6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
TokraFan #6527 A házak kapcsán ez már régen nem így van. Jobb házakban a hatékony porszűrő alapfeltétel. Ráadásul mindegy hogyan áll a ház, mert álló helyzetben meg a kártyák NYÁK-ja van vízszintesen, tehát azokon gyűlik a por. De jobb házakban ezzel már nincs sok gond. Az enyém amellett, hogy hangszigetelt, masszív porszűrőkkel is el van látva. 1 év után nyitottam ki valami miatt, de szinte semmi por nem volt benne. Korábban a régi házaimban meg olyan szinten állt a por, hogy állandóan porszívózni és sűrített levegőzni kellett. -
#6526 Az én kártyámnak elég jó merevítése van, az alja is védve lemezzel és a teteje is teljesen beburkolva. A két csavar stabilan tartja a helyén a kártyát és azért a foglalat sem gyenge műanyag. Cipelni álló helyzetben szoktam, de a kocsiba már fektetve kerül.
Ez egy 980Ti SeaHawk, hibrid hűtése van, most 1 éves és nem ez a leghangosabb.
Ma amire inkább figyelni kell, az új CPU-k. Az új i7-esek annyira vékony lapkára készültek, hogy ajánlják is a hűtés leszedését szállítás közben, mert meghajolhat a lapka és annyi a procinak. Nekem csak a pumpa van rajta, így én nem félek ettől.
Tudtommal azért vannak elsősorban álló házak, mert ezeknek jobb a hűtési tulajdonságuk. Legalábbis sulis koromban így hallottam. És ami azt illeti álló házban kevesebb por tapad meg az alaplapon is, mint egy fekvőben. -
kisiku #6525 Köszönöm a tippeket, nem aggódom, és tudom, hogy a "Milyen videókártya?" topicban kellett volna mondani mindezt, de megnyugtató amit írtatok.Ok, nem fogok aggódni :)
Nem akarok házat sem cserélni, teljesen jó ez, csak amolyan érdekességképpen mondtam el, meg kíváncsi voltam, hogy nektek mi a tapasztalatotok. -
TokraFan #6524 Emiatt ne aggódj, ki van az találva. A korábbi kártyák -főleg a High End-ek- is masszív hűtőbordát kaptak, és mivel akkoriban a fogyasztás is lényegesen több volt, így a hőtermelés is, tehát még nagyobb hűtő kellett rájuk, mint ma! Volt olyan kártya, ami 3db helyet foglalt szélességben, mégsem volt jellemző, hogy kiszakadt volna a foglalatból. A hosszú PciE csatlakozó végén általában van egy műanyag "pöcök", ami bennt tartja a kártyát a slotban, a NYÁK éle pedig elég megtámasztást ad ahhoz, hogy ne legyen gond. De ha nagyon aggódsz emiatt, akkor legjobb választás egy 2 kamrás cube ház, amiben vízszintesen áll a kártya. Pl. ilyesmi. Mondjuk ez pont mAtx méret, de ha nagyobb lapod van, akkor létezik ahhoz is számos márkából cube ház.
-
goyo2 #6523 Én utoljára egy Gigabyte GTX 560-at vettem ami passziv hűtéssel rendelkezik. Rászereltem egy 8 cm-es ventit pótméterrel, hogy hangja se legyen. Előtte is passziv volt, de kiolvadt valószinu a GPU a foglalatból, ezt javitani meg nem olcsó. Igy a passziv hűtés ami gyárilag is elég jó, megspékelve egy ventivel szerintem sokáig működőképes lesz. Igy a venticsere megoldott házilag bármikor. A hűtőbordára könnyű felcsavarozni a ventit. -
kisiku #6522 Jó minőségű a házam (Corsair Carbide), a csavarok is jók és stabil a kártya, de mégis aggasztó egy picit. -
#6521 gondolnak.. Van már kártyatámasz amit akár külön akár már a házhoz adnak. Mondjuk vicces. De amúgy ha jó minőségű házat veszel a két csavar úgy megtartja mint a pinty. 1070 nem könnyű kicsit aggódtam miatta de nem volt gond. -
kisiku #6520 Egy dolog azért aggasztó - bár a mai nagy teljesítményű kártyáknál már így van - hogy nehéz, azaz több, mint 1 kg a súlya!Az R9-es is több, mint 1 kiló a gyári hűtőjével...
