176
Full hd led tv-k
-
RCA-Scart átalakítóval mennie kell. -
Bucsek #135 Sziasztok!
Szeretnék venni egy fullHD-s LED tv-t típusa: Itt
Azt szeretném kérdezni, hogy a nintendo wii-met rá tudom e kötni majd? Ahhoz csak 1 RCA kábel van, viszont ehhez a TV-hez ilyen csatlakozót nem látok hátul. Megoldható e valahogy, hogy rátudjam kötni?
Előre is köszönöm (: -
SH3 #134 Hát Ati HD Audio Rear Output van engedélyezve, meg ott van még a C-Media PCI audio. De gondolom itt ha beraknám elsődlegesnek a HDMI outputot, meglenne oldva a dolog. Csak nem tudom h kell odavarázsolni. :S -
TomBond #133 Vezérlőpult -> Hang -> Lejátszás fül -
SH3 #132 Az a gond, hogy fogalmam sincs hol lehet ezt megnézni... :D -
TomBond #131 A hangoknál nézd meg, hogy engedélyezve van-e a videokártyád hangkimenete. -
SH3 #130 hdmi-hdmivel természetesen. a videokártya ATI Radeon HD 4600 Series, szóval nem hiszem h pont ezt ne engedné. :) de valamiért mégse működik... -
Hdmi kötötted össze vagy dvi-hdmi fordítóval. A videókártyának is támogatni kell a hangot. -
SH3 #128 Ma lettem egy Philips PFL5606H boldog tulajdonosa, minden működik, de az a problémám, hogy a TV-t összekötöttem a PC-vel, HDMI kábellel, és csak a képet jeleníti meg, hang nincsen. Ilyenkor h lehet átvinni rajta a hangot? A másik gondom az, hogy elvileg ha USBvel összekötöm a gépet, akkor a TV által támogatott dolgokat megtudja jeleníteni lejátszani (hang probléma is megoldódna) de ugye az USB egyik végre jó csak, ugyanis a TVbe és a PCbe is ugyanaz a vég kell (tehát a kicsi vége amit telefonba stb. kell rakni, az nem jó). Ez most azt jelenti h a gépre nem lehet kötni, csak a pendrivera másolt dolgok működnek. Esetleg az egészet ki lehet küszöbölni egy ugyanolyan végű USBvel? (erre gondolom más márkájú TV tulajok is tudnak válaszolni mert Samunál LGnél is volt ilyen lehetőség. A válaszokat előre is köszönöm. :) -
voltak gondjaim a programmal, de lényegében a saját hülyeségem miatt, mrzed001 segítségével azért sikerült.
Ha valakinek nem menne: program letölt, telepít, fönt options/download external utilities. Elméletileg bepakolja magától, de ha kéri, a megfelelő helyekre tallózva be lehet importálni a fájlokat. Source file megadása (a film megadása), Target filme gadása (pl Taken_2 vagy Avatar_2) szintén tallózó gombbal, aztán run, és már csinálja is.
Az elkészült mkv fájl megtartása, a régi kitörlése -
Működik, használom én is rendszeresen.
Felirat nekem szépen müxik.
Azonos nevet adjál neki, mint az mkv file-nak, hogy meg tudja találni. -
wow köszi, remélem működik majd. a Feliratra nincs valami ötleted? vagy az ugyanúgy működik mint mondjuk egy avi fájlnál? letöltök egy srt vagy sub feliratot és azt már látni fogja? -
A probléma nem a nyelvváltásnál van, hanem ott, hogy a TV-k nem tudják lejátszani a DTS hangot.
Ezzel PopCorn MKV AudioConverter pár perc alatt át tudod konvertálni az mkv-ban lévő DTS hangsávot AC3-ra (akár benne hagyva az eredetit is), vagy ki tudod venni a felesleges hangsávot (és még a mérete is kisebb lesz).
LCD TV onnantól hibátlanul lejátssza. -
280e-ért lehet pl. 46EX710-es Sony Bravia-t venni. Ekörül vannak a Samu, LG, Pana modellek is. -
hmm köszi, megnézem -
Olyan hardver, amire rádugod a gépet,pendrive-ot, vagy más külső tárolót és az adja a lejátszó funkciót a TV felé, Vagy ha saját vinyója van akkor rámásolod stb. Ebből is van millió féle, millió funkcióval.
itt egy teszt/leírás, én is itt olvastam először róla:) -
Hali!
Van kb 300.000Ft-om TV-re (éljen a szerencsejáték). Csak nagyvonalakban vagyok benne a tvtémába, most mindent 24"-os monitoron nézek:)
A kérdésem, hogy ennyiért milyen TV-t vegyek? Monitorban samsung "párti vagyok, így elsősorban azokat néztem, de nem kizáró ok a más márka.
