225
-
Justil #105 világosan meg lett mondva, hogy senki nem várja el a másiktól, hogy programozó legyen. a túlzásod felesleges tehát. -
Chris05 #104 Amúgy akkor beszéljünk az assembly programozásról. Nekem egyszerű, neked is? -
Chris05 #103 Több nagymama, ács, Józsika, szakács, autószerelő és még sorolhatnám hogy milyen ember létezik a világon, mint az olyanok, mint mi. Mi tudjuk (vagy legalábbis sejtjük), hogy mi a francért írja a gép ezt és azt, mit telepítsünk, hogy tartsuk karban a gépünket, de az ácsok nem. Közülünk néhány ember tud linux-ozni (én igen), de félpro felhasználó haverjaim is meghalnak, ha már csak egy sudo apt-get install szintű konzol parancsot ki kell adniuk amikor telefonon navigálom őket. Érted, hogy mi a lényeg? AZ EMBEREKNEK olyan a PC, mint a PC-s felhasználók 70%-ának a Linux! Totál nem értik, hogy mit látnak, nem értik, hogy mit miért frissítsenek és különben is miért kell a hülye regedit-et elindítaniuk, ők csak nem akarják, hogy a piros ikon ott legyen, ennyit értenek, semmi mást. Ezzel a szemmel nézd az átlag felhasználókat, mert az átlag felhasználóknak egyértelmű és lényegesen egyszerűbb a tablet/smartphone mint egy PC/notebook. -
opeca #102 Pontosan... -
csimmasz #101 Már neharagudj de ki van kiért?
Nem az eszköz szolgál minket,akkor miért az emberek tanuljanak számitástechnikát?
Próbálj elmagyarázni valamit olyan embereknek akik sms-ezni is nehezen tanulnak meg.
Próbáltam az egyik munkatársamnak ajánlgatni tabletet,de neki laptop kellett.
Én meg szivok mert minden másnap telefonál hogy ezt miért csinálja a gép,meg hogy mitörtént mert ez,meg az. -
Justil #100 A gond pont hogy az elv, kérlek szépen.
Az, hogy az eszközöket butítjuk le a userek szintjére, ahelyett hogy a usereket okosítanánk fel az eszközök szintjére.
De ez olyasmi, ami ellen tenni nem lehet, de attól még szívem joga, h zavarjon, nem igaz? -
opeca #99 Túlzottan szövevényesre kerekítjük ezt a témát. Én egy szóval nem állítottam azt, hogy bonyolultabb egy tabletet használni. Az elejétől fogva tisztában vagyok a korlátozott lehetőségek egyszerűbb elérésének a tényállásával.
Nem erről szól ez az egész részemről. Hanem valami egészen másról. Életvitelről... -
opeca #98 Akkor sem fogok egyetérteni azzal a felfogással miszerint azt a számítástechnikát, amit évtizedek óta sikerült ideáig kifejleszteni és megannyi lehetőséggel kecsegtet, amik valóban(!) hasznosak, ledegradáljuk a fészbúkolás szintjére.
Angol keyboardon ott vannak az ascii kódok... -
Chris05 #97 Szerintem csak egy órát nyomkodj az alábbi eszközök közül:
- iOS telefon/tablet.
- Android telefon/tablet.
Rá fogsz jönni, hogy mi az értelme, hidd el. A notebook és a fenti eszközök viszonya olyan, mintha egy szöget akarnál kihúzni, ami 1 mm mélyen van a falban és lemennél a garázsba, megkeresnéd a kombinált fogót, visszamennél ahelyett, hogy csak egyszerűen kézzel 1 mp alatt kihúznád. -
csimmasz #96 Tökéletesen egyetértek veled! -
#95 általában igen, de a magyar kultúra szerint legyen egy asztali pc, azt fejlesztgetni kell, és azon kell mindent csinálni... -
Chris05 #94 Költői kérdéseim:
- Mit indít az emberek 98%-a a PC bekapcsolása után? (A válasz a böngésző, ez bizonyított tény)
- Mivel játszik az emberek 90%-a? (Nem Starcraft-al, hanem a passziánsz szintű dolgokkal)
- Mit csinál az emberek 90%-a ha a víruskereső jelez? (Kétségbe esik és hív egy informatikus barátot, ismerőst, szomszédot)
Néhány észrevétel:
- Az emberek nem tudják, hogy a bal, jobb egérgombbal és szimplán vagy duplán kattintsanak.
