A Firefox kárára bõvül a Chrome
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Máshol már nem jellemzõ. IE8 igen, de IE6 már nem. A Firefox központi menedzselése tényleg szar, de például Operánál GPO nélkül is egész korrekt.
A kérdés, hogy a kritikus oldalak (intranet, router, stb.) mennyire mennek vele. Ha azok igen, akkor a Google mûködik, a lényeg mûködik, a többi meg leszarva. Az, hogy Gizike utál, amiért nem tudja elérni a Faccsét már részletkérdés, a fõnök meg van elégedve veled. Egy alkalmazottnak pedig rugalmasnak kell lennie, nincs ilyen kifogás, mint "Office 2007+" vagy "alternatív böngészõ". Ha nem tudja használni átveszi a helyét olyan, aki tudja. Ilyen az élet...
http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu
Egyébként meg semmit sem érnek, én melómban mind2 volt, azt még is nyomtam az itthoni gépemet távelérve a 80-as porton https kapcsolaton :DD
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
És éppen ezért általában csak az IE jöhet szóba, mivel rengeteg pluszt tartalmaz, amit más böngészõ nem támogat (pl. GPO támogatás, stb.).
IE6, nem érdekli õket, hogy elavult. Migrációra nincs keret, alternatív böngészõ nem jöhet szóba, így sok helyen marad az IE6...
Legközelebb nézz utána annak amirõl írsz.
Igen, a króm a legjobb az eredmény szerint, de ha azt mondod hogy FF lemaradt 4.1-nél akkor kurvára tévedsz.
ezerszer elõfordult már sztechben hogy a szarabb terjed el, mert több reklámot kap (lásd win, directx, ipad, msn messenger, stb)
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
elõre mi várható reálisan!.."
A cégnél böngészõt mondott a fõnök, nem pedig renderelõmotort címsorral, szóval... inkább valami böngészõre szavaznék, amiben vannak ilyen hihetetlenül luxus fícsörök, mint:
- Egyéni proxy beállítás
- Temporary downloads mappa
- Smooth scroll
- ...stb.
valamint az is meghatározható, hogy melyik mappába milyen jogosultságokkal települjön.
Tehát olyanok jöhetnek szóba, mint Opera, Firefox, IE8, IE7 és IE6
Utóbbi kettõ már elavult, szóval marad a maradék három.
Most jelent meg a 11-es verzió és Minden eddigi Operánál jobb.
Jól és könnyen kezelhetõ és már kiegészítõk is elérhetõk hozzá.
Szerintem igenis számolni kell az Opera térnyerésével is most már.
Persze ha valakinek a szíve más böngészõ felé húz azzal semmi baj, viszont a gugli legalább nem blokkolja a cuccait azok elõl akik egyéb os-t vagy böngészõt használnak, ami azért nem mondható el minden böngészõ alkotójára... Aztán hogy egyk kicsit nagytesóskodik, az nekem bõven megéri, ha nem kell fizetnem.
Az nem úgy volt...
www.pulykakakas.hu/b/ket-chrome-egy-gepen
B propos
...Mivelhogy nekem/nálam kifogástalanul mûködik az FF évek óta és kielégíti minden hozzáfûzött igényemet.
Ne gondold, hogy látatlanban ítélkezem. Egyszer feltelepítettem a "Crome"-ot, de rövid tanulmányozás után meg is szabadultam tõle - kirázott tõle a hideg (szó szerint).
Egyéb kérdés, téves következtetés, óhaj-sóhaj? <#ravasz1>#ravasz1><#nyes>#nyes>
In Lak\'ech Ala K\'in
Tények Tesztek nélküll FF! Mert az jó, ha pedig nem jó szted akkor OSTOBA vagy :<#nevetes1>#nevetes1>
elõre mi várható reálisan!..
Ez eléggé feljavítja az FF arányt.
A Google fõ keresõoldalán ott virít a Chrome reklám. A Gmailben is ott virít. A GFöldet letöltve is alapértelmezetten települ és alapértelmezetté teszi magát. Ha már árukapcsolás, ami egy disznó dolog, legyen, de ne legyen már bepipálva, hogy "igen, akarom", hanem csak akkor települjön, ha a telepítõ user elolvasta, hogy mi a fasz van odaírva, és õ maga rakta a pipát a checkboxba.
Nálam egyébként így mutat a statisztika.
Ez persze nem reprezentatív, mert nem látogatják millióan, külföldiek pláne, de azért ez elmond valamit a hazai helyzetrõl.
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
A Chrome tényleg gyorsabb, de IE-t szerintem legtöbb területen veri, úgyhogy ha valamelyik böngészõ vissza fog esni, az az IE lesz.
Aki meg konfigurálgatni, testreszabni akar, az egyértelmûen FF-ot váalszt.
There are 10 types of people in the world: those who understand binary and those who don\'t.
És még így is nagyobb az Opera részesedése, mint 2,2% mindkét grafikonon.
