Mortal Kombat: egy parádés visszatérés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyszerûen eszméletlen hogy ennyi hozzászólás és magyarázat után sem vagy képes ilyen dolgokat felfogni.
Ha Én realisztikus, össze-vissza mozgó kamerás, ringes, arcbedagadós bunyót szerettem volna, akkor azt írtam volna.
Ezzel szemben én azt sugalltam, hogy minden maradhat így, csak legyen benne fasza kis fizika. De ez volt tényleg az utolsó, többet nem írom, az fix.
Vagy számodra elképzelhetetlen, hogy fix, oldalkamerás nézettel is lehet jó fizikát adni egy játéknak?
Na tényleg mindegy, most már hiába magyarázok, aki ennyibõl megérti, megérti, ha nem, nem.
Olyan ember (bár embernek azért még nem nevezném, az evolúció egy alacsonyabb fokán ragadt majom inkább)akivel vitatkozni nem éri meg, mert a saját igazán kívül igazából nem képes szellemileg sem felnõni a feladathoz, hogy a ások által leírt dolgokat értelmezni tudja, neadjisten megértse.
Látom a gondolkodás nem megy, csak a fröcsögés, tényleg sajnállak, mert ilyen egóval és beszûkült látásmóddal nehéz lehet számodra... Talán majd egyszer rájössz, hogy a hibát elsõdlegesen nem másokban kell keresni, szívbõl kívánom neked, hogy mihamarabb átélhesd ezt az áttörést, és csatlakozhatsz a gondolkozni képes emberek táborába.
az én véleményem nem mérvadó , csak személyes tapasztalat.
ha egy játék írányítására , a játszhatóság rovására rámegy a "fizikai modell" ,
mint ahogy az utólsó 2-3 vagy hány unreal motoros next-gen mortal résznél, akkor hagyni kell a pecsába..
a street fighter után a mortal nem a fizikával büntetett, nem azzal vonzotta magára milliók figyelmét arcadetermekben , hanem a brutalítással..
ezzel az új résszel végre megint elõjött ennek a varázsa, a mortal 4 után végre elindult a széria megint a helyes uton..a régi sémát követve..
elkezték a játékok készítõi meglevõ alapokra helyezni a játékokat egy már adott , monduk az unreal motorral , de ez már nem adja meg a maga báját, vagy hangulatát egy verekedõs játéknak..lassul a játék , az irányítás , a hangulatnak annyi..ezért nem is tetszettek a mortal 4 utáni részek, a deadly-t is csak az újdonság miatt próbáltam , de nem kötött le.
fight gamenél az az elsõ , hogy ne unja meg az ember ..
ezért ülnék le még most is bármely street fighter elé mondjuk , mivel az irányitás egyszerû , ezáltal van benne egyfajta kiszámíthatóság , amit nem ront el pl egy újhullámos 10-20at ütõkrugok kombó bármely mai tekkennél.
Szerintem is globális tendencia húzódik a háttérben. Én nagyon szerettem régen a verekedõs játékokat - mindig is álmom volt készíteni egyet, talán majd egyszer neki is állok😊 -, ezért is érzem a hiányosságokat a jelenlegi felhozatalban, fõleg akkor, amikor azt olvasom, hogy visszakanyarodnak a gyökerekhez, amik lehet, hogy akkor tényleg jók voltak, tényleg elvolt velük az ember, de manapság már olyan komoly, és jó segédrendszerek vannak, hogy ezeket jól nem kihasználni szinte már bûnnek érzem. De pont a globális tendencia miatt ebben vastagon benne van a játékosok keze is.
Én sem írtam soha, hogy a mostani MK egy rossz játék lenne. Lehet jó, itt az elven döbbentem meg, sõt, nem is magán az elven mert azon az SF-nél már megdöbbentem. Hanem a hozzáálláson, hogy a többség örül neki, hogy visszafejlõdés van. Azért mert Boon-ék képtelenek voltak a mai technológiákat rendesen implementálni és továbbvinni, nem jelenti azt, hogy azok nem lennének sikeresek. Semmi eredetiség nincs bennük, állandóan a trendet követik csak. Az elsõ résszel voltak utoljára eredetiek.
Ha 3D + kamera a menõ, akkor azt csinálják, ha retrózni kell akkor azt. Csak majmolnak. Pedig egy kis ésszel ám nagyon jó dolgoakt lehetne kihozni az MK-bõl. Akár tesztverziókkal is, legyártanának egy pályát, két ellenfél + fizika ingyen letölthetõvé tennék és várnák a visszajelzéseket.
