23037
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    És akkor tegyük még hozzá hogy van 0 sebzéses hit is!
    Engem mondjuk whiskey jelentéséből érdekelne, hogy az 157 másdolagos hány lövésből jött össze. Mert ugye skill nélkül ez olyan 1200 lövés körül kéne legyen.
  • carp3tm0nster
    Valahogy senkinek sem áll érdekében csinálni a dolgát. Két opció van BB-vel amiket látok. Egyik amit Te is mutatsz, bemész és zúzol, vagy hátulról kempelsz. Sajnos inkább a kempeléssel találkozni. Hasonlót mentem Gneisenauval... Érdemes egy pillantást vetni a hit/overpen arányra... szánalom.

Utoljára szerkesztette: carp3tm0nster, 2016.12.22. 15:53:15
  • whiskeyman
    Napi Montana, nulla supporttal :/

• kHares
    Nézzük akkor:
    [Fire Resistance Coefficient] x ( 1 - [Damage Control Modification 1] - [Fire Prevention] ) x ( [Projectile Base Fire Chance] + [Demolition Expert] + [Signals] ) = Fire Chance

Példádnál maradva Lexington T8, tehát 0.6337 x (1-0.05-0.07) x (0.25+0+0) = 13,94%

Ue. a példa de Lexi-nek nincs skill és modul viszont a Fuso-t valami beteg ok miatt tűzgyújtásra képezed(skill, zászlók)
    0.6637 x (1-0-0) x (0.25+0.03+0.01+0.01) = 19,91%

Az meg, hogy mikor éri meg? Én a gyorstüzelő cruiserek-re meg gunboat destroyerek-re raktam a demolition expertet. Persze ez függ attól milyen stílusban nyomod ill. az adott hajótól, minden ágon vannak kivételek.
    Utoljára szerkesztette: kHares, 2016.12.22. 13:47:51
  • Prof William
    Lesz valami karácsonyi event? Mármint olyan ami megváltoztatja a jűjátékot tákot mint pl a Halloweeni event.
  • Darun
    Ez azért érdekes, mert pár hete ez már volt téma. Mivel én is feltettem a kérdést hogy megéri e ezekre gyúrni. Mindenesetre nem tudom pl egy CV-re mennyire számit elsődlegesnek az fc csökkentés, akár kapitányi skillt nézünk, akár modulokat.
  • Tono34
    Graf Spee maraton
  • kHares
    Az a 25% kb. a fele modulokkal meg cap skillel.
  • Darun
    Negyedik csata Fuso-val... természetesen T8, a Pensacola 10 km-re megközelitett. Full broadside, 2 találat, mind a kettő overpen. A második salvo el sem találta. Biztos azon a 4%-on múlt, amit a camoból kapott. *sic* A Lexington 9 km-re volt. 2 savlo AP, 15 találat és 24k sebzés. Mi volt ez? Hajóroncs? Persze, örüljek hogy sebeztem. Az végképp felbaszta az agyam, hogy a 9 HE-ből egy sem gyújtotta ki. Ennyit a 25% fc-ről.
  • Darun
    Egy Carolina 3/4 HP-ról szedte ki az Iowa-m úgy, hogy egy szikla sziget volt köztünk, ergo nem láthatott közvetlen rám. Az hogy igy is eltalált, oké, de... 4 citadellát lőtt nekem. Ha én lövök, még 4 találatom sincs, nem hogy 4 citadella! Mellesleg 41 találatom volt, 100k sebzés és csak 2 citadella a 41,ből. Ő egy salvo-ból lőtt 4-et. Mondja valaki, hogy nincs ellenem az RNG!
  • Darun
    Tisztában vagyok vele. A Kongo-val se találtam el semmit. De pont ez az, ha már a Fuso csak 13 km-re lő, legalább a tierjéhez képest jó a szórása az ágyúinak. Elvileg. Ha majd messzire fogok tudni lövöldözni vele, akkor 1. úgy se találok el semmit 2. a BB-kről pattanok, a többi meg overpen.