- Akármilyen pop-up ablak feljön, ami jelzi, hogy 4 milliárd forintot nyertek rögtön rákattintanak a linkre, hogy a bothálózat tagjai lehessenek.
- Ha a fogorvos anyós Skype-ozni akar és a Caps-Lock be van kapcsolva hamarabb meghal, mint hogy rájöjjön a megoldásra jelszóbeírásnál.
Én ízig vérig PCs vagyok (Játszok is magyarul, programozok, 3D Studiozok, Videót vágok, etc etc), de őszintén megmondom, hogy ha lenne rá pénzem vennék iPadot/Android 3-as tabletet IS. Szerintem zseniális dolog és tényleg a buta amerikai farmer és a professzor is ugyanolyan hatékonyan tudja használni. Megkockáztatom, hogy még nagyanyám is el tudná sajátítani a használatát hamar. Butaság, hogy ezen vitatkozunk, hogy a noti milyen jó. A jó kis mobil merevlemezzel tényleg élvezet a 2 perces Windows töltés majd utána a 25 másodperces outlook töltés (OK, van SSD + 40 ezerért amivel reszponzív lesz a rendszer, én is vettem az asztali PC-be, de nem ez a tipikus). Az aero szaggat, a gép lassú, játékra alkalmatlan és egyébként is karban kell tartani (Registry, vírusok, töredezettségmentesítés, Windows Update etc etc). Ezzel szemben a tablet bekapcsol és gyakorlatilag azonnal a kezed alatt van a web. 1.0-ás usereknek (is) tökéletes. Nem értem, hogy miért van problémája néhány embernek ezzel kapcsolatban. -
csimmasz #93 De nekem akkor is úgy tűnik hogy keresztes hadjáratot folytatsz a tablet ellen.
Szerintem lényegtelen szempont az hogy közel anyiért egy laptopot is kapok.
Hidd el Nyugateurópában vagy usa, kanada,stb nem egy elérhetetlen valami,sőt.
Egy este ha elmegyek vacsorázni a feleségemmel 100€ 5-6 vacsora ára.
Ez semmi,enyit fizetek a kocsimra biztositást egy évre. -
SlickAdam #92 ja es az eroforras ne jatekhoz kelljen. jatszani konzolon szokas... -
SlickAdam #91 nyomi? pedig hidd el, hogy a kurva nagy tobbseg ennyit csinal a geppel, es nekik pont megfelelo egy tablet gep. persze majd ha jobb lesz az aruk, akkor meginkabb. azert mert te meg en tudjuk mit hogy kell a gepen, nem jelenti azt, hogy mas is. ne magunkbol induljunk ki!
es igen, jelenleg az en gephasznalatom is kimerul kb a felsoroltakban.
a hozzaszolast ugyanannyi ido alatt irtam meg a teljes meretu virt. bill.-el, mint ezt a hozzaszolast is a laptoprol. ekezetet meg nem muszaj, foleg ha angol a keyboard. -
#90 Nem tudok mások nevében nyilatkozni, de tény, én pl sokat repülök, és ott is kényelmesebb és főleg praktikusabb a tablet mint a notebook. -
#89 Pl nekem itt az összerakott gép; ha nem lenne a videozás és a zenélés a hobbim akkor gyak kihasználatlan lenne, mert egy kis SG, egyébb weboldalak nézése, esetleg letöltésben ki is merült a használata. Tehát a hobbim nélkül azt mondanám, hogy teljesen felesleges, de legalábbis negyedekkora teljesítményű gép is elég lenne. (nem csoda, hogy mostanában nem is fejlesztettem). -
opeca #88 Ezzel egy probléma van. Hogy az eddig megszólalók nagy részénél pont nem úgy tűnt, hogy napi pár percre akarnák használni. Hanem még a vonaton is online akarnak lenni.
