129
-
JMáté #129 A trollok leugatása melyik bolygón számít trollkodásnak? Csak mert ha itt a Földön, akkor most már te is az vagy. -
xrt #128 "Te mi a fasz akarsz még itt az sg-n? Az egyik főtroll vagy."
Te pedig a trollok királya ráadásul brutálisan egysíkú beszűkült gondolkozásmóddal. Sajna nagyon sok értelmes hozzászóló menekül ha olvassa pár hozzászólásod. Mindenhol ott vagy a színvonalat rontó trollkodásoddal. Kár hogy az SG fórumon ezt eltűrik. :( -
#127 csak úgy bele lehet engedni?
végül is miért ne?
gazdája nincs! -
JMáté #126 Igen, valamiért nem lepődtem meg mikor kiderült hogy nem reaktorfizikus vagy génsebész. -
#125 "A szerző Alison Katz, a genfi Európa–Harmadik Világ Központ (CETIM) munkatársa, tizennyolc évig a WHO nemzetközi tisztviselője volt.
Fordította: Morva Judit"
Alison Katz azert eleg komoly nev, ha nem hiszed nezz utana.
A szuleim nem ketfejuek, viszont olvasd el a cikket. ;)
Talan megelozhetok bizonyos betegsegek, de a kello tajekoztatas sincs meg az adott teruleten, adott idoben. -
JMáté #124 A greenfo.hu mióta számít igen komoly forrásnak? Vagy máshonnan vette át a cikket? A greenfo.com-ról? A térkép meg nagyon szép, azoknak akik nem tudják mi az a becquerel biztos nagyon ijesztő ahogy a piros massza szétterjed, de még a bordó szín által jelzett 100-1000 becquerel/m^3 sem olyan durva. Vagy a te szüleid 2 fejűek, esetleg te magad szarvakkal a fejeden születtél? Összehasonlítás képpen a Csernobili erőmű közvetlen közelében több 100000 bq/m^3 volt az aktivitás. Ami fölénk is beszállingózott az össze sem mérhető ezzel. Még csak a jódtabletta sem volt elengedhetetlenül szükésges a védekezéshez. Igazából nem is értem miről vitatkozunk. Az hogy 30 km elég az már történelmi tény. -
#123 Orulok, hogy jokedvedhez hozzajarulok.
A lentebbi vitahoz: link.
A 2000 km egyaltalan nem tulzo, raadasul szeljarastol fugg.
-
JMáté #122 Nem tudom mi alapján választottad a nicked, talán valami általam ismeretlen anime szereplőjét hívják így, de mivel én igen kevés Tetsuo-t ismerek mindig amikor meglátlak rögtön Tetsuo Goto részecskefizikus jut az eszembe (Yoichiro Nambuval jelentős eredményeket ért el a húrelmélet területén). Mindig megmosolyogtat mikor ezzel a névvel osztod az észt tudományos cikkek alatt. -
#121 Hugo és tudás? Ez volt a nap vicce... -
remark #120 +1 -
#119 :) Szavazzunk.
Hugo Chavez nekem szimpatikusabb mint Te, szoval en teged kuldenelek urutazasra, retur nelkul.
Bar nem olvastam el minden hozzaszolast, Hugoval ertek egyet sok esetben es nagyobb tudas sejlik a nickje mogott, mint a tied mogott. -
remark #118 Jól mondod! -
#117 Nem ismerős? Amcsiban ezt hívják demokráciának?
-
remark #116 Nem értesz egyet valakivel? Akkor dögöljön meg. -
tenegri #115 Nem a leglényegesebb dolog a cikkben, de az angol "fresh water" édesvizet jelent, s csak jóval ritkábban friss vizet, főleg ha már a tengervízzel van szembeállítva. -
#114 Amen. -
#113 Hát én nem. Küldjék már szkafander nélkül LEO pályára ezt a gyökeret. -
JMáté #112 Én személy szerint neked sem örülök, de túlzásnak érezném ha valaki 2000 km-es biztonsági zónát vonna köréd. -
Hugo Chavez #111 Folyamatosan szövegértelmezési gondokkal küszködsz.
A "nem örülne", meg az "aggódna" között van pár árnyalat különbség. -
JMáté #110 Az én időmben az emberek még nem voltak büszkék arra ha hülyék voltak fizikából. -
JMáté #109 Igen. Azért hívják biztonsági zónának. Azon túl biztonságos. -
JMáté #108 Sajnálnám az áldozatokat, de a magam testi épsége miatt nem aggódnék. Ez egyszerűen nem veszélyes. -
wibescu #107 ne etessétek tovább ezt a molnibalage nevű fizetett trollt -
Hugo Chavez #106 Ki beszélt itt Fukushimáról tompika?
