87
-
#47 OFF volt, miként a legelső hsz is, amire reagáltam. Elnézést, hogy a Szent Linuxot merészeltem felhozni ellenpéldaként, de hirtelen az jutott az eszembe. Egyébként még nem láttam olyat, hogy a Windowsos bement volna a Linux topikba, és ott elkezdte volna a "Windows úgyis jobb" flémet. Ez minden esetben fordítva történik. Ahogy a hitviták is. Soha nem az ateista kezdeményezi, hanem a fundamentalista, aztán amikor az ateista érveket kezd el felsorakoztatni a saját nézete mellett, akkor megindul a támadás és a flém. Ahogy te is megindítottad ellenem, a tárgytól teljesen eltérve, miközben én a példáimmal arra kívántam rámutatni, hogy egy reklámbevételekből élő internetes hírportál nem arról ír, amiről akar, hanem arról, amit sokan olvasnak. Ezt kétszer is el kellett magyaráznom a gyengébbek kedvéért. Ez mind off volt.
Naná, hogy védjük a Wint, a világ 97% által használt operációs rendszert, ha egyszer állandóan támadva vagyunk érte. "Aki wint használ, az láma, 1 bites user stb." Semmi gond, csak ezt kérjük ki magunknak. Te ugyanúgy besértődtél és átmentél támadásba, amikor megláttad a "Linux" szót valamivel összehasonlítva negatív kontextusban, holott a teljesség kedvéért azt is leírtam, hogy mind a Linuxosoknak, mind az Operásoknak megvan a maguk közössége, az oldaluk, ahol annyit bréjnsztormingolhatnak a témával kapcsolatban, amennyit tetszik. Nem fog odamenni egy Win user és belekotyogni. Az magyar opera oldalra szintén nem fog egy exploderes odamenni igét hirdetni. Csak te szelektíven olvasol.
Nem azért kell védeni a Wint, mintha a MS mammutcég ne lenne képes megvédeni magát, hanem azért, mert ha a nagy százalékot hozom fel érvnek, hogy ezért jobb, akkor egyből jöttök az "egymillió légy nem tévedhet" példával, ami barátok között is aljas csúsztatás, ha figyelembe vesszük, hogy a légy alapjában véve mire használja a szart, és az ember mire. Továbbá egymillió rovar sem mérhető össze az emberrel semmilyen tekintetben, sem intelligenciában, sem ízlésben. Legfeljebb akkor, ha majd tömegesen kezdenek el számítógépet használni. Emellett hazugság is, mert a légy nem eszi a szart, hanem abba rakja a petéit, mondhatni kell neki a szaporodáshoz, mi meg másképp csináljuk.
No, ennyi off elég is volt, és kéretik nem engem azért lámpavasra húzni, mert a fapados OS/böngésző/akármi nem hajlandó nagyobb népszerűségre szert tenni. Egyiknek sem én vagyok a gazdája! Uff, én beszéltem! -
#46 Alap Chrome téma uncsi.
Esetleg van ilyen témájuk is? -
#45 Kár ezem vitatkozni,az összes gpu-gyorsításos teszten az IE9 a leggyorsabb/folyamatosabb,hónapok óta nézzegettem már beta állapottól,még a Firefox úgy ahogy követni tudja,de a többi böngésző simán bekakil...
Ezzel együtt nem azt mondom ,hogy az IE9 jobb,mint a többi,de ezen a téren a legkiemelkedőbb. -
#44 Nálam is most az FF4 az alapértelmezett, már elég gyors is és testreszabbhatóbb mint a chrome, amúgy aki a chrome kinézetet szereti van FF-hez is Chrome téma és szinte ugyanúgy néz ki mint az igazi Chrome:) -
Rotyoka #43 Komoly hogy van pofájuk az Opera design át berakni.. -
denes123s #42 IE 6 után először firefox-ot használtam, ami komoly előnyöket hozott. Pár éve álltam át a chrome-ra, aminek a felülete és a sebessége fogott meg. Most mind3 népszerű böngésző legújabb változata fent van a gépemen és azt hiszem az új FF lesz nálam az alapértelmezett. -
denes123s #41 1680x946, 1000 hal:
FF4 - 40FPS
Chrome 10 - 1FPS
IE 9 - 60FPS -
#40 Azért ezek az eredmények gépfüggőek, nálam laptopon (MBP 13" 2010, Win7x64) FF4 egyetlen példányban (1280 x 714 window size) a következő eredményeket hozta:
50 hal - 12 FPS
500 hal - 3 FPS
IE9 (1280 x 692 window size):
50 hal - 60 FPS
500 hal - 25 FPS
Egyébként fürgébbnek érzem FF4-et, mint elődjét. -
#39 A Flickr Explorerben és a Maze Solverben még így hardvergyorsítás nélkül is gyorsabb az Opera. -
#38 "A Chrome a leggyorsabb böngésző te szerencsétlen lévén már hardveres gyorsítás is van benne"
Hardveres gyorsítással az IE9 a leggyorsabb (különben meg szintetikus teszteken vitatkozni hülyeség).
