82
  • sanyicks
    aham és én vagyok a láma... mutass már az aszfaltozós oldalon egy reklámot?
    De amúgy is mi lenne ha reklám lenne rajta? A netes oldalak 90%-án van.

de a megauploadon neked kell fizetni hogy letölthess, és ott konkrétan a warezt fizettetik meg, ami igen lol. Komolyan akárhogy nézem csak faszlámának tudok gondolni mindenkit aki van olyan hülye és befizet ezeknek pénzt az ingyenes cuccért :D
  • opeca
    Warezolok ezerrel. De te sem érted a lényeget.

Egy: Te! ingyen feltöltöd, ők pénzért továbbadják.

Kettő: Hülyének nézik az embereket, mert tudvalevően az illegális tartalmakért fizetnek elő ennyien és ha meg vád éri őket, akkor a fő bevételi forrásukra azt mondják, hogy hát ők azt nem tudják ellenőrizni. Ez olyan abszurdum, mintha én hamisított szeszt árulnék de ha felelősségre akarnának vonni, akkor azt mondanám, hogy hát én az összetevőket nem tudom ellenőrizni. Nem totál abszurdum?

Nekem nem az illegális tartalmakkal van a bajom, erről is szól az internet, az információáramlás, mindent besszippant, felesleges ellen küzdeni, de ne legyünk már akkora pofátlanok, hogy ha ebből keresünk pénzt, akkor sértődötten verjük az asztalt, hogy mégis hogyan képzelik, hogy majd mi ellenőrizni fogjuk a pénzkerestünk legalitását.

Na neee.Két, méteres faszt ajánlok, egyikat a mastercardnak, a másikat meg a megauploadnak. Szopkodják, vagy ugrándozzanak rajtuk, rájuk bízom.
  • fergusonpapa
    ne legyél már láma...miden torrent oldalon van reklám felület..eből keresika pénzt.a captcha fejtő meg van.több oldalon is eltudod érni,folyamatossan fejlesztik.macska egér játék ez.

Te meg láma vagy h kajak csak kötekedsz..dehát unnalmasak a téli napok...
  • sanyicks
    nem, csak elnézve, hogy mostanában oda jutott néhány captcha hogy még én sem tudom elolvasni, mert néhány annyira kivehetetlen... akkor egy gép meg főleg nem fogja. Na meg bizonyítékot sem láttam erre...
  • sanyicks
    muti egy fizetős torrentoldalt :) a legnagyobbak közűl.
    A torrentezők hogy szereznek bevételt? Sokat ittál?
    Gyakorlatilag a különbség ennyi: másol és közzéteszi vs másol és pénzért közzéteszi. elég nagy a különbség...
  • Rotyoka
    meg van itt 1-2 ember zavarodva, mint ádám anyáknapján
  • TreDoR
    Hol élsz? Barlangban?
  • ozdimorgo
    Na persze... Én sem láttam még fizetős torrentoldalt Na meg seedszervereket sem...
    Ez mind csak fölösleges szájtépés, van aki torrentezik, (mellesleg ők is a bevételért csinálják) van aki a warezt szereti. Gyakorlatilag a különbség: 0
    A mastercard meg akárhogy nézzük, nem tarthatja vissza a kifizetéseket bírósági végzés nélkül.
  • Lokker
    Akkor meg mi van ha megaupload-nak van fizetős része? Melyik tárhelyszolgáltatónak nincs fizetős része? Gondolok itt a plusz dolgokra pl.: több tárhely, nincs letöltési limit/sebesség korlát, stb.
  • Amiga
    Te csak egy troll vagy, Nem is értem, mit vitáznak veled.
  • sanyicks
    Az azért tedd hozzá hogy csak akkor ha annyi eszed van hogy fizetsz ezért, méghozzá nem keveset kérnek ahogy látom :)
  • acdc
    Na megegyszer

