A Wargaming új MMO játéka
-
davidbog #13931 Tudom, hogy az van neki, de azért nehogy már 8 km-ről ne legyen neki elég a Yamato 457 mm-es. 12 lövedékből egy citadellát se sikerült neki ütnöm. Bár elég kicsi a mintavételezési halmazom és lehet hogy csak ellenem volt az RNG.
Szerintem a Yamatot nem is fogják letaszítani a trónról. Ehhez ~3x3 18"-es vagy 4x3/3x4 16"-es kellene, minimum 400 mm-es övpáncélzattal és minimum 180 mm-es főfedélzeti páncélzattal.
Az általam ismert hajótervek közt erre talán az orosz Project 24 lehet képes. De ez nagyon kérdéses, mert ehhez a 3x3 18"-es lövegek csak szándék szinten voltak, mert személyesen Sztálin a 16"-eseket favorizálta, a 4x3 16"-es változat pedig lehet hogy nem volt belőle. A brit N3 és M3 csatahajók szerintem túl régiek, nem elég modernek. A Lion 1945-ös verziója pedig jóval kisebb és gyengébb, bár arra nagyon kíváncsi lennék, hogy ha a Lion 1945 kerülne be tier 10-nek (egyenlőre úgy néz ki ez lesz a tier 10) ez hogyan lenne kiegyensúlyozva a többihez képest. Francia, olasz nemzetekhez még a tier 10 BB is kérdéses, nemhogy olyan ami jobb mint a Yamato. A németeknek több BB ága már nem valószínű hogy lesz. Az amerikaiaknak pedig nem nagyon voltak olyan terveik amik jobbak mint a Montana, inkább csak kicsit mások.