4680
-
#2592 Ha jól tudom nincs level cap, de javitsatok ki ha tévedek, igy aztán kirakhatod az összes fát ha eleget grindelsz. -
#2591 Nincs.
Nekem a harcrendszer fekszi meg a gyomrom, de kinek a pap kinek a papné... -
#2590 totally -
Nos #2589 Jópár óra után azt hiszem már eléggé megéreztem a játék ízét. Van benne, amit szeretek, és van, amit nem. A grafika, a stílus, a térkép és sok játékelem kiemelkedően jó, de biztos vannak olyan dolgok, ami nem tetszik mindenkinek. Legtöbben talán a karakterfejlődést említenék. Nekem ami legkevésbé tetszik, az a quest és loot rendszer. Egyszerűen túl sokat kell hajolgatni, minden 10 négyzetméteren van vagy egy növény, vagy valami ásvány, vagy egy láda. Irreális, viszont elég sokmindenre szükség van a fejlesztésekhez. És léptem nyomon questekbe lehet botlani. Nincs bajom a sok questtel, de pl az originben ezek kevésbé voltak sűrűek, és a mellékküldetéseknek is volt egy íve, valahogy kidolgozottabbak voltak. Egyszerűen nem tudok elmenni az mellett, hogy annak még mindig job hangulata volt, és a mellékküldetések több értelmes motivációt adtak. Itt nagyon rövidek, és olyan esetleges jellegűek. Olyan "tömjükkiatérképet" érzésem van. Biztos van, akinek ez tetszik, de én pl a Gothic, Witcher, DA:O jellegű storyépítést jobban kedvelem, mint ezt. Egy kicsit olyan érzésem van, mintha egy mmo-ból kizártam volna a többieket.
Ez nem feltétlenül rossz, csak ugye vannak olyan játékok, amik ebben a tekintetben közelebb állnak az ízlésemhez.
Van valakinek hasonló érzése? -
Evoluti0N #2588 Nem. Miért venném kötözködésnek? :D Váratlan kiadások csúsztak be pont a héten, így majd kövi fizu után, ami elsején lesz esedékes. Addig kaparom a falat, meg olvasom a fórumot. :D -
#2587 kelleni mondjuk pont nem kell, van default world state
amúgy te toltad már a játékkal? ne vedd kötözködésnek, sima kérdés -
Evoluti0N #2586 Ha nagyon nem jön be a második rész, akkor a Keeppel megcsinálod a neked tetsző mentést. Úgyis mindenféleképp be kell importálni, még ha van mentésed, akkor is. -
#2585 Karakterek történetétére van kihatással, de ez is inkább csak az ismerkedésre korlátozódik. Pl Varric-nál amikor elbeszélgetsz vele, hogy ki ő mi az élete története. Na akkor tesz rá utalást attól függően, hogy miként játszottad a második részt. De más szerepe nagyon nincs. -
Madi92 #2584 Félig meddig off téma.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Olyan kérdésem van, hogy mennyire köszön vissza a DA2 története? Elkezdtem, hogy legyen valami fogalmam azért, meg legyen egy mentésem, de nagyon nem ragadott magával. Történet még érdekelne is, meg a karakterek is rendben vannak, de más nem nagyon, tárgyak 90%a kuka, megyek egyik küldetéstől a másikhoz, mert semmi érdekes nincs a világban. :\ -
#2583 Két bicskás rúgóval megyek. elég rendesen aprit fizikailag... -
Pares #2582 Ja, hogy fordítva tettem be a spoilert, nem volt szándékos. Amúgy nincs mit. -
#2581 köszi megnézem akkor egéremhez a drivert -
#2580 pares: majd így légyszives ne kezdj már /spoilerrel hszt, és ne fejezd be spoilerrel, mert megölöd a topicot
köszi -
Tibbbor #2579 Kösz az infót, de kérdeznék valamit: ha jól tudom, az általad említett i3-2100 egy 2 magos proci.Én viszont kifejezetten azért nem rendeltem meg a játékot, mert azt olvastam, hogy 2 magossal el sem indul. Akkor most hogy van ez?! -
ratgab #2578 Ne kérdezd miért nem szeretek mágussal lenni. Most így visszagondolva soha nem is indítottam mágust is pont emiatt. Fizikai aprítás, én azt szeretem. -
#2577 Ad a csapathoz mielőbb egy (számszer)íjászt, egy pajzsos harcost, meg egy mágust. Így minden főkaszt létezik a partiban, tehát tök mind1 indulás szempontjából, hogy mit indítasz. Később tudsz csak majd eltérni ettől jelentősen. Viszont a mágus mindég kelhet, az a biztos overkill cucc, jobb ha abból van több. Egy gyógyító/defender, meg egy offenzív. Meg persze a mágiaiskolákat is szépen el lehet így osztani. -
