23018

A Wargaming új MMO játéka
-
Dagohun74 #2590 Nem csak a páncélzat dolog a ludas több sebből vérzik még a játék. Ott van a kifogyhatatlan lőszer, a lőszer típusok teljes hiánya, a célzó rendszer érdekessége és még sok más. Szóval az meg hogy árkád játék az mind szép és jó. De kíváncsi leszek majd a német hajóknál hogy fognak sírni mivel ott mindent páncél borított nem pedig "all or nothing" volt mint az amcsi és japánoknál. Ráadásul a hajótestek rekeszes megoldása sincs lemodellezve a játékban. Szóval árkád lövölde de a hajók kicsit többet érdemelnének szerintem.
Utoljára szerkesztette: Dagohun74, 2015.04.24. 11:32:08 -
DantesHUN #2589 Mert talán számolj, azért. És nem HE-vel lőnek meg, ott van a csata végén az összesítés meg lehet nézni, hogy milyen típusú lőszerrel mennyit sebeztek. De azt is mondtam már, egy kis cirkálóval simán max-ot lőttem a Yamato-ba. Érted? Nézd már meg mennyi a Yamato övpáncélja, és mennyi a fedélzeti páncélja, és mennyit üt át mondjuk a Pensacola fő ágyúi. Én is tudom ,hogy egy hajót se borít mindenhol páncél, de nem ez a lényeg.
Vagy egy másik példa: a New Orleans cirkálót két sortűzzel elintézte egy három szinttel kisebb cirkáló, olyan távolságból, ahonnan nem üthetné át! És nem HE-volt nem kigyújtott, hanem egyből robbant, maximumot sebzett.
Vagy: egy hajó tornyát is lazán át lehet lőni...na azt mivel magyarázod? Nem, ha lenne páncélzat, ilyesmi nem lenne lehetséges. -
Miért kellene lehetetlennek lennie? Szerinted egy csatahajó egész felületét 60cm vastag páncél borítja mindenhol? Egyébként meg a cirkálóktól és a rombolóktól a legtöbb sebzést azért kapod mert HE-.vel lőnek rád ami meg kigyújt, ráadásul ezeknek a sebzés értéke jóval kisebb mintha egy Kongo 358-as kaliberű lövedékétől kapnád. Másrészt linket amit betettem ide ott írják, hogy a következő patchbe fog bekerülni a lövedékek lepattanását szimuláló rendszer, de ott is leírták, hogy a rendszerben benne van a páncélzat. Egyébként is ez zárt béta nem kész termékkel játszunk (tudom idegesítő kifogás de a játék ezen stádiumában ez még elfogadható). -
DantesHUN #2587 Ja, aha, értem. Persze, árkád játék, nem és várom el én se, hogy a valóságot modellezze, de azért van pár dolog ami alapvető . -
Sendrov #2586 Félre értettél. Nem arra gondoltam, hogy a jelenlegi sebzésmodellt egyszerűsítik, vagy, hogy a jelenlegi szándékosan egyszerűsítve van.
Arra akartam kilyukadni, hogy szerintem nem fogják profin, valóság közeli módon lemodellezni a lövedékek páncélra való hatását. Ez egy árkád játék. A valóság helyett a játékélmény növelése a cél.
Tehát szerintem a jelenlegi kritikán aluli sebzésmodellt nem fogják a fizika törvényei szerintire javítani, de valami köztes megoldásra fognak törekedni, hogy minden játékosnak "jobb" legyen. Az egyszerűsítést a valósághoz képest értettem. Mert ugye ez csak egy árkád játék, aminél a játékélmény termeli a bevételt. Ez pedig előrébb való, mint a fizika.
