225
-
henrikk001 #185 "Lehet, hogy a pék szgép nélkül is megsüti a kenyeret, a buszsofőr pedig szintén anélkül levezeti a napi távot. De az adóbevallásukhoz, a számláik befizetéséhez, a tengerentúlon élő gyerekükkel való kapcsolattartáshoz, vagy csak úgy egy sima netezéshez nekik is kell számítógép."
de pont erről is volt szó, h ehhez nem feltétlenül kell "teljes értékű" számítógép. amiket te leírtál, az abszolút belefér abba, amit az átlagfelhasználók csinálnak, s amit egy tablettel is gond nélkül meg lehet csinálni. értenie meg nem kell a számítástechnikához. van egy eszköze, ami _működik_. használja ezt a működő eszközét, ennyi. -
henrikk001 #184 hajjaj, de még hányszor lett mondva! :D
kb az jött ki, h akinek van tabletje, az folyamatosan csak netezni fog a szabad ég alatt (elfelejtve azt a tényt, h ez az ember lehet, h akkor is a szabad levegőn van, amikor mások egy szobában kuksolnak), szarni is tablettel jár, csak fingós programokat tölt le. ja és a tablet nem lehet munkaeszköz, arra az asztali pécé, meg a laptop való. -
Justil #183 amugy jomagam is siman elfogadnek egy tabletet, megtalalnam a felhasznalasi modjat...valaki vagjon egyet hozzam ingyer :) -
Justil #182 figy, mondta vki hogy a tableteket nem lehet okos celokra is hasznalni? nem hiszem.
viszont, azert gyartjak oket mert a celkozonseg okos celokra akarja hasznalni? nem hiszem.
akkor meg? -
Justil #181 Az a baj, hogy megint csúsztatsz!
Lehet, hogy a pék szgép nélkül is megsüti a kenyeret, a buszsofőr pedig szintén anélkül levezeti a napi távot. De az adóbevallásukhoz, a számláik befizetéséhez, a tengerentúlon élő gyerekükkel való kapcsolattartáshoz, vagy csak úgy egy sima netezéshez nekik is kell számítógép.
Ezért hülyeség az összes ilyen autó-szgép meg autószerelő-felhasználó stb. összehasonlítgatás. Mert a számítógép nem egy kategória ezekkel az eszközökkel.
Amúgy én azt se bánnám, ha mindenkinek lenne lenne tabletje, egészségünkre, csak emellett attól még HASZOS lenne egy kicsit okulni a számítástechnikában, gondolok itt elsősorban az alap dolgokra, amit már írtam: OS, ablakok, böngésző != internet != ie, mappa, fájl stb...Ettől a user még vígan tapogathatja a tabletjét, de ez a fene nagy elkényelmesedés sajnos az általános tudás hanyatlásával is jár. Pont amiről szó volt itt korábban, hogy az Internet ANNYIVAL de annyival több a fosbuknal es a napiszarnal, es az emberek (1 bites userek) nagy resze fel sem birja fogni, hogy mekkora idopazarlas amit csinal...na es ez az a pont ahol a tablet adja alajuk a lovat. Hiszen ott mar jobbara nem is bongeszot nyit, hanem a fosbuk ikonra tapint ra... -
henrikk001 #180 no még egy táblagépes program, nyilván ez is vmi fingós cucc:
http://liine.net/en/products/griid/ -
henrikk001 #179 Richie Hawtinnak pl egy iPad is a munkaeszköze:
http://www.createdigitalmusic.com/files/2010/06/hawtin11.jpg
a hülye majom, ahelyett, h egerészne/tapipadozna egy laptoppal -
henrikk001 #178 neked a számítógép egy hitvallás? -
opeca #177 "direkt az un. 1.0-as usereknek lett kitalalva"
Pontosan, avygis tegyünk egy kis egyenlőségjelet így:
1.0-as user = trendi majom akinek az Internet = Facebook
És velem meg is egyeztetek:) Egyszer, egyszer írná le valaki nekem azt, hogy "azért veszek tabletet mert hülye vagyok a gépekhez, utálom az IT-it, INternet oké de abból is csak a trendi facebook izgat", azt írnám neki, neked van a legtöbb eszed:))
-
opeca #176 "hulyenek kell neznunk ugyanezeket az embereket, ha osszesporolnak maguknak egy tablet-re es felcsatlakoznak a trendi facebook-ra"
Pontosan.
