45
 • Merces
  #45
  ....nem én még nem vagyok de leszünk mind a ketten hatvan plusszosok, kis balszerencsével, majd gondolj erre a szülinapodon.........
 • vumbi
  #44
  "ilyen hús,vér szarkupacon......" : marmint ami te vagy?
 • Merces
  #43
  ...azért barátom , mert népesség szabályozással éveztredekig tartana mire elfogyna az a sok ember, számolj utána első generáció két gyerek/család,második egy gyerek, harmadik megint kettő, vagy simán ki is nyirhatjuk az öregeket ha elérték a nyugdijkorhatárt, de szerintem az nem tetszene nekik...
 • Merces
  #42
  ...inkább a bádogot választom, szellemi utódon törd a kis buksidat ne ilyen hús,vér szarkupacon......
 • Merces
  #41
  bocsánat,fém szövet csontvázon......
 • vumbi
  #40
  1. nyilvan ezert kommentelsz hulyesegeket, mert egy no aki ravilagitana, hogy gyerekes vagy
  2. tok mindegy hogy bekovetkezik e, es ha igen mikor. itt a lenyeg, hogy apokalipszist vizionalsz. az meg szektas stilus.
  3. ez igy igaz. azert vedd figyelembe, hogy minden tulszaporodo faj megterheli a kornyezetet(extrem pelda a cianobakterium, ami idonkent "lenullazza" a Balatont), ilyen ertelemben nem vagyunk rosszabbak mas fajoknal, egyszeruen a szelekcio alol kibujtunk, es annak rendje modja szerint kizsakmanyoljuk az okpszisztemat, hogy legyen kaja meg nyersanyag. szomoru, de ez a jelen. erre a valasz egy megvaltozott emberi eletstrategia lesz. K strategianak nevezi az okologia azt az eletciklust ami kb annyi utodot termel amennyi a szulok potlasara kell (ellentete az R strategia amikor annyi utodja van az egyednek ami a csovon kifer 100-1.000.000, pl rovarok), beleszamitva a szaporodas elott elhullo egyedet. Az ember is K strategias, de mivel az szaporodo kor elotti elhalalozas kozelit a nullahoz, mig a varhato utodok szama meg mindig ~10-1, ezert par generacio alatt be tudtuk nepesiteni a Foldet. Amugy ez az emeberi elet ciklus alaban jol mukodik, 100.000 even keresztul, nem voltak gondok. viszont most kell egy ujjabb lepes, amikor az utodok szama csak par szazalekkal haladja meg a szuloket, es hosszu tavon is stabil marad a populacio, on szabalyozassal, nem pedig szelekcios tenyezok miatt, ahogyan az a termeszetben zajlik. szal nem sivalkodni kell, hanem terevzni, es kontrollaltan elni.
  4. biologus vagyok te eszleny
 • zsoltioregon
  #39
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  1.: nem vagyok az, de a te szádat teli verném cuccal.
  2.: azt csinálok amit akarok
  3.: ti azzal írjátok és ö-vel. miért kéne VH -5 milliárd emberhez?
 • gyusz2
  #38
  1.Buzi-e vagy?
  2.Attól még, hogy sok idő eltelik, nem kell örülni.
  3.A "kőrforgás"-t rövid ö-vel írják. Egyébként tényleg elég lenne a Földre kb. 1 milliárd ember, de akkor most csináljunk egy 3. v.háborút?
  4.Ez a mondat tetszik, nem vagy egy kicsit sem beképzelt.:-)
 • zsoltioregon
  #37
  Nem lennék szomorú!
  1.:nincs még normális barátnőm se, akit felcsinálhatnék>gyerek sincs>unoka pláne
  2.:sok idő eltelik mire ilyen fém/műanyag alapú mesterséges lények kollektíven, szociális rendszerekbe tudnak szerveződni és társadalmat létrehozva "üzemeltetnének" egy létformát. Még az átmenet a párhuzamos együtt élés is min 90-200 év lesz.
  3.:a logódban látható majom is azért áll a kihalás szélén, mert mi emberek ilyennek vagyunk. Az életnek, van egy kőrforgása nyilván, fajok jönnek és mennek, de nem 50000 (ha szigorú vagyok 1000) év alatt pusztulnak ki ezrével. Napi 10-20 faj odalesz csak azért mert mibelőlünk emberből túl sok van! 100 millió bőven elég lenne.
  4.:Ha egy századnyi tudásom, kreativitásom és logikám a te fejedben lenne, az szétdurranna, mint egy vízzel telt léggömb.
 • vumbi
  #36
  Te komolyan annak orulsz, hogy nem az unokade lesz ez a bolygo, hanem valami badognepsege?

