és hiszek a kozmikus törvényekben is, miszerint amit Te teszel, az vissza hat rád, és az egész univerzumra is!
Ezzel természetesen nem azt mondom, hogy Hawkingsnak nincs igaza, de szimplán máshogy gondolom. Hiszem hogy van Teremtõ Isten.
függetlenül mindettõl, nem kéne 1600 éve lejátszott problémakörökön rugózni, mert az pont olyan, mintha az 1+1-et szeretnéd újra levezetni.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Én mellesleg azt sem tartom kizártnak, hogy mi 1 nagyobb élõ része vagyunk valahogy.
Értsd: Pl egy hangya nem tudja, hogy a hangyabolyon kívül is van más világ. Neki az van és kész. Lehet mi is über okosnak hisszük magunkat, de nincs kizárva hogy mi is csak 1 sejt vagyunk vagy akármi.
Isten, ha van és teremtette e világot, miért ne teremthetett volna máshol is öntudattal rendelkezõ lényeket?
Egyébként pont az az emberi lét egyik szépsége, hogy magunkat és a világot nézve meg*sejthetjük*, milyen lehet Isten. Szóval teljes képet sosem kaphatunk. Ráadásul elképzelni sem tudunk tõlünk különbözõ értelmes lényeket.
Hiszen miért lennénk erre képesek? :) Ez hasonló, ám némileg gyakorlatibb logikai ellentmondás, mint az Isten vs. szikla párbaj.
Nem tudunk kilépni a gondolkodásunk koordináta-rendszerébõl. Még Istent is folyton emberi tulajdonságokkal ruházzuk fel, ami szerintem elég sok kavarodást okozott és okoz is a fejekben.
Azon gondolkodni, hogy meg lettek-e váltva az idegenek...? Ez hol releváns akár csak kicsit is?
Abban reménykedem, hogy ha egy nap mégis találkozunk velük, sokat tanulhatunk majd tõlük.
"
Ezzel hitegeted magad, hogy felrevezetes. De ezzel csak elzarod magad a tudastol, tanulastol. A tudomany mindig is az ember altal elerheto, legegzaktabb megismeres format kepviseli. Mig a vallas sohasem megfigyelesen(valosagnak: ertsd, valami masok altal is lathaton, erzekelheton) alapult, hanem egy emberek altal elmeselt tortenet folyam, amit onszuggesszio es bizonysagra vagyas erosit meg, az egyen reszerol.
Ergo fikcio az egesz.
Ergo fikcio az egesz.
Ha akarjátok megkereshetem a blogot ahol errõl írtak
jejejejeje
http://motionpicture42.freeblog.hu/
- Bámulatos, hol tart már a tudomány. Mondd csak el mégegyszer hogyan is lehet birkavesével földrengést megelõzni!
A vallás azért jó, mert teljesen képlékeny, mindig a kornak megfelelõ eszmékhez lehet igazítani, nem kell õket félteni.
umm és tömérdek ember halt meg mert másképp gondolkodtak vagy csak egyszerûen a saját életüket akarták élni...
És igenis a föld lapos és ha lelépsz róla akkor zuhanni fogsz. :D
„Nem az kever bajba amit nem tudunk, hanem amirõl hisszük hogy igaz de mégsem az.”
persze, hogy vannak, és nekik is üzenem, hogy nagyjából 1600 évvel vannak lemaradva a teológusok mögött, szóval sok sikert a hátrány behozásához.
"btw szép elmélet ily korai idõkbõl, de ettõl még csak egy n+1-féle bibliai magyarázat egyike."
ja, szentté is csak véletlenül avatták a srácot, véletlenül belekerült egy papírkötegbe a neve, a pápa meg aláírta, mert miért is ne.
világos, hogy mindenki máshogy értelmezi a Bibliát, nagyjából kétezer évnyi európai történelem emlékeztet rá. nem is tudom, ezen miért kell kiakadni, körülbelül olyan alapigazság, mint hogy kék az ég. csak arra szeretnék rámutatni, hogy ez alatt a kétezer év alatt gyakorlatilag tömegek tették fel az életüket arra, hogy a Bibliáról elmélkedjenek. óhatatlanul van egy-két arc, akinek jó ötletei is támadtak.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
keresztény vagyok és semmi problémát nem jelent elfogadni a zufókat
a többi vallással nincs lelki problémája a szerzõnek?
pl. a júdásokkal?
Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
btw szép elmélet ily korai idõkbõl, de ettõl még csak egy n+1-féle bibliai magyarázat egyike.
"Ágoston szerint Isten minden teremtmény elõtt az embert teremtette: „mert teremtettél engem öröktõl fogva, mielõtt bármit cselekedtél volna, kezdettõl fogva, mielõtt az egeket kiterjesztenéd, elrendezéd, hogy teremtesz, és teremtményeid számába sorolsz engem”."
Ez ugye mára már tény, hogy nettó baromság...? (Arról nem is beszélve, hogy a Teremtés könyvében is más lenne a sorrend. :) )
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
Dehogy jelentene dilemmát, mikor jelentett a vallásnak bármi is dilemmát? :D
"Azonban azon kalkulációkból kiindulva, hogy mennyi civilizáció létezhet az univerzumban és milyen hosszú egy bolygó és civilizációja várható túlélése, Isten inkarnációinak körülbelül 250 helyen kellett volna egyidejûleg jelen lenniük, feltételezve, hogy minden inkarnáció körülbelül 30 évig tartott, számolgatott Weidemann, aki szerint, ha Isten valóban testet öltött és Jézus Krisztus születésével emberi alakot öltött, akkor ez nem lehetséges."
Dehogy nem lehetséges. Isten mindenható, bármire képes. Problem solved, szerintem ez egész jó magyarázat. :D
"Talán a földönkívüliek nem bûnösök, mint az emberek és ezért nincs is szükségük a megváltásra."
Még annyit hozzáfûznék, hogy én sem vagyok bûnös. De aki bûnös szeretne lenni, és bûnhõdni, mint pl. Weidemann elvtárs, az csak nyugodtan... X)
Ebben nekem csak annyi problémám van hogy sok fizikus és más tudós tényként kezel jópár megkérdõjelezhetõ dolgot. Ténynek kezelik sokan a sötét anyagot, mert kell a képletekhez, tényként írnak le több fényévre levõ bolygókról tulajdonságokat, de közben még a naprendszerünkben levõ bolygókról is újdonságok derülnek ki (l. Vénusz).
Kezdem úgy érezni mint az idézet a mai tudományok állásáról: "Annyira sikerült megértenem, mintha egy mikrosütõbe dugtam volna a fejem az elektromosságot tanulmányozni."
Én biztos ezen a szinten vagyok, de gyanítom a dotációkat bezsebelõ csúcstudósok is kb. ugyanezen a szinten vannak...
„Nem az kever bajba amit nem tudunk, hanem amirõl hisszük hogy igaz de mégsem az.”
Hiszek Istenben és kutatom a sötét anyagot vagy más életformákat ez teljességgel megférhet egymás mellett. Aki nem tudja felfogni vagy megérteni a modern gondolkodó embert az tartson önvizsgálatot és ne szóljon le másokat, hiszen késõbb rádöbbenhet: nincs/nem volt igaza.
Aki fennhangon gyõzköd másokat a vélt vagy valós igazáról az nem cselekszik helyesen. Csak az utat kell megmutatni, nem pedig taszigálni az embereket... szvsz.
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Ez tetszik. :)
A sötét anyagban is sokan hisznek de sem nem látják, sem nem tudják bizonyítani sem a létezését, sem a hiányát. Akkor a mai fizika is csak egy vallás? :P
"Körülbelül olyan embereknek találták ki, akik tényleg csak azért nem ölnek embert."
Ezt a mondatodat nem értem. Kifejtenéd? Ergó aki keresztény az csak azért nem õl embert mert tiltja a vallása?
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Gaming is believing.
:D Miért lenne Isten terve olyan korlátolt, mint amennyire néhány ember el tudta képzelni?
Ilyesmivel foglalkoznak emberek...