162
  • zoliapu
    Jó és minden magyar karakter van is? Pl sok mai telefon meg sem bírkózik a ű ő betükkel...
    sztem semmi baj a hagyományos merevlemzzel ha van benne SSD is.
  • gemihu
    Én úgy gondolom,hogy az apple fanok másképp gondolkodnak,hiszen ezt kívánja meg tőlük a cég (a szlogen is erre utal) :)
    Nade komolyan, az apple cuccoknál az van,hogy minden legyen "smooth":) .. és inkább kevesebb cucc legyen benne, még akkor is,ha ez mindenki más számára alap..
    A másik fél meg, nem baj,ha ratyi,de legalább megy, vagy döcög.. vagy akármi..,majd hegeszt hozzá valaki valamit,ha most még nincs is benne..

Ugye most mindenki utálni fog ezért:)))

• morden
    Én pedig úgy látom, hogy شما نمی توانید با توجه به نظر من به زبان انگلیسی ، شما آن را با نام من (visszafelé kezd majd az olvasát :D hátha ettől megváltozik a véleményed, és magadra veszed :D )
  • morden
    Fene az izlésed, nekem a legutolsó szempont lenne, hogy mozgó alkatrész legyen vagy ne legyen, amíg nem nyitottam fel , nem is tudtam hogy rendes vinyó van benne, amit akár mikor cserélhetek mondjuk 500gbra a mostani 160gbról( ami a csúcs ipad 2 modell kapacitásának 5x-e :D ) (kínaiból meg alapmoddel :D )
  • wraithLord
    Mert az androidok fellázadnak. :)
  • Papichulo
    "mert a troll, minden alap nélkül személyeskedik"

Nem egeszen:
    "In Internet slang, a troll is someone who posts inflammatory, extraneous, or off-topic messages in an online community, such as an online discussion forum, chat room, or blog, with the primary intent of provoking readers into an emotional response[2] or of otherwise disrupting normal on-topic discussion."

Szerintem ez szepen lefedi a te hozzaallasodat ebben a topic-ban. De nem fogok ebbe a vitaba belemenni. En igy latom es nem fogsz tudni meggyozni az ellenkezojerol. So, troll away!!! :)
  • narumon
    Hiába ferdítesz továbbra is:
    Az ipad jelenleg a legolcsóbb tablet a tudásához képest. A te általad hasonlított kínai nem tablet, nem használható jobban és egy csomó korlátozást tartalmaz.
    Elismerem hogy neked az a jó, de az kicsit vicces, hogy akkor szerinted mindenkinek az a jó. Ezt is leírtam már, hogy nálam tabletnél MINIMUM követelmény, hogy ne legyen benne mozgo alkatrész, az akksija a lehető legtovább bírja, és nagyon jó legyen a kijelzője. Pont ezek azok a dolgok amikben a te kínaid nem tud teljesíteni, így innentől teljesen kiesik akármennyi is az ára.
  • morden
    Nem , mert a troll, minden alap nélkül személyeskedik , én nem személyeskedem és nem minden alapot nélkülöz a mondanivalóm. (bár tényleg nem jó úgy vitatkozni, hogy amit te mondasz az hülyeség, amit én mondok az a való ha nem hiszed hülye vagy :D )
  • Papichulo
    Te most mar csak troll-kodsz. Valdd be! :)))
  • morden
    Ja és haverjaim a 6 ezres ipod replikával tolták fel a cuccot, és ott röhögtek (jogosan) hogy megvan az 50 ezres cuccom, csak éppen használni nem lehet :D
  • morden
    Nekem az appleről emlékben az maradt meg , hogy vittem házibuliba a touchot hogy majd a fasza zenéket feldobjuk gépre és mehet a party, azt ott égett a pofám, hogy nem tudtuk átteni gépre az a 10 mp3-at :D akkor megköszöntem az alma együttműködését velem és messzire kerülöm.
  • morden
    Tehát a hivatkozott hozzászólásodban írod temagad, hogy ahhoz hogy úgy lehessen használni(ipad) mint bármilyen más gépet(pl én tablettem), még ezt azt le kell tölteni, konfigurálni kell, kompromisszumot kell kötni és megvenni a méreg drága kiegészítőket (vagy olcsó kíniaval helyettesíteni, de az ördögtől való)
    Míg ugyan ezt megkapod harmad(vagy kevesebb áron) bár nincs rajta az apple matrica :D

