23028
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • lonvard
    Azon gondolkodom, hogy a Graf oldalán miért van olyan sok ablak. Nézem, hogy eredetiben is így van. Mért gyengítették meg a páncélzatot ablakokkal? Két fedélzetnyi ablak a test egész hosszán. Mindegy, legalább több a természetes fény az alsó szinteken! Több D-vitamint kap a legénység, nem úgy mint a Bismarckban. :D
  • lonvard
    10-es tierben sose szerettem játszani. Két ok miatt, az egyik hogy már nem volt hova fejlődni, ezzel meghalt a motivációm, ráadásul meg minden csata nagyon vastag mínusz volt pénzileg, viszont az élvezeti szintje meg nem feltétlenül volt annyival jobb, mint a 8-as tiernek. Tankosban és ebben is itt szeretek játszani, illetve az 5-8-as szinteken. Tankosban hogy imádtam azt az 5-ös szintű nyitott tornyú tankvadászt, ahh. T-67 talán. 10-esből az E-50-es volt csak meg. Azzal szerettem játszani. Amíg a kupoláját meg nem bolondították olyan nagyra. Akkor begurultam, töröltem a játékot, és azóta nem szedtem elő. Nem is tudom hány éve volt ez már. Azért a tankért retteneteset küzdöttem, és amikor belerondítottak, nem bírtam elviselni. :) Egy kupola miatt vesztettek el. Röhejes. Ezt a játékot is törölném egyébként, ha a Grafhoz hozzányúlnának. Szerencsére nem tudnak, legalábbis külsőleg, mert az adott. Az egy olyan szép hajó, hogy a megbarmolása súlyos következményeket vonna maga után. Elvesztenének 1 gamert. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.01. 12:58:11
  • lonvard
    10 torpedótalálat, 117000 sebzés kageróval, ez a rekordom egyelőre. :) Két csatahajó kémlelt egy sziget mögött, az első széria torpedót kikerülték, mer nem jöttek elő, miközben én arra számítottam. Na de nyilván azt gondolták, hogy akkor most vége, leparkolhatnak. Nem számoltak a reload boostra, így legnagyobb meglepetésükre érkezett még 8 torpedó, és olyan 5 betalált. :D

• carp3tm0nster
    Ezért is hagytam abba, mint anno a WoT-ot is. Elárasszák az orosz szarral, csak hogy a saját f@rkukat tudják körbeszopni. Előtte is már élvezetes csatákat gyakorlatilag alacsony tierben lehetett menni, ahol még volt fun és nem kellett annyira attól aggódni,hogy jön egy orosz valami és kivégez 2mp alatt, te meg cserébe tudsz bele lőne n+1 overpent...
  • Count Adyn
    Ez beteg egy meccs volt mai KotS on:)
  • Caliph
    orosz cég,persze hogy kivan. sosem létezett papaírhajók mágikus páncéllal,pl a smolensk 16 mm re ami mindent túlél,kb csak azt nem ha tényleg hülye a csapat vagy a kapitány. jönnek az új ruszki nehézcirkálók,én már láttam videót róla,vicc az egész. még a nekik tartalmat gyártó híres youtuberek szerint is gáz. de változás úgyse lesz,ott a wot ,abban is ha ruszki tankkal mész az fél siker.

persze a work in progress hajók az új cirkálók is,de smolensket látva úgyse lesz változás :D
  • carp3tm0nster
    Engem a prém hajók nem annyira zavarnak, mint a papírhajók, amik sosemvoltak, ergo olyan statot adok nekik, amiket akarok. És ez az orosz ágnál ki van maxolva...
  • lonvard
    Egy szörnyet csináltál belőlem! 90 000 damage, 3 süllyedés. Jó most igazából ennek a hajónak a sebzési potenciálja kábé több százezer, szóval ehhez képest nem egy durranás, de a kageró előtti rombolóval megértem összeszedni 20-30 000 sebzést. Az a jó a 8-as tierben, hogy 6-10 között játssza be a terepet. Valszeg a legjobb tier. És én itt fogok most destruktívkodni, HÁHÁ!
  • lonvard
    Aha. Mert emlékszem olyan torpedókra, amik a semmiből jöttek. Én meg kényelmesen hajókázom a bismarckkal meg graffal, bízva a PT-ben. :D
  • Count Adyn
    Mert ugye alapbol a lövegekkel kiválasztva hajoznak az emberek, és ha ránézel valakire automatikusan ráugrik a target, amitől megjelenik a PT seknél a +1. Ha ezután átvált torpra akkor csökken eggyel a szám, majd megint felugrik amint visszavált lövegre. Na ilyenkor tekeri mindenki a kormányt:)
  • lonvard
    Na szuper, jó hogy ezt is megtudtam. :D Na de akkor mért írod, hogy a rutinos bb-s az a pt miatt ki fog térni a torp elől?
