Nem sokáig lesz másodhegedűs a tábla PC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hidd el mindenkinek jobb az, ha több lesz a hozzáértõ és kevesebb a noob😊
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Te neked minden eladott tablettel kevesebb lesz a fizetésed?
Mindenkit hülyének nézel aki szerint jó dolog.
Nekem is tetszik és én is venni fogok, de ez téged miért zavar?
Sõt képzeld munkához meg egy notit kell lassan vennem.
És okostelóm is van internet elõfizuval.
Nem is értem minek vesznek sokan ha sajnálnak még pár ezrest a netre?
átlagfelhasználótól"
Pedig nem, hidd el a legtöbb embernek ebben ki is merül a számítástechnika. Megnéz egykét youtube videot meg meghallgat egy kis zenét, megnézi a neten a híreket, facebookon lájkol ezt azt, és megnézi az emailjeit, esetleg játszik valami egyszerû játékkal. Kb ennyit csinál egy átlagfelhasználó aki nem informatikai területen dolgozik. Ezt legjobban egy tablettel tudja lefedni.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Nehogy azt mondja nekem valaki, hogy fészbúkozni kötelezõ."
De miért is? Ki vagy te, hogy megmondd valakinek, hogy vagy belemászik rendesen és csinál mindenfélét, vagy ne facebookozzon és ne nézze meg a leveleit esetleg ne skypeoljon a családjával. Ne haragudj de ez nonszensz. Ez olyan mintha anyósom azt mondaná neked, hogy ne csak mosd a fogad mert az a felszín, hanem tanuld meg, hogy kell tömni, húzni, stb.
Én megszoktam, hogy esténként olvasok, van amikor kedvtelésbõl van amikor kötelességbõl. Ezt kényelmesen meg tudom tenni egy tablettel. (Persze ettõl a könyveket sem felejtettem el)
nem kell programozónak lenni, csak tudja mán a szerencsétlen, h mi az hogy ablak, operációs rendszer, tudjon telepíteni magának 1-2 programot (magyar nyelvû installer, következõ->következõ->befejezés), tudja, h mi a különbség az internet és a böngészõ és a facebook között 😊 ilyesmik...ehhez se nem kell sok ész, se nem több hónapos képzés...
Nehogy azt hidd, hogy egy táblagép nem szarhat be szoftveresen.
Amúgy itt nem is errõl beszéltem, hanem arról, hogy mi szerintem az átlagfelhasználó definíciója.
Aki csak fészbúkozni meg chatelni tud, az marha messze van az átlagfelhasználótól - még ha én sem tudom pontosan meghatározni, mi az -. Csak a tisztázás végett írtam.
Starcraft + Diablo III - esemve
Nehogy azt mondja nekem valaki, hogy fészbúkozni kötelezõ.
De(!), pont ez a hátulütõje is. Szerintem a rendszeres internetezõk között 90% függõ. És ezek a táblagépek okostelók stb. stb. csak mind mind hozzásegítenek abban, hogy függõvé váljál.
Persze a marketingeseknek kurva mindegy, hogy mi lesz vele,d a lényeg, hogy vedd meg, aztán annyi.
Szóval meg kéne már tanulni helyén kezelni a dolgokat és megérteni a technológia hasznát, elõnyeit és hátrányait egyaránt.
Komolyan, eszembe nem jutott soha, hogy ágyban internetezzek, vagy számítógépezzek egyáltalán. Nem is akarnék odáig fajulni mert az szerintem már kóros, életkortól ugyancsak függetlenül.
Csak szeretném ha azok, akik ezt teszik, tisztában lennének vele, hogy ez már beteges.
Miért is? Mi kéne még, hogy érdekelje belõle? Neked, nekem az informatika hobbi, másnak nyûg.
Ezek után nem értem, hogy mirefel próbálod téríteni a népet. Nem jó a tábla, mert okosabb a pc? Persze. Okosabb a pc mint egy pda. Hordjuk a hátunkon! Okosabb, mint egy DVD lejátszó. Kössük rá a tévére! Sõt, lehet bele rakni TV kártyát, így okosabb mint a TV!
Igen, okosabb egy pc mindennél, de sokszor nem praktikusabb. Ennyi.
Amúgy errõl szólna az egész "mindent csak mértékkel" hozzáállás.
Több hasonló cikkben is írtam. A lényeg, legalábbis számomra az "ideális" azt jelenti, hogy meg tudom húzni a határvonalat a között, hogy van egy életem amikor kimegyek a szabadba, haverokkal elmegyek, barátnõzök stb. stb., meg az,h hogy leülök a gép elé.