Tehát apple drága kis faragással használható, kínai olcsó egyből használható, akinek számít az ár és a használhatóság (és van kis esze) nem applét vesz, akinek nem számít semmi csak a matrica (és hogy ezzel toldja meg a férfiasságát) az applét vesz.
  • narumon
    Na ezt már végképp nem értem, ne haragudj de nem tudlak követni. _Gyanítom nem bennem van a hiba...
  • morden
    Köszi, hogy bebizonyítottad azt amit írtam, szóval mindenre lehet használni, csak ezt meg azt le kell tölteni meg még ezt meg azt meg kell venni és voálá előáll egy olyan masina mint a harmad árába kerülő tabletem, és még én vagyok a hülye :DDDDDDD
  • narumon
    Hehh? Keress már vissza hol írtam ilyet? Van itthon pár kínai termék csak nem a dzsunka fajtából.
  • narumon
    Létszükséglet a levegő a víz a kaja... az összes többi dolgot nem azért veszik az emberek mert az.
  • narumon
    Vazze teljesen hülye vagy. Ott van lent a lista nem én írtam, még mindig az ipad a legolcsóbb tablet a piacon. Nem nem a te hülye HDD-s billentyűzetes akármid még mindig nem az.
  • morden
    A félreértések elkerülése végett, szeretném jelezni, hogy az apple nem atomszar meg stb , hanem korlátozottan használható és túlárazott (bár ha az ingyen csere készülék is benne van az árba akkor már olcsóbb ) és vannak alternatívák az almán túl is (bár nincsenek úgy vírusmarketingezve mint az apple )
  • narumon
    Nemáááááááááár! Miért és miért kell mindig újra és újra elmagyarázni azoknak az embereknek akik képtelen kipróálni!!!! Nem gond, ha nem próbálod ki csak ne terjessz hülyeségeket... csak néhány dolog:

"Ilyen pl. a flash tamogatas hianya, ami az internetes videok jo reszet es a flash alapu alkalmazasok 100%-at kizarja."

Ezzel még egyet is értenék csak annyit, hogy az internetes videok jó része (legalábbis a mainstream) nem flash alapú szóval gond nélkül nézhető. Flash alapú alkalmazásokból minden valamire valónak megvan az iOS párja ergo nincs rá szükség, de oké ezt aláírom, hogy nincs flash ez még gond is lehetne. DE

"Ilyen az, hogy nem lehet a netrol valahonnan leszedett media file-okat hasznalni, mert drm mentesek."

Miért ne lehetne használni? Bármit ráraksz (kis túlzással) lejátsza, NEM kell neki DRM. Nem kell hozzá jailbreak sem. Ez az állítás úgy ahogy van NEM IGAZ.

"Tehat pl. egy bongeszovel leszedett doc file-t nem igazan lehet atszerkeszteni, belerakni egy harmadik alkalmazas altal generalt kepet, majd egy negyedik alkalmazassal elkuldeni,"

A copy-paste tökéletesen működik alkalmazások között is, akár komplett oldalakkal is. Tehát a fentit mindenféle gond nélkül meg tudod csinálni.

"esetleg egy usb-s nyomtaton kinyomtatni vagy egy pendrive-ra felmasolni."

Mindkettőt akkor tudod megtenni ha megvan a megfelelő kiegészítőd az ipadhoz. Alapból nem adják.

