54
  • torreadorz
    Nem tudom milyen az IE9, de azt igen hogy a firefox egyre rosszabb lesz megbizhatóság szempontjából.

Lassan tölt be induláskor, képes egyetlen bepörgő flash modul az egész böngészőt lefagyasztani (ez elég kellemetlen amikor 8-10 tab van megnyitva, és az egyiken van egy sz@r flash, mire jó esetben perceket kell várni h ogy a firefox reagáljon, rossz esetben elszáll az egész a p.csába)
  • cptkilljoy
    "a Firefox is általában a Mozilla saját tesztjein kiválóan szerepel"

Csak nekem sugallja ez a kijelentés azt, hogy "Gyerekek! Minden teszt azt a böngészőt fogja a legjobbnak kihozni, amelyiket a teszt készítője akar..." Az IE Test Drive-on lévő speed tesztekben tény, hogy agyonveri az összes többit az IE9 RC, sőt, akármelyik konkurens TRAGIKUSAN teljesít hozzá képest. Vegyük már észre, hogy minden teszt csak arra jó, hogy valamilyen szempont alapján dícsérhessük a kedvencünket. Szerintem ha nagyon kellene, akkor egy Fapad Brózer 0.492-eshez is lehetne olyan tesztet csinálni, ami minden más konkurenst gyengébbnek mutat valamilyen szempontból... Csak teszt kérdése, hogy miben melyik program a gyorsabb. Van-e valami extra funkció az egyikben, amit kihasznál a teszt és ettől fényéveket verhet a többire (ld. a fentebb említett IE Testdrive). A lényeg, hogy az adott program adja-e az elvárt teljesítményt és minőséget, és ennyi. Ha nekem a csak virtuális gépre telepített virtuális gépen futtatható Fapad Brózer v0.1.2.3.4 adja azt, amit szeretnék, akkor tőlem tépheti a száját bármelyik okos fejlesztő, akkor is a Fapadra fogok esküdni.
  • Celeborn
    Hát én ezzel nem teljesen értek egyet. Firefox-ot használok már 1-2 éve, és azóta, hogy van ez a plugin konténere, vagy mije, azóta szerintem tragikus. Egy csomószor előfordul, hogy másodpercekre leáll a böngésző (nem válaszol). Ráadásul nekem nagyon úgy tűnik, hogy a flash tartalmak okozhatják ezt a problémát. De a fene tudja... A munkahelyi gépem és az otthoni is ugyanezt csinálja. Munkatársam linux-on dolgozik firefox-al, ugyanez a helyzet. Át is tért Chrome-ra, és azóta nem is akar firefox-ot indítni. Chrome egyébként nekem is tetszik. Gyors, stabil, de vannak kompatibilitási gondjai. Pl. a netbankom nem működik vele.
  • viasz
    Az IE9 betának köze nincs se a HTML5-höz, se a CSS3-hoz...
    Pedig majdnem elhittem, annyira mondták :D
    Nem állítom, hogy hű de profi vagyok, de ezt mint webprogramozó mondom.
  • caprocorno
    GoogleChrome 10.0.648.82= 290 pont
  • sanyicks
    jóvan vajon kiki, igyál egy kakaót és menjél aludni :)
    Most kijött rajtad a flash mánia?
    Operán olyan régóta van flashblock ujs, hogy nem is emlékszem már mióta használom.
  • zola2000
    Operán most már van adblock, és az ember azért tiltja le a flasht, mert gyorsan akar böngészni, mert mondjuk a háttérben megy valami letöltés, ekkor tökéletesen blokkolja a flasht és más módon is gyorsít az opera turbo.
  • LakatManci
    A WEBGL és a HTML5 pedig egyrészt senki sem érdekel, másrészt pedig kész sincs, és ha így folytatják még a jövő évszázadba se lesz belőlük semmi.

Visszatérve a Flash-hez, IE-n, Safarin, de még az Operán sincs megfelelő flashblock, ami viszont Chorme-on és Firefox-on évek óta alaptartozék az addonlistában...
  • LakatManci
    Javascript Strict, Canvas, SMIL senkit nem érdekelnek... a CSS3-mal még az öreganyám 10 évvel ezelőtti Pentium 100-as gépe is megbírkózik, bármilyen böngészőn , tkp. nincs értelme az összehasonlításnak hogy melyik böngésző hány nanoszekundummal futtatja gyorsabban az xy.com-on található CSS3 tartalmat, a mai SOK gigaherces gépeken. Ami viszont igazán érdekli a népet az viszont az hogy az adott böngésző hogyan futtatja a FLASH-t és ebben az összes IE, nagyon gyartán teljesít, utána kullog a Safari, az Opera 10.5-től kezdve MEGALÁZÓAN gyorsabb teljesítményre sarkalja a Flash-t, a Chome és Firefox pedig egyértelműen a leggyorsabban és legbiztonságosabban kezeli a lash tartalmakat (Chrome beépített feladatkezelője, illetve a Firefox plugin container-e óta)
  • zola2000
    Nem rossz, de a cégnél maradni kell az IE7nél (és jó hogy nem a 6nál), otthon természetesen opera11et használok.
  • Büdös Bohóc
    Gratulálok a természetesen provokatív jelleggel felszólaló idióta mozilla alapítványnak. Igen, teljes mértékben alapozni és fejleszetni kell egy olyan technológiára (HTML5), aminek a végleges lezárt verzióját 3 év múlva ígérik.

(remélem az irónia érezhető volt)

amúgy meg nem vagyok én IE párti sem, nem használnám, de ez már egyenesen idiótaság. És másrészt utálom a mozillát, egy beképzelt banda lett az egész bagázs, amióta felkerültek a toplista tetejére, vagy közel tetejére. Azt hiszik spanyolviaszt szarnak, miközben teljes mértékben okádék a browserjük. 4-es verziót nem is tudom, hogy merjem-e felrakni...
  • pepe792
    Firefox 4 beta 10 : 156 pont
    Firefox 4 beta 11: 255 pont
    Google chrome 9: 285 pont
    Explorer 9: 130 pont

Azért a chrome messze a legjobb. :D
  • Rotyoka
    Ez egész tűrhető lett
  • Gerygrey
    Böngésző egyáltalán az IE? Nekem már ez is új :)