Az IE9 nem egy modern böngésző

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én csak azt tudom, hogy Internet Explorert akkor se használnék ha izzó vassal cirógatnák a tökeimet. Szerintem egy használhatatlan szar és ennek ellenkezõjéröl semmi nem tud meggyõzni.
Balumann
Hát IE terén ebben nem igazán értek egyet, azért használnak többnyire IE6 -ot, mert az van rajta alapból, és használható - ami meg nem, azt nem tudják, hogy az IE6 gyengesége miatt. A gyakorlottabb felhasználók azzal kezdik, hogy Ie helyett felraknak valami jobban használhatót - mert abban a Microsoft tényleg szar.

Chrome -t rengetegen használják, részben azért mert gyors, kezelhetõsége szinte tökéletes, hiányossága sajnos van, úgyhogy fenn kell legyen egy másik böngészõ is mellette 😞 Viszont ha 1 tab meg is fagy, gond nélkül be lehet zárni, és nem fagy le az egész.

Balumann
A FF -es adblock -nál a flashek alatt/felett jelenik meg egy blokkolás fülecske, amire kattintva be lehet állítani hogy blokkolja azt, vagy akár hogy arról a domainrõl az összeset, szerintem az tökéletes. Az a rossz, hogy Chromehoz is van Adblock plus, de az már csak listát tölt le, és nem úgy mûködik, mint firefoxban, hogy le sem tölti ezeket a flashhirdetéseket, hanem csak elrejti (valamikor még pillanatra fel is bukkan), és lassabb is 😞 Operában ez hogy van?

Azért használnak még rengetegen ie6-ot, mert nem annyira rossz, hogy meghozná az igényt a váltásra. Ne gyertek azzal, hogy azért mert nem váltanak, mert nem ismernek mást. Az egész világ arra épül lassan már, hogy mindenben egymást majmolják az emberek.

Amúgymeg... FF tetûlassú. A pluginkezelõje bazihamar fullraszalad. Az ie randomban fagy néha hosszú másodpercekre. Chorome? Opera? majd ha sokat látok ilyet sokfajta gépen, majd mondok véleményt... 1-2 fajta gépen 1-2 teszt semmit sem mond. A neten található satisztikáknak meg nem hiszek. Mert az olyan lenne, mintha egy politikusnak hinnék.... kicsit nonszensz lenne. Mindkettõt csak a saját zsebe érdekli.
Hát nemtudom, az opera beépített blokkolóját contentblockhelperrel kiegészítve messze sokkal profibb mint az ff-es adblock plus... annak az elõnye annyi hogy letölt listát automatikusan. De operába profilba is simán bemásolok egy listát, aztán mint írtam ha külön én akarok blokkolni valamit messze jobb a fenti kombó mint az adbolk...
Ilyen egyszerû és mindenre alkalmas felületet legalább is nem találtam az ff adblockban (bár nem mintha próbán kívül használnék ff-et, ha opera nincs akkor chrome).

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

ja és te a csillagoknak hiszel ? 😊
kis naív 😊 ha nem használtad, nem kell lesz..rni.
ha azt mondják ugorj a kútba mert az neked jó lesz, bele ugrasz? 😊

https://addons.opera.com/addons/extensions/details/noads/1.0.8/?display=en

https://addons.opera.com/addons/extensions/details/noads-fixed/1.0.8-fixed3/?display=en

igazad van ez nem adblock plus a neve hanem másképp nevezték el, de a lényege ugyan az.

szóval......

"némileg ritkán omlik össze" -- lépten-nyomon

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Ez nem Adblock Plus, hanem NoAds, és nem 5 csillag, hanem 3 az értékelésa, ami már így látatlanban is elárulja, hogy nem mûködik jól.

