Nem sokáig lesz másodhegedűs a tábla PC

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Jol irod, nincs a tabletekkel problema, direkt az un. 1.0-as usereknek lett kitalalva. Aki viszont tovabbra is dolgozni szeretne a szamitogeppel, annak elengedhetetlen a laptop/PC, ilyen tevekenyseghez billentyuzet kell nem pedig az erintokepernyovel valo szerencsetlenkedes. Hovatovabb en ugy gondolom hogy a vilaghalohoz valo hozzaferes be lesz vezetve a "nappaliba", vagyis mar be van, a mostani nagy kepernyos TV-k mar appokat futtatnak (Samsung pl), sot beepitett bongeszovel rendelkeznek. Aztan dontse el mindenki magaban melyik ad jobb feelinget: az 50" vagy a 10"... Az se elkepzelhetetlen hogy a TV-n pl. egy Android/Linux/egyeb OS helyet kapjon.

Saor Alba

mi nem tudunk ugy kenyeret sutni, mint a Popeye alkaru pek, es buszt vezetni, mint a sorhasas, izzadt, falurol jott sofor. nekik mi vagyunk a nyomik? amikor kerunk egy kenyeret a peksegben, vagy jegyet valtunk a buszon, vajon ok is kigunyolnak minket magukban?
hulyenek kell neznunk ugyanezeket az embereket, ha osszesporolnak maguknak egy tablet-re es felcsatlakoznak a trendi facebook-ra, csak mert nem tudjak, hogy nez ki egy hexadecimalis szam?

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

de miért lennének ezek az emberek hülyék? te el tudod képzelni azt, h léteznek ezen a bolygón olyan emberek, akiknek a munkájukhoz nem szükséges számítógép? mit tudom én, pékek, buszsofõrök...
Nem informatikus volt de kellett neki éppen ez a tudás, ezzel arra akartam kilyukadni, hogy a nagy kényelmességbe az emberek belehülyülnek. És az informatika soha nem volt és soha nem is lesz olyan egyszerû, hogy ahhoz az elemibb dolgokat ne kelljen tudni, hiába rejtik el egy csilivili faék egyszerûségûnek tûnõ mûszer mögé.

Ezzel nem is érdemes vitatkozni, nem azért mert én mondtam, hanem mert ez egy axióma.

Bár ennek is meg van az elõnye, hogy a szakembereknek lesz ezután is munkájuk. Ez minden bizonnyal az egyetlen elõnye a sok hülyének.
ezért kellenek egyszerûbb eszközök. gondolom az illetõ nem informatikus volt, h értenie kelljen hozzá.
És ezzel együtt hülyülnek is rendesen az emberek. Volt olyan - nem vicc - hogy 1 órán keresztül magyaráztam az illetõnek hogy mik azok a könyvtárak és mik azok a fájlok. De a végén már kis papírdarabokat vágtam és hajtogattam össze - könyvtárak -, és tettem bele a többi kis papírdarabot - a fájlokat - és nem sikerült végül megérteni a dolgot.

Nem kell kíváncsinak lenni a sok szarságra, de akkor az eszközt sem tudja hatékonyan használni. Szerintem...
én érdekelt voltam benne, DE pl egy tablethasználó már nem lesz benne érdekelt. és pont ez a jó, h semmit sem kell értenie hozzá. letölti a programot (ami lehet akár egy fotósokat segítõ mélységélesség- és hiperfokálistávolság kalkulátor is, nem kötelezõ leragadni a fingós szaroknál), az feltepül, használja. ennyi. jelenleg a windows ezt a folyamatot bonyolítja meg a maga bájos módján és nekünk CSAK ezért kell jobban értenünk hozzá, vagy legalábbis ismernünk olyan embert, akit nyaggathatunk a kérdéseinkkel. én pártolom azt, h az emberek ne az eszközük használatán gondolkodjanak, hanem azon, ami a munkájkukhoz, hobbijukhoz, családi életükhöz szükséges.
ne feledjuk azt se, hogy amikor mi elkezdtunk a szamitogeppel foglalkozni, akkor az volt a szorakozas, hogy a gep mukodesi elvet es lehetosegeit kutattuk. ma mar erre senki nem kivancsi. minden csillog, szines, automatizalt, 3d-s, ... ki kivancsi a sok szarsagra? persze amikor en elkezdtem, az is sokkal egyszerubb szint volt, mint amit egy 50 eves informatikus tudna meselni.

