Több univerzumra utal a háttérsugárzás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kattincs a makróra...az alján megtalálod
<marquee direction=right> hogy mi van? </marquee>
Am hogy csinálod ezeket az úszó betûket?
Már nagyjából összefoglaltam hogy mit akar ez jelenteni:
"Vmi olyasmi akar lenni mint a halmazok, vagy nem? Azok is érintik egymást és a metszeteikben lévõ dolgok több halmazban is benne vannak de attól még ugyanúgy egy dologról van szó. Márha jól értelmezem amit mondtál😄"
NEXUS6
Erre mondta az egyik kollégám, hogy ilyen szuperemberbõl még 3 kéne és meglenne oldva Magyarország gondja. DE EZER VAN BELÕLE!
<#hehe>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Meg pilóta, meg szociológus, közgazdász, ja és nyelvész is természetesen.
<#nyes>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

hogy mi van?

http://vakond.hu/

Kara kán
Én meg láttam is, na tessék!
(Egyébként kéne már egy e-könyv olvasó.)
A 3D-tõl sajnos nem nagyon tudunk elszakadni. Ahhoz máshol kellett volna születni.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Magyarországon mindenki Fizikus.

Esetleg a tudós fordítva vette be a gyógyszerét
Most így utólag elolvasva lehet, hogy kicsit félreérthetõ az, amit írtam. Azt akartam leírni, hogy szerintem elég abszurd elképzelés az, hogy az univerzumok úgy ütköznek, mint a buborékok, mármint ha tényleg így gondolják, mert ebbõl a cikkbõl ennyit lehet megérteni, és a beillesztett kép is ezt sugallja. Szóval ha így lenne, akkor eleve az Univerzumoknak jól megszabható határának kéne lennie, ráadásul kéne lennie egy "magasabb szintû" téridõnek, egy "magasabb szintû" Univerzumnak, amiben ez a sok kis univerzum úszkál. Ahogy utánam írták páran, szerintem sem 3D-ben kell gondolkodni. Valószínûbbnek tartom azt, hogy egy magasabb dimenzió általunk látott metszeteit érzékeljük (mint a 4D kocka 3D árnyékát, vagy a 3D kocka 2D árnyékát, stb.).

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Le merném fogadni, hogy több könyvét olvastam, mint Te, aki nem hord össze baromságokat.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Jó sok baromságot hordtatok itt össze... inkább olvassatok Michio Kaku-t (Hipertér, Párhuzamos világok)! Neki sikerül felfogható formába önteni ezeket a fogalmakat. Az itt felsorolt téridõs meg dimenziós megközelítések mind alapvetõen hibásak, meg sem közelítik a dolog valós komplexitását. Egy Kaku könyv után még napokig szédül az ember 😉
és a mi buborékunk mekkora? biztos a legkisebb... 😞
Kara kán
Jaj, Istenem a billentyû ördöge nem alszik!

Az, aki hisz, ezeket a cuccokat már rég tudja/sejti.

„Test már a kenyér, a bor igaz vér,
Hiszem ezt, ámbár elmémbe nem fér."

Egyébként ez az Eukarisztia titka.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Kara kán
Az, aki hisz, az ezeket cuccokat már rég tudja/sejti.

„Test mér a kenyér, a bor igaz vér,
Hiszem ezt, ámbár elmémbe nem fér."

Egyébként ez az Eukarisztia titka.

Omega
Érdekes, de az mibõl jön, hogy a többi univerzum másik téridõben van?