Az adblock mindent blokkol, amit kell, egyedül ezt a fogyaték SG-féle "kiemelek egy random szót, és abból lesz a reklám" szûrõt kellett manuálisan hozzádani.
Áááá végre találtam egy silverlight szakértõt! (pedig már kezdtem nagyon keresetlen és csúnya szavakkal jellemezni ezt a fost...)<#confused>

A silverlightos fileok, amik a cache-ben meg a temp-ben megjelennek, azokat mivel lehet lejátszani? Úgy értem, böngészõ és internek nélkül, csak a winyóról, mint bármelyik avi-t, flv-t, wmv-t, stb.

Nekem ugyanaz a (hosszúságú) videó, ami normál wmv-ben 35-40 MB, a silverlight-os .DAT fileban (ez a temporary internet filesben jelenik meg) több mint 100 MB, és semmivel sem tudom lejátszani.

(a fenti videók kb. 20-30 perces parlamenti felszólalások, szóval nem játékfilmekre kell gondolni! A megnézett videók közül csak keveset tartok érdemesnek arra, hogy elmentsem, de azokat igenis el fogom menteni, akkor is ha egyes szerzõi jogvédõk fejreállva bef..nak)

Jelenleg bojkottálom a silverlightos oldalakat, de lehet, hogy igazságtalanul?
hát, fos ez a sg mindegy itt van :

http://img594.imageshack.us/img594/3048/snap0139.jpg

http://img62.imageshack.us/img62/3371/snap0140.jpg

az Opera-ban nincs adblock?

11.01 :

Balumann
Az én tapasztalataim is kicsit mások, mint amiket néhányan leírtatok. IE8 nálam kegyetlenül lassú, akadozós, sok lapfül esetén egyszerûen 5-10 mp -re is megfagy, flasht méglassabban játsza le, és támogatás terén is iszonyatosan le van maradva mint tudjuk. Webfejlesztõk is agyon szidják, hogy dizájn terén azzal kell a legtöbbet szenvedni, hogy IE -ben is jól jelenljen meg, míg máshol egyszerû CSS utasítással meg lehet adni, ie miatt csomószor mindent meg kell csinálni képelemek segítségével, ami letöltés, megjelenítés szempontjából lassabb módszer.

Firefox régebben jó volt, de egyre lassabb, még ma is talán a legmegbízhatóbb böngészõ amiben minden mûködik, és ahhoz vannak a leghatékonyabb pluginek is (adblock, ami nem csak utólag rejti el, hanem meg is akadályozza a letiltott flashek letöltését, flashvideó letöltõk, firebug, és kismillió másik), és nagyszerûen testreszabható.

A google chrome rendkívül gyors, a legfontosabb dolgokat támogatja, jobban is mint a firefox, javascriptet érezhetõen gyorsabban futtatja a többi böngészõnél (javascriptben kellett egyszer egy mastermind játékot készítenem, chrome -ban azonnal reagált mindenre, firefox -nál 1 mp is volt mindennél, IE -ben még több), de ez pl. jquery -s oldalaknál is érzõdik. Egyszerûsége, gyorsasága és hogy a lehetõ legegyszerûbben el lehet benne érni mindent nagyon megnyerõ, én is ezt használom többnyire.

Opera sebességben a Chrome és Firefox között van, kicsit közelebb a chromehoz, de valami hülyesége szinte mindig van alapból, amit biztos ki lehet valahogy küszöbölni keresgélés után valamivel, vagy be lehet állítani. Túl sok fölösleges funkció van benne. Támogat mindent, de vannak oldalak, amiket ez az egyetlen böngészõ nem képes tökéletesen megjeleníteni, ami persze a webfejlesztõ hibája többnyire, de a többi böngészõ logikusan ki tudja következtetni a megfelelõ megjelenítést.

