65
  • wraithLord
    Chrome-ot és Operát is használok. Firefoxot már nagyon rég nem, IE-t pedig soha nem használtam rendszeresen.
    Viszont annak ellenére, hogy gyakorlatilag nem használok Internet Explorert, mindig frissítem XP-reinstall után a 6-ot 8-ra... :) Nem értem, hogy lehetett bármikor is 6-ot használni, nemhogy ma. Csak magától a felülettől kiütést kaptam/kapok. :)
  • opeca
    Azt azért tegyük hozzá, hogy a firefox nagyon sokáig elég bugos és optimalizálatlan volt, csak a 3-as verziótól kezdve lett igazán kiforrott...
  • opeca
    Nem kell, de talán érdemes. Én utoljára akkor használtam Operát amikor még nagyban a Netscape korszak volt. Marhára nem volt mindegy, hogy azt a kemény 5 KB-t mennyire tudja jól kihasználni egy böngésző.

Amúgy akkor valóban jó volt, illetve számos sok olyan dolog létezett benne, amivel a mai "nagyok" berobbantak, pl. tab-os böngészés.
  • Szefmester
    A pluginokat a felhasználók teszik fel a rókára, szóval maximum ők cseszik el. Amúgy nem igazán hiszem hogy a pluginek annyira a hátránáyra lennének mint utalsz rá. A külsőségeket módosítgató kiegek sztem sem érnek sokat, ellenben sok más hasznos feladatora lehet befogni a rókát velük, amihez máskülönben külön program kellene, vagy ki be lépegetni mindenféle oldalra.

Kicsit úgy érzem autós hasonlattal élve hogy a IE a hétköznapi emberek autója, a Chrome a sebesség megszállotjaié, a Firefox a tuningosok és luxuskényelem igénylőié, a többivel nem foglalkoztam még, így nem igazán tudom hova tenni..
  • tricky
    acid3

peacekeeper

ezeknél is nem mindegy, hogy milyen nettel tesztelnek és milyen gépekkel

attól hogy egy ultra gyors nettel és ultra gyors géppel tesztelik le a chrome-ot, attól még nem a chrome a leggyrosabb
    aki használ chrome-ot mozillat és Opera-t is, aztudja hogy nem a chrome leggyorsabb, sőt a chrome még a mozillánál is lasabb és ezt egy 1 Mbit netnél mondom.
    attól hogy valakinek 120-160 Mbit-es netje van, attól még nem feltétlen a chrome a leggyorsabb, ott már alig lehet különbséget tenni két böngésző között

az Opera-nak is azért ilyen kicsi a piaci részesedése, mert a divat majmok azt töltik le, amit bereklámoznak
    az emberek nagy része tudja, ami jó azt reklámozni sem kell
  • opeca
    Engem is érdekelne ilyen oldal, tényleg ki akarom pórbálni a chrome-ot is, ami azért ugye el nem felejtendő, az adatbiztonsági botrányairól híresült el. Igen, tudjuk, senkinek sem kellenek a tyúkszaros adataitok....
  • vasedeny2
    a chrome a javascriptet futtatja gyorsabban, nem?
  • Gerygrey
    Jah és vannak weboldalak kizárólag IE7/IE8 ra optimalizáva ami nem fut másböngészőn pl tűzrókán,nos a 9-es krómmal Nekem hasít!:D

Mondasz nekem egy ilyen oldalt? Kipróbálnám a FF4beta8-cal.

Mellesleg számomra az az oldal, ami Firefox alatt nem működik normálisan, az nem része az internetnek.
  • opeca
    Én múltkor letöltöttem, megnéztem vele, hogy egy nagyobb honalpot mennyi idő alatt tölt be króm és fox között, fox győzőtt. Mondom, megismétlem, elvégre a foxot használok hátha becache-elt már valamit, de az eredmény annyit változott, hogy kb egálba lettek..

Engem nem győztek meg, most akkor mitől is gyorsabb? Mert az egy dolog, hogy futtatok egy benchmark-ot, meg más kérdés, hogy a gyakorlatban milyen felépítésű oldalt nézek meg vele.
  • opeca
    Képtelen frissítésre ösztönözni az IE6 felhasználókat:)))))
    Zsák a foltját...

