Mortal Kombat: egy parádés visszatérés

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Te szerintem keversz valakivel. Nem ismerem a dragonball játékokat soha nem is írtam róluk.
Fenét parasztvakítás, csak hát ott meg kéne fizetni pár komolyab szakembert is, profibb animátorokat, kódolókat stb.

Nézd meg a Total War sorozatot. Az is a realitás irányába húz és szar? Imádják! Bár nem is a casual gamereknek készült, de attól függetlenül minden széria szép bevételeket hozott.

Az MK rókabõr akárhonnan is nézzük. 2 forintos feature-ok, feltúrbózott grafika, ennyi.
Anubys
Szerintem meg a fizika és a tömegszimuláció a parasztvakítás, amivel egy amúgy teljesen elvezhetetlen összedobott játékot el lehet adni a tömegeknek. Sokadik rókabõr? Láttál már EA játékokat? Na azt hívom én sokadik rókabõrnek.
Ami a ragdollt illeti, az meg aztán végképp' az élethûség netovábbja, fõleg a ragdoll hullák. "Béla az animátorunk lusta és tehetségtelen, de sebaj, majd Pista megoldja kódból".
Egy játéknak arról kéne szólnia, hogy szórakoztató legyen, nem arról, hogy élethû (kivéve persze a szimulátorokat, de ez nem pont az a kategória, ahogy már mondták elõttem). Az, hogy téged az szórakoztat, hogy jó a fizikája, oké, elfogadom, de az, hogy egy másik hozzászólásodban valamelyik Dragon Ball játékot írod az élethûség csúcsának, csak mert jó a fizikája, azt kicsit túlzásnak érzem. Persze kivéve, ha a tükörbe nézve egy manga karakter fejét látod, de ez esetben inkább fordulj orvoshoz. 😊

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

KennyGTP
Nekem még mindig 1-2 fokkal az új Street Fighter jobban tetszik, mert jobban/szebben megvan csinálva a SF-ben a mozgási animációk mint az MK-ban (olyan darabos és erõtlen).
De mind a két széria nagyon tetszik.

http://avp2010.b13.hu/

Ja igen, még valami, az ilyen játékokban nem az a menõ ha megvered a gépet, azt elõbb utóbb mindenki megtanulja, mert az AI nem képes a tanulásra, és egy idõ után kiismerhetõek az algoritmusok akármennyire is jól megírt. Multiban viszont hamar kiderül, hogy aki királynak gondolta magát a programot meg szutyoknak, az biza elég hamar hullik, szinte mozdulni sem tud...
ez MORTAL KOMBAT! Nincs idõ ott ilyen hülyeségekre ;D

Egyébként a játék nagyon jó lett, élvezném is ha nem lenne a box a szervízben.
Szerintem meg játsszon Box-szal meg pankrációval, mert a fantáziája olyan szegényes, hogy jobb is ha ilyen játékoknak nem áll neki, mert még tényleg meghal mikor kivégzik a karakterét...
Nem lehet, hogy inkább benned van a hiba? Lehet jobban élveznéd a játékokat, ha nem csak a hiányosságokat keresnéd állandóan. Próbáld ki! Hidd el, megéri...

Ja, a csáklyát, a fagyasztást és a különbözõ lövéseket, felszabdalásokat ne is említsük 😊 Vagy azt hogy Xray-ben beletolja a pengét a lábába az meg tovább ugrál... Hova akarsz ide modellezést meg realitást? (amúgy vállalnád hogy rajtad modellezzék le, milyen mikor a lábadba nyomják a pengét? xD )
Én arra figyelek, hogy legyõzzem az ellenfelet és jól adjam be a kombinációkat. Nem nagyon van idõ a nézelõdésre, fõleg nehezebb fokozaton, vagy multiban. Vagy te hogyan mortal-ozol? 😊

Nem igényszegénységrõl van szó. Pont az a lényeg, hogy a játéknak szinte köze nincs a valósághoz, mégis megvan a maga varázsa a brutalitásával, etc. Kicsit olyan mint a Tarantino filmek. Ha a valósággal próbálod összehasonlítani, akkor sz@rságnak tûnhet, de ennek az az oka, hogy direkt készül ilyennek, mert erre van igény, ha olyan kell ami a valóság által ihletett, akkor vegyél Fight Night-ot (box) vagy WWE RAW-t (pankráció). Na ott tényleg az számít amit elmondtál. Itt meg ezek a dolgok csak a játékélményt csesznék szét, többek között azért amiket már elmondtam. Hát kérdem én, láttál már olyat hogy az emberek a való életben szaltóugrásokkal közlekednek elõre-hátra? Nem is fogsz. Ez már annyira a földtõl elrugaszkodott dolog, hogy ezt egy igazi fizikai modellel csak elbaszarintani lehet (értsd leesel szaltó közben, félrelépsz, kitörik a bokád, miért nincsenek kavicsok a lába alatt amin megcsúszik, meg a többi marhaság)
Ne hasonlítsuk egy fps-hez, nem egy kategória! 😊 A legutóbbi részhez képest azért elég nagyot változott, vagy tévedek? Csak az irányvonallal volt gond, nem a változással.

