191
-
Danyi #71 Warner....
Kapják be a faszt! -
#70 Nevetséges. Ja pont a kis Mo.-n Azt sem tudják miről beszélnek. Egyébként meg ezzel most nemtudom mi a céljuk, mert a torrentet nem fogják vissza ilyen kis hülye trükkökkel. Aki akar úgyis elmegy a moziba, aki meg otthon akarja megnézni, akkor késéssel, de úgyis beszerzi...
Saját maguk alatt vágják a fejszét. -
morden #69 Akik írták, hogy a drága jegyre fogni a kalózkodást ökörség, kérem menjenek el egy moziünnepkor akármelyik nagyobb mozi elé nézelődni, amikor csak 500 forint a jegy és kígyózó sorokban állnak az emberek a pár hónapos filmekre is... -
AMDFan #68 Tehát akinek van 300e Ft-ra házimozira az vegye meg a blurayt? 300e Ft-os házimozija bárkinek lehet, mint ahogy lehet 3-4 milliós autója, 200e Ft-os TV-je, 200e Ft-os laptopja, 100e Ft-os Iphoneja és sorolhatnám. Azért mert nem 19es monitoron nézem a filmeket itthon ne szóljak egy szót sem? Ne röhögtess már. -
sascha1978 #67 1. Sokan akik letöltik a kamerás verziót, moziban tuti nem néznék meg.
2. Itt a nagy többség azt mondja kamerás verziót nem néz, mégis azok generálják a legnagyobb forgalmat:)
3. A mozijegyek tényleg k..va drágák. Esetleg lehetne differenciálni, pl. a gagyi filmeket, vagy amik nagyon nem mennek, azokat bizonyos idő után (1-2-3 hét) olcsóbb áron kínálni
4. Lennének lehetőségek, a forgalmazók sokat tehetnének; valószínűleg basztatták őket, ők meg ráfogták a warezra -
torreadorz #66 A camos verziók jó része orosz, ezért a dolog érthetetlen.
Ha viszont láttátok eredetiben a Vasember cimü filmet, akkor pontosan tudhatjátok, hogy abban az afgán barlangban lévő mohamed kinézetü terroristák mind magyarul (próbáltak) beszélni. Na most ezek után én simán el tudom képzelni, hogy az ameriaiak számára magyarország=orosz tagállam és itt ciril betükkel irunk meg oroszul beszélünk... -
#65 Ugyanis otthon 720p vagy 1080p minőségben projektoron jobb ...
Az ne szóljon egy szót se akinek házimozi-rendszere van projektorral! 100 ezer forinttól kezdődik egy normális projektor, 150-ből meg nem áll meg egy teljes értékű házimozi-rendszer lejátszóval mindennel.
Magyarul akinek van ~300 ezer forintja filmnézésre, az ne menjen moziba, de VEGYE MEG a BR lemezt, ne töltse! -
Bhalage #64 szerintem aki nem képes elmenni moziba megnézni egy filmet, nem képes megvenni egy dvdt v blue ray filmet, az egy utolso csoro kis szardarab :D:D:D
jo mondjuk 14éves koromban en is toltogettem de felnottfejjel mar zavar az igenytelenseg, nomeg van zsé dogivel...
mocskos kalozok! -
floatr #63 Az egész bejelentés csak egy bullshit. Nem a kamerás verziókkal van a bajuk, hanem egyszerűen csak nyomást akarnak gyakorolni a hazai törvényhozásra is, hogy sokkal keményebb netes cenzúrát és szerzői jogvédelmi törvényeket használjanak. Sírnak, aztán sírnak majd a mozik is, aztán majd a sajtó is telesírja a zemberek fejét, hogy itt mekkora jogtiprás van, nézzék csak, aztán a kormányzat meg szépen bevezet egy olyan megfigyelési rendszert, mint a franciák.
