23037

A Wargaming új MMO játéka
-
Invite kóóód? Mihez? :) Ez egy ingyenes játék :) -
Egy fölös invite kódja nincsen valakinek? -
Azért 800 tokenért a 2000 dublon se olyan rossz, ha a hajó nem érdekel :) -
Darun #14740 Természetesen a vizre, mert ők állnak vesztésre :D Mondjuk nekem a Kamikaze meg van a tavalyi gyöngyös eventből, de néhány camo-t azért zsebre vágnék. Nekem inkább az a kérdés, a köv körben is lehet majd oldalt választani, vagy ez végleges? Mert ha végleges, akkor ez már most lefutott meccs. Persze a jutalmak igy is járnak, csak a körönkénti 100 tokent bukjuk el. -
Clash Of The Elements
Erre jelentkeztetek? Melyik oldalra sikerült? -
Darun #14738 Tegnap az utolsó meccsen Farragut-al mentem. Öt romboló volt oldalanként. Bementem középre, spottolok egy német dd-t. Meglepődtem hogy a cv gépei mind messzire elkerültek. Elkezdtünk karatéjozni, erre befüstöldőött, de akkor asszem már látszódott mögötte egy orosz dd is. Végül leégtem, de kiderült hogy az ötből négy dd ott volt a smoke alatt, mind meg is halt, mind a négyet felspottoltam, kettőt megtorpedóztam. Hogy mennyire szeret a random... a 11,5k sebző torpedóim az elsőbe 6k-t, a másodikba 7k-t sebeztek. Persze mind a két kill-t lelopták előlem, aztán porrá égtem én is. A lövegeim közben több mint 40 találatot vittek be és egyszer sem sikerül kigyújtanom semmit, engem bezzeg kétszer is. Jah! És vasárnap 7 meccsből 1 győzelem, tegnap ötből egy. Szombaton is ilyen 40% körül lehetett a winrate-em. Az egész hétvégén kb 2 győzelmet tudtam felmutatni amerikai hajókkal. Köszönöm WG ezt a remek MM-t! -
carp3tm0nster #14737 Látom nerfelve lett a DD-k stealth fire képessége. Semmiből jövő HE spam hegyek, meccsenként 30-40k csak fire dmg. Éljen a balance! -
hát persze -
Tudja valaki, mikor válik elérhetővé a francia cruiser ág? -
Darun #14734 A bétában nagyon op volt, mivel akkor a lőtáv/tűzgyorsaság növelő skillek még rá is működtek (asszem 155 mm volt a határérték). A fő problémám, amiért nem használom mostanában nekem is pont ez. Ellenséges cirkálót szinte esélytelen nagyobb távolságból eltalálni, a dd-kről nem is beszélve. Én a bétában pont eddig jutottam és mivel nekem is a cirkálók voltak anno a kedvenceim, ezért a béta után is ennek az ágnak estem neki. Bár mostanában már erősen BB párti vagyok, azért a sok löveges cirkálókat (Omaha, St. Louise, Svietlana, Boga) most is imádom. Egyébként egy Bogához képest még annyira nem is vészes a Cleve, az oroszoknál sokkal jobban előre kell tartani. De ugyanezt emlithetném a japó csatahajóknál is. Nem elég hogy horror szórásuk van, max lőtávra ilyen 13-15 sec alatt ér el a lövedék, ami még egy csatahajónak is bőven elég hogy kifordulja. -
Sendrov #14733 Francia cirkálók közül a Jurien de la Gravière-t várom legjobban. Nekem valahogy ezek a századforduló előtti régi vasak tetszenek a legjobban. :)
Még anno a zárt bétában volt Cleveland-em, de csak arra emlékeztem, hogy annyira nem szerettem. Most megint megvettem és vicces, hogy bármire célzok, előbb az égbe lő a főtüzérség és kb. a fél csata lemegy, mire az első sorozatom le tetszik potyogni az égből. :) Pláne, hogy főként cirkálókkal játszom és a többi hajómnál azért nem egészen ez van. Cleveland előtt át kell állítani az agyamat.
