23043

A Wargaming új MMO játéka
-
davidbog #13468 Érdekes választás az Iowara. Én a légvédelmet fogom választani. Az Iowa 5"-esinek 6 km-es alap lőtávja ugyan nem olyan rossz, de a másodlagosra koncentrálva is csak 8,4 km-es lőtávja lesz, szemben a németek és japánok 10,1 km-ével, ráadásul az oldalankénti 10 cső elég karcsú a németek, japánok 14-15 csövéhez képest és a DPM-jük se olyan jó mint a másik két nemzeté.
Viszont az Iowa légvédelme nagyon jó lesz. Már a North Carolinának is jó, de az utódján sokkal nagyobb DPS-t kapnak majd a 40 mm-es Boforsok. Ha nincs CV akkor szívás, de sokszor nagyon jól jönne az erős légvédelem a bomber setupos CV-k ellen.
Másodlagosra a japánoknál és a németeknél érdemes fókuszálni. Hasonlóan nagy lőtávval és közel azonos csőszámmal működik mind a két nemzetnél a másodlagos, de elég különbözőek. A németeknél kicsi sebzés és nagy tűzgyorsaság van és minden löveg csak HE-t lő ezért gyakrabban gyújtanak. A japánoknál nagy sebzés de nagyobb újratöltés a jellemző és a 140 mm és 155 mm-es lövegek AP-t lőnek.
A németeknél Bismarcknál tartok és annak a másodlagosa nagyon erős. Egyrészt a fent leírt tulajdonságok miatt. Másrészt mert ennek már tier 8-as létére 10,1 km a lőtávja, míg a japán másodlagosok az Amaginál csak 7,2 km-t tudnak és majd az Izumonál lesz ez 10,1 km-es. Így hát elég OP tőle a Bismarck. Nekem ~15k-val nagyobb az átlagsebzésem a Bismarckkal mint a másik 3 tier 8 csatahajóval. Más tulajdonságokban is jó, úgyhogy esélyes neki egy nerf. De jelenleg ha közelharci csaták vannak, akkor a másodlagos képes arra, hogy csináljon 10-12k lövedék sebzést és 17-20k égetési sebzést. De nem egyszer volt példa hogy összesen 40k feletti sebzést hozott össze. Természetesen megvan az 5 pontos Manual Fire Conrtol for Secondary Armament kapitányi képesség, anélkül nem ilyen jó. Viszont az 1 pontos Basic Firing Traning ami 10%-al csökkenti az újratöltési időt az nincs meg. De már csak 50k xp és az is meglesz. Az Amagival nem is nagyon erőltettem a másodlagost a 7,2 km-es lőtávja és a gyenge páncélja miatt, illetve azon még nem volt meg az 5 pontos MFCfSA kapitányi képesség se. De az Izumoval is elkerülöm a közeharcot mert még mindig csak A test van a hajón, amin kevesebb a másodlagos tüzérség illetve pocsék a kormánylapát kitérítési ideje.
Nekem hamarosan a Friedrich der Große lesz meg. Na annál tényleg nem tudom milyen fejlesztéseket rakjak a hajóra. A 3 milliósok közül 3 is jól jönne, mert a főlövegek lőtávja se valami nagy, lassabban is tölt mint a többi tier 9 BB (pláne ha azok az újratöltést erősítették) és a másodlagosok további erősítése is jó lehet. Bár kérdés tier 9-ben mennyi közelharc lesz, mert egyrészt a tier 9-10-es cirkálókra van lőtáv növelő fejlesztés amivel 18,5-20 km-re el tudnak lőni és sokkal hamarabb elkezdhetnek gyújtogatni. Másrészt a FdG nem lesz olyan fordulékony mint az elődei.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2016.09.06. 18:22:31 -
BigaC #13467 végül másodlagos upgrade lett + kapitány skilé, elég jól tolják a másodlagosok, több találatuk volt, mint nekem :)
AA a törzsekkel úgyis javul és az eddigi pár csatában nem is találkoztam Iowával CV-vel. -
Prof William #13466 Aha. Akkor pl Tier 7 -es Hatsuharum (tegnap lett meg) helyett megkapom majd a Akatsukit. Így már érthető. -
carp3tm0nster #13465 Tolom a König-et, ha nincs vagy csak kevés DD van a pályán, akkor nagyon jó köröket tudok vele menni(80-100K sebzés), de ha 4-5 DD van, akkor esélytelen... -
Most dd küldetés volt azért voltak ily nagy számban, legalábbis remélem. -
carp3tm0nster #13463 Végre! Még több DD, úgyis csak 4-5 van belőle mostanában csatánként, meg esetleg még 2 CV. BB-vel ilyenkor inkább megnyitnám a fenékszelepeket még a kezdőkörben...
-
Akinek nincsenek meg a hajók azok az Isokazeből ki tudják majd fejleszteni a mind a 2 ágat (wotban sok ilyen van).
