Öngyilkosságok a koreai műszaki egyetemen

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csakhogy a tananyag átadásához elég fontos, hogy ne egy barom legyen a tanár. A mûtéthez tökmindegy. Az egy technikai dolog. A tanítás azért részben ember-ember kapcsolatról is szól 😊
Nincs eredmény erõfeszítés nélkül. És nekem a differenciálegyenletek megoldása is olyan örömet okozott, mint gyerekkoromban a színezés. Aki nem így látja, az nem oda való, nem az egyetem a hibás. Takarítószemélyzetre is szükség van, nem csak mérnökökre.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Hát ha döntenem kellene, hogy egy kedvesen mosolygó dilettáns, vagy pedig egy szarkupac önzõ disznó de profi sebész operáljon meg, akkor inkább az utóbbit választanám. Ez abszolút nem szakmai szempont, és nem szabad hogy szakmai döntések múljanak rajta. Volt nekem is olyan kollégám, akit nehéz volt emberileg elviselni, de ha csapatban kellett dolgozni, mindent elkövettem hogy együtt dolgozzunk, és inkább elviseltem a rigolyáit.

Egyébként pedig nem lehet annyira lecsökkenteni a követelményszintet, hogy ne nyavalyogjanak miatta, úgyhogy jobb nem is csinálni ilyet. Hulljon ki aki nem oda való, és akkor legalább undok de szakértõ mérnökeink/orvosaink lesznek.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

"... a Massachusettsi Mûszaki Egyetemen (MIT) tanító Szu Nam Pjo mérnök lett a KAIST elnöke."

Meg is lett az eredménye. Mûszakilag jó rendszert dolgozott ki, csak azt felejtette el, hogy itt emberekrõl van szó, nem gépekrõl. Szu Nam Pjonak miért nem kell büntetõ pénzt fizetni? Hiszen megbukott a vizsgán. Õ maga ismerte el, amikor visszavonta a rendeleteit.

A gyerekek, és a fiatalok a jövõ. Szerintem nem kellene lelkibeteg pszichopatákat nevelni belõlük. Fõleg akkor, ha elõre tudjuk, hogy vezetõ beosztású dolgozók lesznek, és vélhetõen a jövõ tanárai is közülük kerülnek ki.

Ha belegondolunk,hogy kisgyermekként mekkora öröm a tanulás... Nézzétek meg, hogy milyen boldog és büszke egy kisgyerek, amikor egyedül fel tud öltözni, vagy be tudja kötni a cipõjét. Vagy amikor ki tud színezni egy figurát úgy, hogy nem megy ki a körvonalból. Lelkesen tanulnak.
Ezt a lelkes, örömteli tanulást, iskolás korukra sikerül eltörölni. Fõiskola, egyetemre meg kimondottan kínszenvedéssé alakítani.
Jó ez így?

