Miért fogy kevés androidos tábla PC?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narumon
Erre van az egy mozdulatos javítás. Rollover alatt nem tudom mit értesz fizikálisan én minden nap netezek a paddal nem ütköztem még problémába.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Okés de ez 6" könyörgöm. Alig nagyobb mint egy telefon. Már a legelején leírtam, hogy 10" elvárás! Ezért nem vettem kisebb tabletet. És akkor még csak a könyvolvasó funkciókról beszélünk.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

smv
Igaz nekem nincs tabom csak egy Motorola Defy-m, meg egy iPhone-m de mindkettõn egyszerû a megoldás a 16 pixeles ikonsorra. Ennek a megoldásnak a neve: zoom.

Egy mozdulattal kinagyíthatod fél képernyõnyire azt a 16 pixelt, onnantól kezdve pedig nem 16 pixelt kell eltalálnod (mint egérrel), hanem 300at.

Starcraft + Diablo III - esemve

Sõt 114 USDért is van, ha a képernyõvédõn el tudod viselni a reklámokat.
Például van egy 20 pixeles ikonokból álló ikonsorod. PCn ez teljesen normális, tableten kattinthatatlan. Pl rolloverre mûködnek dolgok, nem kattintásra. Tableten nincs rollover.
Na meg úgy zabálja az áramot mint az állat.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

"Amugy a rossz hirem, hogy az iPad2-ban van 802.11n WiFi, ami boven nagyobb savszelesseget nyujt, mint 100mbit."

jaja elméletben... gyakorlatban max max 2 méterre az antennától akadály nélkül...

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

És 139 USD? Kindle 3 WIFI
És még csak azt se mondhatjuk, hogy de ez amcsi ár, mert szállítással együtt 160USD, és vámot/áfát is az amazon fizeti.
Akkor a javas linuxon futó program sem linuxon fut igazából 😄DDD
Ugyanis az android egy sima linux, kiegészítve egy gugli által készített java vm-el (dalvik) és azon fut a programok egy része, de nem mind.

narumon
379$ nekem olyan nagyon nem tûnik nyomott árnak.

narumon
Arra még most sem válaszoltál, hogy miért kéne egy weboldalhoz az a fene nagy pontosság...

Ipadra is hagyományos asztalni fejelsztik az appokat 😄, még egy terület amire nem jó az ipad 😄
Linuxra, mint operációs rendszerre írt programok ELF binárisok, az android alatt nem ilyenek futnak.
Megvan neki a saját SDK-ja, erre írtam, hogy a linuxhoz nem sok köze van.
(amúgy mintha azt hallottam volna, hogy az újabb androidra már lehet natív alkalmazásokat fejleszteni, de nem vagyok nagyon tájékozott a témában)

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Egy Kindle olcsóbb mint a szemorvos... Nyilván ez amiatt is igaz, hogy az Amazon erõsen nyomott áron adja a kicsikét, a reális ára nem 32, hanem 100eFt környkékén van (lásd magyar kiadók által preferált txtr).
Errõl beszélek én is, hogy fejleszteni kell rá, mert a PCre fejlesztett alkalmazások egy kalap sz.rt nem érnek tabon. Nyilván PCn nincs G érzékelõ, multitouch se alap, de azért ne mondjuk már, hogy PC készült weboldalakat, jobban lehet kezelni tabon úgy, hogy az egeret kb 40 pixel pontossággal lehet pozícionálni, és virtuális billentyûzeten kell gépelni. Mert ez a narufanboy errõl ugatott.
"Az androidnak a linuxhoz nem sok köze van... linuxon minden egyszerûbb."

A Linux egy kernel, és mivel az Android is rá épül, van hozzá köze. Kb. annyi mint az iOS-nek a XNU-hoz <#fejvakaras>

"Ilyen az, hogy nem lehet a netrol valahonnan leszedett media file-okat hasznalni, mert drm mentesek."