"Persze ha valaki feltori az ipdad-jet, akkor lehet,"

Ezek egyikéhez sem kell törni.
  • morden
    Naaa, egy apple fanboy kínai replikát használ az ipadjához, közben meg habzó szájjal üvölti, hogy ami nem apple és kínai az szar, epik ön gól :D
  • Utokverek
    Azért fogy kevés, mert csak az apple fanboyok vannak annyira behülyítve, hogy vegyenek egy nehézkesen használható átmenetet. Bocs azoktól, akiknek tényleg hasznos, de a legtöbb ember nem azért veszi, mert létszükséglet.
  • morden
    Ha neked az megfelel, hogy 200ezeres gépedhez ,hogy alap feladatra tud használni kell még venned x ezer forintért + dolgot akkor lelked rajta :D

A következőket tételesen : "iphonet bármilyen film lejátszására, bármikor cserélhető csengőhanggal, netről letöltve programokat és normális supporttal"

-jó sokszor írtam hogy filmnézésre alkalmas.
    -Csengőnahgot a 90-es évek elejétől lehetett cserélni és letölteni
    -A support: kivel tisztában vannak azzal, hogy ha elromlik akkor esély nincs javítani cserélni kell, lehet ezért adják dupla árba az ipadot, egyből kettőt kapsz csak nem tudsz róla :D
  • kvp
    "Az tény, hogy tablet nem alkalmas gépelésre, így már a használható területek nagy részére alkalmatlan, vagy nehézkes,"

Idealis esetben barmilyen usb-s vagy blutooth-os billentyuzetet ra lehet kotni egy tablet-re (ha nem apple termek). Nemelyik android-os keszulekben egyebkent van billentyuzet is, bar ezek mar inkabb netbook kategoriasak.

Az apple keszulekeknel nem a hardver a gond, az majdnem 100%-ban megegyezik az osszes tobbi gyarto termekeivel. A szoftverbe epitett limitek a gondok es ez nem azt jelenti, hogy nem tudja a gep, hanem az, hogy ezek le vannak tiltva valamilyen filozofiai okbol. Ilyen pl. a flash tamogatas hianya, ami az internetes videok jo reszet es a flash alapu alkalmazasok 100%-at kizarja. Ilyen az, hogy nem lehet a netrol valahonnan leszedett media file-okat hasznalni, mert drm mentesek. Aztan ott van az, hogy az iphone nem kepes megosztani adatokat a telefonra telepitett alkalmazasok kozott. Tehat pl. egy bongeszovel leszedett doc file-t nem igazan lehet atszerkeszteni, belerakni egy harmadik alkalmazas altal generalt kepet, majd egy negyedik alkalmazassal elkuldeni, esetleg egy usb-s nyomtaton kinyomtatni vagy egy pendrive-ra felmasolni. Persze ha valaki feltori az ipdad-jet, akkor lehet, de ennyi erovel akar mar android-ot is tehet ra es akkor meg a linux-os desktop alkalmazasok is elmennek rajta.

ps: Nemreg poenbol felraktam egy x86 emulatort az android-os telefonomra. Es mukodik! (a kozepaktegorias telefon egy PII-es tudasat hozta csak tobb a ram-ja, de windows-hoz es office-hoz ez is eleg, foleg ha van monitor kimenet a keszuleken) A google valamiert kizarta a market-rol, de a sourceforge-rol is siman felment, mindezt ugy, hogy nincs feltorve a keszulek, meg csak nem is halozatfuggetlen. Egy ketmagos 1 Ghz-es android-os telefon, kb. egy 1 Ghz-es egymagos x86-os netbook tudasat hozza ami nem sok, de ahhoz kepest, hogy befer az ember ingzsebebe szerintem egesz jo. Kulso monitorral es billentyuzettel pedig sima desktop gepkent vagy media pc-kent is hasznalhato.
  • narumon
    Bocs ez az én példámban úgy néz ki, hogy egyrészt 108e forintos ipad, másrészt csak akkor kellene a bill ha szeretném (15$), de nekem nincs szükségem rá, így nem kell, és ha nyomtatni akarok valamit akkor ráküldöm a wifis nyomtatóra és kész.
  • narumon
    Ezt már múltkor beszéltük. (kicsit idegesítő, hogy az anti apple fanboyok mindig ragaszkodnak ahhoz amit kitaláltak még akkor is ha 25x kiderült hogy hazugság.)
    Ha akarnám akkor hozzáteszek kegy kinai 15$-os BT billentyűt és kész. Persze ragaszkodhatsz a hülyeséghez csak ne csodálkozz ha téged is annak néznek.
  • morden
    Tájékoztatásul közlöm, hogy az ipad is echta kínai :DDD aztán ha már legépelted a 200e cucchoz még külön megvett billentyűzettel amit akartál, csűrd rá egy usb-s nyomatótra aztán nézd meg hogy beszélgetnek egymással :D