A visa jovore jo evet fog zarni:)
  • acdc
    A visa jovore evet fog zarni:)
  • sanyicks
    rosszul jön le... torrentezek... de olyan hülye nem vagyok hogy a warezért fizessek...
  • morden
    Javaslom a mastercardnak, hogy a seagate hitachi stb winyógyártók számláit is tiltság be, hisz azokon van a tartalom, jah az összes monitorgyártót is tiltsák ki, mert azon nézik az emberek az illegális tartalmat, meg persze a netszolgáltatók számláit is tiltsák be csakmert, persze a szerzői jogvédők számláit különös gondossággal figyeljék, hisz a nagymamámnak vett 1 gigás fényképalbumból hozzájuk befolyó nem kis összek full legálisan kerül hozzájuk...
  • fergusonpapa
    jaja,kell valami 1 gigás partokban fent van. és pilannat aalt lent van.messze ez a legjobb filemegosztó.
  • Lokker
    sanyicks meg opeca gondolom ti meg mindent legálisan megvesztek és jó polgárhoz híven minden warez ellen felléptek akár csak itt, mert a hozzászólásaitok alapján nekem az jön le hogy a ti gépeteken semmi illegális tartalom nem szerepel, ha igen akkor meg ne zavarjon a fizetős ftp mert ti meg azokkal basztok ki akik munkát feccölnek abba amit ti illegálisan használtok.
  • Murder3
    Én meg ha lehet inkább onnan szedek le, mert a torrent oldalakon egyszerűen nem jön biztosan, lehet van 400seder meg 20k leecher de jön 100-al ha jön vam mikor 50 körül, megán meg legalább biztos 200 fölött jön végig.
    nincs az mint pl rapidnál vagy más ilyen ddl-nél h nem tölti le vagy megakad letöltsé közbe.
    kevés a várakozó idő.
    +megavideón lehet a legjobban filmet nézni, igaz a 72 perces határ elbassza de még így is köröket ver a többi ilyen tárhelyre.

• sanyicks
    nem kell tartani semmit... torrentezni kell. Ezek a megaupload meg bandája olyanok mint a fizetős ftp-k... hasznot húznak a warezból, na az az igazi pofátlanság.
  • opeca
    Amúgy már régen szétnyomhatták volna ezt az egész fájlmegosztó dolgot, egyszerűen törvényekkel,hogy igenis kötelezően felelősséget kell vállalniuk a tartalomért, csak nem akarják...
  • opeca
    De hát pont erről van szó, nem vállalja a felelősséget. Szóval akkor jó az illegális tartalom amikor pénzt hoz a konyhára, amúgy meg ha megy a para rajta, akkor meg egyből nem jönnek azzal, hogy nem vállalják a felelősséget.

Akkor szedik le a tartalmat, ha szólnak nekik, egy kurva szkriptjük nincs ami mondjuk névre keresne rá.

Szó sincs arról, hogy teljesen ingyen kell ezt csinálni. De amikor elkapják a töküket, akkor nem nyervákolni kel, hogy jaj hát mi nem tudjuk a tartalmat ellenőrizni, hanem bevallani, hogy hát bizony az illegális tartalmakból tudunk minden héten luxuskurvázni.
  • fergusonpapa
    Ugybeszéltek mintha ti nem csinálnátok hasznot aból h az oldalatk népszerü.meg h az emberek nem vesznek meg semmit hanem letöltik...ti fizetnétek a tárhelyet válalnátok a felelöséget és tartanátok a hátatokat a jogvédökkel szemben TELJESEN ingyen h midenkinek jólegyen?!állszent banda
    MAstercardnak meg semmi joga ehez amit csinál..johogy nemmár nem kapom meg a fizetésemet mert ö ugygondolja nem szép módon kerestem.
  • sanyicks
    olyan program ami végigmegy a capchán? hát valahogy szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban...
  • opeca
    Talán volt, pár éve, manapság már egy vicc. Persze akkor nem, ha fizetsz. És ez a szarság az egészben. Mert ők mit fizetnek a feltöltőnek? Semmit.
    De te már fizess nekik, ha ésszerű időn belül le akarsz tölteni egy komolyabb 1-2 GB-os tartalmat.

