23028

A Wargaming új MMO játéka
-
TuskoMobile #4600 wot-nál alapötlet nem volt rossz az elején így nézett ki:
heavyk: lassabak de jól páncélozottak és jól sebeznek
medek: gyorsak mindenben (töltés,mozgási sebesség. láncjavítás stb...)
td-k: legnagyobb átütés legtöbb sebzés kevesebb hp, jó rejtőzködés
általánosságban ez volt a koncepció
de aztán borult a rendszer jöttek az artyk amik még aszem Tier6-ig elviselhetők voltak de utána borítottak mindent mert rengeteg sebzést kaptak és ezen csúszott el a játék szerintem
A sebzésen mert most ott tart a játék hogy 1000 sebzés az tök általános dolog lett a wot-ban miközben egy tank max 2-3000hp-al van kb megáldva hát így meg nem tart sokáig a játék ha ilyen op sebzések megtalálnak kapsz 3-at és viszlát
Hajós játékuknál meg elég érdekes itt nincs páncélzat vagy védelem mert egy feleakkora ágyú is ugyan úgy sebez ráadásul tök mindegy mibe itt ilyen általános sebzés van a kis páncél nélküli hajó is ugyan úgy sebeződik mint a nagy
és csatahajónál úgy akarják pótolni a páncélzatot hogy kapsz életerő visszatöltést
Utoljára szerkesztette: TuskoMobile, 2015.07.03. 13:42:10 -
kailee #4599 Jó is volna ha konvojt kéne védeni csak akkor az már ott nem arcade játék lenne és akkor eleve alapjaiba máshogy lenne a játékhoz is hozzá állni. -
davidbog #4598 Szerintem is jól látod a dolgokat. Ezt így kár volt kiadni open bétába. Akiknek most elmegy tőle a kedve nem biztos, hogy mondjuk 1 év múlva, amikor már lehet hogy jó lesz vissza fognak térni. Akik szerint meg most jó így ahogy van, azok olyan visszacsatolást adnak a WG-nek hogy ez így jó, kevésbé fognak törekedni a javításra.
CBT-be több mint 350 csatám volt, de a wipe óta még nem bírtam rávenni magam hogy elindítsak egy csatát... Amíg nem lesz elérhető itt is a WoT-os arany és free xp, addig szerintem nem is fogok. Nem nagyon van kedvem BB3-4-esekkel feleslegesen szívni, ezek moduljaira vagy átugrására szántam a 570k free xp-m, csak hát itt még nincs meg.
Sőt haverral már odáig fajultunk, hogy a Navy Field 1 ship tree-jét nézegettük. Milyen új event hajók vannak, meghogy mennyi értelme lenne új accounttal nekiállni. Sajna nem sok. -
Nekem leginkább az a bajom, hogy nem lépték át a WOT játékfilozófiáját, bár ezt lehet direkt csinálták. Az alapkoncepció ugyanaz. Foglalj el A,B,C,D stb. pontokat és nyerj. Miért nem lehet egy kicsit máshogy csinálni? Pl ebbe a játékba simán beleférne olyan játékmód, hogy konvoj. Az egyik csapatnak meg kellene semmisíteni x darab szállító hajót a másik csapatnak meg meg kellene akadályozni, hogy x mennyiségű teher hajó megsemmisüljön. Kicsit el lehetne térni a megszokottól.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.07.03. 13:08:44 -
Sőt nem csak rombolókon lesz elérhető, hanem minden hajóhoz. Bár az igazat megvallva én nem nagyon örülök neki, mert majd kb minden második ember füstöt fog eregetni és szart sem látunk majd a játékban. -
Bocsánat, akkor csak nem találkoztam még vele. :) -
Jacktor #4594 "rengeteget adhattak volna a játékélményhez, például álcázófüst fejlesztése"
Füst jelenleg is van a játékban, ha jól emlékszem már a tier II-es rombolókon is elérhető. -
Ry0K3N #4593 A wotról sem tudtuk mekkora egy hulladék mikor elkezdtük játszani. Ez mindig később derül ki hogy mekkora szarságok vannak a játékmechanikába. -
Rövid elemzés a játékról, ha már tegnap engem is beszippantott.