A Nagy átlag, a zombi réteg. Itt csúscsosodik ki több évtized informatikai tudása: facebook.
Ezért kár volt dolgozni:)
Régebben azért a gépeket értelmes dolgokra is használták:) Na jó, mai is vannak akik arra használják csak már sokkal kevesebben és nem feltétlenül tudják hogyan néz ki egy hexadecimális szám. -
#175 Jol irod, nincs a tabletekkel problema, direkt az un. 1.0-as usereknek lett kitalalva. Aki viszont tovabbra is dolgozni szeretne a szamitogeppel, annak elengedhetetlen a laptop/PC, ilyen tevekenyseghez billentyuzet kell nem pedig az erintokepernyovel valo szerencsetlenkedes. Hovatovabb en ugy gondolom hogy a vilaghalohoz valo hozzaferes be lesz vezetve a "nappaliba", vagyis mar be van, a mostani nagy kepernyos TV-k mar appokat futtatnak (Samsung pl), sot beepitett bongeszovel rendelkeznek. Aztan dontse el mindenki magaban melyik ad jobb feelinget: az 50" vagy a 10"... Az se elkepzelhetetlen hogy a TV-n pl. egy Android/Linux/egyeb OS helyet kapjon. -
SlickAdam #174 mi nem tudunk ugy kenyeret sutni, mint a Popeye alkaru pek, es buszt vezetni, mint a sorhasas, izzadt, falurol jott sofor. nekik mi vagyunk a nyomik? amikor kerunk egy kenyeret a peksegben, vagy jegyet valtunk a buszon, vajon ok is kigunyolnak minket magukban?
hulyenek kell neznunk ugyanezeket az embereket, ha osszesporolnak maguknak egy tablet-re es felcsatlakoznak a trendi facebook-ra, csak mert nem tudjak, hogy nez ki egy hexadecimalis szam?
-
henrikk001 #173 de miért lennének ezek az emberek hülyék? te el tudod képzelni azt, h léteznek ezen a bolygón olyan emberek, akiknek a munkájukhoz nem szükséges számítógép? mit tudom én, pékek, buszsofőrök... -
opeca #172 Nem informatikus volt de kellett neki éppen ez a tudás, ezzel arra akartam kilyukadni, hogy a nagy kényelmességbe az emberek belehülyülnek. És az informatika soha nem volt és soha nem is lesz olyan egyszerű, hogy ahhoz az elemibb dolgokat ne kelljen tudni, hiába rejtik el egy csilivili faék egyszerűségűnek tűnő műszer mögé.
Ezzel nem is érdemes vitatkozni, nem azért mert én mondtam, hanem mert ez egy axióma.
Bár ennek is meg van az előnye, hogy a szakembereknek lesz ezután is munkájuk. Ez minden bizonnyal az egyetlen előnye a sok hülyének. -
henrikk001 #171 ezért kellenek egyszerűbb eszközök. gondolom az illető nem informatikus volt, h értenie kelljen hozzá. -
opeca #170 És ezzel együtt hülyülnek is rendesen az emberek. Volt olyan - nem vicc - hogy 1 órán keresztül magyaráztam az illetőnek hogy mik azok a könyvtárak és mik azok a fájlok. De a végén már kis papírdarabokat vágtam és hajtogattam össze - könyvtárak -, és tettem bele a többi kis papírdarabot - a fájlokat - és nem sikerült végül megérteni a dolgot.
