65
-
#65 Ez főleg állami szférában vagy kisvállalkozások esetében van, ahol Pistike, az xy dolgozó rokona, aki mellesleg "ért a gépekhez, mer' wowozik" lesz a rendszergazda.
Máshol már nem jellemző. IE8 igen, de IE6 már nem. A Firefox központi menedzselése tényleg szar, de például Operánál GPO nélkül is egész korrekt.
A kérdés, hogy a kritikus oldalak (intranet, router, stb.) mennyire mennek vele. Ha azok igen, akkor a Google működik, a lényeg működik, a többi meg leszarva. Az, hogy Gizike utál, amiért nem tudja elérni a Faccsét már részletkérdés, a főnök meg van elégedve veled. Egy alkalmazottnak pedig rugalmasnak kell lennie, nincs ilyen kifogás, mint "Office 2007+" vagy "alternatív böngésző". Ha nem tudja használni átveszi a helyét olyan, aki tudja. Ilyen az élet... -
Darth Dave #64 Nem az emberek, hanem a CÉGEK használják még mindig a ratyi IE6-ot. Egy csomó alkalmazás csak IE6-on fut el, mert nem veszik meg a frissített alkalmazást, vagy nem is lesz belőle frissebb. Ennyi. -
sanyicks #63 nem lenne kvára sokkal egyszerűbb meg multiplatformabb, egyszerűen tartalomszűrő PROXY-t használni grúpoliszi helyett?
Egyébként meg semmit sem érnek, én melómban mind2 volt, azt még is nyomtam az itthoni gépemet távelérve a 80-as porton https kapcsolaton :DD -
balee66 #62 "A cégnél böngészőt mondott a főnök..."
És éppen ezért általában csak az IE jöhet szóba, mivel rengeteg pluszt tartalmaz, amit más böngésző nem támogat (pl. GPO támogatás, stb.).
IE6, nem érdekli őket, hogy elavult. Migrációra nincs keret, alternatív böngésző nem jöhet szóba, így sok helyen marad az IE6... -
Lowosan #61 O RLY?
Legközelebb nézz utána annak amiről írsz.
Igen, a króm a legjobb az eredmény szerint, de ha azt mondod hogy FF lemaradt 4.1-nél akkor kurvára tévedsz. -
sanyicks #60 nem... tökmindegy milyen jó, úgy sem fog terjedni ha nem kap elég hájpolt.
ezerszer előfordult már sztechben hogy a szarabb terjed el, mert több reklámot kap (lásd win, directx, ipad, msn messenger, stb) -
#59 "de egy informatikus legyen innovatív, tekintsen
előre mi várható reálisan!.."
A cégnél böngészőt mondott a főnök, nem pedig renderelőmotort címsorral, szóval... inkább valami böngészőre szavaznék, amiben vannak ilyen hihetetlenül luxus fícsörök, mint:
- Egyéni proxy beállítás
- Temporary downloads mappa
- Smooth scroll
- ...stb.
valamint az is meghatározható, hogy melyik mappába milyen jogosultságokkal települjön.
Tehát olyanok jöhetnek szóba, mint Opera, Firefox, IE8, IE7 és IE6
Utóbbi kettő már elavult, szóval marad a maradék három. -
Georgexy #58 Nem értem, hogy miért hagyják ki az összes ilyen cikkből az Operát.
Most jelent meg a 11-es verzió és Minden eddigi Operánál jobb.
Jól és könnyen kezelhető és már kiegészítők is elérhetők hozzá.
Szerintem igenis számolni kell az Opera térnyerésével is most már.
-
paraszgyerek #57 Nem tudom mi a baj a guglival - az a helyzet hogy én örülök a guglinak, gmail-nek is, a gFöld/maps is nagyon jó szolgálatot tett eddig is útvonaltervezésnél, a picasa is jó a fényképalbumokra, és a chrome-ot is szívesen használom böngészésre.