Most vette észre a WG, hogy a japán dd-khez ingyé adtak camo-t. Gyorsak, mint a villám xD
  • pajer_csaba
    A Fuso minden, csak nem pontos. Láttad már a szórását? Jah, bocs, te még közelről lövöldözöl... Nah, majd amikor meg lesz a fejleszetett hajótest és lőtáv... Sírni fogsz. ^_^
  • carp3tm0nster
    Én a Gneisenau-t húzom. Most már direkt nézem a meccsek végén,hogy a találatok kb. 50-60% overpen, vagyis nudli sebzés. Kérdem a drága WG-t, meddig lehet kiherélni még a BB ágat?
  • Darun
    3 csatából kettőben volt Missouri. És direkt figyeltem, más volt a kapitány. Mondjuk gondolom nem ez lesz az általános előfordulási aránya, de azért a "hány év kell kifarmolni 750k free xp-t" rinyálást már akkor is erős túlzásnak éreztem. Nálam mind a kettő bejött a sűrűbe, az elsőre egy teljes salvo-t lőttem, de éppen fordult, egy lövés találta csak el, az is lepattant róla, a másodikba is asszem ilyen 4400 körül sikerült belevágnom. Viszont... az elmúlt három napban egyszer sem sikerült T8 felett nyernem, pedig már csak kettő kéne az 50-hez! Ráadásul az Iowa winrate-je már csak 36%. pedig tegnap végre két mecsen is sikerült sebeznem, nem csak az ellenfelet feedeltem.
    Én is elkezdtem a kampányt, de én már a másodiknál ot elakadtam, hogy Arsonist. Kb 2000 csatával van 5, tehát nem adja be túl sűrűn, a fő probléma az, hogy amit kigyújtok az nem hal meg, amit meg megölök azt nem én égetem le. Erre tegnap mentem egy awesome kört Scharnhorsttal és meg is lett. (leégettem egy Gneisau-t)
    Ami meg a BB vs cirkáló témát illeti... Az alap Fusoval a minap bekerültem a darálóba. 2 T8-as BB és egy fullos Fuso egy New Orleans meg egy Takao közé. Nah most a Takao kapott tőlem 2 salvot, ami 14 találatot jelentett és levette a fél életét. Ez mi? Komolyan két full salvoból nem tudok leszedni egy cirkálót? Aztán a New Orleans is kapott tőlem, kb hasonló eredménnyel. De ezeket legalább eltaláltam. Mert ugye elvileg a Fuso pontos. Ha már lőtávja nincs. De előtte akkora homályokat lőttem, hogy csak pislogtam. Full broadside BB-knek ment mellé az összes lövésem. És végül... a ez ugyan nem cirkáló, de a Scharnhorst 19 km-ről belőtte az Iowa-m oldalát. Ez már nem random, hanem kabbeaf***om!
  • carp3tm0nster
    Lassan de biztosan a Science of Victoryval. Nem is a küldetések nehezek, hanem a 10-ből 8 bukott meccs az ami elveszi a kedvem az egésztől...
  • Count Adyn
    Az uj campaign-okkal hogy álltok?:) Én a Science of victoryt viszonylag gyorsan végigpörgettem, de a másik elég nyögvenyelősen meg, nagyon specifikus dolgokat kell csinalni:)
  • carp3tm0nster
    Én is összefutottam már vele, párszor. Kár, hogy a háttérben kuppogtak, így nem derült ki mire képesek...
  • Darun
    Épp most rakott össze a MM egy Missouri-val :)
  • Count Adyn
    just Bismarck things... :)
  • Darun