Na ezért fognak a jelenlegin is javítani
Utoljára szerkesztette: Sendrov, 2015.04.24. 10:42:27 -
DantesHUN #2585 Nem azért egyszerűsítenek ,hogy a hülyék is élvezzék a játékot...te jó ég...jelenleg úgy működik, mintha, körülbelül a WoT-ban egy Panzer 2-es gépágyúval ki tudna lőni egy Tigrist, mivel az nincs páncél...az meg baromság lenne. -
DantesHUN #2584 Biztos hogy alapból benne van? Igen? Akkor szerinted hogy lőheti át egy kiskaliberű ágyúval egy romboló, vagy cirkáló messziről egy csatahajó vastag páncélzatát? Ha alapból benne van? Nem gondolod, hogy ennek lehetetlennek kéne lennie? -
Sendrov #2583 Én eleinte meg voltam róla győződve, hogy valamilyen szinten van páncél a játékban. Mással ugyanis nem igazán tudtam magyarázni a teljesen kiszámíthatatlan sebzéseket.
Azonban a tőlem sokkal rutinosabb játékosok, saját tapasztalatukra alapozva egyértelműen leszavaztak páncél ügyileg. Szóval most az az általános vélemény, hogy egyáltalán nincs páncél.
Mivel a jelenlegi verzióban nincs gyakorló ütközet, így egymáson kísérletezni sem tudunk páncél ügyileg. De ha tudnánk, akkor sincs infónk azzal kapcsolatban, hogy milyen kaliber, milyen távolságból milyen páncélt üt át. És akkor még csak a merőleges becsapódásnál számított páncélátütésről beszélünk, míg a gyakorlatban mindig valamilyen szögben csapódnak be a lövedékek. ez a szög pedig sok mindentől függ. Az eltalált modul páncélozásásnak szögétől (pl. dönttött páncél), a célhajó hossztengelyének a lővonallal bezárt szögétől, a célpont távolságától és így a lövedék röppályájának magasságától, amitől a becsapódási szög függ, ráadásul ez mind másképp alakul AP és HE lövedék esetén stb. Szóval eléggé összetett dolog ezt így lemodellezni.
Véleményem szerint egyszerűsítenek valamit a dolgon, hogy a legprimitívebb játékos is kiélvezhesse a találatait, de pont ugyanezen okból valami ésszerű páncélozást is be kell iktatniuk. Ugyanis ha vérpistikének a vadiúj csatahajója nem pattint le legalább 1-2 találatot ütközetenként és így mindig idő előtt elhalálozik, akkor előbb utóbb elpártol a játéktól és könnyebben játszhatót keres, ahol jobban kiélheti "az én vagyok a legerősebb" mániáját. Ez pedig bevétel kieséshez vezet, mert vérpistike nem vesz goldot, hogy mihamarabb erősebbe hajója legyen.
Nekem személy szerint nincs elég időm játszani, hogy tesztelgessem a páncél dolgot, abban viszont egyet értek a többiekkel, hogy vagy nincs páncél, vagy ha van, akkor még nagyon kiforratlan a hatása és így sebzés modell is gyengécske még. -
Biztos, hogy alapból benne van. Mindenesetre a 0.3.1-es eljövendő patchben nagy változtatások lesznek a páncélzattal kapcsolatosan. Itt van a hivatalos infó a patchről. Többek között bejön az is, hogy a lövedék lepattanhat majd a hajóról. Sajnos, hogy ez konkrétan mit takar - alá wot féle idegesítő richose és társai effekt lesz vagy mondjuk, hogy ha egy rombolóval lősz egy csatahajót és annak kis kaliberű lövedéke pattan le - nem tudni én próbáltam kérdés formájában feltenni a fórumon, de választ nem kaptam.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.04.24. 09:02:48 -
_dRaxx_ #2581 Hát de ez a páncél dolog nem tiszta hogy bent van e valamilyen szinten vagy sem. Mert fix hivatalos infót én még nem igen láttam, hallottam. Lehet informálatlan vagyok akkor pedig elnézést. -
Dewri #2580 Én nem vettem észre, hogy gyengébb, amikor Fusoval mentem, erősen igyekeztem kerülni az Amagit, mert nem nagyon bírtam vele. Még a Nagatoval se szívesen ugrottam össze. De persze én nem sebzek 100k-t körönként, nekem a 30ezer is népünnepély, lehet, hogy ezért érzem erősnek őket... -
DantesHUN #2579 Eh, ne már hogy az legyen, hogy ugyan tekintsünk el olyan apróságoktól hogy a játékból alapvető dolgok hiányoznak... -
DantesHUN #2578 Nagato-val is összejön általában a kellő a sebzés, de 100 k körüli azért nem. De gyengébb ,mint a Fuso, az biztos. Szerintem az Amagi még gyengébb, bár az gyorsabb.