Még attól sem kéne félniük, hogy más lecsap a megvalósításra mert az MK olyan kultnév, ami miatt még ha 100 elõtte megcsinálnák már ugyanezt akkor is vinnék mint a cukrot, ha jól sikerült.
Amúgy a komplexitás-csökkenés magyarázatához még annyit, hogy szerintem másfelõl a nextgen konzolok is az erõsítették a fejlesztõkben, hogy nem kell komplex rendszer mert nem is lehet kihasználni egy default kontrollerrel. Egérrel + billentyûzettel lehet csinálni komplex játékot, mert van elegendõ interfész és mozgásszabadság arra, hogy komplex rendszereket tudj kezelni.
Egy kontrollernél ilyen nincs, a komplexitás ott ragad a 15 évvel ezelõtti konzolok szintjén, ami fejlõdhet az a grafika és a fizika.
http://avp2010.b13.hu/
Általában az "amcsi hülyegyerekek"-re szokták fogni azt az általános komplexitás-csökkenést, ami szinte minden játéknál megfigyelhetõ, de szerintem ez egy globális tendencia, ami nem jelent jót. Azt jelenti, ugyanis, amit írsz. Nincs igény a komplexitásra, a szimulációra (ebben az esetben például arra amiket leírtál), nézzen ki jól, dübörögjön valami vérpezsdítõ muzsika, és jó lesz.
Nekem ez nem elegendõ, nekem kell a komplexitás és a szimuláció, de ettõl még az aktuális MK rész még lehet jó, biztosan élvezik is az emberek, és valószínûleg és is ezt mutatnám meg egy érdeklõdõ ismerõsömnek, és nem az elsõt vagy a másodikat.
A meggyõzés nem tartozik a céljaim közé, mindenki el tudja dönteni magának, hogy neki mi a jó, nem? Aztán ha mégis rottyra megy a játékipar (ezt úgy értem, hogy mondjuk csak Farmville meg "századik rókabõr" játékok lesznek 0 innovációval, mert arra van igény)... hát van még vagy 100 évre elegendõ játék, amit kipróbálnék, folytatnám vagy újra játszanék vele... ha pedig elfogynak, vagy megunom, hát csinálok magamnak egy olyat, ami tetszik 😉
"We have our own place in the universe, and it is a dark, cruel role we play: We are the revolutionaries, we are the usurpers to the heavenly thrones. We are the enemies of the gods."
Animációba meg egyenesen siralmas.
Nem fogom tudni ízlelgetni sehogyan sem mert nincs konzolom, videókat láttam róla.
Castlevaniát régen én is sokat toltam, NES-es, meg SNES-en, de ma már nem veszem elõ mert a kis szabadidõmet új játékok új játékélmények megismerésével akarom tölteni nem a régiek újrajátszásával.
Hozzátszem azt elkúrták emberesen az újabb, full 3d-és epizódokban, de ez nem jelenti azt, hogy a 2D-és verziót nem lehetett volna jobbá tenni.
Nem is a fizikai modellezésért kell szeretni a játékot. Az csak - ha jól meg van csinálva - egy pluszt ad, amit én elvárnék egy mai verekedõs játéktól. Mert már van lehetõség, reális lehetõség jó fizikai modellezést csinálni.
Na mindegy, tényleg már körbe körbe járunk, úgyhogy szerintem hagyjuk is abba.
"We have our own place in the universe, and it is a dark, cruel role we play: We are the revolutionaries, we are the usurpers to the heavenly thrones. We are the enemies of the gods."
Játszom új stuffokkal is, szóval nem állt meg az idõszámításom '93-ban, csupán akkoriban valahogy stílusuk volt a játékoknak, amit a mostaniakról nem annyira lehet elmondani. Persze, vannak egyedi alkotások most is (pl ez, amit itt fikázol 😊, de sokkal több egy kaptafára menõ cucc van, mint régen.
Ami a szakmát illeti, aki bármire Poser-t használ, az ássa el magát. 😊
Ettól függetlenül nem egy, nem két játékban ránézésre meg lehet állapítani, hogy Poser-rel készült (FEAR, Condemned, Clive Barker's Jericho, hogy csak hármat mondjak), mert az gyors, egyszerû, és sokkal olcsóbb.
