23029

A Wargaming új MMO játéka
-
Dewri #7443 Engem azért zavart a Kv1 vs Kv3. Vagy a Tigris I vs E75... Sokkal erősebb páncél, nagyobb sebzés, nagyobb átütés+látótáv. Itt is ez van, nemcsak a látótáv a probléma, hanem a nagyobb sebzés és nagyobb hp is, hiszen így ha 1v1-ben harcolsz BB-vel egy +2 tieres BB-vel, ő lő egyet, meg te is lősz egyet és mindketten találtok is, valamint átlagos sebzést kaptok mindketten, akkor is ő fog győzni mert másfélszer akkora a hp és a sebzése is mellé... De ez csak elmélet, mert nyilván nem csak 1 hajó fog lőni, illetve nyilván nem adja be mindig az átlagot...
És nagyon nem mindegy, hogy egy Kongoban ülve 2 Kongoval birkózol, vagy 2 Nagatoval, nem is szólva a +2 tieres cirkálókról, amik garantáltan kinyírják a csatahajódat, hiszen már a saját tieres cirkáló is életveszély egy BB-re... Én támogatom a saját tieres MM-et, de soha nem lesz ilyen, ahogy a Wotba se hozták be soha...
Az a szomorú, hogy az ilyen online játékokban valahogy nem tudják rendesen balanszolni a nagyvasakat. A tankosokban a nehéztankok szívnak (lassúság, vakság, td-k és artyk röhögve keresztüllövik akárhogy, nevetséges tűzgyorsaság, stb), itt meg a csatahajók: lassú mozgás, lassú töltés, lassú toronyforgás, a cirkálók tűzgyorsasága és a HE lőszerfosás ellen semmit nem lehet tenni, a CV repcsik is undorítóak, a rombolók is igen kellemetlenek, nagyon szarok a pályák is a sok kis szigettel és szűk hellyel (nyílt óceánt alig adja...), ha egyik oldalra elmész, már soha nem érsz vissza... És a tetejébe az egyetlen esélyüket, a brutális ágyúkat se tudják használni, mert a szórás és a sebzés valami vicc, a páncéljukat meg nem igazán veszem észre, hogy van, bár néha mintha lenne lepattanó azért...
Persze valahol ez érthető, hiszen ha rendesen ütnének, akkor MINDENKI kizárólag csatahajóval menne. Jó példa erre a wotos tesztszerver, ahol minden gyökér a tier10 waffentrógerrel meg az angol fv183akármi szarral nyomja gold lőszerrel, mert ezekkel lehet 1lövésezni mindent, 2000+ sebzéssel. Mindegy, hogy nem is játszik egyébként azon a vonalon, mindegy, hogy vannak új járművek berakva, ezek akkor is csak ezt nyomják. Nem tesztelnek, hanem állatkodnak. Én meg ha szeretnék megnézni egy tier5-6-7 tankot, képtelenség, mert a vérpistikék a tízesekkel ökörködnek. Az ostoba wg legalább az aranylőszert venné ki a tesztről, vagy tenne be botos üzemmódot, mint itt a hajósban van a co-op, de ennyi eszük sincs... Eh. Szóval nehéz sokmillió különböző agyi kapacitású (ejj, de finoman fogalmaztam...) játékoshoz igazítani egy játékot, el kell ismerni...
Utoljára szerkesztette: Dewri, 2015.08.18. 00:21:36 -
Kronos79 #7442 Egyébként itt sem zavarna a két tier különbség, ahogy a WoT-ban sem zavar. Itt az a nagy bajom, hogy a két szinttel magasabb hajók alkalmanként 5km-rel is messzebbre lőnek, mint én. Ha pedig ezekbe futsz bele, akkor vége is van a dalnak.
