176
Full hd led tv-k
-
TX-P42/46/50 G20 -
Ahogy mondod.
Az ilyen vitáknál a felek valószínüleg még életükben nem látták a két fikázott modellt, fajtát egymás mellett azonos jellel. -
Ez igaz, de ez meg már csak szőrözés. Soha senki az életben nem fogja egy ilyen tévén azt nézegetni, hogy most hány árnyalattal feketébb is a fekete, főleg azért, mert még akkor is alaposan meg kell nézni a képet, ha a két tévé egymás mellett van (ahhoz hogy lássuk a különbséget).
És még akkor is kevesen fogják azt mondani, hogy "húha, ez aztán tényleg fekete bazze". Ha meg valakit mégis érdekel az ilyesmi, az jobb ha egyből LCD-vel kezd, szerintem egyszer nem fog eszébe jutni, hogy "hej de jó lenne ha plazmám lenne, az legalább picivel feketébb". -
Dean Winchester #93 G20 -> esetleg vmi linket mutatnál? mert nekem ez így nem mond semmit,bocsi -
Fogyasztás se biztos hogy különbség. Márkán belül esetleg, de még ott is megy a kamu kóreai marketingbullshit. -
Hát de mekkora egy szánalmas hülyegyerek vagy de komolyan.
Ha nem égnek be ezek a tévék, akkor honnan tudod, hogy az nem tartozik a garba? Lááál!
Az egyik fórumtársunk itt tőlem vette a G20-ast, 2 óra Tekkenezés után sikerült beleégetni végérvényesen a lifebar villámcsíkjait. A Pana meg cserélte neki a beégés miatt, most már a másikat hajtja és rettegve Tekkenezik, nehogy beégjen. Még a lifebart is kikapcsolja. LOL-e? 2011 van.... -
"Jártál már Ferihegyen?"
Még az irányítótoronyban is.
Miért kérded? -
Van részleges képmegmaradás minimum pár percig, max a nézési távolságodból nem feltűnő. -
Én nemrég rokonomnál láttam egy plazmás, sima HD ready -s tv-t (azthiszem 132 cm -es, tehát jó nagy), és a beállításaiban láttam, hogy bekapcsolható a beégés elleni védelem, valami olyasmi volt, hogy időnként pixelek arrébb tolása vagy valami. Tehát szoftveresen megoldható a beégés elleni védekezés, habár valamiért kikapcsolható, úgyhogy nyilván észre is vehető. Lehet, hogy csúcsmodelleknél már nem is kapcoslható ki.
A plazma hátránya ma inkább a fogyasztás (persze statisztikákkal lehet szépíteni, hogy ha sötét a film, akkor kevesebbet is ehet, mint az LCD, de a valóságban úgyis jóval több lesz), illetve az, hogy csak sötétben van előnye a fekete miatt. A plazma képe egyébként jóval szebb (rokonom tv-jén meg már számtalan helyen láttam, hogy a scartos DVD -ről is majdhogynem tűéles képet ad, szép szinekkel, míg LCD -nél óriási különbség van már a jóminőségű DVD és 720p-s HD között is.
HD minőségű felvételek és digitális képátvitel esetén mondjuk már mind1, arról természetesne mindegyiknek megfelelően szép és éles képe van.
Én mondjuk sajnálom az ilyen tv-ket tv adásra "pazarolni", PC-vel érdemes használni (játszani, netezni, filmeket nézni dvd vagy hd minőségben letöltve (szebb a kép, mintha egy scartos dvd lejátszóval néznéd), stb.. ^^
Engem egy másik dolog érdekelne most, hogy mostanában csak 50Hz -es tv-ket látok a boltokban, míg régebben - amikor az enyémet is vettem pl., 60Hz -esek voltak. Tudom, hogy a magyar adásokhoz és HD -hez is az 50Hz a jobb, de pl. PC-hez azért az kicsit kevés. Vagy ezek azért tudják a 60Hz -et is natívban kezelni?
Láttam persze >100 Hz -eseket is, de azok sem natívban annyiak, tehát 50Hz -et fogadnak, és abból számolnak köztes képkockákat, nem? -
Jártál már Ferihegyen? -
vass17 #86 Egyelőre a LED háttérvilágításúakat értik LED TV alatt. Igen, ez félrevezető, de valahogy mégiscsak jelölni kell, hogy különböznek a hagyományostól. Ha másban nem is, fogyasztásban..
Elvileg az Oled idén kerül forgalomba (LG - 31") Usaban és Angliában, átszámítva 2 millió Ft-ért:
"A 79 centis modell (31 inch) 1920x1080 pixel teljes HD felbontást, „végtelen” kontrasztarányt és 180 fokos nézési szögtartományból azonos minőségű képet ígér, ami 600Hz-es gyakorisággal frissül. Talán ennek is tulajdonítható a gyártó azon magabiztos állítása, hogy a feltehetően aktív képzáró szemüveggel nézhető két szembe jutó 3D képösszetevő között nincs átlátás.