A méret is számít, 46" már jó lenne.
Az, hogy LCD, vagy plazma, igazából mindegy, nem a villanyszámla a lényeg, hanem szeretném ezért a pénzért a lehető legjobbat megvenni. 3D nem kell, nem tudom, az ethernetet használnám-e valaha benne, úgyhogy azt sem érzem szükségesnek. -
konkrétan? Asztali DVD lejátszót, vagy mit? akkor cseszhetem a HD filmeket. Pont azért tetszett ez a TV mert HD-ban tudok nézni végre valamit. mkv filmeket kiírni nem tudom, hogy le is tudja játszani őket a lejátszó. De a TV amúgy nagyon jól felismeri, csak az ilyen hangokkal van a gond, meg a felirattal -
Külső média lejátszót ajánlunk, sajna minden mással csak a szívás megy. -
hi, nekem az a gondom lenne, hogy nem rég lett egy LG 80cm 32LCDTV-nk. És a jó az benne, hogy tudja kezelni a Harddrive-omat, és elkezdtem letölteni HD filmeket. Az a baj, hogy csak az alap nyelvet tudja kezelni. Szóval ha az első nyelv az magyar, akkor ha átváltok angolra, akkor tök néma az egész film, és még a beleépített feliratot se hozza elő.
Valami ötlet, hogy tudnám elővarázsolni az angol hangot meg a feliratot?
u.i.: a furcsa az hogy az egyik filmnél beállítottam a másik nyelvet (angol) és már vissza akartam állítani, mert tök néma volt egy 2 percig, amikor előjött az angol hang. A másik filmnél viszont majdnem 10 percet vártam, és semmi nem történt. -
akkor tudnátok 120e ft-ig jó lcd-t ajánalni? -
Nem. De mondjuk hozzáraksz egy 3 fős éttermes vacsi árát és kapsz normálisabbat. :) -
szóval akkor ennyiért nem kapok jó lcd tv-t? -
Vegyél egy fasza CRT-t. -
akkor ilyen árkategóriában mit tudnátok ajánlani? -
Mert szart akkor sem veszünk, ha az olcsó. -
miért? -
Nem. -
szerintetek ezt megéri megvenni?
philips
89.999ft
köszi szépen -
Highw@yPos. #107 Kosz eppen szedem le a trialt a PowerDVD-hez, ha bevalik, sztem meg is veszem.
Voltam olyan barom, hogy bementem szetnezni a boltba, aztan minden fajta utanjaras nelkul beleugrottam egy ilyen tv vetelbe, most meg utolag szedem ossze az infokat.... :-(. Na ilyet ne csinaljon senki!!!!
Amugy magat a TV-t nem bantam meg, mert bitang jo, csak megis na... :-D -
TomBond #106 1. Igen.
2. Van (pl. PowerDVD)
3. Szerintem nincs. -
Highw@yPos. #105 Sziasztok!
Kellene egy kis segitseg, most vettem egy Samsung Full LED 3D tv-t, de a 3D-vel van egy kis gondom.
A TV-ben van default 2D-3D converter, ami minden tartalomra jo, mindegy honnan jon (USB, DVD, DLNA), viszont ennek az elmenye - allitolag - annyira nem jo, mintha eredeti 3D Blue Ray disc-t nez az ember.
Fogtam hat magam es leszettem az Avatart 3D-ben, de amikor elkezdi a TV streamelni a tv a laptoprol, akkor nem adja a jelet a szemuvegnek, csak ha bekapcsolom a 2D-3D konvertert, de akkor meg duplan van benne a 3D effekt, tehat ugy sem jo. Utanna jartam es elvileg a 3D-s Blue Ray tartalomhoz 3D Blue Ray lejatszo kell es > HDMI 1.4-s kapcsolat.
Kerdeseim:
- Az utolso mondatom az helyes? Vagyis jol ertelmeztem, hogy csak 3D BR lejatszoval lehet azt a tipusu 3D-t nezni
- Ha a laptopomon van HDMI kimenet, letezik-e olyan szoftver ami 3D-t jatszik le, es kuldi u.azt a jelet, amit a BR player kuldene?
- Van-e mas mod arra, hogy 3D Blue Ray Disc-t nezzek ugy, hogy nem veszek specifikus lejatszot hozza? -
TomBond #104 Nekem meg ez! -
Nekem ez van!!