PrasCo: a kapitányi skill már meg volt előbb is és gondolkoztam is a fél millás cuccokon, de ez a hajó nem ér meg ennyit. Pláne ha utána is gagyi. -
Dewri #7441 Tier8-nál tök normális a tier9-10 ellenfél, hiszen ez wg játék. Tier6-7 ellen már erős a tier8-10, de ez wg játék. Tudod, erre az a válasz, hogy saját tierben "unalmas lenne". Mondjuk nem vágom miért, hiszen saját tierben is ugyanúgy le kéne lőni azt a pár tízezer hp-t az ellenségről, csak éppen nem másfélszer annyit, mint +2 tier esetén és nem feleakkora sebzéssel... -
seepheeerd #7440 :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
:)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Megváltás ez a hajó a Furutaka után :)
-
DantesHUN #7438 Meg a japán osztag módosítások is érdekesek.
Pl.: Zuiho, nulla vadász, 3 torpedó, 2 bombázóról-1 vadász -1 torpedó-2 bomba.Ez mire jó? A modosítás előtti, és a modosítás utáni összeállítás is szar, ki használná így?
Az alap összeállítás az a legjobb. 1 vadász, 2 torpedó, 1 bomba
De van ahol meg jobb lesz, pl: Tahio, 1/3/2-ről 2-3-2-re, -
Jacktor #7437 MM:
Eredmény:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
DantesHUN #7436 Hmm, ha ez így lesz , igen nehéz lesz ezután egy értelmes csatahajót telibe torpedózni. Kiváncsi leszek én erre. -
A kapitányi skill mellett vegyél rá félmillióért rongyos tizenöt százalék traverse-et meg 10% reloading-ot, mert akkor ...még mindig sz*r lesz.
-
Kronos79 #7434 Nagyon örülök annak a Furutaka buffnak. Félelmetes, mennyire elveszi a játékkedvemet az a hajó. A mai egy szem csata, amit letoltam vele többségében T7-esek ellen volt. Összesen 6 hajóval találkoztam, 3-ba tudtam belelőni, összesen 8 találattal, a fantasztikus töltési idő miatt és sebeztem kb.5500-at. Ez fájt. Legalább a többiek megnyerték a csatát.
Igaz, hogy nem fullos még, de már néztem, hogy a fejlesztett hajótest gyakorlatilag nem ad semmit és a nagyobb ágyú is gyenge töltési idővel rendelkezik. Ez a hajó vagy nagyon szar, vagy csak nekem nem megy vele. -
Jó látni, hogy Omaha még buffot kap .... csak japán ágyú nerf ... BB-vel szinte legtöbb esetben amcsi hajók gyújtanak fel. -
StrikeFor #7432 gyhááááá tied a fődíj! besírtam olyan szépen megfogalmaztad ezt az agyhalott halmazt amit ezek képviselnek...amit irigylek,hogy 12 percig egyetlen kurva találatot se kaptak be :D oké "nehéz" dolguk volt akkorát kerültek :D
a fő ? nálam is az ezek minek játszanak??? mert baszki olyan ez mintha egy kosár csapatban te mindig elfutnál a labda elől ha feléd pattanna
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.08.17. 17:02:32 -
DantesHUN #7431 Ők élvezik a játékot. Te, mi-én meg idegeskedünk ha egy csapatba kerülünk velük. -
Jogos -
Dewri #7429 A kép címe: "Átlagpléjerek"... A klasszikus, horizontot lövő, harcot kerülő, mindenkitől távol elhelyezkedő, a saját bázist leszaró, ugyanakkor ellenséges bázist nem foglaló, többnyire fullos és rendszerint kifestett idióták kupaca, akik még mindig nem jöttek rá, hogy a sebzésre több kredit/xp jár, mint a túlélésért. Semmi extra, MINDEN körben előfordulnak, minimum a csapat felét teszik ki...