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Nemsoká be is fejezem mert ideje kiszállni az online világból és az asztali pécémet is hagyom a helyén nem vonszolom be az ágyba😊

Most lehet, voltak és lesznek ott cifrák is... Bár nem tudom miért is nevezzük a facebook alkalmazást normálisnak😊))
Nem írom le huszadszorra is, ne haragudj, olvasd el a hozzászólásaimat, megtalálod rá a magyarázatot...
miota is irogatunk ide szinte megallas nelkul? szerintem egyikunk se volt idokozben erdei setan 😄

nalam most iTunes toplistaban normalis cimek vannak: iOutBank, TV ujsag, Garageband, Pages, GoodReader, ... na es persze MyPad (Facebook 😄)

Na látod, ez az. Te legalább veszed a fáradságot, hogy egy kicsit belemenj. Nem kell mindent vágni, senki sem vág mindent, de legalább érdekelt/rá voltál utalva/volt kedved hozzá, hogy ismerkedj vele. Sok embernek nincs hozzá kedv/idõ/agy. Ez az ami minket ha nem is zavar, de elszomorít.

Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090

miért tabletezne szarás közben is? te 0-24 a számítógép elõtt ülsz?
Nem egészséges az állandó online jelenlét. Beteges, hogy így fogalmazzak. Vagy szerinted normális dolog?

Nem hát, nem ül bent a szobában ehelyett még szarás közben is tabletezik. Bizonyára jobb egy virtuális világban élni, köv. életemben lehet, kipróbálom😊
Nézd meg az App Store-ban a top appokat...

Egyet ki is emelnék: iFart Mobile-#1 Fart M…
nem, mert a tabletes-facebookozós nem ül bent a szobában azért, h számítógépezzen. amúgy neked mi bajod van az online jelenléttel? a telefonodat is csak akkor kapcsolod be, ha valakit hívni akarsz?
A nyomik meg azt sem tudják, hogy létezik IPad Settings. De ha azt akarod, hogy a nem nyomik egy általuk ismeretlen és nem birtokolt eszköz minden nüansznyi részletét ismerjék, akkor arra még várnod kell pár ezer évet, amíg a Mátrix-szerû, agyba feltöltõs tudásbázis létre nem jöhet a valóságban😊)
hat ha iPhone-on ilyenekkel szorakozik valaki, az tenyleg borzalom.

az átlagfelhasználó az a felhasználók átlaga. és pont azon ismerõseimen látom ezt, akik nálam jóval kevésbé értenek a számítástechnikához, mégis nap mint nap _használják_ a gépüket. az én - amúgy korántsem magas szintû - tudásom így átlag felettinek mondható. mondjuk tény, h nem csak programozókkal haverkodom.
Igen mint pl. IPhone-ra. Mutatta egy kollégám. Öngyújtó meg pisztoly😊 És ezzel emberek elvannak, itt kezdõdik a borzalom...
opeca-tol ideztem a nyomi szot. nekem van tabletem, es imadom. orom vele belesuppedni egyre melyebbre a tudatlansagba.😄

egyebkent nagy osszegben fogadnek, hogy a nem nem-nyomi retegbol kinott tablet hasznalok 95%-a az iPad Setting-ben elverezne.😊

Hát pontosan errõl szólt a diskuráció egy része, hogy míg én ha gépezek, leülök a szobába, a tabletes fészbúkozós meg még az erkélyen is azt nyomja, amikor én valóban a friss levegõért, napsütésért hasonlókért megyek ki.

Na ennyit errõl.
miért lenne furcsa? elmondom, h az én drága jó anyukám mire használja a gépét: blogot ír, skype-ol, netezik, valóvilágot néz (bár tagadja), szkennel. mégis mi a fura abban, h õ ennél nem akar mélyebbre menni?
Nem értek egyet. Az átlagfelhasználó elemi szinten tisztában van a számítógép legalább szoftverszintû dolgaival.