  • Count Adyn
    PT azt mutatja hányan céloznak rád a lövegekkel, szal torpedó célzást nem:) ezért nem szokás targetelni valakit agyukkal mielott torpra váltunk:) kivéve ha meg akarod forgatni akkor oda vissza váltok torp és löveg közt 3x és már tekerik is a kormányt elfele :)
  • lonvard
    A PT az a torpedó indítását, vagy a becélzást jelzi? Mert én távolról, alapból nem zaklatott hajót úgy célzok, hogy már jó előre becélzom, és nem elvileg nem tudja, hogy mikor indítok rá.
  • asolyom
    Egy kicsit rutinosabb BB játékos "Priority Target" skillből olvassa, hogy mikor indítasz torpedókat, és azonnal irányt/sebességet változtat, vagy ha netán van szonárja, vagy "Vigilance" skill, akkor nem biztos, hogy bármit is eltalálsz. Ilyenkor max. találgathatsz, hogy milyen irányba fordul, vagy mit változtatott a sebességen. Ha bejön, akkor jó, ha nem nem.
  • lonvard
    A rejtőzésemben bízom. Még persze tesztfázis van, sok szituáción kell keresztülmenjek, hogy kiforrott véleményem legyen, de egyelőre úgy nézem olyan jó a rejtőzése, hogy nehezen találják meg levegőből. Persze nézni kell, hogy mit akar a CV csinálni, merre van. Kört csak akkor megyek foglalni, ha úgy érzem nem csinálok hülyét magamból azzal, hogy beúsztatok a radaros-repülős-rombolós kereszttűzbe. :D
  • Count Adyn
    Radar még nem is olyan gáz, azzal lehet számolni, a 12 km es orosz egy kicsit bosszantó, nade a CV-k... Research Bureau miatt végigmentem a francia dd ágon mult honapban, hát füst nélkül egy élmény játszani :D Ha ki akar nyirni egy rakétás rajjal akkor csak annyi a kérdés hogy tudom e kerülgetni hogy második rajt küldjön vagy már az első kivégez :D
  • lonvard
    Radarosoknál szerintem ki kell ugrasztani a nyuszit a bokorból. A radar hatótávolságának szélén (oroszok ellen, mer nekik 12 km), vagy radaron kívülről rácélzok, akkor szépen bekapcsolja a radart. 20-25 másodpercig él neki, utána két percig minimum nyugtom van.
  • lonvard
    Tehát amikor kilövök 16 torpedót egy hajóra, abban azért van találat. A különbség más rombolókhoz képest, hogy ennél a hajónál nem csodaszámba megy, ha van egy körben 1-2-3 találatom torpedóval, hanem ez az alap. Nyilván halál izgalmas, amikor radaros hajók vannak, meg jön a repülő de nem talál meg, mer még ilyen félskilles kapitánnyal is csak 2,6-ról vesz észre. :) Aztán amikor 8-as csatahajóba botlom nyílt vízen, az már tényleg a fanolás része. Jelenleg 5,7-nél észlelnek, de ez le fog menni talán 5,5 alá, és ha ennyiről ráeresztem a 20 000 alapsebzésű torpedókat, esetleg 16-ot egymás után, azt nem köszöni meg. :D
  • asolyom
    És akkor jönnek a repcsik, a radarok, és szonáros hajók, és máris nem annyira fasza a élet. :)
  • lonvard
    Na jó. Szerelmes lettem a kageróba. Utoljára a hatsuharunál éreztem azt, hogy igazán jó hajó. Iszonyatos veszélyes tudok lenni. A boosttal 16 torpedót tudok kilőni első sorozatként, 20 000 max sebzéssel, és 70 csomóval mennek. Kicsit más szint, mint mutsukival rejtőzködni és küldözgetni a nem is tudom 52 csomós 3 torpimat. :D Megkönnyebbültem, ilyen jó rombolóval még nem játszottam.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.03.28. 20:44:50
  • lonvard
    Most lett meg a kagero. Próbálgatom a torpedo boostert. Így elsőre úgy, hogy a kapitány skilljei még nem aktiválódtak maxra, szerintem fasza lesz vele játszani. Iszonyat jó a rejtőzése, talán ez tudja kompenzálni a füst hiányát. De ha nem, akkor visszaváltok füstre. :P
  • lonvard
    Ja így oké. Így elfogadom. Az istenit! :D
  • Kotomicuki
    Szerintem Csuzima után volt flottájuk, meg előtte, egy-egy cár idején, aki felkarolta a hajózást, amúgy a nullához konvergáltak e-téren - Csuzimánál a 4 legjobb hajójuk is egy elmaradott, 1000 sebből vérző konstrukció volt - értve ez alatt az egész lezüllött, haldokló cári rendszerüket és az ebben a fertőben vergődő hajózásukat is: még azt sem tudták, hogy mivel úsznak el odáig, de a flottaparancsnokot már aszerint nevezték ki, hogy ki viszi majd el az eleve kudarcra ítélt vállalkozásért a balhét... (ennyiben legalább reálisan gondolkodtak) - , amit a legénység pillanatnyi hangulata szerint lehetett a legfeljebb nem elfogadható szintig felhúzni, míg a maradékot a fasorban sem lehetne említeni. Egy tökösebb japcsi parancsnok egy éjszakai DD-támadással lemosta volna őket a víz színéről... (ahogy azt aztán nekik mutatták meg az amcsik a 2. VH-ban)!