Nekem így jó, ezt tartom megfelelõnek, és az asztali pécé csak hozzásegít ahhoz, hogy ne is változtassak a jó szokásaimon.
A
De ez most erõs túlzás. Nekem arra fog kelleni ha lesz, hogy be se kelljen kapcsolnom a notit. Örülök, hogy ilyen sokaknak van ereje egy átdolgozott nap után még egy kis programozásra, 3d fejlesztésre, CAD szerkesztésre, filmvágásra, de én csak az ágyban fekve szeretnék olvasgatni kicsit és ennyi. Erre pedig alkalmasabb mint egy tökömpaszúj netbook, vagy egy notebook. Az ósdi sufnituning pc-rõl mint olyanról meg nem is beszélve. (Legózzon össze gépet akinek két anyja van)
Aztán a Win 95-el volt az, hogy több lehetõséget nyújtott, de egy telepítés akkor sem kottyant meg.
Én sértésnek veszem azt, ha egy fészbúkozó, szkájpoló majomhoz hasonlítja bárki az átlagfelhasználót. Ne legyünk igénytelenek, az átlagfelhasználó igenis ért a számítógéphez és ki is használja azt.
Akinek abból áll a számítástechnika, hogy fészbúk meg chatelés, azok a low end kategóriába valók. Azoknak tényleg elég a táblagép, ne is legyen asztali pécéje, mert kár lenne rá pazarolni.
De mint átlagfelhasználó már igenis figyelembe lehet venni azt, hogy mik a fejlesztési lehetõségek, mik az esetleg elõnyei, hátrányai és határai adott készüléknek.
Ugyanúgy, ahogyan mondjuk átlagfelhasználóként veszel egy dvd lejátszót. Lehet kapni azokat a mobillejátszókat. Na most inkább oylat veszel, vagy ugyanannyiért egy komolyabb, asztalit? Pl.
Amúgy marha kíváncsi vagyok hogy verõfényes napsütésbe mit ront a szemeden, meg mit látsz egyáltalán mert aktív mátrix ide vagy oda, ég és föld a különbség.
De mint írtam már korábban, aki 5 óránál tovább töltés nélkül használ bármilyen szerkezetet, azok száma nagyon elenyészõ.
A legtöbb gépben ma már van hibernálás amivel akár egy napig is ki lehet húzni.
Ugyanis mi az átlagfelhasználó? Az nem lehet átlagfelhasználó, aki mondjuk néha word doksit szerkeszt, kicsit karbantartja a gépét, esetleg számítógépes játékkal játszik stb. stb.?
"skype, facebook, bongeszes, chateles"
Aki csak ezt csinálja az egy nyomi. Komolyan, akinek ebbe kimerülnek azok az irdatlan lehetõségek, amit ma már az informatika nyújt, az egy nyomi, nem tudok mást rá mondani, kortól függetlenül.
Nehogy azt gondold, hogy te vagy az, aki majd definiálni fogja az átlagfelhasználót.
"fosulin is ipad-el jegyzetelek, keszitem el es jatszom le a prezentaciokat. "
Részvétem😊
Gondolom ezt a beírást is azzal csináltad, azért hiányoznak az ékezetek...😛
Menyi ideig tartott, másfél órát?😊
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
sajat tapasztalat: mostanaban semmi komolyabb eroforrast igenylo dolgot nem csinalok a gepen, idom sincs ra igazan. miota megvan az ipad (par hete), azota 90%-ban csak azt hasznalom. rendes masina meg csak pihen. sot, fosulin is ipad-el jegyzetelek, keszitem el es jatszom le a prezentaciokat.
atlag felhasznalonak es esetleg nehany nehezebb dologra is tokeletes egy tablet. arrol nem is beszelve, hogy idosebb, gephez nem erto korosztalynak is mennyivel egyszerubb egy ilyen kornyezetben tevekenykedni.
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Mással nem is lehet a szabadban gépezni/netezni. Vagy veszel egy tabletet, vagy bent rohadsz a "sötét" szobában a "zörgõ" asztali gép elõtt. Evidens.
Amúgy mindenki a saját életvitele szerint értékeli a dolgokat, és ebbõl alakul ki a véleménye, amit esetleg meg is oszt mással. Normális esetben nem provokációs, sokkal inkább kommunikációs céllal... 😊
Mint ahogy a tabletek gyártója is a saját érdekeit nézi. Nem azért gyártja, hogy az egyszeri ember tudjon a vonaton netezni, hanem mert bevételi forrás.
