Nyakig ül Fukusima a radioaktív vízben

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Miért kellene átvenni az országot? Mit tudna szakérteni egy olyan ország / csoport, ahol nincs sok földrengés és soha nem súlytotta ekkora katasztrófa?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Szerintem itt már mindent kitárgyaltunk. Ismétlõdnek a felvetések és a felvetésekre érkezõ reakciók ("legbiztonságosabb", "nem tudhattuk elõre", alternatívák, repülõgépek baleseti statisztikája stb.).

Most az igazi kerdes az, hogy mennyire lyukasak a tartalyok es az uzemanyag is kifolyt vagy csak a hutoviz. Ha az uzemanyag is, akkor nagyobb a gaz mint csernobilnal, ha csak a hutoviz akkor neki kellene allni egy vizzaro szarkofagot epiteni az egesz telep kore/ala/fole. Az ensz/usa/eu/stb helyeben en egyszeruen odakuldenek egy csapatot, hogy akkor most az orszagot ideiglenesen a katasztrofa elharitasaig es a sugarzas megszunteig atvesszuk. Szerintem senki nem szolna egy rossz szot sem...
Van még más mód is, ahogy meg tudod fogalmazni azt, hogy egy adott kérdésben elõre eldöntött definíciószerû válaszod van? <#ravasz1>

Tetsuo
OMG. Szerintetek tenyleg leallitja Nemetorszag a reaktorokat ugy, hogy nincs semmi alternativa?! :DD
Nem, nem fogjak leallitnai. Ez az egesz csak politika. Ma ezt mondjak, holnap pedig teljesen mast csinalnak. Hazudnak reggel, hazudnak delben es este. Az emberek meg nezik a tv-t, dolgoznak es vasarolnak. Ennyi.
Majd lesz ami lesz. Ennel vannak nagyobb problemak is, arra sincs semmi tervezett jovokep. Pl. a fejlodo orszagok tulnepesedese es a hatalmas bevandorlasi hullam a fejlett orszagokba. Meg ugyebar nem csak az U238 fog hamarosan elfogyni, hanem sokfele nyersanyag, pl. a halaszhato halak. Meg ugy osszessegeben durvan karositjuk magunk korul a bioszferat... ezekrol az is jo ha mar beszelnek, de semmi jovokep nincs, ami ne lenne apokaliptikus.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

De itt nem a statisztikákról van szó, hanem arról, hogy plusz százezer bónuszért inkább lecsalnak valami fontosat, amirõl mindenki tudja is és mondja is, hogy fontos. Nem valami tõlünk független esemény jelentette kockázatról beszélünk, hanem arról mikor konkrét emberek vállalnak be konkrét kockázatokat úgy, hogy nekik a bónusz jár érte, a tömeg meg elviszi a balhét, mert megérdemli. Szerintem ez a téma.

Mint mikor a repülõgép pilótákat nem fizetik meg még annyira sem, hogy nyugodt életet tudjanak teremteni maguknak. Ez plusz kockázat vállalása a magasabb profitért. És az adott döntéshozó nem saját magára vonatkozó kockázatot vállal be, hanem olyat, aminek bevállalására a tömeg nem hatalmazta fel.

Itt most nem arról van szó, hogy ez jó-e így, vagy hogy hogyan lehet máshogy csinálni. Szimplán arról van szó, hogy a világ így mûködik, és ez tény. És akkor vagyunk mi, akik eldönthetjük, hogy ennek tudatában hogyan állunk bizonyos kérdésekhez, mint pl. az atomenergia.

Nem, van amikor egyszerûen csak háttal áll.

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

És ez definíció szerint így van, igaz? <#ravasz1>

Én vagyok a troll? Nézd meg mit mûvelsz: "Te mi a fasz akarsz még itt az sg-n? Az egyik fõtroll vagy." Faszozol meg trollozol. Hol elfogadott az ilyen stílus? Mert érett felnõtt emberek nem kommunikálnak így.

Molnibalage
Semmit, mert nem propaganda. És mennyit kapnak a sötétzöldek? Nem érdekes, hogy milyen összefonódás van egy divatos eszem, a "zöldipar" és egyéb zöldségek felfutása és kormányzati pénzek osztogatása között? Hm..?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ajjaj. Gyülekezik a széllobbi. Elfújja a fellegeket, és mindenki megvilágosodik!

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

123.9KW Grid-Tie Solar Power System ($2.24 per watt!)
Item#: 123900w-pv-kit
Availability: Usually ships in 3-4 business days.
Regular price: $743,400.00 Sale price: $278,578.00

balázs, még egyszer megkérdezem, mennyit kapsz az egy milliárdra becsült atom pr pénzbõl gusztustalan, egyoldalú, módszeres propaganda tevékenységedért?
Szeretném eloszlatni azt a tévképzetet, hogy a Földön fogyóban van az olaj.
Maximum egyes olajmezõkön fog kifogyni.
Már több évtizede riogatják ezzel az embereket, de egyáltalán nem látszik a vége mikor fog elfogyni.
Épp az éven lépett elõ Venezuela a világ legnagyobb felderített, kitermelhetõ olajkészletével rendelkezõ állammá. Megelõzve ezzel Szaud-Arábiát.
Irak 70 %-án még csak meg sem próbáltak olajat találni.
Mi lesz, ha elkezdenek fúrogatni?