(tudom karakán a véleményem, de igyekszem példákkal is bizonyítani az igazamat, nemcsak azzal , "hogy apple jó aki mást használ igénytelen", mert éppen ez a vélemény ráeröltetés a másikra)
  • narumon
    Hoppáááá, tehát ahelyett hogy elismernéd, hogy baromságokat írsz, gyorsan visszavonulót fújsz némi fröccsögéssel.
    Nem baj megszoktam már az ilyen emberek stílusát, és igen használni is fogom az iphonet bármilyen film lejátszására, bármikor cserélhető csengőhanggal, netről letöltve programokat és normális supporttal. Bár érdekes, hogy hogy teszem ezt amikor szerinted egyiket sem tudja...
  • morden
    @Narumo @Namelesske
    Végülis is csak 99 dollár és már lehet is gépelni rajta, a 10 dolcsis alap (HUN101) billentyűzetnél 10x gyorsabban gépelsz, 10x kevesebb elütés és 10x jobb mert apple :D
  • narumon
    Peeeersze peeersze... a kínai szar nem egyenlő azzal amit kínában gyártanak, hanem amit kínában hajigálnak össze.. nagyon nem mindegy.
  • djmirage
    Áhh mindegy... Minek jártatom a szám. Vegyél ifónt és használd egészséggel azt a sz@rt. :D
  • Caro
    Az ipad is kínai szar...
  • narumon
    Na itt látszik, hogy fingod sincs hozzá. Valahol hallottál valami baromságot és marad a szajkó. Ha nem akarod égetni magad valótlanságokkal legalább a googleben nézz utána ha már nem láttál még ilyet élőben....
  • narumon
    "1. Ha egy weboldalnak nincs kifejezetten tabra optimalizált változata - vagy natív tab alkalmazás változata - akkor még a böngészés is kínszenvedés rajta. Sajna egy egérmutató 72 dpin meg egy ujj 160 dpin közel sem ugyanazt a pontosságot tudja, és a weboldalak az elsőre vannak optimalizálva. Most a mikrokapcsoló 100%-os működéséről meg a tapi esetlegességéről, a virtuális billentyűzetes bohóckodásról nem is beszélek."

Gondolom nem ipadról beszélsz, mert ha azon neteztél már akkor tudod, hogy arra a legjobb, egyszerűen sokkal gyorsabb, jobb a kezeddel netezni mint egérrel. A síma weboldalak tökéletesen mennek rajta, nem kell semmilyen optimalizálás (sőt ha véletlen az jön be alapból akkor kapcsolgat vissza az ember kétségbeesetten).
    Ez az amiben a tableteket (ezek szerint a jót) lehetetlen megverni. Bárkinek a kezébe adod két pillanat múlva már egyértelmű, hogy az egeres net a múlté.

"2. E-book olvasónak rossz, mivel egyrészt nehéz, másrészt csak árnyékban használható. Samsung Galaxy Tabot hordok haza a cégtől, mutattam az asszonynak hogy vannak rajta e-bookok, kipróbálta, 2 perc múlva visszaadta, hogy ez gagyi - ki vesz ilyen szart. Vettem egy Kindlet magamnak komoly 32eFt-ért, 2 perc után azt mondta hogy jópofa, éjfélig fennmaradt olvasni, és minden reggel elkunyizza - venni kell egy másikat, mert ez így nem állapot:-) Ja, és egy tablethez képest pihekönnyű, befér(ne) az öltöny belső zsebébe, hetente 1x bőven elég tölteni, stb."