Samsung led -
Segghülye vagy. Ki mondta, hogy csak Sony Centerem van te nagyonagyas? LOL -
Hivatalosan nincs, de a Panasonic szervizesek kb csak a 28 darabra tört fényképezőket nem javítják gariban. -
Borg #100 Nincs gar beégésre. Pont. Azt meg senki nem mondta, hogy nem lehet beégetni, csak erősen idiótának kell lenni hozzá.
Hogy te sony centerből álmodban hány pana plazmát adtál el, arra nem tudok mit mondani :) -
a sony most jelentett be két OLED fullhd megjelenítőt
prohardver-en van egy cikk.
hogy miért nem terjedtek még el?
mert a kicsi 16 a nagyobbik 20.000 dollár :D -
A fogyasztást kihagytam: Elmondható, hogy átlagos felhasználás esetén egy plazma 20-30%-kal többet fogyaszt. -
A feketeszint csak egy része az egyenletnek.
Összedobtam egy listát, hátha hasznos lesz valakinek:
LCD:
+Nyugodt kép állóképnél
+Nagyobb fényerő
+Be lehet égetni, de ahhoz tehetség kell
+Monitorként is használható, hiszen beégéstől szinte nem igazán kell tartanunk normál használat esetén
+Nem Vibrál
-A plazmához képest rosszabb mozgóképfelbontás (max. 800 sor az 1080-ból, egy átlagos 100hz-es LCD-nél ez 600 körül van, egy 50hz-esnél 300 körül)
-Általában magasabb input lag, aminek csak egy része a válaszidő, amivel általában dobálózni szoktak
-A plazmához képest alacsonyabb valós(!) kontraszt
-A natív felbontásánál alacsonyabb felbontású anyagot a plazmához képest kevésbé jeleníti meg jól
-A plazmákhoz képest rosszabb "shadow detail" (A sötét jelenteknél a sötét részek hamar "bedőlnek")
LCD VA panellel:
+Magas kontraszt
+Jó fekete (szerintem ebben a sharp-féle U2VA panellel szerelt tévék a legjobbak)
-Az arcbőr tónusok megjelenítése nem az erőssége
-A zöld és sárga színátmenetek hagynak némi kívánnivalót maguk után
-Egy IPS paneles LCD-vel összehasonlítva kevésbé színhelyes, kevésbé lehet jóra belőni.
LCD IPS panellel:
+Az arcbőr tónusainak megjelenítése kíváló
+több színárnyalatot tud megjeleníteni, mint a VA paneles LCD-k, így nincs baj a színátmenetekkel
-Alacsony kontraszt
-Rossz fekete
Plazma:
+Magas valós kontraszt
+Kiváló színreprodukció (Különösen a NEOPDP-s Panasonic plazmáknál, a Pioneereknél, illetve a Samsung felsőkategóriás modelljeinél)
+Kiváló "shadow detail"
+Kiváló mozgóképmegjelenítés (sportok nézéséhez kifejezetten ajánlott)
+Tényleges 1080 soros mozgóképfelbontás a Panasonic NEOPDP modelleken+S20
+/-Sötétben, ambiens világításnál az LCD-nél jobb fekete, nappal ez nagyban függ az adott típus panelének a színétől, ha világos van és zöld a panel, akkor rosszabb a feketéje, mint egy VA paneles LCD-nek(az idei NEOPDP modellekbe, egy ezzel kapcsolatos Pioneer technológia fog bekerülni)
+Adott méretben, azonos tudássál és hasonló képminőséggel lényegesen olcsóbb, mint az LCD
+Jobban jelenít meg a natív felbontásnál alacsonyabb felbontású anyagokat, mint az LCD
-Az olcsóbb modellek nem kapnak tükröződésmentesítő bevonatot, így igencsak tükröződnek, középkategóriától felfelé a szórt fényt nem igazán verik vissza (Panasonic S sorozatától felfelé)
-Állóképnél sokkal nyugtalanabb a képe, mint az LCD-nek
-Be tud égni (lejjebb írtam egy listát, hogy ezt mivel lehet elkerülni. Ha azokat a dolgokat betartjuk, maximum egy 10perces, negyed órás részleges képmegmaradás léphet fel. Ha valaki ezt nem szeretné, nem tudja bevállalni, akkor vegyen LCD-t)
-Főleg világosabb jeleneteknél tapasztalható egy bizonyos mértékű vibrálás (Valakit zavar, valakit nem, valaki pedig nem is látja)
-Foszforlag (szintén)
-Alacsonyabb fényerő (nekem itthonra elég, viszont, ha egy telibe világított boltom lenne, akkor az LCD játszana, bár erre ellenpélda a Plazmamédia)