Persze ha valakinek a szíve más böngésző felé húz azzal semmi baj, viszont a gugli legalább nem blokkolja a cuccait azok elől akik egyéb os-t vagy böngészőt használnak, ami azért nem mondható el minden böngésző alkotójára... Aztán hogy egyk kicsit nagytesóskodik, az nekem bőven megéri, ha nem kell fizetnem. -
pulykakakas #56 Sajnos ebben a Firefox rovására nő a Chrome statisztikában én is benne vagyok. Viszont így két független profilú Chrome kell fusson a gépemen, ami nem egy nagy ügy, de nekem túrnom kellett kicsit utána. Ha valaki mást is érdekel a hogyan, akkor itt megtalálja:
www.pulykakakas.hu/b/ket-chrome-egy-gepen -
#55 ...És másodszor is kijelentem; leírni az FF-et OSTOBASÁG! -
#54 Ezt benézted ugyanis nem vagyok rendszergazda, de igazad van - beragadtam.
...Mivelhogy nekem/nálam kifogástalanul működik az FF évek óta és kielégíti minden hozzáfűzött igényemet.
Ne gondold, hogy látatlanban ítélkezem. Egyszer feltelepítettem a "Crome"-ot, de rövid tanulmányozás után meg is szabadultam tőle - kirázott tőle a hideg (szó szerint).
Egyéb kérdés, téves következtetés, óhaj-sóhaj? -
kisedi #53 "Wescone:Mondod te mert ostoba vagy!" -Ime egy erőszakos és tájékozatlan rendszergazda "aki beragadt 1-2 évvel és erőlteti a tűzrokát" -Erről beszéltem.
Tények Tesztek nélküll FF! Mert az jó, ha pedig nem jó szted akkor OSTOBA vagy : -
#52 Mondod te ...mert ostoba vagy! -
kisedi #51 Gyerekek! Ne hypeoljátok már az FF-et! Kipróbáltam Én is többen is, a Chrome 9.0-hoz a FF4.1 RETTENTŐEN lassú! Még az Ad Bocker pluginal sem volt gyorsabb az oldalbetöltés mint a Chrome-on anélkül. Nem beszélve a Chrom inteligens predtikív cache rendszeréről, a DNS-előtárazásról. HTML5 a jövő , ebben megintcsak Élenjár a Chrome, az FF meg leragadt a 4.1-nél. 1x rűen eljárt fölötte idő, jön fel az Opera, és az IE9 valamint a Chrome lassan de biztosan agyonüti. Igaz vannak erőszakos és tájékozatlan rendszergazdák aki beragadtak 1-2 évvel és erőltetik a tűzrokát, de egy informatikus legyen innovatív, tekintsen
előre mi várható reálisan!..
Ez eléggé feljavítja az FF arányt.
-
#50 Azért a Google tesz róla, hogy a Chrome integráltan érkezzen mindenféle szoftverrel (pl avast). Telepítéskor next-next, és a mezei felhasználó már olvasás nélkül nemhogy feltelepítette a Chrome-ot, de az be is állította magát alapértelmezettnek.
A Google fő keresőoldalán ott virít a Chrome reklám. A Gmailben is ott virít. A GFöldet letöltve is alapértelmezetten települ és alapértelmezetté teszi magát. Ha már árukapcsolás, ami egy disznó dolog, legyen, de ne legyen már bepipálva, hogy "igen, akarom", hanem csak akkor települjön, ha a telepítő user elolvasta, hogy mi a fasz van odaírva, és ő maga rakta a pipát a checkboxba.
Nálam egyébként így mutat a statisztika.
Ez persze nem reprezentatív, mert nem látogatják millióan, külföldiek pláne, de azért ez elmond valamit a hazai helyzetről. -
nextman #49 Nem tudom, mi bajotok az FF-el, hogy vége van, meg leáldozott, ilyesmiket írtok:).
A Chrome tényleg gyorsabb, de IE-t szerintem legtöbb területen veri, úgyhogy ha valamelyik böngésző vissza fog esni, az az IE lesz.
