23024
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Dagohun74
    Pedig jó lenne ha megcsinálnák rendesen mert már kicsit unom a tankokat. De hiú ábránd marad úgy tűnik.
  • davidbog
    Ismerősöm szerint hamarosan béta lesz. Hát majd kiderül. Nagyon elszomorító dolgokat írkáltok. Nem tudom örüljek-e neki, ha tényleg béta lesz. Félek csak elmegy ettől is a kedvem.

Valamelyik verzióban egyszer volt már páncélzat a hajókon. Lehet, hogy épp abból a verzióból készült az a videó, amikor a Yamatoval játszik egy játékos. Ott az AP is rendesen sebez. Illetve javítottak már valamennyit a BB-k másodlagos tüzérségén is. Ezekből tapasztaltál valamit? Mondjuk ha CV-vel mentél és nem BB-vel akkor olyan sokat nem vehettél észre belőle.

Ez a vízbetöréses dolog korábban meg volt valósítva valamilyen szinten? Mert állítólag már jó ideje elvetették ezt a dolgot. Nem tudom mennyire kidolgozottak a modulok és a kárelhárítás, de a hsz-ek alapján ebben vannak a leginkább elmaradva. Pedig pont ez lenne a lényeg, mert így tényleg csak a HP számít, míg egy hajón annyi mindent szét lehetett lőni.

Hajókról nem nagyon kérdezgettem. Legalábbis a játékbeliekről nem, csak a valósakról. Amiről tudomást szereztem:
    - Elvileg nem rég adtak le ship tree javaslatokat a brit ágra. Ismerős a King George V-t csak tier 7-be rakta, mint a Nelson-t. A KGV-ből feltételezem a Vanguard, Lion ág fejleszthető ki, a Nelsonból meg majd a L3, N3 véle korábbi BB-k.
    - Egyenlőre szerepel az angol ágban a Malta CV is. Ez lehet, hogy csak nekem fontos, mert a brit CV-k a kedvenceim a lapostetejűek közül.
    - Az US tier 10 CV az Essex lesz. Lehet ez csak nekem meglepetés, mert én eddig abban a hitben éltem, hogy a Midway-osztály lesz a tier 10. De az túl erős. Még nincs teljesen elvetve, de egyenlőre nem kerül be.
  • Plata
    Nem sokat játszottam hordozóval,nekem a gyors kis fürge torpedós hajó jött be.
  • Lokker
    Besültek a bombák. Selejtes volt mind. :) Jobb ötletem nincs. :)
  • DantesHUN
    Na és többek között ilyenek miatt lesz ez trágyahalom: ma csak hordozóval mentem...siralmas volt. Semmit, az ég világon soha semmit egyetlen egy hajót el nem tudtam találni. A torpedók az egy dolog. De a bombázók, az meglehetősen pontosak, csak keveset sebeznek. Ma soha nem találtak el semmit. A célpont nem is manőverezik, semmit nem csinál, nem találják el. Ez meg csak azért lehet, mert a bombák, a torpedók, mindennek a pontossága: teljesen random. Van amikor minden bomba talál, van amikor egy se. Na és ezért egy szar az egész. Rajtam nem múlik semmi? Csak a random faktor? Akkor minek a játék? Legyen az, meg nyomunk egy gombot, véletlenszerűen nyerek vagy veszítek.
    Újabb és újabb elkeserítő baromságokat lehet ebben felfedezni.
  • Trucker39
    Egy kis gyönyörködni való: Link
  • Kotomicuki
    Csak lehet, hogy addigra már semmiképp nem éri meg, még bottal sem hozzányúlni, ahogy rombolják lefele a maradék játszhatóságát/élménnyújtási képességét is!
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2015.02.22. 12:14:22
  • ikarus44
    Ebben a tempóban nyugodtan számolhatsz még 1-2 évvel
    Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2015.02.22. 11:42:57
  • RepeszElek
    sziasztok! Na és mikor lehet ezt a csodát végre letölteni hm?:)
  • DantesHUN
    Ebben reménykedem én is, hogy alfa, és ezeket kijavítják. Mert ha ez így marad, az vacak. Sokat kellene még ezen dolgozni. Jó prsze, szépek a hajók, meg részletesek, és izgalmasak is tudnak lenni a csaták, de hát na, sok a hiányosság.
    Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.02.21. 20:16:01
  • Plata
    Hát végül is még csak alpha,nekem nagyon bejött az a teszt hétvége,rengeteget is nyomtam vele,de azt hiszem ez azért van mert bolondulok a hajókért.
    A WoWp sem teszt sem végleges verzióban nem tudott lekötni 10 percig sem.
  • DantesHUN
    Például ,hogy legyen olyan, hogy a hajó mennyi betörő vizet bír ki, és a betörő víz legyen hatással a hajó mozgására. Ez eléggé alap, egy hajós játékban.
    Páncél-átütés-sebzés. Ahogy most van, rémes.
    Részletesebb modul kidolgozás.
  • Plata
    Milyen alap funkciókra gondolsz?Nekem nagyon tetszett a játék a teszt hétvégén.
  • DantesHUN
    Mostában továbbra se. Nincs szó egyikről se. Patch-ről sincs szó, bár..a supertest elindult, tehát lehet pár hét és patch és utána egy-két hét és lehet lesz újra béta hétvége. De ki tudja mi jár a fejükben? És továbbra is tartom azt, annyira nulla jelenleg...akkor lesz csak érdemes, várni meghívóra, ha (talán) kipofozzák és beletesznek alapvető funkciókat.
  • Plata
    Mikor lesz már béta hétvége.És mikor kapok már béta invet.
  • DantesHUN
    Na egy kicsit a hajókról:

Legjobb hordozó jelenleg: Lexington. Gyors, jól manőverezhető. Ki lehet vele kerülni a torpedókat, lassabb csatahajókat. Igen erős légvédelme van, ledarálja a támadó gépek felét. És, fura mód, kicsit jobban bírja a torpedó találatokat is. ( pár ember szerint a hiv. fórumról ez azért mert a Lexington-nak a torpedó védelmi rendszere...és kidolgozták a játékban...szerintem meg a faszt. A Lex. esetében a random százalék kicsit kedvezőbbre van állítva, nincs ebbe semmi kidolgozás). Strapabíró, gyors, agilis, erős légvédelem.

Des Moines. Na ez ám a troll hajó. 6 másodperces töltés? Mire az első sortűz célba ér, lövi a másodikat! Iszonyat gyors, iszonyat gyorsan lő szét bármit. Brutális. De a tűzgyorsaságtól eltekintve semmi jó nincs benne, de ezzel a tűzgyorsasággal? A 7-8-9-es USA cirkálók mind egyformák. Csak a HP különbözik, meglehetősen vackok. Mert a japán vetélytársakon több torony, + torpedók is vannak, és kicsit gyorsabbak, jobban manőverezhetőek. Na de tier X-ben a Des Moines, brutális.
  • DantesHUN
    Nem hiszem
  • FoldiPaliBacsi
    H 44 benne lesz?
  • DantesHUN
    Egyetértek, külön kéne venni, de akkor már két külön gombot kellene használni,egyet javításra, egyet oltásra. (sőt, külön kéne javításra, vízbetörésre, tűzoltásra) De ez már túl bonyolult. Így is túl bonyolult a többségnek, lásd előbbi hsz. Nem lesz külön gomb.
  • DantesHUN
    Istenem. Az hogy a játék milyen, az egy dolog. De a játékosállomány? Nem hiszem el. Ilyen nincs. Már kínomban CO-OP-ban mentem, hogy ne lássam, azt a szenvedést, amire némelyik képes. CO-OP-ban botok ellen kell menni, és a te csapatod is botok-ból áll, max pár emberi játékos van. Na minnél több az ember, úgy nő a vereség esélye.
    A botok olyan bénák ,hogy neki mennek minden szigetnek. A kezdő körben tolatni kezdenek. De az emberek lazán felülmúlják. Csávó beakadt két sziget közé, és onnan 15 perc alatt se bírt kimenni. Még egy bot is képes rá...hihetetlen.

Van egy játékmód, ahol három bázist kell elfoglalni. Ha valamelyik bázist megszerzi a csapat percenként kapunk pontokat, illetve hajó kilövésért /elveszítésért is ad, vagy von le. Aki eléri az 1000 pontot, nyer. Aha. Szinte soha, a három bázisból, egyhez se megy senki foglalni. Könyörgök, kérlek, foglaljátok, vagy legalább lassítsátok az ellenfél foglalását...nem.

Egy másik eset, csávó nekem jön a csatahajójával, és tol. Írok neki, hahó, hé, ne tolj. Nem bírtam ki manőverezni, kisebb hajóval voltam, csak tolt magaelőtt. Erre mi van? Még belém is lő. Nem direkt, ellenfélre lőtt, csak nem tűnt föl neki, hogy ott vagyok az ágyúi előtt, és nem bírok mozdulni, mert ő tol maga előtt.