Lowosan: Hasonló véleményen vagyok a "legszarabb"-ot leszámítva.
A Firefox-féle Adblock Plus a legokosabb (RegExp szûrõ) adblock, csak annyi, hogy nagyon nem felhasználóbarát manuális blokkolásra Hátránya még annyi, hogy a RegExp miatt terjedelmesebb listák lassítanak, bár szerencsére annyit normál keretek között nem, mint amennyi többletet nyersz a használatával.
A második helyezett az Opera reklámblokkolója, ami a legjobb lenne, ha a gyári reklámblokkolójában lenne (nem csak teljes domain alapú) fehérlista. Szerencsére ez userJS-sel illetve 11-tõl kiegészítõvel pótolható, akárcsak az Adblock Plus-os listák copy-paste nélküli importálása.
Az IE-s megoldásokat nem ismerem (az IE8-tól létezõ XML alapú filter kivételével), ami mivel nem szerkeszthetõ normálisan és eleve szar a kivitelezés csakis azért kerül a 3. helyre, mert (a hosts fájlhoz is hasonlóan) VALÓBAN BLOKKOL.
Nem pedig csak elrejti a szemed elöl, mint Chrome/Safari. És ne linkelje senki az Adblockot, aminél nagy piros betûkkel ki van írva, hogy "csoda! végre teljesen blokkol", mert nem. Nem blokkol. Egyszerûen reklámfogás és/vagy arra célzott a fejlesztõ, hogy már van valami buta eseménykezelõ a Chrome-os Extension API-ban, de a Webkit természetébõl fakadóan mindig betölti a reklámokat, csak közben nem jeleníti meg.
Adatforgalom: 1-es.
Oldalbetöltési sebesség (általában ezek a tetves reklámok okozzák, hogy egy 1 másodperc alatt betöltõdõ hírportálon 5 másodpercig szüttyög): 1-es.
Biztonság: 1-es
Ennyit a reklámblokkolókról.
kék-Firefox
zöld-IE
narancs-Chrome
sárga-Opera
világoskék-Safari
Tavaly ugyanekkor:
A látogatók pedig teljesen átlagos internetezõk, tehát nem olyan, mint pl itt sg-n, ahol mindenki tudja, mi az a böngészõ:)
"ott már rögtön elõjönnek a gondok ha nem csak beállítom hogy xy listáját betöltse, hanem már én is blokkolni akarok valamit..."
És azt is, hogy mibõl gondolod azt, hogy ha felteszel teszem azt egy angol szûrõt akkor az tudni fog mindent amit esetleg a hufilter vagy más, nem angol oldalakat szûrõ filter?
Amúgy utálom az ilyen "fúdeszar, átváltok másra" embereket. Minek kéne visszajelezni? Hátha esetleg meghallgatják/elolvassák és megpróbálják javítani? Mi a faszért vannak a folyamatos felmérések FF bétáknál?
Meg súgom, nem dísznek.
Azoknak meg, akik arra panaszkodnak hogy még mindig béta: inkább ez minthogy kiadják félkészen vagy támadhatóan, ahogy az Adobe Readereknél már hagyomány.
Én részemrõl a Chrome-os tábort gyarapítom, már a megjelenése óta, és nem is fogok váltani másra <#eljen>#eljen>
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
<#hehe>#hehe>
https://twitter.com/foodlfg
Ha lehetne egy kérésem az internet összes useréhez webfejlesztõként, az csupán annyi lenne, hogy ne használjon senki IE6-ot. Ha lehet, IE7-et se. IE8 oké, Firefox 3/4 oké, Chrome ok, Safari ok, és természetesen Opera is oké (és az egyéb browserek is többnyire az oké kategóriába esnek).
Sztory: barátnõm egyszer küldött nekem egy screenshotot céges géprõl, azt írta, nézzem meg, milyen jól megoldották az IE6 felhasználók kitiltását egy bizonyos weboldalról (az oldal IE6-ról lebeszélõ, az alternatív böngészõket támogató szoveget jelenít meg ha IE6-tal nyitod meg, és hanyag lazasággal közli, hogy ezzel a böngészõvel bizony nem fog az oldal minden funkciója mûköni).
Én erre visszaírtam a lánynak, szerencséje, hogy céges géprõl küldte a shotot, ha otthoniról küldte volna, már nem lenne a barátnõm :-)
ki mondta, hogy az Operát nem lehet testre szabni?
és már léteznek pluginek az Opera-hoz is.
aki csak tesztre használja az Operát, az nem tud túl sok mindent az Operáról, szerintem.