Ugye 2 darab csavarral van hozzárögzítve a házhoz (ahol a kimeneti csatik vannak), de azért valljuk be, a terhet a PCIe port viseli így is.S mivel szinte mindenkinek álló háza van, ezért a GPU gyakorlatilag lóg lefelé, tehát jó lenne valami "aládúcolás" vagy lassan inkább a fekvő, azaz a desktop ház kell, hogy a kártya súlya ne húzza, ne feszítse ki a szerencsétlent a foglalatból, hanem inkább álljon.
Remélem a gyártók azért majd erre is gondolnak a jövőben.Én nem vagyok mérnök, de műszaki fejjel és logikával, így lenne normális.
OFF vége. -
kisiku #6519 Már én is tapasztalom.No, ki is próbáltam, ultra beállítással meg sem akad, mondjuk eddig sem volt különösebb probléma, de immár egyáltalán semmi akadozás nincs, ráadásul végre csönd van!
A hűtés tényleg jó, 60 fokig be sem kapcsolja a ventilátorokat.Remélem 2-3 év után is elmondhatom ezeket...Jó a slim design, mert nagy a kártya, de legalább nem vastag és elég neki egy darab 8 pin-es tápcsati, s gondolom kevesebbet is fogyaszt.
Na nem fogom az R9-et sem kidobni...ha nem tudom eladni, akkor jó lesz tartalékba vagy a munkahelyemre :) -
TokraFan #6518 1060 jó cucc, grat! -
kisiku #6517 Kicsit off leszek: Na, asszem este ki is próbálom új kártyámon, hogy fut a Rebirth és milyen az nvidia feeling...
Úgyhogy most 13 év után visszatértem az nvidiához, nem volt olcsó (MSI GTX1060 Gaming X 6Gb -110 ezerért...), remélem ennek nem fog zakatolni a ventilátora egy darabig.
De menjen a búsba az összes gyártó, amiért úgy csinálják meg, hogy tisztán tartás mellett is 2-2,5 év egy gpu hűtés, aztán vagy találsz hozzá hűtést vagy nem.Utoljára a Geforce 6800-ra (asus V9999) adtam ki 2004 körül 131 ezret+30-at a tápra (hogy elinduljon)...de az legalább vagy hat évig ment.Akkor megfogadtam, hogy GPU-ra többé ennyit nem adok...hát majdnem sikerült megint :)
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.01.12. 15:35:04 -
Jóózsf István #6516 Ööööööö. Így a 4.10 bétával megint ott tartunk, hogy "mi a fenéért nyúltak hozzá?". Már el sem indítom, csak ha kijön egy újabb build. Aztán nyugtázom, hogy ez még mindig nem jó és várom a következőt.
Valószínűleg, ha kijön a rilíz, akkor szépen visszatöltöm a béta előtti mentéseket és onnan folytatom...
Egyetlen tippem van erre a helyzetre: Itt tesztelik az eljövendő játék ötleteit. -
TokraFan #6515 Tökéletes összefoglalása a történéseknek! -
kisiku #6514 Ugyan már!Csak az első néhány hónapot kellett komoly idegességgel tölteni ,avagy "miért nem lőnek a saját hajóim, b*meg!? kérdéseket feltenni.
A " hogy az istenbe kell felépíteni azt a rohadt URV gyárat, ha nincs is anyagom sehol? Illetve "mi a fa*ért nem tudom elfoglalni a Taranis-t???" kérdések csak úgy záporoztak...
A következő hónapokat már csak átlagos idegeskedéssel töltöttük, ezután jött az érthetetlenség, a "mi a faszért rontották el azt, ami eddig működött" kérdések tömegei, majd a "te figyelj, nekem ezzel és ezzel a moddal tök jó".
Aztán megjelent a Teladi Outpost: Íjj de jó, fúúú de jó, de rendesek, tök jó lett, ráadásul ingyen adták nekünk. Ezek után jött a "b*meg nekem nem megy a megszokott modom", a "tök jó az új Teladi galaxis, de nem vesznek semmit tőlem", "miért kellett megnehezíteni a hajófoglalást?" "egyáltalán miért ilyen szar a hajófoglalás?" majd további várakozás.
Pár új patch, és eljött a Nagy Ő azaz a Home Of Light! Eddigre már nyugisak voltunk,
Azt a k*va! Mennyi új helyszín! De tökre jó, baromi jó új zenék, még több ellenség,stb.Fúúú de jó, még a régi elfeledett "barátaink" is előkerülnek! Mennyi új és tök jó, egyszerűsített dolog!