A módósításokkal meg lehet az a helyet, még a hajók adatai nincsenek rendesen kész, amit az adott dolog módosítania. -
Dewri #2577 Tegnap vettem meg a Pensacolát. Holnaptól lesz olcsóbb. De nem vagyok ideges... -
tutyimutyi2 #2576 ha a kifejlesztett modulra viszed az egeret és rajta tartod pár másodpercig kiírja hogy mit javít, ha realistic célzást akarsz akkor pl ott van benne a realistic battle -
_dRaxx_ #2575 Fúú de rossz vissza olvasni másfél hét után a fórumot. Szinte csak a rage megy.
Nézzétek meg Ph3lan videóit hogy hogyan játszik vagy nem tudom. Már 8 streamje volt abból hetet meg is néztem és 1x sem foglalkozott azzal hogy milyen keveset sebez vagy hogy nincs semmi páncél. Egyszerűen élvezi a játékot. Megy és megfontolt és átgondolt játékkal darál kb folyamatosan. Most csak random raktam be ezt streamjét. WoWs - Zárt Béta Stream by Ph3lan
-
davidbog #2574 OFF:
Meg még szar az átütési rendszer, eleve az átütési értékek, az öntött elemek páncél modellezése, a különbözű típusú lövedékek egymáshoz viszonyított sebzése. Ezeknek köszönhetően ugyanúgy nem adja vissza egy harckocsi "tudását" mint a WoT.
Emellett, nekem nem tetszenek a fejlesztések (röhej, hogy még arra se méltatják a játékost hogy kiírják neki mennyit javít az a modul a harckjárművön, amiért csatákon keresztül szenvedett...) és a célzás se. Sokkal realisztikusabb célzást vártam mint ami van, ha már annyira realisztikus (akar lenni). De ezek már az én bajaim.
Úgyhogy számomra egyik tankos játék nagyobb hulladék mint a másik. Az a helyzet állt elő, hogy már egyikben sem is indítok el csatát, csak néha gyönyörködöm a garászban lévő modellekben, aztán inkább építem a makettjeimet ha tankozni akarok.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2015.04.23. 19:40:34 -
tutyimutyi2 #2573 wt-ben az a legnagyobb baj szerintem hogy szar a hitbox illetve hogy teázgatnak pár méterre azon pontok mellet amiket akár el is foglalhatnának. -
Kurfürst #2572 Sajnos egyszerűen nem igaz, olyan nagy problémák, érdekességek nincsenek a WT-ben, legalábbis én nem találkoztam velük. De más tészta a kettő, a WT sokkal közelebb áll egy szimulátorhoz, realisztikusabb, nincs annyi grind, a WoT meg inkább egy klasszik PvP MMO ahol mesterséges gameplay elemekkel van létrehozva az egyensúly, illetve egy bizonyos gameplay elérése céljával vannak kialakítva a "kasztok" gyengeségei, erősségei.
Mivel a WT-ben ilyen egyszerűen nincs, a tankok/repcsik (nagyjából - az FM/DM vitáknak sosincs vége) megfelelnek a valós értékeiknek és nincsenek mesterségesen lekorlátozva (spotting range és tsai), tehát ami a valóságban OP volt az itt is az lesz, inkább amiatt hőzönghetnek a userek, ha nem olyan erejű ellenféllel kerülnek össze. -
davidbog #2571 Hát nem tudom. De most Nagatoval csatánként 30-40k sebzést tudok csinálni. Elég gyenge gép, egyetlen igazi előny hogy a tornyoknak jó a kilővési szöge. Na meg most már 307-es sebzéseket lehet kiosztani nem csak 267-et. :D
Azért ez a Main Battery Modification 2 nagyon jó, +10 loading time és +15% aiming time. Haver fel rakta a Nagatora és tényleg működik. 34 másodperc helyett 38 másodperc lett a töltési idő. Azért az komoly, hogy ront a hajóm. :D Végülis úgy működik ahogy írták, ez a kurva hard core játékosoknak van akik annyira jók, hogy nekik már hátrány kell. Na jó az aiming timera ad +15%-ot, csak épp nem tudom az itt micsoda, ezért azt se tudom, hogy az a jobb ha kisebb vagy ha nagyobb.
