23037
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Count Adyn
    nekem már csak 5 de nagyon kikészít ez a küldi:D
  • Zoli105
    Végre meglett :D Szóval már csak Nachi kell , de ahhoz még 14 db ruszki fost el kell kapni :(
  • Prof William
    Jó menet volt.

Mind az Akatsukival, mind Hatsuharuval (az Akizuki miatt) győztes kört futottam.

Az Akatsukival 2 foglalás és két süllyesztés (mindkettő csatahajó) sikerült a jó pár gyújtás mellett. Az utolsó Fuso éppen a kilövésem után kapta az oldalába mind a 9 torpedót. Szép látvány volt. :)
  • PrasCo
    Gondolom, a licensz azt is tartalmazta.
  • Zoli105
    hát igen ez szomorú hír :( bár nem értem ezért miért kell kivenni a kikötőt ? :O
  • Tono34
    ARP küldik vége ..
  • whiskeyman
    Én is kaptam 2 millát, pedig csak shima van :D
  • PrasCo
    Igen, én is kaptam a Fubuki-ra. Megy is a rugózás a hivatalos fórumon rajta keményen, mert elvileg nem kellett volna, hogy kapjunk, úgyhogy most mindenki kivár, hogy mi fog ezzel történni. A patch leírása szerint a már megvásárolt festéseknek kellett volna azonos tier-re átöröklődniük.
    A kikötőhely okés, illetve a megvásárolt modulok miatti kredit-visszatérítés is.
  • Caliph
    igen,kaptál a kagerohoz egy ingyen kikötőhelyet is,és még 2 milla kreditet(legalábbis én kaptam.)
  • Tono34
    Igen volt, még kaptál kreditet is. Szerintem a patch leírásban benne volt.
    A festés miatt lehet meghagyom azt a DD-t.
  • gseldon
    Sziasztok,

Volt a dokkban egy 8-as Fubuki-m a patch előtt, most meg van ugye egy 6-os fubuki-m meg egy 8-as kagero-m. Ez eddig oké.
    Ami viszont nagyon furcsa, hogy kaptam mind a 2 hajóra (a 6-os fubukira ÉS a 8-as kagero-ra is) állandó prém camo-t tök ingyen. Nincs előfizetésem, se aranyam, mégis ott figyel a type 18 camo és fel is tudtam rakni, használ is a bónusz, megnéztem a csata utáni riportban. Ilyen másnak is volt?
  • ikarus44
    Üdv mindenkinek!

Kb. másfél éve, már kipróbáltam a játékot akkor valami nem működött, mert el volt csúszva a kép, a valós helyzettől. Akkor írtam a WG-nek, arra azt mondták, hogy használjak erősebb netet, ami meg is valósul majd most.
    Úgyhogy arra gondoltam, hogy majd újra kipróbálnám, de elég gyenge sajna a konfingom, szóval az lenne a kérdésem, hogy AMD Athlon XII 220 procival esetleg min. grafon el tudna még menni? (a többi része a konfignak elvileg nem lenne akadály)
    Ha jól emlékszem, még akkor tájt volt kb. 35-50 környéki FPS-em, hogy azóta esetleg nőtt a gépigénye?

A válaszokat előre is köszönöm!
  • PrasCo
    Az én mosolyom kimondottan őszinte, a gyászos Mutsuki helyett kaptam egy borderline OP Fubukit T6-ra.
  • Darun
    Mondjuk én a Halálistent még nem próbáltam ki, de nálam 9 torpedót mutat. És csak egyel van több ágyúja, mint az alap Hatsu-nak. Cserébe gyengébb lett a camo-ja. Mondjuk az Akizukin az a 100 milis ágyú mi? A Kutuzov 152-ese is pattog a cirkálókról, de annak legalább van tűzgyújtása meg lőtávja.
  • Darun
    Pár napig most igy lesz, az új japók miatt. Mondjuk én is kipróbáltam a Mutsukit és bár stock volt, épp csak lemaradtam a Kraken-ről, viszont cserébe megnyertem a csatát. Az alap Nicholas-t is bevittem és bár vesztettünk, első lettem, de tanulságos kört mentem vele. Már a csata elején kaptam egy torpedót, aminek hála a játékidő kb 90%-ban 300 HP alatt flangáltam. Előttem besmoke-olt egy japó aki egy Königgel harcolt. Gondoltam kihasználom a füstöt, mivel a König nem fordult vissza. Épp eloszlott a füst és előttem a második salvo-t, szerencsém volt hogy a másodlagosai nem engem céloztak. A csata végén meg az utolsó megmaradt BB-nk mögött mentem, akihez elég közel került egy Dunqerkue, ő meg nem váltott se irányt, se sebességet, hiába volt torpedó lőtávon kivül, mivel közeledett felém, pont beleszaladt a halacskákba, sajnos igy is túlélte, de figyelembe véve hogy dd-kel nagyon szar vagyok, a 60k sebzés egész kellemes lett.
    Egyébként az után ültem át én is dd-be, hogy a Bayernt két próbálkozásból sem sikerült leszorzózni, mert totál zéró csapatokkal kerültem össze. (az egész csapat elment A-ra, a rombolóink még rögtön az elején meghaltak, aztán meg panaszkodtak a többiek hogy nem mernek foglalni, mert ott van 4 BB meg az összes romboló.) A második csapatom még jobb volt, én indultam középről, még is a cirkálókat megelőzve értem ki a szélre foglalni, kértem segitséget, erre valaki benyomta hogy oké (mögöttem volt még egy BB meg 2 cirkáló) erre elindulnak vissza középre. Mondom oké, egyedül én se akarok meghalni, spuri vissza. Ekkorra már a csapat több mint fele elhullott és egy dd-t voltak képesek kiszedni. gyorsan kicsaptam még egyet, erre az egyik cirkáló visszafordul, kapott egy sorozatot a New Mexico-tól és el is párolgott. Mondom a gyereknek, kicsit későn fordultál vissza öcsisajt, én 5 perccel ez előtt szóltam.

