82
-
csomyka #82 Helló megauploaddla kapcsolatos kérdésem lenne. Még pedig h a reward pontokat miután számolja? Vagy h számolja? MErt nekem azt mondták h 100 mb nál nagyobbaknak kell lennia feltöltött fájloknak, de amikor több mint 100 azok után nem kaptam egy kanyi pontot se. -
#81 a pedofil képgyüjteményedről nem beszélve :) -
DRFlame #80 Egészen pontosan:
kés=infrastruktúra (legális - megaupload)
emberölés a kés felhasználásával=jogvédett tartalom feltöltése az infrastruktúra felhasználásával (illegális - felhasználó)
-
DRFlame #79 Ja igen... az óvszergyár is azért él meg mert van szex.
A te szavaiddal élve a lényeg a szexen van. De nem szexuális szolgáltatást adnak el, csak egy eszközt.
A megauploadnál is a lényeg a tartalmon van, de nem azt szolgáltatnak.
Mint ahogy a vinyó gyártónál is a tartalom a lényeg, ők se szolgáltatnak tartalmat, pedig az eszközeik arra valók. -
DRFlame #78 Az én példámban a megaupload a kést adja, és a felhasználó öl vele.
Azt hittem egyértelmű a hasonlat. -
DRFlame #77 Ha óvszert veszel, akkor szexért fizetsz (konkrétan szexet veszel)? Gondolkozz már! Persze neked a szex a célod nyilván, de nem szexuális élményt szolgáltatnak neked.
Az hogy neked mi a célod, és ennek elérése érdekében kinek és legfőképp miért fizetsz, az messze nem ugyanaz. -
RecoPhile #76 Nem tudják szolgáltatók, hogy mit töltesz csak annyit, hogy valami nagyot töltesz le. Tudtommal. -
#75 "Az hogy mire használjuk a kapott eszközt az a mi felelősségünk, azaz a feltöltő a bűnös.
(Ha ad nekem valaki egy kést, és én embert ölök vele, akkor ki a bűnös?)"
Pedig magad is megcáfolod saját magad: vagyis a példáddal élve a megaupload a bűnös ez esetben, mert tárolja az adatokat és elérhetővé teszi azt (vagyis nála van a kés és öl vele) ... Nem azért írom, mert egyet értenék ezzel az áljogvédők gerjesztette harccal, csak a példádat idéztem... -
drevil666 #74 Azon se csodálkoznék, ha minden szolgáltató elmentené milyen tartalmak jöttek a gépünkre. Nyilván ezt is megúsznák sokan, aztán egyszer csak országosan jön a levél (ez a bizonyíték) egy log fájl másolatával, hogy Megaupload-on megnéztem az Eredetet, vagy letöltöttem egy 4 milliós CAD szoftvert torrenten és fizessek büntetést az idők végezetéig.
Én így csinálnám. Magyarországon mát minden zegzugba bent van az internet. Jól rászokunk, aztán jön a bünti.... -
drevil666 #73 Fú!!! tényleg! az a két szemétláda!:) -
opeca #72 Most komolyan viccelsz velem, vagy azt akarod, hogy elkopjanak az ujjaim? Hogyne szolgáltatna tartalmat? Abból él. Azért építi ki az infrastruktúrát.
Túl messzire mentünk már, egy alapkövetkeztetésből,a mi a maga szintjén teljesen helytálló: a lényeg jelen esetben a tartalmon van, nem az infrastruktúrán.
Ennyi, ne is bonyolítsuk tovább.
-
opeca #71 Buta vagy, én aztán biztos, hogy nem mondtam soha, hogy ne legyen más alternatíva. Szíved joga használni, nem érdekel - az más kérdés, hogy meg van a véleményem az ilyesféle "szolgáltatásokról", de azért ezt engedtessék már meg, hogy ki is fejtsem -, én itt csupán arra a hívtam fel a figyelmet, hogy azért álljon már meg a menet..., ne háborodjon fel egy olyan cég, amelyik tudvalevően illegális tartalmakból gyarapodik.