A Mortal nem, ez is szimpatikus benne, ennek is megvan a saját egyedisége, hogy nem "hibátlanok" a karakterek.
Tudom, hogy nem elég "pár lelkes egyetemista", ezért is dolgozom iPhone-ra, és ezért sem prémium kategória a cél.
Ami azt illeti, Pac-Man-t nem veszek elõ, már akkoriban sem tetszett, de a CRT TV-men most éppen Master System, Super Nintendo és Saturn van bekötve, ez utóbbin tegnap Castlevania-ztam, tehát igen, elõveszek olyan játékokat, amik "akkoriban" nagyok voltak. Elég sokat fel is tudnék sorolni, de sajnos legtöbbjük esetében maga játékstilus halt ki vagy alakult át valami olyanná, ami már nagyon nem jön be (gondolok itt a Dungeon Master / Eye of the Behold -szerû Dungeon Crawler RPG-kre, amikbõl most szerencsére DS-re és iPhone-ra kijött pár, vagy a hagyományos arcade figting cuccokra, mint ez a Mortal is).
Mai jó játékok? Ja vannak, Cursed Mountain pl. egy olyan feeling-es Survival horror Wii-re, amit az Eternal Darkness óta nem láttam, Dead Space (szégyen, de a 2. -t még nem próbáltam), de a kevésbé horror stuffok közül Assassin's Creed II, God of War sorozat, hogy csak párat említsek. És egyikben sem a fizkai modellezés tetszik. 😊
Újítani jó, meg szép, ebben is újítottak, ott van pl. a Chellenge Tower, ami egy olyan újítás, ami napokra leköti az embert. De tényleg nézd meg, ízlelgesd a cuccot, ha egy átjátszott fél nap után még mindig a fizika fog belõle hiányozni, akkor nincs mit tenni, nem jött be, de egyelõre csak látatlanban fikázod szegény Mortal-t. 😊
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
Szakmai rész ennyi, illetve aki Poser-t használ játékfejlesztésre az ássa el magát jó mélyen😊
Szóval nehogy azt hidd, hogy neked van itt egyedül tapasztalod.
Ma már nem olyan az A kategóriás játékfejlesztés mint régen. Manapság már nem elég egy garázscsapat, talán még kütyükre, Iphone, stb. még elég, de prémium kategóriás játékoknál ne is álmodj a régi szép idõkrõl amikor még 3 lelkes egyetemista egy év alatt összedobott egy játékot.
Akkor is annyira szar jött ki, hogy megszámolni sem tudnád, csak éppen a szûkösebb ellátásnak és infrastruktúrának köszönhetõen komolyabb rostán mentek át, és a jó játékokat többnyire kézrõl kézre adták tovább a szarok meg valahol eltûntek. Vettem én akkoriban olyan dobozos játékokat, hogy ma 2 forintot nem adnák értük.
Hány játékot tudsz felsorolni régrõl ami szerinted annyira überjó volt? Mert szerintem ez csak önámítás, csak azt hiszed jó volt, mert nem volt más. Elõveszel ma egy pac-mant vagy egy Pop 2-õt vagy egy Dûne 2-t? (Akkoriban ezek tényleg jók voltak) Õszintén...
Ma is születnek jó játékok csak éppen pont az ilyen ragadjunk le a múltba hozzáállás az, ami nehezebbé teszi a dolgokat.
Te azt gondolod, hogy Boon-ék merõ szentimentalizmusból szakítottak a fejlesztéseikkel. De már leírtam, lófaszt, mama, azért szakítottak mert a technológiát nem tudták jól kihasználni egyre-másra készítették a fosokat és látták, hogy az SF-et is zabálják a népek (mert retrozni trendi) így egyértelmû volt, hogy az új fronton megbuktak, Porsche-et nem tudnak gyártani vissza a lovaskocsihoz.
És ezért sorry, de nem fogom õket éljenezni meg elismerni. Fõleg nem magasztalni.
Nem, nem játszottam még az új MK-val, és nem is fogok. Ettõl függetlenül lehet hogy jó játék, de hát ez a srácok szintje. Mondjuk amúgy is két idióta volt az az elejétõl fogva és kb. olyan kultuszok volt mint a Postalosoknak. A háttértörténet volt az egyetlen, amit eltaláltak.