  Nem hiszem hogy 100 vagy
 • zsoltioregon
  #35
  valamelyik élőlény definíció szerint: Az a szerves kémiaia alkotóelemekből felépülő.... Szerves meg: "A szerves vegyületek azért kapták ezt a nevet, mivel az élet építőkövei. Az élő szervezetek pedig szénalapúak. A szerves anyagoknak így a szén vegyületeit nevezzük, amelyek többnyire a szén mellett ként, nitrogént, oxigént tartalmaznak még."

  Az életről alkotott képünket és definíciókat radikálisan át kell írnunk, főleg, ha a kibernetika előretör és az emberi viselkedéssel szinte teljesen megegyező viselkedésű, de nem szerves humanoid lényeget állít elő valami multinacionális vállalat!
  A klónozást próbálják korlátozni, mert "félnek, hogy Lenint klónoz valami ászarc magának stb"
  Ez más terület, amit nem tud korlátozni a bigott, maradi, mesevilágban-élő, vallásos, konzervatív, idiótasereg és szerencsére nem is látnak bele, hogy nem az emberiségé a jövő ezen a bolygón, hanem azoké a fém/műanyag alapú "termékeké", akiket mi magunk teremtünk.
 • philcsy
  #34
  "Kétlem, hogy Einstein a ragadozóktól való félelmében rukkolt elő a relativitáselmélettel" Ki tudja...
 • megjegyzés
  #33
  Ami a halhatatlan/(v inkább) örökifjú témát érinti... azt nem igazán szűrtem le, h az honnan indult ki... de az evolúció, mint az intelligencia fejlődésének alapfeltétele...hát mondjuk...

  De szerintem az önmagától nem elpusztuló életforma sem magától jön létre, hanem olyanná válik vmilyen úton módon és ez fejlődés - fizikai, de fejlődés - és emellett párhuzamosan a az intelligencia is fejlődhet.

  Am szerintem az intelligencia fejlődésének csak egy ideig kell az evolúció. Addig, míg a természetes kíváncsiság meg nem jelenik.
  (Kétlem, hogy Einstein a ragadozóktól való félelmében rukkolt elő a relativitáselmélettel :))

  De am érdekes ötlet volt, gondolatébresztő - nálam legalábbis. :D
 • megjegyzés
  #32
  A cikk és a kísérlet érdeles, nekem csak az a zavaró tényező, hogy a C alapú életformát sem tudjuk meghatározni rendesen, így meg elég nehéz lesz érdemit vitát folytatniuk a tudósoknak arról, hogy ez a "sejtszerű buborék" (v buborékok) élő sejt vagy sem.

  Am a lenti bejegyzések is jók, látom nem csak én nézek sci-fi-t.XD
 • philcsy
  #31
  Először nekem is az jutott eszembe amit "levelhun" mondott, de végül is neked van igazad. A természetes halál nem feltétele az evolúciónak, a szelekciót más úton is meg lehet oldani. El lehet képzelni, hogy egy ilyen fajnál milyen "szociális" viselkedési formák alakulnának ki.
 • Rotcsa
  #30
  Nem értettél meg.
  Elpusztítható, csak nem végelgyengülésben, azaz a nem abban, hogy megöregedett.
  A hallhatatlan alatt nem az elpusztíthatatlant értettem.
  Az evolúció ezáltal még fokozottabb erőfeszítéseket kell, hogy tegyen, mivel sokkal több életképes létforma marad tovább életben.
 • MacropusRufus
  #29
  én is erre gondoltam.. :D
  de egy helyreigazítás: az mimentikus poliamid volt.
 • philcsy
  #28
  "Azt reméli, hogy az eltérő közegekben csak a legalkalmasabb buborékok maradnak fenn és olyan életre jellemző viselkedést fedeznek fel, mint az erőforrásokért való küzdelem, vagy a természetes kiválasztódás."
  Milyen erőforrások? Milyen kiválasztódás? Ez nagyon zavaros nekem.

  "Egyes oxid molekulákat fényérzékeny festékekkel összekötve sikerült megalkotni egy membránt, amit ha megvilágítanak a vizet hidrogén ionokra, elektronokra és oxigénre bontja." Talán ebbe az irányba kellene továbbmenni.