Old fel ezt a paradoxont és meg fogunk egyezni. -
#87 tv-m sincs, így sok értelme nem lenne -
opeca #86 HTPC-ét mivel helyettesíted - árban úgy 50.000-ig gondolkodj mert annyiba van egy htpc, legalábbis za enyém annyiba került - ha van egy komoly tévékészüléked, nincs egy erős laptopod? -
#85 Esküszöm nem értem ezt a beteges vonzódást az összerakott sufnipc iránt:D -
#84 Ugyanmár megint általánosítasz. Próbálj már meg elvonatkoztatni a kockáktól!
Az általam felvázolt potenciális tablet vásárlók pont azok akiknek a napi számítástechnika tevékenységük kimerül néhány percben, vagy egy kis szórakozással max 1-2 órában. Pont ezekről beszélek, hogy ehhez felesleges asztali PC.
Nem tudom melyik részét nem akarod megérteni. -
lamer the true #83 Régesrég vágytam egy pc-re - meglett és jó volt vala
Aztán régen vágytam egy laptopra (mert úgy hívták vala) - meglett de fölösleges volt vala
Aztán pár éve vágytam egy tablet-pc-re - meglett de méregdrága volt és totál felesleges vala (bár egy ideig menőnek éreztem magam, ez is valami azért)
Hát utazom, IT-s vagyok meg minden, de én mondom nincs jobb, mint a saját magam által összetákolt jó kis hangos, meleg PC ;) (persze nagy FullHD TV-vel, csak, hogy még több legyen a vilanyszámla) -
#82 Szerintem meg asztali pc full felesleges, htpc dettó :) -
opeca #81 Mert normál esetben segít abban, hogy a helyén kezeld a dolgokat - minden értelemben.
Persze még így is előfordul, hogy valaki a pécé rabjává válik de az akkor legalább gyorsan megmutatkozik és lehet kinevelő táborba küldeni az illetőt:) -
opeca #80 Három dolgot tartok ésszerűnek az átlagfelhasználó szintjén manapság:
1. Asztali pécé
2. Laptop (ha kell)
3. HTPC (ha kell)
Ennyi.
A többi parasztvakítás meg deformáció. -
#79 "Nem, egyáltalán nem nézem őket hülyének, csak egy felesleges dolognak tartom és szeretném ha többen megtudnák, hogy némi ésszel és megfelelő hozzáállással sokkal költséghatékonyabban és egészségesebben lehet élni az informatikával átszőtt világunkban."
Ehhez miért kell a hagyományos értelemben vett PC? Nem értem.... -
#78 Mert ami használható méretű (értsd 10" körül), az a Kindle DX, árban nem olcsóbb mint egy ipad, és nem tudok megcsinálni vele egy csomó mindent amit mondjuk az ipaddal. -
opeca #77 Nem, egyáltalán nem nézem őket hülyének, csak egy felesleges dolognak tartom és szeretném ha többen megtudnák, hogy némi ésszel és megfelelő hozzáállással sokkal költséghatékonyabban és egészségesebben lehet élni az informatikával átszőtt világunkban.
Vegyél, amennyit elköltesz ezekre a hülyeségekre abból már egy durva laptopot tudnál venni ha valóban szükséges. A laptopot egyébként nem értem miért is hoztad fel? Azzal nincs semmi gondom, ha valóban sokat utazik az ember, na nem a házadban utazol sokat, mert akkor az megint egy marhaság:) -
opeca #76 Mert? -
opeca #75 Nem mondok, csak ajánlok. Nem kell csinálni mindenfélét csak ha ahogy te írtad, ha az neki nyűg, maga az informatika, akkor felesleges fészbúkozni is. Mert az is hozzá tartozik.