Hogy is fejezhetném ki magamat? Benne van a pakliban ilyenkor, hogy időnként rá szállnak. De, hogy még ők vannak megsértődve, na ez a vicc.
Leszarom miből gazdagodik meg, amúgy ősrégi mondás, a hülyékből lehet meggazdagodni, ez mára általánossá vált. -
#70 erre meg azt mondom, nem csak az mc van a világon -
DontKillMe #69 Vita? Itt? Miről? A MC bírósági végzés nélkül tesz olyat, amihez nincs joga. Nincs vita. Ez tény. -
medawo #68 Ne vedd magadra, tisztelet a kivételnek. De sajnos kevés a kivétel... Főleg itt az sg.hu-n. -
DRFlame #67 Félre ne érts, többnyire veled értek egyet, de erről a magyar mentalitásos szövegről le kéne szokni. Nagyon rákapott mindenki erre a dumára, pedig csak magunkat szidjuk vele. És unalmas is már régóta. -
medawo #66 Ezt komolyan nem hiszem el!
Tehát megint ott tartunk, hogy ne legyen semmi alternatíva. Nem tudom, egyszerűen nem tudom felfogni, hogy miért fáj neked opeca, hogy van egy plusz lehetőség, amit lehet használni??? Ez miért fáj neked? Ezzel te hátrányba kerülsz? Téged ezzel hátrányos helyzetbe hoznak, hogy az Istenként tisztelt torrent-en kívűl emberek máshonnan is le tudják tölteni amit szeretnének??
Ja, hogy azért fáj, mert ebből más ember meggazdagodik? Ja hogy magyar mentalitásod van, amiről te nem tehetsz? ÉN KÉREK ELNÉZÉST!! -
DRFlame #65 Ezzel nem védted meg az álláspontodat.
A cégek nagy része olyan szolgaltatást ad, ami önmagában nem ér semmit. Biztos vagyok benne, hogy amivel te foglalkozol, arra is tudunk mondani egy olyat, hogy szart sem ér ha nem lenne... [akármi].
Továbbra is áll, hogy a megaupload nem szolgáltat tartalmat. Persze a felhasználónak tartalommal együtt lesz teljes a szolgáltatás, de ez nem jelenti azt, hogy a megaupload szolgáltatja azt is.
Egy komplex emberi igényt (legtöbbször) több szolgáltatás ötvözésével lehet kielégíteni. Mindenkinek megvan a maga szerepe. A megaupload infrastruktúrát szolgáltat, a felhasználók pedig tartalmat. A samusung vinyót meg monitort, az intel a procit, stb... És erre mind szükség van ahhoz, hogy a lewarezolt filmet meg tudjuk nézni. -
#64 Nem, azért mert feltöltesz... -
opeca #63 Rendőrség? He?? Mert felhasználóként letöltök valamit? Ugyan, te viccelsz velem, amúgy meg ha a rendőrség ennyire komolyan venné, akkor Az ilyen regisztrált Pay Pal-os fizetésű megauploados emberkéket találnák meg a legkönyebben. -
opeca #62 "Az ISP mit ad neked?
Csak olyan dolgokat amivel nagyjából ugyanannyira törölheted ki a seggedet, mint a megauploaddal"
Ez kérlek pontosan így van. Az ISP-ék is elmehetnének a sunyiba, ha nem lenne maga az Internetes Tartalom. De ezt el kell fogadni mert máskülönben nem tudsz Internetezni, megauploadra azért van egy pár alternatíva. -
#61 "Mert ez az egésznek az alapja, mindenkinek jobb így, mindenki jól jár"
Ha megtalál a rendőrség, és nézel, hogy a bíróság miért b*sz ki rád több milliós kártérítési kötelezettséget, akkor majd én is el foglak "küldeni a f@szba, korra nemre való tekintet nélkül..." -
DRFlame #60 Elgondolkodtam...
