92
  • bvalek2
    Ez a szomorú eset tökéletes ürügy lesz itt is olyan magyarbálintosan szétverni az oktatást. Ahogy lent írták, az abszolút semmit sem megkövetelő színtelen szagtalan magyar felsőoktatásban is van, aki az öngyilkosságba görcsöli magát. Nem a szabályozás az oka, hanem az illető lelki bajai, és szakszerűen gondoskodni kell a diákokról, nem lerombolni a színvonalat.
  • Tetsuo
    Angliaban pedig, pl. a prestoni UCLAN egyetem egy magyar kozepiskolai szint.
    Melyik a jobb?
    Az egesz oktatasi rendszer el van cseszve es a baj az, hogy jovoje sincs.
  • nextman
    En is ott vegeztem, es tanusitom, igy van. Neha direkt szivatjak az embert, mert nem erdekuk normalisan tanitani.
    Szoval lelkileg igen meg tudja am viselni az embert, foleg 18 eves gyerekeket, akiknek azt hazudtak, hogy milyen okosak es tehetsegesek..
  • KGer
    >(Egyébként a kegyetlen szopás nem azért van, mert hű de gecinehéz lenne a BME,
    >hanem mert szarok a középiskolák és röhejes a felvételi szint)

én ott végeztem VIKen, a jegyzetek egy része használhatatlan, nagyobb részük minőségileg gyenge, a tanárok nagy része egyszerűen nem tud tanítani, rengeteg a fölösleges hülyeség, sokszor szívatnak és minden félévben van 1 tárgy, amiből ~1.3 az évfolyam átlag, ilyenkor nem biztos hogy a diákok a hülyék
  • armageddon666
    Nem kötelező az egyetem. Ne tanulj napi x órát mindenféle "baromságot", ne szopj végig féléveket havi 15000-ért. Ha ez neked sok, menj szakmunkásnak!

(Egyébként a kegyetlen szopás nem azért van, mert hű de gecinehéz lenne a BME, hanem mert szarok a középiskolák és röhejes a felvételi szint)
  • nextman
    Lehet onkent vallaltak, attol meg 18 evesen nincsenek erre felkeszulve.
    Es nem is ertik meg mit vallaltak.
    BME is egyebkent hasonloan lelki torest okozott, es elofordultak ongyilkossagok.
    Persze gondolom ez 10x olyan kemeny hely lehet.
  • lapaleves
    te miről beszélsz? ez egy önkéntes elitegyetem. azt csinálnak, amit akarnak. akik oda mentek ezt vállalták.
  • KGer
    saját tapasztalat alapján a hazai felsőoktatási rendszer katasztrofális a fiatalok szempontjából, ilyen olyan okok miatt a diákok nem kicsi hányada összetörten, csalódva, sérültként kerülnek ki az iskolából, és öngyilkosságok is vannak
  • Blas109
    És igazuk is lenne. Rosszul sikerült szemeszter után ezer-többezer dolláros bírság? Elcseszek valamit és a család adja el a házat? Na ne vicceljünk már...Inkább pozitív motivációval pl. normális ösztöndíjakkal kéne tanlásra bíztatni a hallgatókat. Tanuljak napi x órát mindenféle baromságot és sz*pjak végig kegyetlenül egy félévet,havi 15000ért?(BME) vicc...
  • IMYke2.0.0.0
    Ha Magyarországon vezetnének be ilyen hajtást, már mennének az ombudsmanhoz, a Hágai Bíróságra meg megveretnék a dékánt...
  • Skill
    így lehet előrébb jutni. ők nem akarnak rabszolgák lenni.
  • ScarY MAN
    érdekes.