Az idegenek is részei Isten tervének?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az lenne a sz<#oooo>ás ha megjönnének az idegenek és azt mondanák hogy eretnekség minden földi vallás és az õ isteneiket kell bálványozni <#alien>

akkor lenne csak igazán nagy gondban ez a sok agyhalott kretén <#beka3>

Ezeket hívják naturális vallásoknak.

Ázsia jórésze

Jó kérdés! Az igazat senki sem tudhatja, viszont az emberiség nagyon nagy része hisz Istenben. Ebbõl a szepontból mindegy hogy Allahban, Thorban vagy egy szakállas bácsiban, ezek kultúrális különbségek. A lényeg, hogy mindenhol igyekeztek vallást erõszakolni ember és Isten közé, amire nem kellene hogy szükség legyen. Valahol a természetvallásoknál volt meg az az egyensúly, ahol nem a hatalom birtoklásán volt a hangsúly, hanem a világot mozgató erõk megfigyelésein, természeti törvényein.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Én megértem hogy valamiben hiszel. De ha van 1 teremtõ aki megteremtette ezt a csodálatos fajt (szégyen), akkor miért hiszi minden társadalom hogy más ? Miért van az hogy van ahol NINCS isten ? Miért van az, hogy egy olyan vallás ami csak 2. a toplistán (kereszténység) az milliárdokat, sõt több százezer ezer milliárdot tud elemészteni?

Nos igazán nekem az jött le az érvelésébõl, hogy mivel a természet törvényeirõl sokkal többet tudunk mint a vikingek, vagy tudjuk a helyes válaszokat az egyház dogmáival szemben, ezért Isten nem létezik, csupán a természet mûve az egész. Akkor hagytam abba amikor azt mondta, hogy hiába tanították neki, hogy a semmibõl nem lesz valami, végülis arra jött rá, hogy, a semmibõl kaptuk az univerzumot.
Erre azt tudom mondani, hogy vagy igaza van, vagy nincs. Ennyire az én magyarázatom is jó, hogy nem a semmibõl lett valami, hanem Isten teremtette az univerzumot.

Abból a szempotból mondjuk nekem szerencsém van, hogy nem vagyok belekényszerítve egyetlen vallás dogmatikus tanai közé sem, tehát hiszek a természet törvényeiben, és hiszek a kozmikus törvényekben is, miszerint amit Te teszel, az vissza hat rád, és az egész univerzumra is!
Ezzel természetesen nem azt mondom, hogy Hawkingsnak nincs igaza, de szimplán máshogy gondolom. Hiszem hogy van Teremtõ Isten.

QuippeR
még kábé 5 évszázadot kellett várni a halála után az elsõ egyházszakadásig. szóval a gyakorlatban simán csak keresztény gondolkodó volt, nem katolikus.

függetlenül mindettõl, nem kéne 1600 éve lejátszott problémakörökön rugózni, mert az pont olyan, mintha az 1+1-et szeretnéd újra levezetni.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Hamarabb írtjuk ki ki magunkat.

Én mellesleg azt sem tartom kizártnak, hogy mi 1 nagyobb élõ része vagyunk valahogy.

Értsd: Pl egy hangya nem tudja, hogy a hangyabolyon kívül is van más világ. Neki az van és kész. Lehet mi is über okosnak hisszük magunkat, de nincs kizárva hogy mi is csak 1 sejt vagyunk vagy akármi.

Érdemes vallás helyett hitrõl beszélni, mivel a tudománynak ahhoz semmi köze, mégis alapulhat tapasztaláson. Persze ez meg olyan dolog, amit mindenkinek magának kell megtapasztalnia.

Isten, ha van és teremtette e világot, miért ne teremthetett volna máshol is öntudattal rendelkezõ lényeket?
Egyébként pont az az emberi lét egyik szépsége, hogy magunkat és a világot nézve meg*sejthetjük*, milyen lehet Isten. Szóval teljes képet sosem kaphatunk. Ráadásul elképzelni sem tudunk tõlünk különbözõ értelmes lényeket.

Hiszen miért lennénk erre képesek? :) Ez hasonló, ám némileg gyakorlatibb logikai ellentmondás, mint az Isten vs. szikla párbaj.

Nem tudunk kilépni a gondolkodásunk koordináta-rendszerébõl. Még Istent is folyton emberi tulajdonságokkal ruházzuk fel, ami szerintem elég sok kavarodást okozott és okoz is a fejekben.