Nem kell kíváncsinak lenni a sok szarságra, de akkor az eszközt sem tudja hatékonyan használni. Szerintem... -
henrikk001 #169 én érdekelt voltam benne, DE pl egy tablethasználó már nem lesz benne érdekelt. és pont ez a jó, h semmit sem kell értenie hozzá. letölti a programot (ami lehet akár egy fotósokat segítő mélységélesség- és hiperfokálistávolság kalkulátor is, nem kötelező leragadni a fingós szaroknál), az feltepül, használja. ennyi. jelenleg a windows ezt a folyamatot bonyolítja meg a maga bájos módján és nekünk CSAK ezért kell jobban értenünk hozzá, vagy legalábbis ismernünk olyan embert, akit nyaggathatunk a kérdéseinkkel. én pártolom azt, h az emberek ne az eszközük használatán gondolkodjanak, hanem azon, ami a munkájkukhoz, hobbijukhoz, családi életükhöz szükséges. -
SlickAdam #168 ne feledjuk azt se, hogy amikor mi elkezdtunk a szamitogeppel foglalkozni, akkor az volt a szorakozas, hogy a gep mukodesi elvet es lehetosegeit kutattuk. ma mar erre senki nem kivancsi. minden csillog, szines, automatizalt, 3d-s, ... ki kivancsi a sok szarsagra? persze amikor en elkezdtem, az is sokkal egyszerubb szint volt, mint amit egy 50 eves informatikus tudna meselni. -
opeca #167 Nemsoká be is fejezem mert ideje kiszállni az online világból és az asztali pécémet is hagyom a helyén nem vonszolom be az ágyba:)
Most lehet, voltak és lesznek ott cifrák is... Bár nem tudom miért is nevezzük a facebook alkalmazást normálisnak:))) -
opeca #166 Nem írom le huszadszorra is, ne haragudj, olvasd el a hozzászólásaimat, megtalálod rá a magyarázatot... -
SlickAdam #165 miota is irogatunk ide szinte megallas nelkul? szerintem egyikunk se volt idokozben erdei setan :D
nalam most iTunes toplistaban normalis cimek vannak: iOutBank, TV ujsag, Garageband, Pages, GoodReader, ... na es persze MyPad (Facebook :D) -
Chris05 #164 Na látod, ez az. Te legalább veszed a fáradságot, hogy egy kicsit belemenj. Nem kell mindent vágni, senki sem vág mindent, de legalább érdekelt/rá voltál utalva/volt kedved hozzá, hogy ismerkedj vele. Sok embernek nincs hozzá kedv/idő/agy. Ez az ami minket ha nem is zavar, de elszomorít. -
henrikk001 #163 miért tabletezne szarás közben is? te 0-24 a számítógép előtt ülsz? -
opeca #162 Nem egészséges az állandó online jelenlét. Beteges, hogy így fogalmazzak. Vagy szerinted normális dolog?
Nem hát, nem ül bent a szobában ehelyett még szarás közben is tabletezik. Bizonyára jobb egy virtuális világban élni, köv. életemben lehet, kipróbálom:) -
opeca #161 Nézd meg az App Store-ban a top appokat...
Egyet ki is emelnék: iFart Mobile-#1 Fart M… -
henrikk001 #160 nem, mert a tabletes-facebookozós nem ül bent a szobában azért, h számítógépezzen. amúgy neked mi bajod van az online jelenléttel? a telefonodat is csak akkor kapcsolod be, ha valakit hívni akarsz? -
opeca #159 A nyomik meg azt sem tudják, hogy létezik IPad Settings. De ha azt akarod, hogy a nem nyomik egy általuk ismeretlen és nem birtokolt eszköz minden nüansznyi részletét ismerjék, akkor arra még várnod kell pár ezer évet, amíg a Mátrix-szerű, agyba feltöltős tudásbázis létre nem jöhet a valóságban:)) -
SlickAdam #158 hat ha iPhone-on ilyenekkel szorakozik valaki, az tenyleg borzalom. -
henrikk001 #157 az átlagfelhasználó az a felhasználók átlaga. és pont azon ismerőseimen látom ezt, akik nálam jóval kevésbé értenek a számítástechnikához, mégis nap mint nap _használják_ a gépüket. az én - amúgy korántsem magas szintű - tudásom így átlag felettinek mondható. mondjuk tény, h nem csak programozókkal haverkodom. -
opeca #156 Igen mint pl. IPhone-ra. Mutatta egy kollégám. Öngyújtó meg pisztoly:) És ezzel emberek elvannak, itt kezdődik a borzalom... -
SlickAdam #155 opeca-tol ideztem a nyomi szot. nekem van tabletem, es imadom. orom vele belesuppedni egyre melyebbre a tudatlansagba.:D
egyebkent nagy osszegben fogadnek, hogy a nem nem-nyomi retegbol kinott tablet hasznalok 95%-a az iPad Setting-ben elverezne.:) -
opeca #154 Hát pontosan erről szólt a diskuráció egy része, hogy míg én ha gépezek, leülök a szobába, a tabletes fészbúkozós meg még az erkélyen is azt nyomja, amikor én valóban a friss levegőért, napsütésért hasonlókért megyek ki.