A kampánytól egyébként én sem vagyok hasra esve, de őszintén szólva én erre számitottam. Bár a kredit jutalmak tényleg csak arra valók, hogy a kezdést megkönnyitsék, mert ezekből a 50k credites jutalmakból max a javitásra futja.
  • Prof William
    Megvolt az új update.

A Hatsuharumat lecserélték Akatsukira.

Már több ágyúja van és 6 torpedót tud egyszerre indítani. De a töltési idő még mindig nagy és elég egy "jól" betaláló sorozat és tulajdonképpen MINDEN megsérül a hajón. Kigyullad + gépek + vetőcsövek.

Megszerzem majd az Akizukit is gun + topedó shipnek.

A küldetések viszont... Inkább valami olyasmire gondoltam, mint pl a Halloweeni eventkor. Így kb ugyanolyan mint eddig...
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.12.01. 11:33:52
  • Zoli105
    Már megint a sok geci romboló miatt nem lehet játszani ! -.- mi a faszért kell oldalanként 6-7 db belőlünk !? azokból is lehetne korlát mint a CV-ből !
  • Darun
    100k sebzés T4-ben azért már nem szar. Nekem Arkansassal sikerült először meglőnöm.
  • carp3tm0nster
    egy kaiser-el? elég jónak számít, főleg ha azt nézzük, hogy a 950877 meccs alapján az átlag sebzés 39ezer?
  • csonttika72
    Átlagos
  • Myke28
    Ez a csata jónak mondható? :)
  • Tono34
    Este megvettem a Kagerot, gondoltam még kipróbálom mielőtt átszervezik őket. Kezdésünk nem lett túl fényes...
  • whiskeyman
    Hosszú idő után egy jó kis kör

• Prof William
    Köszönöm. Szóval holnap után. Ezekre kampányokra is kíváncsi leszek.

Tuti, hogy majd beszerzek egy gyorstüzelő japán rombolót is a torpedós mellé. :)
  • Darun
    HP töltő már T3-ban is van az angolokon. Ez annyira nem meglepő.

Most mentem az első csatám. Bár a német BB ágyúkat nem nevezném pontatlannak, valahogy nekem nem tetszik ez a 2 cső/torony elrendezés, főleg hogy a csövek elég távol vannak egymástól. Erre megyek szembe Hatsuval egy forduló Bayern-nek, aki első salvo-ra kiszed. Igaz hogy nem sok HP-m volt, de Bayernnel még ált a full broadside BB-ket is max 2-3 lövésem találja el, én meg a lehető legkisebb keresztmetszetet mutatva mentem felé... Jaja... tudom, RNG. Én se szeretem őt.
  • whiskeyman
    http://worldofwarships.eu/en/news/updates/patch-notes-0515/
  • Tono34
    Van, de csak az nem sebez aki mellé lő.
  • Caliph
    szép medál :D
    az emeraldon van hp töltő?
  • Tono34
    Vajon mi az érdekes a képen?

• Caliph
    kagero helyett megkapom majd a yougomot,2km csökkentett torpedó távval,meglátjuk majd mit tud. illetve lesz e más torpedó modulja.
    egyelőre visszalépés a kagerohoz képest,pedig azt se szeretem nagyon :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.11.28. 12:09:13
  • Caliph
    Hát eddig nekem csak az akizuki tetszik,golyószóró de csak 4 torpedója van. Többitől nem estem hanyatt. És valószínű hogy ezt is nerfelik majd :D
  • Prof William
    Úgy tűnik az új japán rombolókban egyesül a két legjobb tulajdonság. Golyószórás és szép nagy torpedótáv.