A légvédelme viszont elég hatékony maradt. Volt, hogy két komplett rám támadó torpedórajt szedtem le vele. :)
Ennek ellenére még mindig nem vagyunk cimborák a Cleveland-el. -
Darun #14732 Valaki nemrég mondta, hogy azért jönnek előbb a franszihák, mert hogy igy is túl sok a BB. Aha. Ketten voltunk csatahajók és ö5 romboló volt, és ez egy T8-10-es csata volt. Mi a f*szt csináljak a Bismarckal, ami ráadásul még full stock öt romboló ellen? Ja hogy van hydro? Jah, kettő, ami kevesebb mint két percig működik. Raádsául a szigetek között könnyedén elbújnak a kis dd-k. Mentem egyet Iowa-val is. A csata felében sptottolva voltam, mig szintén a csata felében nem láttunk egy ellenséget se. Bizonyára a rombolóink jól végezték a dolgukat. Az Amagi a fronton, a szigetek között kóricált, bele is futott egy torpedo salvoba. Pont azután, hogy lehülyézett engem is meg a másik BB-t is. Igen, mert a szigetek között, a torpedók lővonalában csak az okos játékosok mennek be csatahajóval. Mellesleg a másik BB még repcsit is küldött fel, az sem látott semmit, mondjuk kevésbé hatékony spotter mint egy dd.
Egyébként ma megint, két csata, két vereség. Mi a f*sz van kérem? Már vége a hétvégének! -
DantesHUN #14731 Mert gondolom kerülik a rombolókat és torpedókat? -
kivéve ha ddre vadászol füstben :D -
ráadásul az egész játék legjobb élménye a csatahajókkal való közelharc kb :D -
Prof William #14728 Azt megértem ha a valósában egy kapitány nem meri kockáztatni a hajója az emberei és a saját életét és inkább visszavonul a csatából. Az más kérdés hogy ilyenkor parancsmegtagadást követ el és ha nem tudja indokolni akkor hadbíróság elé kerül.
De könyörgöm egy játékban miért kell behúzott farokkal menekülni a harc elől? Ma is a csatahajók felhúztak a képernyő sarkába és onnan lövöldöztek néha-néha kb 20km -es távolságból miközben az Atagom körül szinte forrt a víz a becsapódó lövedékektől.
-
Darun #14727 Nekem is van havi prémiumom. Gondoltam kicsit meggyorsitom a fejlődést a hétvégi kétszeres szorzóval. Vasárnap: 2 csata, 2 vereség. Tegnap: 3 csata, sztem három vereség, kettő tuti, a harmadiknál dd-vel mentem foglalni. Amint felspottoltam az ellensgéet, az eddigi mögöttem érkező támogató hajók szépen elfordultak és egyedül hagytak. Aztán kaptam egy radart/szonárt és csókolom. Gyorsan ki is léptem a játékból.
Múlt héten játszottam alacsonyabb tierbe is, mivel mentem pár kört szakaszban. A Kuma-nk 10 km-ről inditgatta a torpedóig a szigetek között felbukkanó dd-kre, sajnos még is nekünk kellett kerülgetni őket. Már eleve úgy lépett be a csatába hogy lila volt. Ezek után nem is értettem, miért. A harmadik salvo után visszafordultam és megtorpedóztam. Erre a szakasztársam kilopta előlem :( A csetből az derült ki, hogy nem értette miért öltük meg. Szóval... jah, a nyúl ürege nagyon mély :) -
Nincs. Nekem is van havi prémiumom mégsem nyerek zsinórban :) -
carp3tm0nster #14725 vagy olyan a dobókockám,hogy minden oldala hatos :D
@malachit: vázz, igazad van! :D -
npolos #14724 szóval csak gyenge BOTS-okat kapsz? :) -
Malachit #14723 Akkor nem szüzet áldoztál, hanem tejeltél :D -
carp3tm0nster #14722 Áldoztam kecskét, szűz lányt és minden egyebet, azóta csak nyerek. Nem bírom abbahagyni 3-4 nyert meccs után sem! :)
Vajon van ennek köze ahhoz, hogy vettem egy havi prémet? :D -
Zoli105 #14721 Jön a Harifuri :D
Csak sajna prém lesz mindkettő :O
Ez viszont érdekes lesz hozzá :D
Notice.
