22420
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • 1kezdő
    Nem akartam kimenni randomban a Clevelandel, mert nagyon kiszolgáltatott a lassú toronnyal + még nem lát tovább az orránál. De abban bíztam, "vak tyúk is talál szemet" alapon, a másfeles szorzó miatt csak nyerünk egyszer. A négy menetből három bukta, pedig azért oda-oda ba..arintottam. A negyedikben is hullottam, lévén már négyen kergettek. A kergetés miatt kiszorultam egész az alapvonalig. Ami bájos volt és ilyet még nem láttam, hogy két teljes életű romboló is ott remegett velem az alapvonalnál, ahelyett, hogy bementek volna zavarni és főleg torpedózni. Én még ilyen nyúlszívű rombolót -főleg kettőt- én még nem láttam. Ha nincs az alapvonal, ezek hazáig szaladtak volna. Na mindegy, süllyedtem, de előtte felgyújtottam egy Omahát, az meg nem sokkal utánam porig égve elsüllyedt. Benn maradtam a játékban és át ugrottam egy még játszó hajóra, aki a párhuzamos pálya másik felében volt három társával. Basszus ott őgyelegtek az elfoglalandó bázis mellet, de egyiknek sem ugrott be, hogy elkezdjenek foglalni. Kénytelen voltam rájuk írni, hogy "A" basis!!". Na erre mindannyian elindultak a körbe. Befoglalták, küldtem egy :)) jelet azzal az üzenettel hogy: "Good boys!:)". Ezzel sikerült a negyedik menetemet nyerni, de mondom: kínszenvedés így játszani az új hajómmal. A kapitány kapott kettő pontot, azt rögtön a toronyforgás gyorsítására költöttem, de még kell a modul, ahhoz meg pár ezer free XP.:)
  • 1kezdő
    Egyébként nem mondtam igazat, mert még mentem 3 random meccset pluszban, majd megvettem a Cleveland-et és azzal még mentem 4 co-op meccset. Tehát összesen 45 meccs. Bocs, hogy füllentettem a 38-al, de akkor még azt hittem itt abba hagyom.:) A Clevelandem sajna még nincs kész, mert kell még hozzá 3300 free XP, mert most csak valamivel több mint 13 Km-re lő és ez elég gáz. A co-op-ban megtapasztaltam a Clevelanddel, hogy mit éreznek a csatahajón, amikor át kell forgatni az ágyúkat. Remélem, még tudok majd javítani rajta, mert ugyan gyorsan fordul a hajó, de akkor el kell felejteni a lövéseket. DE A LÉNYEG, hogy 46 nappal a kezdés után megvan a Cleveland!:)

A napi játék mennyiségemet átlagban ki lehet számolni: 877 meccs osztva 46 nappal = 19/nap. Ja és ma még jó pár meccs lesz.

A mai kezdésem Omahával:
    Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.11.10. 10:47:47
  • seepheeerd
    Az 10 perccel számolva is több mint 6 óra :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Itt etiópiában meg 42 fok volt a sivatagban, mostanra kicsit több :)
  • 1kezdő
    Ma 38 meccs abszolválva és sikerült a statisztikámat megtartani, pedig dolgozik a progi, hogy lejjebb nyomja.:)
  • Prof William
    Na meglett a Kongou
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Kantai Collection - Kongou

az összes fejlesztésével együtt. Már két csata után is lényegesen jobb mint a Myogi.

A következő cél az Aoba lesz. :)
  • Desmodromic
    Pedig nagyon brutál a Königsberg AP-ja, Clevelandet keresztül hugyozza kis túlzással, sőt a csatahajókat is inkább lövöm AP-val, mert a HE-vel csak adja a találatokat, de semmit sem sebez. Ráraktam a célzásjavítót, így egy Omahára egymás utáni salvóim nagyjából így néztek ki 8-9 km-re 5000-3000-7000. Csak lestem! :)
    Asszem ez lesz az Omaha pénztermelő tesója a nerfig.:D
  • Pluskast
    Papírnak papír az tény, de, hogy ap-vel nem lehet sebezni velük. Ajánlom a #9314-es hozzászólást :)
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.11.09. 15:02:21
  • Prof William
    Ha felökleled az ellenség hajóját az mindenképpen felrobban?