Aki meg konfigurálgatni, testreszabni akar, az egyértelműen FF-ot váalszt. -
#48 csak kezdenek rájönni az emberek, hogy mi az a böngésző... -
#47 chrome > *
FF felett eljárt az idő. -
MsUser #46 A szubjektív teszten is a CHROME-ot találom gyorsabbnak, főleg gyengébb configokon látványosan gyorsabb. Egy erős gépen a különbségek elenyészőek a sebesség tekintetében, viszont a CHROME az egyetlen böngésző amin keresztül nem teszik tönkre az OP-ot. Az FF-re íródott a legtöbb kártevő az persze az IE után, sőt nemzetközi hacker versenyen egyedül a CHROME-ot nem tudták feltörni, a többit rendkívül gyorsan igen, és innen szabad az út az adatokhoz. Ennyit a biztonságról, a google szerverén titkosított formában tárolt felhőben ki tud adatot lopni mondjuk a személyemtől, főleg mikor semmilyen adatot nem tárolok a felhőben a NET-es viselkedésemen kívül semmit nem tudnak meg rólam, de ezt az IE is teszi már rég, és az FF a CHROME-tól átvett megoldásokkal próbál felzárkózni! -
#45 "A látogatók pedig teljesen átlagos internetezők, tehát nem olyan, mint pl itt sg-n, ahol mindenki tudja, mi az a böngésző:)"
És még így is nagyobb az Opera részesedése, mint 2,2% mindkét grafikonon.
Lowosan: Hasonló véleményen vagyok a "legszarabb"-ot leszámítva.
A Firefox-féle Adblock Plus a legokosabb (RegExp szűrő) adblock, csak annyi, hogy nagyon nem felhasználóbarát manuális blokkolásra Hátránya még annyi, hogy a RegExp miatt terjedelmesebb listák lassítanak, bár szerencsére annyit normál keretek között nem, mint amennyi többletet nyersz a használatával.
A második helyezett az Opera reklámblokkolója, ami a legjobb lenne, ha a gyári reklámblokkolójában lenne (nem csak teljes domain alapú) fehérlista. Szerencsére ez userJS-sel illetve 11-től kiegészítővel pótolható, akárcsak az Adblock Plus-os listák copy-paste nélküli importálása.
Az IE-s megoldásokat nem ismerem (az IE8-tól létező XML alapú filter kivételével), ami mivel nem szerkeszthető normálisan és eleve szar a kivitelezés csakis azért kerül a 3. helyre, mert (a hosts fájlhoz is hasonlóan) VALÓBAN BLOKKOL.
Nem pedig csak elrejti a szemed elöl, mint Chrome/Safari. És ne linkelje senki az Adblockot, aminél nagy piros betűkkel ki van írva, hogy "csoda! végre teljesen blokkol", mert nem. Nem blokkol. Egyszerűen reklámfogás és/vagy arra célzott a fejlesztő, hogy már van valami buta eseménykezelő a Chrome-os Extension API-ban, de a Webkit természetéből fakadóan mindig betölti a reklámokat, csak közben nem jeleníti meg.
Adatforgalom: 1-es.
Oldalbetöltési sebesség (általában ezek a tetves reklámok okozzák, hogy egy 1 másodperc alatt betöltődő hírportálon 5 másodpercig szüttyög): 1-es.
Biztonság: 1-es
Ennyit a reklámblokkolókról. -
#44 nálam így alakul, az utóbbi 1 hónapban:
kék-Firefox
zöld-IE
narancs-Chrome
sárga-Opera
világoskék-Safari
Tavaly ugyanekkor:
A látogatók pedig teljesen átlagos internetezők, tehát nem olyan, mint pl itt sg-n, ahol mindenki tudja, mi az a böngésző:) -
DontKillMe #43 Az IE-t azért használják annyian, mert egyértelműen a céges gépeken az van. Sehol nem lenne egyébként. A Chrome egyértelműen gyorsabb, jobban használható a másik két szereplőnél, ez evidens. Az FF olyan nehéz lett, illetve nehézkes, lomha, hogy nem is nagyon tartom érdekesnek a próbálkozást vele. Minap elindítottam, de kb a harmadik oldalnál azonnal kinyomtam. Nem vagyok semmilyen fan, egyszerűen azt használom, ami nekem jobb. És az most messze a chrome. -
Lowosan #42 Akkor mond el nekem hogy melyik a jobb, és mitől jobb.
"ott már rögtön előjönnek a gondok ha nem csak beállítom hogy xy listáját betöltse, hanem már én is blokkolni akarok valamit..."
És azt is, hogy miből gondolod azt, hogy ha felteszel teszem azt egy angol szűrőt akkor az tudni fog mindent amit esetleg a hufilter vagy más, nem angol oldalakat szűrő filter?
