238
-
SlickAdam #158 amit te itt felvazoltal, az nem HC gamerseg, hanem betegseg. hc gamerseg az normal fps, kaland, autos, ... jatekok. a casual pedig a Nintendo Wii Pumukli Harcba Indul 2011 jatekkal. -
bandypappa #157 Most csak a Killzone-ok miatt fáj a szívem, de csak ezért nem fogok ps3-at venni. A lövölde játékok mennek konzolon is, de stratégiát szigorúan PC-n.
(kérdés: játékmódolásokat, custom mapokat mennyire támogatnak a konzolok? Hallottam ezt-azt de te segíthetnél. Kösz) -
Sir Cryalot #156 Sörnek is sok köze van a HC gamerséghez, tényleg... Hát igen... Ezért is jutottunk idáig... -
Sir Cryalot #155 Szerintem a bluros 30fps-nek 0 köze van a HC gamerséghez, ne is haragudj.
120fps, projektor, 3D, spéci szkrini, force feedback.. Pc-n... Az igen...
Az nem konzol alázás, az kérlek, Arkád alázás... -
SlickAdam #154 jatszani fotelbol kell kenyelmes iranyitoval. a jatekinditasnak pedig ki kell merulnie abban, hogy lemez betesz es X (max ha van kotelezo install, az lefut automatice par perc alatt, addig sorbontas). -
kvp #153 Egy HP munkaallomas es egy mac pro ara kozel azonos. Ennek az oka az, hogy ugyanazon a szalagon keszulnek, ugyanazokkal a fo komponensekkel. Mindkettot a foxconn gyartja kinaban, gyerekekkel.
Fejleszteni pedig lehet ingyenes szoftverekkel is. Pl. egy debian linux ingyen van, hozza egy eclipse ugyancsak ingyen. A google devkit sem kerul penzbe es oracle-bol is van egy ingyenes limitalt valtozat, ami fejleszteshez pont jo. (a vevo majd megveszi a termekhez az enterprise licenset) Innentol egy egy komplett szerver-kliens-stb fejleszto keszlet ara 0 forint. Csak a hardvereket kell megvenni, ami mivel csak kodolashoz kell, barmi lehet akar egy 20 ezer forintos barebone vagy egy 70 ezres thinkpad, a gepigenyes kodok ugyis a szervereken futnak. (desktop gui-nak nem kell gep, a vevok amugy is titkarnoi gepekre rakjak) Meg a mobilos fejleszteshez sem kell kulonosen semmi, csak par teszt telefon/tablet. (ha nem apple, akkor ezek eleg olcsoak) Ha a google kepes linux-ot hasznalni, akkor egy kis magyar ceg is, de meg visual studio-bol is van olcsobb valtozat, bar igazabol windows-os fejleszteshez nem kell, az editor nelkuli c/c++/c#/stb. fordito meg ingyen van.
Pc-bol dragat venni csak multimedias munkakhoz (videovagas), 3D-s terezomukahoz, meg jatekra kell. Hozzatennem, hogy a mac-ek is pc-k, csak van hozzajuk ingyen macos licensz. (a tobbi nevesebb pc-hez meg windows-t adnak 'ajandekba')
Miert nepszeru megis az apple? A kitalaloja altal kozvetitett eleterzes miatt. (bar nekem soha jott at) Az apple gondja az, hogy e nelkul az eleterzes nelkul tenyleg csak egy dragabb elektronikai gyarto lesznek. Vegul is a sony is az, es meg is el belole, tehat nem lehet tudni mi lesz. -
A hcgamer felem ilyenkor sírni tudna, már elnézést. Tudod milyen címekről maradsz le csupán azért, mert nem nyitsz a konzolok felé? Jó, én is ilyen voltam vagy 10 éve, egészen a Resident Evil Gamecube-os remake-ig vaskalapos pc-only, de mostanra rájöttem, hogy sokkal jobb egy célgépet tartani erre, főleg, hogy olyan játékok is kijönnek rá, amiről a pc-sek álmodni sem mernek.
Persze, van az a stílus, amit egérrel monitor előtt görnyedve lehet csak normálisan játszani, de én, mint survival horror és Mortal fanatikus, nem nagyon találok olyan pc-n, ami lekötne. De ízlések és pofonok ugye. -
Mondom, aki játszani akar, az tényleg jobban jár pc-vel (vagy inkább egy Ps3-mal, de ezt most hagyjuk), aki csak netezni, az is, főleg Linux-szal (bár az itteniek nagyobb részének a pc alapból az a kütyü, ami Win logóval indul. :), de aki komolyabban akar foglalkozni valamivel, az egy idő után eljut erre a szintre is, lehet, hogy nem kódolni fog, hanem valami egyéb dolgot, grafika, videovágás, stb, de ezek nagy részére meg jobban kijön egy Mac-kel.
