Lemondott Steve Jobs

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"A legnagyobb baj, hogy ha valaki vesz MAc-et, aminek a piaci ára pc-ben harmad annyi, már is azt hiszi õ a világ királya."
kene egy sgmeme

killall imagent

Tularazott? Ja, ha magyar arakat magyar atlagkeresettel nezed. Itt babgulyas foldon macet tobbnyire az vesz, aki a gepet mint produktiv munkaeszkozkent hasznalja es ki is tudja termelni az arat.

killall imagent

Anubys
Egyéb érv?

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

"Monitor (ebben Samsung párti vagyok): SyncMaster BX2240 39.000-"
elég baj az neked 😄

Anubys
Ja, és lincence = licence, mindkét helyen, csak ugye copy / paste... 😊

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

Anubys
Szóval az Apple drága, lássuk, nekem kell egy asztali gép, amin tudok melózni, meg kell egy fejlesztõi környezet, legyen mondjuk egy professzionális C dev környezet.

Pc:
Alap gép (most hadd ne rakjam össze a konfigot, lehet, hogy ki lehet hozni olcsóbban is ugyanolyan teljesítményû gépet) 120.000-
Monitor (ebben Samsung párti vagyok): SyncMaster BX2240 39.000-
Egér + billentyûzet, valami jobb fajta: 10.000
Op. rendszer (Win 7 professional): 33.000
MS Visual Studio 2010: 289.000
vagy Ugyanez MSDN elõfizetéssel: 426.000

Végösszeg MSDN nélkül: 491.000-
Végösszeg MSDN-nel: 628.000-

Mac:
Alapgép (ugye monitor már "jár hozzá"): Apple iMac Core i5 21,5" 2,50GHz 4GB 500GB 309.000
Egér + billentyûzet: 40.000
Op. rendszer: 0- (ha régebbit kaptál, letölthetõ a legújabb 24 euro-ért, ami kb. 6.500 ft)
XCode: 0 (illetve, ha nagyon türelmetlen vagy, akkor a legújabb prerelease verzió 4 euro, kb. 1100)
Developer Licence: 20.000, de ilyenkor a szoftverek ingyen vannak.

Végösszeg dev lincence nélkül, OS update-tel, prerelease XCode-dal: 356.600
Végösszeg dev lincence-szel: 369.600

Ha mondjuk veszek egy laptopot, akkor pc esetén a szoftvereket megint meg kell vegyem, míg Mac-en teljesen jogtisztán használhatom minden gépemen.
No, akkor melyik a drágább?

Nagyon nem nezegettem utana, de mivel epp mostanaban vettem netbookot (es igy azert 1-2 cuccost csekkoltam) ehhez, mit szolsz?:Timeline
Szerintem itt asztali pcrõl volt szó.

Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.

Szerintem azt mindenki tudta, hogy ez elõbb utóbb eljön, pont tegnap mondtam, a haveromnak, Jobs lemond egy éven belül. Amíg õ ott van, addig az Apple erõs lesz, utána, majd meglátjuk.

Ehhez a fanboy témához:
A legnagyobb baj, hogy ha valaki vesz MAc-et, aminek a piaci ára pc-ben harmad annyi, már is azt hiszi õ a világ királya. A többi meg csoró. Nem az Apple hülye, hanem a felhasználóinak egy része. Nekem is van kollégám, aki elmagyaráztam nekem, hogy a 3gs mennyivel jobb, mint HTC Desire, és hogy én is mennyire csoró vagy. Mióta megvettem a az iphone 4-EST, azóta meg hú de jó, megnézhetem, mondtam is neki miért nem vesz egyet, Mert nincs pénze rá. 😊 Bár nekem a htc még mindig jobban bejön. Remélem idén tudok venni egy újat. Nekem az Iphone 4 nem jön be, árához képest buta sajnos. Jailbreak után lehet használni.
Amúgy én külföldön lakom, és azért ezek az iphone adatok elég csalókák, ingyen hozzád vágják, ha aláírsz 18 hónapra, és havi 40 euró az elõfiezési díj. Ezért vannak mindenkinek iphone, nem azért mert tuti teló, és itt még mindig folyik a tvbõl, az iphone 4.
A többi telót is hozzádvágják ingyen, csak iphone 4-et többen ismerik.

Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.

Tudod az emberek egy jelentõs része nem játékra használja a gépét. Az iMac meg egy külön kategória ha azt vesszük, hogy össze van építve a gép és a monitor. És elég drága tény.
És ismét egy feladvány, eddig még senki sem tudott rá megoldást.
Egy olyan gépet keresek ami 115e-be (gyk egy MBP árának a harmada) kerül és egy 13"os MBP teljesítményét és minõségét hozza.
Szempontok:
- fém ház
- hasonló cpu, vinyó és memória
- 13.3 +/- .5"-os led kijelzõ
- 7 órás akku teljesítmény
- normális, jól használható multitouch képes touchpad
- beépített webkamera (minimum 720p-s felbontás) és jó minõségû mikrofon (gagyi van a legtöbb gépben is)

Valamivel olcsóbb van, de 3-ad áron nincs ilyen gép.
Ha valakinek megfelel egy olcsóbb gép pl ami mûanyag házas vagy nincs benne webkamera stb az oks, de hogy egy hasonló tudású gépet nem kapsz 3as áron az tuti.
Témához:
Steve Jobs ikonikus ember, pont. Hogy ez jó vagy rossz példa, mindenki döntse el maga.