HSF Harezake (Kagero-Class) have 3 gun options
- 12.7cm x2 Japan Gun
- 10cm x2 Akizuki-class Gun
- 5''/54 x1 American Gun
All 3 gun option in just one single ship. -
T4-T5 CV-ktől a legutóbbi patchben el lett véve a manuális dobás az elharapódzó sealclubbing miatt. Ilyenkor érdemes mindig átfutni a patch notes-t. -
Glenwood #14719 Meg tudjátok mondani hogy miért nem tudok használni torpedósnál manuális célzást? Nyomom azt alt billentyűt folyamatosan de csak a hajók nevét meg hp csíkját mutatja meg. -
Kitartást kívánok a munkádhoz, érdeklődéssel fogom követni a továbbiakban is! :)
Más: A 0.6.4. új prémesportja (szárazdokkok) egész babán fog kinézni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2017.04.07. 16:06:42 -
Sendrov #14717 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!:) Akkor jó. Én lassan elkészülök az SMS Tátrával: https://skfb.ly/XOQp és előkészüleben van az SMS Budapest csatahajó. Ez utóbbinak már a komplett tervrajza beszerezve. -
Kotomicuki #14716 Ide mindegy, hogy mit csinálsz, ha BB-vel megyek és mögöttem indítja a DD-nk a torpedóit - 3-at helyből bekaptam - és még a cirkálóink ennél is hátrébb keringenek, kívül bárminek is a lőtávján...
Annyi félkegyelmű és eleve gyáva van, hogy nekik nem lehet olyat csinálni, amiben sikeresek lehetnének!
Pedig, eccerű lenne a "játék" - most már, hogy annyira levitték a színvonalat wg-ék is - : csordába verődni és sok lúd disznót győz alapon körbemenni a pályán, ahogy a wot-ban is - pedig, az sem így indult...
Egy kicsit sok benne az rng és a p2w, de ez van...; a wg-nek megfelel és itt is sokan éltetik ezt a rendszert, mert már megvették a helyüket benne.
Sz'al, nem a történelmi hűséggel, vagy annak hiányával volna az elsődleges probléma... -
carp3tm0nster #14715 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Valószínűleg ugyanolyan hajóbuzi(már bocs :) ) vagyok mint Te, ha itt van a szekrényben a fél japán flotta 1/700-as vagy 1/350-es maketthajói elkészítésre várva :)
-
Malachit #14714 A WOT-ba se jöttek be a történelmi hűség felé eltolt csaták (igaz csak a csapat felállással próbálkoztak mahinálni). Egy idő után szinte senki nem használta azokat a módokat és ki is kerültek emlékem szerint. Én is csak pár kört mentem próbaképp anno. Annyiban volt jó, hogy egy jó játékos tényleg mészárszéket tudott rendezni, ha fullos német nehéz tankban, vagy TD-ben volt besorsolva. Sajnos nekem ez nem sikerült, mert a zombik kihullottak mellőlem és a sok lúd disznót győz elv bejött. :/
Ha itt a hajósban csinálnának hasonlókat a sérülés modellekkel, lőtávokkal, átütés és páncélzattal, javítási metódusokkal, jópáran igencsak besírnának tőle :D Realisztikus játék módnak elmenne, de szerintem elég hamar csak a fanatikusok kis tábora használná. :( -
Sendrov #14713 Nekem ez a játék a gyönyörűen, részletesen, történelemhűen lemodellezett hajókkal adja el magát. Még soha sehol egy játékban sem láttam még csak hasonló igényességet sem hajókkal kapcsolatban. Lehet, hogy ez a részletesség már természetes itt, de pusztán a lövöldözéshez bármilyen gagyi hajómodellek megtennék. Itt viszont az utolsó árbocmerevítő, kötélbak, csörlő, korlát, létra, stb. nagyon de nagyon a helyén van, minden hajónál! Éppen ezért biztos is vagyok benne, hogy a hajók 3D modelljeit a téma fanatikusai készítik nagy-nagy örömmel és szakértelemmel. Ha rajtuk múlna, akkor a játék fizikai motorja is a valósághoz legközelebbi állapotot tükrözné. Van viszont menedzsment, üzleti terv, és még egy csomó dolog, hogy ez nekik gazdaságilag is megérje.
És hogy őszinte legyek, toyok rá, ha egy DD eltűnik magától, amíg ilyen igényesen elkészített hajós játékkal játszhatok totál ingyen!
De én csak egy hajómániás alak vagyok, akit WG a szépen megrajzolt modellekkel levett a lábáról.
Véleményem tehát szigorúan szubjektív :) -
Toweliee #14712 Sziasztok! Melyik az a weboldal, ahol ki kiszámolja, hogy bizonyos skillekkel és felszerelésekkel mennyivel változik meg a hajó tulajdonsága? -
BigaC #14711 Én játékfejlesztő vagyok civilben, de azért higyjétek el, a realizmus és a játszhatóság nem mindig állnak párban.
Valamit fel kell áldozni.
