Figyeli felhasználóit az Apple iOS4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás
Kinek nem inge, ne vegye magára, de engem ez felháborít, mert nem vagyok agymosott.
Még az sem érdekel, hogy kikapcsolható, ugyanis sehol nincs leírva, hogy nem arra van, hogy én tudjam meg a pozíciómat, hanem, hogy más.
Nevetséges, a szarrá levédett routerem alapján a saját telefonom adja ki azt, amit fingom sincs, hogy kiad, pedig nem átlag user vagyok, annál (ha csak kicsit is ;o) ) többet értek hozzá, ráadásul teszi ezt sokkal-sokkal-sokkal pontosabban, mint én bármilyen egyéb próbálkozással szándékosan képes vagyok.
Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
https://twitter.com/foodlfg
Félelmetes ez a szekta.
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
Ket baj van ezzel:
1., Jelenleg rengeteg ember - tobbszorose az Apple vasarloinak - vesz Androidos telefont, foleg az olcsobbakat, ezeknek az embereknek halvany lila gozuk sincs, amit mi tudunk es tudjuk, hogy kapcsoljuk ki.
Ha feltetelezzuk, hogy az iOS es Android userek 10%-a tudja mirol van szo, akkor is sokkal nagyobb tomeget jelent mara a Google altal megvezetett emberek osszesege
2., Location Services-ben ki lehet kapcsolni az adatkuldest, egyesevel, minden program neve mellett van kapcsolo. Te dontod el, nem az Apple.
http://gaborszantai.co.uk/
Az apple huzasa kevesbe nyero, ok nem jelentettek be a funkciot es meg benan is csinaltak, meg kikapcsolni sem lehet.
Egyebkent a legveszelyesebb a kulonbozo alkalmazasok altal rogzitett info, mert azt nem a google vagy az apple gyujti hanem az adott alkalmazas keszitoi. Ezert nem szabad olyan alkalmazast engedelyezni ami a telefon helyzetehez vagy a kapcsolati adatainkhoz ker hozzaferest, esetleg hang, video felveteli vagy hivasinditasi joga van. A google android market-en latszik hogy mit ker az alkamazas es joga van a felhasznalonak megtagadni ezeket, mig az iphone appstore eseten ezt az apple latja csak.
Ennek utánajárok, a jó anyjukat tényleg.
Nem ismerem a jogi hatteret, de a felbujtashoz szerintem tobb kell, mint hogy valakivel johiszemuen kozolsz valamit. Ha az informacio eredetileg is nyilvanos volt, akkor szerintem semmi problema nincs a tovabbadasaval. De ertem, hogy attol felsz hogy valakik rossz dologra hasznaljak fel azt. Itt a felelosseget a legkevesbe felelosre (magadra) akarod haritani. Azt kell elovenni, aki buncselekmenyt kovet el, esetleg a felelotlen wifi uzemeltetot.
kovetes: biztos vagyok abba, hogy nem er annyit egy napom tortenete, mint amennyibe a kovetesem kerul. 😊
A magyar joggal kapcsolatban igazad lehet. Valami olyasmit hallottam, hogy rendort is csak ugy lehet lefotozni, ha nem egyedul van a kepen.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Saor Alba
A képen szereplõ emberek engedélye nélkûl közlik a képeket.
Csak hát többnyire csíra kistáskák vannak rajta és apu/anyu nem is tudja milyen képeket oszt meg a neten ezért max aszájkaratéig jutnak.
Pedig simán perelhetõ az összes...
na el
Kellemes ünnepet 😉
http://index.hu/tech/2011/04/22/az_androidos_telefonok_is_kemkednek_a_gazdajuk_utan/
Az engedélyed nélkûl semmit nem tehetek vele max. otthon nézegethetem.
(ellentében a jenkikkel ahhol a kép jogai a kép készítõéjé)
Nyílvános helyen készûlt a kép rólad. Még sem né vagyok a tulajdonosa a képnek, pontosabban a jogok nálad vannak a kép meg nálam. Ha az engedélyed nélkül közlöm akkor megüthetem a bokámat.
nyilvános helyen, a lakásodból begyûjtött adatt. Ui. a wifi-d nem köztéren volt. Feltételezhetõen. De ez már adatvédelmi törvénybe ütközik, hogy kinek mi a tulajdona és egyáltalán: mi az amit begyûjthet, milyen adabázist építhet belõle stb...
Ezt ne feled.
Elég ha xy olyan helyre megy ahhová nem kellene és már zsarolható is... pl.
sztem nem lehet. De utánna nézek a BTK-ban. De az biztos, hogy ha befotozók és azt egyéb infóval megosztom akkor az már gond.
Pl. közzé teszem, hogy soha nem zárod be az ajtódat.
Ezzel nem követtem el bûnt. De ha bizonyíthatóan ez miatt törtek be hozzád akkor már lehet felbujtóként szerepek a tárgylaáson, ui. az én infóm volta az ami a másikat inspirálta a betörésre.
Követés: aztán megy szép napodat láthatod a neten. MErre jártál, mit csináltál, meddíg voltál stb...
Ja: és mellette, hogy nem zárod be az ajtót...
Tehát: tudjuk, hogy minden reggel 8-9 között elmész valahová, de addíg nyitva van az ajtód. Ez így már meredek nem?
És az utcáról készûlt fotó alapján láthatjuk is, hanem is 100%-ban, hogy érdemes-e benézni.
Önmagában az adatok megosztása nem bûn ebbenaz esetben. DE a megosztott adatok már alkalmasak arra, hogy egy betörés áldozatává váljon az illetõ. És ezt én segítettem elõ a megosztott adatokkal. (kinek mi köze van hozzá mere jársz és, hogy ez alatt nyitva az ajtód?)