Az ISP mit ad neked?
Csak olyan dolgokat amivel nagyjából ugyanannyira törölheted ki a seggedet, mint a megauploaddal. A tartalmat mégsem ők adják.
Sok olyan dolog van a világban ami önmagában nem ér semmit. Pl ha veszel egy kenut, mit csinálsz víz nélkül? Víz nélkül nem ér semmit. A Dunát mégsem adják mellé. Víz nélkül a kenuval is kitörölheted.
Vagy egy láncfűrész, amivel kimész az erdőbe tüzifáért. Te azért veszed, hogy legyen tüzifád, mégsem azok szolgáltatják neked a fát, akitől a fűrészt veszed.
Fa nélkül a láncfűrésszel is kitörölheted. -
opeca #59 Na még annyit, hogy én nemrég töltöttem le x szerveről dolgokat. Azon a szerveren kb. 400 GB-nyi adat van, a srácok,akik csinálják, full ingyen és bérmentve adnak ftp hozzáférés, amivel lazán hozom a 2 Gb-s letöltést. Egyedül annyi van, hogy megadtak egy pay pal számlát, hogy ha bejön az oldal, akkor utaljak nekik amennyit gondolok. És már 2 éve működik, szóval nem szarnak rá az emberek - adnak önkétn a kurva anyjukat ha kell. Érdekes, nekik nincsenek infrastrukturális költségeik?? Nagyságrendileg nem azonos, de ott is megy a pénz, de még sem olyan pofátlanok, hogy kötelezően pénz reményében vezessenek be ilyen membership faszságokat.
És ez engem is arra késztet, hogy ha már lehúztam valamit torrentről, ott hagyom még 1-2 órára, tudjanak tőlem is letölteni. Mert ez az egésznek az alapja, mindenkinek jobb így, mindenki jól jár és ki vannak kerülve az ilyen sértődötten asztalt csapkodó meg felelősségről hablatyoló bohóc oldalak mint a megaupload. -
opeca #58 Nem a 100 KB-val van a fő bajom, inkább a captcha-val meg a mennyiségi korlátozással, nem mintha a mai adatforgalom szintjén 100 KB elengedő lenne, de ezt egy közepes seed-es torrent is hozza manapság, mert ugye ne felejtsük el, hogy az infrastruktúra folyamatosan fejlődik, míg régebben gyakori volt a 10 KB-s torrent, manapság már pár komolyabb sávszéles seedelő simán teljesíti a 100 KB, ha persze nem mindenki tőlük akar húzni, akkor meg miről beszélünk? -
opeca #57 Nagyon nagyon rosszul gondolkodtok, hogy ilyen megaupload féle kóklereket "éljeneztek" itt. Az ilyen egyszer gondol egyet - mielőtt azt gondolnátok ez csak valami lázálom, nézzétek meg hogy az elmúlt években milyen korlátozásokat vezzttek be, régebben még volt, hogy simán 1,5 GB-vel tudtam húzni különböző időpontokban, manapság nagyon jónak számít, ha 100-200 KB jön, de nem ritka sajnos a 30-40 KB-, és megszünteti az ingyenes töcskölést, aztán majd néztek meg siránkozhattok, de akkor mindenkit el fogok küldeni a f@szba, korra nemre való tekintet nélkül... -
opeca #56 Most akkor a sávszélességet, tárhelyet vagy a tartalmat adják el? Először ezen gondolkozz el...
Nagyon nagyon hibásan közelítitek meg az egész dolgot. te csak azt HISZED, hogy az ifnrastruktúráért fizetsz, és miért? Mert bemagyarázzák neked, hogy te bizony a sávszélt fizeted, meg a tárhelyet. Ugyan ugyan, kitörölheted a seggedet ezekkel, ha nincs tartalom ami tárolódjon, letöltődjön.
