162
-
morden #122 Amúgy szép csendben ma meggyőztél az ipadról, ha most vágnék bele azt vennék, bár arra, hogy este albérletbe ránézzek msnre, facebookra, meg esetleg 1-1 sorozatra, tökéletesen jó a kínai replika. (mondjuk még ezt se merném elővenni a nyíregyházi gyorsvonaton :D ) -
#121 Én is csak azt tudom mondani, hogy próbáld ki. Lehet drámaian leírni a folyamatot, de ha használod, akkor egyáltalán nem zavaró.
Ezen az elven (én is tudom, hogy baromság, a lényeg az, hogy bármit lehet túldramatizálni:D) > Magam mellett volt a kezem, most oda kell nyúlnom az egérért, meg kell fognom rendesen, sötétben is meg kell találnom, majd az egér gyorsaságától függően akármennyi távolságot meg kell tenni a kezemmel, de jaj basszus ez túl sok lett, most visszafele kell mozgatnom, addig amíg egy pixelre rámutató nyilacska pontosan a 16x16pixelnyi kis kockára nem kerül. Persze a mai monitorokon sokezerxsokezres felbontáson közel sem egyszerű 1 méter távolságról kiszúrni azt az egy pixelt, így közelebb kell hajolni, hogy az ember pontosan lássa, hogy jó helyre vitte-e az egeret. Ekkor meg kell nyomni a gombot, amit nem tarthatok túl sokáig lenyomva, és nem jó, ha kétszer nyomom le. És ráadásul az egész folyamatot nehezíti az akadós, koszosodó, rángatózó egér ami ráadásul egérpad, vagy legalábbis egy sík felület nélkül már nem annyira használható. -
#120 És a lényeget felejted el mindig. Nem állítottam soha, hogy mindenre ez a legjobb, de egy átlagosan jó kompromisszum. Sokat utazok. Hülyén néznék ki, ha vinnék magammal egy 10" Kindlet olvasni, egy valamilyen 10" körüli filmlejátszót, hogy tudjak filmet nézni. Valami játékgépet is esetleg. És egy olyan eszközt amivel tudok netezni. Duplacsomag lenne minimum. Erre vettem a netbookot, és ezt váltottam ki most egy tablettel. Egyszerűen. Vettem hozzá egy bőrtokot, olyan mint egy bőrkötésű füzet, nincs egy kiló, amire nekem kell tökéletes. -
#119 6" NEKEM kicsi. Barátom 4.3" telefonon olvas szerinte az tökéletes. Nem bántom, de nekem nem az. Ha elég lenne akkor elég lett volna a Galaxy Tab is. Ahogy már leírtam és nem szeretném többet ismételni, KICSI KICSI és KICSI. Csakis 10"-osokat néztem és hasonlítottam össze.
Tudod ha nekem kell egy 120m2-es lakás akkor hiába magyarázza nekem valaki, hogy de az 55m2-es sokkal olcsóbb és kisebb a fűtés számla, stb, az nekem akkor is kicsi marad. -
#118 Komolytalan: Érdekes aki próbálta már böngészésre, mindenki azt mondja, hogy sokkal jobb, egyértelműen ez a jövő. Innentől hiába jösz bármilyen számmisztikával meg akármivel, egyszerűen egy átlagembernek ez sokkal jobb módja a böngészésnek. Én húsz éve gépezek, hidd el ha nem lenne kényelmesebb, akkor nem szívatnám magam vele. Egyszerűen amikor hazaérek nem a gép elé ülök le nem a notit kapcsolom be, hanem előkapom az ipadot és azon nézem meg a szokásos netes oldalakat. Ez a bizonyíték. Bármikor elővehetném a notebookomat, sőt netbookom is van, de akár az asztali gép elé is odaülhetnék. Nem teszem. Ennyi. -
Komolytalan #117 A rollover az lehetővé teszi a mouse pointer aktuális helyzetének lekérdezését kattintás nélkül - ennek kb egy szemmozgás érzékelő felelne meg. Ami meg nincs.