Azt mondjuk nem értem, hogy az ilyenek minek játszanak? Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, de tényleg. Mi az élmény a térkép távoli sarkában üldögélésben/a teljes harcmentességben/a menekülésben? Minek jönnek be csatahajókkal játszani, mikor ezerféle FPS létezik, ahol be tudnak kuporodni egy fa mögé a meccs végéig, ha erre áll nekik... Az ilyeneknek simán instant kitiltást adnék, javítva a többiek játékélményét... -
Furutaka, torps 6km -> 10km? Már látom magam előtt, amint a pálya széléről tologatják be a semmibe a torpedókat, amik semmit sem fognak eltalálni, időnként szövetségest kivéve. De legalább nem olyan rendszerességgel teszik ezt az újratöltés miatt, mint a rombolók. :) Cinizmust félretéve, ha a RoF a rate of fire, az új kellett neki, mint egy falat kenyér. Ilyen értelemben párhuzamba szoktam állítani a hajót a Myogival, a "jó az, csak használd úgy, hogy ez nehézcirkáló/csatacirkáló" érv nagyon faszán hangzik - amíg nem jön le a papírról a gyakorlatba... DMG-gel együtt úgy néz ki, lassan még akár a tüzérsége is használható lesz valamire.
Ugyanakkor szegény Hashidate, jóárasították a HP-ját. :\ :)
Szerk.: Wyo turret traverse faragást is megértem, fordulóval (pláne, ha a kormánylapátok felgyorsulnak) kompenzálható, és még így is egy piszkosul jó cucc marad az IV-en.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.08.17. 16:51:13 -
ezért kéne felvenni egymást a játékban. a régebbi javaslatomra 1 fórumtárs jelentkezett, azóta együtt nyomjuk, 80-90% -os eredménnyel. -
Lehet egy kérdéssel több? 
-
Dewri #7425 Csapatjáték LENNE, de ez nem az. Ha én rombolóval felderítek, az azt jelenti, hogy 6 ellenfél fog engem lőni, azt a hatot meg közülünk senki/ha lövi, nem sebzi különösebben. Ha csatahajóval én megyek elöl (mert a leglassabb járművel is én megyek elöl, ez nagyon érdekes, mert mindenki más gyorsabb kéne legyen, csak nem mennek direkt...) és megjelenik az ellenfél, akkor is mindenki engem lő, mert a mögöttem haladók azzal kezdik, hogy megfordulnak és elmennek onnan... Wotban is ez volt. Könnyű tankkal a fél domboldalt megmutattam, minden ellenfél engem lőtt, mikor kinyírtak, megállapítottam, hogy senkit nem lőttek a dombon a mieink... Szóval ez inkább 1v15, azon belül többnyire 1v4 vagy 1v6... -
DantesHUN #7424 Lemmingtrain. -
StrikeFor #7423 milyen címet adnátok a képnek?
aki figyelmes több érdekességet is észrevesz ám....
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.08.17. 16:27:28 -
Természetesen nem 100%-os, de a semmiből feltűnő torpedók irányváltoztatásra kényszerítik, így az ágyúit esetleg nem tudja használni a szöv. csatahajó ellen, aki közben lőheti és akinek én felderítettem. Mint közismert, csapatjáték, nem mindig rólam szól:)
Ráadásul kb. 60%-ban még találnak is. -
Jacktor #7421 Ha még nem lett volna... 0.4.1-es hajó balanszok:
Összefoglalva:
- Az összes hajó lapátfordulási sebessége buffolva. Csatahajóknál ez durván buff lesz a nagyobb idők miatt (pl. Nagato: 15,8 -> 12,1; New York: 25,3 -> 19,3). Ez értelemszerűen egy kövér nerf is egyben a támadó CV-knek.
- CV-k észlelhetősége megnövelve (álca nerf), a vadászok szerviz ideje durván megnövelve (majdnem duplájára). Vadászok dps-e módosítva (legtöbbször buffolva) + a full támadó setup-ok (0-3-2, 0-3-3) lecserélve a japán CV-ken.
- Japán ágyúk gyújtási esélye nerfelve
- FURUTAKA BUFF!
Utoljára szerkesztette: Jacktor, 2015.08.17. 16:18:08 -
Irigyed vagyok - nekem még visszavan 16k. :\ FrXP-vel 10, de azt másra szánom egyelőre.
