23037
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Sendrov
    Basszus, én is összeszedtem az első rózsaszín jelölést! A recept ugyanaz, mint ahogy már más is említette előttem: Ellenfél csatahajóra torpedókat küldtem, közöttünk senki. Lővonaltól távol lévő, ellenkező irányba tartó csapattárs romboló hirtelen 180 fokos irányváltással megfordul és belerongyol a komplett torpedósorozatba. Azonnal süllyed, káromkodik stb. Torpedózáskor mindig figyelem, hogy ne legyen köztem és a célpont között saját hajó, sőt arra is figyelek, hogy tart-e arra valaki. De egy ilyen esetet nem tudok kivédeni.
    Meddig leszek rózsaszín team killer büntiben? 5 napig? Mert a következő 5 napban nem is lesz időm játszani. Vagy a bünti a játékban eltöltött fix időre vonatkozik?
  • Darun
    Ironikus, hogy a legjobban mindig azok a csaták mennek, amikre úgy ülök be, hogy ez meg mi a f*sz? Gondolom BB-vel senkinek nem a CV-BB-CC-4 DD felállás az álom kezdés, főleg mivel a T8-as rombolók már nem kevés és nem kis hatótávolságú torpedóval dolgoznak. Mondjuk Carolinával a CV-től annyira nem féltem (92-es AA-ra rámenni felér egy öngyilkossággal), na de azok a torpedók! Végül a 4 DD torpedóiból egy sem talált el, pedig rendeztek csúnya világot, igazából alig sebződtem, igaz hogy sebezni is alig sebeztem, viszont kiszedtem 2 DD-t meg az ellenség cirkálóját. Az utolsó DD-t, aki a CV-re ment, kb 10 km-ről ágyúzgattam, ami azért Carolinával elvileg nem olyan egyszerű mutatvány, de... még is, ha a DD nem változtat irányt. Szóval meg is van a 14-es szint.
    (Annyi Xp-t kaptam, hogy meg is lett a mai 2. konténer és bár simát kértem, szuper konténert adott :D )
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2016.11.06. 19:47:31
  • Tono34
    Leginkább majd este, ha a család alszik :)
  • whiskeyman
    Na...most már csak mehetünk vele 1-2 kört :D
  • Tono34
    Este beadta a 3. konténernek a 2. szuperem :) ismét 500 dublon.
  • Tono34
    Szinte semmi, egy jó AP sorozat az oldalába és mehet is a következő csatára.
  • Darun
    Épp most lőttem citadellt Clemsonnal egy Caldean-on. HE-vel! Mondjuk ahhoz képest nem sebzett túl sokat. Ennyire nincs páncélja az angol cirkálóknak?
  • Darun
    Pár óra múlva szerintem nekem is meg lesz. Még rá nyomom a napi szorzót a Carolinára, hogy minél kevesebb free xp-t kelljen rá költenem... bár ha figyelembe veszem, hogy úgy is cpt. Segal ül a volánhoz, és hozzá még kell egy kevés xp (szintén) akkor talán pár napot még az Iowa is várhat. Én nagyon nagy reményeket nem fűzök hozzá. Anno a Carolina-tól vártam a megváltást, mert sokkal mozgékonyabb mint az elődei, meg ugye 3*3 406 milis löveg, kiváló légvédelem... Az hogy a másodlagosai is ellőnek több mint 7 km-re csak az utóbi időben szempont. Mondjuk most hogy már majdnem teljesen fullos és kicsit rá is éreztem, jobban megy vele a játék, de sztem az Iowa ugyan ez lesz, csak itt már nem rak be ellenem két tierrel nagyobb ellenfeleket.
  • Tono34
    Hohóóóóóóóóó :)

Utoljára szerkesztette: Tono34, 2016.11.05. 21:53:06
  • carp3tm0nster
    A Gneisenau szórását én említettem. Túl nagy szerintem. Az eredeti hajón úgye 3x3x280-as ágyúk voltak. Most hiába kapott nagyobb kalibert, a Bayernnel vagy Königgel alacsonyabb találati arány mellett több sebzést tudtam bevinni.
  • Darun
    Nem kell félni, meg is kapják majd azt a nerfet. Addig érdemes húzni. Most egy kicsit én is bánom, hogy anno nem a japó ágon kezdtem el fejleszteni a csatahajókat, mert a páncélzatok átdolgozásával a Kongo legalább is rettenetes lett.