Aztán, egy másik csávókám meglátja, az ellenfelet, már lövi is torpedókat, a baj csak az ellenfél hatástávon kívül , én viszont közvetlenül mellette vagyok...így engem talál telibe. Jaj de cukor.

Olyan csatát rak össze az MM, hogy eleve több hajó van a másik oldalon, ráadásul leginkább csatahajók. Hordozóval folyamatosan igyekszem őket támadni, persze veszítünk. Kit szidnak folyamatosan? Engem, mert nem lőttem le a csatahajókról felszálló felderítőgépeket. Igen..tényleg ezen múlik a csata. Nem is a bomba és torpedó támadásokon...nem. (amúgy azért nem tettem, mert a felderítő a saját hajója körül köröz, ha oda beküldöm a vadászaimat, ledarálja a hajó légvédelme)

És mind ez azért érdekes, mert ők azok akik véleményezik jelenleg a játékot. Ők azok akik szerint nem kell olyan hogy betörő víz a hajótestbe, mert az túl bonyolult! Ő rájuk hallgatnak a jelek szerint a fejlesztők. Tényleg így van, feltűnt jó pár a fórumon nagyon aktív, állandóan mindent véleményező alak, akik valójában olyan borzalmasan bénák, a fórumon írtják milyen jó, milyen szuper a játék, nem kell semmit bonyolítani rajta!!! és csatában neki megy egy szigetnek, vagy a csapattársát lövi véletlenül, egymásba ütköznek, eltéved a nyílt vizen, stb.
  • zolikatm
    Nem lenne célszerűbb a modul javítást és a tűzoltást különvenni? Mi az, hogy a tűzoltó raj pihen két tűz között? :)
    ( lejárt a szerk idő )
    Utoljára szerkesztette: zolikatm, 2015.02.07. 22:49:32
  • zolikatm
    Észrevettem egy érdekességet. Vagyis nekem furcsa. Adott egy ( Co-op vagy random ) csata. Mindenki az ütköző zónába hajózik. Megkezdődik az "adok-kapok"... Akár USA, akár Japán hajóval ( más-más hajó osztályokban hajózva is próbáltam párszor ) mindig ugyanaz van.
    Első pár találat és hajócsavar, főlöveg sérülés. Elkezdem a javítást. Amint megnyomom az "R" betűt, jön a következő találat és tüzet okoz legalább 2 helyszínen... Égek több, mint egy percig, mivel "elhasználtam" a javítást.
    Próbáltam párszor és ezért is furcsa, hogy ha hajtás hiba miatt állok "az nagy Világóceánon", akkor mint egy boxzsák, nyelem a találatokat. Egy sem gyújt ki. Egészen addig, amíg nem nyomok egy javítást valamelyik modulra... Utána adott a 60-90 sec "várakozás" lángoló fedélzettel... Érdekes...
  • DantesHUN
    Egyelőre nincs. Jön most egy patch, de ez csak bugfix. Szerintem ha nagyobb patch jön, legutóbb is így volt.
  • Plata
    Nincs semmi hír újabb teszt hétvégéről?
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.02.07. 13:01:03
  • DantesHUN
    Hát sajnos, a fejlesztők közül senki nem válaszolt. Meg az is sajnos, például hogy legyen-e kürt, sokkal népszerűbb és érdekesebb probléma, mint amit beítunk. Hát igen, ez is mutatja milyen a játékosok többsége. Színvonal béka segge alatt, és mivel jelenleg az ő véleményük számít...
  • DantesHUN
    Hát nem linkelem be, mert ki tudja lehet-e. Az alfa tesztelők(azt hiszem csak alfák olvashatják és írhatnak bele) részére fenntartott Suggestion menüpont alatt.