Majd akkor fog mindenki pofára esni, amikor az Operában is lesz hardveres gyorsítás. Ugyanez volt két éve a JS motorral. Itt kínlódott a Chrome a V8-al, a Firefox a TraceMonkey-val, aztán megjelent az Opera és köröket vert az összesre.
De ez a vicces egyébként, hogy már 2011 van, egy rakás funkciót átemeltek és még így is mindenkit az a pár millisecundumos sebességtöbblet izgat.
Engem például az sokkal jobban izgat, hogy néha bizonyos oldalak 5-6 másodpercig is eltart, mire elkezdenek betöltődni (80 megabittel!), mert le vannak terhelve. Ez például jobban zavar, mert valós probléma.
Innentől pedig magasról leszarom, hogy localhostról (természetesen minimum SSD-ről) futtatott házi benchmarkban milyen gyors a renderelés, mert különbséget akkor veszek észre, amikor az elérni kívánt szerver kicsit (vagy nagyon) terheltebb, nem akkor, amikor megnyitok 1-1 html fájlt vinyóról mind a 4 böngészőben külön-külön.
"Az meg, hogy azt hiszed, hogy mindent operától lopnak egyenesen nevetséges."
Nem mindent, csak a főbb dolgokat, amik a többi böngésző szegényes funkciókészletéből adódóan a fícsörök 70-80%-át teszik ki.
- Gyorshívó
- Egyéni keresők
- Címsorkeresés
- UserJS+UserCSS támogatás
Itt megállnék, ugyanis ebben az az ironikus, hogy kezdetben a Firefox volt az egyetlen böngésző, amihez addonokat* lehetett írni.
Akkoriban mindenki azért rinyált, hogy Operában ezeknek csak kb a fele érhető el beépített funkcióként.
Aztán megjelent a Chrome, a minimalizmus lett a divat, ma már senkinek nem kell funkció, csak egy címsor, egy ablak és egy motor, mi függetlenül a fent felsorolt tényezőktől: gyors.
De a UserJS és UserCSS (valamint sajátgombok) lettek integrálva kiegészítőként. A többi böngészőfejlesztő (még a Firefox is, lásd: JetPack) pedig ugyanezeken az elven működő kiegészítőkre állt át.
FF-ben még támogatják a régit is, de a jövő a JetPack, Chrome-ban pedig szintén JS+CSS és HTML alapú kiegészítők vannak.
A funkciókészletük tehát egységesen a JavaScript programnyelv lehetőségei, mínusz a böngészőgyártók által bevezetett biztonsági korlátozások.
De ha visszább megyünk, akkor több dolgot is találhatunk, kezdve a legapróbbtól, mint az újratöltés és leállítás gombok összevonása (ez is Operából ered), vagy a szinkronizáció.
Webmail támogatás a mailto: linkeknél. -
endrev #37 Király hogy már nem megy G4-en. Nagyon komplikált lett volna. -
#36 Ez jó lesz? :) -
#35 FF alatt ez is szépen megy.
Az más kérdés, hogy CoolIris néven régóta létezik FF-hez ilyen addon, ami sokkal szebben tudja ugyanezt.
http://www.cooliris.com/ -
#34 a microsoft oldalan minden ilyen 3D-s cucc sokkal gyorsabb IE-n, http://ie.microsoft.com/testdrive/Performance/FlickrExplorer/Default.html
ez tetszik:) 3Dbe lehet képeket keresni a neten , IE-n nagyon fürge xd -
#33 Nincs valami hasonló teszt amit nem az IE , Chrome vagy a Firefox csinált ? Fishbe erősen vezet az IE nálam -
#32 Ez a FishIE Tank gondolom masszívan IE-re van optimalizálva. Ehhez képest szépen fut FF4 alatt, 500 halnál "esik le" 58-59 FPS környékére, 1000 hal már leviszi 45-re. Mondjuk meg van nyitva 8 tab, plusz Photoshop és Winamp megy a háttérben, mindez 1920*1080-as felbontás mellett...