Kb itt tartunk.Én ezen idő alatt sokat írtam ide, és idegeltem magam, de kitartottam és megérte.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.01.06. 09:46:49 -
#6513 A szarhoz még több, mint megtapasztaltuk '13-ban, remélem Berndék tanultak belőle, és nem fognak még egyszer szart piacra dobni. -
Fürtös #6512 Autópálya=multiplayer :D Semmi más értelmét nem látom, és ugye a remény hal meg utoljára :D -
Jóózsf István #6511 Amiről most beszéltek, ugye X4 téma? -
TokraFan #6510 Egyébként a Planet Coaster építési rendszerénél jobbat nehezen tudnék elképzelni a célra. Akár már 100-200db alap assteből milliónyi variáció lenne építhető, nem beszélve arról, ha ez modokkal bővíthető lenne. És persze masszív workshop támogatás! De nem kezdek megint álmodozni, nehogy ismét pofáraesés legyen a vége. :-) -
TokraFan #6509 Fejleszthető, modulos hajókról álmodtunk a Rebirth megjelenése előtt is. :-) Jó lenne, de nem hinném, hogy megcsinálják.
"de nekem mondjuk bejöttek az "autópályák""
Nekem épp ez az egyetlen, amit képtelen vagyok megszokni (na jó, az ikonos "landoláson" kívül). Nagyon rontja az élményt számomra a látványa is, ahogyan szemmel láthatóan ott tekereg az űrben. Nem tom, nekem olyan idétlen érzést kelt. De kinek a pap, kinek a paplan. :-)
Ráadásul egyértelműen az ősrégi freelancer-ből lopták, ami bár egy kiváló program volt, de azóta láttunk már sokkal jobb megoldásokat is.
"az lenne az ideális, ha kb. fele akkora bejárható terület lenne, tényleg csak ilyen kikötő féleség, cserébe viszont jól kidolgozott és sokféle legyen belőle."
Ezzel viszont maximal egyetértek! Sokkal jobb lenne így.
Sok elvárásom nincs most, jobb szeretnék most pozitívan csalódni. -
#6508 modulos hajók nagy ötlet,de csak ha vannak dekorációs elemek is a fő modulokon kívül,hogy testre szabhassuk a hajónkat kinézetügyileg :) -
#6507 A fejleszthető hajó nem lenne rossz dolog. Akár egy jó hosszú sztori nyomán legalább az alapokat kapjuk meg M2-ig, onnan meg lehessen még tuningolni saját belátás szerint. De én azt is elfogadhatónak találnám, hogy nagy hajóra dokkolva lehessen azt irányítani rendesen a hídról. Akár több pozíciót elérhetővé tenni, hogy csak vezetsz, tüzelsz vagy épp parancsokat osztogatsz.
A bolygós dolgot Elite-ben jól megoldották. SRV-vel járható a felszín. Az állomáson mászkálás annyira nem hiányzik. Mindig csak ott bolyongani. Ezt a NMS-ben csinálták meg akkor ügyesen. Landing pad és egy központ, ahol fogad pár idegen.
A small talk-os vackot tényleg kihagyhatnák vagy cserélhetnék valami univerzálisra, mint EVE-ben a minijáték. Aki nem tud angolul, annak egy szívás. Diszkrimináció...
És igen, a karaktereket igencsak fel kellene tuningolni. 2017-et írunk már.
De, hogy mi fog megvalósulni és megint mit kapunk a pénzünkért első nekifutásra, csak reménykedni lehet, hogy jobban debütál az új, mint a Rebirth vagy NMS. -
Pares #6506 Szerintem radikálisan nagy változásokra ne nagyon számítsatok, egyértelmű, hogy a Rebirthön fog alapulni. De gondolom eldobják az egy hajós rendszert. Pedig lenne rá egy ötletem, hogy hogyan lehetne baromi jól megcsinálni: egy teljesen átépíthető modulos hajó, amiből az M5-től az M1-ig bármit lehet építeni különböző modulok hozzáadásával. Kb. mint a mostani állomások, csak hajó formájában.
Lehet, hogy a közlekedést is kicsit faceliftelik, de nekem mondjuk bejöttek az "autópályák", nagyobbnak és szabadabbnak érződik az űr.
Amin javíthatnának, az az állomások belső terei. Szerintem az lenne az ideális, ha kb. fele akkora bejárható terület lenne, tényleg csak ilyen kikötő féleség, cserébe viszont jól kidolgozott és sokféle legyen belőle. Meg az NPC-kbe is lehelhetnének egy kicsit több életet. Ezt a small talk fícsört is hanyagolhatnák, ahogy a Trade Agenteken keresztüli információ szerzést is.
