22420
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • pxxl
    tényleg minden nap ezt kell olvasni? el se olvasom. eddig az RNG nyavalygás ment, most meg hogy mindenki hülye é béna csak én nem, és miattuk vesztünk mindig. Mindig, minden játékban voltak, és lesznek is olyanok, akiknek nem megy, és/vagy egyébként meg pont leszarják, mert játszani mennek oda, nem megfeszülve görcsölni hogy nyerjenek. Élvezik a játékot, akkor is, ha vesztenek. Nem teszik? tegyél ellene. Menj flottában, hátha nagyobb sikered lesz úgy, hogy hárman vagytok. Vagy hagyd abba a nyavalygást, és próbáld meg azt, hogy élvezed a játékot, ami esetleg segít kikapcsolni az agyadat a szürke hétköznapok után. Ha nem vagy képes erre, akkor inkább ne is játsszál. Ez egy JÁTÉK nem vérre menő dolog, ahol mindenképpen nyerni kell, mert jön a világvége. Ki nem szarja le, ha 10-ből 6x vesztettél. Úgyse lehet 100%-os statisztikád. Faszért görcsöltök ezen hihetetlen -.-
  • 1kezdő
    Elmondom mennyire tökagyúak a többsége. Alapgondolatuk: győzni akarok és nem süllyedni. Nos, ez szép cél, csak épp nem elég. Azt is tudni kellene, hogy hogyan. Ehhez a kis képzeletűnek, csapatban és stratégaként kellene gondolkodnia. Mondok példát: a pálya három bázisos. Ezek az indulásra merőlegesen, azaz a pályán keresztben húzódnak. Általában az győz, aki minél többet elfoglal és meg is tudja tartani. Indul a játék. Ha azt látod, hogy csak ténferegnek és helyezkednek, akkor már baj van. Mindenki keresi, hogy ki mellé bújhatna és semmi kedve az ellenség felé indulni, mert ott bizony lőnek. Na de ilyet!! Mire mindenki elhelyezkedett és a csatahajók egyáltalán életjelet adnak, addigra az ellenfél már legalább kettő, de inkább három bázist elfoglalt és mérget vehetsz rá, hogy meg is fogja tartani. Tehát: még el se indultatok és már tuti a bukás.

Elmondom, hogy csinálom én. Többségében gyorsak a hajóim. Phoenix, Omaha, Cleveland stb-stb. Kezdésnél, megnézem hova tesz majd a játék és ahhoz melyik bázis van a legközelebb. Amikor a játék visszaszámol, akkor nekem már fel van fűtve a kazán és repülőrajt. Vágtatok a legközelebbi bázis felé és szarom le, hogy jön-e velem valaki. Általában jön, mert a pupák azt látja, hogy "né'má! Ott vágtat valaki. Lehet hogy ingyen banánt osztanak, na akkor uccu, megyek én is. És jön, de akkor már nem csak ő, de jön a többi is. Láss csodát, a csatahajó is hajlandó megmozdítani a nagy valagát és ha lemaradva is de ő is száguld utánam a bázis irányába.

Beérek a bázishoz. Két lehetőség van: 1, simán beérek és elkezdem foglalni és csak később ér oda az ellenfél, akkor csak meg kell tartani a bázist, ami sokkal könnyebb, mint újra foglalni. 2, Nem tudom foglalni, mert az ellenfél, már elkezdte. Ekkor éles kanyar és elkezdem lőni, hogy addig, míg a többiek utolérnek, akadályozzam a sikeres foglalásban. És a többiek -mivel vágtattak utánam-, gyorsan ott vannak és a bázison levő ellenfélnek annyi. A többi ellenfél látva ezt, még tesz egy bátortalan kísérletet, a támadásra, de látva a sokadalmat és a felé repülő sok lövedéket, menekülni kezd. A hajsza sokkal könnyebb, mintha te menekülsz.