Igazán megjelenhetne a fejlesztések hatása az adatlapon is.
Én az amerikai BB-kre leszek kíváncsi. Azokon a látványosabbak a modernizációk. A háború végi Colorado felépítménye teljesen más mint a koraié.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2015.04.23. 17:45:18 -
Dewri #2570 Ma ismét csodálatos nap van, 10ből 9 bukta, egyszer véletlenül kijött a Pensacolából a szorzó és ennyi. Folyamatosan a 3 körös fos módot adja, ami ilyen csapatokkal, akik 1 körre se tudnak figyelni, nemhogy 3-ra, teljes csőd. Ráadásul szembe minden körben minimum 4, általában 6 db tier6-7-8 csatahajó, természetesen ezek maradnak utoljára full hp közelében. Cirkálóval alapból nulla esély és mivel a csapat eddigre nagyrészt meghal, így annyi is a körnek. Ha épp nem a foglalás miatt veszítünk (mert az ilyen 3 pontosoknál garantáltan 2 pontra beül valami kis gyáva ****, de szó szerint beül, egy sziget mögé beÁLL és kész...), akkor lenyomnak erőből. De minden körben. Megint jött szembe Yamato, mert a hetes Pensacola ellen azt kell behozni, nem mondjuk Kongot... Ki is léptem a picsába, sok értelme nincs, szaros 500 tépékért nem szenvedek 15 perceket... Nem igaz, hogy nem lehet legalább 50%-ban (vagy ne legyek telhetetlen, legyen 40%) hozzám is normális csapatot rakni!!!!!! De nem.
Az is érdekelne, hogy lehet az, hogy amerre én megyek, arra megy MINDEN ellenség. New Dawn pálya, elindulok balra, 2 perc után feltűnik kb 12 ellenséges hajó, mind balra megy és mind engem lő. A Star Wars végén, mikor a Halálcsillagot lőtték ki és berepültek X-Winggel, na az nem nézett ki olyan durván, amilyen zárótüzet toltak rám, fél perc múlva süllyedtem is. 3 csatával később ugyanez a pálya, okulva az előzőből most direkt jobbra mentem el, 2 perc után kb 10 hajó jobbra, mind engem lő...
Az eddigi játék alapján nyilvánvalóvá vált, hogy semmi értelme ma már tovább játszani. Ezen se lepődök meg, a wg sajnos így működik, egyik nap isten körök, másik nap esélytelen kínlódás, akármit is csinálsz és közben végig nem érted mi a picsa van, mert ugye ugyanezzel a hajóval mented az isten köröket, akkor mégis mi változott?? Mondjuk ebből is látszik, hogy nem gyengén manipulált az egész, mert ha a játékosokon múlna, akkor nem lenne ilyen szélsőségesen jó vagy szar egy-egy nap... Na mindegy... Nézek valami filmet, mondjuk a Yamato-t.:) -
Dewri #2569 Igen, volt szerencsém hozzá, Cleveland ellen jött, nem gyengén fossa a lövedéket folyamatosan... Le is darált persze, de hát prémium, valamit nyújtani kell a fizetővendégnek... -
DantesHUN #2568 Ha a sok ágyú zavar, láttad az Atlanta-t? Hiába kis kaliber, sok ágyú, nagy DPM, és csak úgy lövi a max-osokat, igaz nem sebez nagyon sokat egy lövésre, de annyi ágyúval és tűzgyorsasággal...de ez is lófasz a torpedó spam királyhoz képest. (kitakami) -
DantesHUN #2567 Nem semmi, azért valami nagyon sasszemed van, ha háromszor 100 k felett, vagy valami jó trükköd?
Mondjuk saját HP-mat én is leszoktam lőni, 60k alatt ritkán vagyok,(például legutóbb is , azért mert véget ér a csata, befoglalták a bázisokat, olyan gyorsan, szinte lőni se lehetett semmire) és elsüllyeszteni se nagyon szoktak. De a 100k körüli ritkán jön össze.