Tegnap belém jött egy kb500 HP-s ellenséges csatahajó mire a fullHP-s Myogim felrobbant.
  • Malachit
    5-6 német cirkálókat olyasmi papírnak érzem mint a 7-es amcsit. Állandóan kormány és meghajtás meghibásodás és ha már a szél fúj attól sebződnek :D Cserébe nagyobb lőtáv és jó tűzgyorsaság. Valamiért az AP nálam istennek se akar sebezni velük, csak ha 4-5 km-en belül vagyok, akkor hatásos valamennyire.
  • 1kezdő
    A mostani meccsem érdekesen alakult. Óceáni volt az összecsapás. Még az elejében jártunk, de kezdett már jól alakulni, Szépen szórtam, gondoltam, lesz itt pontocska. Egyszer csak, -és ez a jellemző a sötétben bujkáló pincebogár rombolókra- megkerülik a csapatot és elkezdenek befoglalni. Mert ők roppant ügyesek, okosak. Na persze! Mivel én voltam a bázisunkhoz legközelebb és gyorsabb, hát fordulás és vissza. Na hol vagy te csótány? Már benn jártam a körben, amikor megjelenik egy ellenséges Phoenix. Gyors össztűz rá és már célzás vissza, mert megjelent a bújkáló Nicholas. Keményen neki. Ő is torpedó össztűz, én is, de mindketten kerüljük. Közben a Phoenix folyamatosan tűz alatt tartott. De ekkor már nem foglalkoztam vele. Sok életem már nem volt és innen élve kijutni már lehetetlennek tűnt és a Nicsholas még mindig élt egy kicsit. Felém jött, gondolta egy oldal torpedó sortűzzel végez velem. Azt felejtsd el komám! Szépen ráfordultam és -bár amcsi a hajóm- élő torpedóként elsüllyesztettem magammal együtt. A lényeg, hogy keresztbe vertem a bázis foglalásukat és hogy győztünk. :)

Végeredmény:
  • 1kezdő
    Jó az, csak tarts mindig több vödör vizet a fedélzeten.:D
  • voivod32
    Istenem! Ez a Karlsruhe..... mást nem tud, csak égni. Egy gumicsónak el tudná süllyeszteni egy Zippóval.
  • 1kezdő
    A Phoenix kitett magáért. Volt, hogy két csatahajót kellett támadni, mert elkezdték befoglalni a bázist. A 175 találatból, Kb. 140 az övék volt. Ma ez volt a 28. meccsem.:)

Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.11.08. 18:29:45
  • Avenger93
    Furutaka nem egy nagy szám valóban, de pl az Aoba nekem jobban bejön mint a Cleveland,bár nekem fontosak a torpedók :)
  • 1kezdő
    Van olyan /Pl. én Omaha), aki azt mondja az USA, de lemerem fogadni, hogy van, aki a Japánt favorizálja. Szóval: ha rám hallgatsz, akkor döntsd el Te.:)

Mutatok egy friss példát:

Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.11.08. 15:45:08
  • Mydgard
    Csao!

Valaki tudna adni aktiv, magyar chat channelt?
  • nandibandi
    Szevasztok! Szerintetek, a japan vagy USA cirkalok jobbak?:) csak mert van egy Furutaka-m es nem nagyon nyugoz le
  • 1kezdő
    Én nem sok magyarral találkoztam, vagy csak nem akarták jelezni. Egyetlen egyszer szólított meg egy, mert a hajóm neve "angyalszív" eléggé magyarosra sikeredett. És mikor köszönést váltottunk -magyarul-, akkor csak annyit jegyzett meg, hogy: de jó hogy végre találkozott egy magyarral is! Meg hogy honnan vagyok? Mondtam, aztán több szóváltás nem volt. Csak csata. Szóval: vannak mínuszosak, de nem mindenki.
  • DantesHUN
    Az kommunikálni velük, például ha van magyar a csapatban, és így kommunikál: ,,de hülye bazd meg, de béna szar vagy kurvaayád te buzi miértcsinálsz. "

Ki ne szeretne velük kommunikálni?