Hogy van-e eredménye, hát nos egyrészt ha a tesztelők többségnek meg más tetszik, akkor ügye többség véleménye számít. Egyrészt Másrészt, a WG valahogy nem arról híres, hogy oda figyel, és hallgat a játékosokra, bár voltak dolgok amiket a WoT-ban is megcsináltak de csak akkor ha látták, ezt a fizető képes többségnek fontos! Csak ha pénz látnak belőle. Csak azért mert sokan kérik, azt leszarják
  • Dagohun74
    Pedig másképp nem lehet. Most ép volt egy jó példa ha elég sokan szólnak, kérik, könyörögnek. A Gaijin meghallgatta a játékosok óhaját és sóhaját és úgy alakítják az SB csatákat ahogy a játékosok kérik. Szóval akármi lehet. A fórumon merre van a bejegyzésed? Írok egy én is hozzá hátha.
  • DantesHUN
    Felvettem a hiv, fórumon a tárgyalt dolgokat. Hát egyelőre nem reagált senki a fejlesztők közül. Azért remélem fognak. Pár játékos válaszolt, volt amiben egyetértettek, volt amiben annyira nem, de többségében helyeseltek. Hát, legalább látják a fejlesztők is, nem mindenki elégedett, ezzel a vacak színvonaltalan helyzettel. Bár szerintem sokat nem számít a dolog, emiatt nem kezdik el más irányba fejleszteni, erre azért nem számítok.
  • Dagohun74
    Nos majd meglátjuk. De azért ez a "igénytelenség" máshol is megvan. Nézd meg a legtöbb új film reboot. Minek kockáztassunk van egy jól bevált dolog uccu neki még több bőrt re róla. Vagy nézzétek meg a dying light-ot az dead island 2.0 egy kis ugribugrival nyakon öntve. Vagy az Armoured warfare-t annak is copy szaga van. Ha meg úgy is lesz aki fizet mint a katona tiszt akkor már megérte nem nagyon törni a fejünket. De játékosok nagyban hibásak mert ha nekik megfelel akkor a kiadónak pláne.
  • kissssss
    na bakker a ma éjszakára való elfoglaltságot meg is találtam, ha nem szóltok rá se néztem volna az oldalra vagy 2 hónapig :)

aki meg a wargaming ígéreteiben hisz 2015-ben hát az meg is érdemli...... no offense de azért ennyire naivak ne legyetek már a wowp látványos seggelése után elég nyilvánvaló volt hogy a wows is hasonló utat fog bejárni részben a fejlesztőcsapat miatt részben a játékosok igénytelensége miatt.

hááát persze pl a fizika is milyen faszántosan működött rögtön az elején, tök realisztikus volt mikor nekihajtottam a hegyoldalnak a tankkal az meg felbaktatott mint a ragasztóval bekent hegyi kecske.....
  • Lokker
    Hihetetlen, hogy mennyit vagytok képesek panaszkodni. Ha ennyire nem tetszik a játék és temetitek miért foglalkoztok még vele?
  • messerharcos
    A benyelést nem úgy értettem hogynem robban, hanem hogy eltalálja, rosszul fogalmaztam. Egyébiránt a lőszerek is bőven döglöttek be, én is eltudnám képzelni hogy mondjuk minden 40. lövés vagy torpedó nem jól működik, de ettől egyből beindulna a hiszti, hogy ezzel manipulálják a meccseket, mint ahogy a 25%os random is ezt váltja ki wotban. (mondjuk ott tényleg érdekes némelyik elvileg nagyon pontos ágyú szórása, de ez most nem ide tartozik).
  • Belkar
    Oké küldd el.
  • DantesHUN
    Tudom. Kár hogy itt nincs ilyen.
  • DantesHUN
    Hát amennyire én emlékszem, azért alapvető dolgok nem hiányoztak a WoT-ból. És eléggé az elejétől ott voltam. Még csak 4 vagy 5 pálya volt, nem voltak fogyóeszközök se, meg képességek...meg egy rakás dolog, de az alapok, ha hibásan is, de működtek. itt meg hiányoznak. De azt is mondtam, oké, hátha nem lesz igazam, és meglepnek, csak, nem igazán tudok hinni a WG-nek. Elhiszem, hogy túl pesszimista és borúlátó vagyok, de a WG rászolgált.

Abban lehet valami ,hogy a legtöbb tesztelő rokon/WG fan. Ez megmagyarázna pár dolgot.

A segítség jól jönne. Ha részedről rendben, elküldöm privátban a szöveget. (bele veszek több dogot is, sok jó dolgot javasoltak az ide írok)Aztán továbbítom nekik
  • MuldR
    Azert eleg sok torpedo bedoglott es nem robbant fol talalat eseten se a II VHban.
  • Belkar
    Sok mindenben igazad van de azért azt nem szabad elfelejteni hogy még nagyon kezdetleges állapotú a játék és sok mindent betehetnek. Már nagyon rég volt így nem tisztán emlékszem de azért úgy rémlik a WoT zárt bétájából is hiányoztak alap dolgok.

