A Wargaming új MMO játéka
-
Kotomicuki #18196 Szerintem Csuzima után volt flottájuk, meg előtte, egy-egy cár idején, aki felkarolta a hajózást, amúgy a nullához konvergáltak e-téren - Csuzimánál a 4 legjobb hajójuk is egy elmaradott, 1000 sebből vérző konstrukció volt - értve ez alatt az egész lezüllött, haldokló cári rendszerüket és az ebben a fertőben vergődő hajózásukat is: még azt sem tudták, hogy mivel úsznak el odáig, de a flottaparancsnokot már aszerint nevezték ki, hogy ki viszi majd el az eleve kudarcra ítélt vállalkozásért a balhét... (ennyiben legalább reálisan gondolkodtak) - , amit a legénység pillanatnyi hangulata szerint lehetett a legfeljebb nem elfogadható szintig felhúzni, míg a maradékot a fasorban sem lehetne említeni. Egy tökösebb japcsi parancsnok egy éjszakai DD-támadással lemosta volna őket a víz színéről... (ahogy azt aztán nekik mutatták meg az amcsik a 2. VH-ban)!
Igaz, hogy az angol flotta is csak ekkoriban kezdett megkomolyodni Fisher alatt, de az legalább szintet tudott lépni...(szerintem ott is volt akkora ellenszél, mint ami az oroszoknál fogadta volna a (hajózási) rendszerük megreformálását)!
A költségessége miatt (miből lettek milliárdosok a hajógyárakat és bankokat bitorlók) a hadihajózás nem igazán vált olyan elterjedté, mint a repülés, vagy a harckocsik, így eleve kevesebbel kell beérnünk. Ezért én nem tartom akkora Istenkáromlásnak a csak terveken, gyakran csak skiccként létező "hajók" "megépítését". De ezt az egészet átitató, penetráns lehúzásszagot már annál inkább tartom meg- és elvetendőnek, mivel ez érezhetően rombolja a játék élvezeti értékét! (bár, meglibbant, rothadó világunkban már ez is belefér a nagy átlagba...)