87
-
Komolytalan #7 Egy olyan OS, ami évtizedek óta létezik, ingyen van, gyenge gépen is elmegy, mégis csak kb fele annyian használják mint a prémium árazású macre készült minimum egzotikus OS-t pontosan ugyanaz a kategória mint az Opera a böngészők között. Vagyis nem felsőbbrendű, hanem gagyi, csak nem látja be egyetlen használója sem - ami egy évtized "rossz házasság" után nem is csoda.
Windows szerveren beteg dolog, linux desktopop - ennyi. -
#6 Ne vedd magadra, nem neked szólt, és nem is azt linkeltem. Ha jól emlékszem, én a böngészőkre voltam kíváncsi. A Linux azon az oldalon éppen szerepelhet jobban is, de meg kell nézni még jó pár statisztikát -- és itt elsősorban gondolok a hazaira --, hogy itthon mekkora százalékban az elterjedtsége, a már említett minden topikba belelocsogás végett. Szóval érted. Lehet, hogy világviszonylatban eléri az 5%-ot, de Magyarországon egy körül mozog. És én a magyar nyelvű fórumokról beszéltem, minthogy ezeket látogatom, és itt tapasztalom ezt a fajta viselkedést.
Törődjünk bele, hogy arról írnak, ami a tömegeknek szól. Ez kell az olvasottsághoz. Az olvasottság meg kell a reklámhoz. A reklámbevétel meg kell az oldal üzemeltetéséhez. Ennyi a lényeg. Ezért nem érdemes minden ilyen jellegű topikot szétoffolni meg sírni, hogy bezzeg X-ről meg Y-ról sosem írnak.
A magyar hivatalos médiában egy millió dolog el van hallgatva például, amihez csak a weben juthatsz hozzá. Csak ott nincs panaszláda. De ez már off. -
BlueGold #5 [URL=http://ie.microsoft.com/testdrive/HTML5/ECMAScript5Breakout/Default.html]"Ez jó pofa"[/URL]A többi meg vegyes van ami jól megy van ami "darabos". -
sanyicks #4 "Pont úgy viselkednek, mint a Linux-kockák, akik minden Windows topikot telekotyognak a felsőbbrendűségükkel, miközben a rendszert használók száma az 1%-ot is alig közelíti meg."
Ha már linkelsz valamit, olvasd is el ;) -
#3 Szerintem pont annyit foglalkoznak a többi böngészővel, amilyen arányban azok szerepelnek a világpiacon.
Ahogy a média is arányosan biztosítja a műsoridőt a parlamenti politikai pártoknak. Ráadásul az SG-t erre még törvény sem kötelezi. A Windows7 böngészőválasztó képernyőjén még legalább 5-6 olyan böngésző található, amelyekről egyáltalán nem írnak. Pedig azok is böngészők. Nem értem, miért mindig az Operások vannak kiakadva? A böngészőválasztó-cirkuszt is ők csinálták, aztán kiderült, hogy jelentősen még ennek fényében sem tudták radikálisan elcsábítani a felhasználókat a megszokott böngészőjüktől. Pont úgy viselkednek, mint a Linux-kockák, akik minden Windows topikot telekotyognak a felsőbbrendűségükkel, miközben a rendszert használók száma az 1%-ot is alig közelíti meg.
Nem kell ez a flémkeltés minden áldott böngésző meg OS topikba. Van hivatalos Linux oldal, ahol csak és kizárólag a Linuxszal foglalkoznak, és van magyar Opera oldal is, ahol meg csak az Operával. Akit érdekel, az gondolom ismeri őket, a tömegeket meg bőven kielégíti az IE, FF, Chrome trió hírei. Az oldal a látogatottság és az oldalletöltés után kapja a hirdetésekből származó bevételt. Ha állandóan az észlelési hibahatáron mozgó mérhető dolgokról írnának, a kutya nem kattintana rájuk, az olvasótábor 90%-a elköltözne tartalmasabb oldalakra, a hirdetők pedig úgyszintén.
Ez tiszta üzlet. Arról írnak, amire sokan kíváncsiak. Ebből lesz a pénz. -
Cat #2 Tegnap volt Opera hír is. -
tricky #1 jó volna ha az SG.hu is nem csak erről a 3 divat böngészőről írna.
az Operáról alig jelennek meg cikkek.
vajon elfogultságból csak króm és rókás cikkek jelennek meg inkább a böngészők piacából?
érdekes...