Végnapjait éli a Nokia

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt egy "Madve" nevü user írta korábban:
"Nem tudnék sok esetet mondani amikor tényleg gondot jelentett volna a kisebb hardver. Viszont sgs2-t megakasztja másodpercekre a 8-10 megás excel fájlok megnyitása, amit n8 gondolkodás nélkül felpattint..."
Ha ilyenek vannak akkor hogy is van....... elavult symbian. Persze.
És a WP7 majd a Nokiától fog beindulni mi. Aki folyton hazudik. Meg a cikk szerint "A Nokia nem kínál a potenciális vevõknek költségcsökkentési lehetõséget, mivel bajai éppen technológiai lemaradásából származnak." Nemár. Mit változtat. És ez már nem Nokia hanem az MS. Szerinted hány symbian hívõ van még, illetve az S^3 tulajok hogy vélekednek a telójukról. A kettõ együtt nem kell senkinek. Az MS a nokia szabadalmait akarja megkaparintani, úgy hogy tönkreteszi a Finn céget és mindent a symbianra fog.
Nekem Nokia N8 telóm van és nem értem mások szerint miért olyan xar.
Mivel 2008-ban bízott abban a Nokia, hogy az Android nem fog problémát jelenteni a Symbiannal szemben. Így enne miért is kellett volna nekik Androidos készülékeket kihozniuk? A mérleg nyelve más fele dõlt, egy túlzsúfolt piacra pedig nem lett volna érdemes belépni. Én azt mondom nem feltétlenül rossz a WP7 + Nokia páros, jó ha van az Androidnak még egy konkurense.

Az lehet hogy neked mindegy, de nincs így vele mindenki. Mások vagyunk mindenkinek más tetszik. A cikk meg olaj a tûzre.
Talán összeesküvés elmélet! Miért kell megsemmisíteni egy programnyelvet úgy ha épp nem indokolt? Beszéljen egy nokiás programozó.
Szerintem meg a Nokia ott rontotta el hogy

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Ha én itthon innen a fotelból évekkel ezelõtt megmondtam, hogy a NOKIA beszopja a faszt, ha nem lép a piacra androidos készülékekkel, illetve az alsókategóriában sem fejleszt megfelelõ kínálatot, akkor hogy a faszba lehetnek olyen balfaszok a menedzsmentben az egykori piacvezetõnél?

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

A mindenkori vezetõk hagytak cserben nem a Nokia. Az olyanok mint a mostani. Semmibenézi az alkalmazottakat és a szimpatizánsokat a saját boldogulása miatt. Ha veszít azért jó, ha gyõz meg azért. Õ be van biztosítva. A sok ezer alkalmazott meg mellékes. Mindig a fejétõl bûzlik a hal.
Nokia volt a minõségi telefon, szerettem nagyon, de lehetett is tudni melyik a tuti készülékük. Aztán egy cserénél csak pislogtam, mert vagy 50 féle Nokia lett, egyik ezt tudta jól, másik amazt. Ekkor jelent meg egy új (mobilos) cég, egy azaz egy darab készülékével ami mindent tudott, jól. Úgy éreztem a Nokia cserben hagyott és így lettem elégedett Apple vevõ.
DjDano
Te mirõl beszélsz? A távol keleti gyártók mobiljaiban semmi fantázia nincs, szinte egyen kinézetûek... A Nokia válságban van, de a dizájnra lehet a legkevesebb panasz, lásd Nokia N8 vagy most az X7, ezek igazán formabontóak/egyediek!

Retechegér: A Nokia mobilokkal úgy 2008 tájékáig semmi gond nem volt, most sem a minõséggel van probléma, sokkal inkább azzal, hogy elszaladt mellettük a konkurencia az innováció és a szoftver versenyképességének terén is (sajnos)...

Jó vagyok. kompatibilitás.
"A Nokia nem kínál a potenciális vevõknek költségcsökkentési lehetõséget, mivel bajai éppen technológiai lemaradásából származnak"

De tudja a szerõ! Ha így lenne hogyan jöhetne a WP7-8. Meg az a sok minden amirõl nem beszélnek, belsõ fejlesztések. Pl..640X360 kijelzõfelbontás csak a szoftverek kontabilitása miatt maradt.
Mi lenne, ha nem távolkeleti kütyüket vennénk, hanem európait? Az lesz a vége, hogy a bmw-ket is kínában fogják gyártani...