Meg persze az is kellemes érzés, hogy egy drótom van, és 5 másodperccel a power gomb benyomása után már neten vagyok, de ez nem az, ami miatt megéri az árát.
Persze vannak a divatmajmok, de nem feltétlenül minden Mac-es az. Az iPhone-osok az egy másik kaszt, csak a gyártó ugyanaz. -
SlickAdam #150 vagy a kommentelo nem irja oda egyertelmuen, hogy ASZTALI PC, iMac, ... stb.
en meg gyorsan olvastam at a sok hsz-t. bocsass meg nekem, tudatlan, agyatlan Mac-orult seggfejnek! KERLEK, ne haragudj! -
bandypappa #149 "Játékra pedig ott konzolkollekcióm, a pc-men már szerintem mostani játék nem is nagyon menne fullosan, bár utoljára kb. 3 éve próbáltam."
Hát ez az. Az én HD6850 kártyám köröket ver az xbox és a ps vonalra, csak ennek a látványban nem sok hozadéka van többnyire. Nem is érdemes csúcskategóriás kártyákat venni 160K-ért (csak ha nagyon 3D-t akar valaki) mert multiplatformra fejlesztenek. De ez a konzolosodás már más téma.
Kösz az infot, de én mint HC gamer csak pc-ben gondolkodok. -
llaszlo #148 Szerintem eljutott sőt nem véletlen írtam, hogy az iMac túl drága.
De neked meg nem jutott el az agyadig, hogy a legtöbb ember munkára manapság nem asztali gépet hanem laptopot vesz és egy ugyanolyan teljesítményű és minőségű gépet nem veszel harmad de még fél áron sem. -
cateran #147 Az agyadig meg mindig nem jutott el, hogy desktopokrol beszel? Aztan csodalkoztok, hogy hulyenek vannak titulalva az applefanok..vajon miert? -
SlickAdam #146 mint korabban irtam: ugyanezt el lehet jatszani egy Thinkpad vagy akarmilyen high-end windows alapu notebook-al is. nem kell egybol az Apple-re mutogatni. -
cateran #145 Nincs igazan min elgondolkodni, amikor professzionalis felhasznalasrol beszelsz..a vasarlok hihetetlenul kis reszet teszik ki az ilyenek... -
Nem is igazán gamer pc összeállítása volt a célom, abban csak a videokártya kerülne annyiba, mint amennyit a teljes gépre írtam. Nem akarok szépíteni, tudom, hogy az itthoniak igen kis része vesz eredeti szoftvert, ezért nem nagy kunszt, hogy Mac-re ingyen, vagy lényegesen olcsóbban adják, de teljesen mindennapos használatra is ki lehet hozni olcsóbban eredeti szoftverekkel, mint egy pc-t. Ha az oprendszered, és a többi program annyiba kerül, amennyibe a lemez, amire kiírják, akkor tényleg nem kérdés, melyik olcsóbb.
Játékra pedig ott konzolkollekcióm, a pc-men már szerintem mostani játék nem is nagyon menne fullosan, bár utoljára kb. 3 éve próbáltam.
Mindegy, senkit nem akarok meggyőzni, de remélem, a fikázók egy kis hányada elgondolkodik a dolgon. -
bandypappa #143 Arról hát. -
A cégem én vagyok... :)
Egyébként van mindkét gépem, de mivel -igaz, csak másodállásban- iPhone-ra fejlesztek (és mielőtt jönne a fikázás, egy Nokia E75-öm van, a dev device egy iPod), ezért nekem kell megvenni a devkitet hozzá. Pc-re Delphi-m van eredeti, azzal kezdtem sok évvel ezelőtt.
Főállásban persze én is egy olyan helyen nyomom, ahol a cég állja a szoftvert, de az ugye nem az én nevemre szól, tehát privát melót hivatalosan nem csinálhatok vele. -
bandypappa #141 Korrekt összegzést adtál, igaz ez egy professzionális gép, amit összeraktál, és a gép árát nagyrészt a szoftverek teszik ki. Nincs ezzel gond, mondtam hogy gamer pc-t raktam össze és az nekem jobban megérte. Te másra használod ezért az jobban megéri neked, de azt nem tudom elképelni, hogy mindenki aki apple pc-t vesz az profi. Úgy gondolom jóval többen használják filmnézésre, játékra a gépüket, mint fejlesztésre.
lényeg: neked megéri, de 90% nem. A kérdés ugyan az: a többiek miért vesznek apple pc-t? -
FoodLFG #140 Mivan ? A cégednek nincs 300 000 pénze szoftverre ? A programozókat hogy fizetik ki akkor ? Vagy szabadúszó "JavaScript programozó" vagy ?