Amúgy utálom az ilyen "fúdeszar, átváltok másra" embereket. Minek kéne visszajelezni? Hátha esetleg meghallgatják/elolvassák és megpróbálják javítani? Mi a faszért vannak a folyamatos felmérések FF bétáknál?
Meg súgom, nem dísznek.
Azoknak meg, akik arra panaszkodnak hogy még mindig béta: inkább ez minthogy kiadják félkészen vagy támadhatóan, ahogy az Adobe Readereknél már hagyomány. -
opeca #41 Hát akkor ugyanolyan hülye vagy mint az IE csapat, gratulálok:) -
Mickeycreep #40 Igen, ez azért elég kézenfekvő lenne, nem hiszem el, hogy nem tudják megoldani, hogy váltsanak az emberek, ha azt akarják, hogy váltsanak. Egyébként én azon is mindig meglepődök, aki IE-t használ, hát még ha valamelyik őskövület verzióját.
Én részemről a Chrome-os tábort gyarapítom, már a megjelenése óta, és nem is fogok váltani másra -
opeca #39 Ms már befejezte asszem a támogatását. Csak sajnos amíg még léteznek olyan cégek - állítom, hogy a felhasználók többsége céges policy miatt használja -, akik ilyen őstulkok, addig nem lehet teljesen száműzni. És ha te kaspz egy megrendelést egy ilyen őstuloktól, hogy akkor kéne x millióért egy ilyen olyan webalkalmazás, és kérik az IE6 támogatást is, akkor te inkább csak örülsz neki, mert legalább meg van a +30% munkaidő amit ki lehet számlázni, még véletlenül sem fogod azt mondani, hogy akkor ezt nem csináljátok... -
nenad #38 ie6 kizázárására egyetlen megoldás van, nyiltan nem támogatni. Még mindig relative sokan használthatják. Egyébként is jelentős plussz meló van miatta. -
FoodLFG #37 Baz, te aztán kemény vagy a nőkkel! ><
-
rolika #36 Nu, akkor majd kipróbálom, köszi. Nem mondtam, hogy ez a legjobb :-) Azért kösz. -
balee66 #35 Na, popcorn elő, mindjárt kezdődik a flamewar :-)
Én csak halkan jegyzem meg, hogy immáron 6 éve Operát használok, és nem szándékozom leváltani.
Ha lehetne egy kérésem az internet összes useréhez webfejlesztőként, az csupán annyi lenne, hogy ne használjon senki IE6-ot. Ha lehet, IE7-et se. IE8 oké, Firefox 3/4 oké, Chrome ok, Safari ok, és természetesen Opera is oké (és az egyéb browserek is többnyire az oké kategóriába esnek).
Sztory: barátnőm egyszer küldött nekem egy screenshotot céges gépről, azt írta, nézzem meg, milyen jól megoldották az IE6 felhasználók kitiltását egy bizonyos weboldalról (az oldal IE6-ról lebeszélő, az alternatív böngészőket támogató szoveget jelenít meg ha IE6-tal nyitod meg, és hanyag lazasággal közli, hogy ezzel a böngészővel bizony nem fog az oldal minden funkciója műköni).
Én erre visszaírtam a lánynak, szerencséje, hogy céges gépről küldte a shotot, ha otthoniról küldte volna, már nem lenne a barátnőm :-) -
sanyicks #34 mondjuk a chome-ost nem próbáltam ki, csak az opera beépítettjét használom flashblock ujs-el meg contentblockhelperrel. -
opeca #33 Igen, pontosan ezt írtam... -
sanyicks #32 Van, és konkrétan az ff adblock a legigénytelenebb fos reklámblokkoló amit láttam. Egyszerűen nem értem hogy lehet ezt legjobbnak nevezni... nem felhasználóbarát, nehézkes a használata, ott már rögtön előjönnek a gondok ha nem csak beállítom hogy xy listáját betöltse, hanem már én is blokkolni akarok valamit... -
tricky #31 *Firefox -nak meg van az előnye, hogy akárhogyan testre lehet szabni, alapból is sok mindent tud és plugin is rengetg van hozzá, amik szintén kényelmesen használhatók, gyorsan telepíthetők, stb.. *
ki mondta, hogy az Operát nem lehet testre szabni?