    Igaz, hogy az angol flotta is csak ekkoriban kezdett megkomolyodni Fisher alatt, de az legalább szintet tudott lépni...(szerintem ott is volt akkora ellenszél, mint ami az oroszoknál fogadta volna a (hajózási) rendszerük megreformálását)!

A költségessége miatt (miből lettek milliárdosok a hajógyárakat és bankokat bitorlók) a hadihajózás nem igazán vált olyan elterjedté, mint a repülés, vagy a harckocsik, így eleve kevesebbel kell beérnünk. Ezért én nem tartom akkora Istenkáromlásnak a csak terveken, gyakran csak skiccként létező "hajók" "megépítését". De ezt az egészet átitató, penetráns lehúzásszagot már annál inkább tartom meg- és elvetendőnek, mivel ez érezhetően rombolja a játék élvezeti értékét! (bár, meglibbant, rothadó világunkban már ez is belefér a nagy átlagba...)
  • Caliph
    nem bug :D ha map határra mész direkt leveszi a motor teljesítményt 75 százalékkal,így büntetve azokat akik a határon való csúszkálással mahinálnának. régen sok ilyen volt,elég hülyén mozott a hajó full gázon a térkép határvonalán,ezt büntetik
  • carp3tm0nster
    Meg nem lepődtem. Azt már megvolt akkor mikor beraktak BÁRMIT, amit orosz. Valljuk be, a csuzimai csata után nem nagyon létezett olyan,hogy orosz flotta a második vh végéig. Ott meg ugye akkora pofont kaptak a japánoktól, hogy a fal adta a másikat.
    Orosz BB ág egyenesen vicc, csakúgy mint a CA hajók. DD-k dettó. Vajon van bőr a képükön berakni egy CV ágat is nekik?
    Ott az az undoríto smolensk, szerintük teljesen rendben van...
    Már réges régen nem játszom vele aktívan, mert nincs értelme. Ha előveszem akkor is T4-5,ahol még játszani lehet...
  • Kotomicuki
    Ilyesmin meglepődni...
    Már évek óta ilyen a wg "termékpalettája": amíg új és veszik, addig OP, aztán, amikor már nagyon elszaporodnak, nyakon csapják, hogy a következő, szintén OP szériának legyen hely.
    Sajnos, nem egyedi üzletmenet és a legrosszabb az egészben, hogy nem is igen van más alternatíva - üzletmenetileg!
  • carp3tm0nster
    Totál rendben vannak az ilyen hajók...
    russian bias
  • lonvard
    Graffal bedobott tier 6 magas meccsbe. Imádtam. Egy nürnberg, egy devonshire és egy romboló süllyedt el a közreműködésemmel, már csak 1 romboló és egy csatahajó volt azon az oldalon, magamra maradva biztosra vettem, hogy mindkettőt elkapom. Aztán nekimentem a mapnak, szépen oldalamat mutatva felkínáltam magam a csatahajónak, és ahogy ott nekiálltam vergődni, szétlőtt pár sorozattal. Káromkodtam mint az állat. Hiába tolattam, vagy másfél percig egy helyben kepesztetett a hajó, fennakadva a falon.Valahogy ezt orvosolni kellene, mer ekkora hátrányba hogy lehet hozni a gamert. BZMEG! Isten lehettem volna.
  • Caliph
    valami valóban lehetett,lelőtték a szerókat
    és már megy is :D

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.03.23. 21:11:17
  • Caliph
    nekem megy minden
  • DrSoong
    Tudja valaki, hogy mi a franc van, miért nem lehet egy tier-rel sem coop-ot menni? Battle gombra teker 5 másodpercig és ledobja.
  • asolyom
    Végig mentem az angol CA ágon, megtartottam a Devonshiret, a Draket, és természetesen megvan a Goliath is. Ez utóbbi nagyon nem áll kézre, én a Draket jobban élvezem.