Nekem tetszett a Nassau is, igaz hogy csak annyit mentem vele, hogy meg legyen a Kaiser. Most a Bayernnél tartok, de teszt szerón t10-ig kipróbáltam az összeset, igazából nekem egyedül a Gneisenau nem jött át, az a 6 löveg elég vérszegény.
    Valaki emlitette a nagy szórását. Szerintem ennek az az oka, hogy tornyonként csak 2 ágyú van rajta, és azok is elég távol egymástól, igy tényleg nagyon szétszórja lövedékeket. Anno ez volt a problémám a japókkal is. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy amcsi 3 ágyús tornyokkal is gyakran megesik, hogy csak 1 lövedék talál. Viszont a másodlagosai 7.6 km-re elvisznek, ami azért már nem szar. A lőtávja átlagos, a légvédelme egész jó, fordulékony és nehezebb észlelni mint a többi BB-t. Még esetleg a torpedóvédelmét érheti szó, de ez a manőverezőképessége valamennyire kompenzálja. Mondjuk CV-vel ritkán szoktam játszani, és a kikötőben névze a német hajók ugyan nagyobbnak tűnnek a többinél, de amikor repcsiket irányitok, ez valamiért nem tűnik fel. Jah igen, T6 és nincs rajta repcsi, ez azért elég szomorú.
  • silverchain
    Oké, ebből a szempontból kakukktojás a 460 milis ágyú, mert az tier11-es löveg, szemből is lehet vele citadellát lőni. A Friedrich der Große -nek alacsonyan van a citadellája, akkor lősz nagyobb eséllyel, ha elfelé fordul tőled, és a hasa kiemelkedik a vízvonalból (mert megdől a hajó).
  • davidbog
    Tudom, hogy az van neki, de azért nehogy már 8 km-ről ne legyen neki elég a Yamato 457 mm-es. 12 lövedékből egy citadellát se sikerült neki ütnöm. Bár elég kicsi a mintavételezési halmazom és lehet hogy csak ellenem volt az RNG.

Szerintem a Yamatot nem is fogják letaszítani a trónról. Ehhez ~3x3 18"-es vagy 4x3/3x4 16"-es kellene, minimum 400 mm-es övpáncélzattal és minimum 180 mm-es főfedélzeti páncélzattal.
    Az általam ismert hajótervek közt erre talán az orosz Project 24 lehet képes. De ez nagyon kérdéses, mert ehhez a 3x3 18"-es lövegek csak szándék szinten voltak, mert személyesen Sztálin a 16"-eseket favorizálta, a 4x3 16"-es változat pedig lehet hogy nem volt belőle. A brit N3 és M3 csatahajók szerintem túl régiek, nem elég modernek. A Lion 1945-ös verziója pedig jóval kisebb és gyengébb, bár arra nagyon kíváncsi lennék, hogy ha a Lion 1945 kerülne be tier 10-nek (egyenlőre úgy néz ki ez lesz a tier 10) ez hogyan lenne kiegyensúlyozva a többihez képest. Francia, olasz nemzetekhez még a tier 10 BB is kérdéses, nemhogy olyan ami jobb mint a Yamato. A németeknek több BB ága már nem valószínű hogy lesz. Az amerikaiaknak pedig nem nagyon voltak olyan terveik amik jobbak mint a Montana, inkább csak kicsit mások.
  • davidbog
    Ha a komplett ágat nem is, mert a Bayern és a Friedrich der Große nem sokkal vagy egyáltalán nem jobb mint a velük azonos tierű csatahajók. De a többi nagyon erős élett, tele is vannak velük a csaták.
  • silverchain
    Tudom, a Nassau és a Bayern kivételével szerintem nagyon jók, főleg a Konig (tier 5-ös csatában) és a secondary-ra húzott Bismark (az egy állat) :D
    Bár a tier10-es nem trónfosztó.
  • PrasCo
    Tisztában vagyok azzal, hogy mocskosul népszerűtlen leszek ezzel a véleménnyel, de úgy nagyjából a komplett német csatahajóágra ráférne egy nerf. Mondom ezt úgy, hogy főleg azt húzom.
  • whiskeyman
    Első csatám a Shimakazeval. Kagero után megváltás :D