Úgyhogy nyugodj bele, te olyan tartalomért fizetsz, amit más ingyen feltöltött. Érdekes, free membershipre kapsz kapásból 200 GB tárhelyet. Hát nem azért kapod, hogy kreáld nekik ingyé a tartalmat, amit majd ők továbbadnak pénzért?...igen, igen, ingyen is továbbadják lófasz sebességért, mennyiségi korlátozásokért.
Akárhogyan csűrjük csavarjuk, csak ugyanoda lyukadunk ki, a felhasználók által ingyen kreált tartalmat pénzért - is, hogy nehogy belekössön bárki is - terjesztik.
Termszetesen a felhasználók kihasználása és abból pénzszerzés nem újdonság, a facebook is ezt csinálja, csak oda legalább nem kell fizetned, hogy megnézhesd a tartalmat amit más ingyen előállított...
Tudod mit? Torrentezze le a megaupload és tegye fel,a ztán árulja pénzért, akkor még azt is mondom, hogy egye fene, legalább megdolgoznak érte és veszik a fáradtságot, hogy lehúzzák, mint azt a sok sms warez teszi. -
opeca #55 Na jó, ilyen alapon egy demó programra is mondhatnánk, hogy végülis ingyé van a program.
Persze, hogy ingyen van, erős korlátozásokkal, ha nem akarsz korlátozásokat akkor meg fizess.
Ugyanez van megauploadon is. Ingyen van korlátozásokkal. Ha fizetsz akkor megszűnik a korlát.
Tehát mondhatjuk, hogy demoztatnak téged.
Nehogy már még itt a végén hősöket csináljunk az ilyen odalakból... -
DRFlame #54 Nem hibás az. A terjesztés a bűn, nem a tárolás. A terjesztésben pedig közvetve bent van az ISP is, és a megaupload is csak közvetve van, mivel ő az eszközt adja.
Az hogy mire használjuk a kapott eszközt az a mi felelősségünk, azaz a feltöltő a bűnös.
(Ha ad nekem valaki egy kést, és én embert ölök vele, akkor ki a bűnös?)
Persze tény, hogy a warez nélkül lehúzhatnák a rolot, és a warezre épül az egész model.
Egyébként az a vicc, hogy a torrentet mindenki védi, hogy az nem illegális, mert lehet legálisan is használni. (és ez így is van)
Pontosan ugyanaz a helyzet, mint az ilyen szolgáltatóknál. Mindkettőt lehet legálisan használni, csak az esetek 90+%-ban warezra használják. -
DRFlame #53 "Te! ingyen feltöltöd, ők pénzért továbbadják."
Nem a tartalomért fizetsz. Hanem az infrastruktúráért. -
#52 "a következő az lesz, hogy bezárjuk az összes internet szolgáltatót is"
Ha jól értem Bonfire fejtegetését, nem az internet szolgáltatók tárolják a megauploadra feltöltött fájlokat. Tehát a kikövetkeztetésed eleve hibás.
Viszont ez a diktatórikus módszer, hogy egy monopol helyzettel visszaélő multi meghatározza, kinek engedi át a pénzt, se megoldás, amíg nincs minimum egy bírósági döntés arról, hogy tegyék meg ezt a lépést. -
#51 nem
ingyen adják tovább
csak lassan
gyorsaságért meg fizess
ennyi
miért nem jó neked a 100k/s -
#50 akkor tiltsuk be a scannert, fénymásológépet, fényképezőgépet, sőt az írást is, hiszen jogvédett tartalmat másolhatok le vele
sőt tiltsuk be az éneklést, hiszen lehet, hogy jogvédett dalt éneklek nyiltan az utcán, és az már műsorszolgáltatás
Bartók, Kodály pedig a legnagyobb tolvajok voltak, és hogy a nők nem fizettek jogdijat a fónóban, egyszerűen elképesztő! -
medawo #49 Te tényleg nem érted miről beszélek? Attól, hogy te a torrentet jobbanak tartod, nem jelenti azt hogy minden alternatívát meg kell szüntetni. Nem értem neked miért lenne jó, ha egyáltalán nem lenne alternatív letöltési lehetőség, aminek előnyei is vannak egy másikkal szemben... -
#48 persze mikor keresek 1 régi dolgot és találok sok torentet de egyse seedeli...bár ujaknál is elüfordul...elsö pár héten elég szép sebességel jön.de utána ahogy lejön midenkinek kiszál a seedelésböl.publikos torentnél vagyis.regsiztrácios helyeken meg hiába töltesz visszais kel tölteni...na mai netek melet probáld visszatölteni ami lejön 1perc alat visszamegy félnap alat...hagyam egésznap a gépem h seedeljek?? vagy néha töltök alternativákrol??