Akár még azt is beletehetnék, hogy bolygókra is leszállhatunk, de mondjuk csak a kikötőt járhatnánk be, hasonlóan a Freelancerhez. -
kisiku #6505 Ezen a részen 7 évig dolgoztak...jó munkához idő kell :) -
TokraFan #6504 X4 lesz, csak ennyit tudunk, és hogy elvileg már 2 éve dolgoznak rajta. Más infó nincs még. -
TokraFan #6503 Replikátort a népnek (Star Trek)! Aztán lehet koncentrálni kizárólag az űrmeghódíccsára (by gombabácsi), nem kell több péz meg bankok se. -
#6502 mikor jön a kövi rész?:D -
kisiku #6501 Mindkettőtökkel egyetértek :) Te jó ég, hogy elmentünk a témától! Van kérdés a játékkal kapcsolatban? -
#6500 Rendesen elmentünk valamerre.
Egyrészt nem csak a politika a maffia. Próbálj meg valamilyen végtermék-feldolgozó üzemet (hulladékmegsemmisítő) létesíteni. Kb. esélytelen.
Az elektronikai terület a legveszélyesebb, de az élelmiszer sem kutya. A szomszéd többedmagával csinált egy élelmiszer feldolgozót. 3-szor kellett körbejárnia a környező településeket az engedély miatt, majd hetente kapta a telefont innen-onnan, hogy büdös a levegő, biztos a feldolgozó. Persze szélcsendben...
Majd a társak közül páran eladták a részüket, egy cég megszerezte az 51%-át, kiszedett belőle minden zsetont és csődbe vitte. A szomszéd meg nem tud mit csinálni, külföldön melózik a családtól távol, hogy kiperkálja a 2 jelzálogot, amit az üzlet miatt vett fel.
A politikusok meg egyszerűen csak tolvajok és kész. A mostani vezírek meg elég pofátlanok is.
A pénz nélküli gazdaság meg kivitelezhető, csak nem ezt akarják a gazdagok. Nekik fontos a megkülönböztetés, a magamutogatás, hogy nekik van luxus cuccuk, neked meg nincs.
Nézd meg a játék önfenntartó komplexumait. Először persze kellett a pénz hozzá, de utána mindent maga csinál és nem kell pénz hozzá. Az életben ezt annyival egyszerűbb megcsinálni, hogy csak munkaerő kell, nekik meg kaja.
Jól működő társadalomban senki nem szenved hiányt, de senki nem is pazarol, nem úgy mint most. Csak sajnos az emberi társadalom nem eme felfogás útján halad.
Amíg létezik emberi irigység, addig lesznek gazdagok és szegények is. De mondhatjuk úgy is, hogy elnyomók és elnyomottak.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.01.02. 17:09:58 -
lammaer #6499 Azért a pénz nem hülyeség, gondold meg elég szar lenne ha barterezned kéne folyamatosan, és ha mondjuk éhes varga vagy és kenyeret akarsz venni, de a péknek nem kell új csízma viszont szeretne új kereket a talicskájába, ezért átmész az ácshoz és reménykedsz hogy neki kell csízma, amit igy be tudsz cserélni kerékre, amin aztán tudsz kenyeret venni.
És ez még egy egyszerá scenario volt, mert mi van ha nem egy az egyben cserélsz, mert mondjuk a csizma az 3 kereket ér, viszont 1 kerékért kapsz 5 vekni kenyeret... legjobb esetben is lesz 2 kereked amit nem tudsz hovatenni, meg rádszárad a kenyér :)
Szóval kell a pénz értékmérő és hordozható funkciója...
De a bankár az már érdekes dolog. Elképzelem hogy mi történt volna az ókori spártában, ha az egyszeri héró csata előtt odaadná a bankárnak a 100 aranyát, hogy kamatoztassa amig vissza nem ér trójából, aztán 1 év elteltével hazatér és mondja a bankár hogy bocsi, nem maradt csak 80 arany, de hát tudod, bonyolult gazdasági folyamatok....
THIS IS SPARTAAAAAA! azt szállt volna be a kútba a görény ... most meg simán megélnek miközben elrulettezik az emberkék nyugdijalapját :)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.01.02. 15:33:49 -
kisiku #6498 Huhh, nagyon offolunk, de ha már belekezdtünk... :)
Sajnos egy társadalomnak kellenek szabályok.Az őskorban még egyszerűbb volt, mert egyrészt nem voltunk ennyien, másrészt, nem volt pénz sem, hanem úgymond "barterezés" folyt, azaz én ezt vadásztam, te meg azt gyűjtötted, aztán cseréltünk...ne menjünk bele kiknek köszönhetjük a pénzt és mennyi életet tett már tönkre.