• carp3tm0nster
    Van rá modulom is, de ennek ellenére szór mint az állat. Citadellát nagyon ritkán lövök vele, inkább overpen, de abból rengeteget.
  • silverchain
    Gneusenau -ra igaz, amit írsz, de a legnagyobb előnye, hogy tier7-es. És az MM változás miatt a sok tier5-6-ost mind tier7 meccsre- teszi, ahol jókat lehet menni vele (gyors tüzelés, gyors , mozgékony BB, +torpedók.) De dispersion csökkentő modul kell rá.
  • carp3tm0nster
    Gneisenau ritka szar. A lövedékek úgy szállnak mint fing a szélben, 1k dmg állandóan, vagy overpen akár egy BB-is. Most küldtem 3 salvo-t egy cleve oldalába, 5 overpen 1 meg mellé... mindezt 7km-ről. szánalmas random szarkupac az egész...
  • silverchain
    Bayern tök jó hajó volt, amíg megvolt, de két baja van, jobban szór, mint a Konig, és kicsi az átütése. A gneisenau már állat, csak félek, le fogják nerfelni.
    Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.11.05. 09:09:18
  • carp3tm0nster
    Most írt egy mukki cseten, egy este bukott Rank 6-ról 11-re... Biztos tőle és megkérdezte a WG, hogy mennyire élvezte a meccseket...
  • Tono34
    Mintha a Takao követelményeit változtatták volna. Már elég a T8+ hajó. Tegnap még T9+ volt.
  • PrasCo
    Ami igazán fasza még, az a brit cirkálóval hordozót kergetni. Még úgy se bírok rajta röhögni, hogy esetleg alávágom a Benny Hill-zenét.
  • Kurafi97
    Azt gondoltam hogy bb-re kevésbé. Én úgy gondoltam h a bb-kel adja legjobban. De azon csodálkozom h még a full broadsideos cirkálókra nem adja a citadelt illetve nagyon szétszórja a skulókat ami elég idegesítő.
  • carp3tm0nster
    Bayern-nel nem nagyon fogsz citadelt lőni BB-be, nekem se nagyon ment, talán 1-2 alkalom max. Cirkálók ellen viszont brutális.
  • Kurafi97
    Igazából a BB-k a kedvenceim és azt nem értem h miért nem adja a citadel hiteket meg nagyon szétszórja a lövedékeket. A könig egy brutális hajó volt még gnisenaut is kiszedtem vele. Ezzel még a cirkálóknak se tudok citadelt adni hiába a full oldalát mutatta. Még kirovval is volt hogy 11 citadelát lőttem a japó cirkákról nem is beszélve.
  • Prince23
    Próbálj túlélni, a hátterből kavard a szart,. ne csináld azt hogy, rád fókuszáljon az ellen. Ja és AP-t használj mindig.

vagy nem jön össze a citadella lövések száma?
    Utoljára szerkesztette: Prince23, 2016.11.04. 18:51:08
  • Kurafi97
    Sziasztok !