Mindez ezek miatt a hulladék mozifilmek miatt, amik közül évente ha 1-2 akad, amit érdemes valóban megnézni. -
AMDFan #62 Egyébként én már csak röhögök a kiadókon. Ha a 21. században még mindig ott tartanak, hogy az internet = kalózkodás, és még mindig képtelenek megragadni az előttük ugráló,ordító lehetőséget amit az internet magában hordoz, akkor csak sajnálni tudom őket. -
AMDFan #61 Egyetértek. Ezek komolyan azt hiszik, hogy akinek annyi az igényszintje, hogy kamerás verziót letölt, az elmenne moziba megnézni? A másik az, hogy pont a Másnaposok 2. volt az amire elmentünk haveri társasággal (10 fő) moziba, hogy együtt röhögjünk. Az az igazság, hogy az 1200Ft-os árat nem érzem úgy, hogy megéri kiadni azért a minőségért amit a moziban kap az ember, tényleg csak a társaság miatt mentünk. Ugyanis otthon 720p vagy 1080p minőségben projektoron jobb, kényelmesebb és szórakoztatóbb lesz megnézni a filmet. Amitől pláne elájultam az az, hogy ezekbe a kis termekbe képesek berakni akkora vásznakat, hogy gyakorlatilag az utolsó 4 soron kívül élvezhetetlenül nagy a kép. A film végén kíváncsiságból leültem az első sorba. Komolyan mondom büntetni kéne azt aki ilyen mozitermeket tervezett, és van aki azért fizet 1200Ft-ot hogy onnan nézzen végig egy filmet. Vicc. -
gforce9 #60 Te jársz a fellegekben. Neked telik rá. A legtöbb embernek nem telik. -
gforce9 #59 Valószínűleg 10x annyian elmennének moziba, ha esetleg lenne pénzük is ilyesmire. De míg az embereknek meg kell gondoldolni azt, hogy 5k-t egy családi mozizásra költsenek vagy inkább tegyék félre télre, mert a fűtésszezon végére a fél országnak minuszban van a számlája.... hát ne várják azt, hogy moziba rohangáljanak minden premierre. Egyszerűen döbbenetesnek tartom, hogy egyátalán fél szó sem esik róla, kedves cikkírónk, hogy pénztelenség van és ez a legfőbb oka nálunk ennek. -
kalapos01 #58 "Jó lenne ha megértenék már, hogy nálunk nem azért ilyen nagy a kalózkodás, mert imádunk kalózkodni, hanem azért, mert nincs miből megvenni a drága termékeiket."
Szipp, ez olyan megható. Szipp. Olyan szépen leírtad...
"Ha a magyar fizetésekhez mérten adnák, nálunk is eléggé megszünne a kalózmásolatok száma az tuti"
Ebben csak egy a durva, hogy akkora kibebaszott ökör vagy, hogy ezt komolyan gondolod és magad is elhiszed. -
#57 Ez egy totális öngól. Ennek a hatása tényleg az, hogy max a mozik bevétele fog mégjobban csökkenni. Jó lenne ha megértenék már, hogy nálunk nem azért ilyen nagy a kalózkodás, mert imádunk kalózkodni, hanem azért, mert nincs miből megvenni a drága termékeiket. Ha a magyar fizetésekhez mérten adnák, nálunk is eléggé megszünne a kalózmásolatok száma az tuti. Habár hozzátenném, hogy néha a kalózverziók jobb minőségű filmet produkálnak, mint a legálisak, gondolok én a pocsék hivatalos magyar feliratokra. -
RiSeForMuSiC #56 Brühűűűű... Moft akkor, hod nézzem meg az X-edik rebútot? Ja, eddig se néztem. Ami kell sorozat (az a 2-3, ami számomra érdekes), azt leszedem HD minőségben, mivel kishazánkban ...asznak bemutatni.
Mellesleg megjegyzem, Amazon-ról 2 x 3ezer forintpénzért veszem legalálisan pl. a Terminátor - Sarah Connor krónikákat Blue-Ray lemezen, itt is lenne mit tenni ezen a téren. -
Sir Cryalot #55 -első intézkedésem az lesz hogy ezt a mozirendszert így ahogy van felszámolom és más kiépítésben autosztereo interaktiv filmeket fogok sugározni, mozgó autómozi, elektromos autókhoz ! Támogassatok!
a paypalom: [email protected] -
morden #54 Érdemes megnézni moziünnepet, 500 forintos jeggyel fullon vannak a mozik, régi filmekkel is simán, az 1500 forintos jeggyel meg egy-egy filmen ülnek tizen. Nem értem én se a mozisokat, egyszerű matek, olcsóbb jegy, beülnek 100an és 100x500 az több mint 10x1500, jahogy dolgozni is kellene, nem csak siránkzni meg sajtóközleményezni, így már okés.