IE: vicc
FFox: gyakran összeomlik, esetleg kékhalál, viszonylag lassú
Google chrome: csak bionyos lapfülek omlanak össze, de indokolatlanul magukkal rántanak már betöltött lapfüleket is (pl google keresést)
Opera: némileg ritkán omlik össze, közepesen gyors, nincs adblock

Ezek a tapasztalataim.
Balumann
Te nem is ismersz mást ami nem apple 😄

"...és más módon is gyorsít az opera turbo. "
Regi szep idok amikor meg a haz elejen volt Turbo gomb. <#sir>

286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>

A bongeszoket is be kell allitani, kiegesziteni illetve karban kell tartani.
Hianyossagok vannak boven de szerintem a legtobb esetben user oldal a ludas. <#ejnye1>

286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>

passatgt
az amelyik tetszik és könnyen tudod használni

(kivéve ie 6-7😊)

adler30
Elképesztõ,hogy mennyire megosztja az embereket ez a böngészõsdi.Akkor most melyik a legjobb?

?k nem gonoszak buták és magyargy?löl?k,csak cigányok!

Tegyük hozzá hogy most, hogy már a JS-t és társait is elbonyolították egy "bepörgõ" JS ugyanúgy szarrá fagyasztja a FF-ot mint egy "bepörgõ" flash.
Alapvetõen az lenne a megoldás, hogy egy oldal nem lehetne részben flash. Vagy full flash, és akkor ha megnyitod eldöntheted hogy semmit se látsz, vagy engedélyezed a flasht, vagy pedig teljesen flash mentes. Mondjuk egy ad-blockkal ezt részben el lehet érni.
mer az ie király és a ff csak fércmunka biztos!44

killall imagent

CSOCSO
mar csak azt mondja meg valaki hogy az autoblog.com a firefoxban miert olyan szar es ugrallva scrollozik az IE8 ban meg folyik gyonyoruen?!?!
farxis
Szar szar! ez is meg a króm is meg a fikszfokszis meg az opera is.
Egy minõségi és kifinomult böngészö van az pedig a Safari az Apple jóvoltából. Sokkal gyorsabb mint ezek a szarok!

apple az isten! csaak irigykedik a sok scsoro és azért! iMac 27\", MacBook, iPad3G, iPhone 4 nekem van ti csorok meg megelegszetek a recsegos gagyi mianyag gagyikal!!

Hiszed vagy sem, az ilyenfajta verziókezelésnek oka is van 😊

killall imagent

szeva nagy kópé 😊
ha zavar a szmájli, lesz...om 😊
te gondod 😊

tudod nem feltétlen a verzió számoknál gondoltam a reklámozásokra, hanem pl sok progival is nyomatná fel magát a Google Chrome
sok oldalon ajánlgatja magát
ja és még az aulujárókban is reklámozza magát a Google Chrome
angliában, ha érdekel a kép keress rá 😊

az ilyen böngészõ sosem tudott érdekelni, amúgy meg inkább mozilla FF mint a Google Chrome

persze maradok az Opera-mnál, amirõl majmolja a Google Chrome a legmenõbb Opera fejlesztéseket
szóval <#mf1><#kocsog><#mf2> ezt a Google Chrome-nak

Narxis
Jól van kiskópé, még 20 smiley-t tegyél be a hozzászólásodba, hogy ne csak a tartalma legyen egy kifestõ szintjén.

Hol láttad te a Google-t a verziószámmal reklámozni? Sehol. Még az EU-s böngészõválasztóban sincs feltüntetve, de ott más böngészõknek se. Ennyit errõl.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Egy Mozzilás fejlesztõ mérnöktõl (?) - nem tudom a munkatárs mit takar - mit is várhatnák, hogy felmagasztalja a konkurenciát? A konkurens cégek PR emberei ugyan ezt teszik. Hír érték 0.

megjelent a Google Chrome 11.0.672.2 Beta :

király, még fél év és kb. a 14-es verzió szintet eléri a Google Chrome <#mf1><#levele><#zavart2><#gun>

de lehet, hogy akár a 20-ast is ?!
<#mf1>

mekkora egy reklám gerjesztõk, így tudják csak *eladni* a terméküket

a jó böngészõt még reklámozni sem kell....