    Had ne irjam le, hogy mi jutott eszembe arról, hogy a Wargaying mit csinálhatnak a nemi szervemmel, miközben hajózok. Fuso, első csata és rajtam kivül volt a csapatban még egy hatos hajó! Ez most komoly? 13 km-es lőtáv, de már 19-ről lát mindenki, ha lövök (de ugye mire?) akkor az egész térképen látszódok! Az ellenfélnek is volt egy Fuso-ja, de ő fullos volt. Meg egy Cleve. De még ő is messzebb ellőt mint én! A végén az egyik csapattárs beirta hogy: örüljek hogy életben maradtam. Bakker! Hogy a f*szba haltam volna meg, amikor olyan tetű lassú ez a hajó, hogy sehova nem érek oda időben! Kárpótlásul az első lövésem kigyújtotta az ellenfelet, a második salvo-ból is betalált valami (a 700-as ping miatt nem sokat láttam a csatából, ráadásul egyszer dc-ztem is) igy a végén volt kb 6000 sebzésem. Köszönöm Wargaying! <3
  • carp3tm0nster
    Meccs végén egy full hp-s NC vígan hajókázik. Beírom neki, hogy talán el kellene kezdeni harcolni is. Erre mit ír vissza? De hát ott egy DD torpedókkal.... Hát igen, az én qrva anyámat...
  • carp3tm0nster
    "Viszont a gyújtogatásuk kiemelkedő és egyben mocskos idegesítő. :/ "
    Erről beszéltem:)
  • Darun
    "Jót nevettünk a főnök viccén, aztán közölte hogy ez lesz a mai feladat"
  • Count Adyn
    huh nah kiszenvedtem a 20 orosz killt is, ennyit erről az évről:D
  • Malachit
    Hallo WG support?
    Igen tessék...
    Én rendelni 8 hit 6 citadell 1 salwo Iowa. Utalni zsák pénz és wodoo baba.
    Kérést vettük, bankszámlaszámunk: xxxxxxxx-xxxxxxxx-xxxxxxxx
    Utalás visszaigazolást követően gombnyomásra kért találat aktiválódik mindegy merre lő (akár repkedő sirályokra is!!).
    További jó játékot és szórakozást.
    WG support.
  • Tono34
    Aha, akkor telefonálni, ez a kulcs :D :)
  • whiskeyman
    Megmondom őszintén fogalmam sincs, hogy sikerült, mert éppen telefonáltam. De én sem akartam hinni a szememnek, kár, hogy nem csináltam akkor képet :/
  • Darun
    Elárulhatnád, hogy kell 8 találatos salvo-t lőni Iowa-val. Asszem páran nagy hasznát vennénk.
  • whiskeyman
    Rávettem magam, hogy az orosz cirkáló vonalat elkezdjem, de ahogy látom a Moskva egy papírhajó. Montanaval csak az első harmadát tudtam mindig eltalálni, de 2 salvóból 5 citadella, 72k sebzés, ment is a levesbe. Még az Iowa idejében pedig egy sortűzből 8 találat, abból 6 citadella...azonnal robbant. Viszont a gyújtogatásuk kiemelkedő és egyben mocskos idegesítő. :/
  • Darun
    Azért azt tegyük hozzá hogy egy torpedó többet sebez, mint egy citadella lövés. És T9-10-ben az a 10-15 torpedó/romboló elég demoralizáló, amikor BB-ben ülsz és betesz meccsenként 4-5 rombolót. (és ugye akkor a japó cirkálókat még nem emlitettem) És az amcsiknál az a kormánykitérités!
    Ma két kört mentem Kamikaze-val. Mind a kettő ugyan az a pálya, ugyanúgy 3 fogklalós és mind a két meccsben 2-2 CV volt. Érdekes hogy ha olyan hajóval megyek, amin van AA, akkor 10-ből kilencszer nem rak be CV-t, a tizedik meccsre is csak egyet és persze (okosan) ő is messze elkerül.
    A Kutuzov is magas pályán lő, még is simán belövöm a 18-19 km-re lévő BB-ket. Az más kérdés hogy nekem nem akarnak gyulladni, engem simán leégetnek. Azt is tegyük hozzá hogy egy cirkáló méretre kb a fele egy BB-nek, mig annak a szórása kétszer akkora, a tűzgyorsasága fele/harmada. Sok szerencsét a kilövéshez! Ha nincs veled a random, akkor cseszheted a citadellát. Tegnap mentem pár kört a Kongo-val is. Az első 3 salvo-ból 3 citadella esett. Mondanom sem kell, a Kongoval eltalálni is nehéz valamit, nem hogy citadellt lőni! Fogadni is mernék egy nagyobb összegben, hogy BB-vel több DD killem van mint cirkáló.