Valaki a tudna tippeket adni mit csináljak a bayernel hogy használható legyen ?
  • Tono34
    5 körre rózsaszín lettem... Tirpitz küldöm a torpedókat a szikla tövében füstben bújó dd felé, előtte már kapott egy sorozatot és amint újra látható volt alig maradt HP. Oldalról érkezett a saját T6 orosz dd-k, ráengedte a torpedóit és irányváltás nélkül ment tovább ..... az én torpedóimba...
  • silverchain
    Persze, mert a GK-nak turteback páncélja van, nehéz neki citadellát ütni, cserébe viszont szépen nyeli befelé a sima találatokat is, nem sok pattan.
  • Prince23
    Chatben amúgy szoktam látni, amikor DD-sekkel beszélnek. És mondják neki, hogy használd a lövegtornyokat....utána meg gyorsan hozzá passzolják a "classic DD" mondatot...
    Most az a klasszikus DD, aki csak torpedókat használ? és 0 hitjei vannak és próbál lopakodni? :D Nekem kb . ez jött le. Nem vagyok egy nagy DD-s, Nicholásznál megálltam, de nagyon úgy tűnik, hogy a társunk próbálta ösztökélni DDs- haverunkat, hogy lőjjön is már, ne csak torpedozzon.
    Utoljára szerkesztette: Prince23, 2016.11.04. 14:40:04
  • davidbog
    Az Iowa előnye a másik két tier 9 BB-hez képest a kiváló AA és a nagy sebessége. De a Montanatól se várjál páncélt, hiába 410 mm-es az öváncélzata a tier 9-10 BB lövegeknek az se áll ellen. Számtalanszor lőttem Montananak meg Yamatonak is citadella találatot 14-18 km-ről, már tier 8-as BB-kkel is, pedig ez a távolság IRL bőven az immune zone lenne... FdG 42 cm-eseivel volt hogy 12 lövedék volt egy 80k s Montana 14 km-ről. Ha 45°-nál jobban mutatod az oldalad egy csatahajóval egy másik csatahajónak akkor ugyanúgy halott leszel mint egy cirkáló. Tier 9-10-ben ilyen helyzetben simán lekapnak egy sortűzzel 40-50k-t bármelyik BB-ről. Kivéve talán a Großer Kurfürstot. Talán még nem is láttam olyat hogy a GK egy sortűznyi lövedéktől többet sérült volna 25k-nál.
  • Tono34
    NC-vel a minap egy salvoból 3 citadellát ütöttem a Montanának, lestünk mind a ketten :)

Tegnap meg Tirpitznek sikerült egy citadella a hátsó harmadnál.
  • whiskeyman
    Pedig nagyon ütős lenne, secondary is erős, 95 AA-ja van. Egyik csatában az ellenség T8-as CV-je rám küldött 4 egység bombázós és torpedós repülős bandát, fél perc alatt leszedte mind a 26-ot...többet nem is küldött :D
    150k xp kell még a Montanahoz :/
  • BigaC
    én is lőttem Tirpitz-el 3 citadellát egy szalvóban az Iowának. de nekem is van Iowám, úgyhogy elég óvatosan játszom vele, 16-18km-re próbálok tartani mindenkit, oldalazva, előrefele, az oldala sajnos nagy gyenge. néha úgy érzem, a másik 9-es hajóm, a Roon erősebb, mint az Iowa :)
  • Tono34
    Még kell pár milla kreditet farmolni hozzá :)
  • whiskeyman
    Kezdem szeretni a Kagerot :D

• Malachit
    Nem léptem be pár napja. Mi a küldetés és a jutalom hogy T9+ kell? Nem gond van japi cirkáló 10 és 9-es BB. Még húznám is a BB-t.

Ja igen, az tényleg vicc, hogy 400+ lövegekkel nem szaggatok szét még egy rombolót se. Most tényleg, egy akkora ladikba becsapódik 2-4 ilyen lövedék na ne má. Oké átmegy rajta, de akkora lyukak lesznek a hajótesten ráadásul a teljes keresztmetszetén, hogy a fél legénység beléjük bújhatna, akkor is maradna hely még. Arról meg ne is beszéljünk, hogy egy ilyen találat azért ott is csapkodja fémforgáccsá a modulokat (még jó hogy nincs legénység, elég érdekesek lennének a tűztől, sérüléstől kihalt de még úszó hajók).

Kb. olyan 50 próbálkozásonként csapok ki BB-vel DD-t önvédelemből, meg kínomba, mert minden cirkáló menekül előlük...
  • carp3tm0nster
    Elég beteg MM...