Aki Wo-tos veterán, az tudja, két mondat van, amit ha beírnak chat-be szinte biztos vereséget jelent
    -Van magyar?
    -Siemka, kto pl?
  • 1kezdő
    Na, ezért is írtam, hogy néha én is tudok balfék lenni.:D
  • Alien69
    Így van, jól látod, az utolsó mondatod a nyerő! Azaz:
    "Vagy nem?:)"
    Nem, NEM feltételezzük, hogy a csapat társak elmúltak 10 évesek, és átlátják, mit kellene tenniük. Amikor néha még mi magunk is elbénázzuk. Legalább tegyük ezt csoportosan. Ezért szállunk fel a lemming vonatra is, mert egymagunk szart sem érünk...
    Utoljára szerkesztette: Alien69, 2015.11.08. 13:59:28
  • 1kezdő
    Jaj! Erről a két méterről lövésről eszembe jut egy aranyos(?) történet. Megy a csihi-puhi és ennek hevében összesodorta a hajónkat a véletlen. Ez annyira felbőszítette a társam -akivel összesodródtunk-, hogy belém lőtt kettőt, de ez még nem vitte el a mérgét. Utánam eresztett három torpedót, amiből kettő -lévén közel voltunk egymáshoz- talált és levitte a pontjaimat 1500-ra. Gratulálok...gondoltam és néztem okosan a fejemből, hogy mégis most mi van? Aztán eszembe jutott az ígéretem, hogyha a társam megsebez, akkor valamelyikünknek mennie kell az épp aktuális menetből. Hát nemes egyszerűséggel, három torpedót megkértem szépen, hogy köszönjön be ennél a kiváló embernél. Búcsúzott, én meg tovább úsztam és rohadtul dühös voltam, hogy egy csapásra kettő hajóval hátrányba kerültünk. De az élet már csak ilyen...:)
  • 1kezdő
    Igazad van! Meg kellett volna kérnem őket, hogy legyenek olyan jók és folytassák a játékot, mert ez -amiben épp játszanak- nem csak arról szól, hogy foglaljuk el az "A"-t és akkor már győztünk is. Meg ha nem esik nehezükre, akkor talán tekintsenek néha a kistérképre is, mert azt azért tették oda a készítők, hogy jobban informáltak legyenek. Arról nem beszélve, hogy a mi csapatunk is kapott üzenetet, hogy valaki foglalja a "B"-t. Ekkor a user ránéz a térképre és azt mondja fennhangon: "jé, tényleg"! Ott a csapattársunk és mintha elindultak volna ellene. No, ha már erre vetődtünk, akkor ússzunk már oda, oszt kergessük el a csúnya pirosakat. Szóval van a mezei felhasználónak szeme, füle és ha ezen érzékszerveiről információ eljut az agyáig(??), akkor máris adott, hogy mit kellene tenni. Vagy nem?:)
  • Alien69
    De nem is írtad, hogy szoltál nekik, hogy "gyerünk B-re", igaz? Itt meg páran megpróbálnak kommunikálni, oszt vagy össze jön, vagy nem. De ha meg sem próbáljuk a kommunikációt, akkor TUTI, hogy NEM fog sikerülni. Tegnap pl én is kommunikáltam egy hajós társammal. Engem lőtt kb 2 méterről. Leszedte az életerőmet végül 30%-ra, és persze, ilyenkor nyertünk, amikor ki kellett forduljak a küzdelemből.
  • 1kezdő
    Elmondom, hogy én is tudok balf.sz lenni. Haladunk baloldalon konvojban. Befoglaljuk "A" bázist 6-7-en. A foglalás után én elindulok "B" bázis irányába, mert ez logikus egyfelől, másfelől láttam a térképen, hogy a pirosak szétszéledtek és messze vannak "B" bázistól, tehát, uccu foglalni. Odaértem simán és elkezdtem befoglalni. De ez idő és az ellen értesítve lett, hogy valaki foglal. Hát persze, hogy elindultak ezt megakadályozni. Én bebújtam egy sziget mögé és kussoltam, várva arra, hogy a nem messze levő "A" bázisról a társaim elindulnak segíteni. No, nem! Ott kőröztek boldog elégedettségben, hogy nem támadja senki őket és ráülhettek a nagy "A"-ra. Azért nem támadták szenteimet, mert engem támadtak vagy öten különböző irányból. Menekültem volna én, de kormány nincs már, kazán tüzet pöfög, nincs meghajtás. Lőttem még egy-két becsületbelit, majd alámerültem. A társaim boldog gőgicséléssel köröztek "A"-n.:)
  • DantesHUN
    Nem vagyok szkeptikus, csak már eleget tapasztaltam ebből.
  • 1kezdő
    Ne legyél már ennyire szkeptikus! Sok igazad van, mert néha elkeserítő, hogy milyen bal pöcsök tudnak lenni emberek. Ezért kell jó példát mutatni, mert sokan -ha még nem is annyira rutinosak- azért tanulékonyak. Mutatni kell nekik, hogy, hogy kell. Ha tudsz angolul, úgy, ha nem -mint én:)-, akkor a helyezkedéseddel. Aztán úgyis az lesz, ami lesz. De az esélyt soha ne add fel. Próbálkozz.:)
  • 1kezdő