Mindenesetre még nem találkoztam olyan emberel, aki nem a Visual Studiót tartotta volna az überkirály fejlesztő környezetnek, amit el is tudok hinni.
-
cateran #139 Hagyjuk mar ezt a magyar arakat...sok-sok eve elek angliaban, gozom sincs a magyar arakrol...De elarulom, meg a helytiek is draganak talaljak...
Idezet a Cnet teszteloitol:"It's a fantastic choice for the super-wealthy traveller." illetve " You may well have to sell a lung, and potentially a kidney, in order to afford one, but you can rest assured that you'll be buying a quality piece of kit."
Forras -
hurkaur #138 "A legnagyobb baj, hogy ha valaki vesz MAc-et, aminek a piaci ára pc-ben harmad annyi, már is azt hiszi ő a világ királya."
kene egy sgmeme -
hurkaur #137 Tularazott? Ja, ha magyar arakat magyar atlagkeresettel nezed. Itt babgulyas foldon macet tobbnyire az vesz, aki a gepet mint produktiv munkaeszkozkent hasznalja es ki is tudja termelni az arat. -
Sir Cryalot #136 semmi semmi, csak majd azt is betiltják úgytűnik -
Egyéb érv? -
Sir Cryalot #134 "Monitor (ebben Samsung párti vagyok): SyncMaster BX2240 39.000-"
elég baj az neked :D -
Ja, és lincence = licence, mindkét helyen, csak ugye copy / paste... :) -
Szóval az Apple drága, lássuk, nekem kell egy asztali gép, amin tudok melózni, meg kell egy fejlesztői környezet, legyen mondjuk egy professzionális C dev környezet.
Pc:
Alap gép (most hadd ne rakjam össze a konfigot, lehet, hogy ki lehet hozni olcsóbban is ugyanolyan teljesítményű gépet) 120.000-
Monitor (ebben Samsung párti vagyok): SyncMaster BX2240 39.000-
Egér + billentyűzet, valami jobb fajta: 10.000
Op. rendszer (Win 7 professional): 33.000
MS Visual Studio 2010: 289.000
vagy Ugyanez MSDN előfizetéssel: 426.000
Végösszeg MSDN nélkül: 491.000-
Végösszeg MSDN-nel: 628.000-
Mac:
Alapgép (ugye monitor már "jár hozzá"): Apple iMac Core i5 21,5" 2,50GHz 4GB 500GB 309.000
Egér + billentyűzet: 40.000
Op. rendszer: 0- (ha régebbit kaptál, letölthető a legújabb 24 euro-ért, ami kb. 6.500 ft)
XCode: 0 (illetve, ha nagyon türelmetlen vagy, akkor a legújabb prerelease verzió 4 euro, kb. 1100)
Developer Licence: 20.000, de ilyenkor a szoftverek ingyen vannak.
Végösszeg dev lincence nélkül, OS update-tel, prerelease XCode-dal: 356.600
Végösszeg dev lincence-szel: 369.600
Ha mondjuk veszek egy laptopot, akkor pc esetén a szoftvereket megint meg kell vegyem, míg Mac-en teljesen jogtisztán használhatom minden gépemen.
No, akkor melyik a drágább? -
cateran #131 Nagyon nem nezegettem utana, de mivel epp mostanaban vettem netbookot (es igy azert 1-2 cuccost csekkoltam) ehhez, mit szolsz?:Timeline -
pixx #130 Szerintem itt asztali pcről volt szó.
-
pixx #129 Szerintem azt mindenki tudta, hogy ez előbb utóbb eljön, pont tegnap mondtam, a haveromnak, Jobs lemond egy éven belül. Amíg ő ott van, addig az Apple erős lesz, utána, majd meglátjuk.
Ehhez a fanboy témához:
A legnagyobb baj, hogy ha valaki vesz MAc-et, aminek a piaci ára pc-ben harmad annyi, már is azt hiszi ő a világ királya. A többi meg csoró. Nem az Apple hülye, hanem a felhasználóinak egy része. Nekem is van kollégám, aki elmagyaráztam nekem, hogy a 3gs mennyivel jobb, mint HTC Desire, és hogy én is mennyire csoró vagy. Mióta megvettem a az iphone 4-EST, azóta meg hú de jó, megnézhetem, mondtam is neki miért nem vesz egyet, Mert nincs pénze rá. :) Bár nekem a htc még mindig jobban bejön. Remélem idén tudok venni egy újat. Nekem az Iphone 4 nem jön be, árához képest buta sajnos. Jailbreak után lehet használni.