Az infobrokerség (régen én is csináltam) pont arról szól, hogy az adat, az infó valakinek biztos, hogy kell. És a lekgisebb infó is nagyon sokat tud ám érni valakinek.
Pl. a nyitott wifi végpontok koordinátával együtt igen komoly értéket tud képviselni. Pl. ezeket a nyílt pontokat felhasználva támadást kezdeményezünk egy szerver ellen. Egyébként meg elötte törtni kellett volna a dolgokat. Hát most nem.
Szóval az infó hatalom. Ezt nem szabad elfelejteni, és ebbõl következik, hogy valakinek sok pénzt megérne, ha tudná pl., hogy te mit is csinálsz egy nap...
Nem hinném, hogy az sg közösségben vagy akár magyarországon lenne olyan aki személy szerint érdekelné az applet vagy a googlet.
Egy lenni a sok közül meg na bumm, akkor az utcára se menjünk ki mert bárki láthat minket és oda a privacy.

(ha persze nem vagy bûnözõ - de aki az, annak van egy másik telója a bizniszre) 😊
szép napot mindenkinek és pihenjetek az "ünnepekben"!
Arab országokban ezt szemkinyomással büntetik.
Igen, sokaknak goze sincs a titkositasrol, de ez nem menti fel oket. A legtobb ember nem tud egy ajtot se beszerelni. De azt igen, hogy ilyenkor szolni kell egy szakinak, hogy csinalja meg.
Nyilvanos helyen nyugodtan kovethetsz, sot filmre is veheted amit csinalok. Valoszinuleg te unnad meg hamarabb. 😊
Arrol meg ne is beszeljunk, hogy te vagy az a legy altalaban, aki azonnal raszall a szarra, amit az Apple helyez az asztalra.
Szamodra ez mar annyira addiktiv passzio lett, hogy nem is tudnal letezni az SG-s Apple cikkek alatti fikazas nelkul.
Egyébként gondolom semmi kifogásod az ellen sincs, ha nyomdba szegõdök és logolom minden lépésedet, minden percedet. Hiszen az utcán vagy. Közterület. Azért ha a rendõr jönne kínos magyarázkodásba kezdhetnék, hogy mi a fenéért is követlek és naplózom a napodat...
Más: önmagában az SSID megjegyzés nem baj. De ha ezzel párosítok egy MAC címet, és egy GPS koordinátát akkor az már komoly adabázis.
Nem mindenki szgép guru! Több ezren vanank azok akinke fignjuk sincs mi az a WEP/WPA stb... Viszont forgalmi díjjas netjük van. És hála a két köcsög cégnek és simán tudom majd hadzálni az õ nyitott hálózatukat és jól megterhelem a forglamukat. Vagy: simán felhasználoma nyitott hálózatokat egy támadás erejéig. Még csak nagyon dolgoznom sem kell vele, mert elöbb v. utóbb de biztos, hogy fel fog kerûlni a netre az adatbázis...
Ez kb. olyan mindha közzé tenném, hiogy FtranX soha nem zárja be a lakását amikor elmegy és adom a koordinátákat.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Mar a StreetView esetben sem ertettem, hogy miert baj, ha a titkositatlan wifi halozatok forgalmat osszegyujtik.
A telefon hasznalojat megkerdezi, de ha nem tiltod le, akkor az altala trackelt wifi halozatok tulajdonosat is megkerdezi? Likewise GoogleStreetCar-issue...
Mert ez a nagy parasztsag, nem amit az Apple csinal. (az csak egy amator dolog, hogy nem volt alapallapotban vedve)
Kérdés: mi a fenéért akarja a Google és az IPhone is az én wifi mac címemet????
A Google 1x már szarozott a wifi brózolással. Akkor sem tudta elárúlni minek kell neki, valami rizsát nyomot, hogy egy túlbuzgó programozó munkája és véletlenûl kerûlt a program a sztrítvjú autókba. Gondolom ugyan ez az indok az androidba való építésébvel is.
Más: nekem egy kicsit zavaros ez a wifi alapján belõt koordináta. Mert mi van akkor ha a marker wifi(k) nem mûködnek éppen? Vagy, ami durvább szitut tud teremteni, arrébb költöztették õket pár 100km-rel?
Vagy, miért is gyorsabb a wifi ssid lekérése mint a gps-nek a mûhold kapcsolat?
MErt mi is van? Lekéri az ssid-t (vagy a MAC-et mert ez biztosabb). Aztán a tárolt infók lapaján eldönti, hogy ez MAc cím hol is van. Akés. És? Utánna?
Fel kell vennie a kacspolatott a gps mûholdakkal, hogy a tényleges koordinátákat me gis kapja ui. a wifinek pár métertõl a pár száz méterig (esetleg kilóméterig) lehet lefedetsége. Ez baromira pontatlan.
Tehát semmivel nem gyorsabb a wifi-n keresztûl azonosítani a pozitciónkat.
Gyorsabb direkt a mûholdakat kérdezni.
Szánalmasak ezek a magyarázkodások.
Miért kell tárolni pl. 1 évre visszamenõleg, hogy hol is jártam (Apple)???
Ez nem perelhetõ dolog? Nem vagyok ügyvéd, de úgy tudom, hogy ilyen szinten megfigyleni csak a bûnûldözõ szerverknek lehet. Gy.k. a nap 24 órájában megfigyelés alatt vannak tartva a felhasználók.
Van itten egy ügyvéd? Õ neki mi a véleménye errõl?
Ráadásul kikapcsolható és nem titkos dolog (csak nem reklámozták 😛), míg az alma az titokban, fû alatt szerezte be rólad az infót. Nem igazán mindegy szerintem.