  • lonvard
    Mentem egyet Graffal, hogy megnézzem szivat-e a szoftver, mint téged. :) Bedobott 5-7 tierbe, és 82 k damage, és minden volt benne, torpedózás, közelharc másodlagosokkal, rombolóvadászat, párbaj egy kőniggel. Hát az aranyos volt. Szerintem nem volt tisztában vele, hogy a Grafnak torpedói vannak, és úgy döntött, hogy közelharcolni fog. Ilyen ez a random. Cirkálót szerintem nem lehet nagyon rosszul eltalálni ezekkel az ágyúkkal. Königsberg is leállt egy ütésváltásra, azt gondolta a sorozatlövője az jó lehet, de hát ez a második sorozatomig tartott, amikor is megsemmisült. Emlékszem hogy akkor döntöttem el hajdanán, hogy lesz egy Grafom, amikor a német cirkálóágat húzva a Nürnbergnél jártam, és összeakadtam nyílt vizen egy Graffal. Gondoltam ugyanolyan 6-os cirkáló, lássuk mi lesz. Az lett belőle, hogy a HE lőszerrel nem tudtam kigyújtani, az AP-val meg nem tudtam átütni. Ellenben amikor bekaptam egy találatot, azt nem köszöntem meg. És akkor néztem hogy MI?? Ez is egy 6-os cirkáló, és megsebezni nem tudom. Az lett a vége, hogy ronggyá lőtt, és utána vettem egy Grafot. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.03.22. 16:00:30
  • lonvard
    Amire gondolsz az az rng, vagyis a random generátorja a játéknak. Sokféle randomja van a játéknak, a csapattársak, a szórás, a sebzés, a mittudoménmi, és ezek kedvezőtlen együttállása esetén jön a szopóroller. Aki online pókerezett meg rulettezett, az sok csodát láthatott már, annak egy World of Warships nem tud meglepetést okozni. Olyan bukószériák lehetségesek, amiket aggyal nehéz feldolgozni. :) Pl. ruletten hogy jöhet ki egymás után 20-szor a piros? Hát úgy, hogy kis mintákon bármi megtörténhet. De százezer pörgetés után jó eséllyel kijön az a kb. 50%. De aztán is lehet hogy nem, mert majd csak 500 000 pörgetés után áll helyre az egyensúly.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.03.22. 15:29:26
  • asolyom
    Ezt soha nem tudjuk meg Kototrolltól. :)
  • Caliph
    hol lehet kapni havi 50kért scriptet ami szeret ? :D
  • Kotomicuki
    Aztán, ha a célpont a kedvezményezett(ebb) és ezért nem engedi bántani a script, akkor az egészet baszhatod!
    Nekem bedobta 3 napra, mint "ajándék", de ilyen szart még kormányoztam: a szinte állandó T8 és a kevés cső miatt alig jött a sebzés!
    Hivatásos közpénz-tolvajokon kívül, akiknek nem okoz gondot a havi 30-50k HUF kidobása az ablakon, hogy biztosan szeresse őket a script, nem nagyon ruháznék be wg termékekre...
  • lonvard
    Igen meg szóval normálisan páncélozott cirkáló nem tudom mennyi van a játékban. Tehát olyan, amelyiknek egy másik cirkáló nem tud citadellát lőni. Nem sok ilyen lehet, 6-os szintig kábé ez lehet az egyetlen. Ezen felül az ágyúi meg csatahajóágyúk. A légvédelmi gyengesége nem tűnik fel, mert szerintem nincs a hajó az ellenséges hordozók támadási prioritásának élén, és ha van 1 darab carrier, annak annyi melója van más hajókkal, hogy nem jut ideje rá.

Szakmai kérdés: a prémium hajóval szerzett hajóra vonatkozó tapasztalati pontokkal lehet valamit kezdeni? Tök jó volna, ha el lehetne költeni ládákra, vagy valami hasznosra.
  • Count Adyn
    Ne felejtsétek el aktiválni a 14 nap ajándék prémiumot :)
  • davidbog
    Szerintem nagyon jó hajó. Komoly gyengesége nincs, csak néhány apróbb, mint a viszonylag kicsi csúcssebesség vagy a gyenge légvédelem. Ezeket könnyen el lehet viselni, mert sok másban nagyon jó és tényleg van rajta minden: szonár, repülők, HP visszatöltő. Vannak kiváló kilövési szöggel rendelkező torpedóvetői, igaz hogy sérülékenyek, de legalább 8 km-es hatótávval rendelkeznek.
    Szerintem ami miatt kiemelkedő a tier 6 cirkálók közül, az a magas HP és a HP visszatöltő. Borzasztóan sokat számít az hogy vissza tud tölteni HP-t. Az ember bevállalhat kockázatosabb helyzeteket. Illetve a 283 mm-es lövegek. AP-vel borzasztóan jól lehet citadellázni a cirkálókat, BB-k ellen se rossz az AP, de ha épp nem akkor ott a HE.