és már léteznek pluginek az Opera-hoz is.
aki csak tesztre használja az Operát, az nem tud túl sok mindent az Operáról, szerintem.
*A Chromenak meg az, hogy hihetetlenül stabil és gyors.*
ennyire biztos vagy benne?
gondolom azért mert más böngészőt nem nagyon használtál
ha már teszteled az Operát, akkor teszteld azt aktívan és meglátod miről is beszélek, de ha eleve ellenszenves vagy az Operával szemben, akkor meg hiába is beszélek.
mindenki azt használja ami neki a legjobb, de sokan azt használják, amivel a legjobb, legegyszerűbb és a legkényelmesebb a böngészés
ha valaki csak azért telepíti a chrome-ot vagy a mozillát, mert azt hallotta, hogy az jó, akkor az sosem fogja meg tudni melyik is a neki legjobban megfelelő böngésző
én amikor netezni kezdtem anno, akkor mozillával kezdtem, de ez valóban csak pár napig tartott, utána egyből az Operára álltam át és azóta is tökéletesen megfelel, nekem.
nincs az a böngésző aminek ne lennének hibájai, van mindegyiknek, csak a FUNok nem akarják azt beismerni
én is találok az Operában is hibát, még sem térek át másik böngészőre
de van aki addig kószál a böngészők között, amíg nem talál egy divat böngészőt és azt kezdi el teljes értékűen használni. -
tricky #30 *Amúgy akkor valóban jó volt, illetve számos sok olyan dolog létezett benne, amivel a mai "nagyok" berobbantak, pl. tab-os böngészés.*
ezt ugye az Operára értetted?
mert a tabos böngészést az Opera indította el. -
#29 Én nem találtam gyorsabbnak az Operát a Chromenál, fennt van a legújabb Opera is a gépemen (weblap tesztelés miatt első sorban), de soha nem tudtam megszeretni, nem csak a divat miatt nem szeretik.
Firefox -nak meg van az előnye, hogy akárhogyan testre lehet szabni, alapból is sok mindent tud és plugin is rengetg van hozzá, amik szintén kényelmesen használhatók, gyorsan telepíthetők, stb.. A Chromenak meg az, hogy hihetetlenül stabil és gyors. Mikor javascriptben írtam ilyen kis logikai játékot, igencsak éreztem, hogy mennyivel gyorsabban lefuttatja Firefoxhoz képest. Firefoxban volt, hogy 2 mp -ig tartott, amire a Chromenak nem volt észrevehető késése.
Főleg akkor álltam át, amikor megkaptam a netbookomat, azon már igencsak érződik a különbség ilyenekben is. -
rolika #28 Hali, én is rókával nyomulok, főleg az adblock miatt. Ijesztő hatékonysággal szűr ki minden reklámot, semmit nem látok, se flasht, se google adwords.öt. Van ilyen a többi alatt is? -
gezumezu #27 Helló. Na akkor itt az én véleményem :)
Szal én is kiprobiztam szinte minden böngészőt. Nekem a FOX jön be a legjobban. Mert szerintem a legbarátibb a kezelőfelülete, nagyon frankón testre lehet szabni. Sok kieg amit nem kell külön a gépre telepíteni. Rengeteg számomra fontos beállítása van. Pl. az internetkapcsolat beállításainál külön lehet megadni a proxy beállítást, ami mondjuk egy vállalati gépnél nem hátrány. A Chromnál is a rendszerből szedi és oda állandóan visszarakják, a Foxnál nem!
Szal nekem minden weblapot tökéletesen megjelenít...ja, hogy pár tized vagy század mp-el késöbb töltödnek a scriptek, basszus lehet tökön szúrom magam :)
ennyi. -
opeca #26 Sajnos a cégeknél nagyon elterjedt volt egy időben. Akkor még a mozilla gyerekcipőben járt.
Aztán persze cserélj le egy nagyobb cégnél egy progit. Siemens-nél pl. tavaly került csak be a policy-ba az IE8, azelőtt IE6 volt meghatározva engedélyezett böngészőként.
Ilyenek ezek a mamutcégek, lomhák, nehezen alkalmazkodnak.