Mikor jönnek majd? Lehet már tudni?
  • Tono34
    Notser - Shiratsuyu

Notser - T8 Kagero
  • Prof William
    Elképesztő fejlemény! Ma lőttem ki torpedóval az első hajómat a Gnewy-vel. :)

Egy sziget mögé mentem és ott foglaltam amikor jött egy Kongo. Pont a sziget mellett ment volna el. Már csak 3 kilométerre volt amikor előrontottam és kilőttem rá a torpedókat. Persze mellé ment. :)

Azt hittem vége a dalnak de pont olyan szögben voltam, hogy másodlagos tüzérség nem tudott lőni rám + aztán benyomtam a füstöt és valahogy kihúztam addig amíg újratöltött a torpedó.

Ezt követően másfél kilométerről már nem tudtam elhibázni.

Érdekes volt de inkább maradok a távolsági gyújtásnál. :)

• Darun
    Én is megvettem, ha már akciós. Az első csata elég konszolidált volt, lévén T5-6-ba rakott. Kicsit késtem a csatából, mert a Beállitásokat nézegettem. 3 foglalós Shards volt a pálya, középre mentem. Szembe kerültem egy Fuso-val. Én szemből mentem, ő full oldalt állt. Az első két salvo körbe szórta, sejtettem hogy probléma lesz a szórással, de ez... Utána viszont 2 salvo, mind a kettő 20k sebzés és mindegyikre adott 1 citadellát. Utána a Furutakával is eljátszottam. " teljesen körbe eső salvo után kapott egy citadellát és csókolom. A CV próbált elmenekülni, ő is az oldalát mutogatta, ő is kapott egy citadellát. Végül ő megúszta. A statisztikám:
    -107 lövés
    -27 találat
    -6 citadella
    -87,5k sebzés

-25 elszenvedett találat
    -19k sebzés.
    A Fuso ellen egyszer kissé szögeltem (épp fordultam) és a teljes salvo lepattant rólam. Amikor meghaltam, pont oldalt álltam a Furutaka-nak aki oldalba is vert, de nem vett le sokat. Nekem a következő problémáim akadtak. A szórás borzalmas, hiába van jó lőtávja, ha semmit nem találok el. Ezen viszont a -7% sem hinném hogy sokat segitene. A CF miatt nem akarnék AA-ra gyúrni, a nagy lőtávú fegyverei úgy is alig sebeznek. Viszont a gyenge páncélzat miatt meg nem tudom, akarok e vele közelharcolni. Még a meccs elején leadtam 2 salvo-t egy Ognevoi-ra is, össz 1 találatot értem el, pedig ő kb 10 km-re volt. Am is kevés másodlagosa van, szóval nem gondolnám hogy erre érdemes lenne gyúrni. Az biztos hogy az AFT-t és a BFT-t felveszem majd neki. Modul szerintem még is csak az ASM lesz, viszont a 14 sec-es kormánykitérést kicsit lassúnak találom. Viszont mivel BB, ezért fontos lenne a DCSM is. Annak viszont örülök hogy alapból Catapult Fighter van rajta, mert elfelejtettem beállitani a csata előtt és a spotter csak még tovább rontott volna a pontosságon. Én egyébként minden hajónál ahol lehetett, vadászt raktam fel két okból. Egyrészt a spotter keveset van csak levegőben, és ráadásul lassan is tölt be, a szórást is megnöveli... a vadász viszont 6 percig van velem, ami igencsak jól jön, ha dd van a közelben, esetleg torpedóra számitok. Magas szinten meg megspórol egy Vigilance skill-t. Arról nem is beszélve hogy megzavarja az ellenséges repülő rajokat.
    Viszont ezzel a hajóval is nagyon meg kell választani, merre indulunk, mivel ugye csak frontra van páncélozva, ráadásul hátra nagyon lövöldözni sem tud. Bár ezt még fordulékonysággal talán meg lehet oldani valahogy.
  • PrasCo
    Végül a Dunkerque lett. Nyilván egy tucat csata alatt még nem forrta ki magát a dolog, de egy gyors és vastagon szubjektív összegzés azoknak, akik esetleg vacilálnak rajta.
    > A tűzereje nem elsöprő, de jól játszható. A 330-asok kilövési szöge kiváló, hátrafelé van holttér, de kezelhető. A szórása papíron nem jobb, mint a konkurenseké, de legalább belülről olyannak látszik. AP-vel szenved kissé, az alfa gyenge, az átütést kérdésesnek érzem (kalibert tekintve ezek nem meglepőek), viszont az újratöltés jó. Az AP-t kompenzálja a kiváló gyújtású (35% és szintén 28s újratöltésű) HE, így keményebb ellenfelekkel szemben az HE kimondottan meggondolandó opció. Nem kötelező pattogni a Tirpitzekről. Lőtáv a saját medencéjében okés (18,2km plusz opcionálisan repgépes tüz. megfigyelő), de ebből sokat nem profitál, mert világít, mint a karácsonyfa (concealment a prémes kamóval 16,4km a felszínen) Akárhogy is, nem egy DPM-gép, nem nagyon lehet elvárni tőle, hogy istenesen odaverjen, mint teszem azt, kategóriájából válogatva egy Fuso.
    > A manőverező képessége, ahogy az várható is, átlagon felüli. Papíron a fordulás paraméterei (k.l. kitérítés ideje, fordulósugár) valójában nem kimagaslóak, de csaknem 30 csomó mellett lendületesen képes azokat kihasználni, ami rengeteget számít. Gyorsulása/lassulása korrekt. Ami szép, hogy ezt a tornyok simán képesek lekövetni, még amellett is, hogy az elrendezés miatt nem is igazán kell erőlködniük. A Dunkerque-kel általánosan a csatahajókhoz mérve szinte soha nem kell küzdeni az ágyúk helyzetbehozásával.
    > Az önvédelme gyenge, de részben kompenzálható. A páncélöv pocsék, de a főtüzérség elrendezése miatt megoldható, hogy ne nagyon kelljen mutogatni (szemből viszonylag megbízható). A torpedóvédelem nem éri el a közepest, de a mozgékonyság ezen segít azért. A másodlagos tüzérség elvileg nem is néz ki rosszul (oldalsortűz potenciálisan 10 cső, 130mm, ~5km-re 5s-enként) de a taton koncentrálódik, necces kilövési szöggel. A légvédelem - érthető módon - a háború korábbi állapotát tükrözi, tehát gyenge, a gerincét a 130mm-es kettősfeladatú lövegek adják (~5km lőtáv, de ~50-es átlagos dps). A vadász-hidroplán ezen segít valamennyit, de nem sokat. Rajonként egy-két gépet kap le egy támadás alatt (tehát oda-vissza), nem lehet rábízni a hajót.