*A Chromenak meg az, hogy hihetetlenül stabil és gyors.*
ennyire biztos vagy benne?
gondolom azért mert más böngészõt nem nagyon használtál
ha már teszteled az Operát, akkor teszteld azt aktívan és meglátod mirõl is beszélek, de ha eleve ellenszenves vagy az Operával szemben, akkor meg hiába is beszélek.
mindenki azt használja ami neki a legjobb, de sokan azt használják, amivel a legjobb, legegyszerûbb és a legkényelmesebb a böngészés
ha valaki csak azért telepíti a chrome-ot vagy a mozillát, mert azt hallotta, hogy az jó, akkor az sosem fogja meg tudni melyik is a neki legjobban megfelelõ böngészõ
én amikor netezni kezdtem anno, akkor mozillával kezdtem, de ez valóban csak pár napig tartott, utána egybõl az Operára álltam át és azóta is tökéletesen megfelel, nekem.
nincs az a böngészõ aminek ne lennének hibájai, van mindegyiknek, csak a FUNok nem akarják azt beismerni
én is találok az Operában is hibát, még sem térek át másik böngészõre
de van aki addig kószál a böngészõk között, amíg nem talál egy divat böngészõt és azt kezdi el teljes értékûen használni.
ezt ugye az Operára értetted?
mert a tabos böngészést az Opera indította el.
Firefox -nak meg van az elõnye, hogy akárhogyan testre lehet szabni, alapból is sok mindent tud és plugin is rengetg van hozzá, amik szintén kényelmesen használhatók, gyorsan telepíthetõk, stb.. A Chromenak meg az, hogy hihetetlenül stabil és gyors. Mikor javascriptben írtam ilyen kis logikai játékot, igencsak éreztem, hogy mennyivel gyorsabban lefuttatja Firefoxhoz képest. Firefoxban volt, hogy 2 mp -ig tartott, amire a Chromenak nem volt észrevehetõ késése.
Fõleg akkor álltam át, amikor megkaptam a netbookomat, azon már igencsak érzõdik a különbség ilyenekben is.
Szal én is kiprobiztam szinte minden böngészõt. Nekem a FOX jön be a legjobban. Mert szerintem a legbarátibb a kezelõfelülete, nagyon frankón testre lehet szabni. Sok kieg amit nem kell külön a gépre telepíteni. Rengeteg számomra fontos beállítása van. Pl. az internetkapcsolat beállításainál külön lehet megadni a proxy beállítást, ami mondjuk egy vállalati gépnél nem hátrány. A Chromnál is a rendszerbõl szedi és oda állandóan visszarakják, a Foxnál nem!
Szal nekem minden weblapot tökéletesen megjelenít...ja, hogy pár tized vagy század mp-el késöbb töltödnek a scriptek, basszus lehet tökön szúrom magam :)
ennyi.
Aztán persze cserélj le egy nagyobb cégnél egy progit. Siemens-nél pl. tavaly került csak be a policy-ba az IE8, azelõtt IE6 volt meghatározva engedélyezett böngészõként.
Ilyenek ezek a mamutcégek, lomhák, nehezen alkalmazkodnak.
Viszont annak ellenére, hogy gyakorlatilag nem használok Internet Explorert, mindig frissítem XP-reinstall után a 6-ot 8-ra... :) Nem értem, hogy lehetett bármikor is 6-ot használni, nemhogy ma. Csak magától a felülettõl kiütést kaptam/kapok. :)
Amúgy akkor valóban jó volt, illetve számos sok olyan dolog létezett benne, amivel a mai "nagyok" berobbantak, pl. tab-os böngészés.
Kicsit úgy érzem autós hasonlattal élve hogy a IE a hétköznapi emberek autója, a Chrome a sebesség megszállotjaié, a Firefox a tuningosok és luxuskényelem igénylõié, a többivel nem foglalkoztam még, így nem igazán tudom hova tenni..
peacekeeper
ezeknél is nem mindegy, hogy milyen nettel tesztelnek és milyen gépekkel
attól hogy egy ultra gyors nettel és ultra gyors géppel tesztelik le a chrome-ot, attól még nem a chrome a leggyrosabb
aki használ chrome-ot mozillat és Opera-t is, aztudja hogy nem a chrome leggyorsabb, sõt a chrome még a mozillánál is lasabb és ezt egy 1 Mbit netnél mondom.
attól hogy valakinek 120-160 Mbit-es netje van, attól még nem feltétlen a chrome a leggyorsabb, ott már alig lehet különbséget tenni két böngészõ között
az Opera-nak is azért ilyen kicsi a piaci részesedése, mert a divat majmok azt töltik le, amit bereklámoznak
az emberek nagy része tudja, ami jó azt reklámozni sem kell <#hamm>#hamm>
Mondasz nekem egy ilyen oldalt? Kipróbálnám a FF4beta8-cal.
Mellesleg számomra az az oldal, ami Firefox alatt nem mûködik normálisan, az nem része az internetnek.
Engem nem gyõztek meg, most akkor mitõl is gyorsabb? Mert az egy dolog, hogy futtatok egy benchmark-ot, meg más kérdés, hogy a gyakorlatban milyen felépítésû oldalt nézek meg vele.
Zsák a foltját...
Most komolyan, ki az a rokkantelméjû aki a tudvalevõen a mai webtechnológiákkal teljesen inkompatibilis IE6-ot használ?