Annyit mondtam, hogy senki nem örülne ha 2000 km-es körzetben eldurranna egy atomerőmű.
Na jó lehet, hogy te örülnél, mert az usából írogatsz. -
#105 A biztonsági zónak mindig iszonyatosan nagy ráhagyással vannak kijelölve.
A linkelt térkép meg engem erősít meg, de az információ elemzése meghaladja szottyadt agyad teljesítményét.
Csernobilban te idióta a szél fújta az szálló grafitport ezért olyan a terjedés, amilyen. Fukushimában ilyen nem volt... -
Hugo Chavez #104 Atomfelő - jobb felbontás. -
Hugo Chavez #103 A csernbili radioaktív felhő terjedése az első 2 hétben -
Hugo Chavez #102 Te aztán nagyon okos vagy a kollégáddal együtt, mert azt gondolod, hogy Fukushimának csak a 30 km-es körzete lakhatatlan, de 30,1 km-re már minden a legnagyobb rendben van.
Csernobiltól hány kilométerre is hullott lejelentős mennyiségű radioaktív por?
Egész Európát megszórta. A videot régebben láttam, mára eltűnt:
"^ (French) Map of radioactive cloud with flash animation, French IRSN (official Institut de Radioprotection et de Sûreté Nucléaire — Institute of Radioprotection and Nuclear Safety) "Les leçons de Tchernobyl". IRSN. Retrieved 2006-12-16.[dead link]"
A másik okostóni meg nézze meg ezt a térképet, hogy mi van Kijevben.
egyszerűen csak szerencséjük volt.
Nagy arcotok az van, tudásotok meg, mint a rosta. -
defiant9 #101 A zöldekkel az a probléma hogy más kontójára zöldek.
Létrehozhatnánk egy zöld áramszolgáltatót aki környezetbarát forrásból állítja elő az energiát (+vesz mástól ha épp szélcsend van). Az emberek pedig szabadon dönthetnek hogy vele kötnek szerződést vagy maradnak a hagyományosnál. Állami támogatást sem erőmű építésre sem KÁT-ra nem adnék, a realizálható profitszintet szabályoznám. -
#100 Meg ugyebár a japán erőműtől sem 2000 km távolságban élnek emberek.
Mindig is bírtam az ilyen "magvas gondolatokat".
Ilyenkor szoktam csodálkozni azon, hogy ennyi hülye ember hol bújik meg nap mint nap... -
F1End #99 "Az OK, hogy biztonságosak az atomerőművek, meg környezetbarát, meg én is inkább támogatom, mint nem, de ha 2000km-es körzetben eldurranna egy, akkor már késő bánat lenne, hogy miért nem hallgattunk a sötétzöldekre."
A Budapest-Csernobil távolság légvonalban kevesebb, mint 1 000 km.
Sőt, a Kijev is csak kb 100 km-re van Csernobiltól, ennek ellenére egy 3 milliós népességű, viszonylag fejlett város. -
Herkulles #98 Hóót ziher. -
#97 Szerintem most akkor már minden világos!
-
#96 'Now they are normal like us." ... sírvaröhögős! -
philcsy #95 Ráadásul nem csak az atommal van bajuk, hanem a bálnákkal és a delfinekkel is. Egy érdekes tényfeltáró műsor viszont rávilágít az ezek közötti összefüggésre, majd a végén meg is oldja a problémát. :)
-
Hugo Chavez #94 Nem az atommal van bajuk a japánoknak, hanem azzal, hogy amerikai. -
#93 A példa pontosan arra akart rávilágítani, hogy azonos anyag felhasználásával lehet ölni és építekzni is. Az atomerőművek fűtőanyaga nem fegyver alaphelyzetben. Az acél sem az, de lehet az is.
Hol a sarkítás ebben? Egy tollal is lehet ölni, de lehet vele könyvet is írni. -
#92 "Ennyi erővel ne építjezzenek acélból, mert acéltestű bombákat dobtak le rájuk."
Azért ennyire ne sarkíts. A robbanó töltet volt atom. -
teddybear #91 Ez csak tudatlanság, illetve a hangadók szemétsége. A Greenpeace is szereti az atomerőművet összekeverni az atombombával, mert az úgy nagyobbat szól.
Nem mellesleg, a japánok az ötvenes években Geiger-számlálóval jártak a halpiacra, az amerikai, meg francia atomfegyver-kísérletek miatt. -
#90 Pont ezért volt az, hogy ameddig csak lehetett az egyetlen nem nkui hordozó a CV-63 Kitty Hawk állomásozott. Most erre már nincs lehetőség.
Egyébként rohadtul nem értem ezt a fajta gondolkozást. Atombombát dobtak rájuk és nem atomerőmvűet. Ennyi erővel ne építjezzenek acélból, mert acéltestű bombákat dobtak le rájuk.