22420
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Plata
    Az előbb én is azt csináltam hogy a torpedóvetőmet beküldtem a sok cruiser meg csatahajó közé,ott repültek rájuk a vadászok és a légvédelem szarrá lőtte őket.Érdekes módon majd az összes cruiser meg csatahajó együtt mozgott,ami nekem jó fedezék volt.
  • asolyom
    Én is így gondolom. Néha tényleg frusztrál, ha egymás után barmokkal kell játszani, de utána annál nagyobb öröm egy jó csapattal egy jó csata.

Érdekes módon kétszer egymás után ugyanazzal a csókával rakott össze a progi, akinek air superiority Bogue-ja van. Első csatában nem jól taktikáztam, és sajnos elsüllyedtem, de nyertünk. A másodikban változtattam a stratégián, és a torpedóvetőket közel tartottam a hordozómhoz, és a többi hajómhoz, mert azok lassúak, és a bombázókkal mentem felderítésre, de nem túl messzire, és amikor a vadászaival elkezdett üldözni, akkor a saját hajóim, és a hordozóm felé csaltam őket. Be is kapta a horgot, és igaz, hogy a bombázóimból nem sok maradt, de neki 19 gépét lőtte le a légvédelem. Ezután a torpedóvetőkkel és a megmaradt bombázóimmal mehettem vadászni. Süllyesztettem egy Myogit, egy másikat meg felgyújtottam, mert ezeknek a szerencsétleneknek semmi AA nincs. Éppen a maradék 5 torpedóvetőm támadásra indult a hordozója ellen, és ledobták a torpedókat, amikor vége lett a csatának. Győtünk! Szóval egy kis ésszel ez az air superiority Bogue is legyőzhető, csak nem kell betojni.
  • Plata
    Megy a halál,minek,voltam 2 co-op csatában küldetés miatt,tök unalmas és egyszerű volt.
    Co-op csatában egyetlen kihívás van,hogy el ne aludj.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.12.30. 15:42:32
  • tbundy
    amilyen csatáim vannak mostanában T5-6ban, kezdek gondolkodni én is a coopozáson... aszittem a WoTos átlagnál nem lehet lejjebb, de tévedtem...
  • asolyom
    Ez a Bogue egy rohadt nagy lutri. Ha bekapsz az ellen oldalon egy olyan Bogue-ot, amin air superiority build van, akkor véged, mint a botnak.
  • 1kezdő
    Szóval nem lehet? Na akkor barátom -csak a próba kedvéért- fogj egy 5-7 hajót és gyere be velem co-op-ba. Mondjuk most nyomtam végig 3 Tirpitz-est+ egy Colorado, kiegészítve 8 tieres cirkálókkal. Gyere, bemegyünk szakaszba, aztán villanthatsz. Úgy hullottak mellettem a Tirpitzek, mint a legyek. Nem kell ez a rossz duma. Nem mondom hogy húha, de nehéz. 7 tiertől, már azért megfingat néha. Lehet, hogy a bot nem olyan Einstein, de cserében pontosabban lőhet, csapatban mozognak a nagy hajók és nem szélednek szét, mint az emberek. Ja! És nem ijednek meg attól, hogy Te megjelentél. Egyszerűen szétszednek.
  • Plata
    Egyszerű co-op csatában nem lehet meghalni,mert a bot túl hülye.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.12.30. 13:47:29
  • asolyom
    Mi az élvezetes ezekben a co-op csatákban? Kevés hajó, kevés jutalom, és unalom, legalább is nekem.
  • tutyimutyi2
    volt egy fura jelenetem ma: 1k hp-s kumával üldözök egy full hp-s clemson-t az meg csak menekül vissza se lő se ágyúval se torpedóval

miért csinál olyat a játék pálya betöltéskor hogy a csík alul szépen végig megy de után még egy további fél-1perc mire bedob?
    Utoljára szerkesztette: tutyimutyi2, 2015.12.30. 12:21:45
  • 1kezdő
    Leírom, hogy milyen az, ha valaki nem gondolkodik, illetve, túlzottan fél.