És csak annyit kellett tennem, hogy hajlandó voltam elsőnek indulni az ellenfél felé. Bátorságot mutattam és biztonságérzetet a gyávának, hogy nem ő lesz az első, akit lőni fog az ellenfél, mert mögém bújhat. Higgyétek el, hogy tíz ilyen indulásból nyolcszor jönnek utánam. Kétszer, meg vagy túlélem, vagy nem, de az arányért megéri. Soha ne legyetek gyávák! Ha bázist kell foglalni, akkor nincs idő a tétovázásra. Indulni kell azonnal. Szégyen gyalázat, de sokszor indulásnál előrébb tartok, mint a rombolók, pedig a nagyobb hajók nehezebben indulnak a tömegük miatt. Akkor szoktam némileg átkozódni, mikor van három romboló. Ők elől állnak indulásnál. És a három nagyon észlény, nem a három különböző bázist akarja foglalni, hanem mindhárman egy bázisra mennek és boldogan körözni kezdenek benne és nem értik, hogy miért lövik ki őket szinte azonnal.:)
  • 1kezdő
    De hidd el. És még nem is kell, hogy mind gyenge legyen. Elég ha a 12-ből 6-7 fő gyenge képességű. A program mindent nyilvántart. Ha rontani akar a statisztikán, hát beoszt ilyenek mellé és ha beoszt, akkor megfeszülhetsz, akkor sem tudsz nyerni velük. Mindenki a harcokban elér egy bizonyos pontszámot, mondjuk 300-400-at. Na, ha ilyenek mellé kerülsz, akkor bármit csinálhatsz. Nem tudja, hova induljon, hol és hogyan kell segítenie. Fél, ezért nem is megy a harc közelibe. Hátul marad abból a megfontolásból, hogy dögöljön mindenki és majd a végén ezért nekem lesz a könnyű. Majd csodálkozik, hogy "hú de sokan jönnek ellenem" és ő is pusztul. Tele van a játék ilyenekkel. De ha összerak olyan játékosokkal, akik szinte mindig 1000 pont felett teljesítenek, akkor dalolva nyeretek. De belőlük kevés van és ritkán tesz össze ilyenekkel.

Csak abban lehet reménykedni, hogy az ilyenek egy idő után megelégelik a sok vereséget és szarnak titulálják a játékot és elmennek játszani a .öcsükkel, ahol talán több sikerük lesz.:)
  • Tikal #9475
    Nem nagyon vágom a stratégiákat, de gondolom a cruiser-ek azért lennének, hogy kísérjék a battleshipeket, nem? Na most én általában beállok egy mellé a Cruiser-emmel, aztán próbálok végig vele maradni, ha szerencsések vagyunk egy desroyer és még egy Cruiser is csatlakozik, az már jó, olyankor jókat szoktunk osztani :)
  • Cobra.
    Nem hiszem el, hogy itt is ennyi retardált idióta van és persze 80%-ban az én csapatomban. Pl a Battleshipek általában a végéig kimaradnak a harcból, amikor már esélyük sincs bevédeni a foglalandó pontokat. Vagy előző meccsen full hp-s cruiser találkozik 3 ellenséggel: 1x 5km-re 1/4 HP-n, 1x7km 3/4 HP-n és 1x 8,5km full HP. Szerintetek melyiket kezdte el lőni, és ki süllyedt el először?
  • DantesHUN
    Viszont van benne tengeralattjáró. Ami nekem pont nem hiányzik a Wows-ból.
  • CommanDos
    komolyan lekoppintották :)
  • Tikal #9471
    ah..szóval itt a csapda :) Pedig már egész megszerettem a Phoenix-et, de akkor megyek tovább Omaha-ra...
  • PrasCo
    A valósághoz legközelebb álló válasz a "sehogy", kivéve, ha pénzt raknál a játékba, mert az elite hajók (koszorúsok, amelyeknél minden modul és a következő hajó(k) ki vannak fejlesztve) XP-je nem kevés doubloonért free XP-re konvertálható.
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.11.18. 07:14:32
  • Tikal #9469
    Ha kimaxoltam egy hajót, a felhalmozott XP-vel mit lehet csinálni? Hogyan tudom elkölteni?
  • carp3tm0nster
    Ja, full broadside 1 találat 1000dmg(jó esetben) valami cruiserbe, de ő simán belémrak többezreket...
    tiszta hihető...
  • Prof William
    Attól én is agyfaszt kaptam amikor 4 sorozat egymás után ment mellé de mindig csak milliméterekre. a Kongoval szinte mindig betalálok.
  • carp3tm0nster
    Myogi-val álló célpontot nem találok el. De volt, hogy pattantam rombolóról...
  • Prof William
    A Kongo-val sokkal élvezetesebb a játék, mint a Myogival. Szerintem megtartom majd Free XP hajónak, ha megveszem a következőt.

Nincs is túl sok fejlesztése, ha jól látom.
  • Angelus1991ster
    WoWs konkurencia : Steel Ocean

• pajer_csaba
    Akkor is megkapod.
  • Tikal #9462
    Ha kilépek egy csatából a PORT-ba miután meghaltam, megkapom a pontokat utána vagy csak ha megvárom a végét?
  • PrasCo
    Szép-szép ez a 3x-os időszak, de ahogy elnézem, meglesz ennek a böjtje, amikor majd a megtömött XP-k mellé kellenének a kreditek...
  • 1kezdő
    Uhh, öregem!!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Akkor véleményem szerint ez a három piros felkiáltójel, három golyót jelképez. Egyet a fejbe, egyet a szívbe és egyet a töködbe, mert itt -a fórumokon- ilyesmiről akkor sem nyilvánítunk véleményt, ha esetleg, talán tán igazunk van. Légy visszafogottabb és időnként nézz körbe, hogy épp hol vagy és ott mit engedhetsz meg magadnak.:)
  • 1kezdő
    Leszögezném az elején: nem vagyok szakértője a játékoknak, inkább olyan műkedvelő. Nagyon sok játékkal játszottam idáig életem folyamán, de vérbeli soha nem voltam. Nekem is vannak játékokról véleményeim és néha -hangsúlyozom!, néha- el is mondom, de inkább megtartom magamnak, mert a vélemények óhatatlanul is szubjektívek.