Ez ugyanaz a kategória, mint a katt+zoom. Egy ddlb sliderét - ami kb 20x20 pixel egy "hagyományos" alkalmazásban hogy kezeled pl zoom segítségével? Rázoomolsz, mozgatod, visszazoomolsz, hűbaztúlsok, rázoomolsz, stb. Most egy csúszkáról nem is beszélek, mert az kb 5x10 pixel méretű. -
Komolytalan #116 Vagyis 1 kattintás helyett 1 multitouch, 1 kattintás, majd még1 multitouch hogy újra teljes képernyőt láss. És ez szerinted is egyszerűbb mint PCn böngészni? Mert narugyerek szerint igen. -
Komolytalan #115 6 collal mi a baj? Könyveket újratördeli, ahogy mondjuk egy word is újratördeli a szöveget, ha változtatod a lap méretet (betű méretet olvasás közben változtathatod). Emellett könnyű, ha 1 óráig egy kezedben tartod - mert mondjuk a másik foglalt, vagy szimplán csak pihenteted, nem cseszi szét a szemed, ugyanúgy olvasható mint a papír, hetente 1x elég tölteni 1 óráig. 70 éves begyepesedett (könyv)kritkusok térnek meg, amikor a kezükbe fogják.
Ábrákra, képekre meg írtam, hogy jobb a gyúródeszka méretű iPad, vagyis nem jobb, hanem kevésbé szar. Mert arra is igazán egy másfélszer akkora monitor jó. Vagyis erre se igazán jó, ahogy semmi másra se.
A kindle nem a tabletek konkurense. A kindle könyvet olvasni jó. A legjobb. Jobb mint a könyv. A tablet semmire se legjobb, sőt valójában mindenre csak komoly fenntartásokkal használható. Semmi baj sincs azzal, hogy ha valakinek ez megfelel, mert nem lehet mindenki igényes. A gond ott van, amikor arról beszél valaki, hogy egy mindenre fos tablet jobb mint az egy-egy célra készült cél-eszköz. -
#114 gyorsabban lehet, mint ahogy mutatja, amikor mondjuk egy í betűt kell írni, akkor nem megnyomod, hanem felhízod, semmivel nem több idő, szerintem ügyesen van így kitalálva
mondjuk ne is azért raktam be, hanem azért, hogy van e ő ű -
#113 Ja, és rollover a hagyományos értelemben nincs, de ezek androidon és ájfonon is kattintásra lenyílnak, így ugyanúgy elérhetőek az almenük. -
#112 Erre van az egy mozdulatos javítás. Rollover alatt nem tudom mit értesz fizikálisan én minden nap netezek a paddal nem ütköztem még problémába. -
#111 Okés de ez 6" könyörgöm. Alig nagyobb mint egy telefon. Már a legelején leírtam, hogy 10" elvárás! Ezért nem vettem kisebb tabletet. És akkor még csak a könyvolvasó funkciókról beszélünk. -
#110 Igaz nekem nincs tabom csak egy Motorola Defy-m, meg egy iPhone-m de mindkettőn egyszerű a megoldás a 16 pixeles ikonsorra. Ennek a megoldásnak a neve: zoom.
Egy mozdulattal kinagyíthatod fél képernyőnyire azt a 16 pixelt, onnantól kezdve pedig nem 16 pixelt kell eltalálnod (mint egérrel), hanem 300at. -
Komolytalan #109 Sőt 114 USDért is van, ha a képernyővédőn el tudod viselni a reklámokat. -
Komolytalan #108 Például van egy 20 pixeles ikonokból álló ikonsorod. PCn ez teljesen normális, tableten kattinthatatlan. Pl rolloverre működnek dolgok, nem kattintásra. Tableten nincs rollover. -
sanyicks #107 Na meg úgy zabálja az áramot mint az állat. -
sanyicks #106 "Amugy a rossz hirem, hogy az iPad2-ban van 802.11n WiFi, ami boven nagyobb savszelesseget nyujt, mint 100mbit."