Tl;dr a hajót a kezessége, különlegessége miatt élvezetes játszani, tetszik, jó ár-érték arányúnak tartom, de kizárt, hogy ranked-be vinném. "Carry-potenciálja" úgyszólván nincs. A Dunkerque nem jó, de "fun".
  • PrasCo
    Áh, értem! Akárhogy is, köszönöm az észrevételeid.
  • Darun
    Nekem meg van a Warspite és sztem a franciára is lecsapok... majd. A szpitivel nagyon rég játszottam, még az év elején. Akkor nekem jobban tetszett mint az amcsi azonos szintű. Most viszont... a legfőbb problémám vele az, hogy az egyébként jó manőverező képességéhez borzalmas torony forgás társul (ez konkrétan 56 sec-et jelent kapitányi skillel!!!) ami azt jelenti, hogy ezzel vagy célzol, vagy manőverezel, a kettő együtt nem fog menni. Ha csak a fő tulajdonságait nézzük, észlelhetőségen kivül mindenben elmarad a francia mögött. Nah jó, a páncélja talán vastagabb. Van rajta 106k xp, szóval anno azért mentem vele pár kört. Viszont a Dunkerque-el csak ellenfélként találkoztam, igy igazán nem is lehet mérvadó összehasonlitásom.
  • PrasCo
    Ezzel kapcsolatban némi lelkisegély-tanácsadást kérnék, kollégák.
    Vacilálok vagy a Dunkerque-n, vagy a Warspite-on. Eddigi érveim az előbbi mellett:
    - olcsóbb
    - a Warspite szerepe némileg hasonszőrűnek tetszik első látásra a Bayern-éhez, amim viszont van. Mi több, az sem biztos, hogy a Warspite ebben jobb...
    - esélyesen a francia ág később fog jönni, mint a brit BB-k, tehát némi türelemmel valuta nélkül megúszhatom azokat.
    Érveim a Warspite mellett:
    - nem csigazabáló
    - ez a vórszpájt

...összességében eddig úgy 50-50%, na jó, hajlok az omelette au fromage felé. Természetesen mások lehetnek a preferenciáink, illetve egyiktől sem várom el a Tirpitz-féle seggszétrúgási faktort, mégis, mi a véleményetek?
  • PrasCo
    Jeee.
    Egész jó. (Amíg nem nézel rá az NA ajánlatokra.)