Nyugi, végtelen sok olaj van még.
Molnibalage
Te mi a fasz akarsz még itt az sg-n? Az egyik fõtroll vagy.

De az a baj hogy közben csukva van a szeme.

hdo
"Esetleg fél magyarországra napcellák, hogy a másik felének legyen áram?"

Drága mulatság lenne "kiparkettázni" vele a hortobágyot, nem aktuális infó, de tudtom szerint egy fél négyzetméteres napcella 3 ezer dollár, és 200W-ot tud.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Én elhiszem,hogy az atomreaktorok veszélyesek, de ha a világ teljesen leáll vele akor mivel pótolják/juk a kiesõ energiát?Olajjal (ami fogyóban van) szénnel(ami környezetszennyezõ), netán megyéket teszünk tele szélerõmûvekkel?Esetleg fél magyarországra napcellák, hogy a másik felének legyen áram?Van helyette alternatív megoldás?
Csak itt egy kicsit többen ülnek a "repülõn".<#wink>
hdo
Ez olyan mint a repülés ... statisztikailag a legbiztonságosabb közlekedési forma, de ha repülõgép zuhan, általában a benne levõ utasoknak semmi esélye, mind meghal.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Az OK, hogy biztonságosak az atomerõmûvek, meg környezetbarát, meg én is inkább támogatom, mint nem, de ha 2000km-es körzetben eldurranna egy, akkor már késõ bánat lenne, hogy miért nem hallgattunk a sötétzöldekre.
hdo
Szép dolog a szólásszabadság ....

Ma már az is összeesküvés elméletnek számít, mikor 2 ember közül az egyik messzebbre lát, és az elkezd arról magyarázni, amit lát...

Tinman
A német kormány elõtt van egy határozat, mely szerint 2022-ig az összes német atomreaktort VÉGLEG lekapcsolnák.

Ha ezt elfogadják, az EU tagállamok között is hamarosan ez lesz a példa, amit követni kell.

Nukleáris hajnal hasad hamarosan és nem a mag <#circling>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Te egyszer ebbõl a vitából már kiszálltál. Mit akarsz itt most?

Kösz, tényleg durva.
balázs, mennyit fizetnek neked ezért a hazug propaganda tevékenységért, amivel elárasztod a netet?
hdo
"mint ha szélerõmûvel állították volna elõ."

... a tárolás és felhasználás közötti konverziókat szándékosan kihagyva, hogy nehogy meglátszon a több mint 50%-os veszteség!

Az még hagyján, de ismerek olyanokat, akinek az agyában csuppa összesküvés elmélet bolyong. Na õk azt szentírásnak fogják venni. <#szomoru2>

Várj még. A következõ az lesz, hogy egy idõ elõtt leszereltetett atomerõmûnél kihozzák, hogy az általa elõállított áram teljes költsége több, mint ha szélerõmûvel állították volna elõ.

Molnibalage
http://greenpeace.blog.hu/2011/06/05/kotelezo_olvasmany_27

Tessék szörnyûlködni a sok sötétzölden. Itt és a linken is, amit ajánlanak. Szerintem is kötelezõ olvasmány. Ennyi baromságot ilyen töményen ritkán lát az ember...

hdo
Pont ezt mondtam én is! :D

Molnibalage
Szar reaktor az, ami a vilopg TOP5 földrengését kibírta úgy, hogy nem is arra méretezétk és 40-45 éves? Te mennyire vagy berúgva?

Sajnos 40 éve a cunami méretét nem tudtáj pontosan megbecsülni. Most már van adat. A köv erõmûvek jobbak lesznek, minden szinten.

Pont a sötétzöldek miatt van, hogy még ennyire öreg konstrukciók is mentek, mert a '80-as évek erõmû építési hullámát az ilyen balfaszok miatt kellett leállítani. Õrület, hogy a sötétzöldek saját tevékenységük káros kimenetele után még pofáznak. Tényleg kell ehhez ám a vastagbõr...

Ez is egy megközelítés. Nem értek veled egyet, de nem akarok vitába szállni veled, mert szimplán társadalmunk jelenlegi állapotát tükrözi vissza az amit most itt sugallsz. De persze tõlem elkezdhetjük megbeszélni, hogy akkor hogyan is van ez, de akkor pár hétig ne menj sehova...

hdo
http://foodfreedom.wordpress.com/2011/04/04/eu-secretly-ups-cesium-safety-level-in-food-20-fold/

Hirtelen ez jött gugliba. Azért 20-szorosára emelni a cézium korlátot kicsit durva!