(Kíváncsi lettem volna az IE eredményére, de 8-assal nem megy, a 9-est meg nem fogom csak ezért felrakni) -
#31 Jah helyesbítek, én nem kapcsoltam be IE-ba a gyorsítást jól, 49 FPS , szóval IE a leggyorsabb 3D-be -
#30 Kapcsold be Chrome-ba a GPU gyorsitast ( cimsorbe beirod about:flags es ott) Nalam Chrome gyorsabb FF-nel FishTankba, Firefox 1000 hallal 33 FPS es Chromeval 38-39 FPS, IE-rol meg inkabb nem is mondok semmit..., szinte allo kep van 1000 hallal, 14 FPS van 20 db hallal.... most vagy en nem kapcsoltam be IE-ba a gyorsitast vagy ennyire sz*r a GPU gyorsitasa -
sanyicks #29 amúgy a chrome hw gyorsítása bugos, néhány js utasítás elszáll tőle. -
sanyicks #28 "már hardveres gyorsítás is van benne ami operában nincs." fail a 11.50-es alphában már van :) -
sanyicks #27 Nagy marhaságot írtál, megint :) de csak így tovább. -
Egerwin #26 Ezt mire alapozod, hogy a leggyorsabb?
Google bácsi azt mondta és, akkor így is van?
-
torzsvendeg #25 Sajnos ez nem feltétlen a böngésző hibája. De a "feltétlen" szót akár ki is hagyhatnám. Ha mindenki ragaszkodna a szabványos weboldalak készítéséhez nagyon hamar javulna a helyzet. Lefutattam erre az oldalra egy ellenőrzést.
Result: 222 Errors, 32 warning(s)
De ha nagyon akarod mondhatok olyan oldalt amibe FF és chrome bicskája is beletörik. Mindkettő elhalálozik. Az Opera csak sz@rul működik. Az IE8 viszont műkszik. Ezzel együtt nem merném állítani hogy az IE a legjobb.
Tisztább lenne a kép ha csupa szabványos weboldal létezne. Félek tőle ez még mindig nagyon messze van. -
kanduhr #24 FF4: 500-ig semmi gond, 1000-nél már lassul (35 FPS). Operán és Chrome-on már az elején érezhető a lassulás. 200-nál már szinte megdöglik. -
#23 Tényleg ha már a Chrome előkerült, nemtudja valaki, hogy az AdBlock bővítményében hol állíthatnám be, hogy az oldalakról a checkboxokat ne tűntesse el? -
#22 Nem tudom az kétségtelen tény, hogy az ff4 most nagyon hasonlít az operára nem azt állítom, hogy lenyúlták a design vagy ilyesmi, de hasonlít...
Az is tény, hogy a chrome gyorsabb, lehet vitatkozni meg helyzetekre fogni de ha számokat nézem az gyorsabb... inkább megszokás kérdése ez szerintem....
Szubjektív hogy ki mit szeret, de ha reálisan nézem sebesség függvényében és megkockáztatom használhatóság terén is jobb chrome! -
#21 Adok egy próbát majd a FF4-nek, mert az Opera sem tökéletes, pl pont az SG hsz ablakát kezeli gyehenna módon.
Szóval ezúton tájékoztatok mindenkit, akit pl az utóbbi időkben esetleg megsértettem az az Opera hibája, mert pl marha macerás visszagörgetni a szöveget.
Ennek ellenére tartok tőle, hogy vissza fogok térni.
:) -
kicsibicska #20 Vicodin eladó. Szokat óccón.
-
tricky #19 *A Chrome a leggyorsabb böngésző*
na ki a szerencsétlen fanboj ? :)
miért véded a krómodat ennyire?
ki a nagyobb fanboj? :)
* Az meg, hogy azt hiszed, hogy mindent operától lopnak egyenesen nevetséges.*
hol írtam hogy mindent az Operától lopnak?
túl szelektíven olvasol
sebaj te dolgod :) -
Major #18 Miért nem a 0,75%-os Statcounter számadattal dobálózol...