Meg a másik, szóval ha lesz páncélzat, sok hajó sokkal kevesebbet fog sebezni, főleg a gyorstüzelő cirkálók, hiába a nagy DPM, nem fog minden lövésük átütni. Most nem azért, de Cleavland-el lőttem 80k felettit. Ami irreálisan sok.
A Nagato meg azért lesz visszaesés, mert hát ágyú is kevesebb, de ez még nem baj, mert lehet vele sebezni, de a lőtávja is kisebb valamiért. Az Amagié is kisebb. Legalábbis régebben így volt. Az kellemetlen, amikor 10.000-ret beléd vágnak, de te még nem tudod lőni.
Az elrontott manőverről , és hogy kiestek a hátsó tornyai meg jutott eszembe, ha berkül a francia ág valamikor..Dunkerque? Richelieu ? Eleve nem is lesz hátsó tornyuk. Nagyon viccesek lesznek. -
davidbog #2566 A Mogamin is csak 5x2 203 mm-es van. Az Senjo kivételével az összes 203 mm-es torony dupla löveges. -
Dewri #2565 Hát nem tudom te mivel lősz, de én már egy 30ezres körnek is örülök Nagatoval, illetve a Fuso is hozta azt a szintet. 100k sosem volt, egyetlen egyszer volt 98888 a Fusoval. Ahogy korábban is írtam, nálam 152-500/sorozat a sebzés csatahajóval, emiatt nem nagyon jön össze még a saját hp se... Bár ma ismét új rekordot lőttem, 39ezres sorozat Nagatoval, ez a mostani csúcs.
A japán tier7 amit említettem, az a Mogami. És azon bizony 5x3 db 203 mm ágyú van, csak ki kell fejleszteni... Utána végig 5x2x203, majd a tier10 4x3x203. USA vonalon viszont tier8-tól 3x3x203. Viszont a tier10 sokkal gyorsabban lő, mint a japán. -
davidbog #2564 A japán hajókon az az 5x3 203 mm-es csak 5x2 203 mm, tehát csak 10 cső. Ugyanannyi mint a Pensacolanak. A Mogamin van 5x3 de csak 155 mm-es.
Én most csatahajózok. Hát elég érdekes. Majdnem minden csatában meglövöm a saját HP-mat Fuso-val. Zsinórban 3 csatám volt 100k feletti sebzéses. Mondjuk a lövedékek átlag sebzése még mindig csak 2500 körül van.
De vannak jó pillanatok: Nagatot 21 km-ről outrangeltem, három sortűzzel veszített 25k HP-t. Full HP-s Kongo-val párbajozok úgy hogy 30k HP-m van és megnyerem 17k-val, elrontott egy manővert és 2 percre kiestek a hátsó tornyai, volt hogy 2,5 km-ről kőttük egymást. Aztán ugyanebben a csatában még két kb fél HP-s Myogit szétszedek.
Furcsa módon csatahajó még nem süllyesztett el. Mindig a nagyobb DPM-es cirkálok.
Már csak 2300 xp a Nagatoig. Az adatai alapján erős visszaesés lesz a Fusohoz képest.
Mellesleg iszonyat ronda ez az Izumo nevű japán tier 9 BB. :D
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2015.04.22. 22:41:06 -
csoszi87 #2563 Vagyis ma 5 meccsen 5 domination.
Köszöntem. -
csoszi87 #2562 Néhány évig WOToztam, tudom milyen, csak már elkoptak az emlékek.
Viszont. Domination modot nem lehetne kikapcsolni?
hOgy ennyire senki ne tudja mit kellene csinálni. És meccsek felében azon vagyok.
Utoljára szerkesztette: csoszi87, 2015.04.22. 22:19:32 -
Dewri #2561 Jó a kérdés... Köszöntelek a Wargaming játékok világában. Illetve úgy általában az ingyenes online játékok világában lényegében...:) -
Dewri #2560 Meglett a Pensacola. Ami rögtön feltűnik, hogy a hp és a tűzgyorsaság rosszabb, mint a Cleveland-nél... De annyira nem rossz hajó, 2 kört mentem vele, és bár mindkettő bukta lett, de nem a hajó, hanem a szokásos wg team miatt: szemben félistenek 2ezer ponttal a végén, nálunk a legkeményebb 800 pontos, meg ugye minek fedezni egymást, minek figyelni a szélére, ilyesmik. Szokni kell, hogy lssabban lő.