Simán lehet, nettó hazugság. <#banplz>

"Tehat pl. egy bongeszovel leszedett doc file-t nem igazan lehet atszerkeszteni, belerakni egy harmadik alkalmazas altal generalt kepet, majd egy negyedik alkalmazassal elkuldeni,"

Simán lehet, nettó hazugság. <#banplz>

Nem értem miért kell látatlanban, hallomások alapján véleményt formálni. Önmagadat teszed nevetségessé.
narumon
"Szerinted:
- Jobb böngészni pontatlan, ujjas baszkurálással, 2x nagyobb dpin mint számítógépen, egérrel."

Nem tudom hol jön elõ hogy pontatlan. Mi a franchoz kell netezéshez az a fene nagy pontosság? Nem mindegy hogy a mûsorújság feliraton az "s" betûre böksz véletlen vagy az "o" betüre?

"- Jobb vakulni TFTn könyvet olvasva, mint a háttérvilágítás nélküli e-Inken."

Határozottan igen már csak azért is, mert sokat olvasok este, lekapcsolt lámpánál amikor feleségem alszik, így zavarom legkevésbé. Anno a notebookot is így használtam, nem fényárban. És mégegyszer; amíg a kindle-en nem lehet egy PDF magazint elolvasni képekkel, mindennel addig szóba sem jöhet. Ez a legnagyobb gondja nem a háttérvilágítás mentesség (ami szintén gond, de nem akkora)
"Fanboy vagy öcsém :-)"
Igen, valóban, pont most beszéltük meg, hogy ha nem egyeznek az igények akkor a másik már csak fanboy lehet vagy hülye. Részemrõl (szigorúan IMHO), a kindle egy használhatatlan túlárazott valamit. Ettõl még másnak lehet, hogy pont megfelel, ezért használtam a részemrõl kifejezést. Nem nyitok vitát arról, hogy melyik jobb, mert már kinyilatkoztattad, hogy aki nem arra használja mint te a fanboy vagy hülye.

"Most éppen Galaxy TABom van teszt készüléknek, mert a 7 colos kijelzõ általánosabb mint a 10."

Általánosabb? ez alatt mit értesz? Nos, ami miatt nekem nincs Galaxy tabom az pont az amirõl te is beszélsz. Mert a 7" képernyõ nekem nagyon kicsi, fõleg netezéshez, de olvasásnál is jobb a 10". És akkor most irhatom, hogy jéé hát vehettem volna én is Galaxy Tabot, de nem. Amikor én vettem akkor több eszközt is kipróbáltam (talán itt SG-n is tudják tanúsítani, kaptam tippeket, próbára eszközöket), de mindegyiknek volt valami stiklije.

"De semmi, ismétlem semmi olyan felhasználási területet nem találtam, ahol egy tabletet szívesen használnék."

Ez te vagy! Akkor mindenkinek így kell gondolkoznia? Most írjam azt, hogy hülye aki motort vesz, mert semmi de semmi felhasználsi területet nem találtam ahova most motort vennék? Öcsém vonatkoztass el egy kicsit magadtól. Én leírtam mire használom, tartom, hogy azokra sokkal jobb mint egy noti, tudom mert az is van otthon egy pár.

Komolytalan:igazad van,hogy könnyebb e-inken olvasni,de megéri-e külön olvasót venni? Majd eldönti,ki mennyit olvas.
Amúgy ez volna a jó megoldás a tabletekre:
http://www.pixelqi.com/
Elvileg van is már ilyen kijelzõs..
Tud háttérvilágítós és normál módban is mûködni..

Még egy fontos dolog a gépeléssel kapcsolatban. Azért ne feledjük el,hogy van amit billentyûvel nehéz megoldani, vagy egérrel. Illetve helyettesíthetünk érintõképernyõs megoldással. Aki alkalmazást fejleszt tabletre ,nem úgy fog nekiállni,mintha hagyományos bill+egér kombinációs alkalmazást fejlesztene már csak a multi touch miatt is. Persze vannak olyanok is,ahol nélkülözhetetlen a gépelés,de szerintem egyre kevesebbet kell gépelni. Pl a levelezést sok helyen az üzenetküldés helyettesíti. Ott már nem kell beírni a címzettet,hanem ráböksz és kész. Másrészt hangfelismerõ rendszerek is fejlõdnek.
Szerinted:
- Jobb böngészni pontatlan, ujjas baszkurálással, 2x nagyobb dpin mint számítógépen, egérrel.
- Jobb vakulni TFTn könyvet olvasva, mint a háttérvilágítás nélküli e-Inken.
Fanboy vagy öcsém :-)