Aztán ugye egy társadalomnak ott a munkára képtelen vagy lusta/tolvaj,stb része, akik helyett is kell dolgozni.Az lenne az igazi, ha mindenki ugyanolyan rendes, tisztességes és becsületes lenne, de ilyen csak a mesében és a sci-fikben van.
Persze a korrupció minden játékból hiányzik, hál'Istennek, úgyhogy egyetértünk, legalább az illúzió legyen meg. -
TokraFan #6497 Migrácsokkal kapcsolatban egyetértek, de a játékban én nem ilyen típusú maffia hiányára gondolok. A legnagyobb maffia a fehérgalléros bűnözés, nyakig benne a politikusokkal. Akik aztán egy adóhivatalnak mondott, valójában csak No.1 behajtó cégen keresztül rabolják ki a válllakozókat, polgárokat. Na ilyen itt nincs. Amit megszerzel, az a tiéd, de nem fog jönni a revizor egy mondvacsinált ürüggyel, hogy aztán tízmilliókra büntessen, vagy akár szánt szándékkal csődbe vigye a vállalkozásodat csak azért, mert valamelyik korrupt tetves politikusnak vagy a konkurenciája. in real life láttam már ilyet közelről, hazánkban, nem is oly rég. ;-) De nem is gondolnám, hogy a játékba kéne ilyesmi, éppen elég ezzel szembesülni a valóságban. Legalább a játék adja meg azt az illúziót, hogy amit kemény melóval összehozol, azt már kvázi senki nem veheti el tőled! :-) -
kisiku #6496 Még egy gondolat: nézd meg a mai rendőröket.Nem tehetik azt az illegálisok ellen, amit egyébként szeretnének,mert minden mozdulatukat hányingert keltő "jogvédők" követik,fotózzák-videózzák őket, ja és ezek persze nem téged védenek...
Milyen hisztéria volt abból, hogy "lefröcsköltük" vízágyúval ezeket az állatokat tavaly a határnál (ami aztán kiderült, hogy a migránsokkal szelfizők provokációja volt).Ezt egy normális országban géppuskára és géppisztolyra cserélik a rendőrök és a határt őrző katonák...
Itt a játékban nem gecizik a rendőrség.Ha nem dobod el a csempészárut vagy meglógsz ellenőrzéskor, azonnal lőnek és nem vizet spriccelnek rád.Ergo, ha van csempészcuccod, nem hagyod hogy elkezdjenek ellenőrizni. -
kisiku #6495 Én nem érzem magam maffiának a játékban, hanem szabadúszó kereskedő-iparmágnás típusnak.
Tulajdonképpen tisztességesen kerestem meg mindazt amim van a játékban, a hajófoglalások kizárólag ellenségek ellen irányultak, az összes frakcióval és fajjal jóban vagyok.Aztán elkezdtem iparosítani és beindult a bolt.Néha voltak olyan gondolataim, hogy jó lenne egy kicsit amerikai cia-t játszani és egymásnak ugrasztani valakiket, hogy lőjék csak egymást, mert az hajógyártást eredményez, az pedig lóvét, de nem kellett.
Azért hagytam abba, mert már nincs értelme...60 milliárdom, 120-nál több űrállomásom és egy akkora flottám van, amivel az egész galaxist leigázhatnám, de nem akarom. A kereskedelmi flottám 40 darab manuálisan irányított hajóból, az automata, gyárhoz rendelt hajók pedig több százan vannak. Én inkább életet vittem lakatlan, élettelen, halálos szektorokba és védelmeztem mindazokat, akik között éltem.
Néha-néha be-benézek a játékba, mert a zene és a látvány frenetikus.De ugyanígy voltam az X2,X3,X3:TC,stb-vel is.
Az EVE-hez köszönöm a tippet, majd meglátom, mert azért van valódi életem is... -
#6494 Azért a kalózok és a maffia nem ugyan az. Világunkban is vannak rossz emberek, terroristák és bűnözők, akik ellen te is tehetsz, ha belépsz a rendőrségbe vagy hadseregbe. És kb. csak a játék van úgy megcsinálva, hogy de jó, segítettél nekünk, itt egy plecsni, segíts továbbra is. Az életben már elkapáltak volna, mert ezt egy nagyhatalom sem nézte volna jó szemmel. Sajnos ez egy emberi mentalitás. Vagy kénytelen lettél volna leigázni őket, mert megteheted és nem szeretsz veszíteni.