Ha meg már elértél mondjuk a Fubuig T8, akkor T8-as új hajót kapod helyette + a T6os Fubu is megmarad (mármint kifejlesztve).
Huh... ez így nem tudom érthető volt-e? -
Prof William #13461 Ez kicsit homályos. Az érthető hogy átszerveződik + új rombolók is bejönnek de mi ez a második romboló ág? Ezt hogyan illesztik be? -
Szerintem cserélni fogják, megmarad a T9-es hajód csak más lesz a neve. -
Fasza lesz ha a Kagerom T8-nak fog számítani, aztán megint végig kell szenvedni a 9-et. -
Nem jó sajnos :(
Fubuki jobb volt. Sokkal lassabb (~34,5kts), toronyforgásai egy cirkálóhoz hasonlít annyira lassú, kevés torpedó.
Kapitány skillel még tovább lehetne csökkenteni a láthatóságot, ami most 6 km, akkor kicsit bátrabban lehetne ezzel a torpedó sebességgel mészárolni :) -
Japán DD, átszervezés. -
nice:) jó amugy a kagero? én még fubukinál tartok de az letörte a lendületemet annyira radikális, vagy kihalok sebzés nélkül vagy mészárol:) -
Darun #13455 Egy kicsit most kétségbeestem. A DMax miatt visszatértem a WoT-ba is... bár ne tettem volna. Pár hete eldöntöttem hogy folytatom a rombolókat. Minekaze, az első 3 csatám T7-ben, ugye a full alap hajóval. A harmadiknak épp most lesz vége. Már mondtam párszor, nekem ez a rombolózás nagyon nem fekszik, főleg a japán, de ekkora kört még nem mentem. Szerintem összesen nem volt még 10 torpedó találatom, abban viszont biztos vagyok hogy rombolóval a 80k sebzésnek még a közelében sem voltam, pedig még a csata elején kaptam egy torpedót én is, szóval nem sok HP-m maradt. Nyilván vesztettünk, mert miért is nyernénk meg egy olyan csatát, amiben én vagyok a legjobb, low tier alap hajóval, amikor kéne a győzelem a küldihez meg az xp a fejlesztéshez. Talán még is inkább Falloutoznom kéne, az kevésbé frusztrál :(
(meg egy kis lábjegyzet a torpedóvédelemhez: a Colo-ba 2 torpedóval majdnem többet sebeztem mint a Fuso-ba 3-al. Thx rng!)
Utoljára szerkesztette: Darun, 2016.09.05. 22:06:04 -
81 kts torpedo speed eléggé adja :D
DD-k sem tudják kikerülni :)
-
Nem rossz :D -
És elég jól is fizet:D (pont meglettek a küldik:))
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Nekem az Izumon kivan rakva az 5ös skill a secondaryra és elég szépen darál 8km rol meg gyujtogat:) -
Darun #13450 Olyan magas tierben nem tudom a másodlagosnak mennyire veszed hasznát. Nem emlékszem hogy a Carolinám másodlagosait túl sűrűn használtam volna (szerintem egy ujjamon meg tudnám számolni) -
BigaC #13449 Iowára megéri 3miláért a -11% szórás, vagy ez költői kérdés? :)
2. modulnál sem nagyon tudom, hogy inkább az AA-ra vagy másodlagosra költsek.
mintha utóbbi időben inkább a DD-k jelentenének nagyobb veszélyt, kevesebb CV-vel találkozom. -
Prof William #13448 A sok találatról jut eszembe. Tegnap megint megvettem a Kuma-t. Imádom azt hajót. 7 löveg, 5 másodperces töltés, fordulékonyság, komoly torpedók... Pályafutásom legtöbb sűlyesztését (6 db egy meccs alatt) a Kumával értem el. Jó lesz majd ismét szórakozni vele az extra pénzért és XP-ért. -
Erről beszélek :)
Ennyi találatot egy japóval sem lehet :/
-
Prof William #13446 Torpedóval meglepően sokszor sikerül ellenséges DD-k kilövése. Annyira le akarnak szedni, hogy nem figyelnek a torpedókra. És DD-k ellen elég ha csak 1 betalál. -
Az amcsi DD-k T6-ig bezárólag antiDD funkcióban jeleskednek igazán, valamint a nagyobb hajók harassolásában.
Afelett viszont már kapnak olyan torpedókat, amelyekkel a BB-k és cirkálókat is hatásosan és "láthatatlanul" lehet baxtatni. A japán és orosz DD-k ellen pedig az ágyúk hatásosak, mert a ROF-ja az amcsi DD-knek a legnagyobb.
A japó DD-k inkább a csatahajók ellen jók. -
Esélytelen bármelyik ellen. Azt hittem verhetetlenek, de T6-tól felfele nevetséges.
Jelenleg egy T7-es US Mahanom van, de a 3,5 sec ágyútöltés 5 ágyúval, több torpedo, több hp magáért beszél szemben a 10-11 másodperces 2-3 ágyúval.
