54
  • aislado23
    #54
    Én csak azt tudom, hogy Internet Explorert akkor se használnék ha izzó vassal cirógatnák a tökeimet. Szerintem egy használhatatlan szar és ennek ellenkezőjéröl semmi nem tud meggyőzni.
  • Balumann
    #53
    Hát IE terén ebben nem igazán értek egyet, azért használnak többnyire IE6 -ot, mert az van rajta alapból, és használható - ami meg nem, azt nem tudják, hogy az IE6 gyengesége miatt. A gyakorlottabb felhasználók azzal kezdik, hogy Ie helyett felraknak valami jobban használhatót - mert abban a Microsoft tényleg szar.

    Chrome -t rengetegen használják, részben azért mert gyors, kezelhetősége szinte tökéletes, hiányossága sajnos van, úgyhogy fenn kell legyen egy másik böngésző is mellette :( Viszont ha 1 tab meg is fagy, gond nélkül be lehet zárni, és nem fagy le az egész.
  • Balumann
    #52
    A FF -es adblock -nál a flashek alatt/felett jelenik meg egy blokkolás fülecske, amire kattintva be lehet állítani hogy blokkolja azt, vagy akár hogy arról a domainről az összeset, szerintem az tökéletes. Az a rossz, hogy Chromehoz is van Adblock plus, de az már csak listát tölt le, és nem úgy működik, mint firefoxban, hogy le sem tölti ezeket a flashhirdetéseket, hanem csak elrejti (valamikor még pillanatra fel is bukkan), és lassabb is :( Operában ez hogy van?
  • gforce9
    #51
    Azért használnak még rengetegen ie6-ot, mert nem annyira rossz, hogy meghozná az igényt a váltásra. Ne gyertek azzal, hogy azért mert nem váltanak, mert nem ismernek mást. Az egész világ arra épül lassan már, hogy mindenben egymást majmolják az emberek.

    Amúgymeg... FF tetűlassú. A pluginkezelője bazihamar fullraszalad. Az ie randomban fagy néha hosszú másodpercekre. Chorome? Opera? majd ha sokat látok ilyet sokfajta gépen, majd mondok véleményt... 1-2 fajta gépen 1-2 teszt semmit sem mond. A neten található satisztikáknak meg nem hiszek. Mert az olyan lenne, mintha egy politikusnak hinnék.... kicsit nonszensz lenne. Mindkettőt csak a saját zsebe érdekli.
  • sanyicks
    #50
    Hát nemtudom, az opera beépített blokkolóját contentblockhelperrel kiegészítve messze sokkal profibb mint az ff-es adblock plus... annak az előnye annyi hogy letölt listát automatikusan. De operába profilba is simán bemásolok egy listát, aztán mint írtam ha külön én akarok blokkolni valamit messze jobb a fenti kombó mint az adbolk...
    Ilyen egyszerű és mindenre alkalmas felületet legalább is nem találtam az ff adblockban (bár nem mintha próbán kívül használnék ff-et, ha opera nincs akkor chrome).
  • tricky
    #49
    ja és te a csillagoknak hiszel ? :)
    kis naív :) ha nem használtad, nem kell lesz..rni.
    ha azt mondják ugorj a kútba mert az neked jó lesz, bele ugrasz? :)

    https://addons.opera.com/addons/extensions/details/noads/1.0.8/?display=en

    https://addons.opera.com/addons/extensions/details/noads-fixed/1.0.8-fixed3/?display=en
  • tricky
    #48
    igazad van ez nem adblock plus a neve hanem másképp nevezték el, de a lényege ugyan az.

    szóval......
  • Emmegki
    #47
    "némileg ritkán omlik össze" -- lépten-nyomon
  • Zolorado
    #46
    Ez nem Adblock Plus, hanem NoAds, és nem 5 csillag, hanem 3 az értékelésa, ami már így látatlanban is elárulja, hogy nem működik jól.

    Az adblock mindent blokkol, amit kell, egyedül ezt a fogyaték SG-féle "kiemelek egy random szót, és abból lesz a reklám" szűrőt kellett manuálisan hozzádani.
  • halgatyó
    #45
    Áááá végre találtam egy silverlight szakértőt! (pedig már kezdtem nagyon keresetlen és csúnya szavakkal jellemezni ezt a fost...)

    A silverlightos fileok, amik a cache-ben meg a temp-ben megjelennek, azokat mivel lehet lejátszani? Úgy értem, böngésző és internek nélkül, csak a winyóról, mint bármelyik avi-t, flv-t, wmv-t, stb.

    Nekem ugyanaz a (hosszúságú) videó, ami normál wmv-ben 35-40 MB, a silverlight-os .DAT fileban (ez a temporary internet filesben jelenik meg) több mint 100 MB, és semmivel sem tudom lejátszani.