    Én Omahával szelem a habokat. Esetleg Phoenixel. Én kezdéskor nem várok soha másra. Már a játékbetöltésekor értékelem a kialakult felállást és amikor kezdődik a játék, már indulok is. A legtöbb hajó még meg se mozdul, amikor én már úton vagyok. Kinézek magamnak egy csatahajót, odamegyek mögé és beállok. Vele megyek amíg csak lehet és együtt harcolunk. A többi -aki szintén orientálódik- látja a kettősünket és csatlakozik hozzánk. A három-négy hajó együtt már vonzó a tétovázókra és ők is csatlakoznak. Ekkor már négy-öt, esetleg hat hajó halad együtt. No, hidd el ütős kis csapat. Ha még jól is céloznak, nincs ellenállás, amit ne törnénk meg.
  • DantesHUN
    Nem csak ez a lényeg. Nagyon sok évig Wot-oztam. Ott is mindig akadtak, akik úgy gondolták majd aztán megmondják a taktikát, és meg úgy meg amúgy, de nem fog működni. Random emberekkel, felesleges.
  • 1kezdő
    Én nem tudok angolul, de egy-két rám ragadt szó azért van. Írom neki pl: half team left, and right és értették. Szépen megfeleződtek és csak a rombolók mentek középre. Amikor elfoglaltuk "A" bazist, írtam: go "B" basis és mindenki leokézta és ment b bázisra. Befoglaltuk, ellenfél felszorul legfelülre és "viktori". Nem egy nagy cucc, mondanám alap. De követni kell a logikát...feltéve, ha egyáltalán nyerni szeretnének.:)
  • 1kezdő
    Gyorsan tegyük helyre a dolgokat. Nem látok olyasmit az írásaimban, hogy admirális. Inkább, mintha az lenne kiírva "1kezdő". De attól, hogy kezdő vagyok, még lehetnek esetleg, talán tán jó meglátásaim. Ezért írtam, hogy ezek a tapasztalataim. Ezért javaslom neked, hogy ne rám koncentrálj /karakter kill/, hanem írd le a te véleményed, meglátásaid. Megvagyok győződve róla, hogy abból is lehet tanulni és nem foglak érte leszólni, mert az bunkóság. Véleményem szerint. De hát mindenki más...ugyebár? Szóval tényeket és nem jelzőket írj...ha kérhetem.:)
  • DantesHUN
    Flottafelvonulás meg erődemonstráció...komolyan hagyjuk már. Nem sértésként mondom, de legyél már ekkora admirális. Ez egy olyan MMO , ahol random 15 ember kerül egy csapatba. Sokszor még egymás nyelvét se értik. A minimális együttműködés is alig várható el a többségüktől, hogy teszem azt legalább egy irányba haladjunk.
  • 1kezdő
    Én nem mondtam, hogy egészen így működik. Azt mondom, hogyha a helyzet ezt engedi -és többségében engedi-, akkor célszerű így csinálni. Persze hogy mindig nem lehet ezt követni, ha másképp alakult. De ha a kezdetnél sikerül felfejlődni és nem szétszóródni, akkor rendszerint beválik. A flotta felvonulás az erődemonstráció és eléggé elrettentő. Ami gondot jelen és lehetőleg minél hamarabb meg kell oldani, az, a rombolók probléma köre, mert ők alaposan bekeverhetnek. Ha őket sikerül kiiktatni, akkor már sokkal könnyebb.
  • DantesHUN
    Hát ez nem így működik ám egészen.
  • 1kezdő
    A véleményem az az első lövéssel kapcsolatban, hogy igen, a csatahajó kezdeményez, értelemszerűen, ha ő van legközelebb. Ezzel magára vonja a figyelmet és egy időben kanyarodni kezd, ha több, de távolabbi ellenség közeledik. Amíg a meglőtt ráfigyel, a többinek ideje van közelíteni és sortüzet zúdítani az ellenre. Erre az is kanyarodásba kezd. A többi ellenség a sortűzre azonnal visszafordulva manőverezni kezd és szétszóródik. Ekkor már mindenki választ egy lőtávolságban lévő célpontot és megkezdődik az ütközet. Aki kitartóbb, az visszavonulásra készteti az ellenfelet, ami annyit tesz, hogy menekülés közben nem olyan hatásosak. A legutóbbi két ütközetet sikerült vezényelnem /hallgattak rám/ és örömmel jelentem, mindkettőt nyertük.
  • 1kezdő
    A "Pi" az 3.14. Gondolom erre céloztál.:D
  • PrasCo
    Eddig én voltam az a barom, aki még belekezdett a japán CV-ágba azzal, hogy a Hiryu-ig elviszi (egyszerűen babán néz ki), de a patch óta nagy, nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy hagyom a *csába.
  • DantesHUN
    Nem a csatahajónak kell lőnie először. Attól függ. Nem fogok például egy lőtáv határon lévő rombolóra lőni , feleslegesen. Ilyen távolságból szinte eltalálni lehetetlen, ráadásul fel is fedem magam mindenki előtt. Akkor lövök, ha van olyan célpont amire érdemes lőni.