Hidd el mindenkinek jobb az, ha több lesz a hozzáértő és kevesebb a noob:) -
#74 Nah örülök, hogy felhoztad, mert itt most én tudom azt mondani, hogy részemről az pl szóba sem jöhet. -
csimmasz #73 opeca!
Te neked minden eladott tablettel kevesebb lesz a fizetésed?
Mindenkit hülyének nézel aki szerint jó dolog.
Nekem is tetszik és én is venni fogok, de ez téged miért zavar?
Sőt képzeld munkához meg egy notit kell lassan vennem.
És okostelóm is van internet előfizuval.
Nem is értem minek vesznek sokan ha sajnálnak még pár ezrest a netre?
-
#72 "Aki csak fészbúkozni meg chatelni tud, az marha messze van az
átlagfelhasználótól"
Pedig nem, hidd el a legtöbb embernek ebben ki is merül a számítástechnika. Megnéz egykét youtube videot meg meghallgat egy kis zenét, megnézi a neten a híreket, facebookon lájkol ezt azt, és megnézi az emailjeit, esetleg játszik valami egyszerű játékkal. Kb ennyit csinál egy átlagfelhasználó aki nem informatikai területen dolgozik. Ezt legjobban egy tablettel tudja lefedni. -
#71 "Ha nyűg, akkor a felszínét sem érdemes kapargatni. Akkor minek az egész? Akkor ki kel dobni minden ilyen kütyüt.
Nehogy azt mondja nekem valaki, hogy fészbúkozni kötelező."
De miért is? Ki vagy te, hogy megmondd valakinek, hogy vagy belemászik rendesen és csinál mindenfélét, vagy ne facebookozzon és ne nézze meg a leveleit esetleg ne skypeoljon a családjával. Ne haragudj de ez nonszensz. Ez olyan mintha anyósom azt mondaná neked, hogy ne csak mosd a fogad mert az a felszín, hanem tanuld meg, hogy kell tömni, húzni, stb. -
opeca #70 Vagy Kindle pl.?:) -
#69 "Komolyan, eszembe nem jutott soha, hogy ágyban internetezzek, vagy számítógépezzek egyáltalán."
Én megszoktam, hogy esténként olvasok, van amikor kedvtelésből van amikor kötelességből. Ezt kényelmesen meg tudom tenni egy tablettel. (Persze ettől a könyveket sem felejtettem el) -
Justil #68 nem kell, és ebben igazad is van, ugyanakkor az nekem is szívfájdalmam, hogy mennyire kocsma lett a webből. tudom, őrültség, de szívesen jogsihoz kötném a net és géphasználatot.
nem kell programozónak lenni, csak tudja mán a szerencsétlen, h mi az hogy ablak, operációs rendszer, tudjon telepíteni magának 1-2 programot (magyar nyelvű installer, következő->következő->befejezés), tudja, h mi a különbség az internet és a böngésző és a facebook között :) ilyesmik...ehhez se nem kell sok ész, se nem több hónapos képzés... -
opeca #67 Az átlagfelhasználó és egy expert között azért jóval több árnyalat van. Amúgy nem kell, csak ajánlott jobban érteni a géphez.
Nehogy azt hidd, hogy egy táblagép nem szarhat be szoftveresen.
Amúgy itt nem is erről beszéltem, hanem arról, hogy mi szerintem az átlagfelhasználó definíciója.
Aki csak fészbúkozni meg chatelni tud, az marha messze van az átlagfelhasználótól - még ha én sem tudom pontosan meghatározni, mi az -. Csak a tisztázás végett írtam. -
#66 Miért kellene feketeöves rendszergazdának lennie annak aki fészbúzni akar?