"netezik, szkájpol, facebookozik, játszik. bizony."

Szomorú. Azért érdekes lenne ha mindenki csak ezt tenné. De tudod mit? Tegyék. Nincs nekem ezzel bajom. Csak azt írtam, hogy ezeket ne nevezzük átlagfelhasználónak, mert nem azok.

Hogy valaki nem akar mélyebbre menni attól még nem nyomi. Csak furcsa, hogy miért nincs igény erre az emberek nagy részénél. Egyébként tényleg jobb a "nyomiknak" a tablet, - bár mint már írtam is - én is szívesen elfogadnék egyet.

de konyorgom ne azt a par dolgot emlegesd mar fel, amiket kapasbol leirtam. sot azok kozul is csak a facebook-ot. csillio alkalmazas van tabletre. csupan a legnepszerubbeket soroltam.

ne feledjük el, h a kockák mennyit ülnek egy szobában, h számítógépezzenek. hmm, innentõl kissé zavaros számomra, h mégis kik a nyomik.
Igen, ebben igazad van, viszont ebbe semmi értelmes dolog nincs, és én a magam részérõl totál hülyeségnek tartok 100.000 forintokat kidobni arra, hogy fészbúkozhass...

Akkor inkább veszek egy low laptopot mert azzal is meg tudom tenni még ha kicsit bonyolultabban is, mert a facebook mellett ha kedvem szottyan a jövõben, ezernyi más dolgot is tudok vele csinálni. Másképpen fogalmazva teret adok magamnak arra, hogy fejlõdhessek illetve ha fejlõdni akarok, akkor arra meglegyen a megfelelõ mozgásterem.
túldimenzionálod ezt az egészet. kocka vagy. te IMÁDSZ kockának lenni. én nagyon jól tudom, h mi az a partíció. õszintén szólva drukkolok azért, hogy a következõ generációknak már ne kelljen mindazt tudniuk egy számítógép használatához, mint amit te, vagy én megtanultunk. mégis minek? a számítógép egy eszköz és neked ez bármennyire is fáj, az emberek többsége HASZNÁLNI akarja az eszközeit, nem bütykölni, meg érteni a mûködését. bekapcsolja, megy, használja, kikapcsolja. használtál te már 1 óránál több ideig ilyen készüléket? ember, amikor egérrel kattintgatsz, akkor annak a _felhasználói élménynek_ (tudod te azt, h ez mit jelent?) még csak a közelében sem vagy. az emberek többsége imádja használni, mert az emberek többsége ERRE használja a számítógépét. netezik, szkájpol, facebookozik, játszik. bizony.

bármennyire fáj neked és nem tudod ezt feldolgozni: ilyen az átlagfelhasználó és ezek a gépek pont az õ igényeiket elégítik ki.
es ne felejtsuk el hogy a nyomik milyen sebesseggel es korulmenyek kozott fernek hozza a facebook-hoz.
lent a parkban, 1 gombnyomasra 3 mp alatt egy 600 grammos keszulekkel. na ezert jo a tablet. nyomiknak hatvanyozottan jo.😊

Illetve egyértelmûen hátrányára válik mert sem az eszköz teljesítõképességét, sem a célszerû használatát nem fogja tudni megtanulni..., ennyit még hozzátennék...
Arra akart célozni, hogy még a lebutított rendszer használata is gondot okoz a gondolkozást és informálódást elvbõl elutasító emberek körében. Õk vannak többen sajnos. Vagyis nem sajnos, mert szerinted gondolkozni bûn...

Nem éppen. Ez is csak azt cáfolja, amit korábban írtál hülyeséget, hogy szerintem mindenkinek DOS-t kéne használnia😊

Egyértelmûen nem a technológia fejlõdése ellen vagyok, ezt már leírtam. Sõt, örülök neki, hogy fejlõdik, minden nap kiélvezem az elõnyét.

Az egész, ha lettél volna szíves végigolvasni abból indult ki, hogy a táblagépen tudsz fészbúkozni meg chatelni. És azért is többek között vagyok ellene. Mert ezt egy laptopon is meg tudod játszani csak az még több mindenre is jó.