The Good: Szórakoztató, legalábbis alacsony szinten. Megvan az újdonság varázsa, egy nem-túl-profi játékos, mint jómagam is szerezhet sikerélményeket már az elején, látványos a fejlődés (mindjárt Tier III.-nál vagyok, pedig jó, ha van 3 óra játék benne). A grafika elfogadhatóan szép és nálam legalábbis gyors. Az irányítás magától értetődő, nincs agyonbonyolítva, nincs megkergítve.
The Bad: Ahogy a WoT-nál, itt se látni a személyzetet, ami nekem nagyon hiányzik, egyszerűen kiábrándító azt látni, hogy a csak lövegpajzsal védett ágyúim maguktól, varázsütésre fordulnak, tüzelnek, töltenek. Már Tier II. környékén láttam olyan csatákat, ahol egy-egy AFK top-tier eldöntötte a csata kimenetelét, vagy egy láthatóan összeszokott és nem kezdő hajóraj péppé alázza a kezdőket, ami előre vetíti a magasabb tier-ben lévő csatákat.
A láthatósági rendszert belerakni óriási hiba. A WoT-ban se értettem még igazán, bár valahol logikus volt, hogy egy álcázott / kevésbé felderíthető járművet ne lehessen ugyanolyan messziről észrevenni, mint egy MAUS-t, de a megvalósítás rendesen hazavágta a játékélményt.
The Ugly: Olyan zseniális dolgokat hagytak ki, amik tényleg rengeteget adhattak volna a játékélményhez, például álcázófüst fejlesztése, így egy sérült csatahajót a gyors rombolók megmenthetnének úgy, hogy füstfelhőbe burkolják. Nincs éjszakai csata, ahogy nézem, ahol igazán kijöhetne a torpedó-csata (a tűzvezető radarok elterjedése előtt ugyebár tüzérségi párbajt még világító lövedékek mellett is csak pár km-ről tudtak rendesen vívni, így a 6-10km hatótávolságú gyors torpedók gyilkos eszközök voltak a valóságban is...)
A Tier-besorolás erőltetése detto gyilkos dolog, inkább időszakra bontott fejlődés kellene, hogy ne találkozzon egy 1900-ban épült hadihajó egy 1944-essel, és akkor az se lenne probléma, hogy időközben bőven megduplázódott az effektív lőtávolság. Itt most megint az lett, hogy egy Tier X.-es romboló valamiért összehasonlíthatattlanul jobban bírja a találatokat, mint egy Tier III.-as cirkáló. Mindez csak azért, mert a Tier X.-es hajó esélyesen túl kell élje egy másik Tier X.-es sorozatát, hogy ne instant váljon gőzzé.
A másik óriási problémám, hogy ha már butítva van sok minden (másodlagos fegyverzet, nincs személyzet, a grafika azért messze lehetne jobb is 2015-ben), akkor miért kell ennyire limitálni a játékosok számát? 16 vs. 16-os csaták még élvezetesebbek lehetnének, még egy picivel nagyobb pályákon persze. A csatafelállásnak is lehetne jelentősége, a csatahajókat kísérő romboló rajok veszik körbe induláskor, és rávezetni a játékosokat, hogy sokkal jobban lehetne csatajátékot játszani, ha nem céltalanul bolyonganak, vagy 'LeRoy Jenkins' módjára rontanak előre az ellenség karjaiba, hanem kisebb flottillákba összeállva koncentrálják a tűzerejüket.
A hajók egyénivé tétele is nagyon fapados, nem lehet egy-egy hajót úgy átalakítani, hogy mondjuk több, de kisebb ágyút szerelünk fel, hogy közelre veszélyesek legyünk, vagy a fő fegyverzet helyet mondjuk a légvédelemre koncentráljunk, és a többi. Ezekkel szvsz rengeteget lehetett volna adni a játékélményhez....
Verdict: A játékkal ugyan az a baj, mint a WoT-al. Van egy iszonyú jó alapötlet, egy elég jó megvalósítás, de túl sok dologban igyekeznek játékmechanikai okokból korlátozni (pl. a korhatár-besorolás miatt személyzet nincs), szabályozni, értelmetlen elemeket beépíteni (látóthatósági rendszer...), ami miatt folyton ott motoszkál az emberben, hogy ejj, ha ezt vagy azt másképpen valósították volna meg, mennyivel jobb lenne a játék...
Ettől függetlenül sikeres lesz, biztos vagyok benne. Könnyen fogyasztható, kellően addiktív, látványos és szórakoztató, olyan mértékű hibáktól mentes, amik egyből elveszik az egyszeri játékos kedvét a továbbjátszástól. Csak hát az a keserűség, ami a WoT-os fejlesztéseket látva megvan a régi játékosokban (a WoT CBT-vel kezdtem el WoT-ozni...), az itt is megvan...