Amúgy én külföldön lakom, és azért ezek az iphone adatok elég csalókák, ingyen hozzád vágják, ha aláírsz 18 hónapra, és havi 40 euró az előfiezési díj. Ezért vannak mindenkinek iphone, nem azért mert tuti teló, és itt még mindig folyik a tvből, az iphone 4.
A többi telót is hozzádvágják ingyen, csak iphone 4-et többen ismerik. -
llaszlo #128 Tudod az emberek egy jelentős része nem játékra használja a gépét. Az iMac meg egy külön kategória ha azt vesszük, hogy össze van építve a gép és a monitor. És elég drága tény.
És ismét egy feladvány, eddig még senki sem tudott rá megoldást.
Egy olyan gépet keresek ami 115e-be (gyk egy MBP árának a harmada) kerül és egy 13"os MBP teljesítményét és minőségét hozza.
Szempontok:
- fém ház
- hasonló cpu, vinyó és memória
- 13.3 +/- .5"-os led kijelző
- 7 órás akku teljesítmény
- normális, jól használható multitouch képes touchpad
- beépített webkamera (minimum 720p-s felbontás) és jó minőségű mikrofon (gagyi van a legtöbb gépben is)
Valamivel olcsóbb van, de 3-ad áron nincs ilyen gép.
Ha valakinek megfelel egy olcsóbb gép pl ami műanyag házas vagy nincs benne webkamera stb az oks, de hogy egy hasonló tudású gépet nem kapsz 3as áron az tuti. -
bandypappa #127 Témához:
Steve Jobs ikonikus ember, pont. Hogy ez jó vagy rossz példa, mindenki döntse el maga.
Néhány hónapja venni akartam egy jó gamer pc konfigurációt, néztem is az apple gépek konfigjét, és lefordultam a székről hogy ilyen átlagos vasat aranyáron adnak. Szóval vagy az apple gépet veszem meg 540.000.-ért(!!!) vagy ugyan azon alkatrészekből összerakva 172.000.+ monitor. Szerintetek melyiket választottam? Akiknek van ennyi pénzük 1 gépre ok, ha nekem lenne 3-szor erősebbet raknék össze. Tényleg ennyibe kerül fél kiló aluminium meg egy logo? Mondjátok hogy megbízható (akkor már linux), de nekem eddig a win7 tökéletesen fut.
Ez csak a pc vonal, a többi terméket nem ismerem (igen bevallom) de tény hogy jelentősen túlárazottak a gépek a teljesítményhez képest.
Az Apple-nek zseniális az üzleti stratégiája, de ehhez szükség van egy erős zombitáborra, akik vevők a termékeikre és nem csak pc fronton.
Ezzel nem leszólni akarom az apple fanboyokat, hanem nem értem miért vesznek meg egy terméket amely ennyire túlárazott.
@narumon
"Normális országban ez úgy működik, hogy akinek van esze az a hazai gyártót támogatja, vásárláskor, filmben és mindenhol."
Ha ez így lenne, akkor a kínai zászlón lenne az apple logo. -
Justil #126 Mondjuk ő nem újságíró, vagy legalábbis nem képzeli annak magát :) -
Neked meg egy mondatban -mert így helyes- négy. Problem? -
cateran #124 Muhaha...elmegyek par orara es tessek...flame hegyek....:DD Ahh, imadom heccelni az Apple fanokat..meg az MS fanokat...meg a Sony fanokat...meg az osszes markabuzi idiotat:D Abban a pillanatban, hogy elkezdesz vedeni 1 markanevet csak mert birtokodban van 1 vagy tobb termeke, bizony idiota leszel (kiveve ha reszvenyes vagy..akkor jogos valamennyire:D)
Aki meg Jobs halalaval viccel...hat fekete humor:D De ettol meg tortenelmet irt az IT-ben,akar tetszik, akar nem:P -
llaszlo #123 Ha csak egy troll lenne, de itt már ennél többről van szó. Csak meg kell nézni más megnyilvánulásait is. -
Vagy csak egy troll, aki élvezi, ha szítja a tüzet. -
Mondjuk azért nem árt tisztán látni: Jobs az iPhone-nal és az iPaddel nem technikai forradalmat hozott, hanem stílust teremtett, amivel megragadta a tapasztalatlan, de gazdag felhasználókat, akik egy része (főleg a fiatalabbja) fanboy lett és minden más tabletet és okostelefont szarnak gondol. -
llaszlo #120 Tőle ne várj többet. A többi megnyilvánulása is hasonló "színvonalú". Szegénynek nem volt gyerekszobája és azért kötöttek csontot a nyakába, hogy legalább a kutya játszon vele. Aztán meg a társadalom is kitaszította így vált ilyenné. -
Miért, a kommunista pondrókat többre tartod? :) Sebaj, egyszer Te is kijárod az általánost és akkor talán jobban megy majd a szekér. ;)