Pálya: Two Brothers. Szereplők: Két Tirpitz, egy Colorado/szerény személyem/, egy Warspite, Atago és töltelék cirkálók. Az ellenfél ennek tükörképe.
    Baloldalon vagyok, mellettem egy Tirpitz. No akkor az irány el is van döntve, indulunk. Tirpitzem azonnal balra, de meredeken kifelé. Én szolidan, de taktikailag kissé balra, hogy mindegyik ágyú lőhessen, ha kell. És jól tettem, mert feltűnt egy Atago, amit el is süllyesztettem. Irány tovább. Azt még nem is mondtam, hogy a pálya négy bázisos volt, ebből egye-egyet, már induláskor mi is és az ellen is befoglalt, lévén ott volt előttünk. Én haladok az oldalsó bázis felé, mert Tirpitzem annyira kint volt oldalt, hogy simán elkerülte az oldalsó bázist. Szóval, mennék azt is befoglalni, de az ellen carrierje engem spécézett ki, hogy gyakoroljon. Folyamatosan bombák, torpedók jöttek. Ezért csak elég későn és jól leamortizálódva tudtam elfoglalni. De elfoglaltam. Bosszantott a carrier, ezért írtam a Tirpitzemnek -aki már nem messze járt a carriertől, hogy süllyessze el. El is indult felé és megközelítette, de képtelen volt elsüllyeszteni öt km.-ről. Én közben befoglaltam az oldalsót és mentem a felső bázis irányába. Szerencsénk volt, mert az ellenfél összes nagy hajója a másik oldalon haladt a mi bázisunk irányába és már elfoglalta az oldalsó bázist is és pontokban jobban ált, bár még szoros volt. Szóval, Tirpitzem tökölődik a carrierrel és még megsebeznie sem sikerült egy köpésről. Felértem a szigetek felső részéhez, amikor én is 14 km.-es távolságba kerültem a carrierhez, hát rálőttem. És mit ad Isten? Egyetlen sorozattal citadellát lőttem neki, úgyhogy vitéz Tirpitzemnek csak ki kellett végeznie.
    Ezután befoglaltam a felső bázist is, mert a Tirpitz annyira fenn volt a carrier miatt, hogy vagy két perc kellett volna, hogy visszaérjen oda, ahol én voltam. Igen ám, de még mindig xarban voltunk, mert közben az ellen flottillája leért a mi alsó bázisunkhoz és mindenkit megölt, csak a szerencsétlen Warspite-unk volt meg félig leamortizálva és bemenekült a szűk, két sziget közti szorosba és elindult felfelé. Utána a Tirpitz és lőtték gondolom egymást. Tehát: két-két bázis nekünk is és az ellennek is, de pontokban sajna jobban álltak és már az utolsó öt percen belül voltunk. Úgy nézett ki, hogy a mi Warspite-unkat kifogja lőni a Tirpitz. Már majdnem kiért a mi hajónk a hasadékból, amikor segítséget kért. Szerencséje volt, mert akkor foglaltam épp a felső bázist és ráfordultam a két sziget közé, amikor kirongyolt a Warspite. Én meg mellette be, de közben rászóltam, hogy "stop". Mivel bementem mögé a hasadékba, tudtam, hogy most én fogok megütközni a Tirpitz-el, de azért ő hátulról még besegíthet. Mert ha elbukom, akkor vesztettük a meccset, mert az én Tirpitzem, még mindig csak haladt visszafelé a térkép széléről, de idő már nem lesz és az ellen pontokban jobban állt.
    Ütközet: Szemben haladva Tirpitzel az első sorozatot én adtam le, de nem volt végzetes rá. Visszalőtt, talált és maradt talán tízezrem. Ekkor rám lőtte a torpedóit és amennyire egy szűk szorosban lehet csatahajóval kerülni kezdtem. Csak egy torpedója talált és maradt négy-öt ezrem. Hátulról segített a közben megállt Warspite, de csak kissé sebezte a Tirpitzet. Ekkor én egy vonalba értem a másik hajóval és kikapcsoltam a motorokat, hogy fékezzem az hajóm futását, mert különben az ágyúk nem tudják követni a másikat, ergo cél sincs. Tehát fék és kissé ráfordulás. Ebben a pillanatban dőlt el minden ezen a meccsen. Ha ő lő előbb, akkor vesztettünk, ha én, akkor győztünk, mert ennyire szoros volt a pont különbség és az idő. Az ágyúim -hál Isten- épp akkor fordultak célra és a töltési időm is lejárt...tűz. Győztünk.
    Miért volt fontos ez a meccs? Mert ma az első 3X szorzójú volt. Tudom kicsi így is, de a győzelem most kivételesen rajtam múlt.:)