Néhány hónapja venni akartam egy jó gamer pc konfigurációt, néztem is az apple gépek konfigjét, és lefordultam a székrõl hogy ilyen átlagos vasat aranyáron adnak. Szóval vagy az apple gépet veszem meg 540.000.-ért(!!!) vagy ugyan azon alkatrészekbõl összerakva 172.000.+ monitor. Szerintetek melyiket választottam? Akiknek van ennyi pénzük 1 gépre ok, ha nekem lenne 3-szor erõsebbet raknék össze. Tényleg ennyibe kerül fél kiló aluminium meg egy logo? Mondjátok hogy megbízható (akkor már linux), de nekem eddig a win7 tökéletesen fut.

Ez csak a pc vonal, a többi terméket nem ismerem (igen bevallom) de tény hogy jelentõsen túlárazottak a gépek a teljesítményhez képest.
Az Apple-nek zseniális az üzleti stratégiája, de ehhez szükség van egy erõs zombitáborra, akik vevõk a termékeikre és nem csak pc fronton.

Ezzel nem leszólni akarom az apple fanboyokat, hanem nem értem miért vesznek meg egy terméket amely ennyire túlárazott.

@narumon
"Normális országban ez úgy mûködik, hogy akinek van esze az a hazai gyártót támogatja, vásárláskor, filmben és mindenhol."
Ha ez így lenne, akkor a kínai zászlón lenne az apple logo.

A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.

Mondjuk õ nem újságíró, vagy legalábbis nem képzeli annak magát 😊

Anubys
Neked meg egy mondatban -mert így helyes- négy. Problem?

Muhaha...elmegyek par orara es tessek...flame hegyek....😄D Ahh, imadom heccelni az Apple fanokat..meg az MS fanokat...meg a Sony fanokat...meg az osszes markabuzi idiotat😄 Abban a pillanatban, hogy elkezdesz vedeni 1 markanevet csak mert birtokodban van 1 vagy tobb termeke, bizony idiota leszel (kiveve ha reszvenyes vagy..akkor jogos valamennyire😄)
Aki meg Jobs halalaval viccel...hat fekete humor😄 De ettol meg tortenelmet irt az IT-ben,akar tetszik, akar nem😛
Ha csak egy troll lenne, de itt már ennél többrõl van szó. Csak meg kell nézni más megnyilvánulásait is.
Chocho
Vagy csak egy troll, aki élvezi, ha szítja a tüzet.

Gaming is believing.

Chocho
Mondjuk azért nem árt tisztán látni: Jobs az iPhone-nal és az iPaddel nem technikai forradalmat hozott, hanem stílust teremtett, amivel megragadta a tapasztalatlan, de gazdag felhasználókat, akik egy része (fõleg a fiatalabbja) fanboy lett és minden más tabletet és okostelefont szarnak gondol.

Gaming is believing.

Tõle ne várj többet. A többi megnyilvánulása is hasonló "színvonalú". Szegénynek nem volt gyerekszobája és azért kötöttek csontot a nyakába, hogy legalább a kutya játszon vele. Aztán meg a társadalom is kitaszította így vált ilyenné.
Chocho
Miért, a kommunista pondrókat többre tartod? 😊 Sebaj, egyszer Te is kijárod az általánost és akkor talán jobban megy majd a szekér. 😉

Gaming is believing.

DjDano
Hihetetlen milyen primitív, bunkó és lelketlen ember vagy... Konkréten egy korszakos zseni haldoklik te meg csak fröcsögsz... Steve Jobsot lehet nem szeretni, de a sikereit nem lehet elvitatni, az Appple-t a csõd szélérõl a világ legértékesebb és legnyereségesebb vállalatává tette! Az Iphone 2007-es megjelenése újraértelmezte az okostelefon fogalmát, nem olcsó, de azt szokták mondani minden dolog annyit ér amennyit adnak érte. Márpedig viszik mint a cukrot. Az Ipad úgyszintén forradalmasította az addig döglõdõ Tablet PC piacot.

ha lett volna agya mar 8 evvel ezelott a tobb milliard dollarjabol alapit egy dns kutato ceget, es akkor most elhetne, de nem , neki urhajot kell epitenie uvegbol , meg idiota sznoboknak tapicskolos telefont, meg nyaladzo tablat
hat megerdemli

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)

kocsog kapitalista pondro, a sirba persze nem viszi a sok iszarat

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)

Chocho
Maga Steve Jobs viszont egy nagyszerû üzletember és remek álmodó, annak ellenére is jár neki a tisztelet, hogy nem egy kis angyal (persze melyik cégvezetõ az). Remélem, az egészsége nem romlik tovább.

Gaming is believing.