<#nevetes1>

És a legjobb, hogy ezt majdnem mindenhova odaírod...

ennél nagyobb ökörséget még életemben nem olvastam
Tetsuo
A bohocok meg mar a #2-tol itt vannak. 😉

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Grr1234
Megjöttek a foteltudósok. <#bohoc><#bohoc>

Par megjegyzes:
-a mi vilagegyetemunk elvileg egy 3d-ben zart ter, mint egy gomb felszine (csak valamivel tobb dimenzioja van)
-korbeerni nem igen tudunk rajta, mert elvileg fenysebesseggel no a merete (ha meg tart a felfuvodas)
-ha mar megallt vagy megfordult a felfuvodas, akkor korbe lehet menni, tehat ha elindulunk egy iranyba, akkor nagyon sok ido mulva visszaerunk a kiindulasi pontunkra
-ha van tobb univerzum, akkor azok magasabb dimenziokban leteznek sajat teridovel
-a cikkben leirt kutatas azt vizsgalja, hogy elofordulhat-e az, hogy a mi teridonkbe belenyuljon egy masik univerzum terideje

Egyebkent a tobb univerzumos elmeletre a man in black cimu film elso reszenek vegen lehet latni egy jo megfilmesitest... (szoval az otlet nem uj, csak a tudosok lassan haladnak a megoldasaval)
Molnibalage
Miért pont ennyi?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

sztem a tudósok keresik az elméletükben a hibákat és ilyenkor jönnek a hasonló agymenések. Miért is? Mert mi csupán a dimenziókból csupán 3-at érzékelünk.
Tehát ha van is több dimenzió mi csak 3-at fogunk abból is tapasztalni. Már ha olyan dimenzióról van szó ami rendelkezik az általunk is felfogható 3 dimenzióval és ezért amikor a két univerzum találkozik (3. dimenziós és mondjuk az 5.) akkor a 3dimenziós lenyomatát fogjuk csak tapasztalni az 5 dimenziós univerzumnak ami akár egy kisebb felvillanás is lehet, mert lehet csak ennyi lóg be a mi dimenziónkba, DE ha a kérdéses dimenziónak nincs az álltalunk ismert 3dimenzióban kiterjedése akkor nem fogjuk soha érzékelni, csupán a közvetett bizonyitékait... talán. De ahhoz is az kell, hogy egy ilyen univerzum valamilyen módon kölcsönhatásba tudjon lépni egy 3d térrel.
Egyszerû példa: egy 3d-ben létezõ pl. lény, soha nem fog tudni megfogni egy 2dimenziós lényt, csupán azért mert nem tud vele kapcsolatba kerûlni fizikálisan, hiszen a 2dimenziós lénynek/tárgynak nincs vastagsága, csupán szélessége v. hosszúsága (de lehet vastagsága és hosszúsága csak szélessége nincs... lehetséges egy variáció).
Szóval szerintem amit ott mértek az nem univerumok találkozása. Mint ahhogy azt sem tudják, hogy a mi univerumunk egyáltalán megkora most. (ha elfogadom azt, hogy volt õs bumm kb. 14milliárd éve és ez a bumm gyorsúlva tágúl akkor ha mi vagyunk a középpontban tõlünk minimum 16-20milliárd fényévre kell lennie a robbanás szélének, de lehet még keveset is mondtam... meddíg is látunk be a világûrbe?)
Nem lehet, hogy morze kód van a háttérsugárzásban?
Mondjuk egy karácsonyi bevásárlási lista?
1kg zselés szaloncukor, fél kg mák, ponty, erõs pista...
globint
Hát igen, hiszen végsõ soron minden, a matematika által vizsgált dolog: halmaz. Amúgy nem bonyolult a dolog, csak a 3 dimenziótól több dimenzióval történõ gondolkodás csak addig tûnik egyszerûnek, amig nem próbáljuk egymáshoz illeszteni a dimenziókat, márpedig azokat egymáshoz kell illeszteni, mert egymásnak részei. Olyan ez, mint a két-dimenziós lényeknek iszonyú feladat megérteni a 3 dimenziót......, látják, amint a 2 dimenziós viágukun áthalad a rakéta, de csak a 2 dimenziós szeleteit, és abból megpróbálják elképzeini, mi volt az a körvonalában folyton változó valami, ami mintha sötét anyaggal lenne kapcsolatban.

http://www.tradeximp.com/

Egész pontosan tudod, hogy mirõl beszélek, csak játszod itt..😊).
Tetsuo
Vegre. Ez a lenyeg. A cikk meg kb The Sun szintu..