És persze tudjuk mi erre a reakció a WG részéről... How terrible... :)
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.07.03. 11:45:21 -
Sokkal jobb nála. Erősebb és pontosabbak a lövegei. Persze ez is csak akkor lesz jó hajó ha minimum rápakolod a lőtávolság növelőt meg az első plusz hajótestet. Addig kész kínszenvedés és hajtépés. -
teputele #4590 Sziasztok , nem találom az invert mouse opciót sehol ! Van megoldás arra , hogy ezt be lehessen állítani ? Azt hiszem ez alap minden játéknál ! Vagy a WG megint hozta a formáját ? -
StrikeFor #4589 Gratu!
na és jobb a Yorknál? XP-t hoz ? :P -
tutyimutyi2 #4588 én onnantól hogy meglett a test fejlesztéssel a több ágyú onnantól kezdve már jól megy ráadásul most hogy újak vannak lehet hogy nem is gondolnak arra hogy eme kettő cirkálóról majd torpedókat lövök rájuk. -
seepheeerd #4587 Mit számít? Csak egy lépcső a t8 felé :) -
Dewri #4586 Íme a Tenryu harca 3 ellenféllel. Jól látszik, hogy kapom a 400 alatti találatokat a St. Louistól, meg a csatahajótól is 670-1300-at. Vicc. Simán ki kellett volna nyírniuk. Ezért mondom, hogy bár fos a rendszer, de legalább két irányba fos, így bátrabban lehet belemenni egyes helyzetekbe, vagy éppen élve ki lehet jönni olyanokból, ahol korábban esély nem lett volna...:)
-
nagyszerű :( -
Dewri #4584 Az Omaha? Szerintem gyengébb mint a Phoenix...:) -
igen azért csinálom :) remélem a köztük lévő hajó már jobb lesz valamivel mert ez kész szenvedés. -
Dewri #4582 Igen, a Phoenixre emlékszem (CBT), nekem is nagy szenvedés volt, rettenetesen gyenge valamiért, hamar hal, alig lő... De át kell szenvedni a Clevelandért! Kitartás! -
Dewri #4581 Tökéletesen igaz minden amit leírtál, lényegében teljesen ugyanezt látom és ugyanezekért szoktam sírni egy ideje...
Azonban ma felfedeztem egy hatalmas előnyét is ennek a fos rendszernek. Mégpedig azt, hogy az ellenfélre is vonatkozik! Ma mentem egy olyan kört a Tenryu-val, ahol a nyakamba szakadt egy Chester, rögtön mögötte jött egy St. Louis, kicsivel utánuk egy South Carolina. És mind a hármat kinyírtam, életben is maradtam, 2700 hp-val, úgy, hogy a Chesterrel vívott harc közben még egy szigetbe is beragadtam!! Persze a csatahajót erősen bontották mások is közben. De a lényeg, hogy egy ilyen low hp-s, nulla páncélos kis "játékhajó", mint a Tenryu, ki tudott jönni 3 hajóval vívott közelharcból élve! Miért? Mert az újak bénán céloznak+ a szar rendszer miatt ráadásul alig sebeznek+rosszul manővereznek+(isten vagyok...:D)! Pár napja esélyem nem lett volna kijönni ilyen szituációból, még ha a Chestert le is nyomom, a St. Louis egy profi kezében ilyen közelről lazán leölt volna...