Chocho
Sorozatból ott a Jog/Ászopk, a Gossip Girl, a Supernatural (hirtelen ezek jutottak eszembe). Filmek közül nem tudok mondani mert nem emlékszem, bár való igaz, sok bennük az Apple reklám.

Gaming is believing.

Igen, ez a tanusitsunk tiszteletet az embernek duma az, amitol kikeszulok. Tudod hanyan halnak meg naponta? Ja, hogy Jobs hires? Ettol nem fog jobban erdekelni a sorsa.
Ha meghalni megy, hat meghalni megy. Nekem 8.

Hát inkább az apple mint a konzolos meg 3d-s átbaszós lettévék

Gondolom stresszes lehetett ez a sok pereskedés.

az oke, de az eleg troger, ha "meghalni megy"-et kommentelgetnek az emberek. mindenki tudja, hogy az egesz lemondas a betegsege miatt van, de egyelore meg el, remelhetoleg minel tovabb. es mivel egy emberrol van szo, ezert meg ha tenyleg meghalni keszulne 1-2 napon belul, akkor is tiszteletet kell tanusitania mindenkinek, legyen az apple "hivo" vagy apple gyulolo.

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

én nem mondtam, hogy Jobs halálát kívánom, és nem is érzem úgy, bár az is tény, h nekem nem fog hiányozni...

A te hozzászólásod se dobott a meccsen semmit 😄
na eljott a harmincotezredik haters gonna hate orokrangado ideje. uncsii :\

killall imagent

akkor fuss neki megegyszer! bar az elso halal-ozos komment szerzojere mergesebb vagyok.

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

gondolkodtam, arra jutottam h csak siman hulye vagy, es kesz...

Azért mondjuk a Dell is amcsi "gyártó", vagy ott a RIM, igaz õk kanadaiak, de elég sok amcsi filmben BB telefonnal rohangáltak. (Szex és New York, Sors ügynökség)
De tény, hogy az Apple termékek sokszor fordulnak elõ és elterjedtek. Lásd az egyetemeken iPhone, iPod vagy iPad-re adják ki formátumban az anyagokat.

gondolkodj egy kicsit!

narumon
Definiáljuk, hogy mit nevezünk Hypenak. Én konkrétan akkor vettem iphonet, amikor megjelent a 3G. Akkor is úgy, hogy éppen telefont akartam venni és egy csomó típust és modellt kipróbáltam. Ez tetszett. Amire nekem szükségem volt/van ez tudta a legjobban. Ehhez képest azt általad védett emberektõl folyamatosan megkapom, hogy hülye vagyok és átbasztak. Nem zavar csak unalmas, másra kivetíteni a problámájukat. A stílusuk viszont sokszor zavar, mert ezt minõsíthetetlen hangnemben teszik.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Azt mit artottam en neked, hogy a halalomat kivanod? <#kocsog> -e vagy?

igen, hát azt gondoltam,h ogy ehhez éppen nem fogsz tudni hozzászólni.

Most nekem nehogy kitaláld, hogy semmi ultra-hype nem volt, csak úgy magától fogyott😊
narumon
Így van! Mindkét felével egyetértek!

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Mondjuk a nagy vicces kedvedben azt remélem érzékeled, hogy az az 5% az nem kevés. Konkrétan azzal szerintem belefér az elsõ 5 gyártóba a világon....

Lehet, hogy birkának tartod, de ettõl te még egy idióta maradsz aki nem tiszteli a másikat a másik döntését. Szánalmas életed lehet.
Itt azon van a hangsúly, hogy pl. az interneten sokkal többször futsz ebbe bele. Meg azért azt ne felejtsük el, hogy az Apple-nak Magyarország egy semmi.
narumon
Errõl annyi a véleményem, hogy USA-ban jártamkor, bementem néhány helyre és basszus tényleg MAC-ek voltak kirakva. Lehet, hogy nem hiszed, de menjél ki és akkor látni fogod, hogy kurvasok embernek van Macbookja otthon, iphone telefonja. Haza gyártó mégis mit vártál? Normális országban ez úgy mûködik, hogy akinek van esze az a hazai gyártót támogatja, vásárláskor, filmben és mindenhol. A Bollywoody (vagy hogy a picsába írják) filmekben nem látsz sok apple cuccot ez tény.
Mint ahogy svájcban is svájci termékekbõl áll a bolt 90%-a. Szerintem ez így helyes.

Lehet, hogy birkának tartod, de ettõl te még egy idióta maradsz.
mindannyian oda tartunk. de te szedhetned a labaidat egy kicsit gyorsabban...

*mondatbaN

a_n_d_r_e_w
Fringe

One Vision. One Purpose.

csak az elsõ mondatba van 3 helyesírási hiba az igen 😄

narumon
Ehhez nem tudok hozzászólni, nekem nem jönnek Spamek. Ráadásul mivel azért egy híres kütyürõl van szó, ezért mondjuk boldog boldogtalan azt adja nyereményakcióban meg kamuakcióban, de ezért ne az apple meg fõleg ne ÉN legyek már a hibás.