jaja elméletben... gyakorlatban max max 2 méterre az antennától akadály nélkül... -
Komolytalan #105 És 139 USD? Kindle 3 WIFI
És még csak azt se mondhatjuk, hogy de ez amcsi ár, mert szállítással együtt 160USD, és vámot/áfát is az amazon fizeti. -
sanyicks #104 Akkor a javas linuxon futó program sem linuxon fut igazából :DDDD
Ugyanis az android egy sima linux, kiegészítve egy gugli által készített java vm-el (dalvik) és azon fut a programok egy része, de nem mind. -
#103 379$ nekem olyan nagyon nem tűnik nyomott árnak. -
#102 Arra még most sem válaszoltál, hogy miért kéne egy weboldalhoz az a fene nagy pontosság... -
morden #101 Ipadra is hagyományos asztalni fejelsztik az appokat :D, még egy terület amire nem jó az ipad :D -
Caro #100 Linuxra, mint operációs rendszerre írt programok ELF binárisok, az android alatt nem ilyenek futnak.
Megvan neki a saját SDK-ja, erre írtam, hogy a linuxhoz nem sok köze van.
(amúgy mintha azt hallottam volna, hogy az újabb androidra már lehet natív alkalmazásokat fejleszteni, de nem vagyok nagyon tájékozott a témában) -
Komolytalan #99 Egy Kindle olcsóbb mint a szemorvos... Nyilván ez amiatt is igaz, hogy az Amazon erősen nyomott áron adja a kicsikét, a reális ára nem 32, hanem 100eFt környkékén van (lásd magyar kiadók által preferált txtr). -
Komolytalan #98 Erről beszélek én is, hogy fejleszteni kell rá, mert a PCre fejlesztett alkalmazások egy kalap sz.rt nem érnek tabon. Nyilván PCn nincs G érzékelő, multitouch se alap, de azért ne mondjuk már, hogy PC készült weboldalakat, jobban lehet kezelni tabon úgy, hogy az egeret kb 40 pixel pontossággal lehet pozícionálni, és virtuális billentyűzeten kell gépelni. Mert ez a narufanboy erről ugatott. -
aronvirginas #97 "Az androidnak a linuxhoz nem sok köze van... linuxon minden egyszerűbb."
A Linux egy kernel, és mivel az Android is rá épül, van hozzá köze. Kb. annyi mint az iOS-nek a XNU-hoz
"Ilyen az, hogy nem lehet a netrol valahonnan leszedett media file-okat hasznalni, mert drm mentesek."
Simán lehet, nettó hazugság.
"Tehat pl. egy bongeszovel leszedett doc file-t nem igazan lehet atszerkeszteni, belerakni egy harmadik alkalmazas altal generalt kepet, majd egy negyedik alkalmazassal elkuldeni,"
Simán lehet, nettó hazugság.
Nem értem miért kell látatlanban, hallomások alapján véleményt formálni. Önmagadat teszed nevetségessé. -
#96 "Szerinted:
- Jobb böngészni pontatlan, ujjas baszkurálással, 2x nagyobb dpin mint számítógépen, egérrel."
Nem tudom hol jön elő hogy pontatlan. Mi a franchoz kell netezéshez az a fene nagy pontosság? Nem mindegy hogy a műsorújság feliraton az "s" betűre böksz véletlen vagy az "o" betüre?
"- Jobb vakulni TFTn könyvet olvasva, mint a háttérvilágítás nélküli e-Inken."