Erre írták, hogy aki csak fészbúkozni akar, annak minek kéne laptop. Én meg erre írtam, hogy mert lehet a jövõben mélyebben el akar merülni a számtech. rejtelmeibe és egy kis elõre gondolkodás sosem árt, fõleg ha ár tekintetében ugyanazért kapsz egy sokkal multifunkcionálisabb készüléket.

A DOS-os meg hasonló dolgok onnan indultak ki, hogy mi az átlagfelhasználó. Az én idõmben az átlagfelhasználó simán tudta mi az az autoexec.bat, tehát rendszerszinten járatos volt.

Ma szerintem egy átlagfelhasználó sokkal többet tesz mint fészbúkozik emg chatel, erre írtam, hogy akik csak ezt teszik, azok nem átlagfelhasználók, hanem nyomik...

Stb. stb, tényleg ajánlom, olvasd végig, jobban képbe leszel.
hát pedig az ablakokkal operáló windows is csak egy lebutított rendszer, a lusta és informatikához nem értõk kedvéért csinálták. gondolom te még mindig nem ikonokat nyomogatsz, mert az a gyengék és tudatlanok eszköze.
Azt csinálsz amit akarsz. A tudás bõvítése teljesen öncélú dolog még ha a létrehozott érték másokat is szolgálhat.

Bele nem szólok hallod, ha gondolod, akkor felõlem úgy halhatsz meg, hogy azt sem tudod mi az a partíció.

Hidd el, nekem tök mindegy. Nem is errõl szól a téma. Annál komplexebb. Jóval, de ma már nincs kedvem összefoglalni, talán majd máskor...
Az autós hasonlattal rossz, egyszerûen cáfolható. Az autót ugyanis számítógéppel gyártják. A wc-t is, amibe szarsz, meg a csipszeszacskót is azon tervezik, de valszeg a tablet pc-t is. Az autó egy céleszköz, a számítógép (ek egy nagy része) pedig univerzális. Ergo utóbbihoz illene alapszinten érteni, míg egy autónál teljesen elfogadható, ha csak vezetni tudod, ezzel én is így vagyok.

Szó se róla, én elhiszem hogy, abban a pillanatban, amikor látom egy értelmes felhasználási területét. Mert a vonaton fészbúkozás nem az, ezt szerintem jobb ha most letisztázzuk a késõbbi félreértések elkerülése végett😊
Tudom, használok Hackintosh-t. Igaz, hogy csak 10.5.8-at, sima Leopard iDeneb-et.

Full OFF: Ha már a TV-nél tartunk én már szétszedtem a nem Plazma, hanem az LCD TV-met. Az baj? 😄

Te nem csak, hogy az utóbbi pár hozzászólásét, de az egész lényeget sem fogtad fel. Senki egy szóval nem írta, hogy még ma is DOS-ban kell ügyködni, nem is tudom, honnan veszed illetve azt sem, hogy minek szólsz hozzá az emberhez, ha képtelen vagy tõle akár egy hozzászólást is értelmezni😊
erre (na jo ilyenre lehet pont nem) van Mac-en az Automator.😊

Mert a gondolkodás rossz dolog, azért sajnos. Mondani akartam, hogy jó, de lehurrogtak. Én kérek elnézést...

"Na mi vagyunk sajnos kevesen."

de miért "sajnos"? én bevallom neked töredelmesen, nem tudok plazmapaneleket hardveresen konfigurálni. attól még nézhetem a tévém? lakhatok a házamban, ha nem vagyok építész?
igazabol en se ertem meg mindig, mire akar kilyukadni. mert hogy egy tabletbe sose lehet majd ugy belepiszkalni, mint a pc-be, az is tuti.