Nekem valamelyik nap valami egészen elképesztő, 30-40 KB-vel szedte, na le is csuktam a francba és inkább torrenten rákerestem, valami szirszar seed-eléssel is 70 KB-val jött.

Igen tudom, erre mondják azt, hogy hát nekik a szervereket fenn kell tartani, meg a dedikált sávszélt fizetni kell, de ez nem magyarázat arra, hogy ők akkor is az illegális tartalmakon gazdagodnak meg, mert tuti, hogy ez kurva jó biznisz. Mennyi egy 100 MB-s dedikált sávszél? 2000 forint? Mennyi egy hónapos előfizetés? 2500 forint?

Na lehet számolni.

Na ezért az egyetlen és igazságos dolog a torrent. Ott nem kapsz pénzt a feltöltésért, de nem is kell fizetned semmit sem.
  • Büdös Bohóc
    hát jóhoyg nem lenne pénz olyan megosztott tartalmakból amire egy 10-20 fős csapat kíváncsi
  • opeca
    Személy szerint cseppet sem sajnálom a megaupload-ot. A torrent az teljesen más kategória, de a megaupload nyilvánvalóan az illegális tartalmakból keres pénzt. Mert nem x,y házibuliról készült videóját töltik le két millióan, hanem az illegális tartalmakat.

Szóval keményen hasznot húznak, és kihasználják az egész helyzetet. Régebben még egészen normálisak voltak a free userekkel, manapság már olyan korlátozások vannak, hogy értelme sincs bármit letölteni onnan guestként, gyorsabb ha valami eldugott tracker-ről húzok le valamit.
  • sanyicks
    nem vagyok, csak a sok hülye arcába ezeket nyomják a reklámok, és ezekre teszik a cuccokat...
  • RecoPhile
    Így is úgy is Ingyen adja a letöltést aki feltölti, az most legyen olyan aki fizetett érte, hogy feltöltse vagy sem... Úgyhogy ez már megbukott... Sőt akik ezt használják megosztásként nagy részük tuti, hogy előfizetett hogy megoszthassa az adatait. ;)
  • Büdös Bohóc
    Igaza van a mastercardnak. Még hogy nem segítik elő a jogsértést... Már nem azért, de ha lennének olyan szívesek és a FELTÖLTÉST tennék fizetőssé a letöltést meg ingyenessé, tuti kevesebb jogsértő anyag lenne fent, ugyanis nem hinném, hogy valaki pénzt dobna ki arra, hogy ingyen odaadja az általa birtokolt videót/zenét/játékot/programot.
  • psishock
    nem vagy köteles használni őket sanyicks. Az összes szeretett alternatívád jelen van ezek mellett is, csak extra lehetőség ha valaki ingyenes ftp-n szeretné megosztani/tölteni a tartalmat.