Már rég nem gáz dolgok ezek. Egyre népszerûbbek a TTK szakjai is. Apropó BME, az egész tulajdonképpen egy játék, és nem igazán a tanulásról szól. Kiadnak 2 vizsgaidõpontot, ha feljutsz az elsõre, átmentél a másodikra, akkor nem. Olyannyira nem, hogy ki se kell nyitnod a könyvet.. bukta, szevasz, majd jövõre 😊 Azért az évek folyamán már van az emberben egy rutin, hogy kijátssza ezeket, meg a beugrókat perfektre megtanulja, hisz azon mennek el a dolgok. Senkit nem érdekel szinte ami a beugró után jön. Ami meg a tanárokat illeti, sajnos a béka segge alatt van az oktatás színvonala - és ez nem csak a BME-re igaz. És nem az a gond, hogy ne tudnák ezek az emberek az anyagot, egyszerûen csak beszélni nem tudnak. Nem tudnak magyarázni, nem tudnak tanítani. Ott a könyv, magadtól neki lehet ugrani. BTK-n ez nem is para, BME-n azért már nem így kellene, hogy menjek. De hát attól mert valaki úgy nagy és elismert tudós, az életben még lehet egy szarkupac, már elnézést.. és sokszor az is 😊
Még nem láttam az új kommentedet amikor posztoltam, bocs.
Hát,buták között igen...de nem erre gondoltam az elõzõ kommentben.
Csak az a baj hogy természettudományokhoz, matekhoz, programozáshoz érteni gáz. Az olyan kocka dolog, nem menõ.
Hát,valahogy a diákság nagyrésze kissé másképp gondolkozik a "szép teljesítmény" fogalmáról.. 😊
De az is egy szép teljesítmény persze mikor valaki kutatói vagy oktatói munka miatt nem vesz fel plusz tárgyakat és 30 kredittel hozza az 5,0-t (tehát ténylegesen mindenbõl 5-ös és közben kutat és/vagy tanít).
Nem. De ismerek zseniket, õk néha 8 fölötti átlagokat produkálnak. És nem csak az elsõ két félévben. Az már kemény.
JMáté...😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD 5,1...6,0...hát ha te ilyen átlagokkal nyomtad le a VIK-et,akkor te vagy qrvanagy zseni vagy,vagy napfényt sem láttál életedben.
Úgy tényleg kurva könnyû az egyetem ha nem tanulom meg a dolgokat, csak akkor a munkában olyan következményei lesznek amiket te is mondtál. Az egész felsõoktatásról nem tudok persze véleményt mondani, de mondjuk VIK infóról van tapasztalatom, arról azt gondolom 5,1-5,2-es átlag alatt lehetne kifele rugdalni az embereket. Aki annyira nem képes, az a munkájában is hibázni fog. Aztán második félévben már a 6,0 se nagy mûvészet, aki nem tévesztett pályát annak azt is meg kell tudnia csinálni.
Csakhogy én nem hibázok te gyépés. Aki elcsesz valamit meg is érdemli hogy éhen haljon. Másképp elég igazságtalan volna az élet, nem gondolod? Azért kell tanulni hogy ne hibázz, nem lehet? Ezt neked nem mondták el?
Lathatoan meg az eletben nem kaptal felelosseggel (es foleg nagy anyagi es/vagy erkolcsi ertekkel) biro munkat....Majd amikor vezetokent tied minden felelosseg (a beosztottak munkaja utan is es termeszetesen a te munkad utan is) es ha elcseszed, akkor nehany millio ft megy a levesbe...na ezt hasonlitsd az iskolai tanulassal...
Az iskolaban ha elcseszed? Na bumm lehet ujra probalni..A meloban? hehh...az hagyjan, hogy esetleg paros labbal rugnak ki, de nem fog jol mutatni a szakmai leirasodban sem... Onnan meg -ha kelloen peches vagy- egyenes ut vezet lefele... Minel nagyobb a felelosseg, annal nagyobbat lehet zakozni (mar nyugaton..)
közgazdász,mert van 3al több fölösleges közgázas tárgyam mint kéne. De egyefene,ha annyira akarják tanítsák. Összevonva,értelmesen,gyakorlatiasan ahogy esetleg valaha véletlenül hasznát is venném. de neem...
De szerinted mondjuk akkor az normális,hogy a 2.félévben ugyanakkora heti óraszámban tanulok Menedzsment és vállalkozásgazdaságtant mint Szilárdságtant? menedzsment nem kell semmihez,szilárdságtan pedig csak bármiféle tervezésnél a méretezés elengedhetetlen feltétele...
akinek egyébként meg pl elektrotechnika kell,az már a mechatronikai mérnök...azért a 95%ból továbbra is van egy jó 50% ami egyértelmû melyik kategória.
" munkahelyek nem feltétlenül vidámak manapság, meg kicsit a felelõsség (legalább saját magadért) is több."