#2576 Én főkarival nem szeretek ütőtávra menni az ellenséghez, mert túl kaotikus, túl gyors, túl átláthatatlan. A vezér karival messziről szemlélem a csatát és beleavatkozgatok, irányítgatok. Erre pont jó a mágus, pláne az AOE-kkel. Esetleg egy nehéz páncélzatú íjász is elmenne erre a célra, de olyan meg itt nincs. -
#2575 olyan ~7 nagyobb területen vagyok túl, ez mondjuk pont storm coastról egy SPOILERES kép SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
ratgab #2574 Karaktergenerálásnál kicsit elgondolkodtam, de aztán mégis maradt a humán pajzsos/kardos...Törpe kétkezes harcosnál elbizonytalanodtam és egy Qunári (rugó esetleg) se lett volna rossz, de majd következő végigjátszásra. -
#2573 én passzolom, de hagynék pontot a később bejövő skill fákra is, pl necromancy
így tippre 2 fát ki lehet kb maxolni a játék végéig, meg egy harmadikat elkezdeni, aztán majd meglátjuk -
pike011 #2572 Valaki jart mar valami uj teruleten? Mert twitchen szinte kizarolag csak hinter,storm coast, meg a sivatagos teruleteket latni. -
ratgab #2571 Nekem is sikerült végre kipróbálni. I5 3470+8 gb ram+ AMD 7850 oc kártyával szépen fut (Full HD minden high-on!)...Fps-t nem mértem ugyan, de játék közben egyáltalán nem látni akadozást. Viszont videók közben van akadozás valami ismeretlen indokból kifolyólag. 14.301-es AMD driver van fent most nekem (szeptember 29-ei).
Új driverrel nemtom nézzem-e. Nekem így szemre tükörsimán fut, eltekintve a videóknál a szaggatástól.
Jah és nálam crash se volt még eddig... mondjuk csak a tutorialt csináltam még meg. Volt alt-tab is pedig.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2014.11.21. 11:55:12 -
#2570 Amúgy én elf mágusnővel tolom. Főleg tűz, az a fő spece, meg villám. De jeget is be akarom neki venni, mert támadóvarinak jó, meg manatölteni. Kérdés az, hogy mennyi skill pont szedhető össze?!? Szóval szintlimit?! Mert attól függ merre fejleszt az ember. Mondjuk találtam már skillpontot adó cuccot Solasnak (küldibe), de az csak neki volt jó.
Szal. mit lehet tudni, mennyi skillpontunk/szintünk lesz/lehet úgy nagy átlagban?!? -
#2569 A 0 pontos az hülyeség. Egy ilyen AAA+++ játék ennyi pénzből nem lehet 0 pontos. De még közepes sem. Nyilván nagyon jó játék lesz, maximum pár ember ízlését nem fedi teljesen. Az meg bullshit. Szóval olyan 7-8/10 alá nem mehet. -
#2568 egyébként mióta:
- nem crashel
- végeztem hinterlands-el
- kaptam fasza társakat (iron bull, dorian)
- respeceltem ice magicről
egészen pozitívan látom én is a játékot
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2014.11.21. 11:45:21 -
Evoluti0N #2567 A sok 0 pontos negatívkodás után a metacriticen, jó olvasni azért itt a pozitív (még ha nem is teljesen pozitív) véleményeket. Jót tesz az idegeimnek. -
#2566 Koszonom reszemrol a profilt es a par mondatot.
Este/ejszaka lecsorgott nalam is a 25gb (valamikor hajnali 4 korulre), fel is ebredtem (tudat alatt/belso ora, mint valami szaros gyerek karacsony napjan baszki), aztan gondoltam kiprobalom. Hat, kiprobaltam, es hajszalon mult, hogy sikeruljon majdnem elkesni :) -
Evoluti0N #2565 Szerintem megpróbálkozhatnál egy béta driver + Mantle kombóval. Nem veszítesz vele semmit. Na meg nekem is ilyen kártyám van és érdekelne így előre, hogy az imént említett két dolog mennyit segít. :D Nem szeretném, hogy akadozzon majd, amikor ráteszem a kezem a játékra. -
#2564 Én semmi félkészséget nem tapasztaltam benne. Sőt, az is világos, miért korlátozták 30fps-re a cutsceneeket. 1xűen azért, mert még nálam sem bírja a fx60-at. Általában bírja, de van amikor nem és úgy gáz. A 30 az okés többnyire. Játék közben meg stabil 60 (vsync nélkül 90 körül), ugyanis úgy tűnik más részletességűek a modellek, avagy ilyesmi. EZ amúgy jó ötlet, mert így az átvezetők murvadurvánszépek, játék közben meg úgysem tűnne fel, hiszen nem is nézheted túl közelről a dolgokat. 2.5k az azért megfekszi a gyomrát, ez nem holmi fullhd.