(az adatok saját tapasztalatok, mielőtt jönne molinbalage és linket kérne :D ) -
HumaMage #53 Hehe.. Ez egy lol.. :D
Az egyetlen oka annak hogy a Warner ezt csinálja az az, hogy MEGCSINÁLHATJA, mert kics picike ország a világ túl oldalán, senkit nem érdekel, ha nálunk később mutatkoznak be a filmek.. Próbálják azt mondani hogy a sok ciril betűs TC film miatt oroszországban minden később lesz bemutatva.. asszem egy héten belül a teljes warner filmanyag fennlenne a neten.. :D
Bosszantó, mert 1.: tudom, hogy az emberek nagyrésze azért megy mozibe hogy megnézze a kedvenc filmét. 2.: a kalózokra meg a TS kópiákra semmilyen hatása nincs a módszernek.. aki eddig megnézte az ezután is megnézi... csak mire itthon bemutatják, addigra máshol már kijön a DVDrip, és még azok sem mennek el mozib a akik pl látták a TS-t és elvinnék a filmre a barátaikat pl.. 3.: most komoyan, hány mozis kamerás MAGYAR felvétel lehet? sztem elenyésző a többihez képest..
Mint mondtm, csak azért teszi, mert mindenféle következmények nélkül megteheti Magyarországgal.. Csak a hoszabb távú következményeire nem gondol, mert akik ilyen döntéseket hoznak azoknak krumpli van az agyuk helyén.. -
#52 http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Warner_Bros._films
Nektek melyik hiányozna ebből az évből ha nem mutatnák be egyáltalán magyar nyelven?
WB egytől-egyig fos filmeket gyárt!
X-Men First class képek sem értem mit keresnek a cikkben, 20th Century Fox film. -
Reparamorf #51 Én bizony megnézem a kamerás oroszfelíratos (+ magyar felírat,)
filmeket is, és utána eldöntöm, hogy a moziba megnézem-e.
De az utóbbi hónapokban csak "hígszéklet" jellegű filmek voltak.
Javaslom nekik, hogy ne is csináljanak filmeket, ha nem akarják,
hogy megnézzék...Talán nem kellett volna hagyni, hogy a ló elszaladjon
a színészek meg a sok ott lebzselő semmirekellőnek a gázsijával.
Akkor nem kellene annyira a bevétellel törődni. -
#50 Az a gond, hogy ezek a havi átlag 3300 dollárt kereső amcsik el vannak tévedve, az a fő érv hogy a "mocskos warezpista letölti, ahelyett hogy megvenné". Namost magyar ember vagy letölti, vagy hagyja a francba, mert megvenni NEM TUDJA! -
#49 Szerintem oroszoktól félnek és ott nem meri elsütni ezt a poént! :D -
#48 miért nem szerelik fel az összes mozit a kamerákat kiszúró technológiával? -
#47 Nekem is az a véleményem, hogy a kiadók kavarják a sz*rt. Gondolom számon kérték tőlük, hogy miért nem mennek a filmek a mozikban és az árusításuk a boltokban. És ők erre hivatkozhattak.
Ennyire azért nem vagyunk jók, még ebben sem, hogy elsők legyünk a kópiákban! :D
Gondolom azt nehéz felfogni, hogy az a réteg, aki elmegy a mozikba és megvenné a filmek szerintem több mint 50% át, az erősen 100e Ft alatt keres havonta. És a átlagos kereset Mo-n pedig igen magas és gondolom emiatt nem érti a Warner, hogy miért nem jön annyi bevétel.
De ahogy MsUser is írta, ettől is el fognak esni. Igazából most szúrtak ki magukkal még jobban.
Magyar gondolkodás ilyenben is meglátszik mennyire más. :)
Mozisokat vágják tönkre. Majd nekik kéne azt mondani, hogy köszi Warner, mi nem játszuk, de majd DVD-n kiadják.
Úgy általánosságban a magyarok mikor jönnek rá arra, hogy ha olcsóbban adnak dolgokat, sokkal több fog fogyni és ez jobban megéri nekik később!
Pl. mozi jegy ára, DVD film vagy akár CD árak. És persze lehetne sorolni. Ezt soha nem fogom megérteni. De lehet nem is kell! :D -
MsUser #46 Elmondanám sokat romlottak mostanában a kalóz kópiák minőségei a pár évvel ezelőttihez képest, amikor még nem volt nálunk is premier megjelenés. Ezzel az új intézkedéssel ismét visszaáll a rend lesznek jó minőségű kalózkópiák persze nem magyar nyelvű de az nem érinti azokat akik meg akarják nézni! -
#45 Sokan nem értik az indokot. Ezúttal nem a letöltők miatt van a probléma, hanem a feltöltők miatt. Állítólag Magyarország feltöltő-nagyhatalom és a mi honfitársaink kamerás verzióit figyeli a nagyvilág.
Mondom: állítólag. Ehhez képest én mindenhol orosz 0 day relelaseket látok. Biztos bennem van a hiba. -
#44 CAM - R5 - TS mind orosz ... kapják be!