Na ez mondjuk kibaszott nagy kamu. És általános iskola óta ezt a hazugságot nyomják mindenkinek. A középsuli sokkal lazább volt mint az általános. Persze többett kellett tanulni, de az általánossal ellentétben ott egyszer sem fordult elõ hogy valaki meg akart volna késelni. Az egyetem még lazább, mert ott néha még érdekes dolgokat is tanítanak (jó, tényleg nem mindig, de néha). ÉS te azt mondod hogy majd pont a munka nehéz, ami össz-vissz napi 8 óra (egyetemen volt hogy egyhuzamban több mint 12 órát bent voltam, és aztán még az utazás..) és még fizetnek is érte?
Ezt ott el is mondják, csak hozzá teszik amit elfelejtettél: hogy nem tudni melyik az a 95% ami baromság és melyik 5% fog kelleni. Ez sajnos így van.
armageddon666
Közgazdász? Mert van kb. 3 közgázos tárgy, hogy ne legyél szakbarbár? Gondolom GPK-n is szakirányok vannak. Lehet valamelyikhez kell az "elektrotechnikus" tárgyad, amelyiket viszont te találsz fontosnak nem éppen. De ezzel nem tudok vitatkozni, mert eléggé szubjektívnek találom, és mivel nem GPK-s vagyok, nem tudom milyen tárgyaitok vannak.

@

Egyébként büntis rendszer van nálunk is,csak épp nem ilyen durva. bukott kreditenként 1200 HUF. szar félévbe lehet számolgatni menyit hagysz bent..
Leírom neked normálisabban. Azért szar és azért szopás,mert a tananyag 95%-a baromság. Soha nem fogom használni akárhova megyek. Értlmetlen haszontalan hülyeségekbõl kérnek sokat,nem abból ami hasznos lenne. Engem speciel ez idegesít fel minden egyes alkalommal rohadtul...mert egyébként meg érdekel az a része,amivel tudom hogy foglalkozni fogok...szvsz itt gépész helyett gépészközgazdászelektrotechnikus stb képzést kapok...
annyira nem hûde bonyolult. vedd alapul, hogy a büntetés tandíj, csak ha jól tanulsz van ösztöndíjad.

aki meg egy egyetemen öngyilkos lesz akármi miatt is, az jobb is hogy még ott megkapja a darwin-díjat, nem akkor amikor fegyverhez is juthat. azért a munkahelyek nem feltétlenül vidámak manapság, meg kicsit a felelõsség (legalább saját magadért) is több.

nyilván a szülõknek is kell egy kis beleérzés, hogy ráraknak-e egy ilyen terhet a gyerekre, nyilván nem õ találja ki, hogy fogorvosmérnökügyvéd elitista akar lenni.

Igénybe veszed az iskolát, és majd utólag kiderül, hogy mennyit kell fizetned?
Még ha úgy lenne, hogy akkor a következõ tanév/szemeszter/mittudoménmi lenne drágább, te meg eldönthetnéd, hogy igényled-e.
Emiatt tiltanám be az 5-6 fõs osztályokkal mûködõ falusi "iskolákat".
De ezt többnyire a humán- meg közgáztanárok csinálják. Azoktól meg mit várhat az ember. Õk sem szórakozásból tanítják a VIKeseket.
Meg az emberek gyépések, ezt tegyük mondjuk ki nyugodtan. Valamiért a tudományos mûveltség manapság nem része az általános mûveltségnek, sõt inkább gáz.
Omega
A több ezer dolláros büntetés, az mekkora szívás lehet már. Nem kellene a bajokat evvel is fokozni.

Nem ismerem a koreai egyetemet, de valoszinuleg vannak ott is problemak.
A BME-n is vannak komoly problemak, ez speciel nem az o hibajuk, hogy nagy arccal jonnek a gyerekek.
armageddon666
"akiknek azt hazudtak, hogy milyen okosak es tehetsegesek..."

Azt hazudták. Vagyis a probléma ismét nem az egyetemmel van, hanem hogy egyetem elõtt elhitetik a helyileg átlagon fölüli diákkal, hogy jaj de okos. De ez nem azért van, mert jaj de okos, hanem mert a helyi átlag siralmas.