Végeredmény videón:
  • asolyom
    Végre egy kicsit normálisabb csapat jött össze; nem is maradt el az eredmény.
  • herminamezo54
    boldogabb uj evet minden jatekosnak mindenkinek
  • Tono34
    Sajna csak Starter Pack, de aki szeretne 2. accot..
  • asolyom
    Ezt én nem értem! A CV-mel mindig kifogom a leghulladékabb csapatokat. Az azért jelent valamit, hogy hordozóval rendszeresen 2.-3. harmadik vagyok a 12 hajó közül a pont listán, tehát valószínűleg nem rajtam mennek el a csaták.
  • asolyom
    Szeretem az értelmes embereket! Szivattyú után beírtam a chatbe, hogy talán nem voltunk a legjobb csapat, erre írja az egyik társ, hogy szerinte meg a térkép szar. Ja barátom, az ellenfél másik térképen játszik?
  • 1kezdő
    Ma ezzel zártam a napot:

7 min.videó:
  • asolyom
    Hát ez is van olyan szép, mint az enyém.
  • carp3tm0nster
    éljen az MM meg az ő édes ***** ***** ** ***** -ja
  • atee73
    en ezt nem ertem , 1 oran belul a masodok magyar baszadek platoon.... az eggyik t10 behoz egy t1-et , a masik t7 behoz t4+t1 et, aztan verig vannak sertodve hogy rajuk lo az ember
    vki mondja mar meg mi ebben a vicces
  • Toweliee
    Valaki szakasz?
  • Prof William
    Újabb remek csata volt ma a Wakatake-vel!

Megvártam amíg elég nagy lett a kavarodás, majd az ellenfél vonalain átcsusszanva megtorpedóztam és elsüllyesztettem az ellenfél anyahajóját.
    Ha már így belejöttem a közelben lévő sérült South Carolinát is megtorpedóztam, ami szintén követte az anyahajót a tenger fenekére.
    Ezt követően az engem üldöző St. Louist sikerült eltalálni egy torpedóval. Később jött az üzenet, hogy ennek köszönhetően elsüllyedt.
    Ezután egy súlyosan sérült St Luisnak adtam meg a kegyelemdöfést az ágyúimmal.

Ekkor vettem észre, hogy az ellenfél foglalja a bázisunkat. Közben mieink is odaértek az ellen bázisához de le voltak maradva.

Szóval Engine Boost be és tűzés. Szerencsére egy cirkálónak is feltűnt a dolog, szóval ketten loholtunk vissza, de persze én értem vissza elsőnek.

A bázisunknál egy Myogi és egy romboló foglalt. Beleeresztettem párat a rombolóba, mire az kimenekült a körből. A Myogit pedig folyamatos tüzeléssel zavartam, majd kapott pár torpedót az oldalába. Közben szinte minden HP-m elment, úgyhogy minden-mindegy alapon az a második torpedósorozattal olyan közel mentem a csatahajóhoz, amennyire csak lehetett.