A nyitás nagyon jót tett az eredményeknek. A CBT kezdete óta nem láttam ennyi szigetre felakadó/egyhelyben álldogáló idiótát, mint ma. Gyakorlatilag ingyenfragek...:) 3 kill szinte minden körben összejött könnyen. :) Pár napja arról sírtam, hogy a szorzót nem bírom kivenni, mert minden bukta és perceket kell várni. Ma azonnal bedobott minden körben és a csaták bő 70%-át nyertem, elég sokszor életben is maradtam. Egyből meglett a Kawachi, 1000 xp kell a South Carolinához, mert 800-1500 xp-s köröket sikerült futni! -
Ezzel a Phoenix-el csak én szenvedek? Egyszerűen nem talál el semmit, nem is sebez semmit ha eltalálnak kigyullad. A japán hajóval meg semmi gondom azzal simán lehet akár 3-4 killt is csinálni, míg ezzel a valamivel szerintem még nem is lőttem ki senkit. -
seepheeerd #4579 New Mexico :) -
TuskoMobile #4578 hát ezt erősen kételem hogy ugyan úgy érinti a szuper td-ket mert egy E3-at T95-t jgdpzE100-at még azzal se lövöd át nem hogy egy Tier8-al és még van bőven ilyen nehézpáncélos végül is az ilyen td-k lettek a nehéztankok. -
Awakening #4577 egyre rosszabbul jössz ki a párbeszédekből. Lassan csak magaddal tudsz értelmesen beszélgetni. Magányos lehetsz, én nagyon sajnállak, de itt nem tudnak neked segíteni. esetleg egy pszichiáter. Azért ne fordulj magad ellen, a gyógyszer nem megoldás. Olvass szépirodalmat, pár hónap múlva gyógyultan várunk vissza ! -
TuskoMobile #4576 de ott még obt-ben is te kaptál aranyat xD itt meg vegyél pénzért loál milyen teszt ez fizetős? mi fizessünk hogy ők teszteljék :)) -
Szalonna1515 #4575 Hát kössz,de azért mekkora balfasság már ez,mértnem lehet mint például a War Thundernél -
kissssss #4574 e téren sajnos nincs más megoldás, ezt egybe le kell szedni. :( -
Szalonna1515 #4573 Sziasztok, leszeretném tölteni a játékot, és ugye kb 4 giga,és a netem nem éppen villám ezért szeretném megállitani néha,de hiába megyek rá ugye a pause gombra,nem megállitja hanem megszakitja!Ez most mi a szar akar lenni?Nem is lehet megállitani,mert mindig kezdi előröl.Köszi a válaszokat! -
DantesHUN #4572 De én ilyesmit nem mondtam, hogy nem lehet pluszban kijönni a WoT-ban. -
Lokker #4571 Akkor csak te csináltál rosszul valamit, mert én gold ammo nélkül sima t8 tankkal prem fiók nélkül is pluszosan jövök ki a csatából. Tankonként 5db gold ammot viszek resetre. Az meg butaság hogy csak a nehéz tankokat érinti a gold ammo, ugyan úgy érinti a td-ket is.
Azt meg látom nem akarod megérteni hogy minden más játékfejlesztő cég pénzéhes lett. Sajnos ilyen irányba változott világ. Meg lehet nézni mennyi pay to win játék van fent steamen free to play részben. Nem csak a wargaming hanem a gaijin is ilyen. -
DantesHUN #4570 Hát, kérj meg valakit aki fordít. Én csak németül beszélek kicsit, gondoltam én is írok nekik pár dolog miatt, de minek? Úgyse foglalkoznak vele. Korábban angolos segítségével jó pár dolgot beírtam, arra se lett semmi reakció. Vagyis két játékmenetbéli dologra reagáltak: a csatahajók másodlagos tüzérsége nem fog változni, így jó, nem kell erősíteni ,hogy védelmet nyújtsanak rombolók ellen. Illetve, a vízbetörés rendszere így marad , és ez is így jó. -
DantesHUN #4569 Menj a moderátorokhoz és jelents fel, hogy World of Warship topic-ban nem lehet negatív tartalmú kommentet írni. -
DantesHUN #4568 Nem tudom most mi a helyzet, de amikor utoljára néztem, ez volt a helyzet. És nem beképzeltem magamnak, volt fent mod, és gyönyörűen mutatta mi a helyzet. Full gold spam volt. A nehéz tankok, aminek a páncéljukból kéne élniük, ezt az előnyt veszítették el. Jön a kis idióta gyökér, fizet egy valag pénzt, hogy siker élménye legyen, tölti a gold-ot, célzás nélkül lövi át a erősen páncélozott tankokat. Korábban a sikerhez meg kellet tanulni gyenge pontokra célozni. A nehéz tank nem elég hogy lassú, és kicsapja az arty, a bokorban leselkedő TD átlövi, még folyamatos aranyesőt is kapott.
Nekem, meg több mint 60% volt nehéz tankokkal, és a kezdet kezdete óta Wot-oztam. Szinte a legelejétől benne voltam. Némi rálátom van rá ,hogy milyen volt, és milyen lett.