De nem utólag. A "baleset" utáni elsõ cikkek még arról szóltak, hogy a konstrukciós hibákról már régen tudnak. Az egy másik kérdés, hogy mikor mennyibe került volna a hibákat orvosolni, de legalább azt ne mondjátok, hogy utólag okoskodik mindenki. Ez nem igaz!

Azt se téveszd szem elõl hogy szar nélkül nincs BMW-d.
Ha nem a te hátsóüléseden van, akkor valaki másén. Ha a tiéd tiszta, az azt bizonyítja, hogy te vagy az aki átlapátolja a másikéba.

A Fukusima-val kapcsolatos elsõ hírek egyikéhez már linkeltem, de most nincs kéznél a tudósítás. Azért majd megpróbálom elõkeríteni.

Ez a lényeget nem érinti: a mai világban az teljesen normális és hétköznapi dolog, hogy a "szomszéd" a trágyát az új BMW-d hátsó ülésére akarja borítani. A kihívás pedig az - bárhogy is szépítjük a dolgot -, hogy mennyi trágyát hagysz a hátsó ülésedre lapátolni... Hogy ez a trágya most radioaktivitás, vegyszerek, adóemelés, vízszennyezés, zajártalom, megbetegedések stb. stb. formájában jelentkezik-e, ez az alapkérdést nem érinti.

Most itt épp atomerõmûvekrõl van szó, ami kellõen bonyolult kérdés ahhoz, hogy rá lehessen mondani bárkire, akinek nem tetszik valami, hogy "csöndben legyél, te ehhez nem értsz" (egy enyhébb változatot te magad is megfogalmazol: "Az emberek a kockázatokat nem tudják felmérni."). De megismételném, hogy ez a lényegen mit sem változtat. Ezt azért sose tévesszük szem elõl!

hdo
"hanem az "új biztonságos reaktorokat""

Azokra gondolsz amiket a grínpísz már 30 éve nem engedett felépíttetni? <#idiota>

Az emberek a kockázatokat nem tudják felmérni. A szakértõk is csak a szûk területükön tudják több-kevesebb sikerrel becsülni.

Az embereket az érzelmeiken keresztül manipulálják mind a két oldalról, és a végén a tömeg ahhoz áll aki jobban meg tudja ijeszteni õket. Ha az áram ára elkezd emelkedni, ellátási zavarok lesznek, netán a német gazdaságban is problémák adódnak, a tömeg újraszavazza a reaktorokat. Persze nem ezeket hanem az "új biztonságos reaktorokat".

Narxis
Nem nevetséges! Wikileaks iratokból kiderült, hogy már évekkel ezelõtt figyelmeztették az amcsik a japókat, hogy fel kéne újítani az atomerõmûveiket.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

hdo
"Ja, lebuknak hogy szar reaktorokat építenek spórolásból ... "

Utólag mindig könnyebb okosnak lenni! Mikor épült az összes biztonsági elõírásnak megfelelt minden reaktor, és az addigi leghevesebb természeti katasztrófák ellen is építettek a fukusimai atomerõmû köré védelmet.

Ha most hirtelen egy meteorit csapódna be Paksra, akkor most azt mondanád, hogy szar reaktort építettek, mert nem volt meteoritbiztos? Nevetséges!

Tényleg?
Ezt hol lehet elolvasni?
"Nem a Svájciak, a média keltette tömegpánik miatt csinálja. Sajna mindig a hülyék vannak többségben."

Ja, lebuknak hogy szar reaktorokat építenek spórolásból, és akkor te a tömegpánikra meg a hülyékre fogod az egészet. Tényként kell kezelni, hogy minden gazdasági szereplõ bizonyos terheket, károkat a környezetére hárít (lásd: externáliák). Ez teljesen hétköznapos. Most mindössze az a kérdés, hogy ki mennyi ilyen kárt és terhet hajlandó bevállalni. Akik kevesebbet, azokat szokás "hülye bepánikolt tömegnek" nevezni (meg konteó hívõnek, meg még ezer másik dolognak, a címkék jönnek vég nélkül).

Nem.
De valamiért leállították arrafelé a halászatot, más országok meg a japán tengeri cucc importot.

Azért az EU a biztonság kedvéért megemelte az élelmiszerekre vonatkozó sugárdózis határértéket. Mert megérdemled.

Vicces lenne, ha a németek úgy állítanák le a maradék atomerõmûveiket, hogy másnap arra ébrednének, hogy: "Basszus, nincs villany!" <#vigyor2>
Nagyobb gond, hogy megfelelõ alternativ energiforrás az atom helyett.
Tudod mi lesz 2022-ben, amikor a németek leállitják a maradék erõmüvüket is?

mad mind
Nem a Svájciak, a média keltette tömegpánik miatt csinálja. Sajna mindig a hülyék vannak többségben. Gondolj abba bele, hogy mi lett volna ha az elsõ Comet leesése után leállították volna a repülõgépek fejlesztését és használatát. Sajna mostanság mindenben a 100%-os biztonságot akarják, ami pedig elérhetetlen.