Azon gondolkodni, hogy meg lettek-e váltva az idegenek...? Ez hol releváns akár csak kicsit is?

Abban reménykedem, hogy ha egy nap mégis találkozunk velük, sokat tanulhatunk majd tõlük.
"Mind a vallás, mind az egyszerû ember elé dobott tudomány csak félrevezetés.
"
Ezzel hitegeted magad, hogy felrevezetes. De ezzel csak elzarod magad a tudastol, tanulastol. A tudomany mindig is az ember altal elerheto, legegzaktabb megismeres format kepviseli. Mig a vallas sohasem megfigyelesen(valosagnak: ertsd, valami masok altal is lathaton, erzekelheton) alapult, hanem egy emberek altal elmeselt tortenet folyam, amit onszuggesszio es bizonysagra vagyas erosit meg, az egyen reszerol.
Ergo fikcio az egesz.

Ezzel hitegeted magad, hogy felrevezetes. De ezzel csak elzarod magad a tudastol, tanulastol. A tudomany mindig is az ember altal elerheto, legegzaktabb megismeres format kepviseli. Mig a vallas sohasem megfigyelesen(valosagnak: ertsd, valami masok altal is lathaton, erzekelheton) alapult, hanem egy emberek altal elmeselt tortenet folyam, amit onszuggesszio es bizonysagra vagyas erosit meg, az egyen reszerol.
Ergo fikcio az egesz.

Bocs megtaláltam...

Csak torrentet tudok, de én nem tudom leírni vagyis letudnám de nem tudnék normálisan érvelni

Sajnos ami fent volt a youtube-on, azt a discovery leszedette. Ha volna direkt linked, megköszönném, és talán tudnék válaszolni. De esetleg zanzásítva Te is leírhatnád.

Nézd meg a részt õ kifejti és érvel is mellette.

Az még rendben is volna, (nem esküdnék meg rá, de nálam bizonyára többet tud) de miért is nem létezhet egy Teremtõ Isten?

Mind a vallás, mind az egyszerû ember elé dobott tudomány csak félrevezetés.

Több tudás van nála mint itt az sg-n összeségében az embereknek. Sõt több mint a magyar elit összeségének

És természetesen nála van a tudás, amit mond, az úgy van! Ha nincs, hát nincs. <#wow3>

Mellesleg ajánlom a Kíváncsiság címû sorozat ELSÕ részét, ahol Stephen Hawking pontosan arról beszél, hogy miért nincs isten.

Mellesleg most volt 1 blogon szó arról, hogy akihez hozzászól isten az skizofrén.
Ha akarjátok megkereshetem a blogot ahol errõl írtak

Már alig vártam a vallásbuzikat

jejejejeje

nando42
Remélem nem mondok semmi újat, de szenteket a katolikus egyház avat, lehet ezt kiemelni, de a kereszténység egy picit szerteágazóbb képzõdmény. Megint csak hangsúlyozom, az is csak egy teológiai magyarázat, s mellette van még jó pár. Ja, hogy te azt tartod hitelesnek? Más, meg a másikat. Ez a gond a vallással. Matematikában 1+1 az 1600 éve is kettõ volt, ma is annyi; a Katolikusoknál is kettõ, sõt még a Baptistáknál is. Ennyit a hitrõl.

http://motionpicture42.freeblog.hu/

A szavaidból Balogh Béla elõadásai és a Végsõ valóság c. könyve jut eszembe...:)

immovable
<#eljen>
- És így gyõzõdtek meg róla uram, hogy a Föld banán alakú.
- Bámulatos, hol tart már a tudomány. Mondd csak el mégegyszer hogyan is lehet birkavesével földrengést megelõzni!

A vallás azért jó, mert teljesen képlékeny, mindig a kornak megfelelõ eszmékhez lehet igazítani, nem kell õket félteni.
"csak arra szeretnék rámutatni, hogy ez alatt a kétezer év alatt gyakorlatilag tömegek tették fel az életüket arra, hogy a Bibliáról elmélkedjenek."

umm és tömérdek ember halt meg mert másképp gondolkodtak vagy csak egyszerûen a saját életüket akarták élni...