    (a fenti videók kb. 20-30 perces parlamenti felszólalások, szóval nem játékfilmekre kell gondolni! A megnézett videók közül csak keveset tartok érdemesnek arra, hogy elmentsem, de azokat igenis el fogom menteni, akkor is ha egyes szerzői jogvédők fejreállva bef..nak)

    Jelenleg bojkottálom a silverlightos oldalakat, de lehet, hogy igazságtalanul?
  • tricky
    #44
    hát, fos ez a sg mindegy itt van :

    http://img594.imageshack.us/img594/3048/snap0139.jpg

    http://img62.imageshack.us/img62/3371/snap0140.jpg
  • tricky
    #43
  • tricky
    #42
    az Opera-ban nincs adblock?

    11.01 :



  • Balumann
    #41
    Az én tapasztalataim is kicsit mások, mint amiket néhányan leírtatok. IE8 nálam kegyetlenül lassú, akadozós, sok lapfül esetén egyszerűen 5-10 mp -re is megfagy, flasht méglassabban játsza le, és támogatás terén is iszonyatosan le van maradva mint tudjuk. Webfejlesztők is agyon szidják, hogy dizájn terén azzal kell a legtöbbet szenvedni, hogy IE -ben is jól jelenljen meg, míg máshol egyszerű CSS utasítással meg lehet adni, ie miatt csomószor mindent meg kell csinálni képelemek segítségével, ami letöltés, megjelenítés szempontjából lassabb módszer.

    Firefox régebben jó volt, de egyre lassabb, még ma is talán a legmegbízhatóbb böngésző amiben minden működik, és ahhoz vannak a leghatékonyabb pluginek is (adblock, ami nem csak utólag rejti el, hanem meg is akadályozza a letiltott flashek letöltését, flashvideó letöltők, firebug, és kismillió másik), és nagyszerűen testreszabható.

    A google chrome rendkívül gyors, a legfontosabb dolgokat támogatja, jobban is mint a firefox, javascriptet érezhetően gyorsabban futtatja a többi böngészőnél (javascriptben kellett egyszer egy mastermind játékot készítenem, chrome -ban azonnal reagált mindenre, firefox -nál 1 mp is volt mindennél, IE -ben még több), de ez pl. jquery -s oldalaknál is érződik. Egyszerűsége, gyorsasága és hogy a lehető legegyszerűbben el lehet benne érni mindent nagyon megnyerő, én is ezt használom többnyire.

    Opera sebességben a Chrome és Firefox között van, kicsit közelebb a chromehoz, de valami hülyesége szinte mindig van alapból, amit biztos ki lehet valahogy küszöbölni keresgélés után valamivel, vagy be lehet állítani. Túl sok fölösleges funkció van benne. Támogat mindent, de vannak oldalak, amiket ez az egyetlen böngésző nem képes tökéletesen megjeleníteni, ami persze a webfejlesztő hibája többnyire, de a többi böngésző logikusan ki tudja következtetni a megfelelő megjelenítést.
  • Zolorado
    #40
    IE: vicc
    FFox: gyakran összeomlik, esetleg kékhalál, viszonylag lassú
    Google chrome: csak bionyos lapfülek omlanak össze, de indokolatlanul magukkal rántanak már betöltött lapfüleket is (pl google keresést)
    Opera: némileg ritkán omlik össze, közepesen gyors, nincs adblock

    Ezek a tapasztalataim.
  • Balumann
    #39
    Te nem is ismersz mást ami nem apple :D
  • pasi29uk
    #38
    "...és más módon is gyorsít az opera turbo. "
    Regi szep idok amikor meg a haz elejen volt Turbo gomb.
  • pasi29uk
    #37
    A bongeszoket is be kell allitani, kiegesziteni illetve karban kell tartani.
    Hianyossagok vannak boven de szerintem a legtobb esetben user oldal a ludas.
  • passatgt
    #36
    az amelyik tetszik és könnyen tudod használni

    (kivéve ie 6-7:))
  • adler30
    #35
    Elképesztő,hogy mennyire megosztja az embereket ez a böngészősdi.Akkor most melyik a legjobb?
  • Komolytalan
    #34
    Tegyük hozzá hogy most, hogy már a JS-t és társait is elbonyolították egy "bepörgő" JS ugyanúgy szarrá fagyasztja a FF-ot mint egy "bepörgő" flash.
    Alapvetően az lenne a megoldás, hogy egy oldal nem lehetne részben flash. Vagy full flash, és akkor ha megnyitod eldöntheted hogy semmit se látsz, vagy engedélyezed a flasht, vagy pedig teljesen flash mentes. Mondjuk egy ad-blockkal ezt részben el lehet érni.
  • hurkaur
    #33
    mer az ie király és a ff csak fércmunka biztos!44
  • CSOCSO
    #32
    mar csak azt mondja meg valaki hogy az autoblog.com a firefoxban miert olyan szar es ugrallva scrollozik az IE8 ban meg folyik gyonyoruen?!?!
  • farxis
    #31
    Szar szar! ez is meg a króm is meg a fikszfokszis meg az opera is.
    Egy minőségi és kifinomult böngészö van az pedig a Safari az Apple jóvoltából. Sokkal gyorsabb mint ezek a szarok!
  • hurkaur
    #30
    Hiszed vagy sem, az ilyenfajta verziókezelésnek oka is van :)
  • tricky
    #29
    szeva nagy kópé :)
    ha zavar a szmájli, lesz...om :)
    te gondod :)