A lőtávolságuk se nagyobb feltétlenül, sőt. Alap hajóként, lőtáv növelő nélkül sok csatahajónak kisebb lőtávja van mint némely cirkálónak.
  • herminamezo54
    hello mindenkinek. elnezest a turelmetlensegert, de mikor lesz friss jacktor mod? elorre is koszi es elnezest hogy turelmetlen vagyok
  • 1kezdő
    Apropó, taktika! Kérem azon játszótársaimat, akik csatahajón teljesítenek, hogy a következő -általam eddig tapasztaltak alapján- hasznos tanácsokat fogadják meg: EGY CSATAHAJÓ NEM KÓBOROL EGYEDÜL!!!! Vagy másik csatahajóval és vagy e mellé cirkálókkal együtt mozog. Tehát, a lehetőségeket figyelembe véve, konvojban halad. Főleg akkor, ha egy, vagy több carrier is van a játékban, ugyanis, a magányos csatahajókra mennek először a repülők. A konvojban haladás szabálya, hogy nem egymás közvetlen seggében haladunk, hanem lehetőleg egy sorban, követési távolságot betartva, mert ha támadás éri valamelyik konvojtársat, akkor van hely a manőverezésre és nem fogtok egymásba ütközni.

A másik: a csatahajót azért nevezik csatahajónak, mert neki kell felvennie a harcot először. Miért? Mert neki adott az Isten sok hit pointot és ő tud a legmesszebb lőni. A másik: ha a csatahajó felveszi a harcot, akkor a vele haladó cirkálók könnyebben tudják megközelíteni az ellenfélt és segíteni a csatahajót a küzdelemben. Ne várja egy csatahajó, hogy a cirkálók kaparják ki a gesztenyét neki, mert elhullanak és akkor ott áll -már egyedül- az ellen szemben és vége neki.

A másik: ha a konvoj elfoglalta az egyik bázist, akkor ne üljetek a babérjaitokon és a meccs végéig ott tanyáztok a -mondjuk- "A" bázison, hanem tessék lehetőleg tovább haladni az összevont erővel a "B" bázis irányába, főleg akkor!!, ha ott már egy romboló, vagy cirkáló már elkezdte befoglalni és rohadtul egyedül van a rázúduló ellenféllel szemben.

Tehát: összevont erő, alakzat, mobilitás és helyzetfelismerés és főleg bajtársiasság a követelmény egy korszerű harcban.

Most hirtelenjében ennyi, de jó volna, ha mások is leírnák, vagy kiegészítenék a tapasztalataikkal, véleményeikkel ezen, általam tapasztaltakat.:)