Most éppen Galaxy TABom van teszt készüléknek, mert a 7 colos kijelzõ általánosabb mint a 10. Viszont ha leadom az igényt, hogy kell egy iPad2, vagy akármi más szar, és 1 héten belül megkapom. És ha tetszene, akkor igényelnék is, mert hülye azért nem vagyok. De semmi, ismétlem semmi olyan felhasználási területet nem találtam, ahol egy tabletet szívesen használnék. Mert egyszerûen gagyi. Lehet rá fejleszteni vérrel és verítékkel könnyedén használható alkalmazásokat - így akár cégeknek is lehet jó. De saját alkalmazások nélkül egy kalap sz.r, mert a desktopra készített webes UI-k egyszerûen nem alkalmasak tabes használatra.
narumon
Alapesetben mondjuk egy emailt inkább igy gépelsz
http://www.youtube.com/watch?v=k6ILwfqFZxs&feature=related
Ennél mondjuk én valamivel gyorsabb vagyok, de szerintem ez egy átlag. Bár itt nem használ ékezetes betûket de az nem sokat von le a sebességbõl.

zoliapu
Sztem is olcsóbbak lennének ha kisebb SSD -kel adnák õket, aztán meg lehet támogatni ha kell pár pendrive-al õket.
Errõl a bevitelrõl had ne mondjak semmit inkább (még telefonnál elmenne)...

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

Gerygrey
Hát ez így elég nyögvenyelõsnek tûnik... (az iPad mentségére legyen szólva: Androidon is hasonlóan kényelmetlen az ékezetes gépelés, ezért írok inkább ékezet nélkül ha telefonról netezek)
narumon
Már megint tökéletesen egyetértek. (Hol voltál eddig? Keblemre! 😄)
Számtalanszor próbálom az itteniekbe sulykolni, hogy olyan, hogy tökéletes nincs, max olyan van, hogy kinek mi a fontos. Ezért utálom mikor valaki meg akarja mondani, hogy amit õ vett az a legjobb a többiek meg hülyék. Simán el kellene fogadni, hogy másoknak más a preferenciája, de ez már valamilyen szintû toleranciát is feltételez ami nem feltétlenül van meg az itteni emberekben.
Ami a lényeg, én úgy vettem iphonet, hogy kurvasok telefont megnéztem és kipróbáltam, az anti apple trollok szerint ez meg sem történhet. Viszont érdekes módon engem nem látnak HTC topikban HTC ellen fröccsögni, vagy nem megyek a suzukionline-ra magyarázni, hogy az egy szar. Egyszerûen elfogadom, hogy van akinek ez tetszik, erre van pénze, vagy egyéb (általam meg nem értett okból) ezt vette. Ennyi.

narumon
Elég gyorsan lehet vele gépelni ahhoz, hogy be tudj írni egy egy forum hozzászólást vagy válaszolni egy emailre. 80 oldalt meg minek gépelnék vele?

narumon: én csak azt mondom ezzel,hogy vagy ez ,vagy az, de igazából tökéletes megoldást senki se tud felmutatni. Maximum elfogadod valamelyik gyártó megoldását. Ez viszont azon múlik,hogy mit tartasz fontosnak és mirõl mondasz le ..
narumon
Van minden magyar karakter persze.
SSD-vel nem is lenne bajom, de egybõl nem 60e-ért adnák azt a kütyüt ezt kéne mordernek megértenie. A 16GB flashnek ára van. Valószínûleg többszöröse mint az övében lévõ HDD-nek. Nem véletlenül nincs a kínaiban.

narumon
Nem, én teljesen egyetértek. Pontosan tudom, hogy miben korlátozott néhány cuccom, de ezek SZERINTEM eltöpülnek az elõnyök mellett.
Ezért nehéz elmagyarázni egy akárkinek, hogy miért olyan lejátszóm van otthon ami "csak" CD-t játszik le ráaádsul többhavi fizetésnyi áron, amikor 9.900-ért szokott lenni a tescoban mindentjátszó dvd lejátszó... 😊

Remek és milyen gyorsan lehet írni vele, ki is dobom a billentyûzetet, ide nekem egy ilyet, pikk pakk legépelem a 80 oldalt, még kis is javítja a szentem (bezzeg a szar kínai tablet magyar nyelvû officeal 😄 )
passatgt

zoliapu
Jó és minden magyar karakter van is? Pl sok mai telefon meg sem bírkózik a û õ betükkel...
sztem semmi baj a hagyományos merevlemzzel ha van benne SSD is.