Nyilván sok mindent meg lehetne jobban is oldani, de én tudom ezt a játékot is élvezni, akkor is ha nem nyerek :) -
carp3tm0nster #14710 Nem is várok 100% realizmust, de azért van pár opció amit érdekesen oldottak, mint ahogy Te is írod a füstben eltűnő rombolók, vagy még jobb amikor füst sincs, csak egyszerűen eltűnik. Tudom, spot rendszer és tsa. -
Hát a valósághoz semmi köze nincsen. Azért megnézném, hogy a való életben egy Iowa osztályú csatahajó 4-5 410mm-es lövedékének találata után hogyan létezne egy DD, pláne ha az 10 km-es távolságból kapná az áldást. Meg ugye a füstben eltűnő rombolók amik csak úgy lőnek kifele a füstből mint egy klingon ragadozó de te nem látod, még akkor sem ha 3 km-re vagy tőle. Ne akarjunk realitást keresni ebben a játékban mert nincs benne. Max ezt a készítők mondják. -
Kotomicuki #14708 Különben hogyan adnák el neked, aki a történelmi hajókkal szeretne játszani, hhmm?
A wg olyan, mint a politikus: mond vmit, csak nem azt/azzá teszi...
Azt ugye tudod, hogy hogyan indult ez a játék?
Próbálták lemodellezni a valóságot - kb. mint a wártündér - , de az nagyon nem tetszett az egyorrú közönségnek, aztán lett ilyen semmilyen a játék: a nevek megmaradtak (páncélzat, átütés, stb.), de már tartalom nélkül! -
carp3tm0nster #14707 Ha zéró köze van a valósághoz, akkor minek lemodellezni a páncélzatot, lövedékeket, röppályákat, stb? -
Kotomicuki #14706 Gondolom, csak annyi, hogy a "játéknak" köze sincs a valósághoz.
A valóságból kiindulva: minden, ellenséges DD-t, CL-t és CV-t eltaláló BB-lövedéknek alapból overpen-nek kéne, hogy legyen - ha meg nem az (mer' HE), akkor a DD instakill, a CL vagy félholt, vagy instakill (a citadellája már működésre tudja bírni az AP-ket, azon belül meg már egy is kipucolja a kazánházakat..., de a lőszerraktárak elérése sem lehetetlen számára, ami nagy valószínűséggel láncreakciót elindítva begyújtja az összes többit is), a CV meg égő fáklyaként úszkálna, minden repülőtevékenység lehetősége nélkül - pár órácskára mindenképp - (a repülőbenzin (kb. 130 oktán) nagyon gyúlékony és amúgy is tömve van bombákkal, torpedókkal és mindenféle lőszerrel a hajó és szép nagy terek vannak benne, amik nemigazán állítják meg a robbanásokat és a tüzeket sem).
A torpedók azért jóval nagyobb lyukakat vágtak - amiken mindenképp betört a víz is, míg egy felépítményen átmenő lövedék akár károsodást sem okozott (a lyukon és némi repeszhatáson kívül) - , amiket jóval nehezebb, vagy egyenesen lehetetlen volt befoltozni a helyszínen. Ezzel szemben egy legfeljebb egyméteres átmérőjű sérülést sokkal könnyebb betömni - és nem is szakít fel egyszerre több rekeszt, max. a vonalban a külső tereket lezárják, ahol éppen befoltozták a lyukat -> sokkal kevesebb a kár, akár 8x-ozva is, mint egy torpedótalálatnál.
Tehát, amíg a játéknak köze sincs a valósághoz, addig ilyesmiken fölösleges is vitatkozni! -
carp3tm0nster #14705 A hozzászólásod nem tudtam értelmezni, hogy most konkrétan mi is a problémád... -
Most ez komoly? A való életet próbálod összehasonlítani a játékkal? A játékban a csatahajók tized annyi lövést sem állnak ki mint a való életben. Ezt a szétcsapást meg ezt a mit áll ki dolgot hogyan is gondolod pontosan? Hajózzon szépen bele a csatahajó a középébe és kb 2 perc játék után sűlyedjen el mert a cirkálók őt lövik a többi csatahajó a rombolók is egy rakás torpedót rájuk lőnek mert szép zsíros falat, és ha hordozó is van a csatában akkor még az is ráküldi a gépeit. Aztán meg kapod a kommenteket, hogy mekkora noob vagy hogy két percig sem bírtad csatahajóval.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2017.04.04. 13:07:19