Lényegében igazad van, van a játékban maffia. Te magad vagy a maffia.
Akkor kezeld úgy az EVE-et, hogy előfizetsz 1 évre. Az úgyis kevesebb, mint minden hónapban megtenni. És, ha értelmét látod, illetve találsz egy megfelelő társaságot, akkor lehet, hogy változik a véleményed az előfizetésről vagy megkeresed a játékban a havi előfizetésre valót. Mert van erre is lehetőség.
Nem rábeszélni akarlak, én már elég rég abbahagytam, csak tippeket adok. Illetve most bejött egy ingyenes lehetőség, hogy bizonyos szintig fejlődhetsz és vehetsz hajókat is. Próbának és ismerkedésnek jó lehet, a lényegi dolgok viszont úgyis utána kezdődnek. -
kisiku #6493 Végül is van maffia, mert azok a kalózok...csak itt én mondom meg, ki b*sz meg kit , mivel semmi esélyük ellenem.Ha a Xenon-nak sincs esélye, akkor nekik pláne...
Ja és itt nem bebörtönöznek, ha lelövök egy ilyen állatot, hanem kitüntetnek és megjutalmaznak.A valódi világunkban a terroristáknak és a bűnözőknek több joguk van, mint a normális hétköznapi embereknek és persze "píszí" módon szabad csak róluk említést is tenni! Mint az a rengeteg "elesett atomfizikus" és tíz nyelven folyékonyan beszélő több millió "csillagász és Nobel-díjas", akik most felrobbantanak minket és lemészárolnak nap mint nap.
No, az ilyeneket itt a játékban el lehet és el is kell takarítani.
Az EVE-et meg anno nagyon sokan ajánlották, de nem akarok előfizetéses játékkal játszani, sosem voltam híve ezeknek. Vagy kifizetem a teljes árat érte vagy nem. -
TokraFan #6492 :-D Milyen igaz!
-
#6491 Kihagytad a maffiát. Az adó és a szabályok egy dolog. A maffia visz mindent. Ha lenne ilyen a játékban, akkor te sem lennél gazdag, max jól élhetnél, ha a megfelelő helyen pitizel.
EVE Online-ban van adó, mégis jól lehet keresni és gazdagodni, ha ügyesen csinálja az ember és elég időt ráfordít minden nap. -
kisiku #6490 Nem, de akként gondolkodom. Meg kell nézni a valóságot.Sokkal nyereségesebb lehetsz azzal, ha nem "egy szezon alatt" akarsz milliárdos lenni, hanem szép lassan.Ezt sajnos sokan nem értik meg, lásd tipikus balatoni büfések/"cimmer ferik" és társai.De lehetne sorolni még.
A megkeresett pénzt pedig vissza kell fordítani a termelésbe és gyártásba.
Jó, tudom, ne hasonlítsuk ezt a játékot a valódi üzleti élethez, hiszen itt se adó nincs, se szabályok, az a tied, amit megszerzel, legfeljebb haragudni fognak rád egyesek, ha folyamatosan illegálisan szerzed.De mint minden gazdasági/management játékban, egy idő után itt is pénz szüli a pénzt, ráadásul sokkal könnyebben és gyorsabban jön, mint az X előző részeiben. -
Jóózsf István #6489 Tulajdonképp szépen összefoglaltad.
Viku ezzel keresi a milliárdjait. Előállítja, majd nyomott áron dömpingel.
Viku! Nem távolkeleti származású vagy? -
#6488 Értem,én naív módon azt hittem a manager elvégzi a kereslet felmérését és nem a raktáron lévő mennyiséghez hanem a kereslethez illetve az aktuális árakhoz állít árat. Akkor ki kell matekozni hogy jelen állapotban mennyiért éri meg aladni a készterméket hogy még legyen rajta haszon,aztán minél gyorsabban felhúzni egy önellátó rendszert hogy saját alapanyagokból gyártson készterméket,amit adhatok olcsón mégis hasznot húz :)
Akkor kell egy solar array,egy vízgyár,meg fel kell húzni a pharma lab spaceweed gyártását...hozzájuk dobni pár hajót és tiltani más frakcióval a kereskedelmet kivéve a készárút :D
alsó hangon 20 milla,irány hajókat foglalni :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.12.30. 12:24:52