A Wargaming új MMO játéka
-
davidbog #13468 Érdekes választás az Iowara. Én a légvédelmet fogom választani. Az Iowa 5"-esinek 6 km-es alap lőtávja ugyan nem olyan rossz, de a másodlagosra koncentrálva is csak 8,4 km-es lőtávja lesz, szemben a németek és japánok 10,1 km-ével, ráadásul az oldalankénti 10 cső elég karcsú a németek, japánok 14-15 csövéhez képest és a DPM-jük se olyan jó mint a másik két nemzeté.
Viszont az Iowa légvédelme nagyon jó lesz. Már a North Carolinának is jó, de az utódján sokkal nagyobb DPS-t kapnak majd a 40 mm-es Boforsok. Ha nincs CV akkor szívás, de sokszor nagyon jól jönne az erős légvédelem a bomber setupos CV-k ellen.
Másodlagosra a japánoknál és a németeknél érdemes fókuszálni. Hasonlóan nagy lőtávval és közel azonos csőszámmal működik mind a két nemzetnél a másodlagos, de elég különbözőek. A németeknél kicsi sebzés és nagy tűzgyorsaság van és minden löveg csak HE-t lő ezért gyakrabban gyújtanak. A japánoknál nagy sebzés de nagyobb újratöltés a jellemző és a 140 mm és 155 mm-es lövegek AP-t lőnek.
A németeknél Bismarcknál tartok és annak a másodlagosa nagyon erős. Egyrészt a fent leírt tulajdonságok miatt. Másrészt mert ennek már tier 8-as létére 10,1 km a lőtávja, míg a japán másodlagosok az Amaginál csak 7,2 km-t tudnak és majd az Izumonál lesz ez 10,1 km-es. Így hát elég OP tőle a Bismarck. Nekem ~15k-val nagyobb az átlagsebzésem a Bismarckkal mint a másik 3 tier 8 csatahajóval. Más tulajdonságokban is jó, úgyhogy esélyes neki egy nerf. De jelenleg ha közelharci csaták vannak, akkor a másodlagos képes arra, hogy csináljon 10-12k lövedék sebzést és 17-20k égetési sebzést. De nem egyszer volt példa hogy összesen 40k feletti sebzést hozott össze. Természetesen megvan az 5 pontos Manual Fire Conrtol for Secondary Armament kapitányi képesség, anélkül nem ilyen jó. Viszont az 1 pontos Basic Firing Traning ami 10%-al csökkenti az újratöltési időt az nincs meg. De már csak 50k xp és az is meglesz. Az Amagival nem is nagyon erőltettem a másodlagost a 7,2 km-es lőtávja és a gyenge páncélja miatt, illetve azon még nem volt meg az 5 pontos MFCfSA kapitányi képesség se. De az Izumoval is elkerülöm a közeharcot mert még mindig csak A test van a hajón, amin kevesebb a másodlagos tüzérség illetve pocsék a kormánylapát kitérítési ideje.
Nekem hamarosan a Friedrich der Große lesz meg. Na annál tényleg nem tudom milyen fejlesztéseket rakjak a hajóra. A 3 milliósok közül 3 is jól jönne, mert a főlövegek lőtávja se valami nagy, lassabban is tölt mint a többi tier 9 BB (pláne ha azok az újratöltést erősítették) és a másodlagosok további erősítése is jó lehet. Bár kérdés tier 9-ben mennyi közelharc lesz, mert egyrészt a tier 9-10-es cirkálókra van lőtáv növelő fejlesztés amivel 18,5-20 km-re el tudnak lőni és sokkal hamarabb elkezdhetnek gyújtogatni. Másrészt a FdG nem lesz olyan fordulékony mint az elődei.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2016.09.06. 18:22:31