És igenis a föld lapos és ha lelépsz róla akkor zuhanni fogsz. :D

&#8222;Nem az kever bajba amit nem tudunk, hanem amirõl hisszük hogy igaz de mégsem az.&#8221;

Az univerzum lapos és emberek márpedig nem léteznek xD

QuippeR
"Vannak olyan keresztényfundamentalisták, akik a mai napig szó szerint értelmezik a teremtés könyvét"
persze, hogy vannak, és nekik is üzenem, hogy nagyjából 1600 évvel vannak lemaradva a teológusok mögött, szóval sok sikert a hátrány behozásához.

"btw szép elmélet ily korai idõkbõl, de ettõl még csak egy n+1-féle bibliai magyarázat egyike."
ja, szentté is csak véletlenül avatták a srácot, véletlenül belekerült egy papírkötegbe a neve, a pápa meg aláírta, mert miért is ne.

világos, hogy mindenki máshogy értelmezi a Bibliát, nagyjából kétezer évnyi európai történelem emlékeztet rá. nem is tudom, ezen miért kell kiakadni, körülbelül olyan alapigazság, mint hogy kék az ég. csak arra szeretnék rámutatni, hogy ez alatt a kétezer év alatt gyakorlatilag tömegek tették fel az életüket arra, hogy a Bibliáról elmélkedjenek. óhatatlanul van egy-két arc, akinek jó ötletei is támadtak.

Vajon az ufók világképét hogy omlasztja össze az a tény, hogy mi is itt vagyunk nekik :D ?
nando42
* hülyeséget írtam, Alaszka kormányzója 2006-2009 között, s csak alelnök jelölt volt.

ez egy bikaszar

keresztény vagyok és semmi problémát nem jelent elfogadni a zufókat
a többi vallással nincs lelki problémája a szerzõnek?
pl. a júdásokkal?
SirAlo
Es arra miert nem gondolt meg senki hogy a foldonkivuli eloleny (UFO) az isten ?

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

nando42
Hagyjuk már, egyértelmû a játék, miután tarthatatlan a bibliai valóságmagyarázat, utána a teológusok szépen relativizálják az olvasottakat. Egyik keresztény így értelmezi, másik keresztény másként értelmezi a Bibliát. Ahány felekezet annyi elmélet, annyi értelmezése van a kereszténységnek. Vannak olyan keresztényfundamentalisták, akik a mai napig szó szerint értelmezik a teremtés könyvét, hogy mást ne mondjak Alelnök is volt az USÁ-ban 2006-2010 között.

btw szép elmélet ily korai idõkbõl, de ettõl még csak egy n+1-féle bibliai magyarázat egyike.

"Ágoston szerint Isten minden teremtmény elõtt az embert teremtette: „mert teremtettél engem öröktõl fogva, mielõtt bármit cselekedtél volna, kezdettõl fogva, mielõtt az egeket kiterjesztenéd, elrendezéd, hogy teremtesz, és teremtményeid számába sorolsz engem”."

Ez ugye mára már tény, hogy nettó baromság...? (Arról nem is beszélve, hogy a Teremtés könyvében is más lenne a sorrend. :) )

wraithLord
Majd megkérdezem az földönkívülieket, hogy õk hogy csinálják... :)
Széfmester ülj be egy történelem szemináriumra és mond azt a profnak, hogy a piramis építéséhez idegen lények segítségét vették igénybe az egyiptomiak. Ugyan úgy megbélyegzenének, pedig kb ugyan annyi bizonyíték van emellett, mint amelett, hogy X ember húzta oda a köveket :D
Nem tisztem megítélni, hogy ki bûnös és ki nem az. De csak egyszer futnék össze életem során bûntelen (felnõtt)emberrel és megszoríthatnám a kezét én lennék a legboldogabb a világon...

286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>

QuippeR

wraithLord
"...a Föld vallásai számára azonban külön dilemmát jelentene..."
Dehogy jelentene dilemmát, mikor jelentett a vallásnak bármi is dilemmát? :D

"Azonban azon kalkulációkból kiindulva, hogy mennyi civilizáció létezhet az univerzumban és milyen hosszú egy bolygó és civilizációja várható túlélése, Isten inkarnációinak körülbelül 250 helyen kellett volna egyidejûleg jelen lenniük, feltételezve, hogy minden inkarnáció körülbelül 30 évig tartott, számolgatott Weidemann, aki szerint, ha Isten valóban testet öltött és Jézus Krisztus születésével emberi alakot öltött, akkor ez nem lehetséges."
Dehogy nem lehetséges. Isten mindenható, bármire képes. Problem solved, szerintem ez egész jó magyarázat. :D