Namost ezt megint embere válogatja, én erre használom a legtöbbet az ipadot. Fényben is viszonylag jól olvasható de azért nyári napfényben tényleg nem lehet elolvasni (másrészt a könyvet sem mert kiégeti a szemed), a nehézség egy dolog, részemről abszolút nem gáz a súlya az ipad2 még könnyeb is, de sajna nem sajna nekem csak az egyes van, a lényeg, hogy ennél egy komolyabb könyv bizony nagyobb súlyú. Ebook olvasásra tökéletes mármint ha ki is használod, én pl rengeteg pdf-et olvasok rajta, a Science-től elkezdve a Nationalig mindent. Ezt egy kindleel meg sem tudod tenni, ráadásul nálam a szempont a 10" volt, Samsung Galaxy Tab szerintem kicsi, a síma kindle meg egyenesen vicc, a 10"-osért meg elkérnek majdnem 100e forintot és messze kevesebbet tud mint egy pad.

"3. Film nézés: szerintem elég sokat elmond a többi területről, hogy még talán erre a legjobb. Sajna az, hogy szinte folyamatosan töltőn kell lennie mint egy laptopnak elég sokat levon a mobilitásából."

Megintcsak ipadot tudom felhozni, filmnézésssel is 9-10+ óra az akksi ideje ezt csak nagyon kevés noti csinálja utána, és elég messze van az állandóan a töltőn kell lennie szövegtől.
  • Namelesske
    @Modern

Akkora hülyeségeket beszélsz, és erőlteted rá a véleményed mindenki másra, hogy azt már nem hagyhattam szó nélkül. Kit érdekel, hogy te beleszerelmesedtél a te kínai szarodba, és szerinted az ezerszer jobb mint egy ipad. Szerinted ahhoz nem lehet BT billentyűzetet csatlakoztatni? Nincsen hozzá dokkolós billenytűzet. Ha neked jó egy teszkós usb generic keyboard a kínai tábládhoz hát tessék, de nem mindenki olyan igénytelen mint te.
  • narumon
    Háhhháhháááá :)
    Ezek szerint nálad az a minőségi gyártó és minőségi support, hogyha beviszel valamit akkor kapsz egy papírt meg egy majd hívunk szöveget és két hét múlva is azt nézed, hogy mikor kapod vissza, mit gányoltak rajta, stb. Ezt is lehet szeretni de azért én inkább a másik megoldást választom köszi!
  • Komolytalan
    Copy-pastelni lehet vele, egy középszar alkotmányhoz meg az is simán elég :-D
  • Ferrer
    Ehhez már nem is szólnék hozzá XD
  • djmirage
    A netre felmehetsz, de pl csengőhangnak nem kezel pl mp3-at. A felmásolt filmet nem játssza, csak ha store-ból veszed... és még sok fincsiség. Am láttam már ifónt, a barátom is kapott egyet munkaeszköznek, hisz ehhez nyújt supportot. Nem láttál még jó telefont mi? :) A csendben maradtál volna... :)
  • morden
    Az tény, hogy tablet nem alkalmas gépelésre, így már a használható területek nagy részére alkalmatlan, vagy nehézkes, (pl el nem tudom képzelni ki volt az a mazohista aki az alkotmány jó sok oldalát tényleg ipadon gépelte, majd ipadról kinyomtatta :D

( jah a zunglong pc-re kötsz 1 billentyűzetet rádugod az USB nyomatót és már kész is :D )
  • djmirage
    Rosszul tudod, Magyarországon VAN support a német nyelvűeknek. A magyaroknak Görögben van (LOL) angol nyelvű... Keveset tudol barátom. :)