És bizony sokkal pénzéhesebbek lettek. a wows gyakorlatilag értelmetlen pénz beleölése nélkül. Régen, a WoT jászható volt pénz nélkül is. De most már ott is az megy, vegyél gold lőszert kreditért. Ja, hogy nincs rá elég kredit? Akkor vegyél prém. fiókot. Meg prém tankot. Havonta kettőt, mert havonta két új prém tankot is beteszünk, amik persze gyakorlatilag mind ugyanolyanok, csak kaptak egy másik skint. Hány tank is került be, ami mind a IS 122-es ágyúját hordja és zsír egyforma? Már követni se tudtam. -
ikarus44 #4567 Csak sajnos nem elég jó az angolom. És nem is válaszolnának, ahogy mondod
Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2015.07.02. 20:04:11 -
Awakening #4566 remélem lesz egy topic gazda és a 80 IQ alatti károgókat kibannolja. addig is írogass negatív dogokat kicica -
seepheeerd #4565 A csaták videó rögzítéséhez:
To turn the replays ON, you have to:
1. Close the game client.
2. BACKUP preferences.xml file found in the game folder.
3.a Download and copy the preferences.xml file attached to this post (will reset your other preferences)
3.b Open the original preferences.xml for editing
4. Scroll it till the last lines:
</scriptsPreferences>
</root>
or
</scriptsPreferences>
<consoleHistory />
</root>
5. Paste these lines before </scriptsPreferences>
<isReplayEnabled> true </isReplayEnabled>
<ReplayCameraUpdate> 30 </ReplayCameraUpdate>
6. This is how the result should look like:
</scriptsPreferences>
</root>
or
</scriptsPreferences>
<consoleHistory />
</root>
7. Save the game file and launch the client
8. Enjoy the game!
To run the replay:
1. Find replay in the \replays folder inside the game folder
2. Close the game client
3. After closing the game, drag and drop *.wowreplay file on the icon of WorldOfWarships.exe
Note: You have to be using the same version of the game. Replays will not work with different version of game than weas used to record them!
4. Replay controls:
PageUp & PageDown for playing speed control
Home for normal speed
End for pause (which is actually x100 slower speed)
LMB for toggling camera direction between free & recorded
> & < for fast-forward & rewind (can be used together with Ctrl)
Ctrl+G to hide the user interface
That is all - good luck and have fun! -
DantesHUN #4564 Tudtommal, te itt nem vagy főnök, se vezér, se isten, hogy megszabd, hogy ki ír ide, meg ki nem. Szerintem ehhez tartsd magad. Megismételném azt is, ez nem egy fan clubb, ahová csak a rajongók írhatnak. Ja, és még lényegesebb: ne velem foglalkozz. Na , az egymás személyével való foglalkozás, az nagyon nem tartozik ide. -
Lokker #4563 Wot-ban a csatáim több mint felét nehéz tankokkal toltam le eddig és nem érzem magam hátrányban. Valamit rosszul csinálhattál ott. Állandó gold spammal se értek egyet csatánként 1-2 embert látok aki goldal lő rám és az is csak akkor ha nem tudott átlőni sima lőszerrel. Szerintem a TD-k op-bak mint az arty-k.
Pénzéhségre meg annyit hogy ezeregy másik játékfejlesztő cég is megcsinálja ugyan ezt csak nem nézel szét más játékok között.
Nem tagadom van amiben igazad van, de van amiben hatalmasat tévedsz. -
Kotomicuki #4562 Ez nem kicsit visszafogott helyzetjelentés volt: a valóság ennél drámaibb, sajnos! :(
De, mit is várhatnánk a wg-től a wot tönkretétele és a "repülős" játékuk után -> ott folytatják, ahol azt abba nem hagyták - mert tovább fogják rongálni őket is). Ezek már csak silány szerencsejátékok, amiben csak veszíthetsz!
Nagyon nagy kár ezért a témáért és már a gay tündérben sem bízhatunk, mert az is beállt a sorba és csak egyre rosszabb és rosszabb...
Ennél sokkal többre számítottam, de itt lvl 2 fölé menni az egyenlő a szellemi öngyilkossággal!
-
DantesHUN #4561 Ja, láttam, nagyon érdekes. Mármint gondolom rohadt zavaró lehet. Hát, ha tudsz angolul, ez ügyben írnék a hiv. fórumra, vagy support-nak. Hátha válaszolnak, bár kétlem. Nem szoktak ám ilyesmit.
Mondjuk szerintem amilyen állapotban jelenleg van,nem vesztesz semmit vele.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.07.02. 19:51:41