Számtalan más cikkhez írtam már, hogy a játékélmény az elsõdleges nem a grafika. De a játékélményt is fejleszteni kell, mert lehet tonnaszámra ilyen MK-kat készíteni és lehet rá se unsz, de azért mert nem tudod hogy mi lenne a jobb, attól még a jobb az létezik. Elvben biztos.
És pont ez a lényeg, hogy folyamatosan újítani, jobbítani kell, és ha nem sikerül akkor nem visszafutni a mama szoknyája alá, elõvenni a 10 éves motort és ráhúzni egy jobb grafikát, hanem más utat keresni mert olyan, hogy tökéletes, olyan nincs, mindig lehet tökéletesíteni csak a helyes utat kell megtalálni, de ilyen inkább kanyarodjunk vissza egy emberöltõt, na az ilyen hozzáállással pont azt akadályozod meg, hogy újabb, és jobb játékélményt adjanak neked.
És ne várjátok el a kiadóktól, hogy ne tucatszarokat adjanak ki, amikor ilyen ez már egyszer bejött ennél akarok maradni hozzáállást mutattok. - Na nem mintha a magyar példa lenne az etalon de gyanítom, a hozzáállás tekintetében elég egyívásúak vagytok a külföldi kollégáitokkal.
Mert eddig csak ezt hajtogattad, de még egy érvvel sem rukkoltál elõ, hogy mitõl lenne rosszabb az a megoldás...
A fejlesztõk meg valószínûleg azért nem raknak olyan szintû fizikai modellezést egy mortal-ba, mint amilyet te elvárnál, mert tudják hogy az qrvára felesleges bele és csak elrontaná a játékélményt. 😊 Csak te lovagolsz egyfolytában ezen a baromságon, gratulálok hozzá.
Inkább menj ki az utcára verekedni egyet (ahelyett, hogy itt nyomod a hülyeségeidet), na az az igazi fizikai modellezés. 😊
Tudod mi az a játékélmény? Az, ami 10-15-20 éve megvolt a játékoknál, a hangulat, és az egész, ami lekötötte az embert.
Na ez van meg ebben a játékban, és ez hiányzott az eddigi "modern" játékok nagy részébõl. Innentõl lesz*rom a fizikai modellezést, mert nem azt hiányoltam.
Érted már? Ennél egyszerûbben nem tudom magyarázni.
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
Régen minden játék egyedi volt, egyedi grafika, egyedi rendszer, egyedi sztori, egyedi megvalósítás.
Ma mi van? Karakter kell? Majd Poser-rel megoldjuk, animáció kell? Majd motion capture meg ragdoll technika keverékkel megoldjuk. Szép grafika kell? Pistike majd csinal modellt, és rácsûrünk pár map-et, amitõl jól néz ki.
Boon-ék ezzel szakítottak, és végre újra a játékmenetre mentek rá. Minden elismerésem nekik, és remélem, más is bevállalja még.
Kb. '85-tõl játszom, még ZX Spectrumon kezdtem, talán van némi tapasztalatom, azóta folyamatosan "casual gamer" (hogy az általad rámragasztott jelzõvel éljek, aminek szerintem nem vagy teljesen tisztában a jelentésével) vagyok heti -most már sajnos csak- kb. 8-10 óra játékkal, valamint -egyelõre hobbi szinten- gamedev (most épp' iPhone-ra), szóval lehet, hogy picit más nézõpontból látom a dolgokat, mint Te.
Egy kérdésem maradt csupán: játszottál már az új MK-val, vagy látatlanban fikázod? Csak mert volt egy haverom, aki ugyanúgy fikázta, mint te, egész addig, amíg múlt szombaton kb. éjfélig nem nyomtuk egymás ellen. Azóta megvette.
A fizikai modellezés, az az. Rohadjanak meg a fejlesztõk.., miért nem Pac man-t fejlesztenek...
Itt nem csilivili grafikáról meg fx-ekrõl van szó, hanem egy komoly rendszerrõl, ami bizonyos pontokon változatosabbá tenné a játékot...
Rosszul kísérleteztek, nem a megfelelõ módon közelítették meg.
Ne aggódj, nem fogom kimarkolni a kezedbõl, csak tudatni akartam veled, hogy a hozzád hasonlók miatt szaródott el a játékipar..., és ezt külön meg szeretném köszönni...
Fizikai modellezés parasztvakítás...istenem, ne folytasd, ez egyre rosszabb lesz...