Most komolyan, ki az a rokkantelméjű aki a tudvalevően a mai webtechnológiákkal teljesen inkompatibilis IE6-ot használ?
  • bojti
    Valószínű ez lesz a trend , 3- 4 év múlva a Chrome lesz a legnépszerűbb böngésző . Az Opera hiába gyors és tud többet , jobban , a marketing teljes hiánya miatt nem tud kitörni , valószínűleg nem is fog . A Firefox meg .... Nagyon le vannak maradva . Most ért el odáig , hogy a 4-es verzióval egy használható kezelőfelületet kap . Én kipróbáltam a bétákat és nem voltam lenyűgözve . Egyetlen egy baja van neki : LASSÚ . 2011-ben ez már kevés . Lassan indul , lassú GUI , oldalbetöltés úgy - ahogy . Chrome , Opera egyértelműen jobb ebben is . Jómagam Operát használok , egy éve ha valaki megkérdezi melyik böngészőt használnám helyette a válasz Firefox . Ha ma megkérdeznék egyértelműen Chrome . Ha legközelebb újrarakom a gépet Firefox-ot már nem is telepítek . Felesleges . Lesz Opera meg Iron .
  • Penge4
    He? Milyen engine? A FF még mindig Gecko a Chrome/Safari pedig Webkit.
    Amúgy tényleg kíváncsi lennék (leszámítva a Windows XP-hez tartozó Windows Update oldalakat) milyen olyan oldal létezik még a neten, ami nem jelenik meg jól Firefoxban sem, csak IE-ben? Firefoxban még a banki oldalak is tökéletesen mennek.

Természetesen azokat nem sorolnám ide, ahol szimplán köcsög volt a webfejlesztő és kizárta a többi böngészőt és egy sima maszkolással megoldható.

Ma már szerencsére az Operával is ha van egy tucat oldal, ami nem működik, a többinél ott is egy szimpla maszkolás az egész. Erre hivatkozni 2011-ben kicsit gáz.
  • Penge4
    Görgess kicsit lejjebb és nézd meg milyen logó van a Fastest System alatt.
  • MJhunx0
    háát ne tudom ki hogy boldogul a böngészőkkel,viszont erre felé bő baráti körökben az IE7-IE8 nem tudjuk használni.
    hiába vadonatúj a gép és új telepítés van rajta semi egyéb nincs fent.
    De ha felrakjuk az IE7,vagy Az IE8-at akkor
    egyszerüen a CPU-t 100% ra teszi és onnantol minden halott lesz.
    Egyedűl az IE6 ot tudjuk használni jól,egy két oldalon, de még azt sem.
    A Opera,Maxthon,és talán még a Firefox meg a Chrome böngészők azok amivel
    boldogulni.
    Na dehát napjainkban úgy is mindennel úgy van, hogy ami jó azt el kel pusztítani,és jöhetnek a sallangok, és boldogúljál.
    Háát,nagyon szép kilátások.
  • willcox
    Ezek a statisztikák maximum a divatmajmokat érdeklik. Mindenki olyan böngésző(ke)t használ, ami neki megfelel.
  • FoodLFG
    Firefox 4 még mindig béta ? FAIL
  • bakagaijin
    Ez csak azért vicces, mert ugyanaz az engine :). Egyébként a 4-es FF is már gyors. Chrome nem rossz, csak NAGYON hiányoznak belőle a megszokott extension-jeim, túl sok van amit nem portoltak át Chrome-ra. Node ezért jó hogy sokféle böngésző van, mindenki megtalálhatja ami neki tetszik.
  • kisedi
    Tényleg nincs benne plugin! 1xreűen csak lassú!
    Jah és vannak weboldalak kizárólag IE7/IE8 ra optimalizáva ami nem fut másböngészőn pl tűzrókán,nos a 9-es krómmal Nekem hasít!:D
    A mozilla mostantól csak kullogni fog a chrome nyomában, lassacskán az Ie9
    is elvesz a Mozillától súlyos százalékokat.
    R.I.P. Mozilla!
  • Zoliz
    Mivel Chrome jelenleg messze a leggyorsabb böngésző, nem kérdés, hogy mit használjunk, a biztonság persze más kérdés, mert a Google ugye vadászik az adatainkra.
  • Narxis
    Én se értem mi a francról beszél, semmilyen plugin nincs benne... :D
  • miszterjoe
    Tökmindegy. Én rókát, krómot és operát is használok.

@MsUser: mik azok a pluginek? Nem kötekedés, csak kíváncsiság. Clean installnál nekem 1 azaz egy darab Default Mozilla Plug-in volt a rókában. Ezt nem érzem telepakolásnak.
  • MsUser
    Jelenlegi állás!
  • MsUser
    Ha valaki saját maga szeretné lemérni, mennyire gyors a böngészője, akkor érdemes az Acid tesztet vagy a Peacekeeper-t használni.
  • MsUser
    Egyértelmű volt már tavaly is hogy a CHROME lesz a legelterjedtebb csak idő kérdése. Biztonságos gyors, és a legnagyobb háttérrel rendelkezik, és ami még fontos felhasználóbarát csicsa mentes, a RÓKÁT ott cseszték el hogy telenyomták felesleges pluginokkal és ezzel együtt bugokkal, lassan használhatatlanná tették a sok plusszal. Az IE lassú, a technológiát a CHROME-nál alkalmazott módszerekről másolják, és ez igaz a RÓKÁRA is, különben lemaradnak sebességben!
  • Palinko
    jók ezek a helyzetjelentések csak lehetne fél évente egy ilyen mert tervekről meg bétákról ÉN szívesebben olvasok.
    addig is firefox béta (minefield) ubuntu64 biten, más meg döntse el maga :DDD