Hozzá kell tennem, hogy mostanában hihetetlenül javult a kamera és R5 minőség. Már egy-egy ilyen cam/r5 verzió eléri a 350 megabájtos sorozatrészek minőségét! -
MsUser #43 Ez beteg dolog, azért mert kis piac "nem hoz elég bevételt" késleltetik a filmeket "persze ettől a kis bevételtől is elesnek mellette".
A kalózkodókat meg nem érinti a dolog mert tovább nézik a Ruszki és egyéb nemzetközi forrásból a filmeket amik premier napján vagy előbb fent vannak az Amerikai szervereken!!!
Sőt az ilyen ellen intézkedések a kalózpiac fellendülését megerősödését segítik elő! A piacok ismét tele lesznek kalóz kópiákkal, és elszaporodnak a letöltési lehetőségek, de ez minőségi javulást is hoz majd a cam meg telecine verziókban mert kalóz verseny lesz. -
morden #42 Nekem az az elméletem, hogy a magyar forgalmazók vannak a háttérben, valahogy meg kell magyarázni, hogy 20 éve nulla fejlődést mutatnak a marketing terén és nem csinálnak semmit. Rá lehet fogni a kalózokra, elküldeni a (hamis) adatokat az anyavállalathoz, aztán a főnökök megnézik, hogy te jó ég itt még a legszarabb filmet és a lakosság 80% letölti, valamit lépni kell.... -
AbyssLord #41 Ezt a logikát nem értem. Letöltik a filmjeinket kamerás verzióban. Ezaz! Akkor majd később mutatjuk be, és így tuti mindenki letöltve fogja megnézni. -
#40 Hahahaha! OK, csinálják csak, majd letöltöm a filmet.
Ezt a kreténséget! -
#39 Jaaaj, hagyjuk már kedves Warner. Ha fejre állnak akkor se megyek többet moziba. Évente egyszer van olyan film amiért megéri. Amúgy meg én már jó ideje rászoktam a feliratos filmekre. ;-) -
Nos #38 Ritkán járok moziba, de ha lehet nem a premier napján. Utálom a tömeget.
Amúgy is tök mindegy szerintem, hogy két héttel később, vagy korábban nézhetünk meg valamit. -
teddybear #37 Az amerikai "jogvédőket" leginkább az a magyar törvény zavarja, ami miatt a magáncélú másolása a film és zenefelvételeknek nálunk legális.
Így, ha erre hivatkoznak a tárgyaláson, a horribilis kártérítési igényükkel elmehetnek a fenébe.
Szeretnék bevezetni a francia és amerikai törvényeket, de nem fog menni. -
Gulyu84 #36 Ha ennyire jók vagyunk akkor miért vannak cirill betük a cam-os filmek elején? oO -
vision5 #35 Ezzel a hozzáállással mégjobban kalózkodásra fogják bírni az adott szankcionált nemzetet, hiszen ha nincs premier, akkor kénytelenek lesznek más forrásból beszerezni azt. -
Vidra52 #34 Hogy arról az apróságról ne is beszéljünk, hogyha az angol nyelvterület többszáz millió mozilátogatója nem tartja el hollywoodot, akkor azaz 50-60 ezer ember aki ma magyarországon (hellyel-közzel) rendszeresen moziba jár az nem is fogja, úgyhogy ez csak ürügy a diszkriminációra! -
Azorut #33 Hát persze, világpremier után az összes "Magyarországnál jóval erősebb, fontosabb piac" fogyasztója epekedve várja magyar szinkronos kamerás felvételeket.... facepalmm -
Vidra52 #32 Nem tudom, hogy mit néznek a Warnerék, de az X-Men már múlt péntek hajnalban fent volt orosz szinkronnal orosz oldalon! :) Azon kéne elgondolkodniuk, hogy nem mindenkit érdekelnek a filmjeik és azért nem mennek az emberek moziba. Az a pár ezer ember aki letölti és nem a moziba nézi meg nem hinném, hogy csődbe vinné a gyártókat és a forgalmazókat. Itt van ez a hét! Egyik premier film sem érdekel és így se most, se két hét múlva nem fogom megnézni, se moziba, se gépen! Talán nagyobb érdeklődésre számot tartó filmeket kéne gyártani és többet, mert ez így nagyon karcsú. Annyira, hogy a forgalmazók időnként, hogy legyen premier filmjük minden csütörtökre, 2008-2009-as még magyarországon meg nem jelent filmeket hoznak be magyarországi premierre!!!! Ezek persze másod- harmadrangú filmek amire alapon legfeljebb öt-hatszázan mennek be a mozikba!