Te parasztvakító cuccot akarsz ebbõl is csinálni (a miértjét nem forszírozom, mert megint elkezdenél sipákolni személyeskedésrõl), pedig végre visszatértek oda, amit mindig is szerettünk. Kísérleteztek, az lett belõle ami (konkrétan az, hogy a Trilogy után nem voltak kiadni egy normálisan játszható részt sem), ha nem tetszik ez, menjél Fight Night-ozni, nekünk meg, akik képesek a JÁTÉÉLMÉNYÉRT szeretni egy játékot, hagyd meg szépen ezt. Pá!
"EA crap-pekbõl is évente kiadják az új verziókat, az év új foci és jéghoki játékosait belerakni, oszt csókolom."
Így van, mert szerencsétlen EA olyan vevõkkel van körülvéve mint ti. Mit csináljon, ha egyszer az újításokra nem fogékony a közönség? Sokkal jobban jár ha kiadja a tucatszarjait.
Totál megérte ideírni, visszaszívok mindent amit az Ubival, EA-val stb tucatszart gyártó kiadókkal kapcsolatosan írtam. Egyszerûen megértem õket. Ez kell nektek.
Van valami újító szándék? Úristen az nem kell, essen oda pixelre pontosan az ürge, nehogy 10 pixellel odébb landoljon mert van benne fizika...
Tényszerû, miért akarnál róla vitatkozni?
Aki 10 éves technológiáknak örvendezik ilyen téren az igénytelen. Ez jóformán axióma.
Nem arról van itt szó, hogy jó játék-e vagy sem. Az más kategória, hogy van-e játékélmény, és más az, hogy lehet e fokozni...
És itt a fokozás egy módjáról volt szó.
Igazából ti vagytok a casual gamerek, a többség, a pórnép, akikhez a kiadók igazodnak. Nem meglepõ, hogy ilyen arányban egy ember sem állt mellém. Talán ha ezren hozzászólalnának a témához, akkor lenne 10-15 ember, aki pozitívan venné a gondolkodásomat.
Ha itt most valaki mellém állt volna, ne adj Isten, többen, mint akik negatívnak ítélnek meg, azzal csak a fenti következtetésemben okoztak volna paradoxont. Akkor már nem lenne mirõl beszélnünk mert olyan irányban fejlõdnének az ilyen típusú játékok is, mint amit én írtam.
Úgyhogy semmi meglepõ nincs abban, hogy 20 ember között egyedül vagyok a véleményemmel.
Ami a "személyeskedést" illeti, egészen vicces, hogy pont Te mondod, idejössz, kiosztod az észt, egyszerûnek nevezed, aki szerint jó lett a játék, lefikázod, aki szól, hogy fogd vissza magad, majd elkezdesz szirénázni a személyeskedésrõl, amikor valaki megmondja neked is.
Az pedig elég merész "kockáztatás", hogy mindenkinél korábban játszottál ilyes stuffokkal, persze játszhatunk "az én apukám erõsebb"-et (bár abban sincs ragdoll), de szerintem aki itt a régi Mortal-ok közül játszott valamelyikkel (és a hozzászólások szerint elég sokan vannak), az mind akkoriban.
Ami a "tucatszar"-t illeti, az az érzésem, fogalomzavarban vagy. Ez a játék kb. 2005 óta az ötödik ilyen stílusú nagygépes játék, egy Call of duty-ból évente jön annyi, EA crap-pekbõl is évente kiadják az új verziókat, az év új foci és jéghoki játékosait belerakni, oszt csókolom. Erre mondják, hogy tucatfos.
Oké, elismerem, nem tetszhet mindenkinek ez a stílus, gondolom, Neked az SF2-es gyerekkori traumád miatt, másnak más miatt, azt is elfogadom, hogy képtelen vagy megtanulni, kitapasztalni és használni ok-okozati összefüggéseket (gondolok itt a "ha ekkor ütöm meg, akkor ide fog esni"-re), és ezért inkább véletlenszerûséggel az olyanok szórakozását rontanád el, akik erre képesek, de minden esetre elég szórakoztató olvasni az írásaidat.
Mert biztosan a magadfajták viszik elõre a játékipar fejlõdését az ilyen sarkított nézõpontjaikkal. Ne röhögtessél már...