Ami azt illeti, nem értem ezt az egész HTML5-CSS3 akármi õrületet. 10 éve is össze lehetett rakni ugyanazokat a grafikákat, amiket a mai weblapok használnak. Pedig akkor még nem volt AJAX toolkit, meg streaming video. Az tény mondjuk, hogy a szakadék Flash helyett jobb lenne valami más, de kétlem, hogy mark-uppal meg JS-sel kellene megoldani. Pl. a Silverlight szerintem jó irány lenne, csak ugya az meg MS és fúj. De az legalább nem interpretált, és a mark-up-ot is binárisra fordítja.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

[HUN]FaTaL
Elég régóta van flashblock Operához, csak már megszoktuk hogy szerencsétlen vagy. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Detective Conan. <#vigyor2><#wave>

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Lost Lont
Ehhez azért hozzászólnék annyit, hogy a CSS3-at nem futtatni szokás, az csak leírónyelv, nem programnyelv. Sebességrõl esetleg ott van értelme vele kapcsolatban beszélni, hogy milyen gyorsan dolgozza fel a böngészõ a kapott stíluslapot. JavaScriptnél, na ott lehet sebességrõl beszélni, és bár meglepõ, de olyan õrületes szkripteket lehet írni benne, amik még egy mai gépet is megizzasztanak, és erre rátesz egy lapáttal az, hogy interpretált nyelvrõl van szó.
CSS3-nál a vita arról szól, hogy ki mennyire támogatja az újabb technikákat. Persze mondhatjuk azt, hogy ezek még úgysem jöttek ki, ezért nem lenne kötelezõ a támogatásuk, de ha megnézzük, sok CSS funkciót beleraknak az IE-be is, csak totál más néven. És ugye ha már benne van, akkor használni fogja az, aki IE-re tervez, csak aztán meg még õ akad ki, hogy semmilyen más böngészõn nem megy, amit írt.

Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.

"Operán sincs megfelelõ flashblock"

Ugye ebbõl volt egy jó kis balhé is, amit az emberek gyorsan elfelejtenek, de hûen tükrözi a Google, adatbirtoklással kapcsolatos álláspontját.
Csak a google éppen írásban deklarálta, hogy minden adat amit a böngészõjén keresztül halad, az övé<#wink>
Narxis
Mert a többi böngészéssel kapcsolatos tevékenységed hol landol nagyokos? Az nem zavar?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

erdekes, en itt a cegnel mar evek ota hasznalom ie-t es ff-et felvaltva. ie sokkal gyorsabb minden tekintetben es kevesebb eroforrast is hasznal. soha nem ertettem ezeket a teszteket. hogy johet ki mindenkinek teljesen mas eredmeny mint az altalam felugyelt gepeken? evek ota??
Aki arra vágyik, hogy az összes böngészéssel kapcsolatos tevékenysége a google-nál landoljon, használjon csak nyugodtan chrome-ot...

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Ha valaki tudja, legyen szíves publikálja, hogyan lehet kikapcsolni a tyúkszaros Internet Explorer 9 ben az élsimítást.
Kifolyik a szemem ettõl a homályos szartól!
Nem tudom milyen az IE9, de azt igen hogy a firefox egyre rosszabb lesz megbizhatóság szempontjából.

Lassan tölt be induláskor, képes egyetlen bepörgõ flash modul az egész böngészõt lefagyasztani (ez elég kellemetlen amikor 8-10 tab van megnyitva, és az egyiken van egy sz@r flash, mire jó esetben perceket kell várni h ogy a firefox reagáljon, rossz esetben elszáll az egész a p.csába)

"a Firefox is általában a Mozilla saját tesztjein kiválóan szerepel"