Határozottan igen már csak azért is, mert sokat olvasok este, lekapcsolt lámpánál amikor feleségem alszik, így zavarom legkevésbé. Anno a notebookot is így használtam, nem fényárban. És mégegyszer; amíg a kindle-en nem lehet egy PDF magazint elolvasni képekkel, mindennel addig szóba sem jöhet. Ez a legnagyobb gondja nem a háttérvilágítás mentesség (ami szintén gond, de nem akkora)
"Fanboy vagy öcsém :-)"
Igen, valóban, pont most beszéltük meg, hogy ha nem egyeznek az igények akkor a másik már csak fanboy lehet vagy hülye. Részemről (szigorúan IMHO), a kindle egy használhatatlan túlárazott valamit. Ettől még másnak lehet, hogy pont megfelel, ezért használtam a részemről kifejezést. Nem nyitok vitát arról, hogy melyik jobb, mert már kinyilatkoztattad, hogy aki nem arra használja mint te a fanboy vagy hülye.
"Most éppen Galaxy TABom van teszt készüléknek, mert a 7 colos kijelző általánosabb mint a 10."
Általánosabb? ez alatt mit értesz? Nos, ami miatt nekem nincs Galaxy tabom az pont az amiről te is beszélsz. Mert a 7" képernyő nekem nagyon kicsi, főleg netezéshez, de olvasásnál is jobb a 10". És akkor most irhatom, hogy jéé hát vehettem volna én is Galaxy Tabot, de nem. Amikor én vettem akkor több eszközt is kipróbáltam (talán itt SG-n is tudják tanúsítani, kaptam tippeket, próbára eszközöket), de mindegyiknek volt valami stiklije.
"De semmi, ismétlem semmi olyan felhasználási területet nem találtam, ahol egy tabletet szívesen használnék."
Ez te vagy! Akkor mindenkinek így kell gondolkoznia? Most írjam azt, hogy hülye aki motort vesz, mert semmi de semmi felhasználsi területet nem találtam ahova most motort vennék? Öcsém vonatkoztass el egy kicsit magadtól. Én leírtam mire használom, tartom, hogy azokra sokkal jobb mint egy noti, tudom mert az is van otthon egy pár. -
gemihu #95 Komolytalan:igazad van,hogy könnyebb e-inken olvasni,de megéri-e külön olvasót venni? Majd eldönti,ki mennyit olvas.
Amúgy ez volna a jó megoldás a tabletekre:
http://www.pixelqi.com/
Elvileg van is már ilyen kijelzős..
Tud háttérvilágítós és normál módban is működni..
-
gemihu #94 Még egy fontos dolog a gépeléssel kapcsolatban. Azért ne feledjük el,hogy van amit billentyűvel nehéz megoldani, vagy egérrel. Illetve helyettesíthetünk érintőképernyős megoldással. Aki alkalmazást fejleszt tabletre ,nem úgy fog nekiállni,mintha hagyományos bill+egér kombinációs alkalmazást fejlesztene már csak a multi touch miatt is. Persze vannak olyanok is,ahol nélkülözhetetlen a gépelés,de szerintem egyre kevesebbet kell gépelni. Pl a levelezést sok helyen az üzenetküldés helyettesíti. Ott már nem kell beírni a címzettet,hanem ráböksz és kész. Másrészt hangfelismerő rendszerek is fejlődnek.
-
Komolytalan #93 Szerinted:
- Jobb böngészni pontatlan, ujjas baszkurálással, 2x nagyobb dpin mint számítógépen, egérrel.
- Jobb vakulni TFTn könyvet olvasva, mint a háttérvilágítás nélküli e-Inken.