Japán oldalon van egy T9-es Kagerom, de egy amerikai T9-es ellen mindig kikapok. Most kíváncsiságból megnéztem milyen, ha 6,4 km-es torpedo range 81 kts mellett mire elég, 6 km-es észleléssel. Nagyon necces túlélni, de sorban lehet süllyeszteni BB-ket így.
-
Darun #13443 Sőt, gyorsabban forognak a tornyaik is. A japánok nem igazán az ágyúra vannak kihegyezve, ez sztem már alacsony tierben ki kellett hogy tűnjön. -
Bármelyik másik nemzet rombolója sokkal gyorsabban tüzel, ne alapozz az ágyúkra. -
Prof William #13441 Ahogy nézem a Hatsuharunak lesznek először olyan ágyú, amikkel eredményesen felveheti a harcot más rombolókkal. Ha a Mutsukival (és az elődjeivel) belefutottam egy másik rombolóba, szinte mindig én húztam rövidebbet ágyúcsatában. -
Számomra egy kicsit visszalépés volt az előzőekhez képest, de a Fubuért megérte átszenvedni. -
Prof William #13439 Hamarosan meglesz a Tier 7-es Hatsuharu romboló.
Pár ötlet/fejlesztés hozzá?
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.09.04. 13:10:35 -
Egy jó kis kör Atlantával, ráadásul kedvező leosztás:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Majdnem megvan 2 nap alatt a 3000 találat, még 250 hiányzik. -
BigaC #13437 nah megvan az első tier 9 hajóm, az Iowa.
tippek hozzá esetleg? :)
bár WoWS.hu fórumon sokak szerint túl sok örömöm nem lesz benne, csak viszi a pénzt :)
de legalább kicsit gyorsabb a lövedékek kezdősebessége, mint az NC-é :) -
Jelenleg 13.3 km a lőtáv. keresni kell a fedezékeket, sziget, hajó ami jön :)
Rendkívül jó dd vadász, mehetsz a saját rombolókkal, használd a füstjét.
Én nagyon szeretem, igaz vannak igen gyors körök is.
Egyedül ne támadj szinte semmit, kivéve ha fedezékből lősz v kevés hp van az ellenfélnek (elég magas a lövedék íve, így sziget mögül hatásos). -
Avenger93 #13435 Érdekesek lesznek a brit cirkálók az eddigi statok alapján, kb. mint a meghízott rombolók, smoke screenel is fel vannak szerelve :) -
Darun #13434 Ahogy az előbb is mondták, lőtávot lehet és szinte kötelező is rajta növelni, mert a 11 km semmi. Szerencsére nekem már alapból volt rajta AFT. Azt azért figyelembe kell venni nála, hogy a lövedékeket igen nagy ivben lövi, tehát egy sziget mögül, ahonnan más hajóval nem tudnál kilőni, onnan Atlantával ki lehet. Én egyébként igazi cirkálónak használom. AA-ra lett kihúzva, elég jól szedi a repcsiket. A szonár-radar miatt ideális dd vadász. Arra azért érdemes figyelni, hogy ne kapj vele fókuszt, 1v1-be még lehet vele trükközni, de ha többen lőnek akkor érdemes elpucolni. Sajnos a röppálya miatt a lövedékek nagyon lassan érik el a célt, igy vagy 7-8 km-re vagy kénytelen lövöldözni, vagy nagyon előre kell tartanod és akkor már esélyes hogy kifordulják a lövéseket. Ez egyébként az egyetlen igazi hátránya. Ha bejön ez a stilus, én akkor is inkább a Kutuzovot ajánlanám. Nekem egy fokkal jobban bejött mint az Atlanta, főleg mivel ott a 19 km-es lőtáv elég durva, még a BB-ket is simán eléred. -
Avenger93 #13433 Hát nézz Youtube-on egy két videót róla :) Nekem nincs meg de, igazából óvatosan kell vele játszani eléggé kb. mint, egy nagy amcsi dd-vel. Az advanced fire traningel meg lehet lőtávot növelni,ilyen 14km-re kb. de akkor még lassabbak lesznek a lövedékek. -
silverchain #13432 Lenne egy kérdésem, már többsazör nézegettem az Atlantát, találkoztam vele csapattársként meg ellenfélként is, jó hajónak tűnik, de nem zavar a 11 km -es lőtáv??? Hogyan nem lőnek le fél hp-ra, mire lőtávba érsz? -
Azt hiszem a mai napnak lesz böjtje .... Atlanta 11/1
KB 2 nap alatt majdnem 2000 találat vele.
Utoljára szerkesztette: Tono34, 2016.09.02. 20:21:03 -
carp3tm0nster #13430 ezt mégis miért? megyek yorck-al 30 hit HE-vel Nagaton, 0 nulla tűz. másik csata én nagatoval, Aoba első lövése gyújt és a többitől is égek vagy három helyen....
-
Meg is kaptam rá a csattanós választ....
Éppen elért egy torpedó és hopp full hp-ról ..... múltidőbe.