A Wargaming új MMO játéka
-
Sendrov #2583 Én eleinte meg voltam róla győződve, hogy valamilyen szinten van páncél a játékban. Mással ugyanis nem igazán tudtam magyarázni a teljesen kiszámíthatatlan sebzéseket.
Azonban a tőlem sokkal rutinosabb játékosok, saját tapasztalatukra alapozva egyértelműen leszavaztak páncél ügyileg. Szóval most az az általános vélemény, hogy egyáltalán nincs páncél.
Mivel a jelenlegi verzióban nincs gyakorló ütközet, így egymáson kísérletezni sem tudunk páncél ügyileg. De ha tudnánk, akkor sincs infónk azzal kapcsolatban, hogy milyen kaliber, milyen távolságból milyen páncélt üt át. És akkor még csak a merőleges becsapódásnál számított páncélátütésről beszélünk, míg a gyakorlatban mindig valamilyen szögben csapódnak be a lövedékek. ez a szög pedig sok mindentől függ. Az eltalált modul páncélozásásnak szögétől (pl. dönttött páncél), a célhajó hossztengelyének a lővonallal bezárt szögétől, a célpont távolságától és így a lövedék röppályájának magasságától, amitől a becsapódási szög függ, ráadásul ez mind másképp alakul AP és HE lövedék esetén stb. Szóval eléggé összetett dolog ezt így lemodellezni.
Véleményem szerint egyszerűsítenek valamit a dolgon, hogy a legprimitívebb játékos is kiélvezhesse a találatait, de pont ugyanezen okból valami ésszerű páncélozást is be kell iktatniuk. Ugyanis ha vérpistikének a vadiúj csatahajója nem pattint le legalább 1-2 találatot ütközetenként és így mindig idő előtt elhalálozik, akkor előbb utóbb elpártol a játéktól és könnyebben játszhatót keres, ahol jobban kiélheti "az én vagyok a legerősebb" mániáját. Ez pedig bevétel kieséshez vezet, mert vérpistike nem vesz goldot, hogy mihamarabb erősebbe hajója legyen.
Nekem személy szerint nincs elég időm játszani, hogy tesztelgessem a páncél dolgot, abban viszont egyet értek a többiekkel, hogy vagy nincs páncél, vagy ha van, akkor még nagyon kiforratlan a hatása és így sebzés modell is gyengécske még.