"Talán a földönkívüliek nem bûnösök, mint az emberek és ezért nincs is szükségük a megváltásra."
Még annyit hozzáfûznék, hogy én sem vagyok bûnös. De aki bûnös szeretne lenni, és bûnhõdni, mint pl. Weidemann elvtárs, az csak nyugodtan... X)
És Sajnos sok hívõ (legyen bármi is a hite) tagadónak bélyegez meg, ha nem hiszel abban amiben õ, és nem úgy ahogy õ.
"Hiszek Istenben és kutatom a sötét anyagot vagy más életformákat ez teljességgel megférhet egymás mellett. Aki nem tudja felfogni vagy megérteni a modern gondolkodó embert az tartson önvizsgálatot és ne szóljon le másokat, hiszen késõbb rádöbbenhet: nincs/nem volt igaza."

Ebben nekem csak annyi problémám van hogy sok fizikus és más tudós tényként kezel jópár megkérdõjelezhetõ dolgot. Ténynek kezelik sokan a sötét anyagot, mert kell a képletekhez, tényként írnak le több fényévre levõ bolygókról tulajdonságokat, de közben még a naprendszerünkben levõ bolygókról is újdonságok derülnek ki (l. Vénusz).

Kezdem úgy érezni mint az idézet a mai tudományok állásáról: "Annyira sikerült megértenem, mintha egy mikrosütõbe dugtam volna a fejem az elektromosságot tanulmányozni."
Én biztos ezen a szinten vagyok, de gyanítom a dotációkat bezsebelõ csúcstudósok is kb. ugyanezen a szinten vannak...

&#8222;Nem az kever bajba amit nem tudunk, hanem amirõl hisszük hogy igaz de mégsem az.&#8221;

Így van , én ateista vagyok de megtûrök mindenkit magam körül aki nem ateista,mert attól még ugyan úgy hihet a tudományban mint én vagy bárki más , a hit nem zárja ki a tudomány létezését.

Istenbe vetett hit, hit eszmékben vagy a vallásban nem kellene összekeverni õket.
Hiszek Istenben és kutatom a sötét anyagot vagy más életformákat ez teljességgel megférhet egymás mellett. Aki nem tudja felfogni vagy megérteni a modern gondolkodó embert az tartson önvizsgálatot és ne szóljon le másokat, hiszen késõbb rádöbbenhet: nincs/nem volt igaza.
Aki fennhangon gyõzköd másokat a vélt vagy valós igazáról az nem cselekszik helyesen. Csak az utat kell megmutatni, nem pedig taszigálni az embereket... szvsz.

286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>

<#eljen>

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

Pluskast
Minden eszme egy fajta vallás. A kommunizmus is egy vallás. Az ateizmus vallása amit kicsit kevertek a keresztény eszmével.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

"A vallást azért nem lehet összeegyeztetni a valósággal, mert valótlan. Fikció, amiben hinni kell ahhoz, hogy igaznak higgyük. A valóságban nem kell hinni, az van és kész, éppen ennek az ellensúlyozására talának ki az intelligens lények (pl az emberek... egy része) vallásokat."

Ez tetszik. :)
A sötét anyagban is sokan hisznek de sem nem látják, sem nem tudják bizonyítani sem a létezését, sem a hiányát. Akkor a mai fizika is csak egy vallás? :P

Pluskast
Már ne is haragudj de max csak Neked van kultúrális jelentõsége. Aki vallásos annak ez nem csak egy kultúrális anomáliát jelent.

"Körülbelül olyan embereknek találták ki, akik tényleg csak azért nem ölnek embert."

Ezt a mondatodat nem értem. Kifejtenéd? Ergó aki keresztény az csak azért nem õl embert mert tiltja a vallása?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Chocho
Ha van Isten, akkor igen. Ha nincs, akkor -- értelemszerûen -- nem. Mi ezen a bonyolult? :)

Gaming is believing.

"Az idegenek is részei Isten tervének?"

:D Miért lenne Isten terve olyan korlátolt, mint amennyire néhány ember el tudta képzelni?
Ez egy kibaszott nagy LOL.
Ilyesmivel foglalkoznak emberek...