    tudod nem feltétlen a verzió számoknál gondoltam a reklámozásokra, hanem pl sok progival is nyomatná fel magát a Google Chrome
    sok oldalon ajánlgatja magát
    ja és még az aulujárókban is reklámozza magát a Google Chrome
    angliában, ha érdekel a kép keress rá :)

    az ilyen böngésző sosem tudott érdekelni, amúgy meg inkább mozilla FF mint a Google Chrome

    persze maradok az Opera-mnál, amiről majmolja a Google Chrome a legmenőbb Opera fejlesztéseket
    szóval ezt a Google Chrome-nak
  • Narxis
    #28
    Jól van kiskópé, még 20 smiley-t tegyél be a hozzászólásodba, hogy ne csak a tartalma legyen egy kifestő szintjén.

    Hol láttad te a Google-t a verziószámmal reklámozni? Sehol. Még az EU-s böngészőválasztóban sincs feltüntetve, de ott más böngészőknek se. Ennyit erről.
  • Major
    #27
    Egy Mozzilás fejlesztő mérnöktől (?) - nem tudom a munkatárs mit takar - mit is várhatnák, hogy felmagasztalja a konkurenciát? A konkurens cégek PR emberei ugyan ezt teszik. Hír érték 0.
  • tricky
    #26
    megjelent a Google Chrome 11.0.672.2 Beta :






    király, még fél év és kb. a 14-es verzió szintet eléri a Google Chrome

    de lehet, hogy akár a 20-ast is ?!


    mekkora egy reklám gerjesztők, így tudják csak *eladni* a terméküket

    a jó böngészőt még reklámozni sem kell....
  • stain
    #25
    Ami azt illeti, nem értem ezt az egész HTML5-CSS3 akármi őrületet. 10 éve is össze lehetett rakni ugyanazokat a grafikákat, amiket a mai weblapok használnak. Pedig akkor még nem volt AJAX toolkit, meg streaming video. Az tény mondjuk, hogy a szakadék Flash helyett jobb lenne valami más, de kétlem, hogy mark-uppal meg JS-sel kellene megoldani. Pl. a Silverlight szerintem jó irány lenne, csak ugya az meg MS és fúj. De az legalább nem interpretált, és a mark-up-ot is binárisra fordítja.
  • [HUN]FaTaL
    #24
    Elég régóta van flashblock Operához, csak már megszoktuk hogy szerencsétlen vagy. :)
  • roliika
    #23
    Detective Conan.
  • Lost Lont
    #22
    Ehhez azért hozzászólnék annyit, hogy a CSS3-at nem futtatni szokás, az csak leírónyelv, nem programnyelv. Sebességről esetleg ott van értelme vele kapcsolatban beszélni, hogy milyen gyorsan dolgozza fel a böngésző a kapott stíluslapot. JavaScriptnél, na ott lehet sebességről beszélni, és bár meglepő, de olyan őrületes szkripteket lehet írni benne, amik még egy mai gépet is megizzasztanak, és erre rátesz egy lapáttal az, hogy interpretált nyelvről van szó.
    CSS3-nál a vita arról szól, hogy ki mennyire támogatja az újabb technikákat. Persze mondhatjuk azt, hogy ezek még úgysem jöttek ki, ezért nem lenne kötelező a támogatásuk, de ha megnézzük, sok CSS funkciót beleraknak az IE-be is, csak totál más néven. És ugye ha már benne van, akkor használni fogja az, aki IE-re tervez, csak aztán meg még ő akad ki, hogy semmilyen más böngészőn nem megy, amit írt.
  • aronvirginas
    #21
    "Operán sincs megfelelő flashblock"



  • opeca
    #20
    Ugye ebből volt egy jó kis balhé is, amit az emberek gyorsan elfelejtenek, de hűen tükrözi a Google, adatbirtoklással kapcsolatos álláspontját.
  • opeca
    #19
    Csak a google éppen írásban deklarálta, hogy minden adat amit a böngészőjén keresztül halad, az övé
  • Narxis
    #18
    Mert a többi böngészéssel kapcsolatos tevékenységed hol landol nagyokos? Az nem zavar?
  • psylocybin
    #17
    erdekes, en itt a cegnel mar evek ota hasznalom ie-t es ff-et felvaltva. ie sokkal gyorsabb minden tekintetben es kevesebb eroforrast is hasznal. soha nem ertettem ezeket a teszteket. hogy johet ki mindenkinek teljesen mas eredmeny mint az altalam felugyelt gepeken? evek ota??
  • stain
    #16
    Aki arra vágyik, hogy az összes böngészéssel kapcsolatos tevékenysége a google-nál landoljon, használjon csak nyugodtan chrome-ot...
  • MrImy
    #15
    Ha valaki tudja, legyen szíves publikálja, hogyan lehet kikapcsolni a tyúkszaros Internet Explorer 9 ben az élsimítást.
    Kifolyik a szemem ettől a homályos szartól!