Mindenkinek az releváns amiben hisz, nekem ez. -
#17 Jó volna ha nem írnál ilyen bődületes marhaságokat, az Opera 11-ről volt hír az sg-n. Minden nagyobb böngésző főverziójáról írnak. Ostoba fanboy. -
#16 A Chrome a leggyorsabb böngésző te szerencsétlen lévén már hardveres gyorsítás is van benne ami operában nincs. Az meg, hogy azt hiszed, hogy mindent operától lopnak egyenesen nevetséges. -
Alfa Of NS #15 Mondjuk az a statisztika kissé csalóka. Valószínűleg arról van szó, hogy a Linux alapú oprendszerek vannak 5%-on. A Linux maga 1%, de a Linux alapú mobilok, pl Android, megdobják a statisztikát. Hozzá kell tennem, hogy pl az Android is pont az ellentétes filozófiát képviselik mint a Linux, azért tudnak terjedni. -
tricky #14 igazad van a jót felesleges reklámozni :)
az új FF4 ben is annyi Opera dologra ismertem rá, de végül is jó dolog, ha már lopnak az Operától, akkor csak nem lehet annyira rossz :) ugye ? *Komolytalan *
mindig agyon dicsérik a rókát meg a krómot
de elsiklanak a saját böngészőjük új funkcióikról, amely funkciók nagyon hasonlítanak az Operáéhoz.
vajon miért ? :)
ez költői kérdés volt...
én Operát használok Elsődleges böngészőnek, másodlagosnak meg a rókát, de szegény rókát is csak szökő évente veszem elő :)
a króm meg csak majmolás, nem gyorsabb a rókánál, pláne az Operánál ! -
slickboy #13 De attól is függ a FishIE-tank, hogy mekkora felbontáson és mennyi hallal futtatod. 20 hallal 1600x1049-es ablakméretnél 10 FPS alaplapi Intel VGA-val (82945G Express) nálam. User error-e? :) -
torzsvendeg #12 "jó volna ha az SG.hu is nem csak erről a 3 divat böngészőről írna.
az Operáról alig jelennek meg cikkek."
Jó bornak nem kell cégér. -
torzsvendeg #11 A "user error" nem a felhasználó hibája, hanem a programfejlesztőé. -
#10 Ez a FishIE-tank nekem stabilan 20-23fps-t produkál egy szutyok "alaplapi" intel VGA-s laptopon FF4-el. Szerintem gondolkodj el a user erroron -
niof #9 Én kb 3 hónapja áttértem a Chrome-ra, mert azt tapasztaltam, hogy a róka egyre szarabb sajnos. Azzal kezdődött, hogy egyik napról a másikra eldobta az összes, weboldalakhoz mentett jelszavamat, amiből volt vagy 3-400, és hiába használtam az X-Marks-ot, egyszerűen nem volt hajlandó visszaállítani a jelszavaimat. Na ezen kicsit kiborultam akkor.
Aztán folytatódott azzal, hogy egy-két alkalommal használtam a Chorme-ot, és azt vettem észre, hogy a weblapok sokkal gyorsabban töltődnek be, gyorsabbak a flash alapú, vagy sok flash-t tartalmazó oldalak, és a videómegosztó oldalak is stabilabbak, pl a Youtube sem szaggat, mint a Fox-nál. Tegnap, feltelepítettem a 4-es verziót, elkezdtem beállítgatni, és a beállítás lapon, amikor kiegészítőket akartam hozzáadni, egyszerűen az egész Firefox ablak többször teljesen feketére váltott, majd pár kattogtatás után az egérrel újra látszódott. A weblapok semmivel sem gyorsabbak rajta mint régen(legalábbis amiket én látogatok) és a Microsoft FishIE-tank-ja sem gyorsabb, sőt, éppúgy akad, illetve ingadozik a sebessége, mint a 4-es előtt.
Szóval én egyelőre óriásit csalódtam a FF4-ben, szerintem nagy volt a nyomás elsiették a kiadását, mert a konkurencia bizony beelőzte őket. Azért bizakodó vagyok, várom a frissítéseket, hátha még jó is lesz egyszer.
Addigis marad a Chrome az X-Marks és a LastPass... -
#8 "Pont úgy viselkednek, mint a Linux-kockák, akik minden Windows topikot telekotyognak a felsőbbrendűségükkel, miközben a rendszert használók száma az 1%-ot is alig közelíti meg."
Pont úgy viselkedsz, mint az önkéntes windows kommentelők, akik mindenhol ingyen védik a szegény kis microsoftot (mert az -szegényke- nem képes amúgy megvédeni magát, így a te segítségedre is szüksége van) a gonosz linuxerektől. Megvédeni a linuxerektől bárhol, még ott is, ahol amúgy nincsenek. Merthogy, tessék csak megnézni, ki kezdett elsőnek a linuxról pofázni egy firefoxos hír alatt...