Annyival egyébként kiegisziteném az irásod, hogy az oroszoknál a T5-ös Kirov eléggé kilóg a sorból a 180-as ágyúival, amikkel akár még BB-t is át tud lőni AP-vel, baromi jó a lőtávja és az alap hajón még spotter is van hozzá.
  • davidbog
    Annyira nem rossz, de nem is kifejezetten élvezetes.
    Pusztán az átlagsebzést nézni értelmetlen, egyszerű parasztvakításra jó. Olyan mintha két versenyszéria autóinak a köridejeit hasonlítanád össze. Miért is kéne egy 27000 HP-s cirkálóval vagy pláne egy 10000 HP-s rombolóval akkora átlagsebzést összehozni mint egy 50000 HP-s csatahajóval? Illetve ha egy CV folyamatosan spottolja ez ellen DD-it amiket a csapat ezáltal kilő, az most akkor nem ért semmit mert a sebzése 0 volt?
    Ha már nagyon sebzést akarsz nézni akkor az adott hajótípus adott tierjén nézd meg a hajók HP-ját, átlagold és ehhez nézd a hajód átlagsebzését. Ha nagyobb a hajód átlagsebzése mint az adott típus adott tierjében az átlag HP akkor az már jó.

Az amerikai cirkálók összességében szerintem elég gyengék. A Cleveland, Des Moines, Baltimore magas röppályán lő, könnyen kimanőverezik a lövedékeiket szinttől függően 12-16 km-ről. A Pensacola és a New Orleans laposabban lő és nagyon pontosak is, de sérülékenyek. A légvédelme mindegyiknek jó. Fordulékonyságuk jó, sebességük átlagos, csak nekik nincsenek torpedóik tier 5-től felfelé, de tier 8-tól felfelé van radarjuk.

A japán cirkálók végig rendelkeznek torpedókkal, de korlátozott kilövési szöggel. Légvédelmük pocsék. A fő lövegeik tűzgyorsasága kicsi. De nagyon jó álca értékük van és nagyon jó 203 mm-es HE lövedékek sebzése és gyújtási aránya is illetve nagyon jól fordulnak.

Németek cirkálók tűzerőben nagyon jók (kivéve Yorck az pocsék). Nekik van a legerősebb 203 mm-es AP-juk és a lőtávjuk is nagy. A lövedékek röppályája se magas, tehát ki is lehet használni a nagy lőtávot. A tűzgyorsaságuk is nagy. Az álcázásuk elég gyenge, torpedóik, légvédelmük közepes. Fordulékonyságuk csak átlagos vagy átlag alatti. A szonárjuk szerintem nagyon jó és a toronyforgásuk is átlag feletti.

Orosz cirkálók nagyon vegyesek. Szerintem a tier 5-6 jó, a tier 7 elmegy, tier 8-9 gyenge, tier 10 nagyon jó. A fordulékonyságuk többnyire pocsék, légvédelmük átlagos, a lövésállóságuk elég pocsék (még rombolók is citadellázhatják őket). Álcaértékuk szintén pocsék. Torpedóik vannak de hasznavehetetlenek. A tűzgyorsaságuk az jó, a toronyforgásuk megint csak jó. A lövegeik szintén elég jók. Leszámítva tier 8-9-ben amelyeknek tulajdonképpen a tier 5-6-os hajók lövegei.