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

Én úgy gondolom,hogy az apple fanok másképp gondolkodnak,hiszen ezt kívánja meg tõlük a cég (a szlogen is erre utal) 😊
Nade komolyan, az apple cuccoknál az van,hogy minden legyen "smooth"😊 .. és inkább kevesebb cucc legyen benne, még akkor is,ha ez mindenki más számára alap..
A másik fél meg, nem baj,ha ratyi,de legalább megy, vagy döcög.. vagy akármi..,majd hegeszt hozzá valaki valamit,ha most még nincs is benne..

Ugye most mindenki utálni fog ezért😊))

Én pedig úgy látom, hogy شما نمی توانید با توجه به نظر من به زبان انگلیسی ، شما آن را با نام من (visszafelé kezd majd az olvasát 😄 hátha ettõl megváltozik a véleményed, és magadra veszed 😄 )
Fene az izlésed, nekem a legutolsó szempont lenne, hogy mozgó alkatrész legyen vagy ne legyen, amíg nem nyitottam fel , nem is tudtam hogy rendes vinyó van benne, amit akár mikor cserélhetek mondjuk 500gbra a mostani 160gbról( ami a csúcs ipad 2 modell kapacitásának 5x-e 😄 ) (kínaiból meg alapmoddel 😄 )
wraithLord
Mert az androidok fellázadnak. 😊
"mert a troll, minden alap nélkül személyeskedik"

Nem egeszen:
"In Internet slang, a troll is someone who posts inflammatory, extraneous, or off-topic messages in an online community, such as an online discussion forum, chat room, or blog, with the primary intent of provoking readers into an emotional response<2> or of otherwise disrupting normal on-topic discussion."

Szerintem ez szepen lefedi a te hozzaallasodat ebben a topic-ban. De nem fogok ebbe a vitaba belemenni. En igy latom es nem fogsz tudni meggyozni az ellenkezojerol. So, troll away!!! 😊

narumon
Hiába ferdítesz továbbra is:
Az ipad jelenleg a legolcsóbb tablet a tudásához képest. A te általad hasonlított kínai nem tablet, nem használható jobban és egy csomó korlátozást tartalmaz.
Elismerem hogy neked az a jó, de az kicsit vicces, hogy akkor szerinted mindenkinek az a jó. Ezt is leírtam már, hogy nálam tabletnél MINIMUM követelmény, hogy ne legyen benne mozgo alkatrész, az akksija a lehetõ legtovább bírja, és nagyon jó legyen a kijelzõje. Pont ezek azok a dolgok amikben a te kínaid nem tud teljesíteni, így innentõl teljesen kiesik akármennyi is az ára.

Nem , mert a troll, minden alap nélkül személyeskedik , én nem személyeskedem és nem minden alapot nélkülöz a mondanivalóm. (bár tényleg nem jó úgy vitatkozni, hogy amit te mondasz az hülyeség, amit én mondok az a való ha nem hiszed hülye vagy 😄 )
Te most mar csak troll-kodsz. Valdd be! 😊))