Ha ti ilyen egyszerû lelkek vagytok, akkor nem azt kell írni, hogy nem lenn jó a fizikai modelezés, meg felesleges, hanem azt, hogy egyszerû vagyok, nekem csak az a lényeg, hogy miután a suliban szétbasztatott a tanár,v agy a melóhelyen a fõnök akkor leüljek este egy órára és széttrancsírozzak egy kontrollert.

És akkor no problémo, arra én is azt mondom, hogy ilyen igényszintnek valóban felesleges fizikai modellezéssel bajlódni.
Amúgy hadd kérdezzem már meg, hogy te amúgy mire figyelsz ilyen játék közben ha nem arra, hogy hogyan mozdul, mozog az ellenfeled?

Csak darálod csikorgásig a gombokat és mész elõre?

Akkor az még az arcade játék kategóriába sem sorolható, hanem az olyan tucat hent, hack 'n slash verekedõs megfelelõje.
Ilyen alapon egy FPS-be se legyen fizika mert úgysincs idõd azt nézni, hogy x hordó hogyan mozdul...

Nem hiszem, hogy komplett mozgások apróságok lehetnének. Azért mert nem szimulátornak készül még nyugodtan lehet fizikai modellezést alkalmazni. Vagyis lehetne...

De nekem végül is mindegy én csak leírtam, szerintem merre kéne menni de, hogy ennyire borzonganak az emberek az újdonságoktól az mindjárt érthetõvé teszi, hogy miért lettek olyan besavanyodottak a kiadók.

Csak akkor nem sírni kell, hogy x. rókabõr meg szarok a játékok, hanem bevállalni, hogy nekünk nem kell újítás, és szépen marketingezzenek tovább a kiadók.
Azért arcade játék, mert nem a szimuláció a fõ erõssége. Nem hiszem, hogy attól sokkal élvezetesebb lenne. Különben sincs nagyon idõ rá fight közben, hogy azt nézegessem mennyire csuklik hátra az ellenfél feje, meg ilyen apróságokat 😊 Szerintem nem érdemes agyon bonyolítani egy ilyen játékot...

"Tömegszimuláció mi a fenének???"

Nem több karakterre értettem, hanem magára a tömegre, a súlyra. Pl. a nagyobb darab ellenfélt láthatóan kevésbé mozdítsa ki egy egy találat, vagy ha elvágódik érezhetõ legyen, hogy sokkal nagyobb súllyal eset el, stb. stb.

Hidd el nekem, hogy megfelelõ fizikai szimulációkkal sokkal élvezetesebb lenne, pl. hogy lebaszol egyet az ellenfélnek és úgy csuklana nyeklene hátra a feje, hogy éreznéd, hogy ott most tört egy állkapocs.

Mindig ezt hiányoltam az arcade bunyós játékokból. Egy idõ után unalmas, mert ugyanazok a mozgások, ugyanazok a reakciók. Régen amíg SF-eztem, volt pár tuti kombinációm amivel mindenkit szarrá vertem mert tudtam, hogy x ütés, rúgás után hova fog esni, mikor kel fel, stb. stb.

Pontosan ezt a kötöttséget és linearitást szüntetné meg az, ha a valós fizikai modellezés felé mennének. Sokkal kiszámíthatatlanabb látványosabb és nem utolsó sorban élvezetesebb lenne a játék.
Nem is kell annak lennie, de az játékélményhez hozzákapcsolódik az, hogy élethûbben esik, ott csuklik ahol éri a találat stb. stb.
Inkább kanyarodjanak vissza a jól bevált alapokhoz, mint hogy az új vonalon maradjanak (na az lenne a rókabór)! Nekem a második rész és a trilogy volt a két kedvencem. Amik azóta jöttek ki, már nem tetszettek annyira (kivéve a shaolin monks-ot 😊), szerintem ezt már be fogom szerezni.