A játékipar azért gyárt manapság sokszor "tucatszart", mert ebben a versennyel telített világban egyre nehezebb valami olyan újat mutatni, ami eddig még nem volt. Ráadásul túl sok a versenytárs, túl sok játékot adnak ki és túl gyorsan.
És ez az állapot az általad annyira istenített nagy fejlõdésnek, valamint az ennek következményeként jelentõsen felgyorsult világnak köszönhetõ nagy részben...
Igen barátocskám. Azért nyomják az újhullámos tucatfosokat mert az olyanok miatt mint te, nem is mernek komolyabb, merészebb, újító ötletekkel elõállni.
Saját magad hibáztasd, hogy a jelenlegi játékpiac olyan amilyen.
Ha nem adna hozzá sokat, akkor minek is véditek itt a mundért? (hozzáteszem kurva sokat adna hozzá pluszban)
Amúgy sem értem, hogy minek vitatkoztok velem mert ettõl a játék még nem lesz más, nem én döntöm el mi legyen benne. A game kész van, lehet rohanni megvenni...
Az elv sokkal fontosabb. Idegesítenek azok az emberek akik 10 éves technológiát éltetnek és úgy beszélnek róla, hogy az a király. Az ilyen casual gamerek miatt nem mernek vállakkozni a kiadók sem merészebb ötletekre.
Igazából ti magatok vagytok a kerékkötõi az egész játékipar fejlõdésének és ti húzzátok vissza az egészet. De ha valamelyik okostóni majd egy másik cikkben pocskondiázza valamelyik új játékot, hogy tucatszar, emlékeztetem majd arra, hogy mi is a véleménye az újításokról és miért tolnak a képébe egy újabb tucatszart...
Komolyan ez rontana rajta? Ne vicceljetek már, azért a mániának is van egy határa, aki ép ésszel belegondol az egybõl rájön, hogy ezek csak hasznára válnának a játéknak, élvezetesebbé, látványosabbá tennék azt.
Szerinted ez nem 3d-és? Nézd meg jobban.
A 3d-vel sincs baj, de verekedõs játékokhoz kevés kivételtõl eltekintve nem jó a madártávlatos stb. nézõpont.
Figyelj, azért mert nem egyezik a véleményünk nem kell durvulni. Miért akarod, hogy itt mindenki magasztalja a játékot?
Én észérvekkel, észrevételekkel leírtam, mi a gondom. Ha neked nem szimpatikus az egy dolog, de azért ne személyeskedjél...
Persze valamiért mindig sírni kell,de ettõl ez még sikerjáték ami az utóbbi idõben ráadásul jogosan az!
Bár minden reboot meg remake ilyen színvonalasra sikerülne...
Még jó, hogy inkább a tömeg igényeit szeretnék kielégíteni, különben le is húzhatnák a rolót. Olyan játékot meg úgysem tud senki csinálni, ami mindenkinek tetszene. Mindig lesznek elégedetlenkedõk, ha belõlük van kevesebb, akkor már helyes az irány.
Ha a 10 évvel ezelõtti "szar" a nyerõ akkor lehet, hogy talán még sem szar? 😊
Nem kell valamit leszarozni csak azért, mert régi (és ettõl még nem feltétlenül retro).
Van bõven választék a verekedõs játékok között, ha az egyik nem tetszik, akkor játssz egy másikkal. Látszik, hogy a mortal már régóta nem a te játékod, hát lépj túl rajta. Majd 20 év múlva lehet csinálnak egy olyan részt, ami neked is tetszeni fog...
Ha azt mondod ugróiskola, arra azt is mondom, hogy népszerû és egyszerû szabályrendszeren alapul, csak hát a népszerûsége megragad a 10 éves korosztály alatt😊
A játék változatossága pontosan a megfelelõ bonyolultságú szabályrendszeren alapul.
Az más kérdés, hogy valóban léteznek egyszerû játékok viszont azokat nem a változatosságukért szeretjük. Tehát ne keverjük össze a dolgokat.
Persze, hogy sosem törekedett rá, mert õk jobban ismerik a casual gamert mint a játékosok saját magukat. És tudják, hogy ha 2 forintos feature-el is jó eladásokat lehet produkálni akkor nem fognak kockáztatni. Márpedig ha nem kockáztatsz, nem kísérletezel akkor megáll a fejlõdés. És az arcade verekedõs játékoknál már nagyon régen megállt. És senki sem mer kísérletezni mert sokkal komolyabb piackutatást végeznek mint én, mielõtt belefeccõlnek pénzt és tudják, hogy a vérpistike viszolyog az új dolgoktól és ez kockázatos mert vagy bejön az újdonság és imádni fogják vagy nem és akkor bizony csúfos bukás a vége.