A másik meg hogy hivatalos fórumon az alfa teszterek a legaktívabbak jelenleg nekik meg a többsége WG fanboy, rokon stb. Tőlük ne várd hogy nagyon kritizálják a játékot vagy egyetértsenek drasztikus változtatásokkal. Majd ilyen témákat akkor lesz érdemes nyitni ha majd megnyílik mindenki számára a játék mivel köztük már lesz jóval több szemellenzővel nem rendelkező ember is akik majd tényleg leírják hogy nem jó ez így.

Egyébként angolban tudok segíteni ha lesz időm.
  • DantesHUN
    De amúgy lehet egy próbát tenni. Ha valaki akar ebben segíteni, elég sok mindenről esett itt szó, ha segít angolra fordítani megírom a fejlesztőknek, és hátha válaszolnak rá. A másodlagos tüzérséget is beírtam, és reagáltak is rá, szóval, ha haszna nem is lesz, legalább csak böknek valami választ. Szóval ha valaki gondolja, az angollal segíthet.
  • DantesHUN
    Mondjuk olyan nincs, hogy benyel torpedót. Az mindig sebez, és mindig sokat. De az igaz, a betörző víztől nem lesz lassabb a hajó, csak csökken a HP. érted...csökken a HP...a víztől. Baszki
    A sebzésmodell siralmas.
    Páncél nincs
    Modulok nincsenek. Vagyis, annyi van, hogy leállhat a hajtómű, vagy nem lő a torony/torpedóvető.

A WoT-ban ami szintén marha egyszerű játék sérülhet a motor, kigyulladhat, berobbanhat a lőszer, leszakad a lánctalp, ellövik a kupolát, beragad a torony.
    A hajóknál amiknek sokkal bonyolultabbnak kéne lennie, semmi. És tényleg nem várok el semmi egetverő modellezést.
    Ha : találat esetén a hajóban a torpedók, a lőszer felrobbanhat, és szét is vetheti az egész hajót.
    Eltörhet a kormánylapát
    Leállhat a gépház és ki is gyulladhat
    Vízbetörés, ettől lassul, nehézkesebb lesz
    Beragad a torony, löveg.
    Túl nagy tűz , véglegesen tönkre teszi a hajó részeit, például hátsó Toronyok nem használhatók ha túl nagy tűz van, és ez nem javítható csata alatt
    A legénység tisztjei ha kiesnek, akkor funkciók lassulnak mint a WoT-ban, pl tüzér kiesik, lassabb és pontatlanabb célzás, stb.
    Ellövik a parancsoki hidat, minden rosszabbul működik
    Megsérül a távolságmérő, rosszabb célzás.

És ezek marha egyszerű dolgok.

És igen, lehet mondani, hogy a hiv fórumra kéne dolgokat írni. Írtam is( igaz bár angolul se nagyon tudok, de egyszerűbb dolgokat összeraktam azért) a kérdőívükön alaposan lehúztam őket, tehát amit lehet mint tesztelő megtettem, beírtam, lepontoztam, javasoltam.

De...amint mondtam, a játékosok többsége elégedett. Nekik jó, hogy nincs normális vízbetörés. Az úgyis felesleges és bonyolult írták! És hát ilyenekre hallgatnak...egyrészt, másrészt szerintem a fejlesztők szarnak ,mindenre, csak gyorsan piacra lehessen dobni, és tömjék bele az aranyat.

Azért persze...jó. Hátha mégis lesz valamilyen vízbetörés, lesz páncélzat, bulge, sebzésmodell, részleted modulok, stb, stb...de nem hiszek ebben. De hátha meglepnek.
  • messerharcos
    onnantól kezdve, hogy kijelentették, nem lesz külön vízbetörési sérülésmodell, már veszett fejsze nyele, értelmetlenné teszi az egészet, a sérülésmodell nagyrésze ezzel hiányzik, a vízvonal alatti találatok nem fejtik ki hatásukat a hajó menettulajdonságaira. 1 %-on van a hajó, benyelt 6 torpedót az oldala, de mivel a gépház modult nem érte találat, és a beömlő víz nem számít, lohol tovább 30 csomóval... Ezt is olyan ember találhatta ki, aki vagy nem ért az egészhez, vagy akinek megmondták, hogy van x pénz költségvetés, azt oldjátok meg, ahogy tudjátok. Ez nagyon csalódottá tett.