Fanboy vagy öcsém :-)
Most éppen Galaxy TABom van teszt készüléknek, mert a 7 colos kijelző általánosabb mint a 10. Viszont ha leadom az igényt, hogy kell egy iPad2, vagy akármi más szar, és 1 héten belül megkapom. És ha tetszene, akkor igényelnék is, mert hülye azért nem vagyok. De semmi, ismétlem semmi olyan felhasználási területet nem találtam, ahol egy tabletet szívesen használnék. Mert egyszerűen gagyi. Lehet rá fejleszteni vérrel és verítékkel könnyedén használható alkalmazásokat - így akár cégeknek is lehet jó. De saját alkalmazások nélkül egy kalap sz.r, mert a desktopra készített webes UI-k egyszerűen nem alkalmasak tabes használatra. -
#92 Alapesetben mondjuk egy emailt inkább igy gépelsz
http://www.youtube.com/watch?v=k6ILwfqFZxs&feature=related
Ennél mondjuk én valamivel gyorsabb vagyok, de szerintem ez egy átlag. Bár itt nem használ ékezetes betűket de az nem sokat von le a sebességből. -
#91 Sztem is olcsóbbak lennének ha kisebb SSD -kel adnák őket, aztán meg lehet támogatni ha kell pár pendrive-al őket.
Erről a bevitelről had ne mondjak semmit inkább (még telefonnál elmenne)... -
#90 Hát ez így elég nyögvenyelősnek tűnik... (az iPad mentségére legyen szólva: Androidon is hasonlóan kényelmetlen az ékezetes gépelés, ezért írok inkább ékezet nélkül ha telefonról netezek) -
#89 Már megint tökéletesen egyetértek. (Hol voltál eddig? Keblemre! :D)
Számtalanszor próbálom az itteniekbe sulykolni, hogy olyan, hogy tökéletes nincs, max olyan van, hogy kinek mi a fontos. Ezért utálom mikor valaki meg akarja mondani, hogy amit ő vett az a legjobb a többiek meg hülyék. Simán el kellene fogadni, hogy másoknak más a preferenciája, de ez már valamilyen szintű toleranciát is feltételez ami nem feltétlenül van meg az itteni emberekben.
Ami a lényeg, én úgy vettem iphonet, hogy kurvasok telefont megnéztem és kipróbáltam, az anti apple trollok szerint ez meg sem történhet. Viszont érdekes módon engem nem látnak HTC topikban HTC ellen fröccsögni, vagy nem megyek a suzukionline-ra magyarázni, hogy az egy szar. Egyszerűen elfogadom, hogy van akinek ez tetszik, erre van pénze, vagy egyéb (általam meg nem értett okból) ezt vette. Ennyi. -
#88 Elég gyorsan lehet vele gépelni ahhoz, hogy be tudj írni egy egy forum hozzászólást vagy válaszolni egy emailre. 80 oldalt meg minek gépelnék vele? -
gemihu #87 narumon: én csak azt mondom ezzel,hogy vagy ez ,vagy az, de igazából tökéletes megoldást senki se tud felmutatni. Maximum elfogadod valamelyik gyártó megoldását. Ez viszont azon múlik,hogy mit tartasz fontosnak és miről mondasz le ..
-
#86 Van minden magyar karakter persze.
SSD-vel nem is lenne bajom, de egyből nem 60e-ért adnák azt a kütyüt ezt kéne mordernek megértenie. A 16GB flashnek ára van. Valószínűleg többszöröse mint az övében lévő HDD-nek. Nem véletlenül nincs a kínaiban. -
#85 Nem, én teljesen egyetértek. Pontosan tudom, hogy miben korlátozott néhány cuccom, de ezek SZERINTEM eltöpülnek az előnyök mellett.
Ezért nehéz elmagyarázni egy akárkinek, hogy miért olyan lejátszóm van otthon ami "csak" CD-t játszik le ráaádsul többhavi fizetésnyi áron, amikor 9.900-ért szokott lenni a tescoban mindentjátszó dvd lejátszó... :) -
morden #84 Remek és milyen gyorsan lehet írni vele, ki is dobom a billentyűzetet, ide nekem egy ilyet, pikk pakk legépelem a 80 oldalt, még kis is javítja a szentem (bezzeg a szar kínai tablet magyar nyelvű officeal :D ) -