filmek torrentröl jönnek nálam.miden más meaguploadrol.1-2 partokban fent van. premium nélkül is aszem, 3 gigát lehet letölteni 6óra alat..és 90%ban 1.5el töltök...hja és többet is tudok egyszere...2honapja meg van premiumom.nagy dolog.
NIncs seed nincsenek gondok miden lent van fibepower nettel pár perc alat.
Kinek mi jön be..inkább annak örüljünk h vannak alternativák.és van még honnan tölteni..
FTP oldalak reklámokbol premiumokbol szedik pénzt..torrent oldalak is reklámokból.
csak h nekünk jólegyen nem fogjákl ingyen fent tartani az oldalaikat...
és..igaza van itt egykét embernek...ez magyarország...(szándékosan kisbetüvel)az irigység és állando fikázás h semmi se jó..fogadjunk sanyicks-é lenne megaupload szintü oldal se azt mondaná..h mostantol korlátlan letöltés.és egy darab reklám se legyen rajta...mert szembesülne azzal mennyi pénz fent tartani az egészet..és mert magyar..biztos h nem akarná h másnak jólegyen.. -
sanyicks #47 ritka, de van ilyen, kevésbé népszerű dolgoknál.
"ogy nem seed-eli senki a tartalmat és nem tudod tölteni."
mint ahogy ezeknél is törlik a tartalmat x idő inaktivitás után... -
medawo #46 "és ezek miatt a szarok miatt megoszlik a tartalom egy rakás hálózat között"
Ritka az az eset amikor valami megaupload-on fent van és nincs torrenten. Mindíg ott a lehetőséged, hogy torrentet használj. Ellenben, rengeteg esetben van olyan, hogy nem seed-eli senki a tartalmat és nem tudod tölteni. Ahoz képest a 300k rendkívűl jó.
Nem gondolom, hogy az online tárhelyek kiszorítanák a torrentet a jelenlegi pozíciójukból és ez miatt te hátrányba kerülnél. Inkább örülnöd kéne, hogy mindíg lesz alternatíva... -
sanyicks #45 "Szerinted ki az a barom aki fizet a megaupload-ért?????"
az aki gyors töltésről beszél :DD ugyanis ha nem fizet max 300k körül tölthet azt is északa, a többinél meg még lassabban.
Azért fáj mert vannak jobb és gyorsabb megoldások (torrent), és ezek miatt a szarok miatt megoszlik a tartalom egy rakás hálózat között. -
medawo #44 sanyicks te teljesen megvagy húzatva. Szerinted ki az a barom aki fizet a megaupload-ért????? Jó lenne ha felébrednél a saját kis világodból amit az agyadba zártál. Nem tudom neked miért fáj az, hogy van egyel több szolgáltató ahonnan lehet tölteni. Vagy tényleg ennyire nem vagy normális? Azért mert neked jobban tetszik a torrent bezárnád a többi lehetőséget? Gratulálok, igazi agyatlan magyar mentalitásod van. Ezért tartunk itt ahol. Mert tele van az ország olyannal mint te vagy. Inkább titeket kéne bezárni... -
opeca #43 Ebben egyébként a google verhetetlen. Amikor hozza a captcha-t rám jön a sírógörcs, mert jó, ha 5. 6. próbálkozásra meg tudom fejteni:)