Csak nekem sugallja ez a kijelentés azt, hogy "Gyerekek! Minden teszt azt a böngészõt fogja a legjobbnak kihozni, amelyiket a teszt készítõje akar..." Az IE Test Drive-on lévõ speed tesztekben tény, hogy agyonveri az összes többit az IE9 RC, sõt, akármelyik konkurens TRAGIKUSAN teljesít hozzá képest. Vegyük már észre, hogy minden teszt csak arra jó, hogy valamilyen szempont alapján dícsérhessük a kedvencünket. Szerintem ha nagyon kellene, akkor egy Fapad Brózer 0.492-eshez is lehetne olyan tesztet csinálni, ami minden más konkurenst gyengébbnek mutat valamilyen szempontból... Csak teszt kérdése, hogy miben melyik program a gyorsabb. Van-e valami extra funkció az egyikben, amit kihasznál a teszt és ettõl fényéveket verhet a többire (ld. a fentebb említett IE Testdrive). A lényeg, hogy az adott program adja-e az elvárt teljesítményt és minõséget, és ennyi. Ha nekem a csak virtuális gépre telepített virtuális gépen futtatható Fapad Brózer v0.1.2.3.4 adja azt, amit szeretnék, akkor tõlem tépheti a száját bármelyik okos fejlesztõ, akkor is a Fapadra fogok esküdni.
Hát én ezzel nem teljesen értek egyet. Firefox-ot használok már 1-2 éve, és azóta, hogy van ez a plugin konténere, vagy mije, azóta szerintem tragikus. Egy csomószor elõfordul, hogy másodpercekre leáll a böngészõ (nem válaszol). Ráadásul nekem nagyon úgy tûnik, hogy a flash tartalmak okozhatják ezt a problémát. De a fene tudja... A munkahelyi gépem és az otthoni is ugyanezt csinálja. Munkatársam linux-on dolgozik firefox-al, ugyanez a helyzet. Át is tért Chrome-ra, és azóta nem is akar firefox-ot indítni. Chrome egyébként nekem is tetszik. Gyors, stabil, de vannak kompatibilitási gondjai. Pl. a netbankom nem mûködik vele.
Az IE9 betának köze nincs se a HTML5-höz, se a CSS3-hoz...
Pedig majdnem elhittem, annyira mondták 😄
Nem állítom, hogy hû de profi vagyok, de ezt mint webprogramozó mondom.

GoogleChrome 10.0.648.82= 290 pont <#eljen>
jóvan vajon kiki, igyál egy kakaót és menjél aludni 😊
Most kijött rajtad a flash mánia?
Operán olyan régóta van flashblock ujs, hogy nem is emlékszem már mióta használom.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

zola2000
Operán most már van adblock, és az ember azért tiltja le a flasht, mert gyorsan akar böngészni, mert mondjuk a háttérben megy valami letöltés, ekkor tökéletesen blokkolja a flasht és más módon is gyorsít az opera turbo.

A

A WEBGL és a HTML5 pedig egyrészt senki sem érdekel, másrészt pedig kész sincs, és ha így folytatják még a jövõ évszázadba se lesz belõlük semmi.

Visszatérve a Flash-hez, IE-n, Safarin, de még az Operán sincs megfelelõ flashblock, ami viszont Chorme-on és Firefox-on évek óta alaptartozék az addonlistában... <#falbav>
Javascript Strict, Canvas, SMIL senkit nem érdekelnek... a CSS3-mal még az öreganyám 10 évvel ezelõtti Pentium 100-as gépe is megbírkózik, bármilyen böngészõn , tkp. nincs értelme az összehasonlításnak hogy melyik böngészõ hány nanoszekundummal futtatja gyorsabban az xy.com-on található CSS3 tartalmat, a mai SOK gigaherces gépeken. Ami viszont igazán érdekli a népet az viszont az hogy az adott böngészõ hogyan futtatja a FLASH-t és ebben az összes IE, nagyon gyartán teljesít, utána kullog a Safari, az Opera 10.5-tõl kezdve MEGALÁZÓAN gyorsabb teljesítményre sarkalja a Flash-t, a Chome és Firefox pedig egyértelmûen a leggyorsabban és legbiztonságosabban kezeli a lash tartalmakat (Chrome beépített feladatkezelõje, illetve a Firefox plugin container-e óta)
zola2000
Nem rossz, de a cégnél maradni kell az IE7nél (és jó hogy nem a 6nál), otthon természetesen opera11et használok.

A

Oldal 1 / 2Következő →