Az LG tervei szerint a kiállított modellt idén már be kívánja vezetni az észak-amerikai és európai piacokon is. 2012-ben pedig már egy 140 centis (55 inch) OLED TV prototípussal kíván előállni, aminek a versenyképes költségű tömeggyártása reálisan 2014-ben indulhat.
(Frissités)
Az LG Display hivatalosan is bejelentette, hogy a cég 2013-ban egy új OLED gyárat futtat fel, amely nagyméretű OLED TV panelek tömeggyártására lesz képes. Az LG Display alelnöke Jung Ho azt mondta, hogy az LG piacvezető akar lenni az OLED TV-ben, és a cél elérése érdekében futtatja fel az említett új gyártósort. A gyártósorral az LG az LCD képernyőkhöz viszonyítva is versenyképes költséggel akar nagyméretű OLED TV paneleket előállítani. Young Soo Kwon az LG Display vezérigazgatója elmondása szerint azért van szükség új gyártósorra, mert a 8. generációs gyártásból származó LCD panel 2-3-szor olcsóbb, mint az azonos méretű 5.5 generációs OLED gyártósorról lekerülő panel."
Link -
Borg #85 A LED kizárólag az LCD háttérvilágításra vonatkozik. -
4 éven át programoztam az előző LCD TV-men ...
Napi 10-14 órában ugyanott ugyanazok a vonalak ... beégés NULLA.
A háttérvilágítás egyenetlensége már van, meg egy kis ghosting is ... de fix beégés nincs.
-
na akkor most jön az én kérdésem
LED TV-ket kapni már boltokban? én nem azokra gondolok amik LED háttér megvilágításúak hanem konkrétan LEDek teszik ki a képpontokat?
mert gyakran látom hogy LED TV-nek adják el a LED-LCDket vagyis a LED háttér megvilágítású LCD TV-ket. létezik egyáltalán LED/OLED TV vagy én vagyok eltévedve és a mostanság kapható LED-LCD TV-k már a jelenleg kapható legjobbak-e? -
Dean Winchester #82 csak azt tudom mondani,hogy nekem ez az info hasznos volt ,bár nincs semmi plazma meg lcd tv-nk :D
ha tv-t nézek én gépről teszem de nagyon köszi az infot,ebből is tanultam valamit! Ha venni akarok tv-t akkor legalább tudom mi fán terem :D
szóval sztem tökjó,hogy a tag megnyitotta a topicot mert szerintem van itt rajtam kivűl más is aki sok plusz informáicóhoz jutott a hozzászólásokon keresztül...
bár valóban az is igaz,hogy ezt a topicot előtte is megnyithatta volna mondjuk " milyen tv-t vegyek " címmel.. -
Borg #81 Fail. Ugyanis beégésre nem vonatkozik a garancia.
Hazudj valami egyszerűbbet :) -
Eladtam párat és beégtek? Igen. Cserélték? Igen. Csrekészülék is beégett? Igen. Kérem kapcsolja ki.
Ne gyere már nekem egy darab sajáttal, mert az nem statisztika.
(idióta) -
Borg #79 Én semmi ilyet nem játszottam... egyik este viszont bealudtunk azon, hogy a beltéri kikapcsolt, és no signal felirat a képernyőn... kb 2 órán át. Utána visszakapcsoltam, és semmi nyoma, közelről se.
Csatornalogók sem égtek még be soha, a legkisebb mértékben sem, bár nem is jellemző, hogy órákon át az rtlklub mocskát nézzem.
Volt aki olyanokat is állított, hogy 4:3 adás esetén a két oldalsó fekete sáv meg fog látszani utána... mert ugye ilyen van, hogy több órán át 4:3-as adás megy. De valójában ez is hülyeség, semmi látható nyoma nem marad.
Szerintem ezek csak beidegződések a régi plazmák alapján, ma már nem érvényesek. -
Borg #78 Neked beégett? Ja hogy neked nincs.
Nekem meg van, és nem ég be. Na? -
Nana..... :)
Az tény, hogy én se vennék még G20-at se, nekem már csak dinamikusledes ami szóba jöhet a drága fajtából, azoknak jó a feketéje és nem lila a bőrszín.
Ettől még jó képe van ám annak a G20-nak... -
Megnézted boltban? -
andersh #75 lol G20...
tiszta zöld a képe
mint az összes plazmának
el kéne felejteni már plazmát, összehasonlíthatatlan az LCD-kkel.
még fényerejük sincs.
a beégés meg már no comment -
Nyílván kompromiszumos, de egy LCD nem az?