Viszont a hetes japán cirkáló elég beteg, 5x3 db 203 mm ágyúval dupla tűzereje van mint a Pensacolának, ezt az első körben meg is tanultam hamar... -
csoszi87 #2559 Érdekes csapatok vannak.
Kiszedünk 1 BB-t mielőtt bárkire lőni tudna.
Azután én 1 másik BB életének 80 %-át levakarom.
És úgy vesztünk, hogy esély sincs.
Mi a szart csinálnak mások? -
DantesHUN #2558 Na tessék.
5 kill -
ikarus44 #2557 Könyörgöm a WTGF-t ne hasonlítsuk már a WOT-hoz, mert csak annyi a közös bennük hogy mindkettő tankokról szól. Szerintem a 2 játék tökéletesen megfér egymás mellett. Mind a tankos rész, mind pedig majd (szerintem) a hajós ha kijön. -
Dagohun74 #2556 A WT féle megoldás lenne az igazi, csak ugye ott is fura dolgok vannak a cégnél. Mert azért valljuk be elég idiota dolog egy 3 HP-s hajo teljes tuzerovel és motor teljesitménnyel rendelkezik mint egy 30000 HP-s hajo. De ez az én véleményem. -
Dewri #2555 Ma van a camperek világnapja??? Már a harmadik kört "bukom" azzal, hogy valamelyik idióta befoglal!!!! Bukásnak nevezem, mert amikor jól állok és már készülök, hogy szépen kibukkanok a sziget mögül és oldalba verem az ellenséges cirkálót, már van egy csomó találatom, van killem is, épp nyomnám le a tűzgombot, erre hopp, előugrik az ablak, victory, mert egy gyökér áll a körben. Vagy ugyanez a szituáció, csak defeat... Legalább amikor sokkal jobban áll a saját csapat, szemmel látható a győzelem, legalább olyankor ne foglalnának!!!! De nem, ezek azzal kezdik, hogy be a körbe.
Csinálhatnának olyan játékmódot, ahol nincs kör, csak 20 perced van lenyomni az ellenfelet!! Vagy adhatnának instant kitiltást annak, aki akkor foglal, mikor még bőven megvan a saját csapata fele és idő is van rengeteg... Vagy valami, mert ez már elég idegesítő. -
Plata #2554 War thunder féle megoldás sem jobb,war thunder pont ugyanannyi sebből vérzik mint a wot. -
DantesHUN #2553 Persze abban igazad van, természetesen nem mindegy hová célzol, és hol találod el a hajót, de ez csak egy dolog. -
DantesHUN #2552 Ja hogy nálad mi a pontosság...szerintem a legtöbb embernél a pontosság az hogy eltalálom vagy nem.
És egyébként nem, nem a szórásbeállítás a gond. Sokszor ki lett beszélve, hogy páncél és sebzés nincs rendbe téve. -
kailee #2551 azért hozta ma pontosságát , mert ti azon vagytok felakadva, hogy látjátok talált, mert jelzi a hang, jobboldalt felugrik a találat jelző és látjátok hogy 800-at sebez meg 16000 -et sebez. Ez nála ma pontosság. mert én úgy vélem, hogy számít hogy a hajó melyi krészét találod el.
Gondolok itt ilyen re hogy csak aoorra heyét találod el a tetjének a szélét éép a sarkát találd el ez mind olyan felület ami csak 800 as sebzést ér.
a nagyobb sebzések nálam ott kezdődnek, hogy a közepébe oldalába tetejébe talál ilyenkor jön a 4-8000 er és amikor átüti akkor jön a 16000, másrészt elnézést kérek programozó lévén nekem mást jelent a szórás, de utána le is írtam "random intervallumok között". Itt gondoltam a szórást intervallumon belül hogy hova esik a random szám 1-10 közötti intervallum szórása hogy 1 es vagy a 10-es felé húz jobban a random szám.