Végül 2 kilométerről bevittem az utolsó sorozatot. A Myogi utolsó sorozata kilőtt, de a torpedók betaláltak és ő is elsüllyedt.

A romboló visszajött foglalni, de ekkor már ott volt a másik cirkáló + a többiek is foglalták az ellen bázisát és nyertünk.

Remek csata volt!
  • asolyom
    Még valami, hogy kell célt kijelölni a többieknek. Elvileg az F3 a designate, de nálam valahogy nem működik, vagy csak nem tudom, hogy kell használni.
  • asolyom
    Csatahajóknál lehet olyat csinálni, hogy csak egy ágyúval lövök, és nem egy toronyban levő mindkét löveggel?
  • asolyom
    Mi az a kempelés?
  • aru
    Sokszor előre sem kell rohanni a csodás spot rendszer miatt. Amikor hajózok és nyílt terepen 10 km-re hirtelen felvillan több hajó, cirkálók akkor ott nem user error van. A csatahajók meg ha hajlandóak lennének nem kempelni hanem együtt haladni a cirkálókkal akkor a nagyobb lőtáv miatt pont ott lennének a csatában.

Ma meg persze az RNG.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.12.29. 19:55:45
  • asolyom
    Szeretem, mikor szívató ágra rak a progi. Ma gyakrolatilag nem bírtam csatát nyerni, szinte egyik hajómmal sem. Azért végre meglett az Emden, és az első csatában az alábbi felállást hozta ki a gép.

És akkor mondjam azt, hogy nem genyó?
  • Plata
    Hagyd a francba a co-op csatákat,szart sem hoznak.Küldetés volt hogy menjek co-op csatát elmentem,elég uncsi volt,elfelejtettem vissza kapcsolni randomra és Minekaze-val is elmentem Co-op csatába,na azzal meg röhej könnyű volt,rendesen sebeztem de nem szarul adott jutalmat,sima random csatában meg majdnem 200k pénzt kaptam meg két és fél ezer xp-t.
  • 1kezdő
    El sem tudom képzelni, hogy némelyeknek minek a Tirpitz, mikor nem tud vele játszani. A csapatban két tirpitz volt és az én Coloradom, valamint Atago-k és egyébb cirkálók. Értelemszerűen a gépnél ennek tükörképe. Elsüllyesztettem egy Atago-t és magamra húztam két Tirpitz-t és egy Colorado-t. Tehát az ellenfél erejét és ezt kb. három percig húztam a félpályán keresztül magam után. Teljesen leamortizáltak és a végén kilőttek. De nem is ez az érdekes. Amíg lekötöttem a három ütőképes hajót, addig a többiek nem tudtak semmit csinálni. A sülyedésem után látom, hogy már csak a carrier és a két Tirpitz félig lesebezve harcolgat. Mi a fene verte le ennyire őket? Az egyik 200 valahány, a másik 300 valahány pontot tudott csinálni. Két Tirtpitz-t pár cirkáló elverte. A carrierünk egyetlen hajót sem tudott süllyeszteni. A gép Tirpitze több mint 800 pontot csinált. Szóval: még co-op szinten is időnként botrányosan gyenge csapat jön össze.
  • Plata
    Azért ez a prém tényleg jó,Minekaze 2.5k meg 5.4k xp-t is hozott így.
  • Prof William
    Ebben az Aoba is nagyon "jó." Ha jól sikerül belőniük, akkor szinte biztos a citadella.

Legutóbb valami idióta keresztbe fordult előttem és annak rendje és módja szerint össze is ütköztünk. Mire kigabalyodtunk egy közeli Nagato már becélzott. Sortűz - citadella-citadella és már süllyedtem is. A másik persze karcolásokkal megúszta.

De az azt követő csata nagyon jól sikerült az Aobáával. A zűrzavart kihasználva 2 társammal átvágtunk az ellenfél vonalai között és és mire észbe kaptam már mindkét hordozójukat a tenger fenekére küldtük.