Te most véleményt nyilvánítottál, már már nem ítéletet. Nem mondom, hogy nincs igazad és azt se, hogy igazad van. Egy vélemény -a tied-, a sok közül. De ha már kinyilvánítottad úgy sommásan, akkor lehetnél kissé konkrétabb is és elmondhatnád a vélemény mellé az okaidat is. Hogy legalább megközelítően értsük álláspontod kialakulását. Elmondhatnád, hogy mit rontottak el és hogy és mitől lett volna jobb ezen játék?
  • StrikeFor
    p
    elküldtem a picsbe a migránsszopókat a pénteki események után
  • Dewri
    Pár hónap kihagyás után benéztem újra. Fölösleges volt. Töröltem hát ezt is, mint a wotot. Kár érte, gondoltam megérem még a Bismarckot. Pedig a zárt bétában még úgy nézett ki, hogy jó játék is lehet belőle. Nem lett...

Egyszer hátha kijön egy másik cég is egy hasonlóval. Bár a war thunder mostanra szintén játszhatatlanná vált (az is ígéretesen indult...), hiába másik cég, az armored warfare meg már a megjelenésekor wot copy volt, szóval igazából nem nagyon van remény jó játékra. Szomorú eset...
  • 1kezdő
    Ez az eset, hogy a lövés látszik a közeli hajóról, de a hajó -aki a lövés előtt még látszott-, nem látható. Iszonyatos baromság ez így, de hát nem lehet minden tökéletes. Pont akkor kellene, hogy látszódjék, amikor lő. A másik érdekesség: halad a hajó és simán látható, nincs is messze. De amikor becélzom -azaz a detectje bejelez-, akkor azonnal eltűnik. Ez ám az álca! A detect aktiválja. Persze az is lehet, hogy valami fontos információról már megint lemaradtam.

Most jön az 1000 pontos kérdés:

Hogy jött össze a három büntetőpont?:)
  • 1kezdő
    Nem kell feltétlen szabadkoznod, ugyanis nem címeztem konkrétan, tehát akkor vegyük úgy -hogy neked is tessék-, hogy a balanszolónak címeztem.:)
  • Prof William
    Nem lenne rossz olyan játékmód ahol csakis egy nemzetbe való hajók vannak egymás ellen. Pl amcsik Vs Japánok.

Amúgy ma jubiláltam meglett a 200-ik csatám is.
  • StrikeFor
    csíter lengyel DD lő 7 km-ről a fedélzeti ágyúival úgy hogy nem látom! pedig a crusier detect képessége is bekapcsolva! LOL
  • Tono34
    Passz, ki kell próbálni, kinek melyik fekszik jobban.
  • Tikal #9451
    Kár, pedig nem hiszem, hogy ezt nehéz lenne összehozni... :(
  • Desmodromic
    Köszönöm, de inkább a WG-s balanszoló kollégának címezd! :)
  • CommanDos
    wot alapján hát jah sajna ez nem szimu hiába néz ki annak álcázva
  • Tikal #9448
    Lesznk olyan csaták, ahol szövetségesek vs németek mondjuk, vagy ez mindig ilyen vegyes vágott?? :)
  • 1kezdő
    Majdanság, ha rálépnék a csatahajó vonalra, akkor véleményetek szerint melyik a jobb? Az amerikai, vagy a Japán?
  • PrasCo
    Ma én is beléptem a 400 mm feletti klubba, csak japán oldalról.
  • Tono34
    19,4 km-re növelt lőtávolsággal nagyon odavág ez a hajó

Tegnap este elég sok ilyen 100k sebzés körüli kör jött össze.
  • 1kezdő
    Most képzeld ha nagy tűz lennél. :D Gratulálok a szép eredményhez.
  • Desmodromic
    Ez a Königsberg... Most sebeztem vele 130.000-et és szereztem 2123 alap XP-t, pedig nem vagyok egy nagy tűz. :)

• carp3tm0nster
    Sziasztok!
    Arról van valami hír, infó, hogy a német ág jelentősen bővül? Elég sok hajót hiányolok belőle.
  • Tono34
    Hiányzik még 3 japán csatahajó a küldihez, de egyszerűen hiánycikk..
  • 1kezdő
    Ez olyan egyszerű. Ha a vereséget mutatnám (miért is?), akkor A szomorú jel lenne. Gondolom, a győzelemnek Te is örülsz? És most Te is kapsz egy mosoly jelet. :)
  • Toweliee
    Miért raksz minden videód címébe mosolyjelet?