Sajnos igen, valóban nagyon sokan nem akarnak/tudnak/lusták gondolkozni/informálódni. Mondjuk én elég sokat filozofálok akár kajálás közben vagy budin ülve is, hogy ez vagy az vagy amaz a dolog hogy oldható meg. Hány olyan ökör van még, aki ír olyan programot, ami batch unrar-t tud sok mappán, hogy egy 24 részes mappákba rar-olt sorozatot (amit legálisan szerzett be 😄) egy kattintással ki tudjon tömöríteni? Az átlag ember azt mondaná, hogy hát majd kattintunk 24-szer vagy Total Commanderrel keressük a rarokat és kihúzzuk, de én nem. Én képes vagyok másfél órát szórakozni (Ide más a székletkiválasztással kapcsolatos szót akartam írni. Utána örülök, hogy csináltam egy olyan programot, aminek alapjában véve semmi értelme, senki még csak látni sem fogja a világon és egyébként is, de engem mégis jólesõ érzéssel töltött el, amikor megoldottam az igazából nem is létezõ problémát. Na mi vagyunk sajnos kevesen.

De attól még jó az android/iOS, akármit is mondasz 😄

ti nem vagytok normálisak. látom édesanyámat is arcon kell csapdosnom térddel, mert az a hülye sosem tudott config.syst bütykölni és amekkora tudatlan majom, még azt sem tudja, h a gépében található processzor milyen foglalatban van. és facebookozik, hobbihoz kapcsolódó blogot ír, skype-ol. SZÉGYEN!!! a fején fogom széttörni a gépt, kösz opeca, h megvilágosítottad az elmémet.

Többiek: hallgassatok rá, igaza van! nyomás DOS-ban arj-vel tömöríteni!!
Nem vagy egyedül, de mi vagyunk a kisebbség 😄

Eltekintve attól, hogy képtelenek az eszközök valódi erejét felmérni, mint ahogy írod, szerinted sem egy jó irány az, hogy csak olyan droidok éljenek, akiknél ha egy ikon már 2 centivel odébb van már zavartan törögeti az ujjait a konyhában.

És rátapintottál a lényegre, az emberek hülyülnek. A többség. A maradék okosodik akik kiszolgálja az egyre hülyülõ réteget az egyre másabb megoldásokkal.

De ez csak zavarhat, nem?

És még valami, hiszek abban is, hogy egy eszközt úgy tudsz a leghatékonyabban felhasználni, ha ismered. Illetve akkor tudod rendeltetésszerûen használni. Tehát az ismeret megszerzését igenis erõltetni kéne, de mint írtad, nagyon sok már a noob és menthetetlenek.
Ez a boldog tudatlanság. De nehogy azt hidd hogy ez jó. Lehet nekem csak a neveltetésembõl fakad, de engem arra próbáltak terelni, hogy ha már van valami a birtokomban, akkor próbáljam meg minél jobban megismerni. Nem atomi szinten, de sosem árt, ha tudod, hogy kell egy kereket vagy egy gyújtógyertyát kicserélni.
De látod: Nem mindenki egyforma. Sajnos nincs már természetes kiválasztódás, emiatt nem kell olyan kreatívnak lennünk, hogy a túlélésért küzdjünk, mint régen. Ha az embereket kiraknánk az erdõbe 10.000 km-re minden lakott területtõl szerintem a 98%-uk meghalna 2 héten belül (Valószínûleg én elõször 😄). Szóval nem mindenkinek van igénye arra, hogy a dolgok mögé lásson. A tv bekapcsolása közben a távirányító mûködési elvén sem gondolkozunk, hogy milyen lehet a kapcsolási rajz, milyen frekin megy a jel, mennyi ideig. Ezt nálunk sokkal "okosabb" emberek már kitalálták, nekünk nem kell feltalálnunk a meleg vizet.

A számítástechnikával így van az emberek legnagyobb része. Nem tudja, hogy van TCP/IP protokoll, hogy van hálókártya, Mac address, tûzfal, és a fizikai réteg (na jó, azt tudja, mert sokszor felbukik a zsinórban és az asszony is jajgat amikor porszívózik), csak rákattint a kék E-re és kész. Nem kell kitalálnunk már semmit, õseink már használták azt az 1500 cm3-es kocsonyás szervet, amit nekünk már nem nagyon kell erõltetnünk. Sajnos én így látom. Már letettem arról, hogy ordibáljak mindenkivel, hogy google. Régen nagyon sokszor eljátszottam.

Kérdés:

-Te figyelj már, Krisztián, te honnan tudsz ennyi mindent?
-Google.
-Jó, de mégis mit írjak be?

Ilyenek az emberek (tisztelet a kivételnek). Nem gondolkoznak.