Ezt követően betámadtuk a közös csoportban mozgó csathajóikat -akik mivel éppen tűzharcot vívtak a mi csatahajóinkkal- nem tuddtk megosztani a figyelmüket és közösen elszélesztettük őket. Jó volt.

Ezt követően a Fuso-val volt egy remek meccs.

Rögtön az elején köz eljött egy romboló, és miközben elengedte a torpedóit(nem rám) 4 kilométerről rálőttem. Az egyszerre becsapódó 12 HE-t nem bírta és felrobbant.
    Ezt követően sikerült lőszerrekesz robbanást (első sortűz)előidézne egy csatahajóval, majd segítettem a többi kilövésében.

Amíg együtt haladtam a többiekkel - és mivel nem volt célpont a közelben - felküldtem a repcsit és észrevettem egy fél életerőn lévő Aobát 25 kilométernyire. Kilőttem rá egy sorozatot, majd kiváltottam célzó nézetből. Hirtelen kiírja 7 találat - Citadella - Süllyedés. 25 kilométerről ritka nagy mázli. :)

Jó kis csata volt.
  • Plata
    Srácok most jöttem haza,felmentem a játékba és kivan írva hogy 21 óra prémiumom van,de ezt mire vagy hogy kaptam ha nem is voltam itthon?
    Mellesleg,itt át lehet rakni ingyen a prém hajóból nem prémbe a kapitányt?
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.12.29. 17:04:44
  • tutyimutyi2
    sajna még nincsen hatos kifejlesztve, mikor megtudtam kezdtem bel az omahával a játékba hogy meglegyen a hatos de még 30k xp és minden BB engem fokuszál :(
  • Plata
    Dupla torpedó lehetőség???????
    Hogyan?
  • kHares
    Neked ez a mód működik? Mert éppen van 4 db. t6 hajóm. Meg t5 meg t7 és hiába vagyok átállítva erre a port-ra nincs lila kongo. Annyira nem érdekelt eddig de most már zavar ennek a fickónak hogyan megy ha nekem nem.
  • tutyimutyi2
    A dianás cukorkát mekkorába dobhatja fel maximum?
  • gergod
    nekem nagyon bejott.. Tirpitz sokkal dragabb US szerveren. Ovatosnak kell lenni vele es a BB-et elkerulni A tobbi cruiser es DD ellen nagyon jo. Torpedoi erosebbek, gyorsabbak es tobb van mint a T8 Bensonnak... Rank 5-ig siman elvitt..

Van healje is egyeduli T8 cruiserkent.
    Utoljára szerkesztette: gergod, 2015.12.29. 15:00:49
  • Tono34
    Kicsit változtattam a flottámon, jött a penészgomba (pensacola), Fuso, Nürnberg, elődjük meg ment, még az US tier 6 rombolót kellene, de még ki szeretné húzni 1 skillt a kapitányon, még egy ideig marad :)
  • 1kezdő
    7-8-as szinten még csak-csak, de felette én nem ajánlanám. Én vettem, de nem sok örömöm telik benne, mert örökké 10-es tierbe rak, ott meg hamar szétszedik. Én is inkább Tirpitzet vennék, ha újra kedvem támadna vásárolni. De szerintem nem éri meg, már rájöttem. Csak ne lenne sok pénzem! (no ezt most nem kell teljesen komolyan venni:D)

Arra jó, hogyha meg van a dupla torpedó lövési lehetőség, hogy lezárjon vele területeket, lévén 10 km.-ig lövi.
    Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.12.29. 14:28:37
  • seepheeerd
    Ha vennék, csak Tirpitz-re költenék.
  • seepheeerd
    Hát, amerikai csatahajó oldalról nézve van csak, ha az oldalát mutatja tuti a citadella, ezért is közismert úgy, hogy Citago.