EnxTheOne megadta a választ. Ez nem egy szimulátor, nem egy Fight Night, amik egyébként nem is tetszenek. A NFS HP sem szimulátor, mégis jó játék. A Fifa és a többi sportjáték fejlesztésében évrõl évre szinte semmi nem történik, mégis kiadják újra meg újra.
Tömegszimuláció mi a fenének??? Nincs is benne tömeg. Ez nem egy NBA, vagy egy Rally, esetleg egy boxmeccs. Történet - történethez igazodó játékmenet. A maga kategóriájában szerintem és még egy csomó ember szerint tökéletes. Valós fizika? Most ez komoly? Az nem ilyen típusú, életcsíkos játék lenne, mivel egy gerinctörés után nem hogy round2 nem lenne, de felkelni sem tudna. Nagy játék lenne, amiben mindent szabad, az elsõ mp-ben eltöröd a gerincét azt mész tovább... X-ray, új kivégzések, új kombók, új karakterek, sokkal szebb grafika (ami szvsz kifejezetten szép lett); ha ennél több kell az meg már olyan lenne mint a CnC4, hogy lehet jó játék, csak köze nincs a CnC franchise-hoz. El kell fogadni, ha folytatás kell, az bizony valószínûleg hasonlítani fog az elõzõ részekre.
igen, ez mind vagy 😄

Ez nem szimulátor.

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Azt kérdeztem történt e lényegi - a jelenlegi technológiát kihasználó - érdemi fejlesztés? Vagy csak egy újabb rókabõr?
Chocho
Szerintem Kindred csak ironikus volt. 😊

Mindenesetre igazad van.

Gaming is believing.

Nekem önmagával az MK-val semmi bajom. Az elsõ részét nagyon szerettem. Megvan eredeti SNES-en - sajnos a brutalitást kivágták belõle -, de még a PC-és változata is meg van - itt már meg volt a fröccsenõ vér stb.

A probléma, amit már az SF-nél is leírtam, hogy az nem fejlõdés, hogy 9 rész után csinálnak egy 10-et ami visszakanyarodik a másodikhoz, kivévve, hogy szebb a grafika.

Van benne ragdoll? Valós fizika? Tömegszimuláció? Stb. stb.? Aminek már úgy 5 éve benne kéne lennie minden arcade verekedõs játékban, de valahogy még mindig megrekedtek a 10 évvel ezelõtti - 3 féle ütés, 3 féle rúgás, 50 féle kombó - színvonalon.
BTW ez azért jóval több egy felmelegítésnél, de látom divat mostanság a nullIQ-s fikázás a dolgok tényleges ismeretének hiányában...
Gépigény: Xbox360 vagy PS3.

Kindred Blades: azért erõsen benne van ez is abban, hogy nem készítik el. Ha minden PC-s aki játszana vele megvenné, vagy mondjuk csak a fele, akkor már megcsinálnák PCre is. Hidd el.

opeca: 27 vagyok és nekem tetszik, MK-n "nõttem fel", és ismerek még rengeteg embert aki hasonlóan gondolja... Olyan is aki már vagy 10 éve nem játszik, de hozzám jön MKzni mert ez érdekli. De a hozzászólásod mutatja a szûklátókörûséged és tájékozatlanságod.
Buta, buta, buta, demagóg, ostoba, szûk látókörû, média által megvezetett barom, stb.
Csak a hagyományõrzés végett.
Gépigén???? Gyanítom nem fog futni az átlag gépeken.

Nem csak a jelen, a múltban is az egyik legsikeresebb cucc volt.

Sg.hu, Globalgame.hu a legjobbak…

Attól, hogy téged nem köt le, meg ne jön be, attól másnak még tetszhet 12 éves kor felett is. Ráadásul nem is 12év és az alatti korosztálynak szánták a készítõk.

Tehát most azt kéne ünnepelni, hogy feltalálták a spanyol viaszt? Komolyan erre vannak bezsongva az emberek, hogy 10 éves játékokat újra felmelegítenek, kap egy szebb grafikát aztán nosza?

Kit köt ez le? Már aki 12 év felett van?
úgyis csak pár ezret adtak volna el. kalózok ftw

Tower Guard
Jah hogy cp-re valószínû nem is lesz. Megbaszhatják...

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

MrPrise
Nekem az Xray módban az a fura, hogy némelyik támadás fatality-nek néz ki. Pl. beleszúrja a pengéket a másik fejébe. Ennek ellenére utána vidáman ugrándozik tovább a delikvens.

Én mindenhol nagyon pozitiv visszajelzéseket olvasok a játékról. Én is megvettem, és az utolsó fillérig megérte. A klasszikusok hangulatát hozza
Igazából híre-hamva nincs a dolognak, reménykedni még lehet.

IGN: Zaraki

"jelen generáció egyik legjobbja".
vf5, sf4 meg ez.. a 6. évre végre meglett a 3. említésre érdemes fight game..
megtapsolhatja magát a szakma..a játékfejlesztõk meg kinyalhatják
nagyon jó lett valóban én már letudtam a story módot😊 <#bdead>
Múltkor is olvastam itt hogy hátha lesz pc-s port. Ha lesz nekem biztos kell. Egy biztos vásárlójuk már van. Már a 4-et kezdem unni. Kvázi 13 éve játszom vele...
Amúgy van erre vmi alap is hogy lesz pcre vagy ez csak egy "bárcsak" ?
← ElőzőOldal 2 / 2