Nekem, és (gondolom) másoknak is teljesen felesleges egy tablet "PC", de attól még vannak olyanok is szép számmal, akik szerint nem az. Harmadik eset: nem tudja, hogy az. 😊
Megint abból indulsz ki, hogy többmindent lehessen csinálni vele! Hidd már el, hogy egy átlag embernek nem kell több, és ha már választhat aközött, hogy vonaton, hajón, lópikulán is meg bírja nézni a leveleit vagy ne, akkor miért döntene a nem mellett? Továbbra is azt mondom, hogy tablet asztali mellé kurva jól jön, illetve olyan helyre ahol egyáltalán semmilyen gép nincs.
WoodrowWilson: Biztos van ilyen is, de feleségem tavaly pl naponta 3 órát vonatozott. Az már elég sok holtidõ nem?
Mondom, nem kell ilyen sarkosan nézni, ezermillió élethelyzet van amikor egy tablet jobb megoldás mint egy notebook, még akkor is ha notebookkal több mindent LEHETNE csinálni.
Amúgy szerintem nem érdemes összehasonlítgatni a pc-t egy tablettel. A tablet szerintem információforrás, olyan mint 1 újság. Arra jó, hogy elolvassam rajta a napi sajtót, megnézzem a maileket, játszak 2 kör angry birds-et. A PC meg munkaeszköz. Aki nem érti, hogy mi a kettõ között a különbség annak nem sok keresnivalója van egy IT/Tech portálon.
"Csak egy példa: E-mail a vonaton ülve."
Igen, erre írtam, hogy komoly felhasználásról beszéljünk, ne ilyen e-mail vonaton ülve dologról. Amúgy nem bírod ki a vonatutat e-mail nélkül?
Lehet hogy macerásabb lenne amúgy megnézni laptoppal, de mondjuk amellett hogy megnézed az e-mailt még egy rakás más dologra is jó.
És ez a lényeg, multifunkcionalitás.
Egy idõben a számítástechnika és minden próbált abba az irányba fejlõdni, hogy nem ezer féle eszköz legyen mindegyik egy funkcióval, hanem egy eszköz nagyon sok funkcióval.
Persze a pénz nagy úr, és a marketing stratégák jól kitalálták, hogy az nem biznisz, hogy kapsz egy multifunkciós készüléket, nem, a biznisz az, hogy elhitessük az emberekkel, hogy neked kell asztali pécé meg táblagép meg okostelefon meg notebook is ahhoz, hogy teljes életet élj.
Én pl ezért meghúzom a határvonalat, és inkább pécé párti vagyok. Nekem nem lényeg az, hogy minden másodpercben tudjam, jött e e-mail-em vagy a vonaton ülve állandóan böngésszek. Vonatoztam eleget, jópár órás vonatutakat, de kibírtam gép nélkül.
Persze ha te annyira geek vagy, hogy neked lételemed az, hogy mindig online legyél, akkor vegyél mindenféle kütyüt, gazdagítsad azokat, akik pont erre számítanak.
Egy táblagép árából kapok egy zsigulit is, és? Mire megyek vele? Mivel "tud" többet egy alsókategóriás noti, mint egy tablet? Dolgozni egyiken se tudok, viszont netezni, e-mailt olvasni, naptárban megnézni valamit, stb Android alatt lényegesen gördülékenyebb, mint egy Windows-os laptopon.
Csak egy példa: E-mail a vonaton ülve.
Laptop:
1. Táskából ki, bekapcs, boot
2. USB modem csatlakoztatása, modem szoftver elindítása, kapcsolódás
3. Böngészõ vagy levelezõkliens elindítása, vagy jött levél, vagy nem.
4. Kikapcs, táskába vissza.
E-mail a vonaton ülve, tablettel vagy okostelefonnal:
1. A beállított jelzõhang = levelem jött.
Egyébként nincs tabletem, valószínûleg egy darabig nem is lesz, egy androidos telefon mellé fölöslegesnek tartom. Viszont ha elém tennének egy százezer forintos utalványt amit notebook vagy tablet vásárlására használhatok fel, egyértelmû, hogy a tabletet választom. Vagy felteszem a vaterára és veszek inkább sört 😊
A
Emellett van egy androidos telom is, ami viszont kicsi is, hordozhato is, a megfelelo celokra megfelelo celeszkoz.
Konzol meg nem erdekel, nincs ra olyan jatek ami le tudna kotni 5 percnel tovabb.
Akkor most ultrakonzervativ vagyok? Vagy inkabb te beszelsz melle...
A
azaz, VAN olyan asztali gep, amivel egyenerteku lehet (szigoruan teljesitmenyt nezve) a netbookja, de az low-end, mivel egy kozepkategorias, neadjisten egy high-end asztali gep lazan megeszi reggelire a netbookjat.
az, hogy neki eleg a netbook amire kell, teljesen mas kerdes.