Döntse el mindenki, hogy saját magának melyik a jobban bevállalható. -
Ahham... :D
Csak ez így 2011-ben kicsit gáz...... -
Halványodott azóta? Ha igen, akkor szépen el fog tűnni idővel. -
Minimális odafigyeléssel nem fog beégni.
-Első 500 órában kicsit visszaveszük a kontrasztból a bejáratás idejére
-RTL Klub - Zoom1
-Több órás játék után menjen 10-15 percet valami teljes képernyős anyag eltüntetendő a részleges képmegmaradást.
-Beállítjuk, hogy bizonyos idő után kapcsoljon ki, ha nem basztatjuk - DVD menün elalvás
(nem neked írtam, csak a te hsz-edre válaszoltam) -
Alátámasztva. -
Be tud égni az LCD is, csak ahhoz több statikus tartalom kell. -
valószínűleg a foltos háttérvilágításról beszél.
csak keveri.
ha nem így van elnézést. de beégős lcd tényleg nemnagyon :) -
Most fekete foltok, vagy beégés?
Asszem akkor egyedül a tiéd az egyetlen beégös LCD... -
Egyébként nálunk volt a 10"-os OLED Sony TV. Igencsak volt feketéje. Nomeg képe... :)
A Plazmának meg csak sötétben van feketéje, akkor sokkal jobb, mint egy normál katódos LCD, vagy egy átlag LED-es LCD tévé. AMint fényt kap, úgy foszforeszkál (kéken, vagy zölden) ahogy illik. Akkor konkrétan rosszabb, mint egy LCD. Sötétben viszont verhetetlen a feketéje. Most már a komolyabb dinamikus LED-es tévék már majdnem jó feketét adnak, sokkal kisebb foltokban látszik a világítás. Persze mindez csak sötétben téma, amint akár egy éjjeli lámpa is világít, már nem igazán észrevehető a foltosodás. -
A G20-as is régi? Az is úgy beég mint a pics.... -
Nem.
Samsung lcd tv-m van, és vannak rajta fekete foltok. -
vass17 #63 Ezt nekem írtad? Pedig az Olednek tökéletes a feketéje, utánaolvashatsz vagy nézz meg 1-2 ilyen telefont. Egyszerűen nem engedi át a fényt, így teljesen sötétben nem is látod, hogy ott is képernyő van.. ezért a fogyasztása is sokkal jobban függ a megjelenített képektől, ezért ajánlják telefonokon is a fekete háttérkép használatát. -
Gomdolom itt plazmát akartál írni...
Borg: ez könnyen meglehet... Én mindenezetre LCDt vettem, az említett okok miatt, vagyis jelenleg 32esnél nagyobb nem férne el, vagyis inkább nem tudnám az optimális távolságból nézni, és ilyen plazma ritka, emellett én tartottam a beégéstöl, ugyanis igaz, hogy tvadásomat nem nézek, de játszom, néha 3-4 órát egyhuzamban, ha épp elkap...
Ennek ellenére nem cáfolom amit írtál, elképzelhetö a jövöben egy nagyobb tv, és itt már játszik a plazma. Panákat nagyon bírom eszméletlen képminöségük van... -
azért a fekete szót én alapból nem raknám a tökéletes mellé egyenlőre még semmien körülmények között...
[apro]
a tökéletes fekete nulla fényt ver vissza, vagy mindent elnyel ha úgy tetszik. olyat egyenlőre nem láttunk még azért ;) -
Borg #60 De nem is neopdp. Az pont hogy régebbi paneles, bár még gyártott modell. -
A FullHD/HD Ready részhez hozzácsapnám ezt a táblázatot:
-
Arra gondolsz, hogy szar a shadow detail? -
Nekem LCD van, és igen ha sokáig nem váltok csatornát beég ( be is égett már itt ott rendesen a 4év alatt ), de ezt egy " egyszerű panelcserével" lehet orvosolni, ami persze több tíz ezer.. majdhogynem lehet venni manapság már egy ugyan olyan LCD-t, mint ami nekem van.
Ettől függetlenül mégsem jöttem ide verni a nyálam, nem nyitottam topikot csak spontán azért, mert kibaszott lusta vagyok és nem szánok arra 10 percet, hogy utána olvassak...
Egyébként ez tipikus hülye magyar felfogás.. " most mindenkinek ilyen van, dobálják, mint a cukrot, akkor veszek egyet.. nem baj, hogy használni nem tudom de a gazsinak van, akko' már nekem is kell, hogy legyen ".
Ezt meg az életbe nem értem meg, hogy miért utána nyit az ember topikot amikor már megvett valamit.. miért nem előtte kérdezi meg hogy jó-e vagy sem..
No mindegy, én se osztom tovább az észt..