Öngyilkosságok a koreai műszaki egyetemen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
Egyébként pedig nem lehet annyira lecsökkenteni a követelményszintet, hogy ne nyavalyogjanak miatta, úgyhogy jobb nem is csinálni ilyet. Hulljon ki aki nem oda való, és akkor legalább undok de szakértõ mérnökeink/orvosaink lesznek.
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
Meg is lett az eredménye. Mûszakilag jó rendszert dolgozott ki, csak azt felejtette el, hogy itt emberekrõl van szó, nem gépekrõl. Szu Nam Pjonak miért nem kell büntetõ pénzt fizetni? Hiszen megbukott a vizsgán. Õ maga ismerte el, amikor visszavonta a rendeleteit.
A gyerekek, és a fiatalok a jövõ. Szerintem nem kellene lelkibeteg pszichopatákat nevelni belõlük. Fõleg akkor, ha elõre tudjuk, hogy vezetõ beosztású dolgozók lesznek, és vélhetõen a jövõ tanárai is közülük kerülnek ki.
Ha belegondolunk,hogy kisgyermekként mekkora öröm a tanulás... Nézzétek meg, hogy milyen boldog és büszke egy kisgyerek, amikor egyedül fel tud öltözni, vagy be tudja kötni a cipõjét. Vagy amikor ki tud színezni egy figurát úgy, hogy nem megy ki a körvonalból. Lelkesen tanulnak.
Ezt a lelkes, örömteli tanulást, iskolás korukra sikerül eltörölni. Fõiskola, egyetemre meg kimondottan kínszenvedéssé alakítani.
Jó ez így?
Az iskolaban ha elcseszed? Na bumm lehet ujra probalni..A meloban? hehh...az hagyjan, hogy esetleg paros labbal rugnak ki, de nem fog jol mutatni a szakmai leirasodban sem... Onnan meg -ha kelloen peches vagy- egyenes ut vezet lefele... Minel nagyobb a felelosseg, annal nagyobbat lehet zakozni (mar nyugaton..)
De szerinted mondjuk akkor az normális,hogy a 2.félévben ugyanakkora heti óraszámban tanulok Menedzsment és vállalkozásgazdaságtant mint Szilárdságtant? menedzsment nem kell semmihez,szilárdságtan pedig csak bármiféle tervezésnél a méretezés elengedhetetlen feltétele...
akinek egyébként meg pl elektrotechnika kell,az már a mechatronikai mérnök...azért a 95%ból továbbra is van egy jó 50% ami egyértelmû melyik kategória.
Na ez mondjuk kibaszott nagy kamu. És általános iskola óta ezt a hazugságot nyomják mindenkinek. A középsuli sokkal lazább volt mint az általános. Persze többett kellett tanulni, de az általánossal ellentétben ott egyszer sem fordult elõ hogy valaki meg akart volna késelni. Az egyetem még lazább, mert ott néha még érdekes dolgokat is tanítanak (jó, tényleg nem mindig, de néha). ÉS te azt mondod hogy majd pont a munka nehéz, ami össz-vissz napi 8 óra (egyetemen volt hogy egyhuzamban több mint 12 órát bent voltam, és aztán még az utazás..) és még fizetnek is érte?
@
aki meg egy egyetemen öngyilkos lesz akármi miatt is, az jobb is hogy még ott megkapja a darwin-díjat, nem akkor amikor fegyverhez is juthat. azért a munkahelyek nem feltétlenül vidámak manapság, meg kicsit a felelõsség (legalább saját magadért) is több.
nyilván a szülõknek is kell egy kis beleérzés, hogy ráraknak-e egy ilyen terhet a gyerekre, nyilván nem õ találja ki, hogy fogorvosmérnökügyvéd elitista akar lenni.
Még ha úgy lenne, hogy akkor a következõ tanév/szemeszter/mittudoménmi lenne drágább, te meg eldönthetnéd, hogy igényled-e.
A BME-n is vannak komoly problemak, ez speciel nem az o hibajuk, hogy nagy arccal jonnek a gyerekek.
Azt hazudták. Vagyis a probléma ismét nem az egyetemmel van, hanem hogy egyetem elõtt elhitetik a helyileg átlagon fölüli diákkal, hogy jaj de okos. De ez nem azért van, mert jaj de okos, hanem mert a helyi átlag siralmas.
@
Ez nem egy leányálom és nem kötelezõ odajárni. Sokakat láttam kihullani. Aki ezt nem bírja, az elmegy asztalosnak. Az meg egy vicc: "elveszítik korábbi, felsõbbrendûségükbe vetett hitüket." Mi az hogy felsõbbrendû?!? Attól hogy bekerül egy ilyen suliba nem felsõbbrendû és akkor sem, ha elvégzi. Meg az a szöveg, hogy nincsenek még erre felkészülve... akkor mikor?
Amúgy is mindig bírtam mikor az Isten háta mögötti falu "kitûnõ" diákja beállított, meeeeekora király és az elsõ félévben kibukott. Ja hát nem a szomszéd Jóskabácsi okította. Az meg a csúcs volt mikor ez egyik "eminens" nem tudott törtet törtel közös nevezõre hozni. Ez nem vicc ez konkrétan megtörtént.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Melyik a jobb?
Az egesz oktatasi rendszer el van cseszve es a baj az, hogy jovoje sincs.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Szoval lelkileg igen meg tudja am viselni az embert, foleg 18 eves gyerekeket, akiknek azt hazudtak, hogy milyen okosak es tehetsegesek..
>hanem mert szarok a középiskolák és röhejes a felvételi szint)
én ott végeztem VIKen, a jegyzetek egy része használhatatlan, nagyobb részük minõségileg gyenge, a tanárok nagy része egyszerûen nem tud tanítani, rengeteg a fölösleges hülyeség, sokszor szívatnak és minden félévben van 1 tárgy, amibõl ~1.3 az évfolyam átlag, ilyenkor nem biztos hogy a diákok a hülyék
(Egyébként a kegyetlen szopás nem azért van, mert hû de gecinehéz lenne a BME, hanem mert szarok a középiskolák és röhejes a felvételi szint)
@
Es nem is ertik meg mit vallaltak.
BME is egyebkent hasonloan lelki torest okozott, es elofordultak ongyilkossagok.
Persze gondolom ez 10x olyan kemeny hely lehet.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
occó e cigi és lötty érdeklődni pmben