Nyilván ha lesz hivatalos nvidia sli profilja (melóznak rajta az nvsek serényen), akkor javul a helyzet tovább, de most még csak úgy natúrba szenved vele... -
pikman #2563 Aki szerint ez a játék félkész annak javaslom játszon egy kicsit az unityval és mindjárt átértékeli a világról alkotott elképzeléseit... -
#2562 Én rohadtul nem érzem félkésznek a játékot ez erős csusztatás, szvsz.
20 óra játék után nem találkoztam durva buggal.
Persze nekem is nvidia kártyám van lehet abban van rovarírtó ficsör is... -
#2561 mondjuk érdemes utánaolvasni, ezek a dragon ages csoda problémák pont nem vga-függőek, nvidián is ugyanúgy előjönnek
de azért a kurva anyját az atisoknak -
#2560 10 éve folyamatosan sajnálom az amd kártya tulajokat, minek szopatják magukat mikor vehetnének nvidiát is ami játékok 90% -át sponzorálja...
Nvidián ilyen hatalmas problémák nincsenek persze ez neked nem vigasztaló.
-
írhattál volna a játékról is, az EA-t pont leszarjuk
próbálj már ki valamit légyszi: C:\Users\{usered}\Documents\BioWare\Dragon Age Inquisition\Save\ProfileOptions_profile nevű file-ban mindent, ami grafikai jellegű beállítás, és 1 felett van, írd át 1-re - nekem ez csodákat művelt, nem is crashel, szebb is lett (!), és jól is fut
pl. GstRender.OverallGraphicsQuality 1
a GstKeyBinding.player.ConceptCameraPan.0.axis 24 -ig kell nézelődni, az alatt már nincsen grafikai beállítás
azzal ne foglalkozz, hogy ez elméletben mindent leránt low-ra, pont leszarja, szép marad, és stabil
edit: itt az én fájlom, amitől észhez tért a játék
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2014.11.21. 10:57:13 -
#2558 Tegnap megnéztem én is ezt a csodát.
Ami már eleve hányingert kelt, az az, hogy a 4 DVD lemez egymásra van "hányva" a tokban. Kézikönyv fizikai formában nincs, bár ilyen már jó ideje nincs, mert az EA "figyel" a környezetre. Ingame megtalálható a kézikönyv, szóval emiatt nem bántom őket. Jó dolognak tartom én is a környezetvédelmet és a minél kevesebb papír felhasználását és a pazarlás elkerülését.
Emellett valamilyen szinten előnyös a lemezes forma, mert 1 óra alatt fel tudtam telepíteni a játékot. A tanyanetemmel pedig 1 teljes napig tartott volna a letöltés.
Viszont a BD és HD korában csak engem lep meg, hogy ezt 4DVD-n adják (4 db duplarétegű DVD-n)? Csinálhattak volna BD-s verziót is (egy 25GB-os BD lemezre ráfért volna a játék) és mégsem 4 lemez erőszakolja egymást a tokban, hanem csak egy. Ennyi pénzért meg pláne lehetett volna BD lemez...
Régen is voltak 4-5 CD-s játékok, de már voltak mellettük DVD verziós kiadások is. Most ilyet ménem lehet megvalósítani? Anno meg lehetett (10 évvel ezelőtt), egy BD olvasót pedig már bagóért adnak, szóval ne legyen már ez kifogás. És ott még spórolhattak volna a lemezeken is.
Tehát véleményem szerint ez egy baromi igénytelen kiadás, de hát ez van, nextgen éra van vagy mifene és ilyenkor olyan játékok készülnek, amik eddig még soha (feel the irony)...
Magával a játékkal 3 órát játszottam és eddig eléggé vegyes az összkép. A hangzás (zene, hanghatások, karakterek hangjai) valami fantasztikus. Erre egy rossz szavam nincs, nagy betűs minőségi munka a játék ezen része.