A várakozásra, kattangatásokra, irkálgatásokra meg az összes velejáró fejfájás ellen meg ki vannak találva a letöltés managerek, nehogy már kézzel vacakoljon 2011-ben az ember is az ilyenekkel. Beolvasod a rakat kiválasztott linkjeidet és ő minden lépést automatizál helyetted (még ki is csomagolja a végén neked), reggel amikor felkeltél egy az egyben előtted van a kész tartalom.
  • sanyicks
    Hát itt max te nem vagy normális ha egy fizetős szart legjobbnak nevezel...
    Persze az összes szar fizetős közűl lehet az a legjobb, de attól még szar...
  • Murder3
    te nem vagy normális, messze a mega a legjobb tárhelyszolgáltató az összes közül...
  • Cyrrus
    Én nem tudom, de ez kb olyannak tűnik, mintha a MasterCard felfüggesztené a kártyás vásárlásból származó kifizetéseket a szomszéd éjjel-nappalinak, mert véleményük szerint (nagy rá a gyanújuk), hogy illegális tevékenységgel (is) foglalkoznak. Nem tudom, hogy lenne-e joguk, hatáskörük ezt nekik "távolról" eldönteni, ítélkezni, bíráskodni. (mind ezt mondjuk a "konkurencia" megkeresésére reagálva :D) Feltételezem jelezniük kellene az illetékes hatóság(ok) felé a gyanút akiknek tényleges joga/kötelessége van törvényeknek megfelelően vizsgálatot folytatni, szükség esetén eljárni (pl: zároltatni a számlát, stb). Persze én nem tudom (ezek után lehet érdemes lenne megnézni) a MasterCard üzelti/szerződéses feltételeit, annak apró betűs részeit, hogy abban mik vannak lefektetve. Pl: "ha olyan kedvem van nem fizetem ki neked ami pillnatnyilag a tiéd, és neked járna".
  • duke
    Szerintem egyszeru az eset, a megaupload perelje be a mastercardot szerzodes szegesert, meg az elmaradt haszon miatt. Amig egy masik birosag kinem mondja, hogy a megaupload torvenytelenul mukodik, addig siman nyerhetnek a mastercarddal szemben.
  • Etinger
    Valamit nem lehet pénzért megvenni. Minden másra ott a Mastercard.
  • krk
    Igen. Ádámot és Évát. Ők b...ták el az egészet. :)
  • zsir
    Aha, akkor a következő az lesz, hogy bezárjuk az összes internet szolgáltatót is. Ők is bűnrészesek, ők biztosítják a hozzáférést az illegális tartalmakhoz.
    Természetesen a hardvergyártókat is lesitteljük, mert ők meg a PC-k alkatrészeit adják, amivel az egész illegális tartalom készül.
    Nem hagyhatjuk ki a mindenféle alapanyag gyárakat és bányákat sem, hiszen az alkatrész gyártók tőlük szerzik be a nyersanyagot, amiből vinyó lesz, meg router, stb.
    Nyilvánvaló, hogy a bányagépek gyártóit is be kell perelni. Az erőműveket is, amik biztosítják a termeléshez szükséges áramot. Velük együtt az áramszolgáltatókat.
    Kihagytam valaki?
  • sanyicks
    jó lenne ha szétnyomnák egymást... mind2 megérdemli. Ezek a tetű fizessé hogy ne kelljen 8 órát várni a letöltésre oldalak is eltűnhetnének a picsbe...
  • B0nFire
    Azért ez érdekes: "a Megaupload nem egy tartalomszolgáltató, hanem csupán online tárhelyet és sávszélességet kínál az embereknek."

A vesztes háború után a katona mindig azzal védekezik, hogy "csak parancsot teljesítettem." Nem szeretem, amikor kollektíven megpróbálják hülyének nézni az egész világot, kezdve a törvénykezéssel. Ha a jogvédők valóban bírósághoz fordulnának, a Megaupload lehúzhatná magát a klotyón, annyi jogvédett tartalom van rá feltöltve. És ez még csak nem is torrentoldal, ahol maga a tartalom nem található meg, ez FTP. Ez ténylegesen tárolja a fájlokat. Megy a feljelentés, a szervereket lefoglalják, aztán lehet nézegetni, mi minden van rá feltöltve.

Akkor is felelős azért, amit feltöltenek, ha a szabályzatban elhárítja magáról a felelősséget. Mindig azzal védekeznek, hogy nem áll módjukban minden tartalmat egyenként ellenőrizni, ami akár még igaz is, de ettől még bűnrészesek jogvédett tartalmak hozzáférhetőségének a megosztásában.

Jobb, ha befogja a csipogóját, és keres egy még be nem tiltott fizetési rendszert magának.
  • M0RN1NGST4R
    csinálják csak. minél nagyobb a nyomás annál nagyobb az ellenállás.