Na ennyit erről. -
henrikk001 #153 miért lenne furcsa? elmondom, h az én drága jó anyukám mire használja a gépét: blogot ír, skype-ol, netezik, valóvilágot néz (bár tagadja), szkennel. mégis mi a fura abban, h ő ennél nem akar mélyebbre menni? -
opeca #152 Nem értek egyet. Az átlagfelhasználó elemi szinten tisztában van a számítógép legalább szoftverszintű dolgaival.
"netezik, szkájpol, facebookozik, játszik. bizony."
Szomorú. Azért érdekes lenne ha mindenki csak ezt tenné. De tudod mit? Tegyék. Nincs nekem ezzel bajom. Csak azt írtam, hogy ezeket ne nevezzük átlagfelhasználónak, mert nem azok.
-
Chris05 #151 Hogy valaki nem akar mélyebbre menni attól még nem nyomi. Csak furcsa, hogy miért nincs igény erre az emberek nagy részénél. Egyébként tényleg jobb a "nyomiknak" a tablet, - bár mint már írtam is - én is szívesen elfogadnék egyet. -
SlickAdam #150 de konyorgom ne azt a par dolgot emlegesd mar fel, amiket kapasbol leirtam. sot azok kozul is csak a facebook-ot. csillio alkalmazas van tabletre. csupan a legnepszerubbeket soroltam. -
henrikk001 #149 ne feledjük el, h a kockák mennyit ülnek egy szobában, h számítógépezzenek. hmm, innentől kissé zavaros számomra, h mégis kik a nyomik. -
opeca #148 Igen, ebben igazad van, viszont ebbe semmi értelmes dolog nincs, és én a magam részéről totál hülyeségnek tartok 100.000 forintokat kidobni arra, hogy fészbúkozhass...
Akkor inkább veszek egy low laptopot mert azzal is meg tudom tenni még ha kicsit bonyolultabban is, mert a facebook mellett ha kedvem szottyan a jövőben, ezernyi más dolgot is tudok vele csinálni. Másképpen fogalmazva teret adok magamnak arra, hogy fejlődhessek illetve ha fejlődni akarok, akkor arra meglegyen a megfelelő mozgásterem. -
henrikk001 #147 túldimenzionálod ezt az egészet. kocka vagy. te IMÁDSZ kockának lenni. én nagyon jól tudom, h mi az a partíció. őszintén szólva drukkolok azért, hogy a következő generációknak már ne kelljen mindazt tudniuk egy számítógép használatához, mint amit te, vagy én megtanultunk. mégis minek? a számítógép egy eszköz és neked ez bármennyire is fáj, az emberek többsége HASZNÁLNI akarja az eszközeit, nem bütykölni, meg érteni a működését. bekapcsolja, megy, használja, kikapcsolja. használtál te már 1 óránál több ideig ilyen készüléket? ember, amikor egérrel kattintgatsz, akkor annak a _felhasználói élménynek_ (tudod te azt, h ez mit jelent?) még csak a közelében sem vagy. az emberek többsége imádja használni, mert az emberek többsége ERRE használja a számítógépét. netezik, szkájpol, facebookozik, játszik. bizony.
bármennyire fáj neked és nem tudod ezt feldolgozni: ilyen az átlagfelhasználó és ezek a gépek pont az ő igényeiket elégítik ki. -
SlickAdam #146 es ne felejtsuk el hogy a nyomik milyen sebesseggel es korulmenyek kozott fernek hozza a facebook-hoz.
lent a parkban, 1 gombnyomasra 3 mp alatt egy 600 grammos keszulekkel. na ezert jo a tablet. nyomiknak hatvanyozottan jo.:)