Tetsuo
Kesz kabare.

Tetsuo
Te kis csalafinta! 😉 😄D

Tetsuo
LOL

Vmi olyasmi akar lenni mint a halmazok, vagy nem? Azok is érintik egymást és a metszeteikben lévõ dolgok több halmazban is benne vannak de attól még ugyanúgy egy dologról van szó. Márha jól értelmezem amit mondtál😄
Én is csak kapisgálom hogy mirõl akar beszélni😄
globint
Semmi baj.
Majd egyszer.
Talán.......
<#nemtudom>

Kara kán
Nagyon erõltetem az agyam, de ezt a csalafintaságot nem sikerült megértenem. :-)

globint
Na, szóval, a mi világunk az a-b-c jelû dimenzió.
De van még másik kettõ ugyanilyen dimenzió. Tehát d-e-f jelû, meg a g-h-i jelû is.
Így lényegében 9 dimenzió van.
De, ha a dimenziók szélei összeérnek, amik ugyanazokból az anyagokból hoznak létre újabb dimenziókat, akkor a világegyem-(ek) anyagmennyisége-(i) nem változik, de a (látszólagos) dimenziók száma drasztikusan nõ.
Tehát pl. lesz a-b-d, meg a-b-e, stb.
De a világegyetem tömege változatlan marad.
Mi meg számolgatjuk a dimenziókat, hogy-asszongya 142-143-144-...., stb.
De a probléma sokkal egyszerûbben megoldható.
Ez az összeérõ dimenziók csalafintasága.
<#hehe>

Kara: Hú. Mi tart vissza a birodalom megalapításától?

DontKillMe: Most az hogy valami nálam bõven kvalifikáltabb seggagy elõjön azzal hogy a szeme sarkából lát egy másik univerzumot, mennyiben hasonlítható a macskád trigonometriai ismereteihez? Másrészt a macskák baromi jól kezelik a röppályákat, ami nem csak a trigonometria, de a gravitáció és az idõ fogalmainak magasfokú ismeretét feltételezi náluk. Nem fogja neked levezetni képletekkel, de azért a talpára esik. Albert ezt szerintem poénnak szánta, nekem bejött 😊
"Mint amikor a fénysebesség közelébe ér valami akkor lelassul az idõ igy soha nem lépheti ást a fénysebességet."
-Einstein 1916-ban publikált elmélete pont ezt boncolgatja..
Ez az univerzum dolog szerintem sokkal de sokkal bonyolultabb, mint azt egy élõ ember fel tudná fogni. Egyszerûen túl hülyék vagyunk hozzá. Ez nem szégyen, ennyire futotta. A macskám sem feszegeti a trigonometriát, mert nincs annyira fejlett, hogy eljusson arra a szintre. Albert barátunk is megemlítette az életrajzi könyvecskéjében, amit 67 éves korában rittyentett össze. Vannak dolgok, amit a büdös életben nem fogunk megérteni.
Errõl volt vmi régebbi sci-fi könyv is.
Én úgy képzelem el ezt az egészet mint a galaxisokat. Egy csomó csillag, felhõ, franctudjami vándorol a nem is tudom már miben és néha ütköznek. Egyszer töltöttem le vmi filmet amiben tudósok beszéltek arról hogy a galaxisok télleg így vándorolnak és mi sokmilliárd év múlva az andromédával fogunk ütközni. Lehet hogy ez van az "univerzumokkal" vagy mikkel. Most lehet hogy definiálni kéne az univerzum szót
Kara kán
Biztos, hogy ellopják!

Óva intenék bárkit is, hogy eredeti ötleteit itt közzé tegye, mert csak tõlem annyi ilyen elloptak már, hogy abból egy újabb MS/Google-birodalmat lehetne alapítani.