  Ettől függetlenül érdekes. Viszont a fémalapú elnevezés kicsit félrevezető: "a nagy fém-oxidok a nagy szerves ionokkal képeztek párokat".
 • djw
  #27
  rozsdamaró, mint antioxidáns? :D
 • levelhun
  #26
  A halhatatlanság gátja a természetes kiválasztódásnak, így ha létezik is ilyen életforma, az nagyon fejletlen lehet (hisz az evolúció nem működik az esetében).
 • vasedeny2
  #25
  hím laptopomat nőstény laptoppal párosítanám! a megszületendő kis laptopokból szerzett hasznot felezzük!
 • Rotcsa
  #24
  Hát igen, vaknak nehéz megmagyarázni, milyen a piros szín.
  Nem érti a poént és még én vagyok unalmas..:D ez jó
 • paradan
  #23
  Ez most valami vicc volt? vagy nem értem
 • paradan
  #22
  és a sajtburgerben sajt van

  hárommilliárd féle mesét ki lehetne találni, ergo nicsn tul sok informácio tartalma annak amit irtál, sőt értelmes sem, leszámítva hogy eluztél az unalmad halmazából 20 másodpercet...

  Nos mi van, ha unalmas ember vagy!
 • Rotcsa
  #21
  Nos mi van, ha tényleg kialakult az élet más alapokon és nem haladnó?
  Úgy értem ezt, hogy nem sérthetetlen, azaz nagy sérülés vagy trauma következtében megsemmisül, de nem öregszenek el, mint mi?
  Ebben az esetben létezhet olyan faj a világegyetemben, ami technológiailag jóval előttünk jár(mivel több okos egyed is tovább marad élve) és népességük akár egész galaxisokat megtölthet.
  Hátborzongató...
 • Looooser
  #20
  Ezt hangoztatom mióta, nem szén alapú élet forma. A föld csak a mi számunkra élet képes hely adott volt a körülmény a terület, és megtörtént, máshol más viszonyok közt más alapokon kezdődik el az élet, és más irányba fog tartani... kár hogy csak most kezdtek el ezen gondolkodni, miután felfedezték tavaly a bacikat...
 • teddybear
  #19
  Mond, te miért nem vonulsz el egy tanyára, ásol egy gödröt és húzod a fejedre a földet? Ha már semmilyen újdonságot nem tudsz értékelni...Fölösleges a lényed, veled csak többen vagyunk, csak pusztítod a természetet.
 • gombabácsi
  #18
  Na persze valszeg ez is csak egy nagy féltudományos dolog, amivel a tudósok etetik a népet, hogy jó zsíros támogatásokhoz hozzájuthassanak.
 • Zoli007
  #17
  iCHELL? Nabakker, ebből mekkora Apple per lesz...
 • ADAMEX9
  #16
  Élő szövet fém vázon? Pistabá' bicajozik haza a kocsmából!
 • Bulics
  #15
  Dehogy. Az is gép volt(Caprica).
 • Nos
  #14
  Az szénalapú volt.
 • syn7h37ic
  #13
  És megalkották az első Cylon-t...
 • NEXUS6
  #12
  Meggyütt a Borg.
  Resistance is futile!

  Fussunk!
 • Rotcsa
  #11
  Egyébként a hittan órán nekem úgy tanították, h Isten az embert a maga képére teremtette, csak egy egyszerűbb formában.
  Nos, akkor most mi mit is szándékozunk tenni? :D A szervetlen egyszerűbb, mint a szerves, nem?
 • Rotcsa
  #10
  "Azt hiszem, most jutottunk el az első fejlődőképes cseppekig" :
  Jöhet a T1000-es

  Aztán lehet, hogy nem fogunk így vigyorogni ha élő szövet lesz a belső fémvázon.
 • csimmasz
  #9
  Meg +1 et is ugye?
 • a_n_d_r_e_w
  #8
  Erre most kapnal egy hatalmas lajkot tolem :D
 • Pares
  #7
  Lehet, hogy egy másik bolygón fel se ismernénk, hogy egy "élő" akármivel nézünk farkasszemet. Ilyen viszonylatban azt is ideje átértelmezni, vagy leszögezni, hogy mit nevezünk "élőnek"...
 • csimmasz
  #6
  Réges régen, egy messzi, messzi galxszisban, egy rejtett kutatólaboratóriumban, ahol a szilicium alapu professzor bejelenti, hogy létrehozott egy olyan élő sejtszerű életkezdeményt, ami nem az addig egyetlenként ismert szilicium alapon nyugszik.
  Az ujdonság sokkolta a közvéleményt, mivel ez az anyag a szén volt, ami töménytelen mennyiségben megtalálható volt bolygólyukon a légkör gázaiban.