Az MK szériái az utóbbi idõben sorra megbuktak. Két választás volt. Vagy komoly fejlesztéseket hajtanak végre vagy pedig visszatérnek a 10 évvel ezelõtti állapothoz - a retró manapság nagyon divat.
Látták az SF sikerét, hogy a szép grafika + 10 évvel ezelõtti szar az nyerõ, és nem is volt többé kérdés hogy mi legyen:
1. Olcsóbb? Igen
2. Jobb az esély a komolyabb eladásokhoz? Igen
Csak hát ha már a user sem vevõ az újításokra akkor nem kell ám máshol nyervákolni, hogy milyen szarok manapság a játékok. Mert ezért van ennyi hakc 'n slash, meg tucat-rts, arcade verekedõs játék.
Semmivel sem lenne szarabb az MK ha lenne benne fizikai modellezés is, csak ti már bebeszélitek magatoknak - valami érthetetlen retrovágyból kifolyólag - hogy igenis vissza kell térni a 10 évvel ezelõtti szintre.
Csak hát ezt nem ünnepelni kéne hanem siratni, függetlenül attól, hogy neked vagy neki bejön-e a 10 évvel ezelõtti technológia. Mert ez csak azt mutatja, hogy visszafejlõdés van és annak sosem lehet örülni.
Emlékszem, hogy pl. SF 2-vel csak a játéktermi eladó srácok tudtak eljutni az utolsó 4 rejtett ellenfélig. És akkor egész szép kis csoportosulás gyûlt köréjük😊
MK-nál ha sikerült egy kivégzés akkora ováció volt a játékteremben, hogy kint is megijedtek az emberek...
http://avp2010.b13.hu/
Megkockáztatom, hogy elõbb játszottam itt MK-val meg SF 2-vel mint bármelyikõtök. Már akkor ilyen játékokkla nyomultam, amikor még Magyarországon SNes nem is létezett, csak nagy, játéktermi arcade gépeken lehetett játszani velük.
Szerinted olyanra alakítom amilyenre tetszik? Bárcsak ezt tehetném. Én itt egy véleményt fogalmaztam meg, ami arról szólt, hogy ahelyett, hogy 10 éves technológiáknak ujjonganának, ahelyett arra kéne ösztökélni a játékgyártokat, hogy eredeti és új ötletekkel álljanak elõ, és fejlessszenek, ne 2 forintos feature-okkal szúrják ki a fogyasztok szemét. De úgy tûnik a fogyasztóknak pont a 2 forintos feature kell, és hadd ne érezzem magam szarul ha ezért nem-tetszésemnek adok hangot.
Milyen jogon? A szabad véleménynyilvánítás jogán...
Nem tudom ki találta és terjesztette el ezt a liberális demagógiát, hogy egynél több embert nem lehet kritikával illetni, de jó lenne ha elfelejtenéd. POnt errõl szól a véleménynyilvánítás.
Hanem arról, hogy ha eltalálod azt a kibaszott ellenfelet akkor nem ezredszerre is pixelre ugyanúgy essen el...
Na mindegy, tényleg végzetem...
Na mindegy, nem vitatkozom veletek, teljesen értelmetlen. Nincs igényetek a jobbra, ez van, nem fogjuk egymást meggyõzni. Nektek kell egy kontrollergyilkos arcade csihi-puhi 10 évvel ezelõtti technológiával, ennyi. Végülis lehet hogy Boon-ék is ezért tartanak itt, õk tudják mi kell a pórnépnek...
Leírtam világosan, hogy mi célt szolgálna, és mivel lenne jobb.
Nem mindenkinek van ám kedve multizni ezt már egyszer kiveséztem korábbi cikkben. Én 3 évig cséztem és csak a harmadik évben mondtam azt, hogy most már valóban élvezhetõ a játék mert nem döglök meg fél perc után... Még ha nem is ennyi idõ, de multihoz azért jóval több idõ, mire olyan szinte jutsz, hogy te azt emberi ellenfél ellen élvezd, fõleg ha ilyen vérpistikék akik non-stop nyomják is jelen vannak.