Minőségiek a hangok és hanghatások, dinamikusak, érzelemdúsak, gyönyörűek és erőteljesek a zenék. A karakterek hangjai pedig szintén mesterművek. Baromi hitelesen és átéléssel adják a színészek az egyes karakterek hangjait. Nem unottan, gépisesen szöveget felolvasva vagy épp ripacskodó nyálas módon (EA házon belül volt ilyenre példa jónéhányszor), hanem totális átéléssel és élvezettel. Ez érződik a játékban is, csillagos ötös a játék ezen része.
Az irányítás: Először baromira idegen és szokatlan volt az egész. Jómagam rengeteget játszottam az Origins-szel, így alapvetően ahhoz szoktam hozzá (és azt hittem, hogy hasonló lesz itt is), de amikor szembesültem eme játék irányításával (főleg a taktikai nézet kezelésével) a sírás kerülgetett és nem az örömtől. Meg lehet szokni (mert mindent meg lehet), csak nem értem, miért ilyen igénytelen a kivitelezés. A 2009-es Origins irányítása mérföldekkel, de még a 2011-es DA2 irányítása is jobb volt, mint amit itt alkalmaznak. Persze hozzá lehet szokni, mint írtam, de ott volt előttük egy rakat jó megoldás. Miért nem lehetett azok közül valamelyiket átültetni ide? Vagy a szénnéhájpolt Frostbite 3 motor képtelen erre?
A grafika pazar, szépen van kidolgozva a környezet, a karakterek, a páncélok, a vértek és a fegyverek. A környezet is "él". Az egyik erdős részen épp egy medve kergetett egy csigányt. Illetve voltak egymásnak eső csoportok is.
Tehát ezzel sincs különösebb problémám. Persze néhány textúra homályos, illetve egyes textúrák kilógnak/villognak/később töltődnek be, de ez vagy a játék hibája lesz vagy az AMD VGA driver gyöngesége. Ez valószínűleg javulni fog néhány patchben/driverben.
Viszont a játék valamiért Ultra grafikára tolta be magát nálam. Nagyon szép így a játék, viszont olyan bődületes FPS dropokat művel a játék, hogy öröm nézni. Van amikor szépen 60FPS-sel folyamatosan megy, de 1-2 mozdulat (képesség) hatására olyan hatalmasat zuhannak az értékek, mintha TressFX-et akarná kivitelezni a játék, csak most nem Lara haján hanem úgy alleszusammen.
Még ha alacsonyabb részletességre állítom (LOW grafikán), akkor is - pedig ott az Nvidia cuccok is ki vannak lőve (valamiért az SSAO, HBAO és MSAA cuccokról az Nvidia jut eszembe, persze lehet, hogy tévedek). FXAA élsimítás pedig nincs.
Ez a játék baromira optimalizálatlan. Bár nálam eddig még nem fagyott le, viszont bizonyos részeken baromira akad és brutálisan ingadozik az FPS. De az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én még egy régebbi "stabil" (2014. szeptember?) AMD driverrel játszok és nem a legújabb Beta driverrel. Béta drivereket hanyagolom, mindig a stabilt szoktam telepíteni és használni.
De sajnos ilyen FPS dropokat művel nálam az NFS Rivals is (bár az nem ilyen mértékben). A Battlefield 4 és Plants vs Zombies Garden Warfare (szintén Frostbite 3 motoros csodák) viszont nem.
Azok nem produkálnak ilyen tüneteket érdekesmód, bár ugye nem is ópenvörld játékok. Nem igazán értem ezt, de erre a tesztelés hiánya/igénytelen fejlesztés/a gépem gyengesége lesz a magyarázat. Vagy a BW-s srácok annyira bebasztak a Mass Effect 3-as buli után, hogy elfelejtettek PC-re fejleszteni. Vagy annyian leléptek a Mass Effect 3 botránya után, hogy olyan újoncokkal töltötték meg az irodák székeit, akik most láttak először számítógépet és játékfejlesztést.
Ezért problémáztam, hogy még augusztusban is Alfa verziót mutogattak. Ez meg is látszik a végterméken. A játék jelenleg publikus béta állapotúnak tűnik, erre még ráfért volna a tesztelés, fejlesztgetés, javítás. Ezt így ebben az állapotban csak azért kellett kiadni, mert karácsonyi szezon van és ilyenkor mégtöbb pénzt lehet leakasztani a játékosokról/emberekről.