Ugyanakkor a mai szorzóson sikerült a Kongoval egy ilyent összelapátolnom co-opban:
Nagyon rámizgult a hordozó, én viszont lassan átúsztam North-on a két nagyobb szárazulat közötti meredélybe, így a torpedóvetőit túlnyomórészt semlegesítettem - de azért nem adta fel. Egész ütközetben azt hallgattam, hogy "takka-takka-takka-takka..." -
herminamezo54 #7419 koszi a kioktatast es a segitseget is. probalkozok neha van siker de legtobbszor nincs. majd bele jovok vagy nem. biztos valamit nem csinalok tokeletesen. dekoszi meg1x. gyakorlok
-
Végre eladhattam a Furutakát :) -
Egy YT-os videósorozatból, amit itt linkelt be valaki, én kábé azt jegyeztem meg ökölszabálynak, hogy ha az oldalát mutatja a hajó, akkor AP-vel lőj a vízvonalra, kábé a kémény alá (kivéve pl. a St. Louis, ha jól emlékszem, aminek a kazánjai kissé eltoltan helyezkednek el a far felé).
(Hopp, meg is van, ezen belül a "citadel hits" fejezet.) -
Kb arra a részre ami feketével ki van csíkozva
-
neeeee ahhoz számolgatni meg gondolkozni kell :( -
Tessék már elolvasni a hozzászólásokat! 4 hozzászólással lejjebb írta Prasco, hogy a CBT-ben volt és én is meg tudom erősíteni igen, volt de már nincs, mivel kiiktatták a fejlesztők ezt a lehetőséget. Ki kell tapasztalni amúgy. Ha citadel hitet szeretnél akkor célozz vízvonal környékére és úgy lőjj, hogy a lövedékeid kb a hajó közepébe csapódjanak be, a hajóöv részébe.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.08.17. 14:04:04 -
herminamezo54 #7413 hello videon lattam olyan cuccot ami mutatta hova kell loni es szorta a citadellakat. de ha van ilyen akkor hol? tanknal is konyebb a talalat ha kozelre hozod a celt. bar a 2 dolog nem ugyan az. segitseget koszi . jo es sok talalatot.
-
Dewri #7412 Jól működött a cucc, kipróbáltam anno. Mutatta egy x hova kell lőni és ha oda lőttél, bizony talált is. Kb mint most a rombolóknál a rásegítés a torpedókhoz. Persze kimozogni ki lehetett, ahogy a rombolós cuccot is, tehát a találat nem garantált, de a célzás könnyebb. Rombolónál pl a fehér rávezető nélkül 1x nem találtam el semmit korábban... -
Dewri #7411 Ez érdekes javaslat, működik is? Merthogy még 5 km-ről is simán ki tudják kerülni a torpedót alkalomadtán, nemhogy 7-10 km-ről... -
Ajánlom a rombolókat, nem kell lőni csak látótávon kívülről szórni a torpedókat. -
A Kongo az antihajó? A Kongo?!
A kérdésed amúgy akkor ezek szerint burkoltan arra lépett rá, hogy "aim assist létezik-e", vagy hasonló? Úgy olvastam, hogy a CBT-ben létezett, de a problémádat az sem oldotta volna meg, mert a lövedékek szórása attól még ott van.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.08.17. 13:18:56 -
herminamezo54 #7408 hali. ez mar megy persze csak modjaval. van hogy anyamat se talalom el pedig ott all 3 meterre neha meg talalok. de azert neha nem ertem mert megy a loves mindenhova. csak nem talal. nekem ez a kongo az anti hajo. nagyon idegesito. szoval az az erzesem neha semmi kozom a talalathoz , 1 valami donti el hogy alovesbol talalat lesz vagy nem. gondolkdok rajta at allok a cirkalokra mert erdekes modon ott tobb a talalat. pedig ott is en lovok kb ugyan aban a stilusban. de kar idegesiteni magam es masokat. koszi
-
DantesHUN #7407 Ezek a hibrid hordozó-csatahajó ötletek nem igazán voltak működőképesek a valóságban. -
Rue East #7406 Én tervről nem tudok, elképzelés szintjén volt csak ilyesmi. -
Prémium hajónak jöhetne simán :) -
StrikeFor #7404 úgy tudom ez a CV/BB csak tervben volt az amcsiknál