Ez a tisztelt publikum itt nem a szakma, nem, nem, nagyon nem. Én sem. A szakirodalom a szakmabelieknek szól, abban a körben vagy a "mennybe" jut az illetõ, vagy tojnak rá, utóbbi az anyagi forrásokat tekintve problémás helyzetet teremt.. Egy ilyen fórum arra jó hogy egyesek figyelmét felkeltse olyan projektek iránt, amiket a "szakma" kivetett magából. Ha valami jó gondolatod van, miért nem dobod fel ide? Mert ellopják?
Kara kán
Egyébként nekem - mint húrelméletbuzinak - ez a hír nem volt nagy szám. Sõt, ez sem vágott oda. Mondjuk erre a másikra azért még kíváncsi vagyok. Nagy remények nélkül, persze.

Kara kán
Teljesen igazat adok neked.
Te a barátom vagy!

Kornan
Roppant érdekes kérdés. Remélem van több univerzum is és átjárható. Már csak arra az esetre is ha ez kipukkadna. De sok mindent nem tudunk még... <#miaz>
Úgy tûnik, hogy ilyen cikkekbõl már minden hétre jut egy. A múltkor Roger Penrose is összehordott mindenfélét a CMB-rõl, most meg ez a Feeney gyerek. Ha meg az ember kidolgozza a belét, hogy összehozzon egy rendesen megalapozott cikket, arra tojik az egész szakma.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Kara kán
Állítólag 10^500 (tíz az ötszázadik hatványon) univerzum van. Az lenne a csoda, ha valamelyik eddig nem könyökölt volna belénk.

szerintem ha ûrhajóval mennél, egy idõ után oda érnél vissza ahonnan kiindultál... úgy hogy jól csinálták pár régebbi játékban 😄

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Ha ennek van egyáltalán bármilyen vetülete a téridõ általunk ismert fogalmaira. Ha egyáltalán nem megint valami elhamarkodott sci-fi baromság az egész.
WP: CMBR - "almost exactly the same in all directions, that is not associated with any star, galaxy, or other object. This glow is strongest in the microwave region of the radio spectrum" - a mellékelt és közismert (?) (tér)kép ponthogynem homogén jelleget mutat "in all directions", inkább valamit, amit eddig úgy magyaráztak hogy így nézett ki az Univerzum miután kikelt a tojásból, a cikk szerint az új és nyilván az elõzõnél okosabb interpretáció az, hogy ezek a foltok másik univerzumok ütközésének nyomai.

Vagy nem látunk (és talán (?) soha nem is láthatunk) elég messzire hogy pontosabban lefotózzuk ezeket a sugárforrásokat, amik akármik is lehetnek, vagy elfogadjuk hogy Nagy A'Tuin (a négy elefánttal a páncélján, amelyek ezúttal egy egész Univerzumot tartanak a hátukon, a mágia miatt lassan csordogáló fénnyel, ez kinek ismerõs? Pratchett azért egész jól szavakba öntötte ezt az egészet..) épp párosodni készül (..ez esetben mindent bele öregfiú! 😊

Nem tudunk lóf@szt se.

Azt tudjuk hogy úgyis maradunk a számunkra kijelölt porszem (amúgyis felfoghatatlanul nagy porszem, Föld vagy Nap vagy Tejút, nem mindegy?) gravitációs terében, és irigykedhetünk azokra akik efféle meredek ötletekkel szórakozhatnak korrekt fizetésért, esetleg kicsit meglóghatnak errõl a korongról magáért az élményért - de azért mind itt élünk, azon a "Blue Marble", vagy messzebbrõl "Pale Blue Dot", sokkal távolabbról szimplán csak "sötétség"-nek nevezett helyen. Ahol egyébként egész jó lenni, már amíg valamit végleg el nem b@szunk.
Üdv, Földlakó <#wave>
ScarY MAN
és Isten?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
bocsánat 😄 xD ... semmi flame xD !

...