Az angol cirkálók összességében elég erősek. Ezeknek is pocsék a lövésállóságuk. Tier 7-től felfelé gyengék a lövegeik, HE-jük nincs és a fordulásuk is lassú és nem is valami gyorsak. De cserébe gyorsan fordulnak a tornyaik, nagy a tűzgyorsaságuk, van HP visszatöltésük, tudnak füstöt generálni, tier 8-tól felfelé van radarjuk, nagyon jó az álca értékük és magasabb tierben már a légvédelmük se rossz. Illetve vannak torpedóik némelyik hajónál nagyon jó kilövési szöggel.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2016.12.11. 20:53:37
  • carp3tm0nster
    Annyira nem rossz azért. Szerintem független hogy milyen tierben vagy, a cirkálók mindenhol bosszantani fognak:)
    Amcsi ágon szerintem a clevelandig nagyon jó, a németek is és a japók is jók. Oroszt elvből nem játszom:)
  • carp3tm0nster
    szívesen!:)
  • ikarus44
    Köszönöm a gyors választ megint csak!
  • messerharcos3
    Tényleg olyan rossz bb-zni magas tierben? most járok tier5ben, nekem eddig úgy tünt, hogy 1v1ben szinte mindíg én győzök bbvel, és az átlagsebzésem is több mint cirkálóval. ( königsbergem van és kongoim meg königem, ezeket hasonlítom, igaz nem sok csatából). A cirkálók előnyét én inkább az univerzilitásban láttam, mindennel tud valamilyen szinten küzdeni, és elég gyors is, ezért ha valaki ésszel játszik, le tud több csatát hozni mint egy cammogó csatahajóval. Magas tierben akkor másra számítsak? a bismarck vonalat húzom teljes gőzerővel, és kb a bismarckig is akarok eljutni mint cél, azzal is szopás a cirkálók ellen menni? Szerintem bb-n alap a nagy javító hogy hamar oltsam a tüzeket, és volt már hogy az 5 hp újratöltési lehetőségem is mind eltudtam értelmesen használni. Cirkáló vonalon egyébbként szerintetek mi a legélvezetesebb? orosszal szemezek, mert az állandóan gyújt engem.
  • carp3tm0nster
    Üdv!

Jól fog futni. Digi előtt nekem 6mbit/640kbit net volt, azzal is ment. Néha laggolt, de az nem az otthoni net hibája volt.
    Most gigabit net van, nulla panasszal:)
  • ikarus44
    Üdv!

Először is köszönöm a gyors választ!
    A VGA-m Radeon 5830, azt elégnek írta minden oldal amit néztem a gépigényével kapcsolatban.
    (Még annyit kérdeznék, hogy szerinted 30mbit/s nettel ez jó fog muzsikálni? Mert ezelőtt 20 Mbit/s-mos netem volt, és azzal csinálta problémákat. Minden más játék jó futott vele (Pl. WT, H&G, Steel Ocean, WOT stb.))
  • Darun
    Azért attól is függ ki abban a Kutuzovban, mert nekem még mindig a papirforma érték alatt van a gyújtási arányom vele. És persze lehet mondani hogy "há de biztos nem átütő lövés volt". Mert a Benson átüti HE-vel az Iowa-t? És nem sebez? De kigyújt? Azt hogy?
  • carp3tm0nster
    Üdv!
    Próbát mindenképpen megér. Min grafon el fog indulni és talán jól is fog futni, de ehhez kell egy VGA is.
    Én eddig egy ősrégi Radeon 4850-en toltam, azzal voltak már sebességbeli gondok, most egy valamivel frissebb van, azzal jól megy.
    Sajnos nem a gépigény változik WG-nél, hanem az elavult "motor" ami a világot kreálja.
  • ikarus44
    Üdv mindenkinek!

Kb. másfél éve, már kipróbáltam a játékot akkor valami nem működött, mert el volt csúszva a kép, a valós helyzettől. Akkor írtam a WG-nek, arra azt mondták, hogy használjak erősebb netet, ami meg valósult.
    Úgyhogy arra gondoltam, hogy majd újra kipróbálnám, de elég gyenge sajna a konfingom, szóval az lenne a kérdésem, hogy AMD Athlon XII 220 procival esetleg min. grafon el tudna még menni? (a többi része a konfignak nem lenne akadály)
    Ha jól emlékszem, még akkor tájt volt kb. 35-50 környéki FPS-em, hogy azóta esetleg nőtt a gépigénye?

A válaszokat előre is köszönöm!