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Az a sok agyament hozzászólás. Leragadtatok az idõben. Ott lett elb@szva az egész hogy októberben az N8 után leálltak és bejelentették itt a vége a symbian nem képes erõsebb hardverral mûködni, és egy nagy kalap..... Hát most komolyan nézzük az átlag ember szemével. Igen jól sikerült teló lett még ha a körítés dobott is rajta csinos öszképpel sokan megvettük. És nem volt xar, még ma is felveszi a versenyt bármivel és ma már a szoftver is egész türhetõ. De a lényeg ha most a Nokia visszalépne és bejelentené hogy SGS2 szinvonalú hardverrel ellátott új symbian telót fog kidobni, akár az N8-at feltúrbózva bizony sokan ugranának rá.
De nem ez van, hanem világgákürtölik hogy semmit sem érünk, nem tudunk semmit, levagyunk maradva. Ezekután ki fog Nokia telefont venni? Ki fog rá fejleszteni rajtuk kívûl? C7,E7,E6,X7 mehet a múzeumba, semmi értelme, mert nem is akartak elõrébb lépni.
Ehelyett lehetett volna úgy is csinálni hogy titokban építeni a WP7-et és mellette, vagy a késöbbiekben - ha az emberek úgy döntenek és nem érné már meg, mert már nem venné senki sem - váltani a már kész WP7-re. Ne mondja már senki hogy nem lehetett volna okosabban. Szerintem még ha zsugorodna is a vevõtábor még mindig szép számmal állnánk mellette, mert sokunknak ez kell és kész. Aztán a jövõ még mindig hozhat meglepetést, mert most érzésem szerint a programozók alaposan odaléptek hogy mentsék ami menthetõ, hogy megmaradjanak.
Na csókolom, azért ne írjunk le egy olyan társaságot amelyiké a legnagyobb részesedés a mobiltelefon piacon. Illetve a Googlijé a legnagyobb, de abba beletartozik az android és még sokan mások. Elsõ a gugli aztán jön a Nokia 5 % -os lemaradással, és csak utána jön az alma meg samuék. Tehát nem kell egybõl kivégezni a Nokiát a cím is egy idióta baromság. Az igaz, hogy a részvények 30 % -ot estek egy hét alatt, de ilyet láttunk már máskor is, más cégeknél. Azt én sem értem miért nem sikerült a symbiant kidobni kukába, de ha egyszerû jól mûködõ nem túl okos telefonokat csinálnak akkor bõven van még helyük. A legnagyobb bajom a Motorola Defy-el, hogy csomó dologra jó meg okos meg android meg mittomén, de nem bírja az akksi úgy ahogy én szeretném, valamint tényleg arra amire való (telefonálás) az valahogy macerásabb vele mint egy egyszerû nokia telefonnal. Tehát meg van a nokia helye a piacon csak vegyenek fel pár jó dizájnert mert ocsmány telefonokat gyártanak.
Bizony bizony. Most kellene venni rengeteget. Ha valakinek kötélbõl van az idegrendszere (vagy nem rezel be kisebb nagyobb átmeneti árfolyam ingadozástól) és van elég pénze szerintem elég nagy szorzóval kalkulálhatja a befektetését.

286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>

Lenullázni a részvényárat, és kilóra megvenni..... utána bevonni tõkét, és csinálni rendes telefont - a neve dovábbra is segíteni fogja ebben.
A motorola bevételének csak néhány százalékát teszik ki a mobiltelefonok, sok más ágazatban érdekelt... (Freescale Semiconductors) is a Motoroláé... tehát a félvezetõ iparban is ott van...

A Nokia megérdemli, ez ami a képen van szarul és néz ki, és szar is.... 1-2 designer kellene oda azért, hogy ezt a buflák kinézetet eltüntessék... Egy HTC, vagy Samsung 5x jobb design, vagy akár az iPhone.
fergusonpapa
vagy a motorola amit az andorid mentet meg.

www.icewebhu

Sok cég is volt már nehéz helyzetben lásd Apple és kilábaltak belõle...

Való igaz, tényleg sok értelme lett volna egy telített piacra belépni. Ez egyenlõ lett volna az azonnali öngyilkossággal. Már késõ belépni, ez teljesen egyérelmû.

kill3r21
ezt mond annak az 5ezer embernek aki lehet elveszti a munkahelyét sajnos...
Bocs hogy ezt mondom, de csak részben van igazatok!
Ott rontottak el mindent, hogy nemet mondtak az androidra! Égbekiáltó hiba volt!
Kb. akkora, hogy ebbe buknak bele...
Részemrõl meg is érdemlik.

Abu Dhabi, muhalaba Dabi, nem érdekel, csak tolja a dezső milliárdokat az AMD-be. :)

Nem a szarszemetekkel volt a baj, az jó döntés volt, amiatt van ekkora részesedése a Nokiának, és még mindig borzasztóan erõs a fejlõdö piacokon. Indiában, Braziliában, Afrikában az emberek többségének elsõ telefonja a Nokia volt, ami baromi jó alapokat jelent ott.

A baj az, hogy a csúcskategóriában nem váltottak idõben. Hány éves az iPhone? Már rég tele kellett volna szorniuk a piacot olcsó érintõképernyõs készülékekkel, de úgy nehéz, hogy azok a felsõkategóriában sincsenek bevezetve (onnan szivároghatna le a fejlett technológia). Errõl teljesen elfeledkeztek, ehelyett mindenféle szoftveres fejlesztésbe fogtak, meg más piacokra akartak belépni (pl. NGage).

A cikk elsõ fele merõ rossz indulat, a második fele puszta spekuláció, nem tudom, melyik a rosszabb.
Lehet nem kellett volna a 3310-es korszak után szarszemeteket gyártani amik még ki se néztek sehogyse (talán 1-2), akkor nem lennének szopóágon...
← ElőzőOldal 2 / 2