"Gyün a kárácsony, oszt nagyobbra nyílik a buksza."
Az EA nem változik. 10 éve is ilyen stratégiát folytatott (játékok kiadása mielőbb, lehetőleg félkész állapotban, minimális terméktámogatással fűszerezve). Akkor lepődtem volna meg igazán, ha ez most nem így lett volna. De ugye nem játékfejlesztők ülnek ott, hanem üzletemberek. A marketing részre többet költenek, mint magára a játék fejlesztésére.
Eme játékra erősen ráfért volna még néhány hónapnyi fejlesztés. 2015 eleje (talán március) kiadás szempontjából ideális lett volna a BF Hardline játékkal együtt. De az ugye már nem karácsonyi szezon, így akkor nincs annyi bevétel + a Witcher 3 után járunk, akkor meg erősen kérdéses a játék „sikere”.
Persze a srácok (írták már twitteren + hivatalos fórumon) rajta vannak a patchek gyártásán. Rakat bugfixet és teljesítménybeli javítást ígérnek, illetve módosítanak a taktikai nézet kezelésén.
De eredetileg azért csúsztatták el október 7-ről november 18-ra, hogy legyen idejük tesztelni és bugfixelni a játékot. Nem, nem akarom tudni milyen lett volna, ha ezt október 7.-én kiadják.
Remélem tényleg állják a szavukat és erősen ráfekszenek a játék hibáinak javítására. Ha valaha elkészül a tényleges 1.00-ás verzió akkor egy nagyon korrekt játék lesz, addig viszont „felejtős”. Ennyi pénzért pedig pláne... sajnos a vérbeli fanokon kívül másnak nem tudom egyelőre szívből ajánlani a játékot. Csak az jár jól, aki vár vele. Idővel kiforrottabb lesz (patchek által) és olcsóbban is hozzá lehet majd jutni. Ismervén az EA díjszabását, a 2015-ös karácsonyi szezonban már ezt is 3000 Ft-ért fogják szórni, mint most a FIFA 14, Battlefield 4 és NFS Rivals triót. Személy szerint én már baromira unom ezt a sok alfa és bétatesztelést. Ha ingyen adnák kevésbé lennék dühös, de úgy, hogy még 10 000 Ft-okat is fizetnem kell érte, hogy bétateszter legyek, eléggé abszurd dolognak érzem...
És még vegyek hardvereket is bődületes összegekért, amiken játszatok a félkész béta játékaimmal, amik közel sem használják ki a jelen hardverekben szunnyadó lehetőségeket. Ez jelenleg a játékipar 2014 végén.
Szívesen játszanék vele, mert ennek ellenére szórakoztat és baromira érdekel (a sztori, a karakterek, a döntések, a végkimenetel), de jelen félkész állapotában közel játszhatatlan a gépemen, szóval valószínűleg hanyagolni fogom, amíg nem lesz rá valami gyógymód. Persze nincs csúcskategóriás gépem, de nehogymár egy i7-es proci és egy R9 280X VGA ne birkózzon meg vele, akár kisebb grafikai beállításokon is.
De legalább a Denuvo nem művelt nálam eddig semmi rendelleneset...
Vagy csak még nem tudok róla! -
gseldon #2557 Itt egy hardware riport tőlem is, azoknak akik nem tudják futni fog-e, összehasonlításképp, mert az enyém aztán nem nagy eresztés.
i3-2100, Ati HD6850 1 GB ram, 8GB DDR3
High beállításokkal 1650x1050-ben akadásmentesen fut. Az SSAO-t, meg tessalation-t ki kell kapcsolni, a többi extra effekt mehet. Szép így is nagyon. -
Hurkans #2556 Sziasztok tényleg utolsó hülye kérdésem: játszik valaki ehhez hasonló gépen? Szerintetek el fog-e futni akadás mentesen?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ezért lett volna fontos, hogy meg tudjam nézni előtte elmegy-e szépen, de akkor így kicsit lutri lesz... -
#2555 Ok, ezt használom én is, ez a legutolsó béta driver
Csak nem értettem, milyen patchre gondolt, azt hittem, kijött valami javítás a driverhez
:-) -
#2554 én logitech driverből a numerikus számokat szoktam rápakolni az egér gombokra, úgy enged mindent -
#2553 Igen, erre gondoltam csak az istennek nem találtam meg, köszi! :) Hiába a munkahelyi laptopom nem a legjobb :)
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2014.11.21. 09:27:31