Ja és haverjaim a 6 ezres ipod replikával tolták fel a cuccot, és ott röhögtek (jogosan) hogy megvan az 50 ezres cuccom, csak éppen használni nem lehet 😄
Nekem az applerõl emlékben az maradt meg , hogy vittem házibuliba a touchot hogy majd a fasza zenéket feldobjuk gépre és mehet a party, azt ott égett a pofám, hogy nem tudtuk átteni gépre az a 10 mp3-at 😄 akkor megköszöntem az alma együttmûködését velem és messzire kerülöm.
Tehát a hivatkozott hozzászólásodban írod temagad, hogy ahhoz hogy úgy lehessen használni(ipad) mint bármilyen más gépet(pl én tablettem), még ezt azt le kell tölteni, konfigurálni kell, kompromisszumot kell kötni és megvenni a méreg drága kiegészítõket (vagy olcsó kíniaval helyettesíteni, de az ördögtõl való)
Míg ugyan ezt megkapod harmad(vagy kevesebb áron) bár nincs rajta az apple matrica 😄

Tehát apple drága kis faragással használható, kínai olcsó egybõl használható, akinek számít az ár és a használhatóság (és van kis esze) nem applét vesz, akinek nem számít semmi csak a matrica (és hogy ezzel toldja meg a férfiasságát) az applét vesz.
narumon
Na ezt már végképp nem értem, ne haragudj de nem tudlak követni. _Gyanítom nem bennem van a hiba...

Köszi, hogy bebizonyítottad azt amit írtam, szóval mindenre lehet használni, csak ezt meg azt le kell tölteni meg még ezt meg azt meg kell venni és voálá elõáll egy olyan masina mint a harmad árába kerülõ tabletem, és még én vagyok a hülye 😄DDDDDD
narumon
Hehh? Keress már vissza hol írtam ilyet? Van itthon pár kínai termék csak nem a dzsunka fajtából.

narumon
Létszükséglet a levegõ a víz a kaja... az összes többi dolgot nem azért veszik az emberek mert az.

narumon
Vazze teljesen hülye vagy. Ott van lent a lista nem én írtam, még mindig az ipad a legolcsóbb tablet a piacon. Nem nem a te hülye HDD-s billentyûzetes akármid még mindig nem az.

A félreértések elkerülése végett, szeretném jelezni, hogy az apple nem atomszar meg stb , hanem korlátozottan használható és túlárazott (bár ha az ingyen csere készülék is benne van az árba akkor már olcsóbb ) és vannak alternatívák az almán túl is (bár nincsenek úgy vírusmarketingezve mint az apple )
narumon
Nemáááááááááár! Miért és miért kell mindig újra és újra elmagyarázni azoknak az embereknek akik képtelen kipróálni!!!! Nem gond, ha nem próbálod ki csak ne terjessz hülyeségeket... csak néhány dolog:

"Ilyen pl. a flash tamogatas hianya, ami az internetes videok jo reszet es a flash alapu alkalmazasok 100%-at kizarja."

Ezzel még egyet is értenék csak annyit, hogy az internetes videok jó része (legalábbis a mainstream) nem flash alapú szóval gond nélkül nézhetõ. Flash alapú alkalmazásokból minden valamire valónak megvan az iOS párja ergo nincs rá szükség, de oké ezt aláírom, hogy nincs flash ez még gond is lehetne. DE

"Ilyen az, hogy nem lehet a netrol valahonnan leszedett media file-okat hasznalni, mert drm mentesek."

Miért ne lehetne használni? Bármit ráraksz (kis túlzással) lejátsza, NEM kell neki DRM. Nem kell hozzá jailbreak sem. Ez az állítás úgy ahogy van NEM IGAZ.

"Tehat pl. egy bongeszovel leszedett doc file-t nem igazan lehet atszerkeszteni, belerakni egy harmadik alkalmazas altal generalt kepet, majd egy negyedik alkalmazassal elkuldeni,"

A copy-paste tökéletesen mûködik alkalmazások között is, akár komplett oldalakkal is. Tehát a fentit mindenféle gond nélkül meg tudod csinálni.

"esetleg egy usb-s nyomtaton kinyomtatni vagy egy pendrive-ra felmasolni."

Mindkettõt akkor tudod megtenni ha megvan a megfelelõ kiegészítõd az ipadhoz. Alapból nem adják.

"Persze ha valaki feltori az ipdad-jet, akkor lehet,"

Ezek egyikéhez sem kell törni.

Naaa, egy apple fanboy kínai replikát használ az ipadjához, közben meg habzó szájjal üvölti, hogy ami nem apple és kínai az szar, epik ön gól 😄