@

Én a BME-n végeztem és jó ötletnek tartom ezt a tandíjrendszert.
Ez nem egy leányálom és nem kötelezõ odajárni. Sokakat láttam kihullani. Aki ezt nem bírja, az elmegy asztalosnak. Az meg egy vicc: "elveszítik korábbi, felsõbbrendûségükbe vetett hitüket." Mi az hogy felsõbbrendû?!? Attól hogy bekerül egy ilyen suliba nem felsõbbrendû és akkor sem, ha elvégzi. Meg az a szöveg, hogy nincsenek még erre felkészülve... akkor mikor?
Amúgy is mindig bírtam mikor az Isten háta mögötti falu "kitûnõ" diákja beállított, meeeeekora király és az elsõ félévben kibukott. Ja hát nem a szomszéd Jóskabácsi okította. Az meg a csúcs volt mikor ez egyik "eminens" nem tudott törtet törtel közös nevezõre hozni. Ez nem vicc ez konkrétan megtörtént.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Ez a szomorú eset tökéletes ürügy lesz itt is olyan magyarbálintosan szétverni az oktatást. Ahogy lent írták, az abszolút semmit sem megkövetelõ színtelen szagtalan magyar felsõoktatásban is van, aki az öngyilkosságba görcsöli magát. Nem a szabályozás az oka, hanem az illetõ lelki bajai, és szakszerûen gondoskodni kell a diákokról, nem lerombolni a színvonalat.

Tetsuo
Angliaban pedig, pl. a prestoni UCLAN egyetem egy magyar kozepiskolai szint.
Melyik a jobb?
Az egesz oktatasi rendszer el van cseszve es a baj az, hogy jovoje sincs.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

En is ott vegeztem, es tanusitom, igy van. Neha direkt szivatjak az embert, mert nem erdekuk normalisan tanitani.
Szoval lelkileg igen meg tudja am viselni az embert, foleg 18 eves gyerekeket, akiknek azt hazudtak, hogy milyen okosak es tehetsegesek..
>(Egyébként a kegyetlen szopás nem azért van, mert hû de gecinehéz lenne a BME,
>hanem mert szarok a középiskolák és röhejes a felvételi szint)

én ott végeztem VIKen, a jegyzetek egy része használhatatlan, nagyobb részük minõségileg gyenge, a tanárok nagy része egyszerûen nem tud tanítani, rengeteg a fölösleges hülyeség, sokszor szívatnak és minden félévben van 1 tárgy, amibõl ~1.3 az évfolyam átlag, ilyenkor nem biztos hogy a diákok a hülyék
armageddon666
Nem kötelezõ az egyetem. Ne tanulj napi x órát mindenféle "baromságot", ne szopj végig féléveket havi 15000-ért. Ha ez neked sok, menj szakmunkásnak!

(Egyébként a kegyetlen szopás nem azért van, mert hû de gecinehéz lenne a BME, hanem mert szarok a középiskolák és röhejes a felvételi szint)

@

Lehet onkent vallaltak, attol meg 18 evesen nincsenek erre felkeszulve.
Es nem is ertik meg mit vallaltak.
BME is egyebkent hasonloan lelki torest okozott, es elofordultak ongyilkossagok.
Persze gondolom ez 10x olyan kemeny hely lehet.
te mirõl beszélsz? ez egy önkéntes elitegyetem. azt csinálnak, amit akarnak. akik oda mentek ezt vállalták.

saját tapasztalat alapján a hazai felsõoktatási rendszer katasztrofális a fiatalok szempontjából, ilyen olyan okok miatt a diákok nem kicsi hányada összetörten, csalódva, sérültként kerülnek ki az iskolából, és öngyilkosságok is vannak
És igazuk is lenne. Rosszul sikerült szemeszter után ezer-többezer dolláros bírság? Elcseszek valamit és a család adja el a házat? Na ne vicceljünk már...Inkább pozitív motivációval pl. normális ösztöndíjakkal kéne tanlásra bíztatni a hallgatókat. Tanuljak napi x órát mindenféle baromságot és sz*pjak végig kegyetlenül egy félévet,havi 15000ért?(BME) vicc...
IMYke2.0.0.0
Ha Magyarországon vezetnének be ilyen hajtást, már mennének az ombudsmanhoz, a Hágai Bíróságra meg megveretnék a dékánt...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

így lehet elõrébb jutni. õk nem akarnak rabszolgák lenni.

occó e cigi és lötty érdeklődni pmben

ScarY MAN
érdekes.

...

← ElőzőOldal 2 / 2